Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η εξίσωση της Ρωσίας με τον πλανητικό ιμπεριαλισμό

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 01, 2014 5:28 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η εξίσωση της Ρωσίας με τον πλανητικό ιμπεριαλισμό Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η εξίσωση της Ρωσίας με τον πλανητικό ιμπεριαλισμό



Ο σημερινός «αριστερός» δογματισμός (υποπροϊόν του σταλινικού δογματισμού) και η τυπολατρία άνοιξαν εξίσου δογματικά και τελεσιγραφικά τις πόρτες σε νέα τυπολατρικά και δογματικά κλισέ: Ταύτιση της πολυπολιτισμικότητας με το διεθνισμό, των «ανοικτών συνόρων» (μέσα στον καπιταλισμό) με το σοσιαλιστικό γκρέμισμα των καπιταλιστικών κρατών, της καπιταλιστικής εισαγωγής εργατών με τον προλεταριακό διεθνισμό, της αντίσταση στον οδοστρωτήρα της Νέας Τάξης με τον εθνικισμό, το ρατσισμό κ.λπ…

Με την ίδια αμάθεια και τον ίδιο τυπολατρικό δογματισμό ταυτίζουν σήμερα τη Ρωσία με την Αμερική: Ιμπεριαλιστικές χώρες και οι δύο. Μάλιστα κάποιοι φωστήρες της λεγόμενης «επαναστατικής αριστεράς» θεωρούνε τον Ρωσικό ιμπεριαλισμό χειρότερο και πολύ πιο επικίνδυνο από τον αμερικανικό.


Αυτό το «αριστερό» εφεύρημα της «ενδοϊμπεριαλιστικής» σύγκρουσης ανάμεσα σε Ρωσία-ΗΠΑ-Γερμανία κ.λπ, είναι μια χυδαία υπέρ-απλούστευση που ξεκινάει από την ΑΓΝΟΙΑ του τι σημαίνει Παγκοσμιοποίηση και Νέα Τάξη.

Η ΜΗ κατανόηση των ΥΠΕΡ-ΕΘΝΙΚΩΝ, πλανητικών ιμπεριαλιστικών λειτουργιών, οδηγεί στα σχήματα του «δόγματος» για τον Ιμπεριαλισμό: Στα κλισέ των εθνικών ιμπεριαλισμών. Εξετάζουμε, δηλαδή τη σημερινή κατάσταση του ΥΠΕΡ-εθνικού ιμπεριαλισμού (Νέα Τάξη) με τα σχήματα μιας εποχής που πέρασε ανεπιστρεπτί: Αυτή των εθνικών ιμπεριαλισμών.

Ας συνοψίσουμε τη θεωρία του Ιμπεριαλισμού.

Ο ιμπεριαλισμός είναι προϊόν του «ΟΛΟΥ» της καπιταλιστικής παραγωγικής διαδικασίας και Όχι του «μέρους». Προϋποθέτει δηλαδή την παγκοσμιότητα της καπιταλιστικής παραγωγικής διαδικασίας και την ιεραρχική της δόμηση σε κυρίαρχες και εξαρτημένες οικονομίες.

Αυτή η καπιταλιστική διαδικασία της παγκόσμιας συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης του κεφαλαίου μορφοποιείται με τα μονοπώλια και την κυριαρχία του χρηματιστηριακού κεφαλαίου. Μια κυριαρχία που ένωσε και υπέταξε τα πάντα μέσα στο παγκόσμιο καπιταλιστικό κύκλωμα και οδήγησε στη σημερινή φάση της παγκοσμιοποίησης: Των υπερεθνικών μονοπωλιακών «καρτέλ» του κεφαλαίου.

ΣΗΜΕΡΑ η αιχμή του ιμπεριαλισμού είναι αυτοί οι υπερεθνικοί συνασπισμοί του κεφαλαίου,
με ηγέτιδα δύναμη τις ΗΠΑ που προωθούν την ιμπεριαλιστική διαδικασία στην υπέρ-ιμπεριαλιστική ολοκλήρωση: Στον αυτοκρατορικό, πλανητικό ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ, σε μια Παγκόσμια Διακυβέρνηση.

Το ουσιώδες, λοιπόν, και κυρίαρχο χαρακτηριστικό του παγκοσμιοποιημένου ιμπεριαλισμού είναι: Οι υπερεθνικοί συνασπισμοί του κεφαλαίου και ο λυσσώδης ανταγωνισμός ανάμεσά τους.

Τα έθνη-κράτη περνάνε σε δεύτερη μοίρα, τα μικρά υπονομεύονται κυριολεκτικά και υποτάσσονται στους υπερεθνικούς θεσμούς εξουσίας, στα όργανα ΕΞΟΥΣΙΑΣ των υπερεθνικών «καρτέλ» του κεφαλαίου: Δημιουργείται μια νέα αποικιοκρατία, αυτή της Νέας Τάξης (των υπέρ-εθνικών ελίτ του κεφαλαίου).

Οι βραχίονες του ενιαίου ΟΛΟΥ της ιμπεριαλιστικής, πλανητικής λειτουργίας των «καρτέλ» του κεφαλαίου είναι: οι ΗΠΑ (ο κυρίαρχος), και η ΕΕ (με αιχμή τη Γερμανία), καθώς και ο ασιατικός άξονας (Ιαπωνία).

Η Ρωσία, ακόμα, είναι έξω από αυτό το παγκοσμιοποιημένο ιμπεριαλιστικό ΟΛΟΝ. Ακόμα και αν δεχτούμε ότι εκεί δημιουργείται μια «εθνική» αστική τάξη, για να ενταχθεί μέσα στο καπιταλιστικό ΟΛΟΝ πρέπει αυτή η «τάξη» να μορφοποιηθεί σε «υπερεθνικό» μονοπώλιο και να ενσωματωθεί στα παγκόσμια «καρτέλ» του κεφαλαίου.

Καπιταλισμός και ιδιαίτερα στο ιμπεριαλιστικό του στάδιο σημαίνει ενσωμάτωση και λειτουργία μέσα στο παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα. Σημαίνει στην παρούσα φάση για τη Ρωσία, κατάλυση του κράτους της και του «εθνικού μονοπωλίου», καθώς και ενσωμάτωση στην παγκόσμια καπιταλιστική λειτουργία και στις μορφές αυτής της λειτουργίας: στα πλανητικά «καρτέλ» του κεφαλαίου.

Η Ρωσία ακόμα δεν λειτουργεί μέσα στο πλανητικό ιμπεριαλιστικό ΟΛΟΝ. Με τους όρους, δηλαδή, των ΥΠΕΡ-εθνικών καρτέλ του κεφαλαίου, με τους όρους της χρηματιστηριακής εξουσίας: Νέας Τάξης

Φυσικά, όπως ήδη έχουμε σημειώσει, προς αυτή την κατεύθυνση κινείται: στο πώς θα ενταχθεί ηγεμονικά στο παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό κύκλωμα και τα πολυεθνικά καρτέλ.

Αλλά αυτή η διαδικασία παραμένει ακόμα διαδικασία! Για να ολοκληρωθεί θα υπάρξουν τυφώνες στο εσωτερικό της Ρωσίας. Θα μεταλλαχτεί σε κάτι το εντελώς διαφορετικό. Τα υπερεθνικά μονοπώλια θα κυριαρχήσουν ολοκληρωτικά…

Γι αυτό βλέπουμε ότι τη Ρωσία δεν την έχει αγγίξει κανένα χαρακτηριστικό της σημερινής παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης.

Γι αυτό βλέπουμε, ακόμα, ότι ο «ιμπεριαλισμός» της Ρωσίας δεν έχει τα ουσιώδη χαρακτηριστικά του κλασσικού Ιμπεριαλισμού, πολύ περισσότερο τα σημερινά του πλανητικού ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ιμπεριαλισμού (Νέας Τάξης): των ΗΠΑ, της ΕΕ, της Γερμανίας, των διεθνών τοκογλύφων.

Ας μας δείξουν, συνεπώς, όσοι ταυτίζουν τη Ρωσία και τη διεφθαρμένη ολιγαρχία της με το ιμπεριαλιστικό ΟΛΟΝ της Δύσης ΠΟΥ και ΠΩΣ είναι ενσωματωμένη η Ρωσία μέσα στο παγκόσμιο ιμπεριαλισμό, πού και πώς διαπλέκεται και λειτουργεί στη βάση των πολυεθνικών, υπερεθνικών μονοπωλίων. Γιατί «καθαροί» εθνικοί ιμπεριαλισμοί και «καθαρές» εθνικές αστικές τάξεις, σήμερα δεν μπορεί να υπάρξουν.

Η Ρωσία προς το παρόν δεν είναι ενσωματωμένη στο παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα της Νέας Τάξης, ή αν θέλετε είναι ΑΤΕΛΩΣ προσαρμοσμένη.

Γι αυτό βρίσκεται και στο ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ της Νέας Τάξης.

Ο Πλανητικός (ΥΠΕΡ-εθνικός) ιμπεριαλισμός που επιδιώκει την Παγκόσμια Διακυβέρνηση, βρίσκεται σε πολεμική σύγκρουση με τη Ρωσία, θέλει να την ενσωματώσει στο πλανητικό ΟΛΟΝ, να την υποτάξει, μέσα από την αποδυνάμωσή της, στις πλανητικές δομές των χρηματιστηριακών ελίτ ΚΑΙ να εξαλείψει το εμπόδιο (Ρωσία), για την ολοκλήρωση της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης…

Να, γιατί, είναι ΜΕΓΑ πολιτικό λάθος, η ταύτιση της Ρωσίας με το πλανητικό καπιταλιστικό, ιμπεριαλιστικό Σύστημα…

Η διαλεκτική δεν είναι μαύρο-άσπρο, ούτε απλουστευτική συνθηματολογία…

Και όταν μια διαδικασία ιμπεριαλιστικής ενσωμάτωσης την προσλαμβάνουμε σαν τελειωμένο γεγονός τότε συμβάλλουμε στην τελειωτική νίκη του πλανητικού ιμπεριαλισμού (Νέας Τάξης) πάνω στη Ρωσία και σε ολόκληρο τον κόσμο…


_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 02, 2014 9:55 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η έννοια της Κατοχής στη Νέα Διεθνή Τάξη
ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ



Το εγκληματικό πραξικόπημα της Υπερεθνικής Ελίτ (Υ/Ε) στην Ουκρανία, σε παραβίαση κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου ανέτρεψε ένα καθεστώς του οποίου την νομιμότητα, μέχρι πριν λίγες εβδομάδες, κανένας δεν αμφισβητούσε.

Αυτό δεν εμποδίζει βέβαια τα ΜΜΕ της «διεθνούς κοινότητας», (δηλαδή τα ΜΜΕ που ελέγχει η ίδια!) να μιλούν ξεδιάντροπα τώρα για επιτυχημένη «λαϊκή εξέγερση», αποσιωπώντας βέβαια το γεγονός ότι καμιά παρόμοια εξέγερση δεν επέτυχε στο παρελθόν, αν δεν στηριζόταν στην άμεση ή έμμεση ανοχή των σωμάτων ασφαλείας συμπεριλαμβανομένου του στρατού: από την Τυνησία και την Αίγυπτο, μέχρι τις «βελούδινες επαναστάσεις» στην Γεωργία και την Ουκρανία το 2004, και τη σημερινή αιματηρή «εξέγερση».


Στην περίπτωση που η προϋπόθεση αυτή δεν υπάρχει, η μόνη άλλη δυνατότητα που έχει η Υ/Ε για να επιτύχει «αλλαγή καθεστώτος» είναι είτε η στρατιωτική επέμβαση από την ίδια (π.χ. Λιβύη), είτε η χρησιμοποίηση εγκληματιών «ακτιβιστών» διαφόρων ειδών, εκμεταλλευόμενη τις κοινωνικές διαιρέσεις σε κάθε χώρα.

Φυσικά, απαραίτητη βοήθεια παρέχουν και οι εγχώριοι πράκτορες που ελέγχονται από την ίδια την Υ/Ε και τα πελατειακά καθεστώτα της (πχ Σαουδική Αραβία, Κατάρ σε σχεση με τις Αραβικές «επαναστάσεις»).

Έτσι, στις Αραβικές χώρες, οι «ακτιβιστές» αυτοί είναι οι φανατικοί «τζιχάντις», οι οποίοι, για χάρη θρησκευτικών διαφορών, είναι ικανοί για τα πιο κτηνώδη εγκλήματα. Στην Ουκρανία, οι αντίστοιχοι «τζιχάντις» είναι οι νεοναζιστές, γόνοι συνήθως οικογενειών από την Δυτική Ουκρανία που διέπρεψαν σαν συνεργάτες και εκτελεστές των Γερμανών εγκληματιών ναζιστών στον πόλεμο.

Η Υ/Ε δεν έχει κανένα δισταγμό να χρησιμοποιήσει παρόμοια εγκληματικά στοιχεία για να επιτύχει τον στόχο της «αλλαγής καθεστώτος», δηλαδή ανατροπής κάθε καθεστώτος που αντιστέκεται στην Νέα Διεθνή Τάξη (ΝΔΤ) της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, είτε λέγεται Ιράκ και Λιβύη χθες, είτε Συρία, Ουκρανία και Βενεζουέλα σήμερα. Και αυτό, ανεξάρτητα από το εάν οι «τζιχάντις» αυτοί αποδεδειγμένα χρησιμοποιούν κάθε μέσο, και κυρίως την ένοπλη δράση, με όπλα και χρηματοδότηση από την Υ/Ε και τα πελατειακά καθεστώτα της στην περιοχή.

Ούτε, βέβαια, απασχολεί την Υ/Ε ο τυχόν ρατσιστικός ή αντισημιτικός χαρακτήρας των στοιχείων αυτών όταν προθυμοποιούνται να την βοηθήσουν στην ενσωμάτωση μιας χώρας στην ΝΔΤ, ειδάλλως βέβαια δεν θα διανοείτο να χρησιμοποιήσει τα πιο εγκληματικά νεοναζιστικά στοιχεία στην Ευρώπη, τους Ουκρανούς νεοναζί, που δεν διαφέρουν σε τίποτα στην ιδεολογία, αλλά και στην πρακτική, από τους Γερμανούς ναζί.

Πράγμα που σημαίνει ότι εκείνο που την ενδιαφέρει πραγματικά σήμερα δεν είναι ο ρατσισμός και ο αντισημιτισμός, όπως ισχυρίζεται, αλλά η ενσωμάτωση κάθε χώρας στη ΝΔΤ.

Έτσι εξηγούνται και τα δύο μέτρα και σταθμά που χρησιμοποιεί στην Ουκρανία και στην Ελλάδα, όσον αφορά αυτούς που θεωρεί νεοναζιστές. Ενώ στην Ουκρανία τους αγκαλιάζει, στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη ντόπια Κοινοβουλευτική Χούντα της, θα φυλακίσει προεκλογικά όλα τα κοινοβουλευτικά μέλη τους, χρησιμοποιώντας νομικίστικα πραξικοπήματα που δεν προϋποθέτουν (περιττές!) τελεσίδικες καταδικαστικές αποφάσεις.

Η αλλαγή όμως καθεστώτος στην Ουκρανία είναι κρίσιμη γιατί επιβεβαιώνει, και μάλιστα σε Ευρωπαϊκό έδαφος, ότι η Υ/Ε θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να επιτύχει την ενσωμάτωση μιας χώρας στη ΝΔΤ της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, την οποία διαχειρίζεται.

Η ενσωμάτωση αυτή προϋποθέτει την απώλεια της οικονομικής και εθνικής κυριαρχίας της χώρας. Είτε η απώλεια της κυριαρχίας γίνεται μέσω οικονομικών μηχανισμών, όπως στην περίπτωση των εξαρτημένων χωρών μέσα στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, είτε μέσω πολιτικοστρατιωτικών μηχανισμών π.χ. «πραξικόπημα από τα κάτω», όπως στη περίπτωση της Ουκρανίας.

Με άλλα λόγια, ο βασικός στόχος της Υ/Ε δεν είναι απλώς γεωπολιτικός, ούτε εκφράζει ενδο-ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις, όπως υποστηρίζουν μη συστημικές, ή αντίστοιχα, παλαιολιθικές Μαρξιστικές αναλύσεις, τις οποίες ενώνει το κοινό στοιχείο ότι αγνοούν την σημασία της παγκοσμιοποίησης.

Ο βασικός στόχος είναι η μετατροπή κρατών-εθνών, μέσω της απώλειας της εθνικής και οικονομικής κυριαρχίας τους, σε ένα είδος αυτοδιοικούμενων τοπικών περιφερειών μέσα σε ένα σύστημα παγκόσμιας διακυβέρνησης. Δηλαδή, περιφερειών που θα έχουν βέβαια το μονοπώλιο της κρατικής βίας και θα παίρνουν αποφάσεις για την διαχείριση τοπικών υποθέσεων, πάντοτε όμως μέσα στο πλαίσιο των καθοριστικών γενικών αποφάσεων οικονομικού ή πολιτικού και ιδεολογικού/πολιτιστικού χαρακτήρα που θα παίρνουν αποκλειστικά τα μέλη της Υ/Ε.
Με την παραπάνω έννοια, τα πλήρως ενσωματωμένα μέλη στη ΝΔΤ βρίσκονται σε μια κατάσταση Κατοχής, σε σχέση με την Υ/Ε που την διαχειρίζεται. Μια Κατοχή, όμως, η οποία δεν είναι στρατιωτική αλλά πολυδιάστατη, σε αντιστοιχία με τις διαστάσεις της παγκοσμιοποίησης ως οικονομικής, πολιτικής, ιδεολογικής και πολιτισμικής.

• Οικονομική Κατοχή, με την έννοια ότι εκτός από τα κράτη στα οποία βασίζουν την δύναμή τους οι πολυεθνικές επιχειρήσεις που ελέγχουν την παγκόσμια οικονομία (βασικά, η «Ομάδα των 7»), τα οποία σχεδιάζουν την παγκόσμια οικονομική πολιτική μέσω των διεθνών θεσμών που ελέγχουν (ΠΟΕ, ΔΝΤ, Κομισιόν κ.λπ.) τα υπόλοιπα απλώς παίζουν ρόλο εκτελεστικό των αποφάσεων της Υ/Ε.
• Πολιτική Κατοχή, με την έννοια ότι οι τοπικές κοινοβουλευτικές Χούντες, που εκλέγονται μέσα από ψευδό-δημοκρατικές διαδικασίες, έχουν βασική αποστολή την πιστή εφαρμογή κάθε ντιρεκτίβας από την Υ/Ε, εξαπατώντας τους πολίτες κάθε χώρας ότι δήθεν οι αποφάσεις αυτές είναι δικές τους!
• Ιδεολογική Κατοχή, με την έννοια ότι οι αξίες και ιδέες, που καθορίζουν την ιδεολογική ηγεμονία σε κάθε χώρα πλήρως ενσωματωμένη στην ΝΔΤ, είναι αυτές που συνεπάγεται η ιδεολογία της παγκοσμιοποίησης (ιδεολογία των ατομικών δικαιωμάτων, των πολιτικών ταυτότητας κ.λπ.). Η ιδεολογία αυτή χρησιμοποιείται συστηματικά από την Υ/Ε για την ενίσχυση μη ταξικών κοινωνικών διαιρέσεων (πχ θρησκευτικών πολιτιστικών, εθνοτικών κ.λπ.), ώστε να διαιωνίζεται η κυριαρχία της.
• Πολιτιστική Κατοχή, με την έννοια ότι οι ίδιες πολυεθνικές, οι οποίες ελέγχουν την οικονομική, πολιτική και ιδεολογική διαδικασία, ελέγχουν επίσης και την πολιτιστική διαδικασία, μέσα από τον άμεσο ή έμμεσο έλεγχο που ασκούν επάνω στα διεθνή μέσα παραγωγής και διανομής των πολιτιστικών προϊόντων που στην ΝΔΤ είναι πλήρως εμπορευματοποιημένα ...Αλλά θα επανέλθω.

http://inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grE/gre2014/2014_03_02.html

http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/

http://www.pd-antipagkosmiopoiisi.gr/ νέο!!!
www.periektikidimokratia.org

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 02, 2014 6:44 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η Μόσχα αντιστρέφει τους ρόλους στο Κίεβο



Ένα λεπτομερειακά αποκαλυπτικό κείμενο του Τιερί Μεϊσάν
ΕΔΩ:
http://resaltomag.blogspot.gr/2014/03/blog-post_1760.html



Κείμενα για την Ουκρανία θα βρείτε και ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=8339

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 02, 2014 8:19 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το καθεστώς της Ουκρανίας πέφτει σαν σάπιος καρπός



Είναι πρωτοφανές ιστορικά: Μια «επανάσταση» (έτσι εμφάνισαν το πραξικόπημα της Νέας Τάξης) να καταρρέει σαν σκουληκιασμένος καρπός…
Μια αυθεντική επανάσταση, δηλαδή που στηρίζεται στην οργανωμένη και ένοπλη εξέγερση ενός λαού, ΟΧΙ μόνο δεν καταρρέει, μόλις ακριβώς καταλάβει την εξουσία, αλλά αντίθετα: Πυροδοτεί και ξαπλώνει την επαναστατική θύελλα περιφερειακά και παγκόσμια…

Στην Ουκρανία έγινε ακριβώς το αντίθετο: Πυροδότησε τη λαϊκή αντίδραση στο σύνολο της Ουκρανίας και την ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ στην ίδια τη δομή εξουσίας της.

Η αυτομόληση της ναυαρχίδας του ουκρανικού στόλου (η φρεγάτα Hetman Sahaidachny) και του αρχηγού του ουκρανικού στόλου (Ντέντις Μπερεζόφσκι) αποτελούν καθαρά συμπτώματα αποσύνθεσης και κατάρρευσης του «επαναστατικού» καθεστώτος της Ουκρανίας και κραυγαλέα επιβεβαίωση ότι αυτά που έγιναν εκεί δεν έχουν καμιά σχέση με Επανάσταση: Ήταν ένα ωμό πραξικόπημα του πλανητικού ΦΑΣΙΣΜΟΥ.

Την είδηση και το βίντεο τα είδαμε ΕΔΩ:
http://www.enikos.gr/international/217899,BINTEO-Aytomolhse_o_arxhgos_toy_oykranik.html


Και κάποιοι καταγέλαστοι υβριστές του παζαριού (υπάρχουν μόνο για να βρίζουν τους πάντες –έτσι επιβεβαιώνουν την ανυπαρξία τους), συνεχίζουν να μιλούν για «λαϊκή επανάσταση» και να αρνούνται να δούμε τα γεγονότα και το καθεστώς που έχει επιβληθεί στην Ουκρανία…

Τους αφήνουμε να αρμενίζουν με τις νοσηρές φαντασιώσεις τους και τους αφορισμούς τους: Είναι τα μόνα που τους έχουν απομείνει για να πείσουν τους εαυτούς τους ότι υπάρχουν, σαν το επαναστατικό κέντρο της υφηλίου…

Επιστροφή στην κορυφή
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 03, 2014 2:26 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η «ειρηνική» διπλωματία της πολεμικής κακουργίας



Νόμιμο (και ηθικό) για τους διεθνείς ληστές και δημίους είναι ό,τι προωθεί τα συμφέροντά τους και τη νεοταξική τους βαρβαρότητα…

«Νομιμότητα» για τον ΥΠΕΡ-ΕΘΝΙΚΟ ιμπεριαλισμό (Νέα Τάξη) είναι η δική του βία…

Και ειρήνη: Η υποταγή των λαών, εθνών και κρατών στη δική τους «νομιμότητα», τη δική τους δηλαδή βία και κατοχή…


Αποκατάσταση της «ειρήνης»: Οι στρατιωτικές εισβολές του διεθνούς ιμπεριαλισμού, τα δικά τους πραξικοπήματα, η υπονόμευση κάθε κοινοβουλευτικής νομιμότητας (και της δικής τους αστικής δημοκρατίας) που αμφισβητεί και στο ελάχιστο τη «νομιμότητα» των ΗΠΑ, της ΕΕ και των μηχανισμών τους: Το νεοταξικό ΦΑΣΙΣΜΟ…


Εγγυητές και προστάτες της «ειρήνης»: Το ΝΑΤΟ και τα διεθνή όργανα (θεσμικά και παρακρατικά) των πλανητικών ελίτ εξουσίας.

Έτσι η «διπλωματία» αυτής της νεοταξικής κακουργίας και θηριωδίας βάπτιζε πάντα και βαπτίζει, σταθερά και υστερικά, σαν «νόμιμο» και «ηθικό», όλα τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ των ισχυρών του χρήματος, όλη τη ΦΡΙΚΗ που σπέρνει η Νέα Τάξη.

Για την «αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και της «ειρήνης» έγινε στάχτη και καπνίζοντα ερείπια η Γιουγκοσλαβία…

Οι τερατώδεις βομβαρδισμοί και η αποτέφρωση του Ιράκ (και αλλού) έγιναν και αυτά για την αποκατάσταση της «ειρήνης» και της «νομιμότητας» του «Διεθνούς Δικαίου».

ΟΛΑ τα πραξικοπήματα των ΗΠΑ για τον ίδια σκοπό έγιναν: Υπέρ της «ειρήνης» και της «νομιμότητας» του «Διεθνούς Δικαίου»…

Και τέτοιου είδους «νομιμότητες» και «αποκαταστάσεις» της «ειρήνης» ευλογούσαν όλα τα καθεστώτα και οι ηγεσίες της Δύσης: Από τα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κράτη μέχρι τους δορυφόρους και τους πολύχρωμους δωσίλογους και λακέδες…

Την τελευταία δεκαετία η πολεμική κακουργία τελειοποίησε τις μεθόδους της. Ανακάλυψε το φύλλο συκής: τις λαϊκές «εξεγέρσεις» και «επαναστάσεις»!!!

Αντί για ανοικτούς βομβαρδισμούς
και ανοικτά πραξικοπήματα επιβολής της νεοταξικής «νομιμότητας» και «ειρήνης», κατέφυγαν, οι αρχιδήμιοι και γκάνγκστερ του πλανήτη, σε πλάγια και δόλια τεχνάσματα «αποκατάστασης» της «ειρήνης» και του «Διεθνούς Δικαίου: Στην οργάνωση και καθοδήγηση «λαϊκών» πραξικοπημάτων, μέσω της αξιοποίησης της εξαθλίωσης και της οργής που οι ίδιοι γεννούσαν και γιγάντωναν.

Η συνταγή εφαρμόστηκε και τελειοποιήθηκε σε πολλά αραβικά κράτη…

ΤΩΡΑ το τέλεια αυτό επεξεργασμένο σχέδιο εφαρμόστηκε στην Ουκρανία. Οι δυνάμεις του 4ου Ράιχ (ΗΠΑ, Γερμανία και CIA) ενίσχυσαν την αντιπολίτευση, όπλισαν και πυροδότησαν τις ομάδες κρούσεις τους και έκαναν την «επανάσταση» που επέβαλε το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ: Την κατάλυση και αυτής της κοινοβουλευτικής τους νομιμότητας.

ΕΔΩ το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ της Νέας Τάξης (με ηγετική αιχμή τις ΗΠΑ και τη Γερμανία) φόρεσε τα ρούχα της λαϊκής «εξέγερσης»: Το φύλλο συκής.

Η διπλωματία της «ειρήνης» και του «Διεθνούς Δικαίου», εδώ δεν διέκρινε τίποτα, καμία ανωμαλία.

Το αντίθετο: Εδώ ευλογούσαν με ύμνους την κατάλυση της δημοκρατικής νομιμότητας και του Διεθνούς Δικαίου (το πραξικόπημα). Εδώ …θριάμβευε η πραξικοπηματική «νομιμότητα», και το «Δίκαιο», εδώ γινόταν «αποκατάσταση» και «εδραίωση» της ειρήνης!!!!!

ΤΕΤΟΙΑ μακάβρια ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ…

Η υποκρισία αυτή, σήμερα παίρνει τις διαστάσεις σχιζοφρένειας με την ΕΝΩΣΗ όλων των αξιωματούχων της Νέας Τάξης εναντίον της Ρωσίας…

Σύσσωμα και ενορχηστρωμένα οι πάντες (από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Γερμανία μέχρι τα πέρατα της υφηλίου και τους πολύχρωμους λακέδες) κατηγορούν τη Ρωσία σαν «εισβολέα» και «εχθρό» της ειρήνης.

Οι πραγματικοί εισβολείς, πραξικοπηματίες, πολεμοκάπηλοι και δολοφόνοι της ειρήνης συνασπίζονται εναντίον της Ρωσίας που αυτό-αμύνεται…

Είναι η αυτοάμυνα της Ρωσίας που καταλύει το «διεθνές δίκαιο», που πυροδοτεί τον πόλεμο και ΟΧΙ οι ιμπεριαλιστικές επιθέσεις της Νέας Τάξης και το ΑΙΜΑΤΗΡΟ πραξικόπημα που οργάνωσαν στην Ουκρανία: Τέτοια φρενοβλαβής αυθάδεια υποκρισίας…

Η κλασσική συνταγή της στραταρχικής ιμπεριαλιστικής διπλωματίας: Όσοι αντιτάσσονται στα σχέδια του διεθνούς ιμπεριαλισμού, όσοι αυτό-αμύνονται απέναντι στον οδοστρωτήρα της Νέας Τάξης (λαοί, κράτη, έθνη, λαϊκά κινήματα, αγωνιστές), είναι αυτοί που καταλύουν τη «νομιμότητα», το «διεθνές Δίκαιο», τα «ανθρώπινα δικαιώματα» και την ειρήνη: Την «ειρήνη» της πολεμικής κακουργίας του πλανητικού φασισμού, την «ειρήνη» της νεοταξικής μπότας…



Έσπευσε και το δικό μας δωσίλογο απανθρωπάριο, ο Βενιζέλος, στην Ουκρανία για να προβεί σε έμπρακτη δήλωση της νομιμότητάς του και της δουλείας του, στη «νομιμότητα» των πραξικοπημάτων του 4ου Ράιχ…

Για τους Έλληνες που το καθεστώς της Ουκρανίας πέρασε στην ...παρανομία δεν είχε να πει ούτε λέξη: Τέτοιο ογκώδες λίπος δωσιλογισμού…

Επιστροφή στην κορυφή
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 03, 2014 3:26 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η Τιμοσένκο ξεκαθαρίζει τα πράγματα…



Το στίγμα της ουκρανέζικης «επανάστασης» το έδωσε ολοκάθαρα η Γιούλια Τιμοσένκο: Το διεφθαρμένο ανδρείκελο των ΗΠΑ
Τιμοσένκο: «Η Ρωσία κήρυξε τον πόλεμο όχι μόνο στην Ουκρανία, αλλά στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, τις χώρες που εγγυώνται την εδαφική ακεραιότητα του Κιέβου…».
«…Η ρωσική επιθετικότητα είναι αποτέλεσμα της νέας ουκρανικής επανάστασης, που έριξε το καθεστώς Γιανουκόβιτς…»
«…Η ρωσική επιθετικότητα δεν θα ήταν δυνατή αν η Ουκρανία είχε ήδη ενταχθεί στο ΝΑΤΟ…».


Διαβάστε αναλυτικά εδώ:
http://www.enikos.gr/international/218002,Timosenko:_H_Rwsia_khryxe_ton_polemo.html

Όταν μιλάει για «επανάσταση» η Τιμοσένγκο τα σχόλια περιττεύουν. Ξεπερνάει, σε καταχρηστική παραποίηση και πλαστογράφηση της έννοιας και τη δική μας χούντα…

Αυτή η κυρία κάνει σαφέστατο και κραυγαλέο αυτό που παρασιωπούσε η χούντα: Ότι η «επανάσταση» είναι του ΝΑΤΟ, ότι η «επανάσταση» είναι ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ των δυνάμεων του 4ου Ράιχ (ΗΠΑ, ΕΕ και CIA).

Αυτά για κάποιους καταγέλαστους υβριστές (αν δεν είναι τίποτε άλλο) που βλέπουν «επαναστατικές» διαθέσεις και «σοσιαλιστικές» ροπές και στους ναζιστικούς χαιρετισμούς: Τι κατάντια…

Επιστροφή στην κορυφή
Γαβριάς
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 03, 2014 8:55 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Παράθεση:
Αυτή η κυρία κάνει σαφέστατο και κραυγαλέο αυτό που παρασιωπούσε η χούντα: Ότι η «επανάσταση» είναι του ΝΑΤΟ, ότι η «επανάσταση» είναι ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ των δυνάμεων του 4ου Ράιχ (ΗΠΑ, ΕΕ και CIA).

Αυτά για κάποιους καταγέλαστους υβριστές (αν δεν είναι τίποτε άλλο) που βλέπουν «επαναστατικές» διαθέσεις και «σοσιαλιστικές» ροπές και στους ναζιστικούς χαιρετισμούς: Τι κατάντια…




Μα εδώ δεν δίστασαν να πάρουν τη ντουντούκα και να βρεθούν μπροστά-μπροστά σε ένα τσούρμο από χρυσαυγίτικο αντικομμουνιστικό χυλό στην πλατεία Αμερικής, που φώναζε: "αναρχικοί και μπολσεβίκοι αυτή η γη δε σας ανήκει"!!!!

Κι αυτό το γεγονός δε συνέβη τώρα που η Χ.Α. έχει μοιραία (και δικαιολογημένα) μαζέψει οπαδούς από διάφορους χώρους αλλά τρία χρόνια πριν, όταν τη Χ.Α. δεν την ήξερε ούτε η μάνα της κι αποτελούνταν αποκλειστικά από μπουμπούκια.

Ύστερα από αυτό τί αναστολή να έχει απομείνει;

Μας λένε ότι οι ουκρανοί ολιγάρχες ζούνε μέσα στην τσαρική χλιδή. Κι αν αυτό υποθέσουμε ότι αρκεί για να νομιμοποιήσει το νεοναζιστικό υπόκοσμο της Ουκρανίας να προβεί σε "επανάσταση" με τη βοήθεια της CIA, τότε γιατί να μην ταχθούμε "επαναστατικά" και με το πλευρό των παρακρατικών που αλώνιζαν στην Αθήνα το Δεκέμβρη του 2008;
Σάμπως κι ο Καραμανλής κι οι κουμπαριές του πού ζούνε; Στην απερίγραπτη χλιδή δε ζούνε;
Ή μήπως η χλιδή των ουκρανών ολιγαρχών σε σχέση με τα εδώ παράσιτα, δεξιά κι "αριστερά", είναι πιο προκλητική και πιο "τσαρική";

Επομένως εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος ότι έχουμε να κάνουμε με ποταπά κι ιντριγκαδόρικα ανθρωπάκια, ελαστικής -αν όχι ανύπαρκτης- ηθικής. Πρόκειται για τις ελαστικές τιράντες για τις οποίες κάνει λόγο ο Τρότσκυ.
Με τη διαφορά ότι εδώ η απύθμενη ηλιθιότητα είναι τόσο ερεβώδης που η ελαστική ηθική μάλλον την ψυχοπαθολογική διαταραχή του αυτοϊκανοποιούμενου "επαναστάτη" υπηρετεί κι όχι το υλικό κέρδος.
Δηλαδή χειρότερα κι από την εκδιδόμενη που άρχισε να εκδίδεται δωρεάν επειδή απλά έβλεπε τις άλλες! Τουλάχιστον αυτή, καίτοι αφελής και θύμα του μιμητισμού, είχε σώας τας φρένας...



Αν λοιπόν οι συνήθεις καταγέλαστοι επέλεξαν να μην τρέξουν σαν φιλόδοξες ουρές (μαθημένες στην τυχοδιωκτική τρεχάλα και με ακατανίκητο στερητικό σύνδρομο αρχηγισμού) πίσω ακόμη κι από το νεοταξικό συρφετό του Δεκέμβρη του 2008 ο οποίος σημειωτέον κι εκείνος "επαναστάτησε" ενάντια σε έναν εξίσου -με τους ουκρανούς ολιγάρχες- διεφθαρμένο Καραμανλή εξηγείται απλά και μόνο επειδή γνώριζαν τον κίνδυνο που διέτρεχαν αν τολμούσαν να βρεθούν ανάμεσα στον ποδηγετούμενο από τη CIA όχλο και να εκστομίσουν το παραμικρό εναντίον της Νέας Τάξης και του σύγχρονου ναζισμού.

Αντίθετα, επειδή η Ουκρανία απέχει πολύ, είναι πιο βόλικο και πολύ πιο ασφαλές να εκτονώνονται και να φαντασιώνονται ότι "ενώνουν" την "επαναστατική" ονείρωξή τους με το ναζιστικό ουκρανικό σκουπιδαριό του Δεξιού Τομέα και της Σβόμποντα το οποίο, όπως κάθε σκουπιδαριό, γρυλίζει από ηδονή όταν κάνει θρύψαλα τα αγάλματα του Λένιν και των πεσόντων του σοβιετικού στρατού. Κι έτσι, εκ του μακρόθεν κι εκ του ασφαλούς, οι ίδιοι κάνουν χρήση του αυτοϊκανοποιητικού "υπερ-επαναστατικού" δικαιώματος να αυτοαποκαλούνται λενινιστές!! Δίχως φυσικά να φοβούνται μήπως τους ακούσει η "επαναστατική" ναζιστική ουκρανική πανούκλα και τους συμπεριφερθεί όπως συμπεριφέρεται και στα μνημεία.

Αυτή είναι η απλούστατη εξήγηση...
Επιστροφή στην κορυφή
Γαβριάς
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 03, 2014 9:09 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Και κάτι ακόμη συμπληρωματικό.

Αν ο Καραμανλής αποκαθηλώθηκε πιο "ήπια" (κι όχι τόσο άτσαλα και συνοπτικά όπως ο Γιανουκόβιτς) και κατόρθωσε να παραμείνει λίγους ακόμη μήνες στην Εξουσία ώσπου να αποχωρήσει ΕΝΤΡΟΜΟΣ και με μισοκατεβασμένα τα βρακιά, είναι γιατί η εμπλοκή του μέσω συμφωνιών με τη Μόσχα δεν ήταν του ίδιου βαθμού με τις ΑΝΕΞΙΤΗΛΕΣ συμφωνίες που υπέγραψε, καλώς ή κακώς, ο Γιανουκόβιτς.

Επί Καραμανλή, τα γελοία ανθρωπάκια διέκριναν δάκτυλο της CIA, κι όντως έτσι είχαν τα πράγματα.

Εντούτοις σήμερα, που η αποκαθήλωση είναι πιο βάρβαρη και με ποταμούς αίματος (οι ελεύθεροι σκοπευτές της CIA και των ουκρανών ακροδεξιών έκαναν όργια), οι εκφραστές της απόλυτης γελοιότητας βλέπουν "επανάσταση"!...
Και σα να μην έφτανε αυτό μας κάνουν και μαθήματα "αντισυνωμοσιολογίας"!!!!


Τόσο εμετικά γελοίοι...
Επιστροφή στην κορυφή
ΟΙΜΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 03, 2014 10:23 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΟΙΜΟΣ:
http://oimos-athina.blogspot.gr/2014/03/blog-post_6109.html


Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΜΕ
ΟΥΤΕ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΣΟ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΤΑ ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ Ε.Ε. ΟΣΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΜΥΑΛΩΝ



Eίναι να φτύνει κανείς βλέποντας τις ειδήσεις της νεοταξικής ελληνικής τηλεόρασης, είναι να κλείνει την συσκευή και να την σφραγίζει.
Η εικόνα των ελληνικών καναλιών είναι κάτι χειρότερο από τα σκουπίδια σε ψυχαγωγία και κάτι χειρότερο από γκαιμπελική προπαγάνδα της παγκόσμιας ιμπεριαλιστικής εξουσίας των ΗΠΑ και Ε.Ε. στις ειδήσεις.


Η γλοιώδης και χαμερπής δουλοπρέπεια με την οποία αναπαράγουν τις τροποποιημένες από τα επιτελεία της νέας τάξης ειδήσεις, το βάπτισμα π. χ. των νεοναζιστών πραξικοποιματιών της Ουκρανίας σε νόμιμη κυβέρνηση, είναι τόσο χυδαία, ώστε κάνει και τον πλέον αισιόδοξο να πιστεύει ότι δεν υπάρχει πια Ελλάδα, ότι είμαστε παράρτημα και προσάρτημα των ΗΠΑ και της Ε.Ε.

Η αλήθεια είναι ότι αυτό που προβάλλεται είναι μια εικονική πραγματικότητα, ένα είδωλο που ανθίζει στο βρώμικο γυαλί των ελληνικών ΜΜΕ, των διαπλεκομένων παραποιητών της αλήθειας και τίποτε παραπάνω. Στην περίπτωση της Ουκρανίας η αλήθεια που αντικρύζει κανείς αν ρίξει μια ματιά στο διαδίκτυο, είναι ότι η Ρωσία είναι κυρίαρχος του γεωπολιτικού παιχνιδιού!

Κι όμως επιχειρείται να φανεί ότι οι ΗΠΑ την απειλούν, της κουνάνε το δάχτυλο, την στριμώχνουν ενώ στην πραγματικότητα εκείνες έχουν βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο!

Η ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΜΜΕ


ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΤΕ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΑΝ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ" ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 04, 2014 12:29 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ; (Εξαιρετικό)
Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ



Ένα εξαιρετικά αποκαλυπτικό άρθρο με στοιχεία ατράνταχτα για το χαρακτήρα των «επαναστάσεων» του πλανητικού φασισμού: Νέας Τάξης.
Για τεχνικούς λόγους το αναρτήσαμε εδώ:
http://resaltomag.blogspot.gr/2014/03/5.html


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες