Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Το συμπλήρωμα της κοινωνικής ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗΣ

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούν 26, 2013 7:27 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Το συμπλήρωμα της κοινωνικής ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗΣ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Το διαλεκτικό συμπλήρωμα της κοινωνικής ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗΣ



Αν παρακολουθήσει κανείς προσεκτικά τα εκκλησιαστικά δρώμενα θα διαπιστώσει αβίαστα τούτο: Ότι η σήψη κι αποσύνθεση του κοινωνικού καθεστώτος αντανακλάται και αποτυπώνεται, με την ίδια κακουργηματική αυθάδεια και στην Εκκλησία, όπως σε όλες τις σφαίρες του εποικοδομήματος: Κράτος, Πολιτική, Δίκαιο, Ηθική, Οικογένεια, κ.λπ…

Οι οικονομικές βάσεις και σχέσεις (τα θεμέλια μιας κοινωνίας) είναι αυτές που ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ κυριαρχικά όλες τις σφαίρες του εποικοδομήματος.


ΟΤΑΝ αυτές αποσυντίθενται, ΑΠΟΣΥΝΤΙΘΕΤΑΙ και ΟΛΟΚΛΗΡΟ το θεσμικό τους πλαίσιο, ό,τι στηρίζεται πάνω σΆ αυτές: Δεν γλυτώνει ούτε ο «Οίκος του Θεού»…

Ο καπιταλισμός, ιδιαίτερα στη σημερινή του φάση (Παγκοσμιοποίηση – Νέα Τάξη), δεν αφήνει τίποτα στο …απυρόβλητο, αλέθει τα ΠΑΝΤΑ και την Εκκλησία…

Σε ένα παλιό μας άρθρο ( Οκτώβριος 2010), με τίτλο: «Η “κάστα” της νεοταξικής δεσποτείας…»,
επισημαίναμε, μεταξύ άλλων:


"Ό,τι συμβαίνει στην κοινωνία και στην πολιτική συμβαίνει και στην Εκκλησία: Όταν το σώμα του Ορθόδοξου κλήρου δεν αντιστέκεται ή παρεμβαίνει σπασμωδικά, σκόρπια και ασυντόνιστα, τότε, η κατάσταση αυτή γίνεται δύναμη της Εκκλησιαστικής ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
Το ίδιο: Όσο η εξουσία της εκκλησιαστικής ιεραρχίας αποξενώνεται από το «λαό» της Ορθοδοξίας και από τις «ΙΔΕΕΣ» της, τόσο και πιο αυταρχική, δεσποτική και επιθετική θα γίνεται.
Η νεοταξική φρενοβλάβεια στο πολιτικό πεδίο συμπληρώνεται συμμετρικά και στο εκκλησιαστικό πεδίο, με την «κάστα» της νεοταξικής δεσποτείας: Στον αυταρχισμό και την αλαζονική αυθάδεια των οικουμενιστών και των ποικίλων «ανδρεικέλων» της υπονόμευσης και ισοπέδωσης της Ορθοδοξίας.
Το έχουμε γράψει πολλές φορές: Η σημερινή ηγεσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, από τις κεφαλές της μέχρι τα οργανωμένα «δίκτυα» αυτών των κεφαλών (οικουμενιστές, παπικοί και λοιποί) ΕΙΝΑΙ το σύμμετρο της σημερινής κυβέρνησης των γενιτσάρων της πλανητικής νέας τάξης.
Οι πολιτικοί «πράκτορες» του παγκοσμιοποιημένου χρηματιστηριακού ολοκληρωτισμού (τα κυβερνητικά ανδρείκελα και όχι μόνο) επιτίθενται με ασυνήθιστη αγριότητα και κυνισμό, αλλά και με πρωτοφανή πώρωση αυθάδειας, εναντίον της ελληνικής κοινωνίας, ισοπεδώνοντας κάθε κοινωνικό, ιστορικό και εθνικό ιστό.
Με την ίδια πώρωση αυθάδειας, κυνισμού και αγριότητας επιτίθενται και οι «πράκτορες» της παγκοσμιοποίησης στο εσωτερικό της Ορθόδοξης Εκκλησίας: Εδώ οι γενίτσαροι της παγκοσμιοποίησης και των μηχανισμών της (Νέα Τάξη) εμφανίζονται με το εκκλησιαστικό σύμμετρο του οικουμενισμού και του παπισμού.
Την ίδια νεοταξική φρενοβλάβεια που ζούμε σε πολιτικό επίπεδο βιώνουμε και στο Εκκλησιαστικό επίπεδο:
Οι Οικουμενιστές και οι «πράκτορες» του κράτους του Βατικανού (το κράτος της Νέας Τάξης στην εκκλησιαστική του φόρμα) κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους εναντίον της Ορθοδοξίας με την ίδια αυταρχική αλαζονεία και «φασιστική» ωμότητα των ανδρεικέλων της κυβέρνησης και των μηχανισμών του νεοταξικού καθεστώτος».

Ολόκληρο το κείμενο με συγκεκριμένα παραδείγματα, ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4987


Τα κρούσματα εκφυλισμού και αποσύνθεσης της εκκλησιαστικής γραφειοκρατίας έχουν προσλάβει, σήμερα, επιδημική διάσταση…

Μέχρι και πετάνε κάποιοι τα ράσα τους. Ο διαβόητος Πρώην Μητροπολίτης Ζακύνθου, Χρυσόστομος, εκπροσώπησε την Εκκλησία της Ελλάδας στην Κίνα με πολιτική περιβολή και με …γραβάτα: Η γραβάτα σήμα κατατεθέν της ομοιότητας των τα «γουρουνιών»…

Διαβάστε και το άρθρο:
Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΣΠΟΤΑΔΩΝ: ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ
ΕΔΩ:
http://paterikiparadosi.blogspot.gr/

Τα δικά μας σχόλια γίνονται περιττά…


_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες