Συγγραφέας
| Μήνυμα
|
Κουφός Βασίλης |
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 18, 2011 5:31 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
Θέμα με το πετρέλαιο και όχι μόνο, φυσικά και υπάρχει, αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Εδώ τα έχουν τσουγκρίσει για τα καλά με τους πρώην φίλους τους Ισραηλινούς, όμως το defence.net πέραν της αναξιοπιστίας του έχει και μιά τάση να φουσκώνει γεγονότα και να υπερβάλει προκειμένου να έχει επισκεψιμότητα, εννίοτε και να δρα προβοκατόρικα, μην παραλείποντας να διαφημίζει την εγκυρότητά του. |
|
 |
Βήχος Χαράλαμπος |
Δημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 17, 2011 9:57 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
οι τουρκοι θα χτυπησουν και μας, και τον 6ο στολο
θα εμπλακουν πολλοι
ο Γ΄Π Π αρχιζει
τα ειχαν πει καποιοι χρονια πριν
εδω |
|
 |
τάσος |
Δημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 17, 2011 6:29 pm Θέμα δημοσίευσης: ένταση στις σχέσεις Η.Π.Α. - Τουρκίας |
|
Όταν πρόκειται να ανοίξει ένα μαγαζί στη μαφιόζικη γειτονιά, στέλνει ο μεγαλομαφιόζος ένα κρυφό μαντρόσκυλό του να απειλήσει ότι θα χαλάσει τη δουλειά και ένα φανερό για να δώσει "χείρα βοηθείας". Ο φέρελπις μαγαζάτορας πηγαίνει στο μεγαλομαφιόζο και τάζει "κατιτίς παραπάνω" για "να 'χει το κεφάλι του ήσυχο". Κορώνα χάνεις, γράμμα κερδίζω. |
|
 |
Φιλύποπτος |
Δημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 17, 2011 5:16 pm Θέμα δημοσίευσης: Η.Π.Α. - Τουρκία: Προς "θερμό επεισόδιο"; |
|
Εδώ και μερικά 24ωρα βρίσκεται σε εξέλιξη ένταση στις σχέσεις Η.Π.Α. - Τουρκίας με αφορμή την προγραμματισμένη από την Κυπριακή Δημοκρατία γεώτρηση για φυσικό αέριο στην ΑΟΖ 12 ("Οικόπεδο Αφροδίτη") νοτιοανατολικά της νήσου. Την γεώτρηση έχει αναλάβει η Αμερικανική εταιρτεία Noble Energy η οποία προς το παρόν διενεργεί γεώτρηση στην ΑΟΖ του Ισραήλ, κοίτασμα "NOA 1".
Η Τουρκία αντιδρά στην προοπτική αυτήν με τον ισχυρισμό ότι αγνοούνται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στους φυσικούς πόρους της νήσου. Έχει ήδη προβεί σε διαβήματα προς τις Η.Π.Α. ζητώντας να αναλάβουν πρωτοβουλία παρεμποδίζοντας την Noble Energy από την διεξαγωγή της γεώτρησης, δηλωνοντας παράλληλα πως σε περίπτωση που αυτη λάβει χώρα, θα αντιδράσει.
Οι Η.Π.Α. απέρριψαν σήμερα τα διαβήματα της γείτονος, δηλώνοντας δια του στόματος του πρέσβη τους στην Άγκυρα Φράνσις Ρίτσιαρτον, πως "δεν συνηθίζουν να δίνιουν παρόμοιες συμβουλές σε Αμερικανικές Εταιρείες". Δεν περιορίζονται όμως μόνον σε δηλώσεις. Το defence net επικαλείται πηγές από την Washington, σύμφωνα με τις οποίες από 1ης Σεπτεμβρίου ο 6ος αμερικανικός στόλος τίθεται σε ετοιμότητα στην Ανατολική Μεσόγειο "δια παν ενδεχόμενον" (η έναρξη των γεωτρήσεων έχει προγραμματιστεί για την 21η Σεπτεμβρίου). Το Ισραήλ, εξ άλλου, σύμφωνα τουλάχιστον με ορισμένες πληροφορίες, έχει μετατρέψει την περιοχή των ερευνών σε ευρείας εκτάσεως φρούριο.
Το defence net δεν παραλείπει να παρατηρήσει πως "Οι εξελίξιες είναι πραγματικά δραματικές και η γεωστρατηγική ευκαιρία για τον Ελληνισμό ανάλογη με αυτή του 1919..."
Τι πιθανότητες υπάρχουν να επιλέξουν οι Η.Π.Α. μια παρόμοια ένταση (και όχι μόνον) σαν οδό (απέλπιδος) διαφυγής (ή, απλά, στρουθοκαμηλισμού)από την επερχόμενη κατάρρευσή τους; Και ΤΙ κινδύνους (αναλόγους ίσως και του 1919 - '22) είναι δυνατόν να εγκυμονεί κάτι τέτοιο για την Ελλάδα και την Κύπρο;
Περισσότερα στοιχεία:
DEFENCE NET 1
DEFENCE NET 2
DEFENCE NET 3
ΚΥΠΡΟΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗ 1
ΚΥΠΡΟΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗ 2
NEWSLETTER
ON ALERT
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
ENET
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ |
|
 |