Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΓΙΑΤΙ πρέπει να στηριχτεί το ΚΚΕ

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Θύμιος



Ένταξη: 19 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 283

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 15, 2007 8:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΓΙΑΤΙ πρέπει να στηριχτεί το ΚΚΕ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Γιατί πρέπει να στηριχθεί το ΚΚΕ

Ο εργαζόμενος λαός, συνακόλουθα κάθε συνειδητός άνθρωπος δεν μπορεί να παραμένει αδιάφορος μπροστά σε τίποτα.
Οι αστικές εκλογικές διαδικασίες μπορεί να είναι μια απάτη, ακριβώς γιατί μέσω αυτών ΚΑΜΙΑ ριζική αλλαγή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να τις σνομπάρουμε και να απέχουμε από αυτές. Δίνεται η μάχη και εδώ, γιατί ένα εκλογικό αποτέλεσμα αντανακλά, στρεβλά βεβαίως, τους κοινωνικούς συσχετισμούς, σηματοδοτεί τις τάσεις της κοινωνίας.
Ουδέτεροι παρατηρητές δεν μπορεί να είμαστε σε τίποτα. Ακόμα και αν υπήρχαν δύο κόμματα στο προσκήνιο, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, δύο κόμματα του κεφαλαίου, πάλι θα έπρεπε να πάρουμε θέση. Θα έπρεπε να επιλέξουμε εκείνο που θα άφηνε κάποιες χαραμάδες για ευνοϊκότερες συνθήκες αγώνα ή δεν θα μπορούσε εύκολα να επιβάλλει τους σχεδιασμούς και την ιδεολογία της Νέας Τάξης.
Το ό,τι δεν υπάρχει ΑΠΟΛΥΤΗ αντίθεση μεταξύ δύο αστικών κομμάτων δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν μεταξύ τους αντιθέσεις ΣΧΕΤΙΚΕΣ. Και μεταξύ του φασισμού και της αστικής Δημοκρατίας δεν υπάρχει Απόλυτη αντίθεση (δηλαδή ασυμφιλίωτη ταξική αντίθεση), αλλά υπάρχουν σχετικές αντιθέσεις. Εκεί τασσόμαστε καθαρά υπέρ της αστικής δημοκρατίας.
Αν λοιπόν κάνουμε μια υπόθεση εργασίας ότι καλούμασταν να διαλέξουμε μεταξύ Ν.Δ και «εκσυγχρονιστικού» ΠΑΣΟΚ, εμείς θα διαλέγαμε Ν.Δ. Το έχουμε αναλύσει σε άλλα κείμενα και στο τελευταίο τεύχος του ΡΕΣΑΛΤΟ…
Εδώ θα πούμε μόνο, κωδικοποιημένα το εξής:
Το ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη είναι η πιο αυθεντική, επιθετική, μοχθηρή και ύπουλη αιχμή του πλανητικού ιμπεριαλισμού. Το εκτελεστικό όργανο του αμερικανισμού, με «προοδευτικές» ετικέτες και «αριστερές» εφεδρείες. Το ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη ταυτίζεται με το κράτος-προτεκτοράτο των Αμερικανών, το οποίο οικοδομήθηκε επί των ημερών του και έχει ακόμα ως στήριγμα τις άπειρες δήθεν αριστερές καθεστωτικές δομές και εστίες: Από μη κυβερνητικές οργανώσεις μέχρι «Ιούς» και Σία…ΟΛΟΙ οι ιδεολογικοί ροπαλοφόροι, μπάτσοι και δωσίλογοι της Νέας Τάξης και του κράτους προτεκτοράτου, δηλαδή του νέου παρακράτους, είναι, ανοικτά ή καλυμμένα με το αμερικανόδουλο ΠΑΣΟΚ…
Η Ν.Δ., αν και πασοκοποιείται «εκσυγχρονιστικά» με γρήγορους ρυθμούς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα αυτή η διαδικασία. Και αυτό γιατί βρίσκεται δέσμια μιας ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΗΣ. Το κόμμα αυτό σήμερα σαν εκφραστής των συμφερόντων του κεφαλαίου βρίσκεται σε ΡΗΞΗ με τον κόσμο του. Είναι υποχρεωμένο να βαδίσει πάνω στις επιταγές της Νέας Τάξης (στην καταστροφή τους έθνους κράτους και ό,τι αυτό συνεπάγεται). Αυτό μοιραία το οδηγεί σε ΡΗΞΗ με τον κόσμο του, έναν κόσμο που είχε διαμορφωθεί με τη δεξιά εθνική καπηλεία. Και αυτό φάνηκε και από τις αντιδράσεις αυτού του κόσμου στο βιβλίο της ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού. Αύριο τα γεγονότα που έρχονται θα προκαλέσουν ισχυρότερους κραδασμούς και οξύτατες εσωτερικές κρίσεις. Αυτός ο «διχασμός» αφήνει πολλά περιθώρια στην πραγματικά αριστερή πολιτική, δυσκολεύει την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ, δημιουργεί πολλά μέτωπα αγώνα…

Ευτυχώς, δεν καλούμαστε να επιλέξουμε μεταξύ Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει και το ΚΚΕ.
Για τον ΣΥΝ και τον ΛΑΟΣ δεν συζητάμε. Το πρώτο είναι η ιδεολογική εμπροσθοφυλακή της Νέας Τάξης και το δεύτερο ο «δίδυμος αδελφός», η καθεστωτική, αναλώσιμη ακροδεξιά καρικατούρα (επΆ αυτού έχουμε γράψει πολλά).

Στηρίζουμε ΚΚΕ για πολλούς λόγους.

ΠΡΩΤΟΝ: Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που αναφέρεται καθαρά και ξάστερα στον εργαζόμενο λαό. Μπορούμε να έχουμε μεγάλες ενστάσεις για την πολιτική της ηγεσίας του, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το ΟΥΣΙΩΔΕΣ της ταξικής του τοποθέτησης: Είναι το κόμμα της εργατικής τάξης!

ΔΕΥΤΕΡΟΝ. Είναι ένα ιστορικό κόμμα που έχει βάλει τη σφραγίδα του στην ελληνική κοινωνία. Έχει καταγεγραμμένους αγώνες στη συνείδηση της «λαϊκής ψυχής», δηλαδή αποτελεί ιστορική αγωνιστική παράδοση. ¶λλο λοιπόν το τι πιστεύει κανείς για το ΚΚΕ και άλλο πώς έχει καταγραφεί στην ελληνική κοινωνία.

ΤΡΙΤΟΝ. Η ηγεσία του ΚΚΕ είναι εγκλωβισμένη στην ακόλουθη οδυνηρή αντίφαση: από τη μια διαπραγματεύεται με το καπιταλιστικό καθεστώς (για τα Σοβιετικά συμφέροντα στο παρελθόν, σήμερα είναι μετέωρη) και από την άλλη πατάει στις αγωνιστικές παραδόσεις και κατακτήσεις του ελληνικού λαού.
ΣΗΜΕΡΑ ζει ένα οδυνηρό δράμα. Είναι ορφανή (έχει καταρρεύσει η Σ.Ε.), και η εργατική και λαϊκή του βάση έρχεται σε ολοένα μεγαλύτερη διάσταση με τις κορυφές του κόμματος. Η βάση αυτή είναι πατριωτική και έχει σημαδευτεί από ιστορικούς αγώνες. Είναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να μην αλωθεί και χειραγωγηθεί σε νεοταξικά αδιέξοδα. Η οργανωμένη βάση του ΚΚΕ είναι καταλυτική δύναμη και μπορεί να αποτελέσει ισχυρό «χαρτί» που θα απεγκλωβίσει και δυνάμεις από το «πατριωτικό» ΠΑΣΟΚ.

ΤΕΤΑΡΤΟ. ΅Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά αποτελούν δυνητικά μεγάλο κίνδυνο για το υπερεθνικό καθεστώς της Νέας Τάξης. ΓιΆ αυτό και προσπαθούν να απομονώσουν το ΚΚΕ, να το συρρικνώσουν και το διεμβολίσουν με νέα «κατασκευασμένα» πολιτικά σχήματα.

Και δεν λαθεύουν τα υπερεθνικά κέντρα εξουσίας. Γιατί;
α). Η στρατηγική λογική της ηγεσίας του ΚΚΕ είναι η ενσωμάτωση, δηλαδή αυτό που έχει γίνει με τα ΚΚ της Ευρώπης.
β). Κάτω από πολλαπλές πιέσεις (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ- ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ), η εξασθένησή του οδηγεί ταχύτατα σε αυτό που είναι ο ΣΥΝ. Θέλουν τα κέντρα εξουσίας το ΚΚΕ να το μεταβάλλουν γρήγορα σε ΣΥΝ. Και αυτό θα είναι δραματικά οδυνηρό για την ελληνική κοινωνία. Μια εκλογική ήττα του ΚΚΕ συντείνει στη συνασπισμοποίηση του ΚΚΕ.

ΠΕΜΠΤΟ. Οι κοινωνικές και εθνικές αναστατώσεις που έρχονται (και ιδιαίτερα το μεταναστευτικό) θα φέρουν το ΚΚΕ μπροστά σε καταλυτικές αντιφάσεις. Αν αποψιλωθεί εκλογικά Θα γίνει πιο ευάλωτο στις πιέσεις της «αριστερής» τρομοκρατίας και οι ρυθμοί προσαρμογής του στη Νέα Τάξη ταχύτατοι.
Οποιαδήποτε ισχυροποίησή του σηματοδοτεί άλλους κοινωνικούς συσχετισμούς: Αντι-ιμπεριαλιστικούς (λόγω ιστορικής παράδοσης και αγωνιστικής ιστορίας), αντιαμερικανικούς και αντι-εκσυγχρονιστικούς.
Η αλλαγή αυτή των συσχετισμών θα δράση καταλυτικά σε βάρος του ΣΥΝ και το κυριότερο θα κάνει πιο δύσκολη τη θέση της ηγεσίας, θα της αφαιρέσει τα περιθώρια ελιγμών και παιχνιδιών.
Με αυτό το σκεπτικό το ΚΚΕ πρέπει να ενισχυθεί εκλογικά. Η μόνη ψήφος που μπορεί να λειτουργήσει και σαν διαμαρτυρία είναι ψήφος προς το ΚΚΕ.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
φιλαλήθης



Ένταξη: 04 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 410
Τόπος: Θεσ/νίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 16, 2007 12:22 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Είναι ένα δύσκολο θέμα. Προσωπικά, θεωρώ, ότι το Κ.Κ.Ε. κινείται σε πολύ σωστά μονοπάτια οικονομολογικά, αλλά σε λανθασμένα φιλοσοφικά και κοσμοθεωρητικά. Είναι βέβαιο, ότι κινείται σε ριζοσπαστική σοσιαλιστική κατεύθυνσι, και όχι απλώς προοδευτική, πράγμα που του προσδίδει μίαν αίγλη διαφορετική. Στην ίδια κατεύθυνσι(ριζοσπαστική σοσιαλιστική) κινείται και η Χριστιανική Δημοκρατία, που βέβαια, όπως αποφασίστηκε οριακά στο συνέδριό της, καθώς έλεγε η εφημερίδα της, θα κατέβει συνεργαζόμενη με την Δημοκρατική Αναγέννηση... Στην ίδια κατεύθυνσι κινούνται φυσικά και άλλα κόμματα ή σέχτες, που όμως είναι γενικά πολύ πιο προσαρμοσμένα. Παράδειγμα το σταλινοζαχαριαδικό ΚΚΕ(μ-λ), το οποίο(αν έχει τον ...Θεό του, δηλαδή Rolling Eyes) κατηγορεί το ΚΚΕ ως ...εθνικιστικό, μαζί με τους νεοφιλελευθέρους τύπου του κ.Μανδραβέλη μας και τους εκσυγχρονισταράδες(ας μου επιτραπεί η έκφραση) τύπου νεαράς Πανδώρας(και Πρετεντέρη) του Βήματος... Και είναι ..."εθνικιστικό", διότι το Κ.Κ.Ε. είπε το αυτονόητο όχι στο σχέδιο Ανάν. Ακόμη, τον νέο κ.Μπογιόπουλο και άλλους τους έχει ονομάσει ...παπαδοπαίδια, ενώ συνεχώς μας λέει για την τάχα "σοσιαλδημοκρατική" κατεύθυνσι του...


Τώρα, όσο για το ΠαΣοΚ και την ΝΔ, μπορώ να πω, ότι μου είναι δύσκολο να ξεχωρίσω... Το ΠαΣοΚ, παρ'όλη την μετάλλαξί του σε σοσιαλ(νεο)φιλελεύθερο, θα είχε οπωσδήποτε περισσότερες "αναστολές"(κάποτε το είχε γράψει αυτό και ο κ.Καραμπελιάς, κατά πνεύμα, στην "Ρήξη") να προχωρήσει σε ακραίες ιδιωτικοποιήσεις, απορρυθμίσεις, φιλελευθεροποιήσεις, άρα ενδέχεται να είναι ελαφρώς καλύτερο σε θέματα κοινωνικά. Τώρα, για τα εθνικά, λόγω της "εθνικόφρονος" βάσεως της ΝΔ, είναι δύσκολο να ξεπουλήσει τα πάντα στο όνομα κάποιου ανόητου ψευδοδιεθνισμού, όπως ευκολότερα μπορεί να κάνει το εκσυγχρονιστικό, πάλαι ποτέ αντιιμπεριαλιστικότατο και πατριωτικό(τατο) νεοΠαΣοΚ. Πάντως, αυτό με το όνομα των Σκοπίων(έκθεση Μέγιερ) ήταν ένα μέγα πλήγμα στην εξωτερική πολιτική της ΝΔ και οι Νεοδημοκράτες δεν πολυβλέπω να διαμαρτύρονται. Τέλος, η εξαρτησή μας από τον ξένο παράγοντα, η εθνική εξάρτηση, έχει φθάσει να αναμένεται μεγαλύτερη επί γεωργακικού ΠαΣοΚ παρά επί της τυπικά αγγλοαμερικανοκινούμενης Νέας Δημοκρατίας. Αυτό που λέει ο κ.Θύμιος με τον Πούτιν είναι όντως χαρακτηριστικό.

Για όλα τα ακριβώς παραπάνω, λέω, ότι είναι δύσκολο να αποφανθώ μεταξύ των δύο "μειζόνων". κομμάτων...

_________________
Α.«Μη πεποίθατε επ' άρχοντας, επί υιούς ανθρώπων, οις ουκ έστι σωτηρία» (Ψαλμ.145, 3)
Β."....κλοπή είναι η οπωσδήποτε και οθενδήποτε αποκτηθείσα ιδιοκτησία....": Μέγας Βασίλειος, "Ασκητικά", 34,1-2
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΟΔΥΣΣΕΑΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 16, 2007 5:22 am    Θέμα δημοσίευσης: ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ αυτο γιατι ειναι διορθωμενο σε σχεση με ταλλο Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
κοιτα για να ειμαι ειλικρινης πολλα πολλα δενε χω διαβασει εγω για την σοσσιαλιστικη θεωρια...αλλα ετσι οπως το σκεφτομαι..αρκουσε να ασχολουνται με την οικονομικη ισοτητα και την κοινοκτημοσυνη τα αριστερα κινηματα...αυτο απο μονο του επηρεαζει τοσες καταστασεις...βαλαν ομως το χερι τους στην πιστη του λαου που ειναι μια υποθεση που τους ξεπερναει,ενα μυστηριο αναπαντητο...βαλαν το χερι τους στην φιλοπατρια του ατομου...(αντι να περιοριστουν στην κριτικη της μεταλλαξη της σε εθνικισμο δηλαδη σε επιθετικοτητα των τριγυρω γειτονων)και ετσι καταδικαστηκαν σε μονοψηφιους αριθμους και σε παγκοσμια συντριβη σε ολες τις χωρες...νομιζω δεν ηταν πολυ εξυπνο εκ μερους τους και ωστοσο ακριβως λογω της υπερηφανειας τους θεωρησαν πως εχουν το δικαιωμα να βαλουν χερι παντου...προκειμενου να επιβεβαιωθει και το εγω τους...αυτο τελικα ειναι το εγκλημα των κομμουνιστων...γι αυτο μεταλλαχτηκαν παντου σε ολοκληρωτικα καθεστωτα...ο κοσμος μας δεν ειναι ενας χυλος...εχουμε τοσες γλωσσες και τοσους διαφορετικους πολιτισμους...και τελικα αυτη ειναι η ομορφια στην ανθρωποτητα η ποικιλομορφια της...ποιος θα το θελε να πηγαινει εως τα νησια σαντουιτς και να συναντα εναν γιωργο μια μαρια ντυμενοι οπως εμεις να τραγουδανε ζορμπαλα και να παιζουν ταβλι?θα πρεπε να ενθαρρυνεται η διαφορετικοτητα σωστα?να μην αποσκοπουμε στην ομογενοιοποηση...το να αγαπαει καποιος την διαφορετικοτητα του λαου του και την ιστορικη παρακαταθηκη της δεν εχει κατι το ρατσιστικο η ασχημο...αντιθετα αυτη η αγαπη χαρισε τοσες στιγμες δικαιου αγωνα για δικαιοσυνη και ελευθερια(οπως το 40 στην πινδο η το 21 η ακομα και οι θερμοπυλες)...θα πει καποιος αυτοι πολεμησαν για το σπιτι και την οικογενεια τους..δεν ειναι ετσι απαντησε και ο μακρυγιαννης και ο σαντας σε αυτο..και για τα μαρμαρα πολεμησαν ,για την πατριδα τους..η ιστορικη μνημη τους οδηγησε στους αγωνες για ελευθερια...χωρις αυτες μια ολλανδια θα ηταν,ενα βελγιο..παραδοση ανευ ορων...αυτες τις χωρες που ζηλευουμε λοιπον για τα πλουτη τους την εκπαιδευση τους(αν και αυτο οσο και α ν γκρινιαζουμε εχει αμβλυνθει τις τελευταιες δεκαετιες)δεν ειχαν να δωσουν αγωνες αντιστασιακους...και αυτοι σπιτια ειχαν αλλα δεν πολεμησαν γι αυτα...ενω εμεις ο λαος μας ο τοσο μικρος και φτωχος τιμωντας την ιστορικη του παρακαταθηκη που επιμενει να υπαρχει σφραγισμενη στην ψυχη μας οδηγηθηκε στην θριαμβευτικη τρελα σε εναν ομηρικο αγωνα μηνων που προκαλεσε το παγωμα της ναζιστικης μηχανης στις πολικες εσχατιες της ευρωπης...

υπαρχει λοιπον καποιο κομμα που να μην φορα την πορφυρα της παντογνωσιας και να χαριζει οξυγονο στον μικροαστο εργαζομενο?αν ναι μαζι τους..αλλα υπαρχει αληθεια?

Επιστροφή στην κορυφή
μουλου-σουζου
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 16, 2007 8:23 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το κκε(μ-λ) ήταν κατά του σχεδιού ανάν όπως και η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας(ΚΟΕ).

Μην μπερδεύεσαι με την ΟΑΚΚΕ.


Υ.Γ Ελπίζω να μην δημοσιεύω σε άσχετα θέματα ή πόστ,αν είναι έτσι παρακάλω σβύστε με.
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 16, 2007 9:16 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οδυσσέα, από τη φράση που χρησιμοποιείς, «μικροαστός εργαζόμενος», υποθέτω ότι είσαι μικροβιοτέχνης ή μικρομαγαζάτορας. Δικαιολογημένα, συνεπώς, να είσαι αγανακτισμένος. Ιδιαίτερα σήμερα που η αγορά έχει κατακλυστεί από φτηνά κινέζικα προϊόντα που ισοπεδώνουν το μικρό και μεσαίο ελληνικό εμπόριο. Αν όμως η ηγεσία του ΚΚΕ καταπιανόταν με αυτό το ζήτημα, όπως και με την εισβολή των αλλοδαπών που πλήττει θανάσιμα την εργατική τάξη, δεν θα συζητούσαμε, ούτε θα κάναμε κριτική στο ΚΚΕ. Θα ήμασταν ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ. Αλλά το να έχει κανείς διαφωνίες και ενστάσεις, ακόμα σοβαρές και υψίστης σημασίας, δεν σημαίνει ότι πρέπει να πέσουμε, από την οργή μας, στο στόμα του καρχαρία ή σε εμπόρους της πολιτικής αθλιότητας. Όταν λέμε στηρίζουμε το ΚΚΕ, το κάνουμε γιΆ αυτό που ΣΥΝΟΛΙΚΑ εκφράζει και για το γεγονός ότι ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ κάτι το ταξικά διαφορετικό από όλα τα άλλα κόμματα. Το στηρίζουμε γιατί ΣΥΝΟΛΙΚΑ αποτελεί κάποιο εμπόδιο και ΑΝΑΧΩΜΑ στον οδοστρωτήρα της Νέας Τάξης, έστω και αν σιωπά πάνω σε κάποια σοβαρά ζητήματα ή και ακόμα ευθυγραμμίζεται με κάποια «αντιρατσιστικά» ιδεολογήματα.
Τώρα για τα άλλα που θίγεις δεν νομίζω ότι έχεις δίκιο. Η κοινωνική βάση του ΚΚΕ είναι αγωνιστική και πατριωτική. Σε όλα τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα και τους αγώνες το ΚΚΕ υπερασπίστηκε την πατρίδα και την ιστορία μας, αυτό γέμισε τα ξερονήσια και τις φυλακές, αυτό έχυσε ποταμούς αίματος για την ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία και την κοινωνική απελευθέρωση. Αν το κριτικάρουμε εδώ, το κάνουμε γιατί αυτό το αίμα που έχυσε, από λάθη της ηγεσίας, πήγε στράφι…
Μην μπλέκουμε λοιπόν το ΚΚΕ συνολικά με τα λάθη της ηγεσίας, το ίδιο, όπως δεν μπορούμε να αφορίζουμε την ελληνική κοινωνία από τους κακούς ηγέτες της.
Εξάλλου αυτοί που σήμερα παρουσιάζονται σαν «Σωτήρες» και μας φλομώνουν με δημαγωγίες κατά των αλλοδαπών και κατά της «προδοσίας» των πολιτικών στα εθνικά ζητήματα και το Σκοπιανό, δεν ήταν αυτοί που πριν από λίγα χρόνια, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη άνοιγαν τα σύνορα και έβαλαν τα προδοτικά θεμέλια για την ονομασία των Σκοπίων;
Μην αφήνεις, φίλε μου, να σε εξαπατούν, πατώντας πάνω στη δικαιολογημένη οργή σου.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
φιλαλήθης



Ένταξη: 04 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 410
Τόπος: Θεσ/νίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 16, 2007 1:37 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
μουλου-σουζου έγραψε:
Το κκε(μ-λ) ήταν κατά του σχεδιού ανάν όπως και η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας(ΚΟΕ).

Μην μπερδεύεσαι με την ΟΑΚΚΕ.


Υ.Γ Ελπίζω να μην δημοσιεύω σε άσχετα θέματα ή πόστ,αν είναι έτσι παρακάλω σβύστε με.

Φίλε Μ-λ-σ-ζ,
υπάρχουν δύο κόμματα που τιτλοφορούνται ως ΚΚΕ(μ-λ)(το ένα ΚΚΕ(μ-λ) και το άλλο (Μ-Λ) ΚΚΕ, νομίζω), μην ξεχνάς, με ελάχιστες ιδεολογικές διαφορές, βασικά(εκείθεν συντελέστηκε η διάσπαση) κάτι που έχει σχέσι με την ...οικογένεια (την χήρα; ) του Μάο, νομίζω. Εγώ αναφερόμουν σε αυτό που έχει ως όργανο την εφημερίδα "Ανασύνταξη". Πρόσεξε: δεν είναι η ΟΑΚΚΕ, διότι η ΟΑΚΚΕ μιλάει για τον "σοσιαλφασισμό", έχει προδώσει όλα τα κινήματα, είναι απροκάλυπτα φιλοσιων(αζ)ιστική(πρβλ. στάσι της με την εισβολή στον Λίβανο), μιλάει για τον "σοσιαλιμπεριαλισμό", την ρωσοδουλεία όλων των κομμάτων κ.τ.λ., γενικά είναι Η νεοταξική οργάνωσι. Τα λέω όλα αυτά για να κάνω σαφές ότι δεν έχει σχέσι με το συγκεκριμένο κόμμα. Δεν είμαι βέβαιος, αλλά είναι το κόμμα που έχει τις "Αγωνιστικές κινήσεις" ως αντίστοιχη φοιτητική οργάνωσι. Διότι, έχω ακούσει από μία συναγωνίστρια των "αγωνιστικών κινήσεων"(κατά τα άλλα εξαίρετη) να μιλάει(ρωτούμενη σχετικά από κάποιον ..."γαβριηλιδικό"!) για την κριτική που γίνεται στο ΚΚΕ -εκ μέρους τους- για τον ...εθνικισμό του.

Να, βρήκα και το ακόλουθο άρθρο στο ίντυ(αναδημοσιεύονται εκεί συχνά άρθρα/υλικό τους):
athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=746877 Αν μπεις δε στο blogspot τους, παραθέτουν σειρά μ-λ κομμάτων εκτός Ελλάδας.

_________________
Α.«Μη πεποίθατε επ' άρχοντας, επί υιούς ανθρώπων, οις ουκ έστι σωτηρία» (Ψαλμ.145, 3)
Β."....κλοπή είναι η οπωσδήποτε και οθενδήποτε αποκτηθείσα ιδιοκτησία....": Μέγας Βασίλειος, "Ασκητικά", 34,1-2
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 16, 2007 8:12 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Όντος τα ζητήματα είναι σήμερα δύσκολα και περίπλοκα. Έχουν έρθει τα πάνω κάτω. Θα περίμενε π.χ κανείς πριν από 20-30 χρόνια ότι ένα μέρος της Αριστεράς θα γινόταν η ιδεολογική εμπροσθοφυλακή της παγκοσμιοποίησης και η ιδεολογική αστυνομία της Νέας Εποχής; Θα περίμενε κανείς το ΠΑΣΟΚ που αναπτύχθηκε σαν σαρωτική παλίρροια με πατριωτικά, αντιιμπεριαλιστικά, αντιαμερικάνικα και σοσιαλιστικά συνθήματα να έχει μεταλλαχτεί σήμερα στο εντελώς αντίθετο, σε ακραίο νεοφιλελεύθερο κόμμα και με αρχηγό υπάλληλο των ΗΠΑ;
Μη μας τρομάζουν οι λέξεις και προπαντός να μη γινόμαστε ειδωλολάτρες των λέξεων. Η έννοια «δεξιά» έχει καταγραφεί μισητά στην συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας. Μόνο που αυτή η «δεξιά» δεν περιορίζεται μόνο στη Ν.Δ., απλώς χρησιμοποιείται δημαγωγικά για να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό και να αποκρύψει τη νέα σύγχρονη δεξιά: το σύγχρονο ΠΑΣΟΚ και τις πολλαπλές παραφυάδες του. Και αυτή η σύγχρονη δεξιά είναι απείρως πιο επικίνδυνη, ύπουλη και μοχθηρή από την παραδοσιακή δεξιά. Είναι η δεξιά με τα πολλαπλά προσωπεία, που κρύβεται, που αλλοιώνει και ισοπεδώνει τα πάντα, που αποδομεί και τους μηχανισμούς της σκέψης.
Η ιστορική δεξιά είναι γνωστή σε όλους και ουδέποτε κατάφερε να ριζώσει μέσα στις κοινωνίες, δεν έχει αγωνιστικά ερείσματα. Και ο συντηρητισμός της παραδοσιακής δεξιάς είναι που ΣΗΜΕΡΑ της δημιουργεί τα μεγάλα προβλήματα. Το υπερεθνικό κεφάλαιο ΑΠΑΙΤΕΙ όχι εθνικές, αλλά υπερεθνικές πολιτικές, νέα υπερεθνικά ιδεολογήματα που ο συντηρητισμός της παλιάς δεξιάς δεν μπορεί εύκολα να «χωνέψει». Πόσο μάλλον η ελληνική παραδοσιακή δεξιά που σφετερίστηκε και καπηλεύτηκε όσο κανένα άλλο κόμμα στην ιστορία τα εθνικά αισθήματα και την πατρίδα. Αυτή η βάναυση πατριδοκαπηλία της παραδοσιακής δεξιάς που προκάλεσε και την οργανική απέχθεια της Αριστεράς προς την έννοια «πατρίδα» (αυτό που αξιοποιεί σήμερα η Νέα Τάξη), σήμερα γίνεται μπούμερανγκ εναντίον της και της δημιουργεί πολλά «εσωτερικά» προβλήματα.
Και σε αυτό το «συντηρητισμό» της εστιάζονται και οι διαφορές «απόχρωσης» προς τη σύγχρονη δεξιά, το «εκσυγχρονιστικό» ΠΑΣΟΚ.
Δεν θα αναλύσω εδώ το ζήτημα. Θα επισημάνω μόνο κάποιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις.
1. Σχέδιο Ανάν. Αν ήταν κυβέρνβηση το ΠΑΣΟΚ το Σχέδιο Ανάν θα το είχαν περάσδει.
2. Ανοίγματα προς Ρωσία, κόντρα στους Αμερικανούς.
3. Βιβλίο Ιστορίας: Σημαντικές αντιδράσεις από στελέχη, βουλευτές κ.λπ της Ν.Δ. Το σύνολο του «εκσυγχρονιστικού» ΠΑΣΟΚ είναι με το βιβλίο. Μόνο ο Λαλιώτης, τελευταίως έκανε μία δήλωση κατά!!!
4. Ζητήματα Εκκλησίας. Πολύ δειλές απόπειρες κατά της Εκκλησίας από την ακραιφνή νεοταξίτισα Γιαννάκου. Με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ θα είχαμε αυτά που προωθεί ο ΣΥΝ.
5. ΠΑΙΔΕΙΑ. Στη Παιδεία κυριαρχούν οι «εκσυγχρονιστές». Αν ήταν κυβέρνηση θα είχε περάσει η ιδιωτικοποίηση και η ίδια και χειρότερη πολιτική με «ομαλούς» τρόπους και «προοδευτικά» επιχειρήματα. Τώρα τουλάχιστο προκαλούνται κινήματα και δημιουργούνται ΜΕΤΩΠΑ αγώνα.
6. Αντιρατσιστικές ιδεολογίες. Με κυβέρνηση Γιωργάκη θα είχαμε κατακλυστεί από τον αντιρατσισμό και αντιεθνικισμό. Θα διωκόμασταν, ίσως και για «ρατσισμό»
Ο «Συντηρητισμός» της Ν.Δ. καθυστερεί κάπως αυτή την εφιαλτική κατάσταση .

Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ βαδίζουν στις ίδιες ράγες του πλανητικού κεφαλαίου. Απλώς στους «ρυθμούς» και στο βαθμό δουλικότητας προς τον αυτοκρατορικό ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ διαφέρουν. Και αυτό όμως σε αυτή τη φάση είναι σημαντικό. ¶λλο Γιωργάκης, Ντόρα, Γιαννάκου και άλλο Κωστάκης, Μεϊμαράκης και κάποιοι άλλοι.
Και είναι αυτός ακριβώς ο λόγος που χρειάζεται ένα ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
...
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 16, 2007 9:13 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ανασύνταξη , ΚΚΕ(μλ) κλπ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αν και το θέμα με τα Μουλού είναι άσχετο με τη συζήτηση, μιας και αναφέρθηκε να διευκρινήσω τα εξής.
1) Μ-λ χώρος είναι ο χώρος που προήλθε από τους υποστηρικτές του Μάο κυρίως και σήμερα προσδιορίζονται εκεί τα ΜΛ-ΚΚΕ, ΚΚΕ(μλ) και ΚΟΕ.
Απο εκεί προέρχεται επίσης και η γνωστή ΟΑΚΚΕ

2) Η εφημερίδα Ανασύνταξη αυτοπροσδιορίζεται ώς Σταλινική-Ζαχαριαδική οχι όμως Μαοική, είναι εφημερίδα της Οργάνωσης για την ανασύνταξη του ΚΚΕ και όχι κάποιου από τα δυο Μουλού.
3) Η Ανασύνταξη πράγματι επιτίθεται συνεχώς στο ΚΚΕ για εθνικισμό, όπως επίσης το κατηγορεί ότι στηρίζει ουσιαστικά τη ΝΔ λέγοντας ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το ίδιο είναι, μιλάει για υπόγεια ανοιχτή συνεργασία ΚΚΕ-ΝΔ
όπως και του ΚΚΕ με το Χριστόδουλο
4) Ο Μουλού χώρος ήταν ενάντια στο σχέδιο Ανάν παρόλα αυτά επίσης κατηγορεί το ΚΚΕ για εθνικισμό. Επίσης όλος ο χώρος όπως και η Ανασύνταξη επιτίθενται μανιωδώς σε όλα τα αιτήματα του ΠΑΜΕ για βασικό μισθό 1300 ευρώ, σύνταξη στο 90% του μισθού, τα αιτήματα για σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες και τα 60 για τους άνδρες, όπως και σε όλα τα αιτήματα για την παιδεία, γιατί είναι λέει "ρεφορμιστικά" και "διασπαστικά", διασπάνε λέει το εργατικό κίνημα
(από την ΠΑΣΚΕ και δυνάμεις του ΣΥΝ που είναι επίσης κατά αυτών των αιτημάτων). Προσωπικά είχα την εμπειρία όταν γινόταν εργατική συγκέντρωση με αίτημα 7άωρο 5νθήμερο 35άωρο από το ΠΑΜΕ, να δω το Μουλού χώρο με κάποιους της Ανασύνταξης να διοργανώνουν αντισυγκέντρωση μοιράζοντας φυλλάδια που απλά κατείγγελναν τα αιτήματα της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ , ως "ρεφορμιστιτκά" "διασπαστικά" κλπ.

Τελοσπάντων όλος αυτός ο Μουλού χώρος όπως και η Ανασύνταξη καμιά επιρροή δεν έχει πουθενά , ούτε στο λαό που δεν έχει καν ιδέα για την ύπαρξή του και τις διαφορές μεταξύ τους, ούτε στην εργατική τάξη και στα λαικά στρώματα. Η μόνη που έχει κάποια παρουσία είναι η ΚΟΕ που εμφανίζεται στις σχολές με τα Αριστερά Σχήματα όπου φέτος κατέβηκε μαζί με το Συνασπισμό, αποτελεί και συμμετέχει στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α
όπως και στο Ελληνικό και το Ευρωπαίκό κοινωνικό φόρουμ. Περί της ΚΟΕ ουδέν άλλο σχόλιο χρειάζεται.

Όσον αφορά την "Σταλινική" Ανασύνταξη, ήταν και είναι ο μόνος πολιτικός χώρος στην Ελλάδα μαζί με το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη(ούτε καν η ΟΑΚΚΕ δεν τόλμησε) που ανέδειξε θέμα να θεσμοθετηθεί η πρωτομαγιά ως αργία από την κυβέρνηση (μεταφορόμενη μαλιστα αν πέφτει μέσα στο Πάσχα) ώστε να σταματήσουν οι εργατικές απεργιακές κινητοποιήσεις εκείνη τη μέρα και να πηγαίνουν οι εργάτες να μαζέυουνε λουλούδια. Πρόκειται για την πιο ακραία αντι-ΚΚΕ οργάνωση στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή και αποτελείται και επηρρεάζει ελάχιστα ατομα (δεν είναι πάνω από 50 άτομα πανελλαδικά) οπότε δεν αξίζει κανείς να ασχολείται. Αυτοπροσδιορίζεται δε ως Σταλινική - Ζαχαριαδική (όπως και ο Μουλού χώρος το ιδιο προσδιορίζεται) αλλά προσωπική μου άποψη , όπως και πολλών άλλων είναι ότι πέρα από την ανάρτηση συμβόλων και φωτογραφιών των υποφαινόμενων, πολιτκά ουδεμιά συγγένεια δεν έχει ούτε με το Στάλιν ούτε το Ζαχαριάδη, αντίθετα είναι πολύ κοντινότερα στο ΠΑΣΟΚ, σε σχέση δε με το Στάλιν και το Ζαχαριάδη το μόνο που πετυχαίνει είναι ότι απλά συμβάλλει στη δυσφήμιση τους και μάλιστα με εξευτελιστικό και χυδαίο πολλές φορές τρόπο.

Επί του θέματος τώρα σε σχέση με το θέμα του ΚΚΕ συμφωνώ σε αρκετά πράγματα με την τοποθέτηση του Θύμιου όπως και με αρκετά από αυτά που γράφτηκαν παρακάτω από το Ροβεσπιέρο τα βρισκω πολύ σημαντικά, μπράβο έχουν το θάρρος να λένε τα πράγματα ΄πως είναι χωρίς να φοβούνται να μην τους κατηγορήσουν για "υπόγεια συνεργασία με τη ΝΔ" και για "εθνικισμό" ή "ρατσισμό" όπως φοβάται το ΚΚΕ. Επίσης συμφωνώ σε αρκετά και με την άποψη του Φιλαλήθη.
Επιστροφή στην κορυφή
...
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 16, 2007 10:39 pm    Θέμα δημοσίευσης: Σχετικά με ένα αισχρό δημοσίευμα Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Στα φόρουμ Indymedia και Πολιτικό Καφενείο διάβασα το εξής αισχρό δημοσίευμα

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=748173

http://politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?p=87608

Ο Θ.Π. ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ!

από γνώστης... 11:21μμ, Πέμπτη 16 Αυγούστου 2007


Το ΚΚΕ θα αποκτήσει ξενοφοβική πτέρυγα....


Υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ θα είναι ο εκδότης του περιοδικού ΡΕΣΑΛΤΟ Θύμιος Παπανικολάου. Μετά τη διαρροή ψήφων του προς το ΛΑΟΣ,το ΚΚΕ αποφάσισε να δημιουργήσει ξενοφοβική πολιτική πτέρυγα στο εσωτερικό του. Έτσι θα έχει υποψηφίους βουλευτές άτομα με ρατσιστικές απόψεις. Ένας απο αυτούς θα είναι ο Θύμιος Παπανικολάου,ο εκδότης του γνωστού για τις θέσεις του,περιοδικού ΡΕΣΑΛΤΟ. Σύντροφοι,σε αυτές τις εκλογές,ΜΑΥΡΙΣΤΕ το ξενοφοβικό και ρατσιστικό ΚΚΕ!"

Περί του εμετικού δημοσιεύματος δε χρειάζεται ουδέν σχόλιο νομίζω. Δενξέρω όμως αν ισχύει ότι ο Θύμιος Παπανικολάου πράγματι συμμετέχει ως συνεργαζόμενος σε κάποιο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, αν ναι η άποψή μου είναι ότι τότε μπράβο στο ΚΚΕ για τη συγκεκριμένη συνεργασία και δεύτερον καλό είναι να το ξέρουμε ώστε να βάλουμε σταυρό εκεί που πρέπει ώστε να λάβουν το μήνυμα που πρέπει όλοι οι αποδέκτες (και εντός ΚΚΕ επίσης).
Επιστροφή στην κορυφή
Θύμιος



Ένταξη: 19 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 283

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 16, 2007 10:54 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.

Εκτός και αν αυτοί που γράφουν αυτές τις προβοκάτσιες
γνωρίζουν προκαταβολικά τί σκέφτεται το ΚΚΕ.

ΚΑΜΙΑ πρόταση λοιπόν δεν μου έχει γίνει, ούτε έχω την παραμικρή επαφή.

Αν υπήρχε κάτι θα το είχα δηλώσει...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ουζερί: Ο Μπελαμής



Ένταξη: 19 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 212
Τόπος: Βενετία 16ος αι.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 16, 2007 10:57 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι τοποθετήσεις Θύμιου, Ροβεσπιέρου με κάλυψαν απόλυτα σε σημείο να μην έχω τίποτα να πώ. Το μόνο που θέλω να παρατηρήσω είναι σχετικό με μια δική μου άποψη ότι παρ' όλο που η στήριξη του ΚΚΕ είναι επιβεβλημένη, προσωπικά δεν εκτιμώ ότι μια τέτοια ενίσχυση, όσο ισχυρή και να ήταν (ας πούμε το "τολμηρό" λ.χ. 10%, όσο εξωπραγματικό κι αν μοιάζει-και είναι), δεν θα κατόρθωνε να αλλάξει τις επιλογές της ηγεσίας του ΚΚΕ και ειδικά πάνω στο μεταναστευτικό. Εμμένω στο μεταναστευτικό γιατί υποθέτω είναι το κύριο θέμα που θα γεννούσε, αν ήδη δεν γεννά, την απόκλιση ανάμεσα στην βούληση της βάσης του, ή τουλάχιστον ενός αξιοσημείωτου ποσοστού της και των αντιπροσώπων της. Η ηγεσία του ΚΚΕ ενδεχομένως μια τέτοια στήριξε θα την εκλάμβανε ως "επιβράβευση" των συνολικών της επιλογών και συνεπώς οποιαδήποτε πιθανότητα να αναθεωρήσει κάποιες θέσεις της θα πήγαινε οριστικά περίπατο. Όμως, συμβαίνει αυτό το κωμικοτραγικό που περιγράφηκε πιο πάνω: Η αποδυνάμωση του ΚΚΕ είναι σίγουρος δρόμος για την τελειωτική του "συνασπισμοποίηση" και ανεπανόρθωτο ιδεολογικό του εκφυλισμό, στροφή προς τον ευρωκομμουνισμό, δηλαδή βέβαιό του θάνατο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
BHXOS



Ένταξη: 18 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 50

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 17, 2007 12:29 am    Θέμα δημοσίευσης: Τις προβοκάτσιες τις σβήνουμε στο ΠΚ. Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Σχετικά με το σχόλιο που δημοσιεύθηκε στο ΠΚ από κάποιον που το βρήκε στο Indy, πρέπει να πω ότι το σβήσαμε. Επομένως είναι άδικη η επίθεση στο ΠΚ από έναν χρήστη σας με το ψευδώνυμο ... ο οποίος γράφει λίγο ποιο πάνω:
"Στα εμετκά φόρουμ Indymedia και Πολιτικό Καφενείο διάβασα το εξής αισχρό δημοσίευμα
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=748173
http://politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?p=87608
Ο Θ.Π. ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ! κλπ."


Να είσαστε καλά.
_________________
Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΛΠΙΔΑ
http://politikokafeneio.com
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 17, 2007 5:00 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ροβεσπιέρος έγραψε:
Οδυσσέα, από τη φράση που χρησιμοποιείς, «μικροαστός εργαζόμενος», υποθέτω ότι είσαι μικροβιοτέχνης ή μικρομαγαζάτορας. Δικαιολογημένα, συνεπώς, να είσαι αγανακτισμένος. Ιδιαίτερα σήμερα που η αγορά έχει κατακλυστεί από φτηνά κινέζικα προϊόντα που ισοπεδώνουν το μικρό και μεσαίο ελληνικό εμπόριο. Αν όμως η ηγεσία του ΚΚΕ καταπιανόταν με αυτό το ζήτημα, όπως και με την εισβολή των αλλοδαπών που πλήττει θανάσιμα την εργατική τάξη, δεν θα συζητούσαμε, ούτε θα κάναμε κριτική στο ΚΚΕ. Θα ήμασταν ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ. Αλλά το να έχει κανείς διαφωνίες και ενστάσεις, ακόμα σοβαρές και υψίστης σημασίας, δεν σημαίνει ότι πρέπει να πέσουμε, από την οργή μας, στο στόμα του καρχαρία ή σε εμπόρους της πολιτικής αθλιότητας. Όταν λέμε στηρίζουμε το ΚΚΕ, το κάνουμε γιΆ αυτό που ΣΥΝΟΛΙΚΑ εκφράζει και για το γεγονός ότι ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ κάτι το ταξικά διαφορετικό από όλα τα άλλα κόμματα. Το στηρίζουμε γιατί ΣΥΝΟΛΙΚΑ αποτελεί κάποιο εμπόδιο και ΑΝΑΧΩΜΑ στον οδοστρωτήρα της Νέας Τάξης, έστω και αν σιωπά πάνω σε κάποια σοβαρά ζητήματα ή και ακόμα ευθυγραμμίζεται με κάποια «αντιρατσιστικά» ιδεολογήματα.
Τώρα για τα άλλα που θίγεις δεν νομίζω ότι έχεις δίκιο. Η κοινωνική βάση του ΚΚΕ είναι αγωνιστική και πατριωτική. Σε όλα τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα και τους αγώνες το ΚΚΕ υπερασπίστηκε την πατρίδα και την ιστορία μας, αυτό γέμισε τα ξερονήσια και τις φυλακές, αυτό έχυσε ποταμούς αίματος για την ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία και την κοινωνική απελευθέρωση. Αν το κριτικάρουμε εδώ, το κάνουμε γιατί αυτό το αίμα που έχυσε, από λάθη της ηγεσίας, πήγε στράφι…
Μην μπλέκουμε λοιπόν το ΚΚΕ συνολικά με τα λάθη της ηγεσίας, το ίδιο, όπως δεν μπορούμε να αφορίζουμε την ελληνική κοινωνία από τους κακούς ηγέτες της.
Εξάλλου αυτοί που σήμερα παρουσιάζονται σαν «Σωτήρες» και μας φλομώνουν με δημαγωγίες κατά των αλλοδαπών και κατά της «προδοσίας» των πολιτικών στα εθνικά ζητήματα και το Σκοπιανό, δεν ήταν αυτοί που πριν από λίγα χρόνια, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη άνοιγαν τα σύνορα και έβαλαν τα προδοτικά θεμέλια για την ονομασία των Σκοπίων;
Μην αφήνεις, φίλε μου, να σε εξαπατούν, πατώντας πάνω στη δικαιολογημένη οργή σου.


ναι αλλα αν το κκε που ναι κομμα λεει του λαου δεν στηριξει τον μικροαστο που μπορουμε εμεις να βρουμε διεξοδο?που ειναι οι αγωνες του κκε,ασε το παρελθον στο παρελθον, ΤΩΡΑ τι γινεται?εχει παει να δει πως ζει ο μικροαστος?γιατι δεν μιλαει?βλεπω ολα αυτα τα πλοια φορτωμενα καθε μερα με κινεζικα να ξεφορτωνουν και το βαφτιζουν αυτο εμποριο...δολοφονια ειναι...για ολους μας...που ειναι το κκε?ασχοληθηκε με τον παγκαλο επι ποσες μερες...με μας ποτε θα ασχοληθει?

και οσον αφορα τα σχετικα περι πατριωτισμου..ενταξει και ο σαντας και ο βελουχιωτης και ο γλεζος με τον μικη πατριωτες φλογεροι ηταν..τους τιμω και τους σεβομαι...αλλα κκε δνε ηταν και ο ζαχαριαδης?κομμουνιστες δεν ηταν και αυτοι που στην σ ενωση καναν τις εκκλησιες αποθηκες?

δεν με πειθει το κκε...γιατι σχεδον ταυτιζεται με τους ελιτιστες αριστερους της τηνου και του κολωνακιου...δεν ερχεται σε ρηξη με το καθεστως της σοσσιαλδημοκρατιας που κυβερνα τον τοπο(δηλαδη με την αριστερη συνθηματολογια με φιλελευθερη πρακτικη,ετσι αντιλαμβανομαι εγω την σοσσιαλδημοκρατια,μια καθαρη υποκρισια)...φοβηθηκε το κκε να τα βαλει σθεναρα και με την ρεπουση μη τυχον βγουν οι βολεμενοι και βρουν πατημα να το χαρακτηρισουν ακροδεξιο...ε τοτε μας ειναι αχρηστο αφου δεν σπαει το καθεστωτικο αποστημα...
το κκε απο το να οργανωνει περιπατους με πλακατ στο κεντρο της πολης ας μαζεψει μια μερα τον κοσμο και ας συγκεντρωθει στο λιμανι!!εκεινη ειναι η αληθινη αντισταση...να σταματησει την δολοφονια των μικροαστων...οχι μονο συνθηματακια..αυτο ειναι ευκολο
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 17, 2007 6:12 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ας βγει μπροσταρης καποιος απο το ρεσαλτο..και ας ειναι και κκε ...
ελεος με τους μπιστηδες και τις διαμαντοπουλου πια...οχι αλλο ελιτισμο και αλαζονεια...
Επιστροφή στην κορυφή
ΜουΛουΣουΖου
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 17, 2007 8:13 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Σε αυτόν τον χώρο κινούμαι και δεν έχω ακούσει ποτέ εώς τώρα κριτική από το ΚΚΕ(μ-λ),την ΚΟΕ ή το ΜΛ-ΚΚΕ κριτική στο ΚΚΕ για "εθνικισμό".

Εκτός από κάποιες κριτικές στην Κανέλλη που όντως κατά την γνώμη μου δυσφυμεί το ΚΚΕ Laughing

Από εκεί και πέρα ουδέν δεν έχω διαβάσει.ΚΑι πιστέψτε παίρνω συχνά Προλεταριακή Σημαία(ΚΚΕ(μ-λ)) και Αριστερά!(της ΚΟΕ).


----
Η κριτική στο ΚΚΕ είναι οτι το ΚΚΕ κατά βάση είναι ένα κόμμα ΣΕΧΤΑΡΙΣΤΙΚΟ που αγωνίζεται(τηλεοπτικά κατά βάση και με αντιπροσώπους) χωρίς τόσα χρόνια και με τόσα προβλήματα να ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ σε κάποιο κίνημα την ίδια στιγμή που έχει τον περισσότερο κόσμο...

Να θυμίσω την στάση του στα Φοιτητικά???

Η μήπως τις άθλιες αφίσες του που λένε
~~~
"""Στηρίξτε ΠΑΜΕ γιατί είναι οι μόνοι που αγωνίζονται"""
Αντί να καλούν τον κόσμο να αγωνιστεί στέλνουν που και που καμιά αντιπροσωπεία...



Τώρα για το Ρεσάλτο....η γνώμη μου είναι οτι είναι εθνικιστικό ΚΑΡΓΑ(αλλά αυτό το λέμε σε άλλη συζήτηση).
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες