Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
FAZ: Μόνο ο Τσίπρας μπορεί να εφαρμόσει τα μνημόνια

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Κώστας Οικοδόμος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 21, 2015 11:11 am    Θέμα δημοσίευσης: FAZ: Μόνο ο Τσίπρας μπορεί να εφαρμόσει τα μνημόνια Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
FAZ: Μόνο ο Τσίπρας μπορεί να εφαρμόσει τα μνημόνια

«Μόνο αυτός μπορεί ακόμη να σώσει την Ελλάδα», τιτλοφορείται άρθρο σχόλιο της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine, το οποίο αναφέρεται στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας διαθέτει το κύρος να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες δεσμεύθηκε απέναντι στους Ευρωπαίους, υπογραμμίζει η εφημερίδα και εξηγεί ότι τα τελευταία σαράντα χρόνια κανένας άλλος Έλληνας πολιτικός δεν έλεγχε τόσο πολύ την κοινή γνώμη όσο αυτός. Παρά την αλλαγή πορείας που έκανε μετά το δημοψήφισμα, η πλειονότητα των Ελλήνων εμπιστεύονται τον Τσίπρα σχεδόν απόλυτα. Είναι πεπεισμένοι ότι προσπάθησε τα πάντα και ότι δεν υπάρχει καμία καλύτερη λύση από αυτή που τελικά αποδέχθηκε, σημειώνει η FAZ.

Τα πράγματα φαίνεται να έχουν μπει σε μια σειρά, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τα εθνικά κοινοβούλια της ΕΕ να έχουν ανοίξει τον δρόμο ώστε να αποφευχθεί ένα Grexit, σημειώνει η FAZ. Όμως, προσθέτει, δεν είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα θα βρει τον δρόμο της, αν και την προηγούμενη εβδομάδα το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε τα προαπαιτούμενα που είχε συμφωνήσει.

Ακόμη και τρία κόμματα της αντιπολίτευσης ψήφισαν την προηγούμενη εβδομάδα υπέρ του νέου προγράμματος μεταρρυθμίσεων, δίνοντας στην κυβέρνηση μια άνετη πλειοψηφία, παρά τους διαφωνούντες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Το ισχυρότερο χαρτί του Τσίπρα, εξηγεί η FAZ, είναι το γεγονός ότι τα τρία τέταρτα των Ελλήνων επιθυμούν την παραμονή της χώρας τους στο ευρώ και πιο πρόσφατα το γεγονός ότι αν και συνδέεται με επώδυνες περικοπές, το νέο πρόγραμμα διασφαλίζει την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Και όμως υπάρχουν αρκετά εμπόδια στον δρόμο της Αθήνας προς το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας, με τις αμφιβολίες να ξεκινούν από τον ίδιο τον Έλληνα πρωθυπουργό ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις αν και δεν πιστεύει σε αυτές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μα είναι τόσο ηλίθιοι που θέλουν να φαντάζονται πως ο Τσίπρας τους είναι ικανός να περάσει το νέοφασιιστικό και αδιέξοδο μνημόνιο και ο ελληνικός να αυτοκτονήσει για να παραμείνει στην κόλαση της ΕΕ και του Ευρώ;

Κούνια που τους κούναγε αν πιστεύουν σε τέτοιο ονειροπόλημα. Θα βρεθούν προ εκπλήξεων όπως βρέθηκαν ο Καντάφι, ο Μουμπάρακ, η χούντα του Παπαδόπουλου παλαιότερα και τόσοι άλλοι, που νόμιζαν πως έλεγχαν τον λαό θα τον έκαναν όπως ήθελαν και αυτή τους την απερισκεψία και ηλιθιότητα την πλήρωσαν με τα κεφάλια τους.
Επιστροφή στην κορυφή
Αγχιδαίμων
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 22, 2015 12:35 pm    Θέμα δημοσίευσης: CIPRAs Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Παρόμοια εγκωμιαστικά γράφανε και για τους προηγούμενους. Και μας απειλούσαν.Για να τους ψηφίσουμε. Εδώ την πέρασαν αλχημιστικά.
Μετατρέποντας το ΟΧΙ σε ΝΑΙ. Ας ξέρουν όμως πως η αλχημεία δεν είναι χημεία.
Παρόμοια εγκώμια γράφανε και επί της προηγούμενης Κατοχής (του 40) για τους Τσολάκ-ογλους Ράλλ-ηδες Λογο-θετό-πουλους.
Ας τα βλέπουν οι υποστηριχτές τους. Εμείς τα ξέρουμε και χωρίς να τα δημοσιεύουν.
Όμως και τότε τους είχαμε νικήσει. Και τους διώξαμε.
Όπως και πιο μπροστά, επί της Βα(ρ)βαρικής Κατοχής του Otto, και πάλι τους είχαμε νικήσει. Και τους διώξαμε και τότε.
Και να είναι σίγουροι ότι ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.
Τους ΟΥΝΝΟΥΣ ΒΑΝΔΑΛΟΥΣ ΓΟΤΘΟΥΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ. Που ποτέ δεν είχανε δει θάλασσα από τα βάθη της Μογγολίας και της Σαξωνίας, και θέλουνε να πάρουνε τη δικιά μας, την ωραιότατη και πάμπλουτη. Μαζί με τις στεριές της, τις ωραιότατες και πάμπλουτες και αυτές (πνευματικά και υλικά).
ΥΓ: Επί Κατοχής 40-45 οι ΕΛΑΣΙΤΕΣ όταν τους ρωτούσαν οι καταχτητές ΠΩΣ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ απαντούσαν όχι με το όνομά τους αλλά: ΕΛΛΗΝΑΣ ή ΕΛΛΗΝΙΔΑ, ανάλογα το φύλο.
Σήμερα ΤΙ θα απαντήσουν; ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΣ; Ή πιο σωστά, ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟ, μετά τις παγκοσμιοπαρελάσεις των εξελιγμένων
σεξουαλικά εγκάθετων αχυροδήμαρχων του τόπου ΜΑΣ;
Ή μήπως you-nani; Ή άπατρις; Ή Μηδενικό;
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες