Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Αποφθέγματα από το χθες για το σήμερα

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 18, 2014 11:24 am    Θέμα δημοσίευσης: Αποφθέγματα από το χθες για το σήμερα Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αποφθέγματα από το χθες για το σήμερα
Από τον σΑτΥρΟπΡόΚο



- «Μην τον φοβάσαι τον πλούσιο, τον γιο της πλύστρας να φοβάσαι». Εμείς, οι γιοι της πλύστρας αντί να απαιτούμε, επαιτούμε και φιλάμε και του χέρι του ευεργέτη-καταπιεστή μας.
- «Η απόγνωση είναι φυσιολογική, για αυτούς που δεν καταλαβαίνουν την αιτία του κακού, δεν βλέπουν καμία διέξοδο και δεν έχουν τη δύναμη να αγωνιστούν». Η αλήθεια στον καθρέφτη μας.

- «Ένα επαναλαμβανόμενο ψέμα, γίνεται αλήθεια». Έρχεται η ανάπτυξη, έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Έρχεται η ανάπτυξη έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Αρχίζουμε να πιστεύουμε ε;

- «Ο καλύτερος τρόπος να ελέγχεις την αντιπολίτευση είναι να την καθοδηγείς». Πολυδιαβασμένος ο Αντώνης. Ο Αλέξης μάλλον πιάνεται συνεχώς αδιάβαστος.

- «Αν κάποιος που παίρνει μισθό ένα ρούβλι του δώσεις άλλο ένα, του κάνεις αύξηση 100%, όμως εξακολουθεί να είναι φτωχός». Μόνο αν του δώσεις κοινωνικό μέρισμα ξεχνάει τη φτώχια.

- «Σε μια συμμαχία, πάντα ο ένας κάνει το άλογο κι ο άλλος τον καβαλάρη». Αντώνη, δεν πιστεύω να σε έπεισε ο Βαγγέλης να κάνεις το άλογο;

- «Δεν υπάρχουν ιδέες, υπάρχουν μονάχα άνθρωποι που κουβαλούν τις ιδέες, κι αυτές παίρνουν το μπόι του ανθρώπου που τις κουβαλάει». Γεμίσαμε από κοντοστούπηδες κυβερνώντες!

- «Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα». Αν είσαι όμως μαθητής και έχεις για υπουργό σου τον Αρβανιτόπουλο, μόνο «εξετάσεις», «αξιολόγηση» και «τράπεζα» σε περιμένει.

- «Σωτηρία θα πει να λυτρωθείς απ’ όλους τους σωτήρες· αυτή ‘ναι η ανώτατη λευτεριά, η πιο αψηλή, όπου με δυσκολία αναπνέει ο άνθρωπος. Αντέχεις;».
Κατά πως φαίνεται, δύσκολη η απάντηση. Πονάει!

- «Aπό τα καλά κερδεμένα παίρνει ο διάολος τα μισά – από τα κακά κερδεμένα, παίρνει και το νοικοκύρη». Σαν πόσους να έχει πάρει ο διάολος σε τούτη εδώ τη χώρα; Αμέτρητους!

- «Κείνος που στ’ αληθινά αγαπά το Λαό δε γίνεται ποτέ αρχηγός του, γίνεται υπηρέτης του».
Μην τον πείτε αυτό στον Στουρνάρα γιατί θα σας μηνύσει. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να περνάει με 400 ευρώ το μήνα!

- «Ο άνθρωπος είναι οι σχέσεις του». Νομίζω πως εξαιρούνται ο Σταύρος, ο Βαγγέλης, ο Αντώνης, ο Κώστας, ο Γιωργάκης, ο Γιάννης, ο Αλέξης και ο Άρης.

- Είπα Άρης και θυμήθηκα το μεγαλειώδες. Είπε πως οι πολιτικοί μετά τα 67 πρέπει να αποσύρονται. Ο Νικήτας Κακλαμάνης είναι 68. Αν ήταν 38, θα έλεγε πως πρέπει να μπαίνουν στην πολιτική μετά τα 40.

- Με τέτοια που λέει, όχι δήμαρχος, ούτε κλητήρας δεν θα βγει. Δηλαδή, ο άνεργος Αθηναίος θα εκτιμήσει σ’ αυτόν το φρεσκοξυρισμένο του πρόσωπο. Δεν θα αναρωτηθεί πόσα μνημόνια ψήφισε; Άρη, είναι νωπό το «έγκλημα».


- Ο Άρης πιστεύω ότι διαθέτει υψηλή αισθητική και ανεξάντλητα αγνά χριστιανικά αισθήματα. Αναφέρεται στην υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας λόγω των παράνομων μεταναστών. Ποιοι το αγοράζουν μπιρ παρά δεν λέει!

- Αν δεν κάνω λάθος και το μπακιρένιο μεσημέρι τα ίδια λέει. Άρη, κοίτα να ξεχωρίζεις και με τις πολιτικές σου θέσεις, όχι μόνο με την υψηλή σου αισθητική.

- Τώρα που το χρέος έφτασε στο 175% του ΑΕΠ οι αγορές μας υποδέχτηκαν με χαρά. Πριν 4 χρόνια που το χρέος ήταν στο 129% του ΑΕΠ οι αγορές μας γύρισαν την πλάτη. Πώς γίνεται αυτό Αντώνη; Ξέρεις κάτι;

- Βλέπω αυτές τις μέρες όλες τις εκδηλώσεις ελεημοσύνης από νυν και υποψήφιους δημάρχους που χαρίζουν ένα πιάτο φαΐ στους πεινασμένους ετούτες τις Άγιες Μέρες. Οι υπόλοιπες μέρες μάλλον είναι Αμαρτωλές.

ΠΗΓΗ:
http://kyrgiakischristos.wordpress.com/

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες