Συγγραφέας Μήνυμα
Ενδυματολόγος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιαν 29, 2015 5:47 pm    Θέμα δημοσίευσης: Περί κόκκινης γραβάταςΑλλάζουμε ύφος και κανονικά θα έπρεπε και θεματική ενότητα μια που πρόκειται για θλιβερό γεγονός και τα ευτράπελα είναι εν προκειμένω εντελώς απαράδεκτα. Μια όμως που γίνεται συζήτηση για ετικέτα και δη ενδυματολογική αναρωτιέμαι , πότε θα μάθουν οι πολιτικοί μας και εν γένει οι άνδρες αυτής της νέας εποχής που διανύουμε, τη σωστή εμφάνιση σε ώρες βαρύτατου πένθους. Θυμάμαι τους παλαιούς, επειδή διέθεταν κάποιο διαφορετικό ήθος και σωφροσύνη, συνήθιζαν (τόσο οι πολιτικοί, όσο και οι υπόλοιποι, επιχειρηματίες, έμποροι, υπάλληλοι κ.αλ.) να έχουν πάντοτε μια μαύρη γραβάτα στο συρτάρι τού γραφείου τους, ώστε σε ώρα ανάγκης να μην ψάχνονται. Αυτά, δυστυχώς, είναι ψιλά γράμματα σήμερα. Έτσι τους βλέπουμε σχεδόν όλους να κάνουν δηλώσεις συλλυπητηρίους και συμπαθείας, ωσάν ενορχηστρωμένοι, με μια φανταχτερή κόκκινη γραβάτα. Κάπως έτσι είδαμε να κατεβαίνει κι ο Σημίτης από το αεροπλάνο, 24 ώρες μετά την είδηση του θανάτου του Ανδρέα, επιστρέφοντας από Φλωρεντία, νομίζω. Κι αναρωτιόμασταν δεν βρέθηκε κάποιος να του υποδείξει το ενδυματολογικό πρωτόκολλο; Έλεος, κοινή λογική χρειάζεται, τη λογική του καστανά που έλεγε και κάποιος μεγάλος δάσκαλος.
Και μια μικρή αλλά σημαντική παρατήρηση. Ο καστανάς όπως και κάθε κοινός άνθρωπος που διαθέτει κάποια αισθήματα, θα πετάξει αυτόματα από πάνω του (και το εννοώ το ρήμα αυτό) ο,τιδήποτε θεωρήσει φανταχτερό και μάταιο βαρίδι, σε ώρες πένθους και οδύνης…
Ενδυματολόγος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιαν 29, 2015 10:42 am    Θέμα δημοσίευσης: Το συνολάκι της κυρίας Κωνσταντοπούλου


Ευρέως συζητήθηκε το συνολάκι της κυρίας Κωνσταντοπούλου.
Έβγαλαν και τη χολή τους, όπως πληροφορήθηκα, γνωστοί τηλεπαρουσιαστές περί κιτσαρίας, απαράδεκτου συνδυασμού χρωμάτων κι ό,τι τέλος πάντων τους κατέβαινε σαν μεγάλοι maîtres του καλού γούστου και της ετικέτας που φημίζονται!!!

Εκ των υστέρων θα κατάπιαν σίγουρα τη γλώσσα τους, όταν πληροφορήθηκαν ότι ο συγκεκριμένος συνδυασμός «φοριέται και εις Παρισίους» μια που υπήρξε παλαιότερη επιλογή της Diane Von Furstenberg. Άλλωστε δεν χρειάζεται να είσαι και μεγάλος μαιτρ για να συνειδητοποιήσεις ότι τέτοιους συνδυασμούς δίνει απλόχερα η φύση, ιδίως την Άνοιξη, που ενδεχομένως να ήθελε να σηματοδοτήσει η εν λόγω βουλευτίνα.
Υπάρχει, βέβαια, η ειδοποιός διαφορά. Όταν αλλάζεις τις αναλογίες κι από ριχτό παλτώ το κάνεις εφαρμοστή ρεντιγκότα κι από στενό παντελόνι το κάνεις φαρδύ, με μήκος ψαράδικου, μοιραία πρέπει να περιμένεις και την... πλημμύρα…

Powered by phpBB © 2001,2002 phpBB Group