Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Το Βατερλό των «νταβάδων» και των μηχανισμών

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 30, 2009 3:28 am    Θέμα δημοσίευσης: Το Βατερλό των «νταβάδων» και των μηχανισμών Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το Βατερλό των «νταβάδων» και των μηχανισμών






Αυτή τη φορά οι «νταβάδες» και το παρακράτος, όχι μόνο δεν κατόρθωσαν να επιβάλουν την πολιτική λύση που ήθελαν, αλλά υπέστησαν συντριπτική ήττα μεγάλης ιστορικής σημασίας.

Το Βατερλό τους αποτυπώθηκε στις μαυροφόρες ύαινες των ΜΜΕ και ιδιαίτερα του Μεγάλου Καναλιού. Μόνο τα πρόσωπα να έβλεπε κανείς των παρουσιαστών του Mega θα ένιωθε τους εσωτερικούς τους θρήνους…

Η συντριβή των «νταβάδων» και των ποικίλων παρακρατικών μηχανισμών (ο μητσοτακισμός αποτελεί θεμελιακό λίθο αυτών των μηχανισμών) επαληθεύει το ιστορικό θεώρημα: Όταν μπαίνουν σε κίνηση οι λαϊκές μάζες καταρρέουν οι μηχανισμοί.

Το ανώτατο παράδειγμα αυτού του ιστορικού θεωρήματος είναι η Επανάσταση: Το κράτος και οι ποικίλοι μηχανισμοί όχι μόνο στέκονται ανίσχυροι, αλλά καταρρέουν με πάταγο.

Τίποτα δεν στάθηκε δυνατόν να συγκρατήσει το κοινωνικό ρεύμα Σαμαρά:


α). Ούτε ο Ψωμιάδης που μπήκε «σφήνα» για να ανακάμψει το ρεύμα και να δώσει ζωή στην Ντόρα…

β). Ούτε το μίνι «πραξικόπημα» της «πτώσης του συστήματος».

Όσοι γνωρίζουν την ελληνική ιστορία και τη δράση του παρακράτους μπορεί να το αντιληφθούν αυτό.

Στήθηκε ένα «οδόφραγμα» ανάσχεσης της λαϊκής ορμής…

Και εδώ, όμως, οι τεχνοκράτες της εξουσίας δεν υπολόγισαν σωστά. Όταν κοχλάζει ο κοινωνικός θυμός κανένα εμπόδιο και καμιά ταλαιπωρία δεν τον σταματά. Οι γνωστές τέτοιες παρακρατικές συνταγές έχουν επιτυχία μόνο όταν κόσμος δεν ελπίζει και «σέρνεται» με βαριά βήματα.

Όταν όμως υπάρχει «κοινωνικό ρεύμα» σημαίνει ότι υπάρχει «ρεύμα ελπίδας», έστω απατηλό…

γ). Οι παρακρατικές νοθείες τύπου Ζωγιανών και οργανωμένων «ορδών» τσιγκάνων που οδηγήθηκαν στις κάλπες, καθώς και κρούσματα κατευθυνόμενων ψηφοφόρων του Καρατζαφέρη…

ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορεί να αναχαιτίσει την οργισμένη ελπίδα της κοινωνίας και της λαϊκής βάσης.

Και αυτό δεν μπορεί να το καταλάβουν ΠΟΤΕ οι ποικίλοι μηχανισμοί: παλαιοκομματικά φέουδα, «νταβάδες» και οι «μπράβοι» τους, καθώς και το πολυπλόκαμο παρακράτος.

Οι μηχανισμοί νιώθουν κυρίαρχοι και άτρωτοι, ακριβώς γιατί στα μεγαλύτερα ιστορικά διαστήματα επιβάλουν τις λύσεις τους. Έχουν «εθιστεί» να αντικρίζουν τα πράγματα με όρους μηχανισμών, να περιφρονούν την κοινωνία και να «κλείνουν» τις λαϊκές διεργασίες σε κουτάκια συσκευασμένων «εμπορευμάτων»…

Οι μηχανισμοί είναι τυφλοί και κουφοί. Ποτέ δεν μπορούν να δούνε και να ακούσουν τους υπόγειους κραδασμούς των κοινωνικών διεργασιών.

Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι τα υπόγεια ρυάκια της κοινωνίας, κάτω από ορισμένες συνθήκες γίνονται χείμαρρος. Αν υπάρξει το σπίρτο της πυροδότησης εκρήγνυνται τα εκρηκτικά υλικά που συσσωρεύονται πιεστικά στα σπλάχνα των κοινωνιών…

Το παρακράτος σε όλες τις ποικιλίες του μπορεί να απλώνεται σαν «ιστός της αράχνής» πάνω από την κοινωνία, να αιχμαλωτίζει πολλούς και να εκβιάζει ακόμα περισσότερους, αλλά δεν μπορεί ΠΟΤΕ να ελέγξει τη σκέψη, το φρόνημα και τις ψυχολογικές διαθέσεις που γεννιούνται από την αντικειμενική και πολιτική πραγματικότητα. Έτσι όταν εκδηλωθεί η κοινωνική οργή τότε οι «ελεγχόμενοι» παύουν να είναι «ελεγχόμενοι»: στασιάζουν και αυτοί…

Έτσι γινόταν και έτσι θα γίνεται: Η ιστορία το διδάσκει και το επαληθεύει…

Η συντριπτική ήττα αυτών των μηχανισμών αποτελεί μια «επαναστατική» τομή στα ελληνικά μας πράγματα.

Αυτή η μεγάλη ήττα της Ντόρας (των μηχανισμών) και η σαρωτική Νίκη του Αντώνη Σαμαρά (ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ο Σαμαράς δεν αναιρεί σε τίποτα την καθεστωτική λογική) προκαλεί ένα ρεύμα «εθνικής ανάτασης», το οποίο θα προκαλέσει με τη σειρά του αλυσιδωτές «ανατροπές» σε όλη την κοινωνία και σε όλα τα κόμματα.

Αυτή η «εθνική ελπίδα» είναι καταλυτικός παράγοντας σήμερα που το «εθνικό» βρίσκεται υπό διωγμό και λοιδορείται ανηλεώς.

Τέτοια σπέρματα «εθνικής ανάτασης» υπάρχουν σε όλα τα κόμματα και κυρίως στο ΠΑΣΟΚ.

Από την άλλη θα είναι τρομακτικά δύσκολο αυτή η μαζική «εθνική διάθεση ελπίδας» να στιγματιστεί σαν «σκιάχτρο» εθνικισμού, όπως είχαν κατασκευάσει, γιΆ αυτό το σκοπό, τον Καρατζαφέρη.

Αυτό θα επιφέρει μεγάλες ρωγμές σε όλα τα κόμματα και θα φέρει την καθεστωτική «αριστερά», (του «αντιεθνικισμού» και των επιδοτούμενων «δορυφόρων»), σε δεινή θέση.

Από αυτή την άποψη η νίκη του Αντώνη Σαμαρά είναι ιστορικής σημασίας.

Φυσικά ΟΧΙ αυταπάτες!!!

Αλλά ας μην αρχίσουμε, όμως, από σήμερα την κριτική…






_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ο ξενύχτης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 30, 2009 4:08 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Από:
http://ventetta.blogspot.com/2009/11/blog-post_3881.html





Επιστροφή στην κορυφή
Αλκίμαχος



Ένταξη: 22 Σεπ 2009
Δημοσιεύσεις: 13

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 30, 2009 5:01 am    Θέμα δημοσίευσης: Απορία; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Καραμανλής πως έδρασε - αντέδρασε;
Ποιον στήριξε;

Είχε "δει" την πιθανή αυτή εξέλιξη πριν κυρήξει εκλογές;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
κολλητήρι
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 30, 2009 9:57 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η παρακρατική αλαζονεία

ΑΠΟ:
http://ventetta.blogspot.com/2009/11/blog-post_7838.html



Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 30, 2009 11:20 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Προ δύο ετών, ο Γιώργος, επεζήτησε την εκλογή του απο την βάση του ΠΑΣΟΚ. Ήταν μία κίνηση, σχεδόν υποχεωτική τότε, προκειμένου να "διαγράψη" το υπαίτιο παρελθόν του κόμματός του και, να ξεκινήση ο ίδιος μία πορεία εκ του μηδενός, απαλλαγμένη από δουλείες του παρελθόντος.
Από την στιγμή εκείνη ωστόσο, τέθηκε σε κίνηση μία διαδικασία η οποία μοιραία θα οδηγούσε και το έτερο κόμμα εξουσίας σε αυτήν την κατάληξη.
Να εκλεγή ο επόμενος πρόεδρός του από την βάση.
Και πάλι όμως, αυτό δεν θα είχε γίνη κατορθωτό, αν ο Καραμανλής δεν είχε φροντίση, εσκεμμένως, να καταγάγη μία τόσο περιφανή...ήττα.
Θεωρώ ότι όλοι οι Νεοδημοκράτες αλλά και οι Έλληνες εν συνόλω, θα πρέπει να του οφείλουν χάρη γι' αυτό. Θεωρώ ότι, αυτή η πράξη του, ήταν πράξη υψίστης εθνικής σημασίας και του αποδίδω, ως Έλλην πολίτης, τα εύσημα του καλού πατριώτη.
Αυτή η μεγάλη προσχεδιασμένη ήττα, επέτρεψε στην βάση της ΝΔ, να επιβάλη την εκλογή του νέου προέδρου απο την ίδια και όχι από τους μηχανισμούς του κόμματος.
Ήδη, είναι εμφαντικό το γεγονός ότι, οι μηχανισμοί κυριολεκτικώς σαρώθηκαν, διά της ανυπακοής των μελών του κόμματος, πρός τα κελεύσματα των εκλεγμένων βουλευτών σε πολλές περιφέρειες.
Είναι πραγματικά εκπληκτική η αναντιστοιχία μεταξύ της προτίμησης του συνόλου σχεδόν των των βουλευτών πρός την κα Μπακογιάννη και της τελικής ετυμηγορίας των μελών της ΝΔ πρός τον κο Σαμαρά. Πλήρης ανυπακοή.
Πράγμα που με την σειρά του σημαίνει ότι, αυτοί οι βουλευτές επιβλήθηκαν από τους μηχανισμούς του κόμματος και τώρα, φάνηκε η πραγματική πολιτική τους εμβέλεια.
Είναι ζήτημα ελάχιστου χρόνου πλέον, η καθιέρωση προκριματικών ψηφοφοριών γιά την ανάδειξη των υποψηφίων βουλευτών καθώς και των υποψηφίων Δημάρχων-Νομαρχών από τα μέλη κάθε κόμματος.
Ελπίζω βάσιμα ότι, οι μηχανισμοί θα συρικνωθούν κατά πολύ και θα δωθή έτσι η ευκαιρεία σε άξια μέλη των κοινωνιών, να μετάσχουν στην πολιτική με την ψήφο των συμπολιτών τους.
Για το καλό της πολιτικής και εν τέλει, γιά το καλό της πατρίδας μας.
Επιστροφή στην κορυφή
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 30, 2009 4:48 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το μεγάλο ερωτηματικό του Κλασσικοπερίπτωση
Διαβάστε ΕΔΩ:

http://www.klassikoperiptosi.blogspot.com/


Ο ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ


Επιστροφή στην κορυφή
ΑΡΙΩΝ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 30, 2009 11:53 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η Νίκη του Σαμαρά σίγουρα δημιουργεί νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό αλλά μακριά από Μεσσιανισμούς. Θα πρέπει να περιμένουμε τα πρώτα δείγματα γραφής του πριν ξεκινήσουμε την κριτική.

Αξίζει να σημειώσουμε μία σημαντική λεπτομέρεια. Ο Σαμαράς (πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι διαθέτει πολιτική παιδεία) έχει κάνει διατριβή πάνω στις «σχέσεις πολυεθνικών επιχειρήσεων και κυβερνήσεων» Αξίζει να δούμε πως θα εφαρμόσει στην πράξη τις συγκεκριμένες γνώσεις.

Δυστυχώς εδώ που φτάσαμε δεν μπορούμε να περιμένουμε ένα «δυτικοτραφή» σπουδαγμένο «Γεώργιο Καραϊσκάκη» να ξεκινήσει επανάσταση για την Ελλάδα όμως το ζητούμενο είναι να βρεθούν πολιτικοί οι οποίοι θα βάλουν ΦΡΕΝΟ στις επιδιώξεις των ΑΔΙΣΤΑΚΤΩΝ πλανητικών συμφερόντων όσο αυτό είναι δυνατόν.

Αυτό το ρόλο καλείται να παίξει ο Σαμαράς…αν το πράξει αυτό είναι μία άλλη υπόθεση. Το γεγονός ότι έχει συμμετάσχει σε συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ πρέπει να το λάβουνε σοβαρά υπόψη αλλά όχι σε απόλυτο βαθμό .

Μην Ξεχνάμε ότι και ο Καραμανλής είχε συμμετάσχει σε συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ , αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να διαφοροποιηθεί στο Βουκουρέστι με το veto και τις συμφωνίες με Ρώσους και Κινέζους, κάτι το οποίο το πλήρωσε.

Θα πρέπει να σταματήσουμε να ανακυκλώνουμε την καραμέλα της «παντοδυναμίας» των πλανητικών συμφερόντων . Η δύναμή τους μειώνεται συνεχώς (μετά τις 2 απανωτές ήττες σε Ιράκ και Αφγανιστάν) όμως όπως ο Λέων όταν πληγώνεται γίνεται πιο επικίνδυνος έτσι και αυτοί οι εξουσιαστές θα λειτουργήσουν ακόμα πιο σκληρά και αδίστακτα στο κύκνειο άσμα τους.

Σε αυτό λοιπόν το κρίσιμο σημείο πρέπει να υπάρξουν οι πολιτικοί οι οποίοι θα βάλουν αυτό το φρένο με αποτέλεσμα να κερδίσουμε όσο περισσότερο χρόνο μπορούμε.

Ας ελπίσουμε ότι θα το πετύχει αυτό ο Σαμαράς….Ίδωμεν..
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες