Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ας κάνουμε τα σπίτια μας κρυφά σχολειά

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 28, 2013 5:16 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ας κάνουμε τα σπίτια μας κρυφά σχολειά Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ας κάνουμε τα σπίτια μας κρυφά σχολειά



…Ο κυρ-Φώτης ο Κόντογλου υπήρξε ένας από τούς γνησιότερους εκφραστές τής ελληνορδοδόξου παραδόσεώς μας, την οποία είχε ως κύριο δέμα στο συγγραφικό και καλλιτεχνικό του έργο, αγωνίστηκε όσο λίγοι για την προάσπιση και την αναβίωσή της στηλιτεύοντας την ξενομανία και τον μιμητισμό, άλλα κυρίως τήρησε πιστά τις αρχές και τις αξίες της στον προσωπικό του βίο μέχρι το τέλος τής ζωής του…

Έγραφε, λοιπόν, με διορατικότητα, εδώ και μισό αιώνα περίπου, προφητεύοντας σχεδόν την σύγχρονη τραγική μας διολίσθηση και κρίση:

«Η ψευτιά και ο πνευματικός εκφυλισμός απλώνει μέρα με την ημέρα απάνω στους Έλληνες και τούς παραμορφώνει. Έναν λαό πού ξεχωρίζει ανάμεσα σΆ όλα τα έθνη και πού είναι γεμάτος πνευματική υγεία, πάμε να τον κάνουμε εμείς, οι λογής-λογής καλαμαράδες, κι οι άλλοι γραμματιζούμενοι, σαχλόν, χωρίς πνευματικό νεύρο, χωρίς πνευματική ανδροπρέπεια, χωρίς χαρακτήρα».

Είναι ή σύγχρονη λαίλαπα της υποτέλειας, της ξενομανίας, του ραγιαδισμού και του γραικυλισμού πού βιώνουμε στις μέρες μας.

Το σύνδρομο, του δήθεν εκσυγχρονισμού και της ψευτοδιανόησης, πού έχει αλλοτριώσει την λεγόμενη «πνευματική ηγεσία» του τόπου μας και την οδηγεί στην άρνηση του ιστορικού μας παρελθόντος, στην απώλεια της ιστορικής μας μνήμης και τής εθνικής μας αυτοσυνειδησίας, στην απαξίωση των αρχών και των ιδανικών τής παραδόσεώς μας και τής φυλής μας.

Η ζωή του Έλληνα έχει ζυμωθεί με την πατρογονική πίστη του, την αγία Ορθοδοξία, την «περιβεβλημένη ως πορφύραν και βύσσον» τα αίματα των μαρτύρων προγόνων του. Έχει ζυμωθεί με την αγάπη για την πατρίδα του, το πάθος και τον πόθο του για την ελευθερία, την θυσία και την αυταπάρνηση για την κατάκτηση και την προάσπισή της.

Αυτός είναι και ο λόγος πού όλοι οι δαίμονες τής κολάσεως ξεχύθηκαν να ξεριζώσουν από την ψυχή του Έλληνα την ορθόδοξη πίστη του και την εθνική του συνείδηση. Πόλεμος κατά τής Εκκλησίας και του Κλήρου, ειρωνεία τής ευσέβειας, υποβάθμιση τής ελληνικής γλώσσας, εξάρθρωση τής ελληνορθόδοξης παιδείας, περιθωριοποίηση και αλλοίωση τής πνευματικής κουλτούρας και του πολιτισμού μας και κάδε άλλο αντίθεο και αντεθνικό σχέδιο μπήκε σΆ εφαρμογή.

Είναι γνωστές, άλλωστε, από πολύ παλιά οι πρακτικές και οι μέθοδοι αυτών πού κινούν τα νήματα τής ιστορίας του πλανήτη και παράγουν ιδεολογία και νοθευμένο τρόπο ζωής, των διαφόρων, δηλαδή, κλειστών ομάδων προωθήσεως και ελέγχου τής εξουσίας με πρωτοπόρους τον διεθνή σιωνισμό, την μασσωνία, τα οικονομικά λόμπυ των πολυεθνικών, τις λέσχες επιλεγμένων ατόμων, όπως η Μπίλντεμπεργκ, πού κατασκευάζουν ηγέτες μαριονέτες, πειθήνια εκτελεστικά όργανα δικά τους, πριν ακόμη οι λαοί τούς επιλέξουν και τούς ψηφίσουν. Προεπιλέγουν και προκατασκευάζουν, έτσι, το πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό σύστημα, το σύγχρονο παγκόσμιο κατεστημένο πού επιβάλλουν στον κόσμο. Μέσω αυτών των εκλεκτών και δοτών ηγετών κυβερνά τον κόσμο μια πανίσχυρη πολιτική, οικονομική, κοινωνική και θρησκευτική ολιγαρχία.

Σε οικονομικό επίπεδο, πολυεθνικές εταιρείες, οικονομικοί κολοσσοί, εταιρείες κατασκευής οπλικών συστημάτων, πανίσχυρα οικονομικά συμφέροντα και νεόκοποι κροίσοι έχουν ήδη αναλάβει και διεκπεραιώνουν την οικονομική παγκοσμιοποίηση μέσω τής οικονομικής εκμετάλλευσης και εξαθλίωσης των ασθενέστερων από τούς οικονομικά ισχυρούς.

Χαρακτηριστικό και αντιπροσωπευτικό παράδειγμα η οικονομική ανέχεια στην οποία έχουν οδηγήσει την χώρα μας, με μια Ελλάδα υπό κατάρρευση, με μια κυβέρνηση υπό ξένη κηδεμονία και υπουργούς υπό επίβλεψη.

Ο σκοπός τους είναι ορατός και προδιαγεγραμμένος: πρόκειται για την σαφή και οργανωμένη επιδίωξη όχι για την απλή ένταξη, άλλα για την ολοκληρωτική υποδούλωση τής πατρίδος μας και του λαού μας στους σχεδιασμούς τής παγκοσμιοποίησης, τής Νέας Τάξης Πραγμάτων και τής Νέας εποχής, για την ένταξη και την δέσμευσή μας στην γιγαντιαία αυτή πολιτιστική, θρησκευτική, οικονομική, εθνική και οικονομική χοάνη πού ομογενοποιεί, νωθεύει, μεταλλάσσει, παραλύει, αποδυναμώνει και αποσυνθέτει θεσμούς, πιστεύματα, παραδόσεις, πολιτισμούς, ήθη, αρχές, αξίες, εθνότητες, λαούς και πατρίδες.

Για την βίαιη και άμεση υπαγωγή μας στον ηλεκτρονικό ολοκληρωτισμό πού παρακολουθεί, χαρακτηρίζει, στιγματίζει και ενοχοποιεί ό,τι και όσους επιθυμεί, ό,τι και όσους αντιδρούν και αντιτάσσονται στις επιταγές του. για τον βίαιο και άμεσο εγκλεισμό μας στην νέα παγκόσμια ηλεκτρονική φυλακή.

Με αιχμή του δόρατος τις ηλεκτρονικές κάρτες και κυρίως την κάρτα του πολίτη, πού συνιστά οξύτατη απειλή για τις ατομικές μας ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα μας οδηγούν ως αγέλη στο μεγάλο παγκόσμιο ηλεκτρονικό μαντρί.

Ας ξέρουν, όμως, οι αρχιτέκτονες τής Νέας Τάξης πραγμάτων, πού κρίνουν μόνο με το μυαλό και τα νούμερα, ότι «η τύχη μάς έχει πάντοτε ολίγους. Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θεριά πολεμούν να μάς φάνε και δε μπορούνε. Τρώνε από μάς και μένει και μαγιά». (Μακρυγιάννης).

«Μακάριος» λοιπόν «ο λαός ο γινώσκων αλαλαγμόν», όπως λέγει ό Ψαλμός (Ψαλμ. Πη' (πδ'), 16). Χαρά δηλαδή στο λαό πού ξέρει να γιορτάζει τα μεγάλα γεγονότα τής Ιστορίας του. Να μεθά η ψυχή του από εθνική υπερηφάνεια. Να κάνει άσμα και παιάνα τούς ηρωισμούς και τις θυσίες τής ψυχής του. Να διδάσκει την ανδρεία και τη φιλοπατρία των προγόνων του και να φρονηματίζει τις γενεές πού έρχονται. Να εμπνέεται και να αναζωογονείται από τις παραδόσεις και τις παρακαταθήκες τους. Να τιμά και να διατηρεί τα ήθη και τα έθιμά τους. Ο λαός αυτός δεν χάνεται από το πρόσωπο τής γης. Διότι έχει προορισμό στη ζωή και έχει να επιτελέσει έργο στην Ιστορία.

Και είναι παρήγορο το γεγονός ότι ακόμη και μέσα από αυτή την τραγική κατάσταση των ήμερών μας, μέσα από τα σκοτεινά σύννεφα τού εφησυχασμού, τής ευμάρειας, τής ευδαιμονίας, τής άνεσης, τής ευζωίας και τής αυτάρκειας• μέσα από τα σκοτεινά σύννεφα τής λησμοσύνης, τής άρνησης και τής απαξίας, θερμαίνει ακόμη και φωτοδοτεί η ηλιαχτίδα τής ελπίδας και τής επιστροφής.

Το σύνθημα μάς το δίνει και πάλι ο κυρ-Φώτης ο Κόντογλου:

«Όσοι απομείναμε πιστοί στην παράδοση, όσοι δεν αρνηθήκαμε το γάλα πού βυζάξαμε, αγωνιζόμαστε, άλλος εδώ, άλλος εκεί, καταπάνω στην ψευτιά. Καταπάνω σ' αυτούς πού θέλουνε την Ελλάδα ένα κουφάρι χωρίς ψυχή, ένα λουλούδι χωρίς μυρουδιά».

…Ας κάνουμε τα σπίτια μας κρυφά και νέα σχολειά κι ας γαλουχήσουμε τα παιδιά μας με τις παραδόσεις του γένους μας υποκαθιστώντας εμείς την πλημμελή σχολική εκπαίδευση πού τούς παρέχεται. Να προβάλουμε στα παιδιά μας τα πρότυπα των άγιων και των ηρώων μας, να τούς εμπνεύσουμε την φιλοπατρία, να τούς διδάξουμε σωστά την γλώσσα μας και την ιστορία μας.

Να τούς διδάξουμε το αληθινό νόημα και τον σκοπό τής ζωής μας, πού είναι ο ουρανός, η πραγματική δηλαδή και μόνιμη πατρίδα μας. Σε αυτή την πρόσκαιρη ζωή είμαστε, άλλωστε, οδίτες και όχι κάτοικοι και ένοικοι τής γης. ΓιΆ αυτό και θα πρέπει να πορευόμαστε εδώ με την προοπτική τής αιωνιότητος…

Απόσπασμα από την ομιλία,
ΠΑΡΑΔΟΣΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Δρόμοι πού χαράξαμε… Για να ακολουθούμε

Αρχιμ. Αθανασίου Αναστασίου
Προηγουμένου Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου Αγίων Μετεώρων

Ομιλία στο Πανκαλαμπακιώτικο Χοροστάσι (10-7-2011)

ΠΗΓΗ:
http://proslalia.blogspot.gr/2013/02/blog-post_5957.html

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 28, 2013 9:21 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Προς νέα Κρυφά Σχολειά
(Το κείμενο γράφτηκε τον Ιανουάριο του 2010)



Όλα τα μονοπάτια οδηγούν στην τρέλα. Οι μέρες συσσωρεύουν τη μια συμφορά πάνω στην άλλη. Το μέλλον τρομακτικό.

Το παρόν ναρκωμένο από τα παραισθησιογόνα των πολιτικών απατεώνων και των ποικίλων εμπόρων κάθε χρωματικού φάσματος: κάθε ιερό και όσιο γίνεται εκλογική εμπορική αξία, περιτυλιγμένη με αναθέματα, συνθήματα, ξεφωνητά και αχαλίνωτη καπηλεία των πάντων…

Το παρελθόν κενό. Σβήνουν κάθε ιστορική σημαδούρα και ισοπεδώνουν τα εθνικά και κοινωνικά θεμέλια. Δε υπάρχει έδαφος να πατήσεις: το έγκλημα της μεταλλαγμένης «αριστεράς» σύντριψε κάθε ιστορική βάση κοινωνικών κινημάτων, ιδεών, πολιτικής δράσης και οργάνωσης.

Οι μέρες συσσωρεύουν αθλιότητα και απελπισία. Νιώθεις τις αγωνιστικές μνήμες της ζωής να αδυνατίζουν. Νιώθεις όχι απλώς ότι είσαι κόντρα στο ρεύμα, αλλά μέσα σε ένα κελί φυλακισμένος: Μέσα σε ένα τάφο, όπου κάθε μέρα, ένα φτυάρι γεμάτο χώμα, πέφτει αθόρυβα πάνω σου…

Όλα, όμως, τα μονοπάτια του κελιού και του τάφου οδηγούν στην τρέλα…

Οι λαοί, φυσικά, δεν μπορούν ούτε να τρελαθούν. Είναι αναγκασμένοι να ζήσουν στο «κελί» τους συσσωρεύοντας απελπισία και οργή.

Απελπισία και οργή που πάνω τους κερδοσκοπούν πολιτικά, λόγω της γενικής κατεδάφισης, πλήθος πολιτικών αγυρτών και πολύχρωμων τρωκτικών. Πάντα το σύστημα κατασκευάζει τέτοια πολύχρωμα «φρούτα» καπηλείας της απελπισίας και της τρέλας.

Και εδώ ακριβώς βρίσκεται το τραγικό «σημείο» που οδηγεί στην τρέλα πολλούς αυθεντικούς αγωνιστές που κοντράρονται με το ρεύμα της πολιτικής εμπορίας και καπηλείας. Νιώθουν ότι η δύναμη των πραγμάτων, όλη αυτή η υστερική εμπορία και καπηλεία που κατακλύζει τα πάντα, σαν νεροποντή, είναι πολύ πιο ισχυρή από τη δική τους γνώση και βούληση...

Οι εφιάλτες πληθαίνουν με ταχύτητα γεωμετρικής προόδου, η λαϊκή οργή διογκώνεται τυφλά και εκρηκτικά μέσα σε ένα ΚΕΝΟ (δεν υπάρχει αγωνιστικό πλαίσιο, κινηματικό και πολιτικά οργανωμένο), γεγονός που πολλαπλασιάζει επιδημικά τους πολύχρωμους πολιτικούς τυχοδιώκτες και προβοκάτορες, τους ποικίλους υστερικούς τσαρλατάνους του λαϊκισμού και της καπηλείας: Όλους τους φωνακλάδες και κενόδοξους κλόουν των ιπποδρομιών…

Όλα τα μονοπάτια
οδηγούν στην τρέλα όλους αυτούς τους αγωνιστές που βλέπουν το τέλος της ελληνικής κοινωνίας και αδυνατούν, όχι μόνο να παρέμβουν μέσα σΆ αυτή την καταιγίδα της ισοπέδωσης, αλλά και να συνειδητοποιήσουν τους νόμους της ιστορίας: Την «εκδίκηση» της ιστορίας για τις προδοσίες και τα εγκλήματα της καθεστωτικής «αριστεράς» που οδήγησαν τα λαϊκά κινήματα, σε ήττες χωρίς ιστορικό προηγούμενο.

Δεν μπορούν πολλοί να συνειδητοποιήσουν ότι τα γραμμάτια αυτά των τρομακτικών ηττών θα τα ξεπληρώσουμε μαζί με τα διαμαρτυρικά. Είναι μακρύς ο δρόμος ακόμα.

Δεν μπορούμε να περάσουμε βολονταριστικά πάνω από αυτό το στάδιο. Θα χρειαστεί να ξαναρχίσουμε πάλι τη συγκρότηση των αγώνων από τα «Κρυφά Σχολειά». Δεν θα αποφύγουμε αυτόν τον κατακλυσμό της αχαλίνωτης δημαγωγίας των πολύχρωμων καιροσκόπων και πατριδοκάπηλων, καθώς και την κατασυκοφάντηση κάθε κοινωνικού κινήματος, κάθε λαϊκής αντίστασης και κάθε αυθεντικής σοσιαλιστικής ιδέας και προοπτικής.

Το παιχνίδι έχει στηθεί καλά, μια και τα οργανωμένα λαϊκά κινήματα, η «αριστερά» τα έχει εξοντώσει και κατασυκοφαντήσει. Είναι το προβοκατόρικο παιχνίδι μεταξύ των δύο καθεστωτικών πόλων του συστήματος: Της «αριστεράς» και της «δεξιάς».

Ανάμεσα σε αυτούς του εικονικούς και ψεύτικούς πόλους παίζονται πολλές παραλλαγές…

Μέσα σε αυτή την «στημένη αρένα» θα πορευτούμε για μεγάλο ακόμα διάστημα μέχρι ο συμπιεσμένος λαϊκός θυμός, μετά από «κατακεφαλιές», θα οδηγήσει σε μια βαθύτερη γνώση και συνειδητοποίηση, συνακόλουθα στην ανασυγκρότηση της πραγματικής Αριστεράς…

ΟΛΟΙ οι δρόμοι οδηγούν στην τρέλα, αν μέσα στο κελί που ζούμε σήμερα, δεν συνειδητοποιήσουμε βαθιά αυτή την αναγκαιότητα και τούτο ακόμα: Ο δρόμος είναι μακρύς και επίπονος. Δεν μπορείς να τον διατρέξεις με ξόρκια και τρεχαλητά στα αγκάθια, χωρίς θεωρητικά και πολιτικά εφόδια και χωρίς σταθερή ζύμωση μέσα στα ζωντανά κοινωνικά κύτταρα, καθώς και επίμονη και επίπονη εργασία μέσα στο λαό.

Με αγκαθάκια και εκλογικές συγκροτήσεις Επιτροπών και υπογραφών δεν κάνεις απολύτως ΤΙΠΟΤΑ. Απλώς ξεγελάς τον εαυτό σου, παρέχοντας σε αυτόν το άλλοθι ότι κάτι κάνεις.

Η ανικανότητα να επεξεργαστείς σοβαρά και σε βάθος τα προβλήματα και κυρίως η ανικανότητα να βρεις τα νήματα προς το λαό, να το ενημερώσεις και να κυκλοφορήσεις τις ιδέες, αυτή η ανικανότητα οδηγεί σε εκλογικά διαβήματα προς το καθεστώς, σε ποικίλα εκλογικά αιτήματα και τεχνάσματα…


Αν δεν «ζυμωθούν» ιδέες, στρατηγικές και προοπτικές μέσα στην ελληνική κοινωνία και αν δεν «καρφωθούν» λαϊκές σκαλωσιές (συλλογικά κύτταρα δράσης) μέσα στο λαό, ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορεί να προχωρήσει και να γονιμοποιηθεί…

ΟΛΟΙ οι δρόμοι οδηγούν στην τρέλα αν δεν συνειδητοποιήσουμε αυτή την ύψιστη κοινωνική και ιστορική αναγκαιότητα.

Έχουμε ηττηθεί και θα υποστούμε τις συνέπειες της ήττας μας. Κανένα «κόλπο» και κανένας «Μεσσίας» δεν μπορεί να μας σώσει. Αν η απελπισία μάς οδηγεί στην άμεση αναζήτηση των δρόμων που θα αναχαιτίσουμε τη νεοταξική λαίλαπα, απλώς θα θρηνούμε και θα τρέχουμε, σαν πρόβατα στο πρώτο τυχόντα δημαγωγό: θα σκάβουμε το λάκκο μας πιο βαθιά…

Ας προετοιμαστούμε για νέα «Κρυφά Σχολειά». Έτσι θα βρούμε και το χιούμορ μας: Η μόνη υγιής αντίδραση του οργανισμού, ενάντια στην ασταμάτητη, πολλαπλή, ύπουλη και βασανιστική πίεση της τρέλας…

Βρίσκεται ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4116


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες