Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Υπερ των αλλοδαπών σημαιοφόρων το ΛΑ.Ο.Σ.!

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
παπα Ρεσάλτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 23, 2007 12:29 pm    Θέμα δημοσίευσης: Υπερ των αλλοδαπών σημαιοφόρων το ΛΑ.Ο.Σ.! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το ΡΕΣΑΛΤΟ,(ξανα)δικαιώνεται.

Διαβάστε το δελτίο τύπου του ΛΑ.Ο.Σ.:

http://www.laos.gr/DT-PARELASEIS.pdf


Όλο και περισσότερο οδεύει προς την πολυπολιτισμική Νέα Τάξη το κόμμα του Καρατζαφέρη,που υποτίθεται ότι... θα "αποτελούσε αντίσταση".


Να που το ΡΕΣΑΛΤΟ (ξανα)δικαιώνεται όταν μιλούσε για τη νεοταξική απάτη του ΛΑ.Ο.Σ.!
Επιστροφή στην κορυφή
Κίρκη
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 23, 2007 1:58 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Σε λίγο στο όνομα των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" θα "πνίξει" ΠΑΝΤΕΛΩΣ και τον μεταναστευτικό εφιάλτη.
Ήδη αρχίζει να μιλά με πολλά διφορούμενα!!!
Και μην ξεχνάμε ότι προεκλογικά ΑΚΥΡΩΣΕ συζήτηση για το ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ για να μην ακουστούν "ρατσιστικές" απόψεις!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Μεγκουλίνα



Ένταξη: 15 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 283

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 23, 2007 4:10 pm    Θέμα δημοσίευσης: ήρεμα Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
εντάξει, σωστές οι θέσεις του Ρεσάλτο για το μεταναστευτικό, δεν λέω, όμως δεν είναι ανάγκη να υπερβάλλουμε ώστε στο τέλος να δούμε παράδοξα, δηλαδή το ΛΑΟΣ να κατηγορεί το Ρεσάλτο για ...ρατσισμό και αντίστροφα κάποιοι άλλοι να κατηγορήσουν το ΛΑΟΣ για ...αντιρατσισμό νεοταξίτικου τύπου.

Είπαμε, η εποχή μας είναι μπερδεμένη, αλλά γιαβάς γιαβάς που λένε και οι σύντροφοι...

Πρέπει νομίζω να γίνει σαφές, ειδικά επειδή εδώ είναι ένα ανώνυμο φόρουμ και ο καθένας μπορεί να γράφει ότι θέλει, ότι οι θέσεις του Ρεσάλτο για το μεταναστευτικό, απορρέουν από αυστηρή πολιτική ανάλυση και στηρίζονται σε μαρξιστική επιχειρηματολογία.

Είμαι βέβαιη ότι δεν έχουν καμμία σχέση με φυλετικές θεωρίες, ούτε με σωβινιστικούς ελιτισμούς και αισθητικές, ούτε άλλα ρατσιστικά

Όλα αυτά πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν σαφή, τόσο σε αυτό το φόρουμ, όσο και στην συγκέντρωση, ώστε να μην υπάρξει συρροή ρατσιστικών στοιχείων, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει στην περιθωροποίηση και στην απόρριψη και των πιό υγειών απόψεων
_________________
«μας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχθείτε, υποταχθήκαμε και βρήκαμε την στάχτη…»

Γ. Σεφέρης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 23, 2007 4:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
"Μεγκουλίνα", λες να μας κατηγορήσει ο Καρατζαφέρης για "ρατσισμό" και "εθνικισμό";;;
Θα γελάσει όλη η Ελλάδα!!!
Θα "κόψει" και το ψωμί των "Ιών"!!!
Αναδημοσιεύω τη "θέση" μας για τη Σημαία, από το πρώτο τεύχος του ΡΕΣΑΛΤΟ (Νοέμβριος 2005)
.




Η υστερία κατά της ελληνικής σημαίας δεν είναι Ιστορία


Εσκεµµένα, µεθοδευµένα και συστηµατικά, οι εθνικές επέτειοι χρησιµοποιούνται από τα κόµµατα, τα ΜΜΕ και τους ποικιλόµορφους προπαγανδιστές των ιδεολογηµάτων της Νέας Τάξης ως ευκαιρίες απαράδεκτων επιθέσεων κατά του πατριωτισµού της νεολαίας και γενικότερα του ελληνικού λαού.

Ισοπέδωση της πολιτικής σκέψης

Είναι τέτοια η τροµοκρατική νεροποντή αυτών των επιθέσεων, που ακόµα και οι δυνάµεις της Αριστεράς σέρνονται στον ακόλουθο παραλογισµό: Ότι αυτοί που πολεµούν το ρατσισµό και τον εθνικισµό είναι τα πολιτικά, δηµοσιογραφικά και πνευµατικά φερέφωνα της Νέας Τάξης και αυτοί που τον παράγουν είναι οι µαθητές που δεν παραιτούνται (όπως τους ζητούν) να υπερασπίζονται την εθνική και ιστορική τους ταυτότητα που συµβολίζει η ελληνική σηµαία. Με άλλα λόγια το κατεστηµένο (οικονοµικό, ιδεολογικό, πολιτικό) είναι κατά του ρατσισµού και του εθνικισµού ενώ η νεολαία και γενικότερα ο ελληνικός λαός που αντιστέκεται σε αυτή τη χειραγώγηση της εξουσίας είναι ο ρατσισµός(!) και ο εθνικισµός!!! Τέτοια ισοπέδωση της πολιτικής σκέψης και των κοινωνικών επιστηµών και τέτοιο αναποδογύρισµα της πραγµατικότητας δύσκολα συναντά κανείς µέσα στην Ιστορία. Και όµως µπροστά σε αυτόν τον ακραίο παραλογισµό, το σκοταδιστικό αυτό νεοταξικό θεώρηµα, οι αριστερές δυνάµεις αντί να το κατεδαφίσουν του παρέχουν το «αριστερό» άλλοθι.
Ξεχνούν ότι ο εθνικισµός και ο ρατσισµός, όπως και ο αντιεθνικισµός και αντιρατσισµός είναι ιδεολογίες της κυρίαρχης αστικής τάξης που χρησιµοποιούνται ανάλογα µε τα συµφέροντά της. Ποτέ οι λαϊκές µάζες, ιδιαίτερα η νεολαία, δεν αποτελούν τους φορείς, τα ιστορικά υποκείµενα, τέτοιων ιδεολογιών. Την εξαθλίωση τους, τη δυσαρέσκεια, την αγανάκτηση και την οργή τους που τα προκαλεί το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστηµα, µπορεί να τα αξιοποιήσει κάτω από δοσµένες ιστορικές συνθήκες (και όταν φυσικά η Αριστερά είναι τυφλή και δεν λειτουργεί) ο εθνικισµός και ο ρατσισµός. Αυτό έγινε στο παρελθόν στην εποχή των εθνικών ιµπεριαλισµών.
Σήμερα αυτή η οργή και αγανάκτηση των λαϊκών µαζών που προκαλεί ο εφιάλτης της παγκοσµιοποίησης και η βαρβαρότητα του νεοφιλελευθερισµού δεν µπορούν να διοχετευτούν στις ιδεολογίες του εθνικισµού και του ρατσισµού. Δεν υπάρχουν αστικές δυνάµεις που να βολεύονται µε τέτοια ιδεολογήµατα. Σήµερα τα υπερεθνικά µονοπώλια που κυριαρχούν στην παγκόσµια αγορά προωθούν, για τα συµφέροντά τους, τα ιδεολογήµατα του αντιεθνικισµού και του αντιρατσισµού. Και το βλέπουµε καθαρά στην Ελλάδα. Όλες οι δυνάµεις του οικονοµικού, πολιτικού και
πνευµατικού κατεστηµένου προωθούν, λυσσωδώς, τα ιδεολογήµατα του αντιρατσισµού και αντιεθνικισµού για να στιγµατίσουν κάθε λαϊκή αντίσταση και διαµαρτυρία σαν ρατσιστική και εθνικιστική.


Περιφρόνηση της ιστορικής μνήμης


Η μόρφωση και ο πολιτισμός ενός λαού είναι όλα τα σύμβολα ταυτότητας και μαζικής μνήμης:οι μαρτυρίες αυτού που είμαστε, οι προφητείες της φαντασίας, οι καταγγελίες ενάντια σ’αυτό που μας εμποδίζει να είμαστε και να υπάρχουμε.
Η ελληνική σηµαία είναι ένα σύµβολο της ιστορικής και εθνικής µας ταυτότητας. Δεν είναι ένα παράσηµο βράβευσης έτσι όπως το χρησιµοποίησε και το χρησιµοποιεί η άρχουσα τάξη και οι εξουσίες της. Η ιστορία των λαών και τα εθνικά τους σύµβολα δεν πωλούνται και δεν δωρίζονται µε νοµοθετήµατα του κράτους. Πολύ περισσότερο δεν µπορεί να χρησιµοποιηθούν για βαθµοθηρίες µέσα στα σχολεία. Το να δίνεται η σηµαία στον πρώτο µαθητή αυτό εξευτελίζει και την έννoια του συµβόλου και την πραγµατική µάθηση. Γιατί η πραγµατική µάθηση δεν είναι αυτό το απάνθρωπο βαθµοθηρικό σύστηµα της καπιταλιστικής εκπαίδευσης που είναι απόλυτα προσαρµοσµένο στις απαιτήσεις του πολυεθνικού κεφαλαίου. Και είναι να απορεί κανείς πως κάποιοι αριστεροί που καταγγέλλουν στα λόγια το άκρως ανταγωνιστικό, αντιπαιδαγωγικό και βάρβαρο καπιταλιστικό εκπαιδευτικό σύστηµα, που ισοπεδώνει τη γνώση και ακρωτηριάζει τη σκέψη, το νοµιµοποιούν στην πράξη µε το να δέχονται τη λογική του. Να δίνεται δηλαδή η ελληνική σηµαία στον πρώτο µαθητή! ! !
Το ποιος θα κρατάει την ελληνική σηµαία αυτό θα πρέπει να το αποφασίζουν οι ίδιοι οι µαθητές και οι τοπικές κοινωνίες και όχι οι µηχανισµοί εξουσίας και τα νοµοθετήµατα του υπουργείου Παιδείας. Μόνο µε όρους κινηµατικούς και αγωνιστικούς µπορεί να τεθούν ζητήµατα που αφορούν την ιστορική µας ταυτότητα, ακριβώς γιατί αυτά τα ζητήµατα είναι κατακτήσεις των ιστορικών αγώνων ενός λαού.
Όσοι φοβούνται τη κρίση των µαθητών και των τοπικών κοινωνικών επιχειρούν να τους τιθασεύουν µε νοµοθετήµατα. Και όταν αυτοί δεν τιθασεύονται εξαπολύουν πάνω τους όλη τη λεκτική τους βαρβαρότητα, επενδυµένη µε προοδευτικές σάλτσες κατά του ρατσισµού και του εθνικισµού. Όλοι αυτοί οι κήρυκες της προόδου, που τυχαίνει να είναι η ιδεολογική αστυνομία της Νέας Τάξης, οι απολογητές και οι κήρυκες των «αξιών» της παγκοσµιοποιηµένης βαρβαρότητας θέλουν τον ελληνικό λαό και τη νεολαία του υπάκουο και πειθαρχηµένο που να δέχεται αδιαµαρτύρητα τις κατηχήσεις και τα διατάγµατα της εξουσίας. Κατά τα άλλα µιλούν για δηµοκρατία! ! !


Επιστροφή στην κορυφή
konapo



Ένταξη: 28 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 373
Τόπος: θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 23, 2007 5:31 pm    Θέμα δημοσίευσης: Re: Υπερ των αλλοδαπών σημαιοφόρων το ΛΑ.Ο.Σ.! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
παπα Ρεσάλτος έγραψε:
Το ΡΕΣΑΛΤΟ,(ξανα)δικαιώνεται.

Διαβάστε το δελτίο τύπου του ΛΑ.Ο.Σ.:

http://www.laos.gr/DT-PARELASEIS.pdf


Όλο και περισσότερο οδεύει προς την πολυπολιτισμική Νέα Τάξη το κόμμα του Καρατζαφέρη,που υποτίθεται ότι... θα "αποτελούσε αντίσταση".


Να που το ΡΕΣΑΛΤΟ (ξανα)δικαιώνεται όταν μιλούσε για τη νεοταξική απάτη του ΛΑ.Ο.Σ.!


Κατ'αρχάς, όντως το Ρεσάλτο δικαιώνεται γι άλλη μια φορά, αυτό είναι γεγονός. Κι ίσως είναι χρήσιμο να δουν σε αυτή την περίπτωση οι άνθρωποι που εξαπατήθηκαν και ψήφισαν Καρατζαφέρη,την συνέπεια που διέπει τον λόγο του...
Αλλά μου δημιουργείται και μια απορία βρε "παπα= Ρεσάλτο", και δεν μπορώ να μην την εκφράσω, θα σκάσω. Τι σόι ψευδώνυμο είναι αυτό? Να πω ότι ήσουν του Ρεσάλτο, δεν είσαι. Από την άλλη, να είσαι τοσο φανατικός ανανώστης έτσι ώστε να υιοθετείς το όνομα του σαν ψευδώνμο και να ταυτίζεσαι, πάλι περίεργο είναι. Αλλά ειδικά αυτό το "παπά" τι σηματοδοτεί? Παπάς είσαι?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
παπα Ρεσάλτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 23, 2007 7:09 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Προς Konapo:

Όχι. Ούτε παπάς,ούτε συντελεστής του Ρεσάλτο είμαι,ούτε αριστερός,ούτε τακτικός αναγνώστης του περιοδικού.

Ένας πρώην Καρατζαφερικός είμαι που απλώς γνωρίζω τις θέσεις του περιοδικού για την παγκοσμοιοποίηση και τη Νέα Τάξη πραγμάτων.


Το ψευδώνυμο που επέλεξα είναι καθαρά συμβολικό με βαθιά αντινεοταξική σημασία!
Επιστροφή στην κορυφή
κονσερτίνο σε φα ελάσσονα
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 23, 2007 7:38 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Από ένα κόμμα με θεούσους, δωδεκαθεϊστές, τυχοδιώκτες, εθνοκάπηλους, σεξολόγους, τσιφτετελούδες, μεταξικούς, παπαδοπουλικούς, εθνικόφρονες, μητσοτακικούς, πρώην πασόκους και αρχαιολάγνους μόνο τέτοιες φαιδρές παλινωδίες έχουμε να βλέπουμε στο εξής. Η "παρτουζιάρικη" προέλευση και ιδιοσυγκρασία αυτού του μορφώματος ούτε καν "ακροδεξιό" δεν μπορεί να το κατηγοριοποιήσει. Είναι αυτό που το Ρεσάλτο εξ' αρχής είχε επισημάνει: Μιά, από τις τόσες, "ακροδεξιά καρικατούρα". Ωστόσο χρήσιμη και αναγκαία για τον συμπληρωματικό "αντίποδα" του ΣΥΝ...
Επιστροφή στην κορυφή
παπα Ρεσάλτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 23, 2007 8:20 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Να ξεκαθαρίσω,πάντως ότι δε θεωρώ ως "λύσεις" το ΚΚΕ ή το κόμμα του Παπαθεμελή! Για 'μένα,αυτά τα δύο κόμματα,αποτελούν δεκανίκια του συστήματος.

Πιστεύω απλώς,στη θέση του Ρεσάλτο για απεγκλωβισμό όλων των αγνών αγωνιστών που βρίσκονται στο ΛΑΟΣ.

Απο τους αριστερούς που βρίσκονται εκεί,μέχρι τους μεταξικούς,φιλοχουντικούς,εθνικόφρονες και λοιπές αντινεοταξικές δυνάμεις.


Και στη συνέχεια,σε συναεργασία με απεγκλωβισμένες επίσης δυνάμεις που προέρχονται απο άλλους πολιτικούς χώρους,να γεννηθεί μια νέα και γνήσια αντινεοταξική προσπάθεια πέρα απο πάσης φύσεως αγγυλώσεις,που να μπορεί πραγματικά να ανταππεξέλθη στον αγώνα της αντιπαγκοσμοιοποίησης και τον αντινεοταξικό αγώνα.
Επιστροφή στην κορυφή
Αριστείδης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 24, 2007 12:09 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αρνούμενος να πιστέψω ότι ο ΛΑ.Ο.Σ είπε-ξείπε για ένα πρωτεύον (κατά το ίδιο το κόμμα) θέμα, ανέτρεξα στο σύνδεσμο που προτείνατε. Το επίμαχο απόσπασμα έχει ως εξής:
«Το δικαίωμα στην τιμή του να σηκώνεις την Ελληνική Σημαία θα πρέπει να είναι ανοικτό στον οποιοδήποτε μαθητή το δικαιούται, το επιθυμεί και μπορεί να νοιώσει τη σημασία και την ευθύνη της τιμής αυτής.»
Η (κατ’ ανάγκηνWink σύντομη αυτή τοποθέτηση είναι (εντέχνωςWink γενική και δεν δύναμαι να συμφωνήσω ή να διαφωνήσω μ’ αυτήν. Ποιός «δικαιούται» και ποιός όχι; Ποιά είναι η σημασία και ποια η ευθύνη; Αν π.χ. Αλβανόπαις, με εκπεφρασμένο μένος εναντίον της Ελλάδας, «πρωτεύσει» κατά το βαθμοθηρικό νεοΕλληνικό σύστημα παιδείας (οπότε «δικαιούται» με τα μέχρι ώρας ισχύοντα) και «επιθυμεί» να σηκώσει την Ελληνική σημαία, αισθανόμενος την «ευθύνη» να αποδείξει στους συμπατριώτες του ότι άλωσε την Ελλάδα «από τα μέσα», προσδίδοντας έτσι στην πράξη του «σημασία» κατάληψης του «εχθρικού» εθνικού συμβόλου ως λάφυρου; Απαιτούνται οπωσδήποτε διευκρινίσεις. Έως τότε προτείνω να μην πυροβολούμε. Πάντως συμμερίζομαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ την άποψη όλων σας, ότι οι απόλυτες θέσεις του κόμματος αυτού, δεν είναι πια τόσο απόλυτες.
Κατά τα λοιπά, με εκφράζει 100% (και νομίζω και πολλούς μαζί με μένα) το άρθρο της στήλης «Τρίτο Μάτι» στο «Παρόν» της περασμένης Κυριακής. Η γνώμη μου συνοπτικά: η στήριξη στον Καρατζαφέρη (εν αναμονή συγκροτημένου και αξιόμαχου πατριωτικού χώρου) είναι «φορσέ». Στο σκάκι έτσι αποκαλούν την υποχρεωτική κίνηση προκειμένου να αποφευχθεί το ματ ή σημαντική απώλεια υλικού.
Επιστροφή στην κορυφή
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 24, 2007 8:21 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι βάσεις για μια ριζοσπαστική πατριωτική Κίνηση

ΣΗΜΕΡΑ «εθνικό» είναι ότι ενώνει την ελληνική κοινωνία ενάντια στην επελαύνουσα επίθεση της Νέας Τάξης. Και αγωνίζονται πραγματικά γιʼ αυτό, αυτοί που προωθούν την ενότητα των λαϊκών δυνάμεων, αυτοί που προωθούν πρωτοβουλίες και πράξεις που συσπειρώνουν τις δυνάμεις και ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΝ κινήσεις και κινήματα εκ των ΚΑΤΩ. Αυτή η δυναμική όταν θα προχωρήσει θα ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ και εκλογικά. Η πολιτική, συνακόλουθα και η εκλογική έκφραση μιας κατάστασης, αποτελεί πάντα το προϊόν μιας δυναμικής κοινωνικής κίνησης που ξεκινάει με ενωτικές πρωτοβουλίες τύπου ΑΝΤΙΒΑΡΟΥ και συλλογικών κοινωνικών κινήσεων.

Το να βγει κάποιος και να πει ότι εκφράζω τον πατριωτικό χώρο, αυτός καπηλεύεται αυτό που συντελείται στην κοινωνία, προσπαθεί να το «αξιοποιήσει» για ίδιον εκλογικό συμφέρον. Τέτοιες «πράξεις» μπορεί να κραυγάζουν για πατριωτισμό, αλλά στην ουσία εμπορεύονται τον πατριωτισμό. Το χειρότερο διαιρούν ΠΟΛΙΤΙΚΑ το κοινωνικά ενιαίο, δεν διευκολύνουν την ενότητα των δυνάμεων, ζητούν ένταξη στον κομματικό τους χώρο, συνακόλουθα καλλιεργούν «κομματικούς πατριωτισμούς» και σφοδρές μικροκομματικές αντιπαλότητες. Αν περιμένουμε από τέτοια εκλογικά σχήματα, ανεξαρτήτως σημαίας (αριστερής ή δεξιάς) λύση, είμαστε αθεράπευτα αφελής ή ανιστόρητοι. Εδώ υπήρξε ένα από τα πλέον ρωμαλέα πατριωτικά κινήματα (το ιστορικό ΠΑΣΟΚ) και βλέπουμε σήμερα το τι έχει γίνει: Έχει μεταλλαχτεί στο πλέον νεοταξικό κόμμα. Φταίγανε τα «κακά» πρόσωπα και οι «κακοί» ηγέτες ή οι στρατηγικές επιλογές και οι πολιτικές και οργανωτικές τους συνιστώσες;

Από αυτή την άποψη για μένα ο ΛΑΟΣ ή οποιοδήποτε άλλο σχήμα με αριστερή ετικέτα δημιουργηθεί (θα δημιουργηθεί!!!) εκ των ΑΝΩ, χωρίς ΠΡΩΤΑ να προωθήσει ενωτικές πρωτοβουλίες εκ των ΚΑΤΩ, πρωτοβουλίες μακριά από αγκυλωμένα ιδεολογήματα, δεν είναι απλώς καταδικασμένο, αλλά διαιρεί και συγχύζει. Δεν θα είναι αυθεντικά πατριωτικό, αλλά εκλογικό εμπόριο του πατριωτισμού θα κάνει. Τέτοια σχήματα είναι καπελωτικά, συνακόλουθα δεν νοιάζονται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ για την δημιουργία «πατριωτικού κινήματος». ΟΣΟΙ νοιάζονται πραγματικά για την ανάπτυξη και εδραίωση ενός ριζοσπαστικού πατριωτισμού δεν ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ, ούτε δημιουργούν κομματικά γκέτο, ούτε αυτοδιορίζονται σε «ηγέτες» του πατριωτικού χώρου.
ΠΡΟΩΘΟΥΝ διαδικασίες και λειτουργίες τέτοιες που ενώνουν και οργανώνουν το χώρο και ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ μέσα από την πράξη τους εκφραστές και τους ηγέτες, ΑΜΕΣΑ ελεγχόμενους!!!

Τέτοιες διαδικασίες και λειτουργίες δεν μιλάνε με μισόλογα, ούτε στρογγυλοποιημένα. ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ όλα τα καυτά προβλήματα. Και σήμερα υπάρχουν πολλά. Δεν είναι μόνο η Ιστορία. Είναι τα μεγάλα εθνικά ζητήματα, το μεταναστευτικό, η τρομοκρατία ή «ασύμμετρες απειλές» και πολλά άλλα.

Αν παρατηρήσετε καλά θα διαπιστώσετε ότι όλα αυτά τα ζητήματα τα στρογγυλοποιούν οι «θιασώτες» του πατριωτισμού. Άχνα δεν έβγαλαν για το ολοκαύτωμα του καλοκαιριού (ένα πόλεμος σε εξέλιξη). Άχνα για τις εφιαλτικές επιπτώσεις του κατακλυσμιαίου μεταναστευτικού εποικισμού. Ηθικολογίες μόνο περί «νομιμοποίησης» και «ενσωμάτωσης». Και όμως τα «ανοικτά σύνορα» και το μεταναστευτικό, ιδιαίτερα για την Ελλάδα ΑΠΟΤΕΛΕΙ το «πρακτικό εργαλείο» για την ΕΠΙΒΟΛΗ των νεοταξικών σχεδίων: Την άλωση των πάντων και την ισοπέδωση του πολιτισμού και της ιστορικής μας μνήμης. Και ακόμα: για την «κατασκευή» μειονοτήτων και τον τεμαχισμό του ελληνικού έθνους.

Πόσο λοιπόν «πατριωτικά» είναι αυτά τα πολιτικά σχήματα που απλώς εμπορεύονται τα εθνικά προβλήματα, δεν βάζουν το νυστέρι βαθιά και κάνουν κηρύγματα ηθικής στους διευθυντές οίκων ανοχής: Κυβέρνηση, κράτος και κόμματα…

ΠΡΕΠΕΙ, λοιπόν να βρεθούν ΓΕΦΥΡΕΣ ενιαιομετωπικών πρακτικών και πρόσωπα αστιγμάτιστα και άφθαρτα. Πρόσωπα βουτηγμένα στο βούρκο της «πολιτικής» ή πρόσωπα με «στάμπα» ακραίων ιδεολογιών είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ακατάλληλα και καταδικασμένα…






_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Μεγκουλίνα



Ένταξη: 15 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 283

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 24, 2007 9:30 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Θάλεια, θα είναι πραγματικά ξεκαρδιστικό , το ΛΑΟΣ να κατηγορήσει το Ρεσάλτο για ρατσισμό. Το σενάριο όμως αυτό δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Γιατί το ΛΑΟΣ επιζητεί εναγωνίως να "ξεπλυθεί" από ακροδεξιές ακρότητες και γι αυτό ενσωματώσει με ταχύτατους ρυθμούς "αριστεροφανή" χαρακτηριστικά.

ίσως λοιπόν να χρειαστεί ένα μαύρο πρόβατο στο οποίο θα τοποθετηθεί σε πιό ακραία θέση για να εισπράτει αυτό το ανάθεμα του ρατσισμού.

Αυτό το μαύρο πρόβατο όμως, δεν μπορεί να είναι π.χ. η Χρυσή Αυγή, ή άλλες ακροδεξιές ομαδοποιήσεις, γιατί απλούστατα αποτελούν εκλογικό δυναμικό του ΛΑΟΣ. Επί πλέον είναι και συγκοινωνούντα δοχεία, ιδεολογικά συγγενείς πρώτου βαθμού, προσωπικά φίλοι κλπ

Λοιπόν αν χρειαστεί ένας νέος αποδιοπομπαίος τράγος στο ελληνικό πολιτικό φάσμα, το Ρεσάλτο, αφού διαστρεβλωθούν οι θέσεις του για το μεταναστευτικό και παρουσιαστούν ως ρατσιστικές, πράγμα για το οποίο έχει ήδη φροντίσει ο Ιός, ταιριάζει μιά χαρά σε αυτό τον ρόλο. Θα συμφωνήσει και ο Ιός με την ροζ αριστερά και η Καρατζαφέρεια φαιά δεξιά.

Αυτά όμως είναι σενάρια προς το παρόν. Έτσι κουβέντα να γίνεται...
_________________
«μας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχθείτε, υποταχθήκαμε και βρήκαμε την στάχτη…»

Γ. Σεφέρης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Μεγκουλίνα



Ένταξη: 15 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 283

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 24, 2007 9:32 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Όσο για τις διάφορες αριστεροδεξιές "ενωτικές" σκέψεις "ενιαιομετωπικών" λογικών "εκ των κάτω", που εκφράζονται και από τον Παλαίμαχο, αμφιβάλλω αν θα ευδοκιμήσουν. Και αν γίνει κάτι τέτοιο θα πρόκειται για βραχύβιο υβρίδιο, ότι καταλληλότερο για τον ρόλο του "μαύρου προβάτου" που προανέφερα. Όσο και αν υπάρχουν αιτήματα κοινά, και σύγκλιση απόψεων οι ιδεολογικές, ιστορικές, πολιτιστικές και αισθητικές διαφορές μεταξύ αριστεράς και δεξιάς, καλώς ή κακώς είναι πάντα ζωντανές.
_________________
«μας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχθείτε, υποταχθήκαμε και βρήκαμε την στάχτη…»

Γ. Σεφέρης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 24, 2007 9:58 am    Θέμα δημοσίευσης: Re: Υπερ των αλλοδαπών σημαιοφόρων το ΛΑ.Ο.Σ.! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
παπα Ρεσάλτος έγραψε:
Το ΡΕΣΑΛΤΟ,(ξανα)δικαιώνεται.

Διαβάστε το δελτίο τύπου του ΛΑ.Ο.Σ.:

http://www.laos.gr/DT-PARELASEIS.pdf


Όλο και περισσότερο οδεύει προς την πολυπολιτισμική Νέα Τάξη το κόμμα του Καρατζαφέρη,που υποτίθεται ότι... θα "αποτελούσε αντίσταση".


Να που το ΡΕΣΑΛΤΟ (ξανα)δικαιώνεται όταν μιλούσε για τη νεοταξική απάτη του ΛΑ.Ο.Σ.!




Aυθαιρεσιας το αναγνωσμα.
Αυτο καταλαβες;
Την τριχα την κανετε τριχια.
Δεν πειραζει συνεχιστε να βγαζετε χολη.
ΞΥΔΙ.Σας κοστισε πολλη που ''μπηκαμε''.
Εμεις παλευουμε για Ελλαδα.
Ο ηγετης μας ειναι ΜΑΓΚΑΣ.
ΞΥΔΙ.
Ολοι σας απο Ιο μεχρι Βημα.
Η ελπιδα της πατριδας λεγετε ΛΑΟΣ.
Οσο εμεις θα δυναμωνουμε εσεις μπορειτε
να συνεχιζετε την θολοκουλτουρα.
Ελπιζω να καταλαβουν και ορισμενοι ρομαντικοι
δικοι μας ποιος τελικα ειναι ο ρολος σας.
Αντε εχασα και τον χρονο μου.
Και ειμαστε ΛΑΟΣ οχι το λαος.
Αντε......................
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 24, 2007 10:08 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ κείμενο δεν το έκοψα για ένα και μόνο λόγο:
Για να δείξω το πολιτικό επίπεδο και το "φαιό" ύφος των τυφλών και φανατικών

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 24, 2007 10:29 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Συντρόφισσα «Μεγκουλίνα».

Έχεις μια τάση να υποτιμάς τις κοινωνικές διεργασίες και να ΥΠΕΡΤΙΜΑΣ τη δύναμη των μηχανισμών.

Πέρασε η εποχή που οι «Ιοί» και οι ιδεολογικοί ροπαλοφόροι του καθεστώτος μπορούσαν μέσα σε μια νύκτα να σε αφανίσουν και να σε στιγματίσουν.

ΣΗΜΕΡΑ είναι τόσο εκρηκτικά τα εθνικά-κοινωνικά ζητήματα που ο ελληνικός λαός προσλαμβάνει κάθε «κατηγορία» των καθεστωτικών μηχανισμών ως έπαινο υπέρ αυτών που κατηγορούν. Τα «μαύρα πρόβατα» πλέον καθίστανται οι «αντιεθνικιστές» και «αντιρατσιστές».

Και όποιος μιλάει καθαρά και ξάστερα κερδίζει την αγάπη και τη στήριξη του ελληνικού λαού.

Ποιος θα περίμενε «Μεγκουλίνα» πριν μερικά χρόνια ότι θα τολμούσε κάποιος να θέσει το μεταναστευτικό;

ΣΗΜΕΡΑ τίθεται και από άλλους…


Επίσης, σήμερα αυτά τα περί «Αριστεράς» και «Δεξιάς» είναι έννοιες εμπορεύσιμες που διαιρούν. Πρέπει να επαναδιατυπωθούν. Και ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ είναι αυτός που στην πράξη θέτει τους σύγχρονους εφιάλτες και αγωνίζεται εναντίον τους. Και που προωθεί ΠΡΑΚΤΙΚΑ ένα Κοινωνικό Μέτωπο αγώνα εναντίον της Νέας Τάξης. Και το «εθνικό» είναι σήμερα ο ΚΟΜΒΟΣ ενός τέτοιου Κοινωνικού Μετώπου.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ανεξάρτητα από ετικέτες


_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες