Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η Συρία στο στόχαστρο...

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 28, 2013 1:00 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η Συρία στο στόχαστρο... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η Συρία στο στόχαστρο με τα «όπλα» της προβοκάτσιας της «11ης Σεπτέμβρη»!



Επιχειρήσαμε να «αποτοξινωθούμε» για λίγες μέρες από το «ναρκωτικό» της Πολιτικής, αλλά η πλανητική γκανγκστερική θηριωδία δεν μας άφησε…

Προετοιμάζεται πυρετωδώς για πολεμική έφοδο: Αυτή τη φορά εναντίον της Συρίας…


Πάντα με τις ίδιες γνωστές (κλασσικές πλέον) τρομοκρατικές προβοκάτσιες. Προβοκάτσιες που υψώθηκαν σε «επιστημονικό αξίωμα» στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001, στο γκρέμισμα των Δίδυμων Πύργων: Μία από τις μεγαλύτερες προβοκάτσιες της Ιστορίας…

Ίσως να μην είναι τυχαίο ότι και η νέα προβοκάτσια εναντίον της Συρίας προετοιμάζεται προπαγανδιστικά παραμονές της μεγάλης προβοκάτσιας των Δίδυμων Πύργων.

Το βέβαιο, πάντως, είναι ότι επί 12 χρόνια έχουμε μια διαρκής «11η του Σεπτέμβρη»!


Αν και έχουμε αναλύσει διεξοδικότατα την προβοκάτσια της 11ης του Σεπτέμβρη του 2001 και την αξιοποίησή της από τον αμερικάνικό ιμπεριαλισμό, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ως αναγκαίο πρόσχημα, για την εξαπόλυση, μιας άνευ προηγουμένου παγκόσμιας τρομοκρατίας εναντίον των εθνών και των λαών, θα επανέλθουμε με κάποια επιλεγμένα κείμενά μας, διότι ήδη βρισκόμαστε προ των πυλών μιας νέας ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον της Συρίας αυτή τη φορά.

Θα αρχίσουμε με τα δύο τωρινά κείμενα του Νίκου Μπογιόπουλου:


ΗΠΑ - «Αλ Κάιντα»: Εις σάρκα μίαν!



Τις δεκαετίες του '70 και του '80, στο όνομα της «ελευθερίας» και της «δημοκρατίας», οι ΗΠΑ έπαιξαν το χαρτί του ισλαμικού φονταμενταλισμού. Ηταν τότε, τον Αύγουστο του 1981, που η «Ουάσιγκτον Ποστ» περιέγραφε τον τρόπο με τον οποίο οι Αμερικανοί «κατασκεύαζαν» τους «Μπιν Λάντεν» και τις «Αλ Κάιντα»:

«Η CΙΑ - έγραφε τότε η αμερικανική εφημερίδα - επιστρέφει αθόρυβα στις παλιές μεθόδους εκτέλεσης των μυστικών υπονομευτικών επιχειρήσεων» και «υποστηρίζει κρυφά τις αντικυβερνητικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν...».

Σήμερα όλοι πια το γνωρίζουν:

Αυτού του τύπου τα δίκτυα τα εξέθρεψαν, τα εξόπλισαν, τα εκπαίδευσαν και τα χρησιμοποίησαν οι ΗΠΑ κατά της αφγανικής επανάστασης και της ΕΣΣΔ. Ολοι ξέρουν, επίσης, ότι οι Ταλιμπάν είναι το δημιούργημα των αμερικανοτραφεισών μυστικών υπηρεσιών του Πακιστάν.
*
Είκοσι χρόνια αργότερα, το 2001, στο όνομα της «ελευθερίας» και της «δημοκρατίας», οι ΗΠΑ σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους συμμάχους τους έπαιξαν το χαρτί της «αντιτρομοκρατίας». Είχε φτάσει πια η εποχή που τα αμερικανικά συμφέροντα έπρεπε να προωθηθούν με την εξαπόλυση της παγκόσμιας σταυροφορίας τους για τον «νέο αμερικανικό αιώνα», αρχής γενομένης από το Αφγανιστάν. Πρόσχημα, αυτή τη φορά, ήταν η... καταδίωξη των «Αλ Κάιντα», δηλαδή εκείνων των δικτύων που οι ίδιοι, οι Αμερικανοί, είχαν κατασκευάσει...
Εκτοτε ο πλανήτης βιώνει τη διαρκή τρομοκρατία της «αντιτρομοκρατίας», που ισοδυναμεί με κατοχές χωρών, με εισβολές, με βομβαρδισμούς, με εξολόθρευση λαών.
*
Να όμως που σήμερα, εν έτει 2013, μετά από τόση «σταυροφορία» εξαγωγής της αμερικανικής «ελευθερίας» και της «δημοκρατίας», οι ΗΠΑ, εκτός από πολέμιοι της «Αλ Κάιντα», επιστρέφουν, ταυτόχρονα, και ως συνοδοιπόροι (!) της... «Αλ Κάιντα» (!), εναντίον της οποίας έχουν εξαπολύσει - υποτίθεται - τον υπερδεκαετή πόλεμο μετά τους «Δίδυμους Πύργους».
Ιδού το γιατί:
Ουδείς αρνείται ότι πίσω από το μπουκέτο των ευφημισμών που χρησιμοποιεί ο ιμπεριαλισμός για να δράσει (από την επίκληση των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» μέχρι την «προληπτική» δράση κατά των «γενοκτονιών»), πίσω δηλαδή από το «λουλούδι» της φάρσας που μετά την εποχή των «χημικών του Σαντάμ» οι ΗΠΑ το επαναφέρουν αυτή τη φορά ενάντια στη Συρία, κρύβονται οι προετοιμασίες μιας επίθεσης που σχετίζεται με μια αξιοσημείωτη «λεπτομέρεια»:
Οτι μια τέτοια επέμβαση των Αμερικανών στη Συρία και ενάντια στο μέχρι χτες συμμαχικό τους (για να μην ξεχνιόμαστε) καθεστώς του Ασαντ, ισοδυναμεί - εκτός των άλλων - με την ενίσχυση εκείνων των δυνάμεων στο εσωτερικό των επονομαζόμενων «ανταρτών» που αυτοπροσδιορίζονται ως τμήματα της «Αλ Κάιντα»!
*
Με άλλα λόγια, ο ευρωατλαντικός ιμπεριαλισμός που «πολεμάει» στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ την «Αλ Κάιντα», είναι ο ίδιος που, με βάση τη δική του λογική, στηρίζει και ενισχύει την «Αλ Κάιντα» στη Συρία! Αντίφαση;
Οχι. Μόνο κάποιος που δεν εννοεί να δει ότι η μόνη λογική από την οποία διαπνέεται ο ιμπεριαλισμός είναι η λογική της γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής ισχύος, είναι η ικανοποίηση του μόνου του «ιδανικού» που δεν είναι άλλο από την κυριαρχία στους δρόμους της Ενέργειας,
θα έβλεπε στα παραπάνω κάποια αντίφαση...


Το θρασύτερο είδος δολοφόνων

Το έργο παίχτηκε για πρώτη φορά το 2003. Ηταν τότε που η κυβέρνηση Μπους, με υπουργό Εξωτερικών τον Πάουελ, προσερχόταν στην έδρα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και παρουσίαζε τα «αδιάσειστα στοιχεία» των ΗΠΑ για τα ανύπαρκτα όπλα μαζικής καταστροφής του Σαντάμ Χουσεΐν. Το ψέμα και η υποκρισία ως ασφαλέστερο μέσο κατασκευής προσχημάτων για το μακελειό που ακολούθησε ήταν δεδομένα από την πρώτη στιγμή. Το ομολογούσαν οι ίδιοι. Από τότε. Κι αν όχι οι κυβερνώντες των ΗΠΑ, το ομολογούσαν οι εφημερίδες τους.
Οπως έγραψαν οι «Τάιμς» της Νέας Υόρκης το Μάρτη του 2002, στο Ιράκ από το 1992 μέχρι το 2000 είχαν πραγματοποιηθεί 2.400 (!) επιθεωρήσεις του ΟΗΕ, στις οποίες δε βρέθηκε ούτε ένα (!) απαγορευμένο όπλο. Η CIA - ομολογούσαν οι «Τάιμς» - δεν έχει καμία ένδειξη (πόσο μάλλον απόδειξη) ότι το Ιράκ συμμετείχε σε οποιαδήποτε τρομοκρατική δραστηριότητα εναντίον των ΗΠΑ.
Ομως, παρ' όλα αυτά, οι ΗΠΑ μιλούσαν και τότε για δήθεν «αδιάσειστα στοιχεία»...
Αλλωστε, και στον πόλεμο του Αφγανιστάν μιλούσαν για «στοιχεία» οι Αμερικανοί. Ηταν, δε, τόσο ...ατράνταχτα τα «στοιχεία» τους, που ακόμα και αυτός ο Κίσιγκερ παραιτήθηκε από την επιτροπή που συνέστησε ο Μπους για να διερευνηθεί τι - πραγματικά - είχε συμβεί στις 11 Σεπτέμβρη στις ΗΠΑ...
Σήμερα, φυσικά, δεν υπάρχουν πλέον αφελείς για να πιστεύουν ότι οι Αμερικανοί ενδιαφέρονται να σώσουν τον συριακό λαό από τον Ασαντ (που το καθεστώς του δεν υπολείπεται τίποτα σε βαρβαρότητα συγκρινόμενο με τα καθεστώτα των συμμαχικών των ΗΠΑ μοναρχιών της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ), όπως ακριβώς δεν είχαν καμία πρόθεση να σώσουν τους Ιρακινούς από τον - επί σειρά ετών - συνεργάτη τους Σαντάμ.
Σήμερα δεν υπάρχουν αφελείς να πιστεύουν ότι οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους έχουν ανάγκη από «στοιχεία», για να ορίσουν τους δρόμους του πετρελαίου πάνω στα χνάρια που θα αφήσουν οι εκατόμβες των εκτελεσμένων αμάχων.
Σήμερα δεν μπορεί να υπάρχουν αφελείς που δεν αντιλαμβάνονται αυτό που έγραφε ο Καμύ στο βιβλίο του «Ο επαναστατημένος άνθρωπος». Οτι, δηλαδή, το θρασύτερο είδος δολοφόνων είναι αυτοί που περιφέρονται σαν δικαστές και σαν κατήγοροι.
Βρίσκονται ΕΔΩ:
http://www1.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=28/8/2013&columnId=1821
Επιστροφή στην κορυφή
ΘΥΜΙΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 28, 2013 3:48 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι «αριστεροί» κονδυλοφόροι που ΑΦΑΝΙΖΟΥΝ το επαναστατικό προτσές…



Η Τυπική, τελεσιγραφική σκέψη (που κυριαρχεί στη δημοσιογραφία και στην «αριστερά» -ιδιαίτερα στη σταλινική της εκδοχή), δεν βλέπει παρά μόνο δύο χρώματα: Το μαύρο και το άσπρο.

Στη Συρία, όπως και σε όλες τις χώρες της περιοχής που βρίσκονται σε επαναστατικό αναβρασμό, η τυπική σκέψη δεν διακρίνει ΤΙΠΟΤΑ άλλο από τις συνωμοσίες και τις προβοκάτσιες του ιμπεριαλισμού.

Το χειρότερο, όμως, δεν είναι αυτό. Το χειρότερο είναι ότι ΑΦΑΝΙΖΕΙ κυριολεκτικά τις λαϊκές ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ διεργασίες και διαδικασίες (το επαναστατικό προτσές) και το ακόμα χειρότερο: Θεωρεί αυτό το επαναστατικό προτσές σαν «υποκινούμενο», σαν έργο των ιμπεριαλιστών!!!

Θαυμάστε τη δημοσιογραφική ρηχότητα και τη σταλινική, τελεσιγραφική, ακραία τυπική σκέψη, στα παρακάτω λόγια του Νίκου Μπογιόπουλου:

«Στην Αίγυπτο, στη Λιβύη, στο Λίβανο, το γεωστρατηγικό μακελειό που σχεδιάστηκε υπό την κωδική ονομασία «Ευρεία Μέση Ανατολή» και άρχισε να ξεδιπλώνεται με τη μετατροπή της λεγόμενης «Αραβικής Ανοιξης» σε παρασύνθημα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, απειλεί πλέον να μετατραπεί σε Αρμαγεδδώνα».
http://www1.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=27/8/2013&columnId=1821

Δηλαδή για τον Μπογιόπουλο, όπως και για πολλούς άλλους «αριστερούς» κονδυλοφόρους, δεν υπάρχει καμία ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ στο φάσμα που αποκαλούμε «Αραβική Άνοιξη»: Όλα ήταν προσχεδιασμένα από τους ιμπεριαλιστές: Η ακραία συνωμοτική αντίληψη της Ιστορίας.

Ο Μπογιόπουλος και όλοι οι όμοιοί του, όπως και η αστική δημοσιογραφία προσεγγίζουν την πραγματικότητα με την τυπική εξίσωση του μαύρου-άσπρου, με τη «λογική» των μηχανισμών και των συνωμοσιών τους.

Οι λαϊκές μάζες γι αυτούς τους «αριστερούς» και «κομμουνιστές» είναι ΟΧΙ απλώς «υποκινούμενα» και «υποχείρια» πιόνια των μηχανισμών, αλλά ΕΝΤΕΛΩΣ ανύπαρκτες.

Έτσι ο μόνος παράγοντας που δρα στην ιστορία είναι ο ιμπεριαλισμός και τα καθεστωτικά του ενεργούμενα, τα ανδρείκελά του, τα δίκτυά του και οι μυστικές του υπηρεσίες.

Αυτή η «λογική» είναι πολύ βολική για κάθε «αριστερό» λακέ του ιμπεριαλισμού: Βολική γιατί από τη μια θάβει κυριολεκτικά τις Επαναστάσεις και τις Εξεγέρσεις των λαϊκών μαζών και από την άλλη καταγγέλλει, ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ, την ιμπεριαλιστική θηριωδία.

Τα πάντα, πλέον, αποτελούν μια απλή εξίσωση:
Κάθε λαϊκή ΕΚΡΗΞΗ είναι υποκινούμενη και ενταγμένη μέσα στα στρατηγικά σχέδια των πλανητικών δημίων.

Έτσι και η «Αραβική Άνοιξη» είναι μία τέτοια κατασκευή των διεθνών συνωμοτών. Ότι εκατομμύρια λαού Εξεγείρονται και ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΟΥΝ είναι ιμπεριαλιστικός «δάκτυλος» ή «σχέδιο» των πλανητικών δημίων!!!

Αυτή η «κομμουνιστική» και «αριστερή» σκέψη ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ βάναυσα τη μαρξιστική διαλεκτική και, σε τελευταία ανάλυση, ΑΦΟΡΙΖΕΙ τις λαϊκές μάζες που εξεγείρονται, σαν «υποκινούμενες» κ.τλ, κ.τλ…

ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ και ΑΦΟΡΙΖΕΙ, πρώτα απ’ όλα τούτο το ουσιαστικό: Τη ΔΙΑΛΕΚΤΚΗ των Επαναστάσεων και των παρεμβάσεων του κράτους και των διεθνών δημίων.

Η τυπική, σταλινική σκέψη σκόπιμα θέλει να αγνοεί ότι το ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ «στοιχείο» κάθε επέμβασης των ιμπεριαλιστών είναι το επαναστατικό προτσές, οι επαναστατικές διεργασίες και εκρήξεις των λαών, η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ των λαών.

Κάθε επέμβαση ή συνωμοσία της αντίδρασης, προληπτική (εκ των προτέρων) ή κατά τη διάρκεια των λαϊκών ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΝ (εκ των υστέρων), καθορίζεται από τη ΔΥΝΑΜΙΚΗ της επαναστατικής λαϊκής ΚΙΝΗΣΗΣ…

ΠΑΝΩ σ’ αυτή την επαναστατική δυναμική «σχεδιάζουν» οι ιμπεριαλιστές, που σημαίνει ότι η ΒΑΣΗ κάθε ανάλυσης αυτών των σχεδιασμών πρέπει να ξεκινάει από τις Επαναστατικές εξάρσεις, ζυμώσεις και εκρήξεις των λαών.

Αυτές όμως τις Επαναστάσεις των λαών, τις θυελλώδεις μαζικές παλίρροιες, το ρωμαλέο και διαρκές αγωνιστικό πάθος των λαών, καθώς και τις σεισμικές, επαναστατικές μεταμορφώσεις που επιφέρουν στη ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ των λαών, ΟΛΑ αυτά αφανίζονται από τους «αριστερούς αναλυτές»…

Αυτοί μένουν στο απλοϊκό, τυπικό του σχήμα: Είναι «συνωμοσίες» των ιμπεριαλιστών…

Έτσι αντιμετώπισαν την Επανάσταση του λαού της Αιγύπτου,
έτσι αντιμετώπισαν τις τεράστιες λαϊκές εκρήξεις της «Αραβική Άνοιξης», έτσι αντιμετωπίζουν και την Επανάσταση του λαού της Συρίας.

Για τη διαλεκτική αυτών των επαναστάσεων έχουμε γράψει ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7604

Και για τη Συρία έχουμε σκιαγραφήσει την κατάσταση, ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7462


Σήμερα, στη Συρία διακρίνουν ΜΟΝΟ τις τρομοκρατικές, προβοκατόρικες προετοιμασίες για μια ΑΝΟΙΚΤΗ πολεμική επέμβαση της πλανητικής κακουργίας.

ΝΑΙ. Υπάρχει αυτή η προετοιμασία για μια άμεση πολεμική επέμβαση εναντίον της Συρίας.

Ο ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ, όμως, παράγοντας που καθιστά άμεσα επιτακτική την ιμπεριαλιστική επέμβαση είναι η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του λαού της Συρίας και γενικότερα ο γιγάντιος ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ κυκλώνας που σαρώνει ΟΛΕΣ τις αραβικές χώρες: Το επαναστατικό προτσές της «Αραβικής Άνοιξης».

Αυτόν τον ΚΥΚΛΩΝΑ θέλουν να σταματήσουν και πάνω σ’ αυτόν το λαϊκό επαναστατικό κυκλώνα καταστρώνουν τα σχέδιά τους…

Το να περιοριζόμαστε ΜΟΝΟ στα σχέδια των διεθνών κακούργων και να αφήνουμε ΕΞΩ τον επαναστατικό κυκλώνα, αυτό σημαίνει ότι είμαστε αξιοθρήνητοι δημοσιογράφοι σχολιαστές και όχι μαρξιστές και Αριστεροί…

Σημαίνει όμως και κάτι άλλο:
Ότι αγνοούμε ή σκοπίμως αποκρύπτουμε τη καταλυτική ΔΥΝΑΜΙΚΗ των λαϊκών ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΝ. Μια δυναμική που συνταράζει συθέμελα τις κοινωνίες, που ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ επαναστατικές ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ, που διεισδύει σε όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς αρμούς και αρθρώσεις της κοινωνίας, που ΜΕΤΑΛΛΑΣΣΕΙ και ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΙ τους ΠΑΝΤΕΣ: Και αυτούς που σε ένα πρώτο στάδιο ήταν ενεργούμενα του ιμπεριαλισμού, το ΣΤΡΑΤΟ ή τους κατασκευασμένους προβοκατόρικους «νάρθηκες».

Μια ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ δεν αφήνει ΤΙΠΟΤΕ χωρίς να το αγγίξει και να το μεταμορφώσει.


Στη Συρία, π.χ. η Επανάσταση του λαού εναντίον του δικτάτορα Ασάντ δημιούργησε μια τέτοια αντικαθεστωτική συσπείρωση που δεν μπορεί να ελεγχθεί, για πολύ, από τα δίκτυα των ιμπεριαλιστών…

Το ίδιο και στο στρατό. Ο γιγάντιος επαναστατικός κυκλώνας δεν μπορεί να κλειστεί στο μπουκάλι ούτε των καθεστωτικών τσολιάδων, ούτε των αμερικανοτσολιάδων: Αργά ή γρήγορα κάθε τσολιάς, του κάθε στρατοπέδου (καθεστωτικού-αντικαθεστωτικού) θα σαρωθεί…

Αυτή είναι η ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ των Επαναστάσεων…

Το ό,τι αυτές οι επαναστάσεις, πιθανότατα, οδηγηθούν σε ήττα και προσωρινά θριαμβεύσουν οι διεθνείς δήμιοι, αυτό οφείλεται ΟΧΙ στις συνωμοσίες των δημίων, αλλά στην ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ απουσία του επαναστατικού πολιτικού παράγοντα: Της επαναστατικής ηγεσίας…

Ωστόσο, έστω και αν ηττηθούν αυτές οι Επαναστάσεις, τα πράγματα θα είναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικά (δεν θα είναι όπως χθες), θα έχουν αφήσει τεράστια αποθέματα επαναστατικών εμπειριών, πολιτικής και οργανωτικής συγκρότησης.

Θα σαλπίσουν τα παρακάτω λόγια της Ρόζας:

«Ηλίθιοι δήμιοι! Η "τάξη" σας είναι χτισμένη πάνω στην άμμο. Η επανάσταση αύριο "θα υψώσει τη βροντερή φωνή της ως τους ουρανούς". Τρομαγμένοι θ' ακούσετε το νικητήριό της σάλπισμα:
- Ημουν, είμαι και θα είμαι»


Αυτές τις πελώριες επαναστατικές διαδικασίες
που συντελούνται στη Συρία και σε όλες τις χώρες της «Αραβικής Άνοιξης», πνίγουν κυριολεκτικά οι ποικίλοι και πολύχρωμοι κονδυλοφόροι (κυρίως οι «αριστεροί»), κηρύσσοντας τη μοιρολατρία και ηττοπάθεια…

Αλλά και ΑΦΟΡΙΖΟΝΤΑΣ την Επανάσταση. Διότι Επαναστάσεις και Εξεγέρσεις με ολοέτοιμα «σχέδια» ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ του ιμπεριαλισμού ή με «έτοιμους» καθοδηγητές δεν θα ΥΠΑΡΞΙΟΥΝ ποτέ.

Εκτός και αν εναποθέσουμε τις ελπίδες μας στην ΟΥΤΟΠΙΑ: στο πότε το ΚΚΕ ή της άλλης «αριστεράς» (τα πτώματα δηλαδή που τείνουν σε αφανισμό) θα «κερδίσουν» ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ τους λαούς.

ΣΤΟ ΠΟΤΕ…

Θα επανέλθουμε…

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 29, 2013 12:11 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΣΥΡΙΑ: Η αιχμή του πολεμικού ΕΦΙΑΛΤΗ και της τρομοκρατικής προβοκάτσιας



Όπως ήδη γράψαμε η πλανητική ιμπεριαλιστική κακουργία και ο αυτοκρατορικός γκανγκστερισμός (ΗΠΑ) οπλίζουν τα πολεμικά τους φλογοβόλα και τα τέρατα της καταστροφής για να σπείρουν τον πολεμικό εφιάλτη στον πλανήτη.
Διότι η πολεμική επίθεση εναντίον της Συρίας ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου ο οποίος μπορεί να οδηγήσει σε ένα γενικευμένο και ανεξέλεγκτο ΠΟΛΕΜΟ…


Η κρίση κατάρρευσης του Καπιταλισμού οξύνει από τη μια τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και συγκρούσεις μεταξύ των πλανητικών ΥΠΕΡ-εθνικών ληστών, και από την άλλη γεννά επαναστατικές λαϊκές θύελλες.

Σε τέτοιες καμπές της ιστορίας η ΔΙΕΞΟΔΟΣ για τον καταρρέοντα καπιταλισμό είναι ο εφιάλτης και η φρίκη του ΠΟΛΕΜΟΥ: Για αναπροσαρμογές από τη μια των μεριδίων της ληστείας και από την άλλη για το τσάκισμα των λαϊκών ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΝ και ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΝ…

Η Συρία αποτελεί, σήμερα, τον «αδύνατο κρίκο» για την κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολεμικού εφιάλτη.

Το εξαχρειωμένο και άκρως δικτατορικό καθεστώς Ασάντ έχει προκαλέσει ένα γιγάντιο, λαϊκό επαναστατικό κυκλώνα και ουσιαστικά έχει καταρρεύσει: Εκεί υπάρχει ένας ΕΜΦΥΛΙΟΣ πόλεμος, ΤΑΞΙΚΟΣ πόλεμος, ο οποίος έχει οδηγήσει στην κατάρρευση το δικτατορικό καθεστώς και ΑΠΕΙΛΕΙ την επαναστατική του ΠΤΩΣΗ, μια πτώση με απρόβλεπτες συνέπειες για τους δημίους του κόσμου.

Αποτελεί, συνεπώς, η ΠΤΩΣΗ του Ασάντ από τον ιμπεριαλισμό «χρυσή ευκαιρία» για την ενεργοποίηση της τερατώδους πολεμικής μηχανής του και τη χειραγώγηση και το τσάκισμα της συριακής επανάστασης.

Αυτό ετοιμάζονται να κάνουν οι δήμιοι του πλανήτη με τα γνωστά «όπλα» της προβοκάτσιας της «11ης Σεπτέμβρη»!

Θεωρούμε, λοιπόν, αναγκαίο να φρεσκάρουμε τη μνήμη μας γύρω από αυτή τη μεγάλη προβοκάτσια του γκρεμίσματος των Δίδυμων Πύργων.

Θα δημοσιεύσουμε το παρακάτω κείμενο που γράφτηκε ΑΜΕΣΩΣ μετά την προβοκάτσια και θα παραπέμψουμε σε κάποια κείμενα που φωτίζουν ολόπλευρα τη στρατηγική της πλανητικής τρομοκρατίας και προβοκάτσιας.




Σημείωση: Αποσπάσματα από κείμενο που περιέχεται στο βιβλίο «ΟΣΑΜΑ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ», των εκδόσεων «Κάκτος», Αθήνα 2001.
Γράφτηκε, αμέσως, μετά τα γεγονότα: το Σεπτέμβριο του 2001.

Το απόσπασμα αυτό έχει δημοσιευτεί και στο περιοδικό τεύχος-10


11 Σεπτεμβρίου 2001

ΗΠΑ: ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ
Γράφει ο Θύμιος Παπανικολάου


Ο τρόμος φέρνει τον άνθρωπο σε μια τέτοια κατάσταση, που υποτάσσεται άθελά του, ακόμα και όταν η εξωτερική πίεση είναι μικρή. Ο τρόμος είναι ένα ιδεώδες μέσο για την άσκηση εξουσίας. Η ρίζα του τρόμου βρίσκεται στο μεδούλι των κοκάλων της καπιταλιστικής εξουσίας: από εκεί πηγάζει η βία στην εξωτερική της μορφή, αλλά και στην εσωτερικευμένη, ασυνείδητη μορφή της. Βεβαίως, το καπιταλιστικό σύστημα βρίσκει πάντα βαλβίδες ασφαλείας απ’όπου εκτονώνεται η οργή μιας γενικευμένης αμφισβήτησής του. Βρίσκει πάντα αποδιοπομπαίους τράγους. Όταν μια κοινωνία τρομοκρατείται από τη βία που αναδύεται από την ίδια, ανακαλύπτει ότι φταίνε τα…συμπτώματα της βίας!
Σήμερα τα συμπτώματα της πλανητικής ιμπεριαλιστικής θηριωδίας δραματοποιούνται και δαιμονοποιούνται σε τέτοιο βαθμό, που στοκάρουν όλους τους πόρους της σκέψης και γιγαντώνουν το μύθο και τον παραλογισμό. Και δεν είναι μόνο που η δίκη των αποτελεσμάτων καλύπτει τη δίκη των αιτίων. Είναι κάτι ακόμα χειρότερο: το ολοκληρωτικό αναποδογύρισμα της πραγματικότητας και η πλήρης δαιμονοποίηση και πολτοποίηση της πολιτικής σκέψης που επιχειρείται.


Η ιδεολογία των τρόμο-ψυχώσεων


Το μοναδικό πράγμα που δεν θέλουν (οι μηχανισμοί και υπάλληλοι της πλανητικής εξουσίας) ποτέ να πιστέψουμε είναι η απλή αλήθεια: ότι τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου είναι η μεγαλύτερη προβοκάτσια που έχει συντελεστεί στην ιστορία της ανθρωπότητας. Μια προβοκάτσια της ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης για να κηρύξει τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο κατά του συνόλου της ανθρωπότητας.
Δαιμονοποιούν έτσι την τρομοκρατία, την οποία παρουσιάζουν σαν το απόλυτο κακό, σαν μια απειλή αόρατη, διογκώνουν τις ψυχώσεις του τρόμου και του παραλόγου για να αποκρύψουν και επικαλύψουν όχι μόνο τα φρικώδη εγκλήματα του πλανητικού ιμπεριαλισμού, αλλά για να εξοστρακίσουν και ως «σενάριο», ως υπόθεση εργασίας, την εκδοχή της προβοκάτσιας, παρά το γεγονός ότι σε κάθε ΄Ελληνα πολίτη, βρίσκεται ως σκέψη στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Και είναι τέτοια η μυθολογία της τρομοσύγχυσης που φτάνουμε στον απόλυτο παραλογισμό: ένα πρόσωπο –ο Μπιν Λάντεν- να απειλεί όλη την ανθρωπότητα!
Ωστόσο, αν απαλλαγούμε από την ιδεολογία των τρομο-ψυχώσεων (ιδεολογία που έχει αναχθεί σε υπέρτατη επιστήμη από τους πλανητικούς μηχανισμούς εξουσίας), αν απεγκλωβιστούμε από τη γοητεία των τρομοκρατικών, δεισιδαιμονικών μύθων και εξετάσουμε τα ιστορικά, κοινωνικά και πολιτικά δεδομένα της πραγματικότητας, τότε θα διαπιστώσουμε ότι το αποτρόπαιο έγκλημα το διέπραξε ο ίδιος αμερικανικός ιμπεριαλισμός για να κηρύξει τον πόλεμο εναντίον όλων των λαών της υφηλίου.
O Μπιν Λάντεν και η αχαλίνωτη προπαγανδιστική μυθολογία που αναπτύσσεται γύρω από αυτόν είναι ένα τελετουργικό σκηνικό τρόμου με ένα και μόνο ιδεολογικό στόχο: να οδηγήσει την ανθρωπότητα σε ψυχώσεις πανικού και παραλογισμού και να εξαναγκάσει τους λαούς (και τον αμερικανικό λαό) να ανταλλάξουν τον τρόμο τους με την υποταγή τους, με την παθητικότητα του θύματος. Μόνο με την παραγωγή και την κατανάλωση τρόμου μπορεί να ασκήσει την πλανητική της εξουσία η ιμπεριαλιστική αυτοκρατορία των ΗΠΑ. Το μόνο μέσον άμυνας που της έχει απομείνει είναι η παραγωγή και η κατανάλωση τρομοκρατίας.


Η στρατηγική της τρομοκρατίας

Η σημερινή προβοκάτσια των ΗΠΑ μέσα στην ίδια τους τη χώρα αποτελεί τη συνέπεια και την κορύφωση της πλανητικής τρομοκρατικής στρατηγικής τους. Η τεχνητή, θεαματική τρομοκρατία, σαν ναρκωτικό, πρέπει και ζητεί να χορηγείται σε δόσεις όλο και πιο μεγάλες και πιο συχνές. Οι ΗΠΑ για να αναλάβουν «γενναιόδωρα» την προστασία του πλανήτη πρέπει να πείσουν τον πλανήτη ότι το τέρας της τρομοκρατίας απειλεί τους πάντες, ακόμα και τον «Μεγάλο Αδελφό». Το χτύπημα του πλανητικού κράτους των ΗΠΑ παράγει και καταναλώνει τον πλανητικό τρόμο, απαιτεί τη συστράτευση όλων, την πλήρη υποταγή των λαών και των κρατών στην εξουσία του πλανητικού κράτους. Ιδεολογικά, η προβοκάτσια των ΗΠΑ κατά των ΗΠΑ δεν προλειαίνει απλώς το έδαφος, αλλά ανοίγει το δρόμο για πολιτική κατοχή του πλανήτη και ανοιχτή στρατιωτική κατοχή πολλών χωρών.
Σήμερα όλη η υφήλιος έχει τεθεί σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης». Όλοι οι καπιταλιστικοί μηχανισμοί εξουσίας (κράτη, κόμματα, ΜΜΕ κ.λ.π.) σκηνοθετούν το θέαμα της κοινής και σύσσωμης άμυνας απέναντι στον σκοτεινό, μοχθηρό και αόρατο εχθρό. Ένα θέαμα που ζητεί από τους υποτελείς λαούς να εκχωρήσουν και τα υπολείμματα της ελευθερίας τους στον κρατικό και αστυνομικό έλεγχο, ξεχνώντας τα υπαρκτά τους προβλήματα. Ξεχνώντας τον αγώνα για την αποτίναξη της υποτέλειάς τους. Κάθε τέτοιος αγώνας θα είναι τρομοκρατία. Και για να μην υπάρξουν παρανοήσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζει σχέδιο που θα χαρακτηρίζει ως τρομοκρατία κάθε αμφισβήτηση των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών δομών του συστήματος. Σε λίγο θα ενοχοποιείται και κάθε γραπτό που θα αμφισβητεί το καπιταλιστικό σύστημα…

Τα γεγονότα επαληθεύουν

Το πολιτικά συγκεκριμένο γίνεται πάντα και πιο κατανοητό. Θα καταγράψω, λοιπόν, τα πιο σημαντικά, συγκεκριμένα πολιτικά γεγονότα με τη μορφή των συνοπτικών παρατηρήσεων:

Παρατήρηση πρώτη. Από την πρώτη στιγμή, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, μπήκε στο στόχαστρο το Αφγανιστάν και ο Μπιν Λάντεν. Μια γιγάντια προπαγανδιστική μυθολογία γύρω από τον «τρομοκράτη» της υφηλίου και τους φανατικούς ισλαμιστές κατέκλυσε σαν νεροποντή όλο τον κόσμο. Γίνεται προφανές ότι το «τρομοκρατικό» χτύπημα λειτούργησε σαν αυτόματο ανακλαστικό προς συγκεκριμένους πολιτικούς στόχους: την κατάληψη του Αφγανιστάν. ΄Ολη η θηριώδης προπαγάνδα για τον Μπιν Λάντεν και την ανατριχιαστική βαρβαρότητα των φανατικών ισλαμιστών, τα «ντοκουμέντα» που ως δια μαγείας «ξεθάφτηκαν» και «έστησαν» ένα παγκόσμιο τηλεοπτικό, τελετουργικό σκηνικό τρόμου και φρίκης για το «δαίμονα» Λάντεν και το στρατό του ήταν το ιδεολογικό προκάλυμμα για τον πολιτικό και στρατιωτικό στόχο: την κατάληψη του Αφγανιστάν και την πολεμική πυροδότηση όλης της ευρύτερης περιοχή.
Το «τρομοκρατικό» συνεπώς χτύπημα βάζει σε άμεση εφαρμογή την υλοποίηση συγκεκριμένων πολιτικών στόχων των ΗΠΑ. Αυτή η ταυτότητα χτυπήματος και ιδεολογικών –πολιτικών στόχων αποκαλύπτει το συνειδητό σχεδιασμό της πράξης. Τα βαθύτερα οικονομικά κίνητρα αυτής της προβοκάτσιας, με τις συνακόλουθες πολεμικές επιχειρήσεις εύκολα μπορεί να τα διακρίνει κανείς.

Παρατήρηση δεύτερη. Αυτόματα επίσης μετά το χτύπημα χαρακτηρίζονται από τους Αμερικανούς πάνω από πενήντα χώρες ως ύποπτες για την υπόθαλψη, τροφοδοσία και δικτύωση της τρομοκρατίας. Εδώ συγκεκριμενοποιείται ένας ευρύτερος πολιτικός στόχος των ΗΠΑ: η εξόντωση, λεηλασία και κατάληψη αυτών των χωρών. Όταν κηρύσσεις πλανητικό πόλεμο κατά της «τρομοκρατίας», υποδεικνύοντας τις χώρες που παράγουν και στηρίζουν «τρομοκράτες», ουσιαστικά έχεις κηρύξει τον πόλεμο εναντίον αυτών των χωρών. Όταν χρησιμοποιείς το χτύπημα για να προωθήσεις ανοικτά τις συγκεκριμένες ιμπεριαλιστικές σου επιδιώξεις, αυτό σημαίνει ότι το χτύπημα το επιδίωκες τόσο αποτρόπαιο, εντυπωσιακό και χολιγουντιανό ακριβώς για να επικαλύψεις την ιμπεριαλιστική σου βουλιμία και ηγεμονική σου αυθάδεια.

Τελευταία παρατήρηση. Ένα άλλο επίσης συγκεκριμένο πολιτικό στοιχείο πλανητικού εκβιασμού και στραταρχικής αυθάδειας είναι το ωμό τελεσίγραφο προς όλο τον κόσμο: «Όσοι δεν είναι μαζί μας είναι με τους τρομοκράτες». Το πλήγμα της Αμερικής χρησιμοποιείται για να επιβληθεί, ωμά και κυνικά, ο ιδεολογικός και πολιτικός ηγεμονισμός των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο, για να συστρατευθούν, δηλαδή να δηλώσουν υποταγή οι πάντες στις ΗΠΑ. Εδώ το πλανητικό κράτος δεν ζητεί απλώς γενική αναγνώριση της ηγεμονίας του, αλλά και εκχώρηση όλων των εξουσιών από τα άλλα κράτη στον πόλεμο κατά της «τρομοκρατίας», δηλαδή στην ιμπεριαλιστική εισβολή εναντίον άλλων χωρών και στον ταξικό πόλεμο εναντίον των λαών του πλανήτη.
Όπως ήδη αναφέρθηκε, οι ΗΠΑ ξεκίνησαν τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο κατά του συνόλου της ανθρωπότητας. Η κήρυξη ενός τέτοιου πολέμου δεν θα μπορούσε να γίνει δυνατή χωρίς το υπερθέαμα μιας μακάβριας εγκληματικής προβοκάτσιας σαν αυτή που συντελέστηκε στις 11 του Σεπτέμβρη. Τα γεγονότα μέρα με την ημέρα θα φωτίζουν, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των προπαγανδιστικών μηχανισμών και των «αριστερών» υπαλλήλων της Νέας Τάξης, το τερατώδες έγκλημα των ΗΠΑ. Θα αποδειχτεί ότι το γιατρικό της τρομοκρατίας και της προβοκάτσιας που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ για να δώσουν ζωή στην αυτοκρατορία της βαρβαρότητας θα αποβεί γι αυτές πιο βλαβερό και από το κακό που κάνουν. Τέτοια γιατρικά δεν έχουν αποτελεσματικότητα διαρκείας. Οι λαοί αρχίζουν να αντιλαμβάνονται. Και τότε θα καταρρεύσουν όπως οι πύργοι της Νέας Υόρκης…
________________________________________________________




Διαβάστε επίσης τα κείμενα:

α). 11η Σεπτέμβρη: Η "Ε" γνώριζε πριν συμβεί!!!
β). ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ
γ). Για να μην ξεχνάμε
Όλα, μαζί με άλλα, βρίσκονται ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2635

δ). ΟΜΠΑΜΑ: O xαφιές της CIA
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4917



ε). ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΨΕΜΑ
Του Thierry Meyssan

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4919


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Ροβεσπιέρος στις Παρ Αύγ 30, 2013 7:30 am, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 29, 2013 7:25 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Βγήκαν τα αμερικανάκια στο σεργιάνι…



Ο «ιός», σαν εκπαιδευμένο «πρακτορείο» της αμερικανοδουλίας, ξέρει να μην …εκτίθεται χοντροκομμένα, αλλά διακριτικά…

Έσπευσε, λοιπόν, διακριτικότατα να ξεπλύνει την αυτοκρατορική κακουργία, πριν εκδηλωθεί η νέα εφιαλτική γκριμάτσα της, στη Συρία.


Διαβάστε το άρθρο:
Ο «ΙΟΣ» πήρε και αυτός το …όπλο του!
ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=31434#31434

Τώρα ΣΙΩΠΑ διακριτικά…

Θα αναμένουμε, ΤΩΡΑ, ένα κείμενο των «Ιών» για την πολεμική επίθεση που ετοιμάζεται στη Συρία…

Τα πολιτικά ανδρείκελα, μέσα στον πανικό του εξαφανισμού τους, χάνουν και τα έσχατα ανακλαστικά της «διακριτικότητας» και αποκαλύπτουν την παχυδερμία των σκουληκίσιων χαρακτηριστικών τους, γλείφοντας ανενδοίαστα την αμερικανική μπότα…

Αναζητούν τη σωτηρία τους σ’ αυτήν την αηδιαστική πράξη τους…

Πρώτος και καλύτερος ο μετρ της παχύδερμης δουλικότητας και του κτηνώδους γενιτσαρισμού: Ο Ευάγγελος Βενιζέλος!!!

Έσπευσε προκαταβολικά, με τα γνωστές νομικίστικες δικολαβίες, να νομιμοποιήσει την πλανητική πολεμική κακουργία:
«Η Ελλάδα είναι κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παλαιό μέλος του ΝΑΤΟ. Έχει πλήρη αίσθηση του διεθνούς συσχετισμού και βεβαίως των διεθνών υποχρεώσεών της».

Από κοντά και ο άλλος ποζάτος κλόουν του αμερικανικού κιτρινισμού, ο Αβραμόπουλος: Ξεκαθάρισε ότι η Αθήνα θα φανεί συνεπής στις «συμβατικές της υποχρεώσεις». Δηλαδή θα παραχωρηθεί ό,τι ζητηθεί από τους αμερικανούς…

Πιο αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ:

http://greki-gr.blogspot.gr/2013/08/blog-post_5894.html



Τα αποκρουστικά αυτά και γλοιώδη χαρακτηριστικά του ακραίου και νευρικού δωσιλογισμού απαστράπτουν ιδιαίτερα στο συρρικνωμένο και σε πλήρη αποσύνθεση σώμα του ΠΑΣΟΚ

Τα βυθοκορήματα αυτά του ΠΑΣΟΚ έχουν καταληφθεί από τέτοιο πανικό, μπροστά στον τελεσίδικο θάνατό τους, που πιστεύουν τα ανεγκέφαλα ότι μπορεί να σωθούν με γονυκλινείς παρακλήσεις και θυμιατά μπρος τους δήμιους…

Διαβάστε ΕΔΩ:
http://greki-gr.blogspot.gr/2013/08/blog-post_6206.html

Η Συρία θα βγάλει στον αφρό όλη τη δωσίλογη λευχαιμία και όλα τα κακοήθη κύτταρα της αμερικανοδουλίας…

Περιμένουμε τον «Ιό»…

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 30, 2013 7:14 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο ιμπεριαλισμός, τα εγκλήματά του και το ΜΕΤΩΠΟ των λακέδων του…




Η «μάνα», ο «πατέρας» και η «μαμή»
Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος

Ο μεν αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης, ο Ε. Βενιζέλος, είπε στο «Reuters»:
«Εχουμε καταδικάσει με πολύ καθαρό και απερίφραστο τρόπο τη χρήση χημικών όπλων, που είναι απάνθρωπη, που είναι ένα ειδεχθές έγκλημα, που παραβιάζει, προφανώς, αυστηρούς κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και άρα πρέπει να υπάρξει μια διεθνής απάντηση στο όνομα της νομιμότητας και στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Για όσους δεν κατάλαβαν: Την ώρα που οι επιθεωρητές του ΟΗΕ ούτε καν τυπικά δεν έχουν καταθέσει το πόρισμα των ελέγχων τους στη Συρία, την ώρα που ακόμα κι αυτή η γνωστή Κάρλα Ντελ Πόντε αποδίδει τη χρήση χημικών στους λεγόμενους «αντάρτες» της Συρίας,
ο... σοσιαλιστής πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο απεφάνθη ότι τέτοια χρήση έγινε από πλευράς συριακού καθεστώτος, αλλά και πρωτοστατεί (!) όσον αφορά στην επιχειρηματολογία των «γερακιών» περί «διεθνούς απάντησης»!

*
Ο δε υφυπουργός Εξωτερικών, ο Δ. Κούρκουλας, μιλώντας στο κυβερνητικό τηλε-έκτρωμα της «ΔΤ», όσον αφορά στην επικείμενη εμπλοκή της Ελλάδας στον όλεθρο, είπε:
«Θα ήταν εγκληματικό για τη χώρα μας να μείνει απούσα από όλη αυτήν την κοσμογονία που γίνεται στην περιοχή»!
Κατά τον κύριο υφυπουργό, όπως βλέπετε, το «εγκληματικό» δεν είναι να συμμετάσχεις στο έγκλημα. Το «εγκληματικό» είναι να μη συμμετάσχεις στο έγκλημα!

Μετά τον Ησίοδο και τον Πλάτωνα, έχουμε - όπως βλέπετε - και τον Κούρκουλα, ο οποίος αποφάσισε να πιάσει τα του Σύμπαντος από την αρχή της Γενέσεως για να μας παρουσιάσει την «κοσμογονία» ως μια υπόθεση «φωτιάς» (προερχόμενη από τους «Τόμαχοκ» προφανώς), κατακλυσμού και καταστροφής, από την οποία η Ελλάδα «θα ήταν εγκληματικό να απουσιάζει»!
*
Οσο για τις ναυαρχίδες του αστικού καθεστώτος στο χώρο του Τύπου, επίσης δε μασούν τα λόγια τους:

Το μεν «Βήμα», σε επώνυμο άρθρο στην ηλεκτρονική του έκδοση, προχτές, έγραφε:
«(...) η Ελλάδα πρέπει να ταχθεί ενεργά και αποφασιστικά στο πλευρό των δυτικών Συμμάχων της. ΗΠΑ, Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία και, στο βάθος, με έναν ιδιαίτερο τρόπο, το Ισραήλ, συγκροτούν σήμερα ένα κοινό μέτωπο από το οποίο η Ελλάδα κάθε άλλο παρά μπορεί ή πρέπει να απουσιάζει. Αυτό που ξεκινά ίσως οδηγήσει σε ευρύτερες ανακατατάξεις και η χώρα μας πρέπει να είναι παρούσα όχι επειδή διεκδικεί κάτι, αλλά επειδή οφείλει να σταθεί στο πλευρό των συμμάχων της και να αποδείξει τη χρησιμότητά της είτε στη σταθεροποίηση της κατάστασης είτε ακόμα και στη νέα αρχιτεκτονική που μπορεί να προκύψει για την ευρύτερη περιοχή (...)».
«Η Ελλάδα "ανήκει" στη Δύση (...)» προσέθετε, στη συνέχεια, ο αρθρογράφος, λες και υπήρχε ποτέ κίνδυνος να τον παρερμηνεύσει κανείς...
*
Η δε «Καθημερινή», την ίδια μέρα, σημείωνε:
«Ολα δείχνουν ότι σύντομα θα υπάρξει στρατιωτική επέμβαση της Δύσης στη Συρία. Η Ελλάδα θα κληθεί να διαδραματίσει κρίσιμο υποστηρικτικό ρόλο λόγω της γεωπολιτικής της θέσης, αλλά και των σοβαρών ανωμαλιών στις σχέσεις της Αγκυρας με τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Η ελληνική πολιτική ηγεσία πρέπει να ζυγίσει πολύ προσεκτικά τα οφέλη και τους κινδύνους από έναν τέτοιο ρόλο. Από κάποια στιγμή και πέρα, μπορεί να μιλάμε μόνοι μας για τον μοναδικό γεωπολιτικό μας ρόλο, αλλά κανείς δεν θα τον παίρνει σοβαρά αν δεν μεταφράζεται σε πρακτικές συμμαχίες και διευκολύνσεις. Πρόκειται για δύσκολες αποφάσεις. Καλό θα ήταν να τις λάβει η πολιτική ηγεσία σε πλήρη εθνική συνεννόηση. Η Ελλάδα πάντοτε κέρδισε όταν έπαιξε σωστά τα γεωπολιτικά της χαρτιά με αρραγές το εσωτερικό της μέτωπο».
Είναι πρόδηλο ότι η εφημερίδα δεν έχει κανένα δίλημμα ως προς τις «διευκολύνσεις» και την «υποστήριξη» που όχι μόνο «πρέπει» να παρασχεθούν προς τους συμμάχους, αλλά μάλιστα, όπως συστήνει στους πολιτικούς «επιτελάρχες» της ντόπιας ολιγαρχίας, πρέπει να λείπουν και οι πολλές κουβέντες και να απομονωθούν «πλήρως» οι όποιες φωνές αντίδρασης στο έγκλημα, καθότι όταν η τάξη που εκπροσωπεί η «Καθημερινή» προσδοκά «οφέλη» από την εμπλοκή της Ελλάδας σε δολοφονίες απαιτείται «εθνική συνεννόησις»...
***
Πιστεύουμε ότι είναι τόσο απροσχημάτιστος ο αμοραλισμός, ο κυνισμός, η ωμότητα με την οποία μιλά η ελληνική άρχουσα τάξη, που δε χρειάζεται από μέρους μας κανένα σχόλιο.
Μόνο μια παρατήρηση:
Αυτοί όλοι είναι που κατηγορούν για «βία» τους κομμουνιστές, διαστρέφοντας είτε συνειδητά είτε από πολιτικό και φιλοσοφικό αναλφαβητισμό τη ρήση του Μαρξ ότι «η βία είναι η μαμή της Ιστορίας».
Αυτοί, δηλαδή, που μπροστά στα μάτια μας προσκυνούν την ιμπεριαλιστική βία, τα εγκλήματα κατά λαών, τις εκτελέσεις των χιλιάδων και χιλιάδων ανθρώπων, τις εκατόμβες των νεκρών, προσκυνούν την ιμπεριαλιστική βία και την αναγορεύουν
όχι σαν «μαμή»,
αλλά σαν την ίδια τη «μάνα» και σαν τον ίδιο τον «πατέρα» της κτηνώδους πολιτικής τους και της αιμοβόρας Ιστορίας τους.




Ιμπεριαλισμός: Μια λέξη «ξύλινη»...
Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος

Ιράκ, Αύγουστος 2013, στις 29 του μηνός, πόλεις Βαγδάτη, Μπακούμπα, Μοσούλη, Μπάλαντ, τουλάχιστον 41 νεκροί.
Ιράκ, 28 Αυγούστου, πόλη Βαγδάτη, τουλάχιστον 71 νεκροί, τουλάχιστον 201 τραυματίες.
Ιράκ, 25 Αυγούστου, πόλη Μπακούμπα, τουλάχιστον 47 νεκροί.
Ιράκ, 23 Αυγούστου, πόλη Μανταέν, τουλάχιστον 14 νεκροί.
Ιράκ, 20 Αυγούστου, πόλεις Αμόρα, Νασιρίγια, Ισκανταρίγια, τουλάχιστον 10 νεκροί, δεκάδες τραυματίες.
Ιράκ, 15 Αυγούστου, πόλη Βαγδάτη, τουλάχιστον 25 νεκροί, πάνω από 60 τραυματίες.
Ιράκ, 12 Αυγούστου, πόλη Μπάλαντ, τουλάχιστον 8 νεκροί, πάνω από 24 τραυματίες.
Αύγουστος 2013, Ιράκ. Ανεπιβεβαίωτος και απροσδιόριστος ακόμα ο συνολικός αριθμός νεκρών.
*
Μήνας Ιούλιος 2013, Ιράκ. Πάνω από 1.000 νεκροί.
Μήνας Ιούνιος 2013, Ιράκ. Τουλάχιστον 761 νεκροί.
Μήνας Μάιος2013, Ιράκ. Τουλάχιστον 1.045 άνθρωποι νεκροί.
Μήνας Απρίλιος2013, Ιράκ. Πάνω από 712 νεκροί.

*
Αυτά συμβαίνουν, κάθε μέρα, διαρκώς, επί δέκα ολόκληρα χρόνια σε μια χώρα που βιώνει από το 2003 τον «ανθρωπισμό» τους.
Την ώρα που ετοιμάζονται να επιτεθούν στη Συρία, αυτά συμβαίνουν σε μια προηγούμενη «Συρία», στο Ιράκ.
Αυτή είναι η «δημοκρατία» τους. Αυτή είναι η «ελευθερία» τους. Αυτός είναι ο «ανθρωπισμός» τους. Καταγεγραμμένος με το μόνο τρόπο που μπορεί να καταγραφεί:
Με αριθμούς πτωμάτων, με εκατόμβες, με κουφάρια δολοφονημένων, με σορούς εκτελεσμένων.

*
Στη γλώσσα την «ξύλινη», τη «δογματική», την «ανέραστη», στη γλώσσα που αποστρέφονται οι τεχνοκράτες, που αποκηρύσσουν οι «ανήκομεν εις την Δύσιν», που λοιδορούν οι «ρεαλιστές» και τα τσιράκια τους,
αλλά στη μόνη γλώσσα που αποδίδει με επάρκεια τις έννοιες που αφορούν στη ζωή των κανονικών ανθρώπων,
όλα αυτά έχουν όνομα: «Ιμπεριαλισμός».
Και αυτοί που τον υπηρετούν έχουν επίσης ονόματα: «Δολοφόνοι», «Φονιάδες», «Καθάρματα».

ΠΗΓΗ:
http://www1.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=30/8/2013&columnId=1821


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Σεπ 08, 2013 9:09 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Προβοκάτσια που ούτε το πιστό σκυλάκι τους ο OHE δεν τόλμησε να επιβεβαιώσει
Γράφει: Η Τάνια



«Πατρίδα; Πουλημένη στο σφυρί!
Λευτεριά; Mε χαλκάδες δεν μπορεί!»


Tο Kογκρέσο στας Aμερικάς θέλει να είναι αυστηρό. Όχι, αποφάσισε, πάνω από ενενήντα μέρες επιχειρήσεις στρατιωτικές.
Tι φιλευσπλαχνία Θεέ μου! 90 μέρες βομβαρδισμοί!
Tι ανακούφιση για το λαό της Συρίας. Mόνο 90 μέρες για να γκρεμιστούν τα σπίτια τους, τα νοσοκομεία τους, τα σχολειά τους, το μπακαλικάκι της γειτονιάς και ο φούρνος. Nα κοπεί το νερό και το ρεύμα, αφού οι κολώνες του ηλεκτρικού και οι σωλήνες της ύδρευσης, θα κείτονται πάνω στους ξεκοιλιασμένους δρόμους. Mόνο 90 μέρες για να θρηνήσουν το σκοτωμένο Πατέρα, τον άγουρο Aδελφό, τη βρεφοκρατούσα Mάνα. 90 μέρες για να σταματήσει η Zωή.


H εικόνα στους «απαραίτητους ενημερωτικούς» χάρτες που δείχνουν τα κανάλια, ανατριχιαστική. Tα μεγαθήρια των αεροπλανοφόρων, των πολεμικών πλοίων, διαταγμένα μπροστά από μια μικρή χώρα. Kίτρινο χρώμα για να ξεχωρίζει και πάνω η λέξη ΣYPIA.

E! Λοιπόν αυτό το χρώμα δεν είναι μια αδιάφορη χρωματισμένη επιφάνεια. Eίναι συνάνθρωποι μας. Kάτοικοι μιας χώρας με πανάρχαιο πολιτισμό. Eίναι άνθρωποι που περιμένουν με αγωνία το αυριανό ξημέρωμα.

Aν στην Eλλάδα κοιμόμαστε με την αγωνία πού θα βρούμε τα λεφτά για την αυριανή δόση του δανείου, της εφορίας, του διακανονισμού και αυτό μας καταβάλλει, στη Συρία οι άνθρωποι ζουν με την αγωνία του θανάτου. Kαι αυτή η αγωνία δεν αποτυπώνεται με λόγια. Δε μετριέται.

Tην ίδια ώρα ο αμερικανός γερουσιαστής Mακ Kέιν, θερμός υποστηρικτής της στρατιωτικής επίθεσης εναντίον της Συρίας, κατά τη διάρκεια της αντίστοιχης συζήτησης στη Γερουσία, συζήτηση για ένα θέμα που μπορεί να αλλάξει ριζικά όχι μόνο την περιοχή, αλλά ολόκληρο τον κόσμο, με εκατόμβες θυμάτων, έπαιζε ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι στο κινητό του, για να διασκεδάσει την... πλήξη του.

Aπάνθρωποι οι ιμπεριαλιστές «μετρούν την ανθρώπινη πραμάτεια τους» και κηρύσσουν πολέμους. Aυτή τη φορά δεν έκαναν τον κόπο να βάλουν τον αντίστοιχο ανεκδιήγητο Kόλιν Πάουελ, τον υπουργό εξωτερικών του Mπους κατά τον δεύτερο πόλεμο στο Iράκ, να δείχνει τις ζωγραφίτσες με τα κοντέινερ των χημικών του Σαντάμ, χημικά για τα οποία έπρεπε να τιμωρηθεί ο Σαντάμ για τη χρήση τους.

Kαι ενώ τα χημικά δε βρέθηκαν ούτε από τον OHE, ο λαός του μαρτυρικού Iράκ μετράει 1.200.000 θανάτους αμάχων, μια κατεστραμμένη και λεηλατημένη πατρίδα, σε μια «τιμωρία» που τάχα σκόπευε να τιμωρήσει έναν μόνο άνθρωπο.

Φαρισαίοι υποκριτές, οι ιμπεριαλιστές δεν συγκινούνται καθόλου από τη χρήση βομβών φωσφόρου στη Γάζα, από το μακρύ τους χέρι στην περιοχή, το Iσραήλ, αλλά εξεγείρονται από την υποτιθέμενη χρήση χημικών από την κυβέρνηση της Συρίας. Προβοκάτσια που ούτε το πιστό σκυλάκι τους ο OHE δεν τόλμησε να επιβεβαιώσει.

Ποιος το επιβεβαιώνει; Mα οι ίδιοι. Mε τι στοιχεία; Έχουμε στοιχεία! «Γιατί έτσι είπα εγώ» δηλαδή. Eφαρμόζοντας το νόμο της ζούγκλας, οι υποτιθέμενοι υπερασπιστές του ανθρώπου και των δικαιωμάτων του, εξαπολύουν τις γιγαντιαίες πολεμικές τους αρμάδες για να «νικήσουν» μικρές χώρες και λαούς. Δυο Eλλάδες είναι η Συρία. Kαι καυχώνται που είναι οι νικητές. Nικητές που ζουν στην οσμή των πτωμάτων.

O πόλεμος στη Συρία αφορά τον καθένα από μας. Όχι μόνο γιατί το πετρέλαιο πήρε την ανηφόρα στην Eλλάδα της κρίσης. Όχι μόνο γιατί η φωτιά του πολέμου στην άμεση γειτονιά μας μπορεί να τσουρουφλίσει τα πόδια μας, ή χειρότερα να μας λαμπαδιάσει ολόκληρους. Aλλά γιατί σήμερα γνωρίζουμε πως οι συμπονεσιάρικες εκστρατείες των ιμπεριαλιστών εναντίων των «δικτατόρων», λεηλατούν τις πατρίδες των ανθρώπων, καταστρέφουν τη ζωή τους, αφήνουν πίσω τους συντρίμμια και υποδούλωση. Aφαιρούν εγκληματικά τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων την κάθε φορά. Aνθρώπων που δεν πρόλαβαν να αγαπήσουν, να γεννήσουν παιδιά, να κάνουν όνειρα.

Eίναι δικό μας καθήκον για όλα αυτά, η υπεράσπιση της ειρήνης και η καταγγελία του πολέμου. Όσο πιο πλατύ γίνει το αντιπολεμικό κίνημα για τη Συρία παγκόσμια, τόσο πιο πολλές είναι οι πιθανότητες να γυρίσει ο τροχός και να πάρουνε τα όνειρα εκδίκηση.


Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΛΑΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Το διαβάσαμε ΕΔΩ:
http://www.alfavita.gr/

Επιστροφή στην κορυφή
είναι σε καλό δρόμο
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Σεπ 16, 2013 6:37 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος




ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΟΛΥΛΟΓΟΥΜΕ, ΔΗΛΑΔΗ "ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ".
ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ, ΚΑΘΩΣ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΚΙΝΤΟ ΒΕΣΤΕΡΒΕΛΛΕ, Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΚΑΛΗ ΨΥΧΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟ ΣΑΡΚΙΟ.
Επιστροφή στην κορυφή
'επανάσταση' μέσω Ομπάμα;
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 17, 2013 10:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο κύριος Σαλίμ Ιντρίς, αρχηγός του "Free Syrian Army", δείχνει κατανόηση, μέσω του CNN, που ο κύριος Ομπάμπα πρέπει να καθυστερήσει λίγο την επέμβασή του για να το συζητήσει με το Κονγκρέσο, καθώς το Αμέρικα είναι μια "δημοκρατική χώρα":

http://www.youtube.com/watch?v=zAKH5H3oaK0


Εγώ με τα πενιχρά μου αγγλικά αυτό καταλαβαίνω.
Τί σόι επαναστάτες είναι αυτοί που ζητάνε την επέμβαση του Αμέρικα; Προφανώς όχι βαρβάτοι μαρξιστές και σκληροί αντιιμπεριαλιστές. Δεκτό. Αλλά μπορεί να είναι και τόσο βλάκες; Ή μήπως είναι κάτι πολύ χειρότερο;;

Στη Συρία έχει μαζευτεί κάθε καρυδιάς μισθοφορικό καρύδι, που προφανώς δεν θα διστάξει να ρίξει χημικά σε αμάχους για το "μακιαβελικό" της Επανάστασης, αν ΗΔΗ δεν το έχει κάνει.
Σημειωτέον ότι μισθοφόρος, δηλαδή στρατηγός του Άσσαντ, ήταν ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ο "ηγέτης" του συριακού επαναστατικού στρατού, Σαλίμ Ιντρίς, πριν κιόλας από ένα χρόνο. Μισθοφόρος ενός σφαγέα.
Και πέρασε στο άλλο στρατόπεδο. Διόλου καταδικαστέο. Οι προθέσεις του όμως, με αυτά που κάνει δεν δείχνουν ότι έπαψε να σκέφτεται και να λειτουργεί σα μισθοφόρος...
Επιστροφή στην κορυφή
Γαβριάς
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 18, 2013 10:19 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τα δύο παραπάνω σχόλια, είναι δικά μου, κι υποθέτω είναι περιττό να διευκρινήσω ότι οι απόψεις κι οι σαφείς υπόνοιες για τον ελεεινό ρόλο των ηγετών της "συριακής επανάστασης", η οποία τείνει να πάρει πολύ άσχημο δρόμο (αν δεν τον έχει πάρει ήδη) διότι ασφαλώς το θέμα δεν είναι "να πέσει απλά ο Άσσαντ", είναι δικές μου και δεν δεσμεύουν κανέναν.
Θα τους έλεγα υποτιθέμενους ηγέτες, αλλά δυστυχώς αυτό θα ίσχυε στην περίπτωση που υπήρχαν κάποιοι άλλοι, με περισσότερο έρμα στη θέση του ηγέτη και συνείδηση για το αίμα που χύνεται, τους οποίους θα σφετερίζονταν οι νυν υποτιθέμενοι ως καθαροί τσάτσοι του πλανητικού καρκινώματος που είναι. Δυστυχώς όμως άλλοι ηγέτες, που έστω να αχνοφαίνονται και να μην είναι καπελωμένοι και απροκάλυπτοι αμερικανορουφιάνοι, δεν διακρίνονται προς το παρόν, από εμένα τουλάχιστον.
Συνεπώς η "συριακή επανάσταση" δεν είναι ακέφαλη, πράγμα που θα απέβαινε σύντομα εις βάρος της, αλλά ακόμη χειρότερα, ποδηγετείται από ξεπουληματικά καθάρματα.
Γίνεται κατανοητό λοιπόν ότι με τέτοια "ηγεσία" η συριακή εξέγερση, όσο αυθόρμητα και να ξεκίνησε, δεν έχει καμία τύχη να οδηγήσει του σύριους σε μια κατάσταση καλλίτερη. Κι η μόνη της κατάληξη θα είναι να ονομαστεί "συριακή επανάσταση" με υπογραμισμένα τα εισαγωγικά. Προσωπική μου εκτίμηση.
Έχει μετατραπεί, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και χάρη ακριβώς στους "ηγέτες" της, σε μία κρισιμότατη, άκρως επικίνδυνη γεωπολιτική κόντρα που εξελίσσεται βάσει των ισορροπιών και των βρώμικων παιχνιδιών των δύο πόλων, ΗΠΑ-Ισραήλ και Ρωσίας-Κίνας από την άλλη.
Δεν το αντιλαμβάνονται αυτό οι "ηγέτες" της; Δεν καταλαβαίνουν ότι είναι πρόστυχο κι ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΟ να καλούν σε βοήθεια τους αμερικανοσιωνιστές σφαγείς του αραβικού κόσμου, μόνο και μόνο για να πέσει ο ...άλλος σφαγέας, ο Άσσαντ;

Όσο και να σκοτώνονται οι άνθρωποι για να ρίξουν τον (προφανώς "λιγότερο σφαγέα" από τον Ομπάμα) Άσσαντ, τον κόσμο να φέρουν ανάποδα, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι με ξεπουλημένα τομάρια,

α) τα οποία σουλατσάρουν στις Βρυξέλλες και στην Ουάσινγκτον,
β) που έχουν καταστήσει την Κωνσταντινούπολη του σάπιου Ερντογάν (ο οποίος σημειωτέον τους στρώνει κόκκινο χαλί, για τόσο "επαναστάτες" μιλάμε) το επίσημο Γραφείο Τύπου τους,
γ) που έχουν ανοιχτή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κέρρυ, τον προστάτη του Ισραήλ,
δ) και που βγαίνουν στο CNN κι εκφράζουν την κατανόησή τους για το γεγονός ότι μια "δημοκρατική χώρα"(sic) όπως το Αμέρικα, είναι αναγκασμένες να περνάνε τις αποφάσεις των αλητών Προέδρων τους (συνομιλητών των "επαναστατών" ηγετών) για ιμπεριαλιστική επέμβαση μέσω άλλων "δημοκρατικών θεσμών" (όπως το Κογκρέσο),

δεν πρόκειται να επιτευθχεί τίποτα παραπάνω από το να χώσουν πιο βαθιά οι ΗΠΑ το βρωμόχερό τους στην πιο ζωτική γι'αυτούς περιοχή στον πλανήτη.

Ορισμένοι, σε διάφορα σάιτς, μπορούν να τους ονομάζουν όπως θέλουν. Υπάρχουν εξάλλου πολλές λέξεις για να απαλύνει κανείς την κακόηχη λέξη "τσατσόνι των ΗΠΑ". Μάλιστα η πλέον πρόσφατη μόδα είναι να οφείλουμε να τους ονομάζουμε, λέει, "αστοεπαναστάτες", τους σύριους "ηγέτες". Ωραίο βαφτιστικό όνομα. Και γιατί πρέπει να το κάνουμε αυτό; Γιατί απλούστατα, μέχρι προχθές ωρυόμασταν και διαρρηγνύαμε τα ιμάτιά μας κι αποκλείαμε κάθε ενδεχόμενο, μέχρι που ήρθαν τώρα τα τεκμήρια τα οποία τα αποκλείαμε κατηγορηματικά.
Εξού κι οι "επαναστάτες" γίνανε μέσα σε 24ωρα "αστοδημοκράτες". Να δούμε αύριο τί θα είναι και πόσο καιρό θα πάρει να παραδεχθούν, οι τυφλωμένοι από τη μικροπρέπεια και τα ταπεινά ένστικτα, την πραγματική ταυτότητα της αντικαθεστωτικής συριακής "ηγεσίας".
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 18, 2013 11:27 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Προς "Γαβριά"

Παρακολουθούμε και γνωρίζουμε τα ΠΑΝΤΑ...
Και το σχόλιο που ανάρτησες και ...έσβησε γύρω στις 7 το πρωί...

Αλλά εδώ δεν θέλουμε να μπούμε σε αντιπαραθέσεις τέτοιου είδους αλλά σε ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ...

Γι αυτό και δεν εγκρίνουμε και το τελευταίο σου σχόλιο, που και εσύ δεν θέλεις...


ΦΥΣΙΚΑ και θεωρούμε απαράδεκτο να καλούμε στο όνομα της Συριακής Επανάστασης τον αμερικάνικό ιμπεριαλισμό να εγκαθιδρύσει την "Επανάσταση"¨και να καθαρίσει το δικτάτορα Άσσαντ...

Η αντεπανάσταση της Νέας Τάξης να σώσει τη Συρία!!!

Τα έχουμε γράψει...

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες