Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ήρθε η ώρα για νέα Μεσολόγγια...

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 25, 2014 11:52 am    Θέμα δημοσίευσης: Ήρθε η ώρα για νέα Μεσολόγγια... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ήρθε η ώρα για νέα Μεσολόγγια…




Tο ΄21 το διδαχτήκαμε σύμφωνα με τις αφηγήσεις των νικητών, της εξουσίας και του χρήματος. Μας εδόθη το ανεστραμμένο είδωλό του…

Για να γνωρίσει κανείς το αληθινό Εικοσιένα, όπως μας λέει ο Δημήτρης Φωτιάδης, «πρέπει να σκύψει πάνω σε άλλα κείμενα, σ΄ εκείνα που προετοίμασαν το σηκωμό, σ΄ αυτά που γράφτηκαν όσο βρόνταγε το καριοφίλι κι΄ άστραφτε το γιαταγάνι και στα απομνημονεύματα των αγωνιστών –του Μακρυγιάννη, του Κασομούλη, του Κολοκοτρώνη, του Φωτάκου, του Σπυρομίλιου, του Περραιβού, του Σπηλιάδη και άλλων. Δύο ήταν τα Εικοσιένα : Το ένα του λαού και των πιο προοδευτικών ανθρώπων εκείνου του καιρού, το άλλο των κοτζαμπάσηδων και των πολιτικάντηδων…».


Τα τελευταία 20 χρόνια το ’21 βρίσκεται υπό διωγμό. Αναπτύχθηκε μια γιγάντια βιομηχανία ολοκληρωτικής αλλοίωσης και παραχάραξης της αγωνιστικής, Εθνικής Μνήμης, καρατόμησης της Ιστορίας και επανεγγραφής της.


Πρωτοστάτες: Το «εκσυγχρονιστικό» κράτος και παρακράτος, το πασοκικό καθεστώς με τα «αριστερά» του δεκανίκια, οι πολυπλόκαμες και πολύχρωμες επιδοτούμενες «εστίες» και ΜΚΟ των νέων ιερατείων, καθώς και οι προπαγανδιστικές ύαινες της Νέας Τάξης, τα ΜΜΕ.

Όλοι αυτοί, οι νέοι ραγιάδες της Νέας Τάξης (της παγκοσμιοποιημένης οµογενοποίησης, της μιας Σκέψης και της μίας Ταυτότητας), επιχείρησαν, με μανία ασυνήθιστη, να αποδομήσουν το «θρύλο» και τα σύμβολα της Επανάστασης του ΄21, να εξατμίζουν τους χυμούς της, να εξανεμίζουν το «πάθος και το λογικό» της, να αδειάζουν το περιεχόμενό της, να καταλύουν την ιστορική «ψυχή»της: Να καταλύουν, δηλαδή κάθε διαλεκτική, κάθε αναδρομή βάθους πέρα από τη «γεωγραφία του χρόνου», μετατρέποντας το ΄21 σε ένα ξενέρωτο παραμύθι θεμελιωμένο πάνω στα άκαμπτα και ακίνητα ιδεολογήματα της «Νέας Εποχής».

Κάποιοι, μάλιστα «νέοι ιστορικοί» (επιδοτούμενοι) δεν αρκέστηκαν μόνο στην «απομυθοποίησή» της Επανάστασης του 1821, αλλά προχώρησαν ακόμα παραπέρα: χαρακτήρισαν τους επαναστάτες και «τρομοκράτες». Χρησιμοποίησαν, δηλαδή, το πλαίσιο των «κριτηρίων» του αυτοκρατορικού λόγου…

Η Νέα Τάξη θέλει να σβήσει από τη λαϊκή συνείδηση τέτοια έπη. Ο μεγάλος εχθρός για τη Νέα Τάξη, αλλά και κάθε εξουσία, είναι το στημόνι της Ιστορίας και της Συλλογικής Συνείδησης.

Σ’ αυτό το στημόνι είναι κεντημένο με αίμα το «Ελευθερία ή Θάνατος»


«Ελευθερία ή θάνατος». Αυτό είναι το μήνυμα του ΄21, που θα βελονιάζει και θα πυροδοτεί ΠΑΝΤΑ τη λαϊκή «ψυχή».

Μήνυμα επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε.

ΟΙ συνθήκες που ζούμε σήμερα, συνθήκες μιας νέας εθνικής υποδούλωσης καθιστούν το ΄21 δραματικά επίκαιρο: Φωτεινό σύμβολο και πυροδότη της λαϊκής οργής…

Να, γιατί τα ανδρείκελα της Νέας Τάξης
(που δολοφονεί ανελέητα την Ιστορία και την «εθνική ψυχή» των λαών) στήνουν φιέστες με κάγκελα, κλούβες, ΜΑΤ και «γύψο»: Τρέμουν μήπως και ξυπνήσει, στον οργισμένο λαό, η «εθνική ψυχή» του: Νέα Μεσολόγγια…

Φυσικά αυτή η επικαιρότητα του ’21 το καθιστά και αντικείμενο πολιτικής εμπορίας και πατριδοκαπηλίας: Αναζωπυρώνει τις παλιές κατεστημένες μυθολογίες γύρω από ’21, αλλά γεννάει και νέες μυθολογίες.

Για όλα αυτά έχουμε γράψει άπειρα κείμενα. Συγκεντρωμένα, πολλά από αυτά, θα τα βρείτε ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7368


Για νέα Μεσολόγγια, λοιπόν: Ήρθε η ώρα…


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Ροβεσπιέρος στις Σαβ Μάρ 23, 2019 10:44 am, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 26, 2014 8:16 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
1821: Από τους Μαυροκορδάτους στους Μαυρογιαλούρους…
Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος



«Και παραδοθήκαμεν εις την τιμή εσάς των ομοθρήσκων μας Ρούσσων και Άγγλων και Γάλλων να μας σώσετε - κ' εσείς οι φιλάνθρωποι της πρώτες χρονιές πιάνατε ένα αθώον παιδί, ένα αρφανό, οπού γύρευε η τυραγνία να του πάρη την ζωή του και την τιμή του και θρησκεία του και με την βοήθεια του Θεού εσώθη•

και οι τρεις εσείς το κιντυνεύετε να το πάτε πάλε εις την δικαιοσύνη του τύραγνου• και δίνεταν δύναμη αυτεινού του τύραγνου, οπού τον τρέμετε εσείς, κι' αυτό το παιδάκι σας έδωσε να καταλάβετε ότι κατά τ' όνομα του Γκρανσινιόρη δεν είναι και η δύναμή του.

Δεν στοχαστήκετε όταν 'φοδιάζετε τα κάστρα του Γκρανσινιόρη της πρώτες χρονιές, ότ' ήταν δύναμη Θεού να λευτερωθή; Τι φαντάζεστε, ότι μας βοηθήσετε, ή μας μολύνετε και μας αφανίσετε; Ξίκι να γίνεταν από 'μας ήταν καλύτερα και το καλό σας και το κακό σας!

Ευγνωμονούμεν
οι Ελληνες γενικώς τους φιλανθρώπους υποκόγους σας, έχομεν χάριτες εις αυτούς τους ευεργέτες μας - καμμιά χάρη 'σ εσάς της ανεμοδούρες, της διαφταρμένες μηχανές δεν έχομεν! Οι τίμιοι άνθρωποι να μην σας ακούσουνε! Ούτε το καλό σας θέλουν να τους κάμετε.

Ας σας ευγνωμονήσουνε εκείνοι οπού τους δώσετε τα δάνεια και τα 'φκειασαν λούσια και πολυτέλειες κι' άλλα τοιούτα. Εκεινών εκάμετε καλό με τα δάνειά σας, του Αρμασπέρη, του Κωλέτη, του Μαυροκορδάτου, του Μεταξά και συντροφιές τους.

Και πάλε όσα σας λέγω δεν ελπίζω να τα κατορθώσετε, ότι αν είσαστε εσείς άδικοι κι' ανθρωποφάγοι και 'περασπισταί της κακίας, είναι Θεός δίκιος, αληθινός, δυνατός.

Θυμηθήτε ότι αυτά σας γράφει ένας μικρός Ελληνας• ότι λίγον με μέλει εμένα απότ' εσάς ή δυνατοί είσαστε ή αδύνατοι. Αγαθοί όταν είσαστε και δίκιοι, είσαστε και δυνατοί• τότε εγώ σας σέβομαι και σας προσκυνώ, αλλοιώς δεν θέλω σας ξέρη, ούτε να σας ακούσω! Από αυτά όλα η πατρίδα κλονίζεται, από της οδηγίες της πατρικές των Πρέσβεων και δικώ μας ξενολάτρων».


(Απομνημονεύματα Μακρυγιάννη,
Βιβλίον Γ' Κεφάλαιον πέμπτον)


ΠΗΓΗ:
http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/223061,1821:_Apo_toys_Mayrokordatoys_stoys_Mayr.html


Επιστροφή στην κορυφή
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 26, 2014 8:58 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Θλιβερές υποσημειώσεις της Iστορίας
Δημήτρης Μηλάκας



Ποιος Κολοκοτρώνης και ποιος Καραϊσκάκης; Οι ήρωες της ιστορίας αυτού του τόπου υποκλίνονται και παραμερίζουν μπροστά στους γίγαντες Σαμαρά και Βενιζέλο που νίκησαν τους τοκογλύφους και απελευθέρωσαν την πατρίδα!

Προς τιμή τους, λοιπόν, οι γραμμές που ακολουθούν:
Τότε, μέσα στη φωτιά της επανάστασης του 1821, «οι ξένοι τραπεζίτες, με συνεργούς τους ντόπιους κοτζαμπάσηδες, τους Φαναριώτες και τους πάμπλουτους καραβοκυραίους, κατάφεραν να ωφελήσουν μονάχα τον μπεζαχτά τους και τους ξένους τυχοδιώκτες απ' τα δύο δάνεια της επανάστασης» (Ν. Μπελογιάννης, «Το Ξένο κεφάλαιο στην Ελλάδα»).


Τώρα, με την ηρωική ηγεσία Σαμαρά - Βενιζέλου, ο λογαριασμός πόσα δηλαδή τσέπωσαν (με πολλούς και διάφορους τρόπους) ξένοι και ντόπιοι τραπεζίτες (και νταβατζήδες) δεν έχει γίνει ακόμη.

Για την ακρίβεια είναι εξαιρετικά δύσκολο για κάποιον να μετρήσει πόσα ακριβώς έχουν καταβάλει οι εργαζόμενοι και πόσα ακόμη επιπλέον χρωστάει η χώρα.

Τότε, η ελληνική κυβέρνηση του Άργους «πήρε 348.000 λίρες σε μετρητά και 11.900 σε πολεμοφόδια», αλλά «38.000 από τις 348.000 μείνανε στο Λονδίνο.

Κατάντησε δηλαδή να πάρουμε μόλις 310.000 λίρες, ενώ στα βιβλία των τοκογλύφων η Ελλάδα ήταν χρεωμένη με 800.000!» (Ν. Μπελογιάννης, «Το Ξένο κεφάλαιο στην Ελλάδα»).

Τώρα, η συγκυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου πληρώνει ασταμάτητα και παρ’ όλα αυτά το μέγεθος του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ εξακολουθεί να αυξάνεται.

Τότε, καλόμαθε η γριά στα σύκα και ζήτησε δεύτερο δάνειο: «Ένα μέρος από το δάνειο πήγε για νοίκιασμα ναυάρχων. Έλειπαν όμως τα καράβια. Τι ναύαρχοι θα ήταν χωρίς πλοία; Κι αρχίζει πια η δεύτερη πράξη της κωμωδίας. Οι διαχειριστές του δανείου έδωσαν παραγγελία για έναν ολόκληρο στόλο, έξι καράβια παράγγειλαν στην Αγγλία – μια κορβέτα και πέντε ατμοκίνητα, τα δύο μικρά και τα τρία μεγάλα –, άλλες δύο φρεγάτες παραγγέλθηκαν στην Αμερική κι η τεχνική επιστασία της δουλειάς ανατέθηκε, από τον όμιλο των τραπεζιτών που ανεμοσκόρπιζε το δάνειο, σε έναν απόστρατο συνταγματάρχη του ιππικού.
Από τα έξι εγγλέζικα μόνο η κορβέτα “Καρτερία”, ύστερα από μεγάλες προσπάθειες του φιλέλληνα Άστιγγα, κατάφερε να πλεύσει τα τέλη του 1826 στην Ελλάδα, σε τέτοια όμως κατάσταση που ήταν αδύνατο να χρησιμοποιηθεί αμέσως στον αγώνα.
Από τα δύο μεγάλα ατμοκίνητα το ένα κάηκε στις δοκιμές στον Τάμεση και το δεύτερο έφτασε στην Ελλάδα τον... Σεπτέμβρη του 1828, αλλά ήταν άχρηστο και δεν μπορούσε να κινηθεί!
Από τα τρία μικρά πάλι το ένα μόνον έφτασε στα νερά μας όταν είχε πια τελειώσει η Επανάσταση! Τα άλλα δύο ξέμειναν στην Αγγλία, γιατί στάθηκε αδύνατο να πλεύσουν!».
(Ν. Μπελογιάννης, «Το Ξένο κεφάλαιο στην Ελλάδα»).

Τώρα, οι... ήρωες Σαμαράς και Βενιζέλος πλήρωσαν 5 υποβρύχια και έχουν παραλάβει μόνο ένα που γέρνει.


Οι πολιτικοί τους γεννήτορες δανείστηκαν για να προμηθευτούν άρματα χωρίς πυρομαχικά και αεροσκάφη χωρίς κινητήρες, ξεκοκάλισαν ευρωπαϊκά προγράμματα, μοίρασαν σε ΜΚΟ, συμφώνησαν με την αποβιομηχάνιση της χώρας.

Τώρα, οι τιτάνες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας πληρώνουν τις υποθήκες των δανείων της «διάσωσης»: Ξεπουλούν τα πάντα: τον ΟΠΑΠ, τις υποδομές (λιμάνια, δρόμους, αεροδρόμια) τη ΔΕΗ, τους σιδηροδρόμους.
Ταυτόχρονα, εκποιούν κάθε τι (υγεία, παιδεία) από τον ιστό του (κοινωνικού) κράτους που μπορεί να προσφέρει κέρδη στους ξένους και ντόπιους κερδοσκόπους.


Τότε, Μαυροκορδάτοι, Κωλέττηδες, αγγλόφιλοι, γαλλόφιλοι ρωσόφιλοι, κοντραμπατζήδες καραβοκύρηδες και ξενόδουλοι κοτζαμπάσηδες.

Τώρα, αμετανόητοι «Μαυρογιαλούροι» δίχως την παραμικρή αίσθηση της Ιστορίας, η οποία τελικά θα τους τοποθετήσει στις θλιβερές υποσημειώσεις της...

topontiki.gr

To Διαβάσαμε ΕΔΩ:
http://www.aragma.gr/

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες