Συγγραφέας Μήνυμα
ΘΑΛΕΙΑ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 03, 2007 8:30 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Αυτά που κάνει ο Γιωργάκης, δικαιώνουν όσα υποστηρίζαμε: Δηλαδή είναι ο πλέον κατάλληλος για να επισπεύσει την αποσύνθεση αυτού του λεπρού κόμματος.
Να τι γράφαμε τότε, εδώ μέσα:


Η νίκη, όμως, του Γιωργάκη, θα έχει πολλαπλές και καταλυτικές επιπτώσεις.

Η Πρώτη: είναι απίθανο, ή τρομακτικά δύσκολο, να αποφευχθεί η διάσπαση. Μια διάσπαση ανατρέπει παντελώς το πολιτικό σκηνικό!
Αλλά ακόμα και αν αποφευχθεί μια τέτοια εξέλιξη είναι αδύνατο να «μαζευτεί» το ΠΑΣΟΚ. Θα βαδίζει από κρίση σε κρίση, θα ταράζεται από εντάσεις οξύτατες και διχαστικές. Θα γεμίσει από ομάδες και υπο-ομάδες, και από «σφαγές» για αναδιατάξεις στον κομματικό μηχανισμό. Τέτοιες καταστάσεις οδηγούν αναπόφευκτα σε διαγραφές κ.λπ. Ένα τέτοιο ΠΑΣΟΚ, με αρχηγό το Γιωργάκη θα ξηλώνεται όπως ένα πουλόβερ.



Φυσικά η εκλογή δεν είναι η τελευταία πράξη. Μπορεί να είναι νέα αφετηρία για την τελική ρήξη. Έχουμε και το Συνέδριο το Φλεβάρη και μέχρι τότε θα παιχτούν πολλά ακόμα αποσυνθετικά…
ΓΙΑΝΝΗΣΜ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Νοέ 27, 2007 12:28 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Αν σηκωθεί ο Ανδρέας φοβάμαι ότι δεν θα περιοριστεί μονάχα σε βλέμματα! Εννοώ ότι θα πάρει το φραγγέλιο και δεν θα κάθεται να κοιτάζει απλώς. Δυστυχώς όμως, θαύματα δεν γίνονται στις μέρες μας.
Ανιχνευτής
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Νοέ 27, 2007 10:51 am    Θέμα δημοσίευσης:

ΑΠΟ PRESS-GR


Σήκω Ανδρέα, να τον ..δεις!
..
O υβριστής του Α. Παπανδρέου Μίμης Ανδρουλάκης, "αναμορφώνει" το ΠΑΣΟΚ!
.
Του Ιανού
toarthro.blogspot.com
.
Τρίζουν κυριολεκτικά τα κόκαλα του Ανδρέα, αφού ο γνωστός χυδαίος υβριστής του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου και ιθύνων νους της παραπομπής του στο Ειδικό Δικαστήριο, Μίμης Ανδρουλάκης ορίστηκε από τον γιο του Γιώργο, να "αναμορφώσει" ιδεολογικά το ΠΑΣΟΚ! Αυτός και το άλλο πνευματικό "τέκνο" του Χαρίλαου Φλωράκη, ο μυστικοσύμβουλος της "αγίας οικογένειας" του Καστρίου Νίκος Κοτζιάς θα χαράξουν λέει, την "νέα ιδεολογία" την οποία μετά θα κληθεί να υποστηρίξει ο Πάγκαλος, η Βάσω, η Διαμαντοπούλου, ο Λαλιώτης κ.λ.π. Σήκω Ανδρέα να τον δεις!
ΓΙΑΝΝΗΣΜ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 26, 2007 12:59 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Ερωτώ, υπάρχει κανείς νουνεχής και εχέφρων, ο οποίος να πιστεύει ότι ο Γιωργάκης ενδιαφέρεται για τα προβλήματα και τα ζητήματα, που αναφέρει το δημοσίευμα;

Ο άνθρωπος στην προκειμένη περίπτωση, αλλά και εν γένει, συμπεριφέρεται σαν διάδοχος του ξεπεσμένου θρόνου μιας πάλαι ποτέ αυτοκρατορίας. Όπου αυτοκρατορία, βλέπε ΠΑΣΟΚ.

Να προσθέσω τίποτε άλλο;
Ανιχνευτής
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Νοέ 24, 2007 12:11 pm    Θέμα δημοσίευσης:

ΑΠΟ ΤΟ PRESS-GR

Ο Γιώργος …ρίχνει ζεϊμπεκιές!
.
Διασκέδαζε στο "Περιβόλι τ' Ουρανού" την ώρα που το ΠΑΣΟΚ ψάχνει να βρει αντιπολιτευτικό μπούσουλα...
.
Του Πάνου Γεωργίου
.
Στο «Περιβόλι τ΄Ουρανού» βρέθηκε χθες το βράδι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου… να ρίχνει ζεμπεκιές κάτω από τις πενιές του Χρήστου Νικολόπουλου με την μάνα του την Μαργαρίτα, τον αδελφό του Αντρίκο και -οποία… έκπληξη- τον Διονύση Σαββόπουλο να κτυπάνε… παλαμάκια…
Η παρέα ανέμελη… διασκέδαζε στο γνωστό μπουζουκομάγαζο στις Στήλες του Ολυμπίου Διός.
Από νωρίς ήταν στο «Περιβόλι τ΄ Ουρανού» η παρέα της Μαργαρίτας, -μια χαρά φαινόταν παρά τα χρόνια της- ενώ στο τραπέζι ήταν και κάποιοι… ξένοι πιθανόν Κινέζοι φιλοξενούμενοι (Wink
Λίγο μετά τα μεσάνυκτα ήλθε και η έκπληξη…
Στο μαγαζί μπήκαν ο Γιώργος Παπανδρέου με την Αντα, ο αδελφός του Αντρίκος με την γυναίκα του και ο Διονύσης Σαββόπουλος με την Ασπα!!!
Κάθησαν στην παρέα και λίγο αργότερα με την προτροπή του Χρήστου Νικολόπουλου, σηκώθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να ρίξει την ζεμπεκιά του… Ακολούθησε ο Αντρίκος και μέσα στο…τσακίρ κέφι….ναι, σηκώθηκε και η Μαργαρίτα!!!
Και μπορεί βεβαίως οι θαμώνες να θαύμασαν τα ζεϊμπέκικα των αδελφών Παπανδρέου, ή την ζωτικότητα και την όρεξη για γλέντι της Μαργαρίτας, όμως τα ερωτήματα τους τάχαν όλοι…
Με τέτοιο χαμό στην Βουλή, για το ασφαλιστικό, για τις αυξήσεις του μισθού των βουλευτών, με το ρουσφέτι στην ΑΛΦΑ ΒΑΝΚ, με το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου να γκρινιάζει απίστευτα για τις επιλογές και την επιστροφή του ίδια λάθη (αλλιώς τόπε ο Ανδρουλάκης)… με το ΠΑΣΟΚ να … καθεύδει κλεισμένο στην Χαριλάου Τρικούπη, πού βρίσκει την όρεξη ο Πρόεδρος του;
Και φυσικά… δευτερευούσης φύσεως βέβαια απορία: Ο Διονύσης Σαββόπουλος… τι δουλειά είχε παρέα με την "Δυναστεία";

Ανιχνευτής
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 19, 2007 9:38 am    Θέμα δημοσίευσης:

ΑΠΟ το PRESS-GR




Ποιος είναι ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ...
...που απειλεί να γίνει "της Γαλλίας": "Χατίρια" από τον Αράπογλου, θέσεις, χρηματιστήριο και ...νυχτερινά κέντρα!

..
Από το bollywood-gr.
,,
Εμπνευσμένος από το εξωτερικό δελτίο των ειδήσεων στα ΜΜΕ για το Χάος στην Γαλλία από τις απεργίες για το ασφαλιστικό των Γάλλων ο ημεδαπός ομόλογος εργατοπατέρας της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε ότι "θα γίνει της Γαλλίας" αν φέρουν αντίστοιχα μέτρα !
Με έκπληξη πέσαμε πάνω σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Παρόν» πριν μερικούςμήνες με τίτλο «Τα χατίρια του κ. Αράπογλου στο Πρόεδρο της ΓΣΕΕ» και δεν το πιστεύαμε ότι έτσι γίνονται πλέον οι επαναστάσεις σήμερα...μήπως πρέπει να πάμε και μείς να γραφτούμε στο συνδικάτο σύμφωνα με το soundtrack που ακούγεται σε συγκεντρώσεις του ΚΚΕ «Τρέξε γρήγορα ρε Στράτο να γραφτείς στο Συνδικάτο…»
Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ είναι υπάλληλος της ΕΘΝΙΚΉΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ … «προαχθείs» ΣΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ!!!
α Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας (τραπεζίτης συνδικαλιστής! Ήμαρτον που λέει και ο Γεωργίου)
α Μέλος του Δ.Σ της ΔΕΗ …
α Έχει διατελέσει Μέλος της Εθνικής Χρηματιστηριακής (και χρηματιστής)! (μανιώδης, λένε οι πληροφορίες, «παίχτης» της πάλαι ποτέ Σοφοκλέους … πιστεύουμε και της ΑΘΗΝΩΝ 110)
Ρε παιδια τέτοιο βιογραφικό συμμετοχής σε διοίκηση επιχειρήσεων ούτε ο Δασκαλόπουλος του ΣΕΒ δεν έχει. Είναι λένε και FUN του ΓΑΠ…
α Το καλύτερο σας το αφήσαμε για το τέλος… Σύμφωνα πάντα με το "ΠΑΡΟΝ" ο εργατοπατέρας έχει και νυχτερινά κέντρα (προφανώς εργατικής διασκέδασης, μετά το κάματο της ημέρας … τραγιασκοφόροι εργάτες πνιγούν τον πόνο τους … στα chivas και στα johnnie black καταριούνται την άγρια εργοδοτική εκμετάλλευση …κάτι δηλαδή από ταινίες με Νικο Ξανθόπουλο, Νικο Κουρκουλο και δεν συμμαζεύεται …).
Τα ονόματα των καταστημάτων σύμφωνα με το "ΠΑΡΟΝ" (για να είμαστε ειλικρινείς δεν τα γνωρίζαμε) είναι: «Φραγκοσυριανή», ρεμπετάδικο κάπου κοντά στο Μέγαρο των Συνδικάτων… στην Πατησιών … "Μανταλάκια" στο Νέο Ηράκλειο … Λέτε να είναι σύμπτωση ότι το παρατσούκλι του είναι «Μανταλάκιας»;
Αλλά το πιο καλό αναφέρεται σε ένα ακόμα όνομα μαγαζιού που έγραφε το "ΠΑΡΟΝ": «Alter Ego» στο Νέο Ηράκλειο … ότι έχει (είχε) ο εργατοπατέρας! Πάντως για μαγαζί Alter Εgo στην περιοχή αυτή, όπως μας είπαν γνώστες της, ήξεραν ένα πολιτιστικό κέντρο «με μπαλέτα από Ρωσία» …ξέρετε αυτά με το « Ποτό …χορό…». Πάντως όρκο δεν παίρνουμε υπολήψεις δεν θίγουμε … Αν έτσι έχει … πιστεύουμε να μη γίνει εκτός από της Γαλλίας και του Moulin Rouge!
ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ Μαγγίνα… άμα πάει έτσι η δουλειά θα μας τα «κλείσεις» τα σπίτια … μαζί με τις συντάξεις!!! (που δεν θα πάρουμε ποτέ όπως φαίνεται).

ΣΧΟΛΙΟ
Ο "μεγάλος" αυτός "επαναστάτης", παλιότερα το έπαιζε και "αριστεριστής"!!!
Η αηδία πολλαπλασιάζεται από την οργή...
Κίρκη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Νοέ 16, 2007 7:55 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Χιλιάδες ψήφοι μεταναστών στην εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ


Χιλιάδες αλλοδαποί μετανάστες ψήφισαν την Κυριακή 11 Νοεμβρίου για την εκλογή νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Τούτο διασταυρώνεται τόσο από τους συμμετέχοντες στην εκλογική διαδικασία, όσο και από εντελώς διαφορετικές πηγές που μας επιβεβαιώνουν ότι έγιναν μάρτυρες δωροδοκίας μεταναστών, προκειμένου να ψηφίσουν υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου.
Από την ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ, αντιγράφουμε ενδεικτικά τα κριτήρια συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία:
# Όλοι ψηφίζουν, μόνο με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας (...)
# Οι Μετανάστες, οι οποίοι δεν είναι ήδη εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Μελών και Φίλων, μπορούν να εγγραφούν στις 11 Νοεμβρίου και να ψηφίσουν με το διαβατήριο τους και την κάρτα παραμονής τους (...)
# Οι Πολίτες κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ζουν στην Ελλάδα, ψηφίζουν με το διαβατήριο τους.
Με δεδομένο ότι τα ¾ των υπαρχόντων μεταναστών είναι παράνομοι, ποιος θα ελέγξει πόσοι εξ αυτών που ψήφισαν είχαν άδεια παραμονής, ή πολύ περισσότερο, αν ήρθαν στην Ελλάδα μόνο για να ψηφίσουν, π.χ. από την γειτονική Αλβανία;
Με αφετηρία την εσωκομματική αυτή διαδικασία του ΠΑΣΟΚ, αντιλαμβανόμαστε πόσο ζοφερό προδιαγράφεται το μέλλον, όταν την εκλογή μίας κυβέρνησης θα κρίνει καθοριστικά η «γραμμή» που δίνεται στους εκάστοτε «οικονομικούς μετανάστες»; Θα μπορούμε άραγε να μιλάμε για «λαϊκή ετυμηγορία» όταν αύριο 1.000.000 Αλβανοί μετανάστες θα στέλνουν στο ελληνικό κοινοβούλιο κάποιο αλβανικό αλυτρωτικό κόμμα που θα μιλάει για «τσαμουριές» και «μεγάλες Αλβανίες»;
ΓΙΑΝΝΗΣΜ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Νοέ 16, 2007 1:30 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Τί να λέμε τώρα. Το ΠΑΣΟΚ έχει τόση σχέση με την Αριστερά όση ο Γιωργάκης με την αστροφυσική! Ο ΣΥΝ απλώς μάς επιβεβαιώνει κάθε τόσο ότι παραμένει το "αριστερό" άλλοθι κάθε Νεοταξίτη. Διαφορετικά πως εξηγείται η προσμονή του και η ελπίδα του για ένα "αριστερό" ΠΑΣΟΚ!
Μουράλωφ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Νοέ 15, 2007 1:52 pm    Θέμα δημοσίευσης:

ΑΠΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ


«Ομοιος ομοίω... »


Οταν, στην έναρξη του δίμηνου ξεκατινιάσματος που ακολούθησε, οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ μίλησαν περί «αριστερής στροφής» του κόμματός τους, ουδείς αριστερός τους πήρε στα σοβαρά. Αλλωστε, είναι αλήθεια ότι πολύ νωρίς εγκατέλειψαν και οι ίδιοι το παραμύθι για να ασχοληθούν με το κύριο, δηλαδή με την ανταλλαγή των μεταξύ τους ύβρεων.
Εντούτοις, σε ορισμένους (χαρακτηριστικό το προχτεσινό πρωτοσέλιδο της «Αυγής») φαίνεται ότι τα «αριστερόστροφα» του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο βρήκαν απήχηση, αλλά τους γέννησαν και αισθήματα αναμονής και προσδοκιών.
Δεδομένου, όμως, ότι για την πολιτική και τη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ τα πράγματα (εφόσον είσαι αριστερός) είναι ξεκάθαρα, τίθεται το πολύ απλό ερώτημα:
*


Το να έχεις προσδοκίες όπως ο ΣΥΝ (και να το διαφημίζεις κιόλας!) πως το ΠΑΣΟΚ θα κάνει «στροφή»,
το να φτάνεις, μάλιστα, μέχρι του σημείου να καλείς το ΠΑΣΟΚ για «κοινή (και προφανώς "αριστερή") δράση»,
το να καλλιεργείς κατ' αυτόν τον τρόπο σε λαϊκά στρώματα αυταπάτες για το ρόλο του ΠΑΣΟΚ σε θέματα όπως
· Το Ασφαλιστικό (σ.σ.: το ΠΑΣΟΚ του Σπράου, του Γιαννίτση, του νόμου Ρέππα και της ανασφάλιστης εργασίας του Λαυρίου θα πάει ...«αριστερά»!!!)
· Η Παιδεία (σ.σ.: το ΠΑΣΟΚ του άρθρου 16, των ιδιωτικών Πανεπιστημίων και της κατάργησης του Ασύλου θα πάει ...«αριστερά»!!!)
· και οι ΔΕΚΟ (σ.σ.: το ΠΑΣΟΚ, που δεν άφησε ΔΕΚΟ για ΔΕΚΟ που να μην την ξεπουλήσει, τώρα θα εμποδίσει το ξεπούλημά τους και θα πάει ...«αριστερά»!!!),
τι άλλο, τελικά, αποδεικνύει μια τέτοια «αριστερή» στάση πέραν του ότι «όμοιος ομοίω αεί πελάζει»;


Γράφει
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Ανιχνευτής
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Νοέ 14, 2007 11:19 am    Θέμα δημοσίευσης:

ΑΠΟ ΤΟ PRESS-GR

Έχασε το 60% των ψήφων του ο Γ. Παπανδρέου...
...συγκριτικά με τις κάλπες στο ΠΑΣΟΚ το 2004!

.
Αν τα υπολόγισα καλά, το 55,6% που πήρε ο Γ. Παπανδρέου στις σχεδόν 738.000 που (τελικά) ψήφισαν στο ΠΑΣΟΚ, είναι κάτι λίγο παραπάνω από 410.00 ψήφοι.
Το 2004 μας είχαν πει ότι πήρε πάνω από 1.000.000 ψήφους.
Τώρα λοιπόν έχασε σχεδόν 600.000 ψήφους. Δηλαδή το 60% της δύναμής του στην εσωτερική εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ.
Ετσι δεν είναι;
Ο Διαπορών
Μεταφορέας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Νοέ 14, 2007 10:59 am    Θέμα δημοσίευσης:

ΑΠΟ ΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ


Συμ... «μετοχική» δημοκρατία
Του Νίκου Μπογιόπουλου

«Πρωτοφανές», «πρωτόγνωρο», «απροσδόκητο», «νίκη της δημοκρατίας». Πρόκειται για μερικούς από τους χαρακτηρισμούς περί τη διαδικασία εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ανάλογες διθυραμβικές προσεγγίσεις είχαμε και το 2004. Συνήθεις βερμπαλισμοί των θιασωτών του αστικού πολιτικού συστήματος που τα κοινοβουλευτικά του όρια αδυνατούν να υπερβούν την κρίση αντιπροσώπευσης των λαϊκών συμφερόντων και ως εκ τούτου αναζητά τεχνητές αναπνοές για να «οξυγονωθεί».

Μερικές σκέψεις:

*

α) Οσο υπερβολικό και πρωθύστερο είναι να πει κανείς ότι το πολιτικό σύστημα αποδοκιμάστηκε, αφού από το σύνολο των 2,8 εκατομμυρίων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές εκλογές τα 2,1 εκατομμύρια «γύρισαν την πλάτη τους» στην εσωκομματική διαδικασία εκλογής προέδρου, άλλο τόσο υπερβολικό είναι (ακόμα και με τη δική τους αίσθηση του «μέτρου») να ερμηνεύεται σαν «νίκη της δημοκρατίας» ότι το 1/4 των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ (το ποσοστό είναι λιγότερο, αν προστεθούν οι κάτω των 18 ετών και οι μετανάστες) συμμετείχε στις εσωκομματικές του εκλογές.

*

β) Ούτε «πρωτοφανές», ούτε «πρωτόγνωρο». Στις ΗΠΑ αυτό που στο ΠΑΣΟΚ κράτησε δυο μήνες, διαρκεί έναν ολόκληρο χρόνο, καθώς μέσω προκριματικών εκλογών Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί εκλέγουν τους υποψηφίους τους για την προεδρία. Η εν λόγω διαδικασία στις ΗΠΑ δεν έχει συμβάλει, όμως, ούτε στο «βάθεμα της δημοκρατίας», ούτε (φυσικά) στην ...«εξαγωγή δημοκρατίας» στον κόσμο. Αντιθέτως, συνιστά ένα τρελό πανηγύρι μεταξύ χρηματοδοτών των υποψηφίων, που καταλήγει σε «πολιτικές» συζητήσεις του τύπου «άφησε ή δεν άφησε φιλοδώρημα η Χίλαρι στο ρεστοράν που δείπνησε με συνεργάτες της» και ολοκληρώνεται με το μισό και πλέον των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στις ΗΠΑ να μην προσέρχονται στις κάλπες για την εκλογή προέδρου.

*

γ) Στην Ιταλία, αυτού του είδους η «συμμετοχική» ...δημοκρατία πήγε ένα ακόμα βήμα παραπέρα απ' ό,τι στο ΠΑΣΟΚ: Εκεί πριν λίγο καιρό 3,5 εκατομμύρια ψηφοφόροι εξέλεξαν τον Βελτρόνι πρόεδρο ενός ...ανύπαρκτου ακόμα κόμματος! Οσο για τον Πρόντι, που το 2006 θεωρήθηκε, μέσω αντίστοιχης εσωκομματικής διαδικασίας, «καταλληλότερος» για πρωθυπουργός από 4,2 εκατομμύρια συμμετέχοντες, είναι αυτός ο «κεντροαριστερός» που κατά τον μεγιστάνα Ανιέλι «ξέρει να κάνει καλύτερα τη δουλιά από τη Δεξιά»...

*

δ) Ουδείς αμφισβητεί την αυθεντικότητα της δημοκρατίας στην αρχαία Αθήνα. Φευ! Οι δούλοι δεν το αντιλήφθηκαν ποτέ...

***

Συμπέρασμα:


*

Πρώτο, η δημοκρατία δεν είναι διαδικασία. Είναι - κατά κύριο λόγο - ουσία. Το κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό πλαίσιο είναι που καθορίζει τη διαδικασία και όχι το αντίστροφο. Και η πιο «δημοκρατική» διαδικασία σε ένα εκμεταλλευτικό, καταπιεστικό και ανελεύθερο πλαίσιο καταντά, στην καλύτερη περίπτωση, περιτύλιγμα χειραγώγησης.

Ουσία της δημοκρατίας είναι η ελευθερία. Και στην πολιτική, ελευθερία δεν είναι το «συμμετέχω». Είναι το «συναποφασίζω», με την έννοια ότι ο λαός, οι κοινωνικές οργανώσεις του, οι μαζικοί φορείς του, έχουν λόγο για το «τι» και «πώς» της ζωής του.

*

Δεύτερο, το «συν-αποφασίζω» στο πεδίο της κομματικής αντιπροσώπευσης των ταξικών συμφερόντων σημαίνει απρόσκοπτη άσκηση του δικαιώματος (και της υποχρέωσης) της κατάθεσης γνώμης για το πρόγραμμα, τη στρατηγική, την τακτική, τις θέσεις του κόμματός μου. Σημαίνει διάλογο, συζήτηση και πάλη για την επικράτηση της άποψής μου. Και κυρίως σημαίνει αποθέωση του «εγώ» με την ανάδειξη του «εμείς» σε υπέρτατη αρχή, μέσα από την ενιαία δράση που αποφασίζουν οι δημοκρατικές πλειοψηφίες.

***

Αλλά όλα αυτά είναι χαρακτηριστικά κομμάτων που ο Λένιν είχε προσδιορίσει ως «κόμματα νέου τύπου», που παλεύουν για δημοκρατία επί της ουσίας.

Μιλάμε, δηλαδή, για ανώτερου τύπου δημοκρατία, όχι για δημοκρατία με «Βαρώνους», «Βαρώνες» και μικρο(συμ)μετόχους...


Παντελής
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Νοέ 13, 2007 10:19 am    Θέμα δημοσίευσης:

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Κατ' επίφαση δημοκρατία

Παπαγεωργίου Βασίλης
Πάει πολύ να μας εμφανίζουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ την εκλογή του αρχηγού τους «μοντέλο δημοκρατικής οργάνωσης», το οποίο μάλιστα πρέπει να μιμηθούν, όπως λένε, και τα άλλα κόμματα. Ομως η συγκεκριμένη εκλογή είναι κατ' επίφαση δημοκρατική. Πρώτα απ' όλα γιατί τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ κλήθηκαν να διαλέξουν έναν αρχηγό ανάμεσα σε τρεις υποψηφίους που όμως δε διέφεραν σε τίποτα μεταξύ τους. Με άλλα λόγια, δεν έκαναν τίποτε περισσότερο από αυτό που κάνει το σύνολο των ψηφοφόρων όταν καλείται στις γενικές εκλογές να διαλέξει ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ... Το σημαντικότερο όμως είναι άλλο: Οτι οι ψηφοφόροι της περασμένης Κυριακής δεν καθόρισαν ποτέ ούτε θα καθορίσουν το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Για την ουσία δηλαδή δε ρωτήθηκαν ούτε θα ρωτηθούν ποτέ. Δεν τους πέφτει λόγος δηλαδή για την πολιτική του κόμματός τους στο ζήτημα της Παιδείας ή στο Ασφαλιστικό, ποτέ δεν έγινε μια αντιπαράθεση για το «ναι» ή «όχι» στο «ευρωσύνταγμα», για τη συμμετοχή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Βαλκάνια, Μέση Ανατολή κ.ο.κ.. Σε κάθε περίπτωση το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να δώσει μαθήματα δημοκρατίας.

ΣΧΟΛΙΟ[

Ορθές οι επισημάνσεις!

Το μοντέλο της "δημοκρατίας" που προωθούν αυτές οι διαδικασίες είναι η ολοκληρωτική κατάληση, όχι μόνο των αρχών και λειτουργειών ενός κόμματος, αλλά κι αυτής της αστικής δημοκρατίας.

ΠΡΩΤΟΝ.
Καταργείται η έννοια του κόμματος, σαν πρωτοπόρου τμήματος τω κοινωνικών τάξεων που επεξεργάζεται με τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ των ενεργητικών μελών και της ΣΥΝΕΙΔΗΤΗΣ δράσης το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ. Οι λαϊκές μάζες αντιμετωπίζονται ως ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ και όχι ως ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ των εξελίξεων, σαν εκλογικά κορόϊδα, χωρίς καμιά ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στα πολιτικά δρώμενα. Εδώ έχουμε την απάτη της τυπικής αστικής εκλογικής διαδικασίας...

ΤΡΙΤΟΝ. Ισοπεδώνονται, όμως και αυτές οι τυπικές δημοκρατικές διαδικασίες, διότι κυριαρχεί η "δημοκρατία" του θεάματος και των ΜΜΕ. Δηλαδη η "δημοκρατία" της βολιδοσκόπησης των κυρίαρχων προπαγανδιστικών μηχανισμών του καθεστωτος.Εξοντώνεται κυριολεκτικά η πολιτική αντιπαράθεση, συνακόλουθα η πολιτική σκέψη. Τα πάντα είναι ένας πολτός και η μάχη δίνεται στα "πρόσωπα"!!!

ΤΕΤΑΡΤΟΝ. Καταλύεται, τέλος, και η έννοια της εθνικής λαϊκής κυριαρχίας. Όταν ψηφίζουν οι πάντες, αλλοδαποί, Αγγλοι, Γάλλοι Πορτογάλοι κ.λπ δεν υπάρχει εθνικη, λαϊκή υπόσταση και συγκρότηση...

ΑΥΤΗ Η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" είναι ο εφιάλτης της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, είναι ο ολοκληρωτισμός της Νέας Τάξης.


ΑΥΤΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, στο όνομα της δημοκρατίας.
ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!!!

Ουζέρ Μπελαμικιάν
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 12, 2007 12:33 pm    Θέμα δημοσίευσης:



Ρέμπραντ, "Το γδαρμένο βόδι", 1655, Λούβρο.
ΚΙΡΚΗ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 11, 2007 2:10 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Φίλε "μπάμια" θα είναι άκυρο να βγει απόψε ο Βενιζέλος να δημοσιοποιήσει "Κίνηση". έχει διδαχτεί από τα λάθη του.
Το όλο ζήτημα είναι αν θα ΤΟΛΜΗΣΕΙ να προωθήσει "Κίνηση" που στην κατάλληλη στιγμή θα ...διαχωριστεί. Εδώ πράγματι θα δείξει αν διαθέτει ηγετικές ικανότητες.
Φαίνεται, όμως, ότι μάλλον δεν έχει την ΤΟΛΜΗ της ΡΗΞΗΣ των ηγετών. Θα ελπίζει κι αυτός σε νέες ήττες!!!
Εκτός και αν δεν τον αφήνουν οι "νταβάδες": Εσωτερικοί και αλλοδαποί.
μπάμιες με κοτόπουλο
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 11, 2007 2:00 pm    Θέμα δημοσίευσης:

1) Όσο και αν ακούγεται αστείο,
2) σύμφωνα με το επεισόδιο του Ζαππείου,
3) και δεδομένου ότι το Γιωργάκι (κατά πάσα πιθανότητα, δηλαδή αν δεν έρθει ο κόσμος ανάποδα),
απόψε: Να περιμένουμε τον Βενιζέλο, γύρω στις έντεκα και, γύρω στις δώδεκα παρά, να βγαίνει πάλι στις κάμερες και να ανακοινώνει ότι συγκροτεί κίνηση;;
Μάλλον κάτι τέτοιο θα γίνει εκτός κι αν δεν βγάλουν Γιωργάκι οι κάλπες. Το παν θα κριθεί από την λαϊκή ετοιμηγορία της Τοπικής Οργάνωσης Νοτιοανατολικής Ινδονησίας. Εκεί, οι "φίλοι" του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν κατασταλλάξει ακόμα. Συνεχώς μετατοπίζονται ανάμεσα σε Βενιζέλο και ...Σκανδαλίδη!!!!

Powered by phpBB © 2001,2002 phpBB Group