Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Όταν οι δημοσκοπήσεις ...κολυμπούν στο Δημόσιο χρήμα

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 14, 2014 9:39 pm    Θέμα δημοσίευσης: Όταν οι δημοσκοπήσεις ...κολυμπούν στο Δημόσιο χρήμα Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Όταν οι δημοσκοπήσεις …κολυμπούν στο Δημόσιο χρήμα



Όταν η «ελεύθερη αγορά» κυριαρχεί το χρήμα κατασκευάζει τα πάντα, σύμφωνα με τις «ορέξεις» του…

Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων είναι κύτταρα αυτής της αγοράς που καθορίζονται κυριαρχικά, όπως κάθε επιχείρηση, από το ασύδοτο κέρδος, από την απληστία του χρήματος: Μπορεί να σου κατασκευάσουν τα ποσοστά που θέλεις, αν το χρήμα το απαιτήσει.


Όταν, λοιπόν, οι πελάτες αυτών των εταιρειών (και μάλιστα πελάτες που επιδοτούν ασύστολα) είναι οι καθεστωτικοί μηχανισμοί, τότε πρέπει να είναι ανάλογη και η «φροντίδα» της επιχείρησης προς τον πελάτη…

Τα δήθεν «επιστημονικά δεδομένα» προσαρμόζονται στις απαιτήσεις του χρήματος…

Οι δημοσκοπικές εταιρείες κάνουν χρυσές δουλειές με τις επιδοτήσεις του Δημοσίου. Τόσο σκανδαλώδεις που φωτίζεται η εικόνα που ζούμε: Της παράνοιας των στημένων γκάλοπ…

Διαβάστε το παρακάτω κείμενο για να αντιληφτείτε την «επιστημονική αλήθεια» της αγρίως επιδοτούμενης δημοσκοπικής διαπλοκής…



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Γιατί η ΚΑΠΑ Research ψηφίζει... Καμίνη
«Εκατομμύρια ευρώ έχει λάβει η γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων από το ελληνικό δημόσιο στα χρόνια του μνημονίου»
Του Δημήτρη Μπεκιάρη



Πριν από μερικές ημέρες η εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής" δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα μιας δημοσκοπικής έρευνας της εταιρείας KΑΠΑ Research, η οποία κατέστη αντικείμενο αμφισβήτησης από τον ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά στην ανάλυση της εφημερίδας για το κατά πόσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η Νέα Δημοκρατία είναι ισόπαλα κόμματα και κατά πόσο η πρωτιά συνιστά εκλογικό θρίλερ εν όψει της μάχης των ευρωεκλογών.

Στην ίδια δημοσκόπηση
δημοσιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα σε ότι αφορά στους μεγάλους δήμους και στις Περιφέρειες της χώρας. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, στο Δήμο Αθηναίων, ο νυν Δήμαρχος Γιώργος Καμίνης έδειξε να προηγείται με πολλές μονάδες έναντι των υπόλοιπων υποψηφίων, συγκεντρώνοντας ποσοστό της τάξης του 25,8%.

Εκείνο, όμως, το οποίο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η ειδική σχέση που έχει η εταιρεία δημοσκοπήσεων KΑΠΑ Research με τον Δήμο Αθηναίων επί δημαρχίας Καμίνη. Φυσικά κανείς δεν έχει την πρόθεση να αμφισβητήσει τα επιστημονικά στοιχεία που δημοσιοποιεί μια μεγάλη εταιρεία δημοσκοπήσεων.

Όμως, όταν η αξιωματική αντιπολίτευση αμφισβητεί σε πολλές περιπτώσεις τα αποτελέσματα των ερευνών στη βάση της διαπίστωσης ότι συγκεκριμένες εταιρείες λαμβάνουν δουλειές είτε από το ελληνικό δημόσιο, είτε από Δήμους, τότε δεν μένει παρά να έρθουν στο φως τα στοιχεία τα οποία τεκμηριώνουν ειδικές σχέσεις οι οποίες διαμορφώνονται ανάμεσα σε πολιτικά πρόσωπα, πολιτικούς φορείς, εταιρείες δημοσκοπήσεων και μιντιακά συγκροτήματα και μάλιστα στην εποχή του μνημονίου, δηλαδή στην εποχή της σφοδρής οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα.

Όλες οι δουλειές που έχει αναλάβει η ΚΑΠΑ Research από τον Δήμο Αθηναίων το 2012


Ο Δήμος Αθηναίων Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία
Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών μονάδων Ο.Τ.Α. με το διακριτικό τίτλο « ΔΑΕΜ Α.Ε.» υπέγραψε με την εταιρεία «ΚΑΠΑ RESEARCH A.E.», το οικονομικό έτος 2012, τρεις συμβάσεις με τα εξής αντικείμενα:

1)Σύμβαση Υποστήριξης και Λειτουργίας της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αθηναίων με τίμημα 18.880 ευρώ + ΦΠΑ και διάρκεια τριών μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

2)Σύμβαση Μελέτης και Οργάνωσης των Λειτουργικών Διαδικασιών και Μηχανογράφησης Κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου με τίμημα 18.880 ευρώ + ΦΠΑ και διάρκεια δύο μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

3)Σύμβαση Υποστήριξης και λειτουργίας της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αθηναίων με τίμημα 19.780 ευρώ + ΦΠΑ. με την προϋπόθεση η εταιρεία να λειτουργήσει πιλοτικά το έργο για δύο μήνες.

Το συνολικό ποσό των συμβάσεων είναι 70.774 ευρώ, εξοφλήθηκε ποσό 64.485 ευρώ και υπολείπεται προς εξόφληση ποσό των 6.289 ευρώ.

To Periodista.gr αποκαλύπτει και τα τρία ιδιωτικά συμφωνητικά που σύνηψαν ο Δήμος Αθηναίων Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών μονάδων Ο.Τ.Α με την Kapa Research.

Το εντυπωσιακό είναι ότι το αντικείμενο των συμβάσεων δεν έχει να κάνει με δημοσκοπήσεις αλλά με το γραφείο κοινωνικής οικονομίας στο Δήμο Αθηναίων το οποίο δεν έχει λειτουργήσει ακόμα.

Δείτε τα τρία ιδιωτικά συμφωνητικά:

Σύμβαση 08/02/2012
http://www.periodista.gr/images/pdf/symvash08-02-2012.pdf
Σύμβαση 25/05/2012
http://www.periodista.gr/images/pdf/symvash25-05-2012.pdf
Σύμβαση 29/06/2012
http://www.periodista.gr/images/pdf/symvash29-06-2012.pdf

Εκατομμύρια ευρώ από το ελληνικό δημόσιο στα χρόνια του μνημονίου

Τη χρονική περίοδο 2010-2013 εταιρείες δημοσκοπήσεων όπως οι ALCO, GPO, ΚΑΠΑ RESEARCH, MARC, METRON ANALYSIS και MRB, έλαβαν εκατομμύρια ευρώ από το ελληνικό δημόσιο, σε μία συγκυρία σκληρής λιτότητας. Τα στοιχεία δίνουν μια πρώτη εικόνα για το συνολικό μέγεθος των έργων που ανέλαβε κάθε μία από τις παραπάνω εταιρείες και από τα χρήματα που εισέπραξε ή δέσμευσε από το ελληνικό δημόσιο και το ΕΣΠΑ.

Πρωταθλήτρια στα έργα και στις εισπράξεις
εμφανίζεται η εταιρεία Kapa Research και ακολουθούν η MRB, η GPO και η Metron Analysis και μετά οι MARC, VPRC, ALCO και Public Issue, οι εισπράξεις των οποίων φθάνουν τις μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με την διαύγεια για την τετραετία 2010 - 2013 κάθε εταιρεία έλαβε τα εξής ποσά:

[color=red]Η ΚΑΠΑ RESEARCH, έχει λάβει το ποσό των 3.126.900 ευρώ.
[/color]
Η MRB το ποσό των 877.423 ευρώ

H GPO 395.003 ευρώ

Η Metron Analysis 273.574 ευρώ

Η Marc 82.650

Η VPRC 55.500 ευρώ

H ALCO 50.677

Η ΚΑΠΑ RESEARCH


Η Kapa Research, η οποία δημοσιοποίησε τα πρόσφατα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διενήργησε για την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής» έλαβε για την αποπεράτωση του έργου με τίτλο "Υγειονομικός Χάρτης: Διοικητική και συντονιστική υποστήριξη" που ανέλαβε από το ΚΕΕΛΠΝΟ στις 21 Απριλίου 2010, περίπου 3 εκατ. ευρώ.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή επίσης ανέθεσε τον Δεκέμβριο του 2010 στην ίδια εταιρεία δημοσκοπήσεων τη λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου 1520 με πρόχειρο διαγωνισμό και ετήσιο αντίτιμο 30.000 ευρώ, ενώ ακόμη η ίδια εταιρεία ανέλαβε το έργο "Έρευνα Ικανοποίησης Πελατών" των ΕΛΤΑ στις 5 Ιουλίου του 2013 έναντι του ποσού των 36.900 ευρώ.

Πολιτικοί κύκλοι διερωτώνται σήμερα:

[b]«Πώς θα ήταν δυνατόν εταιρείες δημοσκοπήσεων που λαμβάνουν τέτοιου μεγέθους έργα από το ελληνικό δημόσιο με συγκεκριμένες κυβερνήσεις να δυσαρεστήσουν εν τέλει τους... πελάτες τους;».
[/b]

ΠΗΓΗ:
http://www.periodista.gr/apokalipseis/item/10096.htm

Επιστροφή στην κορυφή
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 15, 2014 12:44 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το «παρακράτος» των ακαδημαϊκών παραχαρακτών



Πάντα στην ιστορία τα ακαδημαϊκά κατεστημένα ήταν φανατικά προσκολλημένα στους ισχυρούς του χρήματος και αποτελούσαν τους ιδεολογικούς ροπαλοφόρους τους.

Τα σημερινά πανεπιστημιακά ιερατεία ξεπερνούν κατά πολύ, σε μοχθηρία και σε απάτη, κάθε ιστορικό προηγούμενο. Είναι πιο μακάβρια και την «Ιερά Εξέταση» του Μεσαίωνα. Και τούτο γιατί φοράνε «προοδευτικές» και «αριστερές» προβιές: Λιποτάκτες και εξαγορασμένοι «αριστεροί» που ανέλαβαν εργολαβικά να συκοφαντήσουν την Αριστερά, να ξεθεμελιώσουν κάθε αγωνιστική ιδέα και μνήμη, κάθε ιστορική δημιουργία και παράδοση, να ρίξουν στον καιάδα το ελληνικό έθνος και το λαό του.


Όλα αυτά τα ιερατεία αποτελούν τα πλέον αποκρουστικά στίγματα γενιτσάρων της ελληνικής ιστορίας. Έγιναν ένα με τα δημοσιογραφικά ιερατεία και αποτελούν, από κοινού, την πιο μοχθηρή μορφή του ιδεολογικού παραχαράκτη και τρομοκράτη της Νέας Τάξης…

Φυσικά γιγαντώθηκαν και παγιώθηκαν επί «εκσυγχρονισμού» (σημιτισμού): Η πλέον επιθετική και αυθάδης έκφραση του χρηματιστηριακού ολοκληρωτισμού.

Μέσα από αυτό το «παρακράτος»
των ιερατείων της παρασιτικής Πανούκλας «ξεφύτρωσαν» όλες οι επιδοτούμενες εστίες που ανέλαβαν εργολαβικά: Να εξαρθρώσουν και να βρωμίσουν τα πάντα, να λεηλατήσουν την Ιστορία, τον πολιτισμό, την κοινωνία, κάθε ιδέα και ηθική, κάθε αγωνιστική κατάκτηση και κύτταρο συλλογικής συνείδησης…



Μέσα από αυτό το «παρακράτος» γεννήθηκαν οι επιδοτούμενοι «επιστήμονες», «ιστορικοί» και λοιποί «ακαδημαϊκοί» των «νέων ιδεολογημάτων» του εθνομηδενισμού, «αντιρατσισμού και CIA με κύριο στόχο την παραχάραξη της Ιστορίας και των Ιδεών, σύμφωνα με τις επιταγές του χρήματος…

Γνωστοί, πλέον, είναι άθλοι των μεταμοντέρνων θατσερικών (Λιάκος κ.λπ), όπως και των διαβόητων γυναικών: Κουλούρη, Ρεπούση, Δραγώνα (αποκτούν και επικαιρότητα λόγω και 25ης Μαρτίου).



ΤΩΡΑ βρισκόμαστε μπροστά και σε αποκρουστικά τεχνάσματα πολιτικής παραχάραξης και επιβολής πολιτικών εκτρωμάτων, μέσω της βολιδοσκοπικής «Τέχνης»: Τα γκάλοπ…

Το «εκσυγχρονιστικό παρακράτος» δίνει τα ρέστα του. Ανεβάζει τον πήχη σε πιο άμεσες και αποτρόπαιες μορφές παραχάραξης…

Διαβάστε το παρακάτω κείμενο από το «Ολυμπία»


http://olympia.gr/2014/03/15/%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%83-%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CF%8D-%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B7/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook




ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΜΟΣ! Ιδού πως γίνονται οι δημοσκοπήσεις της διαπλοκής, για να γλιτώσουν την παπανδρεϊκή συμμορία από την φυλακή!

Από το λεφτά υπάρχουν, στο να ξεβρωμίσει ο τόπος και τέλος… να το πάρει το ποτάμι! Παίζουν τα ρέστα τους για να γλιτώσουν την τιμωρία.

Κατευθύνουν τους ραγιάδες στα “βολικά σχήματα” με την δικαιοσύνη απλώς να παρατηρεί.


Χθες λοιπόν αναρωτηθήκαμε για την “δημοσκόπηση” του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που έδινε στο Ποτάμι το ιλιγγιώδες ποσοστό του 13%!


Ρωτήσαμε ευθέως γιατί αυτή η δημοσκόπηση είναι ανυπόγραφη, γιατί δεν έχει αναρτηθεί καν στην... ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου αλλά δεν έχει καν ανακοινωθεί!

Την απάντηση
την έδωσε το “Μακελειό” με μία αποκάλυψη που πρέπει να απασχολήσει πλέον την δικαιοσύνη.

Ο Νίκος Μαραντζίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, είναι το πρόσωπο που εμφανίζεται συχνά-πυκνά στα τηλεοπτικά πάνελ ως ένα από τα βασικά στελέχη του πολιτικού φορέα “Ποτάμι” του Σταύρου Θεοδωράκη.

Αυτό που διαπιστώσαμε-μετά από ρεπορτάζ και διασταύρωση πληροφοριών- είναι ότι ο προαναφερόμενος “σύντροφος” του Σταύρου Θεοδωράκη είναι από τους καθηγητές που συντονίζουν και οργανώνουν...
τις έρευνες-δημοσκοπήσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας!


Συγκυρία ή σύμπτωση η Δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας-που κάνει από χθες τον γύρο του διαδικτύου- που δίνει 13% στο “Ποτάμι”; Την συγκεκριμένη δημοσκόπηση συντόνισε ο Επίκουρος καθηγητής κ. Ιωάννης Κωνσταντινίδης, ο οποίος φέρεται να είναι βοηθός του κ. Μαραντζίδη.



Δείτε τώρα τι ακριβώς κάνει ο κύριος Μαραντζίδης. Από προγενέστερη έρευνα του Βήματος για την Χρυσή Αυγή. Από το πανεπιστήμιο Μακεδονίας βεβαίως – βεβαίως…

Επιστροφή στην κορυφή
Σκύλος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 15, 2014 5:35 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η διαστρωμάτωση της Ελλαδικής κουρελό-ελίτ :

Το πρώτο επίπεδο, κατέχει δικαιωματικά η οικονομική ελίτ, η οποία, από συστάσεως του Ελλαδικού κράτους, ασκεί διαχρονικώς την πραγματική εξουσία και λυμαίνεται τον εθνικό πλούτο .

Το δεύτερο επίπεδο, καταλαμβάνει η πολιτική ελίτ, πιστότατη εντολοδόχος της πρώτης. Πρωταρχικός σκοπός και έργο της είναι, η εγκαθίδρυση του απαραιτήτου θεσμικού πλαισίου και νομικού συστήματος, τα οποία, εν συνόλω, εξασφαλίζουν την λεηλασία του εθνικού πλούτου και την ατιμωρησία των λαφυραγωγών.

Το τρίτο επίπεδο, κατέχει η πνευματική ελίτ της πατρίδας μας, της οποίας έργο είναι, η επινόηση θεωριών για την θεωρητική θεμελίωση των επιδιώξεων της πρώτης ελίτ, στο κοινωνικό επίπεδο. Είναι η πιό επικίνδυνη απΆ όλες, γιατί ο λόγος της, ως λόγος πνευματικός, διαθέτει το τεκμήριο της ορθότητας, απολαμβάνοντας έτσι εκτεταμένη ασυλία έναντι κάθε κριτικής και εξαναγκαστική κοινωνική αποδοχή.

Το τέταρτο επίπεδο, φιλοξενεί και σιτίζει την δημοσιογραφική ελίτ, η οποία εκλαϊκεύει, απλοποιεί και αναλύει τις θεωρίες της τρίτης ελίτ ώστε να γίνουν μασητές και εύπεπτες και, εν συνεχεία τις επιβάλλει στην κοινωνία χρησιμοποιώντας όλες τις μεθόδους πειθούς και προπαγάνδας που έχει στη διάθεσή της.

Το πέμπτο επίπεδο, αποτελείται από αναξιοπρεπείς κηφήνες, διαφόρους παρατρεχάμενους, ανδρείκελα του χειρίστου είδους και σαλτιμπάγκους της πολιτικής, οι οποίοι περιτριγυρίζουν όλες τις προαναφερθείσες ελίτ, διεκπεραιώνοντας τις επιθυμίες τους, προσδοκώντας την εύνοιά τους και μαζεύοντας τα ψίχουλα που περισσεύουν από το τραπέζι.

Από εδώ και κάτω, υπάρχουν τα βόϊδα-ψηφοφόροι, οι οποίοι νομιμοποιούν με την ψήφο τους όλους τους ανωτέρω προδότες.
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες