Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Το υπερεθνικό, «αριστερό» χρώμα του νέου φασισμού

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Παντελής



Ένταξη: 18 Οκτ 2006
Δημοσιεύσεις: 324

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιαν 09, 2011 11:39 pm    Θέμα δημοσίευσης: Το υπερεθνικό, «αριστερό» χρώμα του νέου φασισμού Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΜΜΕ: Ο καθρέπτης
ή
Το υπερεθνικό, «αριστερό» χρώμα του νέου φασισμού




Ο Ουμπέρτο Έκο έχει γράψει ότι «μια χώρα ανήκει σΆ αυτόν που ελέγχει τα Μέσα Ενημέρωσης».

Τα ΜΜΕ, ως οι μεγάλες προπαγανδιστικές βιομηχανίες του καθεστώτος, αποτυπώνουν όλα τα κοινωνικά, πολιτικά, ηθικά και ψυχολογικά χαρακτηριστικά του καθεστώτος, με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο.

Τα ΜΜΕ είναι καθρέπτης: Σε αυτά καταγράφεται η πιο ακριβής και ζωντανή εικόνα του καθεστώτος.

Το σπουδαιότερο: Δεν προαπαιτείται βαθιά θεωρητική και πολιτική γνώση για να διαβάσεις αυτήν την καθεστωτική εικόνα.

Το μόνο εφόδιο που απαιτείται (σπανίζει και αυτό σήμερα) είναι η απλή, απροκατάληπτη παρατήρηση: Δηλαδή, να μη φοράς παρωπίδες και να μη διακατέχεσαι από τις ποικίλες και πολύχρωμες αγκυλώσεις των ιδεολογημάτων, δηλαδή των προκαταλήψεων και των κούφιων κομματικών σοφισμάτων.

Σήμερα, ιδιαίτερα,
είναι τόσο βαθιά η σήψη και η αποσύνθεση του καθεστώτος που «αναβλύζει», σαν χείμαρρος, στην «εικόνα» των ΜΜΕ. ΣΆ αυτήν την «εικόνα» απαστράπτει η ακραία παρασιτική εκβλάστηση των ιερατείων της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας: Ο αντικοινωνικός παρασιτισμός της πολιτικής, δημοσιογραφικής και «ιδεολογικής» αλητείας του συστήματος.

Η «εικόνα», συνεπώς, των ΜΜΕ καταγράφει αλάθευτα και πολύ ευδιάκριτα το «στίγμα» και το «όνειδος» της καθεστωτικής εξουσίας. Μια «εικόνα» που σου φέρνει στο μυαλό, κατά δραματικό τρόπο, το βιβλίο του Καίσλερ, «Το Μηδέν και το ¶πειρο»: Τη μετάλλαξη και την ομοιότητα των γουρουνιών της εξουσίας.




Το καταλυτικά κυρίαρχο στοιχείο αυτής της «ομοιότητας των γουρουνιών» είναι η μεταλλαγμένη «αριστερά» σε όλες τις ποικιλίες της και αποχρώσεις της.

Αυτό το καθεστώς της μεταλλαγμένης «αριστεράς» είναι που κατακλύζει, σαν νεροποντή, τα ΜΜΕ.

Πιο απλά:
Η πλέον μοχθηρή, σήμερα, γκριμάτσα της καπιταλιστικής σήψης και βαρβαρότητας, η οποία αποτυπώνεται ανάγλυφα, αλλά και σε μορφές παράκρουσης στα ΜΜΕ, είναι η μεταλλαγμένη «αριστερά».

Όλοι αυτοί οι «πρώην» σοσιαλδημοκράτες» και κομμουνιστές, αλλά και «αριστεριστές», αποτελούν, σήμερα, τα λυσσασμένα σκυλιά του καθεστώτος και των διεθνών μαφιών του χρήματος, δηλαδή το ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ της Νέας Τάξης…

Οι μεγάλοι σταρ της δημοσιογραφίας, έντυπης και ηλεκτρονικής, είναι αυτά τα μεταλλαγμένα «αριστερά» παράσιτα. Αποτελούν, κατά τρόπο γλοιωδέστατο, αλλά και με «παχυλά» αργύρια, τους μπράβους και τους ρουφιάνους του καθεστώτος, αλλά και τους «παραγωγούς» της ΑΠΑΤΗΣ, της ΨΕΥΤΙΑΣ και όλων των υποπροϊόντων της καθεστωτικής σήψης και διαστροφής…

Τα φανταχτερά είδωλα αυτής της βαρβαρότητας και καθεστωτικής φρενοβλάβειας είναι αυτοί οι μεταλλαγμένοι «αριστεροί»: Λαζόπουλοι, Τριανταφυλλόπουλοι, Πρετεντέρηδες, Τσίμηδες, «στην υγειά σας κρόιδα», Κούλουγλου, Χαρδαβέλλες, Τρέμη, Στάη… για να περιοριστούμε μόνο σε ένα ελάχιστο αριθμό…

ΟΛΟ το δημοσιογραφικό στερέωμα (η εικόνα του καθεστώτος) είναι πνιγμένο από αυτά τα μεταλλαγμένα παράσιτα της «αριστεράς».

Οι πλέον γλοιώδεις είναι αυτοί που ήταν και οι πλέον «αριστεροί» στο παρελθόν. Πάρτε για παράδειγμα τον Τσίμα και τον Παπαδόπουλο του «στην υγειά μας κορόιδα»…

Ιδιαίτερα αυτή η «ψυχαγωγική» εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου (του πρώην Μαοϊκού), αποτελεί ένα «προφασιστικό σκηνικό» του εμπορικού τελετουργικού καθεστωτικού θεάματος: Απονευρώνει, αποξηραίνει, εκχυδαΐζει και πολτοποιεί τους χυμούς των καλλιτεχνικών δημιουργημάτων…




Σε αυτήν την εκπομπή οι αγωνιστικές μνήμες κάθε ιστορικής περιόδου που εκφράστηκαν και αποτυπώθηκαν στα μεγάλα ποιητικά και μουσικά έργα τα οποία διώχτηκαν αγρίως από το καθεστώς της εποχής τους, έχουν ΙΣΟΠΕΔΩΘΕΙ, έχουν ΜΕΤΑΛΛΑΧΤΕΙ και ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΕΙ στο εμπορικό ψυχαγωγικό προϊόν και το τελετουργικό θέαμα του καθεστώτος, του νεοταξικού καθεστώτος.

Έχουν γίνει ένας εμπορικός πολτός, όχι μόνο ανώδυνος για τις εξουσίες εναντίον των οποίων γεννήθηκαν, αλλά και ΕΠΕΝΔΥΣΗ θωράκισης των νέων, ιμπεριαλιστικών εξουσιών: Της Νέας Τάξης…

Μέσα σε αυτό το εμπορικό, τηλεοπτικό σώου της καθεστωτικής ψυχαγωγίας οι αποξηραμένοι χυμοί των καλλιτεχνικών δημιουργημάτων ανακατεύονται, σαν σκορδαλιά, με τα παρασιτικά ρετάλια και κουρέλια των μεταλλαγμένων «αριστερών», με «γαρνιτούρα» τις πολύχρωμες «γλάστρες» των καθεστωτικών σκυβάλων: Και αυτές με «αριστερό», κατά κανόνα, χρώμα…

Η «ψυχαγωγική» αυτή εκπομπή αναδίδει, με τον πλέον χυδαίο και αποκρουστικό τρόπο, την κυρίαρχη καθεστωτική ψυχολογία της εποχής μας: την «αριστερή» καθεστωτική «λέπρα» που κυβερνά παρασιτικά…

Το ίδιο αντανακλάται και στα άπειρα, εμετικά σήριαλ: Και εδώ κυριαρχεί ολοκληρωτικά ο αγοραίος «πολιτισμός» των παρασίτων της μεταλλαγμένης «αριστερής» καμαρίλας…

Ένας «πολιτισμός» με κύριο χαρακτηριστικό του το γκρίζο: Ηθική αμεριμνησία, ναρκισσιστική αυτό-ικανοποίηση και χυδαία ευχαρίστηση.

Η εικόνα των ΜΜΕ και ιδιαίτερα αυτών των «ψυχαγωγικών» εκπομπών, είναι καταλυτική. Το «συμπόσιο» της «αριστερής», παρασιτικής κραιπάλης: Η «ευθυμία» ενός κόσμου της μεταλλαγμένης «αριστεράς», πολιτικά, πνευματικά και ηθικά ευνουχισμένου, με μια ψυχολογία καλοαναθρεμμένης αυθάδειας και ένα πνεύμα καταθλιπτικά φτωχό και κενό.

Στα πρόσωπα όλων αυτών των «αριστερών» παρασίτων είναι χαραγμένες έντονα οι καλοαναθρεμμένες, παγερές και γεροντικές ρυτιδώσεις της ψυχολογίας του «νέου φασισμού»: Του υπερεθνικού και πολυπολιτισμικού φασισμού της Νέας Τάξης…

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 10, 2011 10:44 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο «εκπολιτισμός του κοπαδιού»



«…Ο συγκεκριμένος φασισμός, αυτός που πέρασε από μια ορισμένη στιγμή της ιστορίας, δεν πρόκειται να ξαναφανεί ποτέ πια με το ίδιο ακριβώς πρόσωπο. Το δράμα συνεχίζεται αλλά οι μάσκες που χρησιμοποιήθηκαν πετάχτηκαν στην αποθήκη του θεάτρου ή κατέληξαν στραπατσαρισμένες στα χέρια των παιδιών που θέλουν να παίξουν το δικό τους ρόλο με ξένα προσωπεία. Ο φασισμός που θα έλθει δεν θα λέγεται πια φασισμός».

Αυτά τα έγραψε ο Γεράσιμος Λυκιαρδόπουλος το 1977!

Πράγματι, ο φασισμός που ζούμε σήμερα δεν λέγεται φασισμός. Λέγεται «εκσυγχρονισμός» της κοινωνίας, λέγεται «πολυπολιτισμική πρόοδος», λέγεται «αριστερά». Φοράει άλλες μάσκες και έχει άλλα χρώματα.

Όπως κάθε φασισμός, έτσι και ο σημερινός της Νέας Τάξης, με τα «αριστερά» και «προοδευτικά» προσωπεία, έχει κάποιες ιστορικές συνιστώσες ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ.

Μπορεί να μεταλλάσσονται οι φόρμες, αλλά παραμένουν αμετάβλητα τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά του φασισμού: Το συνεκτικό ιδεολόγημα της βαρβαρότητας και της επιθετικότητας και οι αποδιοπομπαίοι τράγοι. Η σύνθεση αυτών των χαρακτηριστικών είναι ο φρενοβλαβής ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ.

Ο παλιός φασισμός είχε σφυρηλατήσει τον φρενοβλαβή αυτό ρατσισμό με φυλετικά, αλλά και πολιτικά κριτήρια. Οι αποδιοπομπαίοι τράγοι ήταν οι «Εβραίοι», οι «νέγροι», οι «κίτρινοι», οι «κόκκινοι», οι «αναρχικοί», τα «κουμμούνια» κ.λπ…

Το συνεκτικό ιδεολόγημα ήταν η «εθνική αξιοπρέπεια», η ιδεολογία του εθνικού κεφαλαίου (εθνικισμός) και τα εκτρωματικά του παράγωγα: «Εθνικό-σοσιαλισμός» κ.λπ…

Το σημερινό, συνεκτικό ιδεολόγημα του νεοταξικού φασισμού, που δεν λέγεται φασισμός, αλλά έχει άλλες «προοδευτικές» και «αριστερές» μεταμφιέσεις, είναι το «παγκόσμιο χωριό» (παγκοσμιοποίηση), η «πολυπολιτισμικότητα», η κατάργηση των εθνών, με δύο λόγια το «πλανητικό» και όχι «εθνικό» σύμπαν.

Δηλαδή ο φρενοβλαβής ρατσισμός (η φασιστική ουσία) διαστέλλεται από το «εθνικό» στο «πλανητικό».

ΣΗΜΕΡΑ οι αποδιοπομπαίοι τράγοι του πλανητικού, φρενοβλαβούς ρατσισμού είναι οι λαοί, τα έθνη και κάθε ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στο καθεστώς της Νέας Τάξης.

Ο σημερινός νεοταξικός φασισμός κατηγορεί του λαούς και τους συνεκτικούς ιστούς των κοινωνιών σαν φασισμό και ρατσισμό!!!!

Ένα άλλο αμετάβλητο στοιχείο του φασισμού είναι οι ιδιαίτερες αλυσίδες που κατασκευάζει από τις στρεβλωμένες ή προδομένες αξίες της κοινωνίας.
΅Ο,τι χάνεται σε ανθρώπινο επίπεδο, σε ιστορική γνώση, σε ιδέες σε Πολιτική και Ηθική, ΓΙΝΕΤΑΙ το κέρδος του φασιστικού «εκπολιτισμού»: Ο «εκπολιτισμός του κοπαδιού».

Ο ολοκληρωτισμός του πλανητικού καπιταλισμού κατασκευάζει με τα νέα φασιστικά ιδεολογήματα και με τη συντριβή των λαών, των εθνών και των συνεκτικών κοινωνικών ιστών (αυτά που προωθούν όλα τα καθεστωτικά κόμματα με την «αριστερή» τους εμπροσθοφυλακή), τα «εκπολιτισμένα κοπάδια»…




Τα ΜΜΕ αποτελούν την κεντρική φασιστική μήτρα αυτής της φρίκης.

Αυτά αλλοιώνουν και μεταλλάσσουν ΚΕΝΤΡΙΚΑ, σε ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο, την ΟΥΣΙΑ των ανθρωπίνων σχέσεων: Κοινωνικών, πολιτικών, πνευματικών, πολιτισμικών.

Η ΟΥΣΙΑ των ανθρωπίνων σχέσεων είναι η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ!!!

Ο νεοταξικός φασισμός με τα νόθα ιδεολογήματά του και μέσω των μεγάλων προπαγανδιστικών λαρυγγιών του (ΜΜΕ) στραπατσάρει μέχρι αφανισμού το ουσιώδες ανθρώπινο αίτημα της επικοινωνίας. Αυτό το «έργο» υλοποιείται με την ψυχωτική ανάδυση της ειδωλολατρίας των δημοσίων σχέσεων και του ολοκληρωτισμού της διαφήμισης…

Αυτή η καθεστωτική ειδωλολατρία, που έχει πάρει τις υστερικές τελετουργικές φόρμες του θεάματος, πρέπει να καταπολεμηθεί αμείλικτα από τους αγωνιστές.

Δεν μπορεί να ζητάμε τη σωτηρία μας από τα είδωλα που κατασκευάζει το καθεστώς, τα ΜΜΕ και οι διαφημιστικές πρακτικές της αγοράς.

Η εκλογή του «μικρότερου κακού» δεν σώζει την ψυχή μας. Είναι και αυτό μια θανάσιμη αυταπάτη, μια ασφαλιστική δικλείδα του νεοταξικού φασισμού.

Κανείς δεν είναι «αθώος» μέσα στα καθεστωτικά εργαστήρια των ΜΜΕ, της διαφήμισης και της κομματικής χειραγώγησης…

Αν είναι δυνατόν να διαφημίζονται σαν φορείς κινημάτων είδωλα του καθεστώτος και να έχουμε την αυταπάτη ότι αυτά θα «κτυπήσουν» το καθεστώς που τα κατασκεύασε και τα επέβαλε…

Είναι σαν να πιστεύουμε ότι η κατοχική τηλεόραση προβάλλει και διαφημίζει τους «εχθρούς» της κατοχικής κυβέρνησης…

Αν το πιστεύουμε σημαίνει ότι έχουμε γίνει και εμείς «εκπολιτισμένο κοπάδι»…


_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Κυπριανός Χριστοδουλίδης



Ένταξη: 03 Δεκ 2009
Δημοσιεύσεις: 564
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 11, 2011 12:34 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΟΥΚΛΑ

Ο τοίχος είχε τη δικά του ιστορία και μας πληροφορούσε ότι : Η κοινωνία του θεάματος είναι φασισμός



Δεξιά και αριστερά στο δρόμο, στον παρακάτω και στον παραπάνω, πέρα δεξιά και πιο πέρα αριστερά, στο κέντρο και παντού, συνθήματα



Η κοινωνία του θεάματος είναι φασισμός, μας λέει ο antifa. Για να καταλάβουμε ότι έχουμε να κάνουμε με δημοκράτες. Που πολεμούν το φασισμό με "Μίσος Ταξικό", προλεταριακό, διεθνικό, αντιεξουσιαστικό, δημοκρατικό



Μουτζούρες των τοίχων κόντρα στην "κοινωνία του θεάματος". Τη δική τους ρατσιστική και φασιστική πανούκλα του θεάματος των τοίχων μας την πετάνε καταπρόσωπο, σε βάση καθημερινή και υποχρεωτική. Θες δεν θες την έχεις μπροστά σου. Την "κοινωνία του θεάματος" την εξαφανίζεις με το πάτημα ενός κουμπιού. Τη δική τους με το βάψιμο του τοίχου, που θα τον βρείς την άλλη μέρα χειρότερο. Η δική τους "κοινωνία" είναι ανεξίτηλη, o φασισμός τους απροκάλυπτος, η πανούκλα τους διάχυτη, ολοφάνερη. Τα τρωκτικά της νύχτας θέλουν εξαφάνιση

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες