Συγγραφέας Μήνυμα
Ρεσάλτο
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 03, 2022 6:53 pm    Θέμα δημοσίευσης: Αντίο "Bozambo"... "NO PASARAN-NOSOTROS

Αντίο "Bozambo"... “NO PASARAN-NOSOTROS PASEREMOS!”Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας


Όποτε λάμπουν τα αστέρια, κάθε φορά που αντηχεί ο άνεμος,
κάθε άνθος ή βροχή θα είσαι ανάμεσά μας...
Ήσουν ένας τυφώνας ζωντάνιας και χαράς κι η απουσία σου
θα μετατρέπεται σε παρουσία κάθε φορά που σε θυμόμαστε
και θα σε θυμόμαστε αιώνια!


Ο σύντροφος Edy Ongaro, με το όνομα μαχητή "Bozambo", του Θρυλικού μασκοφόρου αντάρτη της Αιθιοπίας και του μυθικού Ιταλού αντάρτη του Ιταλικού ΕΑΜ Pietro Barberis (1923-2014), έπεσε στο Ντονμπάς ενάντια στους Ουκρανούς Ναζί που χρηματοδοτούν κι εξοπλίζουν οι ΗΠΑ κι η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από το 2015 ήταν στο Ντονμπάς, ένα χρόνο μετά το ευρωπαϊκό ναζιστικό πραξικόπημα στην Ουκρανία... Ιταλός σύντροφος, διεθνιστής...

Είθε η γη να είναι ο ανάλαφρος σύντροφός του.Ο Edy Ongaro "Bozambo", ο Ιταλός διεθνιστής μαχητής από το Πορτογκρουάρο του Βένετο, είχε καταταγεί στην Ταξιαρχία "Prizrak". Για 7 χρόνια παρέμεινε σε εκείνη την κατεστραμμένη γη από τον 8ετη πόλεμο των Ουκρανών Ναζί. Λίγοι θα είχαν αντισταθεί όπως εκείνος για τόσα χρόνια κι αντιμετωπίζοντας καθημερινά τις σφαγές, τη γενοκτονία από μέρους της νεοναζιστικής κλίκας της Ουκρανίας.

Αγωνίστηκε για το λαό του Ντονμπάς...

Ο«Bozambo», έπεσε στη μάχη για να υπερασπιστεί το Ντονμπάς από τη ναζιστική βαρβαρότητα, μια γη που τον είχε καλωσορίσει και που το ανταπέδωσε με απέραντη αγάπη. Πέθανε για να υπερασπιστεί τους συντρόφους του κάνοντας τον εαυτό του ασπίδα, προστατεύοντάς τους από μια χειροβομβίδα στην Αβντιβκά, βόρεια του Ντονέτσκ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

http://www.press-gr.com/2022/04/bozambo-no-pasaran-nosotros-paseremos.html

Powered by phpBB © 2001,2002 phpBB Group