Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Aνατολική Ουκρανία: Διώχνουν τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Κώστας Οικοδόμος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Νοέ 04, 2015 5:09 am    Θέμα δημοσίευσης: Aνατολική Ουκρανία: Διώχνουν τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Aνατολική Ουκρανία: Διώχνουν τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

Οι δραστηριότητες της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) στο έδαφος της μονομερώς ανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» στην ανατολική Ουκρανία απαγορεύθηκαν λόγω «κατασκοπείας» και «λαθρεμπορίου ναρκωτικών», ανακοίνωσαν οι φιλορώσοι αυτονομιστές.

«Η διαπίστευση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα ακυρώθηκε λόγω της συμμετοχής των συνεργατών τους στη συλλογή πληροφοριών σχετικών με την άμυνα και σε παράνομες παραδόσεις ψυχοτρόπων φαρμάκων» μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων των αυτονομιστών DAN.

Οι αρχές της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ απαγόρευσαν αυτή την εβδομάδα τις δραστηριότητες πολυάριθμων ξένων μη κυβερνητικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων των ανταρτών, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είχαν επίσης οργανώσει «ψυχολογικά σεμινάρια που είχαν προδήλως στόχο να αποπροσανατολίσουν» τον ντόπιο πληθυσμό.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) μεταδίδει ότι δεν κατέστη δυνατό να επικοινωνήσει άμεσα με την οργάνωση για να της ζητήσει να σχολιάσει τις κατηγορίες. Τον Σεπτέμβριο είχαν ήδη απαγορευθεί οι δραστηριότητες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη γειτονική αυτονομιστική «Δημοκρατία του Λουχάνσκ», ταυτόχρονα με εκείνες πολυάριθμων άλλων ξένων ΜΚΟ.

Οι αντάρτες είχαν κατηγορήσει τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα ότι αποθηκεύουν «παράνομα ψυχοτρόπα φάρμακα», γεγονός το οποίο η οργάνωση είχε διαψεύσει καταγγέλλοντας παράλληλα κινήσεις εκφοβισμού σε βάρος της.

Την Παρασκευή η αποστολή παρατηρητών στην Ουκρανία του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) κατήγγειλε τους περιορισμούς αυτούς που εμποδίζουν, όπως τόνισε, την εργασία των ΜΚΟ στη ζώνη των συγκρούσεων.

http://www.zougla.gr/kosmos/article/dioxnoun-tous-giatrous-xoris-sinora-apo-tin-anatoliki-oukrania-1250187

Πολύ ωραία νέα
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες