Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
RFID-Ηλεκτρονικό φακελλωμα και όχι μόνο...

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Misha



Ένταξη: 18 Ιούν 2007
Δημοσιεύσεις: 137

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 04, 2007 1:35 pm    Θέμα δημοσίευσης: RFID-Ηλεκτρονικό φακελλωμα και όχι μόνο... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Mε ενδιαφέρει ιδιαιτερα η αποψη σας για την σχεση της νεας τεχνολογίας με τους μηχανισμούς ελέγχου που προωθεί η νεοταξιτικη παγκοσμιοποίηση.
Ηρθαν και σε μας προσφατα τα διαβατηρια με ενσωματωμένο ολοκληρωμένο κυκλωμα καταγραφης δεδομενων.Οπως φαινεται πάμε ολοταχώς προς ενα ενιαιο και παγκόσμιο συστημα ηλεκτρονικού φακελλώματος.

http://www.wethepeoplewillnotbechipped.com/phpfusion/news.php

Ποια ειναι η αποψη σας;Σας έχει απασχολήσει;Πώς το βλεπετε; πώς το αντιμετωπίζετε;;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 12, 2007 3:42 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Φίλε μου κατά τη γνώμη μου αυτά είναι υπερβολές! Πολλά έχουν ακουστεί για το ρόλο των τσιπ αλλά τα περισσότερα είναι φήμες! Το πιστεύω ακράδαντα ότι σίγουρα υπάρχει μια οργανωμένη συνομωσία για την κατάκτηση της παγκόσμιας εξουσίας αλλά κι εμάς μας αρέσουν οι υπερβολές.Θα έρθει ο Αντίχριστος κτλ. Εμείς οι ίδιοι καθορίζουμε το μέλλον μας και όσο μπορούμε να συμμετέχουμε στη διαμόρφωση του κοινωνικού γίγνεσθαι,ας το κάνουμε! Ο λαός έχει τεράστια δύναμη αν αποφασίσει να τη χρησιμοποιήσει...Ας μην το ξεχνάμε αυτό! Κι εγώ μέχρι πέρυσι ασχολούμουν πολύ με τέτοια θέματα,όμως στην πορεία κατάλαβα ότι δεν αξίζει! Ας μην τρομοκρατούμε τον κόσμο με φήμες. Αν έχεις να παραθέσεις στοιχεία να το κάνεις!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 17, 2007 4:02 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Mα φίλε μου δεν ειναι φήμες το τσιπάρισμα...ηδη γινεται στα οικοσιτα ζώα στην Ελλάδα ,σε πολλά νοσοκομεία στις ΗΠΑ ,σε δημοσιες υπηρεσίες στο Μεξικό και αλλού.
Στο λινκ που έβαλα παραπάνω αναφέρονται πολλά περισσοτερα.
Misha
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 18, 2007 10:24 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το ηλεκτρονικό φακέλλωμα βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο!!!
Όποιος δεν το διακρίνει, είναι τυφλός.
Αυτό το ζήτημα, πράγματι, πρέπει να αναδειχτεί και να αναλυθεί ιδιαίτερα...

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Μπρακούλιας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 18, 2007 12:53 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ...

από ανώνυμο συγγραφέα στο μπλογκ "Άνθη του Κακού"

Προτού μπω στο κυρίως θέμα θα ήταν πρέπον και ορθό να κάνω έναν πρόλογο. Ο πρόλογος αυτός αναφέρεται στο πώς θα μπορούσε κάποιος να ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ το μέλλον. Φυσικά όχι μέσω μέντιουμ και άλλες παρόμοιες –για αδαείς ανθρώπους- μεθόδους.

Όπως υποστήριξε ο Einstein και συνάμα είναι και λογικό , τα τεκταινόμενα στο σύμπαν είναι αποτελέσματα τα οποία προκλήθηκαν από αιτίες. Για κάθε πράξη υπάρχει ένα αποτέλεσμα. Οι πράξεις αυτές άρχισαν με την δημιουργία του Σύμπαντος μας. Συνεπώς κάποιος θα μπορούσε να προβλέψει με 100% επιτυχία το μέλλον εάν και μόνο εάν ήξερε την κάθε πράξη που γινόταν ακόμα και για τα πρώτα μόνο δευτερόλεπτα.

Από εκεί και πέρα όλα έχουν μια προκαθορισμένη πορεία στον χρόνο. Για έναν ανθρώπινο εγκέφαλο που χρησιμοποιεί μόνο το 7% των δυνατοτήτων του θα ήταν αδύνατον να αποθηκεύσει και να επεξεργασθεί όλες αυτές τις πληροφορίες. Για ένα μη ανθρώπινο ον με ασύλληπτες δυνατότητες για τον άνθρωπο (όπως τον ξέρουμε σήμερα) αυτό θα ήταν δυνατόν.Συνεπώς η πρόβλεψη του μέλλοντος θα ήταν δυνατή μόνο από την Φύση-Θεό*.

Τώρα είμαστε πιστεύω έτοιμοι να προχωρήσουμε στον κυρίως θέμα. Έχω και έχετε ακούσει πολλούς να λένε για τις κάμερες τις οποίες τοποθετούνται στους δρόμους , για το σύνδρομο του «μεγάλου αδελφού» και για τους πράκτορες-κατάσκοπους… Κατά την γνώμη μου η αιτία των πράξεων αυτών δεν είναι μόνο η τυραννική προσοχή τους για την αποφυγή αντικαθεστωτικών πράξεων.

«Βάζουν κάμερες στους δρόμους , για μας για το καλό μας , μα δε θα κοιτούν ποτέ εμάς αλλά μοναχά τον διπλανό μας. Deadlock »

Είναι κάτι παραπάνω. Όπως προαναφέρθηκε , κάποιος ή κάτι (εκτός της Φύσης-Θεού) θα μπορούσε να αλλάξει το μέλλον εάν γνώριζε και την παραμικρή πράξη που γινόταν. Με την βοήθεια των μέσων αυτών και άλλων που ακόμα δεν γνωρίζουμε θα μπορούσε να επιτευχθεί τούτος ο υποχθόνιος σκοπός , και δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς , τι θα επικρατούσε μετά. Όμως, ακόμα και σήμερα είναι αδύνατον να καταφέρουν να προβλέψουν τα μελλούμενα με τα γνωστά/ άγνωστα μέσα που έχουν, αφού προφανώς χρειάζονται πολλές ακόμα πληροφορίες. Αυτός όμως δεν είναι λόγος για καθησύχαση.Παραθέτω έναν στίχο των αείμνηστων και πλέον μη υφισταμένων Terror-X-Crew.

«Ετοιμάζουνε το έδαφος, για την έλευση ενός κυβερνομεσαίωνος. »

Εάν δεν υπάρξει αντίδραση ακόμα και γι’ αυτές της σχετικά μικρής σημασίας κάμερες , τότε θα ακολουθήσουν πολλά δυσάρεστα πράματα. Επίσης δεν θα έπρεπε να εφησυχάζουμε αφού δεν είναι μόνο οι κάμερες. Είναι και τα κινητά τηλέφωνα , το διαδίκτυο, οι διάφοροι δορυφόροι όπως και τα συστήματα GPS τα οποία πρόκειται να εισαχθούν στα αυτοκίνητά μας για τους υποτιθέμενους λόγους ασφαλείας.Παρόλα αυτά ακόμα και έτσι είναι αδύνατη η εφαρμογή του σχεδίου τους. Για καλή μας όμως τύχη όλοι οι άνθρωποι κατέχουν μια προσωπικότητα, την όποια κριτική σκέψη τους έχει απομείνει , όπως και την όποια έμφυτη αντίσταση κατά της χειραγώγησης. Για κακή μας τύχη , έχουν βάλει ως σκοπό να τις αφανίσουν και αυτές.

«Προμελετημένα βραχυκυκλώματα στην σκέψη μας, όπως η αφαίρεση του πολυτονικού από τις λέξεις μας. Terror-X-Crew»

«Προετοιμάζουν τον οργανισμό για μη οργανικές, μεταλλαγμένες τροφές με γενετικές επιρροές για φυτείες ανθρώπων που ευδοκιμούν στα αστικά κέντρα, δίχως χώμα και δέντρα, μόνο με ηλεκτρικό ρεύμα. Terror-X-Crew»

«… βλέπεις του μαζανθρώπου η ιδεολογία βολεύει τα παγκόσμια εξουσιαστικά ιερατεία, τα οποία εξάγουνε ένα μοντέλο και προσπαθούν να μας το επιβάλλουν με το έτσι θέλω. Terror-X-Crew»

«Αλλοτρίωση για την εξωτερική σου εμφάνιση, αλλά και για την εσωτερική σου εξαφάνιση. Α.Κ.Ρ.Α.»

«Κατ’ αυτούς παγκοσμιοποίηση σημαίνει ισοπεδωτική μονομορφοποίηση.
Terror-X-Crew»

Ιδιαίτερα με τον τελευταίο αυτόν στίχο είναι εμφανής ο σκοπός τους. Είναι πολύ ευκολότερο να πείσουν, ουσιαστικά, έναν άνθρωπο και αυτόν με σχεδόν ανύπαρκτη προσωπικότητα με τις καλά καμουφλαρισμένες μεθόδους τους (βλέπε θέμα ΜΟΔΑ). Μία μόνο λύση υπάρχει : Μεθοδευμένη , ορθή και υγιής αντίδραση , χρησιμοποιώντας πάντα την κριτική μας σκέψη και πάντα μετά από προσεκτική ανάλυση του σκοπού της αντίδρασης αυτής, γιατί τις περισσότερες φορές αντιπροσωπεύει τους αντίθετους σκοπούς από αυτούς που φαίνεται.

*Θεός-Φύση θα μπορούσε να είναι ένας πρώην άνθρωπος ο οποίος κατάφερε να χρησιμοποιήσει το 100% τον δυνατοτήτων του εγκεφάλου του. Αναλογισθείτε την ριζικά διαφορετική νοοτροπία , αλλά μέχρι και την υλική φύση αυτού του πλάσματος από την ανθρώπινη…
Επιστροφή στην κορυφή
Misha



Ένταξη: 18 Ιούν 2007
Δημοσιεύσεις: 137

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Νοέ 07, 2007 9:56 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΣΕ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΗ παρακολούθηση όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες για το φόβο της τρομοκρατίας

Ευρωφακέλωμα και στα εξάχρονα

Σε βιομετρική παρακολούθηση θα μπαίνουν πλέον όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες άνω των... 6 ετών! Επειτα από ενδελεχή μελέτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε στην άποψη ότι πρέπει να φακελώνονται ηλεκτρονικά (με βιομετρικές πληροφορίες και δακτυλικά αποτυπώματα) όσοι συμπληρώνουν τα έξι τους χρόνια, ώστε να διευκολύνονται οι διωκτικές αρχές στην έρευνα υπόπτων για τρομοκρατική δράση!

Το θέμα αυτό απασχολούσε εδώ και πολύ καιρό τις αρμόδιες επιτροπές εργασίας της Ε.Ε. Τελικά η έρευνα ολοκληρώθηκε και η πρόταση παίρνει τη μορφή κανονισμού, που θα συνοδεύει πλέον υποχρεωτικά την έκδοση όλων των νέων ευρωπαϊκών βιομετρικών διαβατηρίων.

Οπως όλα δείχνουν, όλοι οι πολίτες της Ε.Ε., και επομένως και οι Ελληνες, θα φακελώνονται στο εξής από τα γεννοφάσκια τους. Μόλις συμπληρώσουν το 6ο έτος της ηλικίας τους, θα είναι υποχρεωμένοι να εκδώσουν το νέο διαβατήριο, στο οποίο θα καταγράφονται σε ειδικό μικροτσίπ τα βιομετρικά δεδομένα και τα δακτυλικά τους αποτυπώματα.

Μέχρι τώρα καταγράφονταν μόνο τα ονόματα των παιδιών χωρίς φωτογραφίες και άλλα στοιχεία αναγνώρισης.

Η Κομισιόν έκρινε απαραίτητη, για λόγους ασφαλείας, την εφαρμογή της αρχής «ένα διαβατήριο για κάθε πρόσωπο», επεκτείνοντάς την ώς την τρυφερή ηλικία των 6 ετών. Οπως διευκρινίζεται βέβαια, το διαβατήριο θα είναι απαραίτητο κυρίως για ταξίδια σε χώρες εκτός Ε.Ε., αφού για χώρες της Ε.Ε. δεν απαιτείται άμεσα η επίδειξή του, αρκεί η αστυνομική ταυτότητα.

Αυτό όμως δεν υποβαθμίζει σε τίποτε την ηθική απαξία της πράξης που οδηγεί σε ένα πρωτόγνωρο μαζικό ηλεκτρονικό φακέλωμα των πολιτών και μάλιστα από τόσο μικρή ηλικία.

Μία από τις δικαιολογίες που προβάλλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την καθιέρωση του νέου μέτρου, είναι ότι έτσι θα καταστεί ευκολότερη η άμεση αναγνώριση της ταυτότητας του παιδιού και θα περιοριστεί και το παράνομο εμπόριο παιδιών.


ΧΡΗ.ΖΕ.

Eλευθεροτυπία 6-11-2007
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Παντελής



Ένταξη: 18 Οκτ 2006
Δημοσιεύσεις: 324

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Νοέ 07, 2007 11:12 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
[b]ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ[/b]

«Οχι» στο γενικευμένο ηλεκτρονικό φακέλωμα

Την επαίσχυντη απόφαση της Κομισιόν να προτείνει το ηλεκτρονικό φακέλωμα ακόμα και των νηπίων, καταγγέλλει η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη». Σημειώνει ότι και μόνη αυτή η εξέλιξη αποκαλύπτει ότι η «καταπολέμηση της τρομοκρατίας», που αναφέρεται ως λόγος, αποτελεί απλώς το πρόσχημα. Οτι πραγματικός στόχος τους είναι το γενικευμένο φακέλωμά μας από τα γεννοφάσκια, για να θωρακίσουν το υπάρχον σύστημα, να προλάβουν οι κρατούντες λαϊκές αντιδράσεις, ενάντια στην πολιτική και την εξουσία τους.

Επισημαίνει ότι στην ίδια λογική (τους) κινείται και η πρόταση της Κομισιόν προς το Συμβούλιο Υπουργών για εφαρμογή και στο εσωτερικό της ΕΕ του αμερικάνικου συστήματος συλλογής και αποθήκευσης 19 προσωπικών δεδομένων όσων ταξιδεύουν αεροπορικώς στο εσωτερικό της ΕΕ, παρά την αρνητική σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Υπογραμμίζει ότι «οι προτάσεις αυτές για μέτρα δραστικής περιστολής θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών, που έρχονται να προστεθούν σε άλλα προηγούμενα, επιβεβαιώνουν τις επανειλημμένες καταγγελίες και προειδοποιήσεις της "Δημοκρατικής Συσπείρωσης" για την ανάγκη επαγρύπνησης, εγρήγορσης και γενικού ξεσηκωμού ενάντια σ' αυτές τις πρακτικές». Μάλιστα, προειδοποιεί ότι ολιγωρία απέναντι σ' αυτές τις πολιτικές σημαίνει ανοχή αν όχι συνεργασία στο σύγχρονο αλυσόδεμά μας.

Τέλος, καλεί το λαό, τις κοινωνικές, επιστημονικές, πολιτιστικές οργανώσεις να αντιδράσουν με κάθε μέσο: Να απαιτήσουν να μην περάσουν οι νέες προτάσεις της Κομισιόν. Να καταργηθούν όλα τα μέτρα συρρίκνωσης των δημοκρατικών κατακτήσεών μας. Να συγκροτήσουν μέτωπο για την προστασία, αλλά και τη διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Πήγασος



Ένταξη: 30 Αύγ 2007
Δημοσιεύσεις: 10

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Νοέ 10, 2007 3:59 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Πρόλογος

Η τεχνολογία των RFIDs, αποτελεί μια ακόμη έκφανση της σύγχρονης «τεχνολογίας», που εύκολα υπάγεται στον χαρακτηρισμό του αποφθέγματος, «Σοκ και Δέος». «Σοκ», γιατί όσοι για πρώτη φορά, ελπίζω όχι πολύ αργά, την γνωρίσουν, θα εκπλαγούν με τις δυνατότητες, τόσο της συγκεκριμένης, αλλά και με την γενικότερη εξέλιξη της τεχνολογίας, που στηρίζεται στην Αριστοτέλεια Λογική και τον δάμαση των ηλεκτρονίων του Πυριτίου. «Δέος», γιατί αν τελικά της επιτραπεί να διεισδύσει με κάθε «πρόσχημα» στην καθημερινότητά μας, για το «καλό μας», στο όνομα της «Προόδου», και υπό την θαλπωρή της Νέας Τάξης, τότε η μελλοντική πραγματικότητα οδηγείται σε μια τεχνολογικά ελεγχόμενη τυραννική κοινωνία, που για κάποιους αποτελεί αυτοσκοπό, και για άλλους … «δέος».

Καθώς η πλειοψηφία του κόσμου, δεν τα έφερε η ζωή, να γνωρίσουν τα ενδότερα της Αγγλοσαξονικής γλώσσας και τεχνοτροπίας, και ειδικότερα την εξέλιξη της τεχνολογίας και την «επανάσταση» που επέφεραν οι υπολογιστές, κάποιοι έχουν αποκτήσει αντίληψη αυτών των θεμάτων σε τόσο μικρό βαθμό, που συχνά αποφεύγουν οποιοδήποτε σχετικό αντικείμενο, με ορολογία που ακούγεται… ακαταλαβίστικη. (βλέπε πετυχημένη διαφήμιση – ατάκα της Otenet «στην Μάνα σου το ‘πες;»).
Άλλοι πάλι, οι περισσότεροι νεώτερης ηλικίας, έχουν κάποια καλύτερη τύχη. Ή νομίζουν ότι έχουν, καθώς, η όποια γνώση υπάρχει επί τεχνολογίας, αν υποθέσουμε κάποιου βάθους, υποβαθμίζεται, από την γενικότερη έλλειψη Παιδείας, κριτικού πνεύματος, αντίληψης, έλλειψης ουσιαστικού προβληματισμού, αδυναμία διαχώρισης της ουσίας από το περιττό.
Για τους παραπάνω, τα RFID είναι ένα ακόμη gadget. Μια ακόμη «καινοτομία», ένα ακόμη «τεχνολογικό θαύμα». Ας δούμε όμως αντικείμενό μας, για τι πράγμα δηλαδή μιλάμε.

Ορισμός – Περιγραφή RFID

RFID, ή αλλιώς στην βαρβαριστί, αρχικά για τα Radio Frequency IDentification chips. Πρόκειται για ηλεκτρονικά τσιπάκια, το γνωστότερο, όσο περίπου το νύχι του μικρού δακτύλου του χεριού.

Ας τώρα θέλαμε με δύο λέξεις να περιγράψουμε τι επιτυγχάνει αυτή η τεχνολογία, θα λέγαμε ότι πρόκειται για μια «Ψηφιακή Ταυτότητα», δουλειά της οποίας είναι να Αναγνωρίζει τον φέροντα αυτή. Όπως για π.χ. η πινακίδα ενός αυτοκινήτου, οδηγεί μέσω αρχείων κάποιον στον ιδιοκτήτη του, μια RFID ψηφιακή ταυτότητα, χαρακτηρίζει ΜΟΝΑΔΙΚΑ το αντικείμενο στο οποίο αυτή είναι ενσωματωμένη. (πανταλόνι, αυτοκίνητο, διαβατήριο, ανταλλακτικό, άνθρωπος, …).

Ιστορικά, τα RFID στηρίζονται σε μία από τις ανακαλύψεις του Ρώσου φυσικού Λεόν Θερεμίν που στις αρχές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, δημιούργησε την πρώτη συσκευή κατασκοπείας, γνωστή σήμερα σαν «κοριός», γνωστή τότε ως «το Πράγμα». Η συσκευή αναμετέδιδε ραδιοκύματα που συλλάμβανε η κεραία της, η οποία λειτουργούσε στηριζόμενη στο φαινόμενο της παθητικής ηλεκτρομαγνητικής επαγωγής.

Όπως τότε, έτσι και στις ημέρες μας, τα RFID chips, γνωστά και ως RFID tags, στηρίζονται για επικοινωνία στην μετάδοση κυμάτων τύπου ραδιοφώνου, γνωστά ως RF. Τα ολοκληρωμένα αυτά κυκλώματα, έχουν μόνον μια αποστολή. Να ακούν, και να απαντούν σε ερωτήσεις που δέχονται, από εξειδικευμένες συσκευές (scanners) οι οποίοι ζητούν πληροφορίες από αυτά. Πετυχαίνουν τον σκοπό τους, χάριν της μικροσκοπικής κεραίας, πομπο-δέκτης, η οποία συνεχώς «ακούει», περιμένει δηλαδή να την ρωτήσουν την ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ της. Έτσι, όταν αυτή λάβει από κάποιον scanner (σήμα-μήνυμα) την ερώτηση «Ποιος είσαι», το RFID tag «απαντάει» πίσω στην πηγή που ρώτησε, π.χ.. «Είμαι ο αριθμός xxx, και αναφέρω τις πληροφορίες yyy». Στέλνει δηλαδή τις κωδικοποιημένες πληροφορίες που ΜΟΝΑΔΙΚΑ διατηρεί στην «μνήμη» του η οποία ποικίλει σε τάξης, από 16bits έως 512Κβytes, και συνεχώς αυξάνει…

Ο τρόπος επικοινωνίας με RF σήμα, δεν απαιτεί ανάγκη επαφής, όπως συμβαίνει για π.χ. στις συσκευές εισόδου – ανάγνωσης (barcode scanners), αλλά λαμβάνει μέρος από απόσταση, ακόμη και αν μεταξύ δέκτη και scanner παρεμβάλλονται υγρά, ανθρώπινος ιστός, ή υπό συνθήκες ακόμη και μέταλλο.

Για κάποια από αυτά τα chips, (passive), δεν υπάρχει καν η ανάγκη να έχουν "μπαταρία", (όπως και «Το Πράγμα»), από την οποία να αντλούν την απαραίτητη ενέργεια, για την λειτουργία τους. (Χρησιμοποιούν την ενέργεια του σήματος της «ερώτησης» για να εκπέμψουν την απάντησή τους). Αυτού του είδους τα RFID chips, σήμερα μπορεί να τα βρει κανείς στην απλούστερη μορφή τους, ακόμη και με $1 – κόστος παραγωγής. Αδυναμία αυτών, είναι το μικρό βεληνεκές δράσης τους. Η απόσταση δηλαδή που απαιτείται για να τα ανιχνεύσει μια συσκευή που «ρωτάει» και για να λάβει απάντηση, είναι πολύ μικρή.

Άλλη κατηγορία RFID chips, τα active (ενεργητικά), προσφέρουν μεγαλύτερη ακτίνα δράσης, αλλά και όγκο δεδομένων που μπορούν να διατηρήσουν-μεταδώσουν, καθώς το σήμα τους ενισχύεται από την παρουσία μπαταρίας, αλλά και δυνατότητα (επαν)/εγγραφής της εσωτερικής μνήμης τους.

Τα παραπάνω περιγράφουν μόνον πολύ γενικά τους τύπους RFID chips, ή αλλιώς γνωστά ως tags. Ανάλογα με τις προδιαγραφές κατασκευής για την εκάστοτε υλοποίηση, τα RFID chips ενίοτε διαφέρουν κατά πολύ σε δυνατότητες και τιμή. Για π.χ. κάποια έχουν βεληνεκές μέχρι τα 60 εκατοστά (πολύ κοντινής εμβέλειας), άλλα, μέχρι τα 5 μέτρα (μικρής εμβέλειας), ενώ τα ακριβότερα και ισχυρότερα καλύπτουν εμβέλεια περίπου 100 μέτρων (πολύ μεγάλης εμβέλειας), με διαστάσεις περίπου όσο ένα τούβλο. Η δε συχνότητα εκπομπής και αυτή εξαρτάται των επιδόσεων – προδιαγραφών. Για κοντινή εμβέλεια χρησιμοποιείται η μπάντα των 30KHz – 500 KHz, ενώ για υψηλή συχνότητα, χρησιμοποιούνται συχνότητες (850MHz – 950MHz και 2.4GHz – 2.5GHz). Αντίστοιχα, η τιμή για ένα τέτοιο active RFID, μπορεί να φτάσει και τα 100 δολάρια.

Η συγκεκριμένη βιομηχανία βρίσκεται σε οργασμό νεωτερισμών, έρευνας και εξέλιξης. Πρόσφατα η Hitachi ανακοίνωσε RFID chip διαστάσεων 0.05 x 0.05 χιλιοστών με ικανότητα 128-bit ROM (εσωτερικής μνήμης), το οποίο θεωρείται ιδανικό για ενσωμάτωση σε έγγραφα, ή άλλες ευαίσθητες επιφάνειες.

Εφαρμογές

Τα κυριότερα αντικείμενα, που η τεχνολογία RFID βρήκε πρόσφορο έδαφος για να κάνει περπατήσει τα πρώτα της βήματα, ήταν η συλλογή πληροφοριών σχετικών με την μηχανογράφηση υλικού, και εφαρμογές ταυτοποίησης - αναγνώρισης. Πριν προλάβει καν να περάσει την εφηβεία, ενηλικιώθηκε, και σήμερα παρουσιάζεται σαν «πανάκεια», «σώζει» ζωές, αναπτύσσει κερδοφορίες, καταπολεμά την «τρομοκρατία», με μια λέξη, δίνει «λύσεις»…
Εν τάχη, παραθέτω ελάχιστες μόνο από τις εφαρμογές που ήδη έχουν υιοθετηθεί Παγκοσμίως και που εύκολα μπορεί κανείς να βρεί και να ελέγξει από μόνος του.

- Διεθνή Διαβατήρια – ICAO – RFIDs - βιομετρικά στοιχεία – Παγκόσμιο πρότυπο καταγραφής επιβατών. (αναλυτική ανάπτυξη σε επόμενο κεφάλαιο).
- Στρατός ΗΠΑ. [Διοικητική Μέριμνα, υπερατλαντικές πολεμικές επιχειρήσεις, προμηθευτές, διανομή, παράδοση/παραλαβή παλέτες προμηθειών, υλικού, logistics]. Ο Μεγαλύτερος Πελάτης! Πρώτη ανάπτυξη του συστήματος, το 1990, στις «επιχειρήσεις» κατά της Γιουγκοσλαβίας. Συνέχεια και εξέλιξη συστήματος, επιχείρηση «Desert Storm», Αφγανιστάν, Ιράκ… Στο Μεγάλο logistics πρόγραμμα, έχει και όνομα… CFLCC (Coalition Forces Land Component Command), με ρόλο: « to identify critical cargo, locate it and anticipate its arrival». Σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις, ο στρατός των ΗΠΑ έχει επενδύσει περισσότερο από 100 εκατομμύρια δολάρια την τελευταία δεκαετία. Μελλοντικά σχέδια… Εξέλιξη-Χρήση (active RFIDs) για το CFLCC. Χρήση passive RFID σε ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ για την αυτόματη ενημέρωση της κεντρικής διαχείρισης των αποθεμάτων.
- Ασφάλεια. [Μεξικό – Το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Μεξικού, προσωπικό 160 ατόμων, και του ίδιου του Εισαγγελέα, δέχτηκαν την ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ chip, μέρος ευρύτερου πληροφοριακού συστήματος που ελέγχει – προστατεύει την πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πληροφορίες. Κατασκευαστής του chip, η πρωτοπόρος VeriChip Corp. μέλος της Applied Digital Solutions.]
- Αλυσίδα Τροφίμων, η γνωστή Wal-Mart, πιέζει έμμεσα με την απόφασή της η ίδια να υιοθετήσει RFID tags - 18 ψηφίων στα προϊόντα της, όλους τους προμηθευτές των ΗΠΑ, να υιοθετήσουν και αυτοί το ίδιο πρότυπο.
- Ρουχισμός (Benetton [εγκατέλειψε το σχέδιο], Levi Strauss [τελεί υπό δοκιμήν].)
- Φαρμακοβιομηχανία, ePedigrees. (Όλη η αλυσίδα, κατασκευαστές, διανομείς, φαρμακεία, νοσοκομεία,…) π.χ. (ΙΒΜ – Big Blue – Pfizer – Viagra – 2005).
- eGoverment. Στις Βερμούδες, η κυβέρνηση της χώρας εγκαινίασε μέτρο ελέγχου μητρώου οχημάτων κυκλοφορίας (πινακίδες), με την χρήση RFID αυτοκόλλητου.
- Δανία [βραχιόλια RFID, φοριούνται σε παιδιά σε ελεγχόμενο χώρο παιχνιδιών]
- Ασφάλεια. [Μεξικό – Πανεπιστήμιο Regiomontana]. Χρήση RFID σε φορητούς υπολογιστές και λοιπά μηχανήματα, ως αποτρεπτικό μέτρο σε φαινόμενα κλοπής.
- Στρατιωτική Δ.Μ - Φαρμακοβιομηχανία [Πεντάγωνο – ΗΠΑ - 2004]. Το Υπ. Αμύνης των ΗΠΑ, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αναλάβει πρωτοβουλία, να «μαρκάρει» ηλεκτρονικά με τεχνολογία RFID όλες τις παρτίδες φαρμάκων και προμηθειών στην συγκεκριμένη βιομηχανία, (προφανώς για τις ανάγκες του Αμερικανικού Στρατού). Η IBM φέρεται να έχει αναλάβει την διεκπεραίωση του συγκεκριμένου έργου.
- Υγεία [ΗΠΑ – ασθενείς υψηλού κινδύνου]. Εμφύτευση RFID tags σε ιδιαίτερες περιπτώσεις ασθενών, για εύκολη πρόσβαση στον ιατρικό τους φάκελο.
- Υγεία [παρακολούθηση ζώων χαρακτηρισμένα «ύποπτα» για μετάδοση νόσου τρελών αγελάδων]
- Υγεία [Intel και Siemens – Μαλαισία]. Εγκατάσταση συστήματος βασισμένο σε RFID σε 3 νοσοκομεία, για την διαχείριση και έλεγχο τράπεζας αίματος.
- Έλεγχος. [Ιαπωνία – παιδιά δημοτικού]. RFIDs στα ρούχα των παιδιών, και ελεγκτές (RFID Readers), σε κομβικά σημεία περιμετρικά του σχολείου. Το «πείραμα» έγινε για την παρακολούθηση κινήσεων των παιδιών.
- Πωλήσεις Λιανικής [Ολλανδία – Βιβλιοπωλείο BGN] Κάθε βιβλίο είναι RFID μαρκαρισμένο, επιτρέποντας την λογιστική «παρακολούθηση κάθε βιβλίου από την κεντρική αποθήκη, στο» ράφι. (και όχι μόνο).
- Κάρτες Μέλους – Εισιτήρια Διαρκείας [Αγγλία - Γήπεδο Fullham]. Οι οπαδοί εφοδιάζονται με προσωπικές κάρτες μέλους του κλαμπ, τεχνολογίας RFID, για να «γλιτώνουν ουρές» και για «καλύτερη ασφάλεια φύλαξης του γηπέδου».
- Ηλεκτρονικό Χρήμα [Νότιος Κορέα – NTTDoCoMo]. Η Ιαπωνική πρωτοπόρος εταιρία τηλεπικοινωνιών ΝΤΤDoCoMo, προσφέρει κινητό τηλέφωνο με RFID, και έτσι προσφέρει υπηρεσία ηλεκτρονικού πορτοφολιού (eWallet).


Εκτός από τις παραπάνω αναφορές, που ήδη έχουν γίνει πραγματικότητα, αξίζει να αναφερθούν και σχέδια-ανακοινώσεις περί μελλοντικής υλοποίησης συστημάτων που στηρίζονται σε RFID tags. Παραθέτω μόνο μερικές, από τις δεκάδες που καθημερινά ανακοινώνονται…

- Υγεία [υιοθέτηση σε άτομα με ιδιαίτερο ιατρικό ιστορικό]
- Υγεία [υιοθέτηση σε Προσωπικό Νοσοκομείων]
- Ασφάλεια [Διαβατήρια - Μεταναστευτικός Έλεγχος - VISA] – [Καναδάς – πρόγραμμα για προ-εγκριμένα αιτήσεις μετανάστευσης]
- Τρόπος Πληρωμής [Διόδια – Active RFIDs]
- Ασφάλεια κατά τρομοκρατίας [Ηλεκτρονικός έλεγχος αποσκευών]
- Ασφάλεια κατά τρομοκρατίας [Ουγγαρία – σύστημα Optag – συνδυασμός RFID tags, με CCTV cameras.] Το σύστημα επιτρέπει με ακρίβεια 1 μέτρου, την παρατήρηση – παρακολούθηση επιβατών, που πιθανώς εμπλέκονται με τρομοκρατία.
- Ασφάλεια [Φυλακές ασφαλείας – Los Angeles County], για εντοπισμό κρατουμένων.
- Καταπολέμηση της … «φοιτητικής απάτης» [Σύστημα Edexel] RFID tags σε γραπτά εξετάσεων, για να μην χάνονται τα γραπτά. Το σύστημα, αυτό, λένε, θα αντιμετωπίσει το φαινόμενο, γραπτά να δηλώνονται «χαμένα», αλλά επίσης σε συνδυασμό με άλλες τεχνολογίες, θα μπορεί να γίνει αντιληπτό, ποια γραπτά είναι προϊόντα αντιγραφής (όμοιες απαντήσεις).
- Παροχή Υπηρεσιών … [Baja Beach Clubs International – εμφύτευση RFID tag σε VIP πελάτες, για την ταυτοποίηση, πρόσβαση, παροχή υπηρεσιών σε nightclub.] Το chip, θα προσφέρει την δυνατότητα εκτός των παραπάνω, να λειτουργεί σαν ηλεκτρονικό πορτοφόλι, και απαλλάσσει έτσι τα μέλη, να μεταφέρουν χρήμα. Μόνο … ΜΟΝΑΔΕΣ…
- EGoverment [Ηνωμένο Βασίλειο – Αστυνομία – αυτοκίνητα – πινακίδες κυκλοφορίας]. RFID tags θα είναι ενσωματωμένα στις πινακίδες αυτοκινήτων, ενώ παράλληλα θα αναπτυχθεί στους αυτοκινητοδρόμους ΔΙΚΤΥΟ scanners, (σταθερών και φορητών) οι οποίοι ανά πάσα στιγμή, με σύνδεση στο ΚΕΝΤΡΙΚΟ υπολογιστή θα δίνει για κάθε όχημα, στοιχεία όπως, αριθμό κυκλοφορίας, στοιχεία ιδιοκτήτη, μοντέλο / μάρκα αυτοκινήτου, ΑΡΙΘΜΟ ασφάλειας, φορολογικού μητρώου, κ.α.
- Διασύνδεση – Αποδοχή από λοιπές τεχνολογίες [CISCO, Bluetooth, WiFi…] μελετούν την τεχνολογική συμβατότητα – διασύνδεση, στα δικά τους συστήματα.
- H Intel, η πιο γνωστή εταιρεία κατασκευής ολοκληρωμένων – επεξεργαστών, μελετά από το 2004, σε συνεργασία με γνωστά ονόματα – supermarkets, όπως το Carrefour, Tesco και Metro Group, προτάσεις για την από κοινού υλοποίηση του EPC, (Product Retail Users), ενός 96-bit συστήματος αρίθμησης, όπου μοναδικά θα χαρακτηρίζει κάθε προϊόν που βγαίνει από το εργοστάσιο. Η λύση RFID, μελετάται και έχει πιλοτικά δοκιμαστεί από την 5η μεγαλύτερη στον κόσμο Metro Group, σε supermarket στο Rheinberg στην Γερμανία, στα πρότυπα της Αμερικανικής Wal-Mart.
- Ηλεκτρονικό Χρήμα [JP Morgan Chase&Co – VISA/MASTERCARD – RFID]. Η μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία έκδοσης Πιστωτικών καρτών, από το 2005 κάνει λόγο για προώθηση νέου τύπου κάρτες, με τεχνολογία «blink». Σε αυτές, ενσωματωμένο RFID tag, θα επιτρέπει στους κατόχους των καρτών, την χρέωση με μια κίνηση στον αέρα, “blink”, την χρέωση της κάρτας τους, σε εξουσιοδοτημένα σημεία πωλήσεων. Άγνωστο αν τελικά η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει τελικά επίσημα υιοθετηθεί, αν είναι «παγωμένη», ή απορριφθείσα.
- Συνδυασμός χρήσεων [Κίνα]. Έρευνα για την ανάπτυξη κινητού τηλεφώνου, το οποίο θα μπορεί πλέον των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, να προσφέρει Ταυτοποίηση (ψηφιακή ταυτότητα), και Ηλεκτρονικές Πληρωμές.
- Ασφάλεια [Συνδυασμός τεχνολογιών RFID, GPS]. Εμφυτευμένα RFID VeriChips (Digital Angel, «ψηφιακός άγγελος»), σε ανθρώπους που διατρέχουν κίνδυνο απαγωγής για αναγνώριση(Κολομβία), και φορητή συσκευή GPS για εντοπισμό. (Πως και δεν πρότειναν την εμφύτευση και του δέκτη GPS);
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ [Hitachi – Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα - ενσωμάτωση μικροσκοπικών RFID tags σε χαρτονομίσματα ευρώ (σχέδιο παγωμένο ή απορριφθέν)]. Προς καταπολέμηση πλαστογραφίας, χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, πόλεμος κατά των ναρκωτικών, μαύρο χρήμα…]. Τα ενσωματωμένα RFID tags, θα επιτρέπουν σε συνδυασμό με μια πολύ ισχυρή βάση δεδομένων, την παρακολούθηση του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ κάθε χαρτονομίσματος!

Όλα τα παραπάνω, και ΠΑΡΑ πολλά ακόμη, είναι «λύσεις», και προτάσεις της «επιστήμης» της «τεχνολογίας» της «προόδου» και του «πολιτισμού», της «κοινωνίας της πληροφορίας», της «ηλεκτρονικής διακυβέρνησης» και άλλων σχετικών βαρύγδουπων, και συνάμα «υποσχόμενων» - «σωτήριων» προτάσεων, που συχνά πυκνά μπορούμε να διακρίνουμε σαν «ρητορείες» και τεχνολογικούς «ευαγγελισμούς».

Χωρίς ποτέ να λύνουν τις αιτίες υπάρξεως των πρωτογενών προβλημάτων, δημιουργούν νέα, πολύ μεγαλύτερα. Οι κάθε λογής «δικαιολογίες». «επεξηγήσεις» και ανακοινώσεις που ακολουθούν κάθε ανακοίνωση υιοθέτησης της «πανάκειας» RFID, πρόκειται περί σοφιστιών και προφάσεων, που δικαιολογούν μόνον ένα πράγμα. Την φρενήρη υποστήριξη, χρηματοδότηση και προπαγάνδα, για να εκπληρωθεί ένας στόχος. Την πλημμυρίδα των RFID στην κοινωνία των ανθρώπων και της αγαθών, έχοντας τελικό στόχο, ένα RFID για κάθε τι, έμψυχο και άψυχο. Γιατί μόνον έτσι δικαιολογούνται «εφαρμογές» RFID τέτοιας «χρησιμότητας;»

- Υποστήριξη και Συντήρηση σε τουαλέτες (WC), στην επικράτεια της Ευρώπης
- Συντήρηση των 127 μιλίων δικτύου υπονόμων στην Γερμανία, σε συνδυασμό με έργα και εφαρμογές GIS
- Χρήση RFID tags σε βραχιόλια, με τα οποία θα μαρκάρονται τα νεογέννητα παιδιά (Αγγλία, Nottingham University Hospital).
- Πληρωμές σε fast food, βενζινάδικα,…, για εξ’ αποστάσεως ηλεκτρονικές πληρωμές. (Που να βαράς τώρα κάρτα στο μηχανάκι…)
- Μαρκάρισμα με RFID σε αγελάδες, πρόβατα, ζώα, μεγάλων μονάδων εκτροφής, για καλύτερο έλεγχο «εμβολίων».
- Σε συνδυασμό με loyalty cards, είσοδος σε γήπεδα ποδοσφαίρου (Αγγλία), golf, NASCAR (ΗΠΑ). «Μέλη» αποκτούν πόντους «οπαδικότητας» σε ομίλους – αλυσίδες εταιρειών, αποκτούν «πόντους», τους οποίους εξαργυρώνουν σε «αγώνες» και θεάματα. (Η «διασκέδαση», σαν «δέλεαρ»… «πίστης», και «οπαδικότητας» - «κλειστές αγορές». Καμιά ιδέα κανείς για την Ελληνική αγοράWink
- Χρήση RFID σε κρεβάτια νοσοκομείων στην Γερμανία, που θα επιτρέπουν (άκουσον, άκουσον), σε ένα κεντρικό σύστημα, ανά πτέρυγα, να ειδοποιεί για άμεση επαναδιάθεση – καθαρισμό, προς νέα χρήση άδειων κρεβατιών, από το προσωπικό καθαριότητας.

Παγκόσμια Διαβατήρια - Το Πρώτο Κύμα

Στον απόηχο της 11ης Σεπτεμβρίου, οι ΗΠΑ μπροστά, η Ευρώπη από κοντά, και ο υπόλοιπος κόσμος από πίσω, «δέχτηκαν», στο όνομα «ιερών τεράτων», όπως «Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας», το «Διεθνές Έγκλημα», η Καταπολέμηση του μαύρου χρήματος, ο έλεγχος χρηματοδότησης διαφόρων οργανώσεων και λοιπών άλλων, να αναθέσουν σε μια Οργάνωση…, την ICAO, το έργο να σχεδιάσει διαβατήρια ανυπέρβλητης ασφαλείας, τα οποία θα επιτρέπουν τον ενδελεχή έλεγχο όσων μπαίνουν – βγαίνουν σε μια χώρα. Το μέτρο ξεκίνησε με πρωτοβουλία και ευθύνη των ΗΠΑ αφού πρώτα πήρε χαρακτήρα Εθνικής Ασφαλείας.

Σήμερα το νέο αυτό διαβατήριο είναι γεγονός. Περιέχει ενσωματωμένη RFID τεχνολογία, και βιομετρικά στοιχεία. Μέχρι το τέλος του 2006, 16 έθνη, με πρώτη τις ΗΠΑ, επίσημα υιοθέτησε τις αρχές ICAO. Για το τέλος του 2007, 43 έθνη ακόμη θα συμπεριληφθούν στο σύστημα. Τελικός στόχος, το τέλος του 2010, όπου και τα 189 κράτη μέλη, πρέπει να έχουν ενταχθεί! Ποια είναι όμως αυτή η οργάνωση;

ICAO

Η ICAO, ή αλλιώς International Civil Aviation Organization, ένας Πολυεθνικός Οργανισμός, τμήμα των Ηνωμένων Εθνών (!) και υπεύθυνος για την διεξαγωγή όλων των διεθνών πτήσεων. Ανέλαβε το έργο (Wink να συντάξει τις κοινές Προδιαγραφές για το νέο Παγκόσμιου Τύπου διαβατήριο. Οι προδιαγραφές στις οποίες κατέληξε, δεσμεύουν τα κράτη μέλη να συμμορφωθούν, σε ένα ελάχιστα κοινά αποδεκτό σύνολο πληροφοριών. Π.χ. (ψηφιακή φωτογραφία, όνομα, επίθετο, εθνικότητα, ημ/νία γέννησης, τόπος γέννησης, αριθμός διαβατηρίου, ημ/νία έκδοσης διαβατηρίου, ημ/νία λήξεως, τύπος διαβατηρίου, καθώς και μια ψηφιακή υπογραφή, που αποτρέπει την αλλαγή κάποιου εκ’ των στοιχείων). Κάθε κράτος μέλος, έχει το δικαίωμα, να συμπεριλάβει και άλλες πληροφορίες, τώρα, ή στο μέλλον. (Το κρατάμε αυτό).

Το νέο διαβατήριο, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι φέρει τεχνολογία RFID, αποτελεί στην πραγματικότητα, το πρώτο Παγκόσμιο Μοντέλο, την πρώτη Παγκόσμια προσπάθεια, μηχανο(γ)ράφησης όλου του Πληθυσμού της ΓΗΣ, με τρόπο ενιαίο. Πρόνοια έχει ληφθεί, ώστε το νέο σύστημα, προδιαγραφές, βάσεις δεδομένων, λοιπές τεχνολογίες, να ανταποκριθούν σε έναν τέτοιο στόχο, και τελικά το νέο σύστημα, να καταργήσει κάθε εθνικό, αντίστοιχο παλαιό.

Το νέο Παγκόσμιο Σύστημα έκδοσης – καταγραφής – ταυτοποίησης υπηκόων, δεν λειτουργεί από μόνο του. Λειτουργεί παράλληλα με την εκάστοτε κρατική αστυνομική αρχή, αλλά επιτρέπει και σε Υπερ-εθνικές Υπηρεσίες όπως η Interpol, η Europol και ποιος ξέρει ποια άλλη, την δράση πέραν των «στενών» ορίων, που έως τώρα έθεταν εθνικά σύνορα, συμφέροντα, νόμοι, θεσμοί, πολιτισμό, καθεστώτα.

[Μηχανογράφηση == Αυστηρά Κοινές Προδιαγραφές] == [Κεντρικός Έλεγχος ] ==> [ Τυραννία ]

Τα νέα διαβατήρια, αποτελούν το βασικό μοντέλο, το πρώτο βήμα σε παγκόσμιο επίπεδο. (Γι’ αυτό και επικοινωνιακά επιλέχτηκε Οργανισμός που υπάγεται στον ΟΗΕ), Κάθε κράτος – μέλος, έχοντας δεχτεί τις οδηγίες του ICAO, προκειμένου να εκδώσει νέο διαβατήριο, προχωρά πέραν από την επιφανειακή συγκομιδή του συγκεκριμένου αριθμού πληροφοριών που απαιτούνται, στην πραγματικότητα όμως, συναινεί και εγκαινιάζει στην δημιουργία μιας Παγκοσμίας βάσης δεδομένων, στην οποία απώτερος στόχος είναι η συγκομιδή στοιχείων, για κάθε πολίτη αυτού… του Πλανήτη!

Βιομετρικά Στοιχεία

Τα βιομετρικά στοιχεία στην γενικότητά τους, αποτελούν το καθένα ξεχωριστά, και όλα μαζί συνάμα, μια μοναδική ψηφιακή ηλεκτρονική υπογραφή του κάθε ανθρώπου. (Απαραίτητη προϋπόθεση, να διασφαλιστεί η Μοναδικότητα, αν στόχος είναι ο πληθυσμός όλης της Γης). Η αρχή γίνεται με μια ψηφιακή φωτογραφία, αλλά εθελοντικά, όπως είδαμε, κάθε χώρα μπορεί να προσθέσει και άλλες πληροφορίες, όπως «αποτύπωμα» ίριδας ματιού, ψηφιακή υπογραφή,…., και να φτάσει γιατί όχι και σε δείγμα DNA (όπως π.χ. κάνουν ήδη στην Αγγλία, για κάθε περίπτωση ανθρώπου που απασχολήσει ανοίγοντας φάκελο την αστυνομία).

Την ψηφιακή φωτογραφία, εύκολα μπορεί κάποιος να υποτιμήσει. Πρόκειται όμως περί βιομετρικού στοιχείου με πολλές δυνατότητες, που επιπλέον επιτρέπει σε μικρό βαθμό ακόμη το προτέρημα σύγκρισης δια γυμνού οφθαλμού.

Στην πραγματικότητα, μια απλή φωτογραφία, είναι αρκετή για την ταυτοποίηση ενός ανθρώπου, με αρκετά μεγάλο ποσοστό επιτυχίας. Η θεωρία στηρίζεται στην εξέταση, ανάλυση και μαθηματική καταγραφή συγκεκριμένων χαρακτηριστικών του ανθρώπινου προσώπου. Έτσι για π.χ., η δομή των οστών, το μέγεθος και το σχήμα των ματιών - του κεφαλιού, οι αποστάσεις μεταξύ ματιών, ματιών – μύτης, κ.α, αποτελούν αντικείμενα μελέτης, εξειδικευμένων προγραμμάτων, που ασκούν «αναγνώριση προσώπου». Το σύνολο αυτών, των διακριτών «γεωμετρικών» στοιχείων ενός προσώπου, αποτελεί, ένα είδος βιομετρικής ταυτότητας για κάθε άνθρωπο το οποίο χρησιμοποιείται σαν στοιχείο αναγνώρισης για κάθε έναν από εμάς.
Ανατομία ενός Τέρατος

Οι υπολογιστές συνήθως χρησιμεύουν και εκτελούν συγκεκριμένες λειτουργίες, προσφέρουν μια εξειδικευμένο υπηρεσία. Ένα οργανωμένο σύνολο τέτοιων υπολογιστών, αποτελούν ένα Σύστημα, το οποίο σταδιακά αποκτά σώμα, όργανα, ιδιότητες, δυνατότητες, τις προσφέρουν ξεχωριστά, κάθε υπολογιστής – μέλος του Συστήματος. Με έναν τέτοιο τρόπο, οι υπολογιστές, θεωρούνται σήμερα, ότι διαθέτουν «μάτια» (κάμερες), «μνήμη» (βάση δεδομένων), και «λογική» (εντολές διαχειριστών - προγράμματα). Με την συγχώνευση των RFID αποκτούν δύο αισθήσεις ακόμη. «Αίσθηση - αντίληψης παρουσίας», όπως κάνουν και οι ανιχνευτές κίνησης, και «στόμα», «Αναφορά Ταυτότητας-Στοιχείων». Το τελευταίο, απλά, επιτρέπει σε μηχανές να επικοινωνούν μεταξύ τους αυτόματα, χωρίς την γνώση ή την έγκριση του ανθρώπου, με τον οποίο το/τα RFID σχετίζονται.

Φανταστείτε ένα σημείο ελέγχου, π.χ. έλεγχος διαβατηρίων, όπου το σύστημα έχει τους αισθητήρες του. Κάμερες, RFID scanners, λοιποί ανιχνευτές. Ένας «σημαδεμένος» τεχνολογικά (tagged) άνθρωπος, περνάει το σημείο ελέγχου. Ο πομπο/δέκτης RFID αναφέρει το «νούμερό» του, πληροφορία που διαβιβάζεται στον κάποιον κεντρικό υπολογιστή, ο οποίος ανακαλεί από την μνήμη του, τις πληροφορίες σχετιζόμενες για τον συγκεκριμένο Μοναδικό Αριθμό. Παράλληλα, και με αυτόματο τρόπο, το λογισμικό ελέγχου της κάμερας CCTV, έχει επικεντρωθεί στο πρόσωπο, αιχμαλωτίζει την στιγμή, και αποθηκεύει την φωτογραφία. Η ψηφιακή φωτογραφία που προκύπτει από την βάση δεδομένων, συγκρίνεται βιομετρικά, με αυτήν της CCTV. Την ίδια στιγμή το Σύστημα ελέγχει αν υπάρχουν τυχόν ειδοποιήσεις – αναφορές (flags) για το συγκεκριμένο άτομο, π.χ. λιποτάκτης, φυγόδικος, ύποπτος τρομοκρατίας, κλπ.

Το συγκεκριμένο παράδειγμα, αποτελεί την απλούστερη μορφή, ελέγχου, και ήδη εφαρμόζεται στις ημέρες μας (με κάποιες αποκλίσεις).

Εθνικές Ταυτότητες – Άλλα Δημόσια Έγγραφα

Τα τελευταία χρόνια, και μετά την 11/9, τόσο σε ΗΠΑ όσο και σε «Μεγάλη». Βρετανία πληθαίνουν οι φωνές και οι πιέσεις, για την καθιέρωση Εθνικής Ταυτότητας. Ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, με προθεσμία που λήγει τον Μάιο του 2008, η καθιέρωση της REAL ID κάρτας, αποτελεί πραγματικότητα.

ΗΠΑ – REAL ID

Μέχρι την τελευταία στιγμή, το αν το συγκεκριμένο «επίσημο έγγραφο», θα ήταν εφοδιασμένο με τεχνολογία RFID ή όχι, βρισκόταν υπό διαπραγμάτευση. Οι φωνές διαμαρτυρίας, που αντιδρούσαν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, φαίνεται τελικά να επικράτησαν, και τελικά η υποχρεωτική ταυτότητα που για πρώτη φορά θα αποκτήσουν οι Πολίτες και Κάτοικοι των ΗΠΑ, ΔΕΝ θα έχει RFID τεχνολογία ενσωματωμένη. (Δεδομένα όμως που μπορεί να αλλάξουν, ανά πάσα στιγμή, στο γενικότερο πλαίσιο «λιγότερες ατομικές ελευθερίες» έναντι προστασίας από «ασύμμετρες απειλές»).

Αξίζει να σημειωθεί, ότι Εθνική Ταυτότητα στις ΗΠΑ, δεν κατόρθωσε να γίνει πραγματικότητα, μετρώντας από το 1936, και την δημιουργία του Αριθμού Ασφάλισης - SSN (Social Security Number), τις χρονιές, 1971, 1973, 1976, 1977, 1981, 1993 (και παρά τις προτροπές και υποσχέσεις του κυρίου και της κυρίας Clinton), 1999 και έφτασε το 2001, η 11 Σεπτέμβρη, για να αλλάξει το κλίμα. Σύντομα μετά την κατάρρευση των διδύμων πύργων, ο Larry Ellison, επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρίας βάσης δεδομένων στον κόσμο, της Oracle, ελληνιστί («Μαντείο»), κάλεσε δημόσια για την «ανάπτυξη ενός εθνικού συστήματος ταυτοποίησης» και πρόσφερε να δωρίσει την απαραίτητη τεχνολογία, για την πραγμάτωση ενός τέτοιου εγχειρήματος.

Τον Σεπτέμβρη του 2004, το θέμα που συζητήθηκε στον Κογκρέσο, απορρίφθηκε. Επανήλθε όμως έναν χρόνο αργότερα, και είναι τελικά πέρασε ένας νόμος, γνωστός σαν REAL ID act 2005, ο οποίος κάνει ζητά, ομοσπονδιακές προδιαγραφές για εθνικό σύστημα βάσης δεδομένων για άδειες οδήγησης, έως το τέλος του 2009. Ψήφισμα, που θεωρήθηκε πλάγιος δρόμος για de facto καθιέρωση Εθνικής Ταυτότητας. Η Real ID, αν και εθελοντικής φύσης, θεωρείται σίγουρο ότι θα καταλήξει να γίνει υποχρεωτική. Ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία, Ron Paul, προειδοποίησε ότι, πιθανή άρνηση πολιτών να δεχτούν εθνική ταυτότητα, θα τους καθιστούσε «μη-πολίτες», οι οποίοι στην πραγματικότητα θα «έπαυαν να υπάρχουν», εννοώντας προφανώς, το «ψηφιακό κράτος των ΗΠΑ». Η έναρξη έκδοσης, έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο του 2008. 38 Πολιτείες των ΗΠΑ, έχουν καταθέσει νομοσχέδια, κατά του Real ID.

Αγγλία

Αντίστοιχα με τις ΗΠΑ, στην Αγγλία, οι κουβέντες για Εθνική Ταυτότητα, την τοποθετούν το νωρίτερο στα τέλη του 2009, με τελική ημερομηνία το 2014, ημερομηνία κατά την οποία κάθε Υπήκοος, και Κάτοικος Αγγλίας θα πρέπει να είναι εφοδιασμένος με αυτήν. Και σε αυτήν την περίπτωση, όπως και των ΗΠΑ, η ταυτότητα προβλέπεται να βοηθήσει στην «καταπολέμηση της τρομοκρατίας», και την «απάτης ταυτότητας» - (identity fraud)

Νιγηρία

Σε άλλες χώρες, τα πράγματα κυλούν ακόμη πιο βιαστικά. Στην Νιγηρία, εξετάζουν το ενδεχόμενο υιοθέτησης νέας Εθνικής Ταυτότητας, η οποία θα έχει πολλαπλές δυνατότητες. Θα λειτουργεί, σαν εκλογικό βιβλιάριο, βιβλιάριο υγείας, αλλά και να μπορεί να διεκπεραιώνει και ηλεκτρονικές πληρωμές, συν τις άλλοις. Θα περιέχει βιομετρικά στοιχεία, το όνομα, την, ψηφιακή φωτογραφία, δακτυλικό αποτύπωμα, μεταξύ άλλων, που επίσης θα υπάρχουν στην κεντρική βάση δεδομένων της χώρας. (Έχετε ακούσει κάτι πιο τρομακτικό?)

Κίνα

Η Κίνα επιλέχθηκε για περιγραφή στο τέλος, γιατί το μέγεθος, τόσο της χώρας, όσο και του σχεδίου που φιλοδοξεί να φέρει εις πέρας, δημιουργεί πραγματικά Δέος. Η Κίνα λοιπόν, στα πλαίσια και σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που θα λάβει για την τέλεση των «ολυμπιακών» Αγώνων του 2008 στο Πεκίνο, έχει αποφασίσει, να πληρώσει το ποσό των 6 εκατομμυρίων δολαρίων, για να εφοδιάσει κάθε κάτοικο της χώρας, με εθνική ταυτότητα τεχνολογίας RFID. Το συγκεκριμένο έργο, θεωρείται το μεγαλύτερο RFID project του κόσμου, αλλά η σημασία του είναι ανεκτίμητης αξίας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις (που μπορεί να είναι ήδη ετεροχρονισμένες), ήδη γύρω στα 400 εκατομμύρια Κινέζοι έχουν λάβει την σχετική ταυτότητα, ενώ μέχρι του 2008 οι αναφορές κάνουν λόγο για στόχο περί των 900 εκατομμυρίων ταυτοτήτων να έχουν εκδοθεί.
Εκτός από την εθνική ταυτότητα, πάντα με αφορμή τους Παγκόσμιους (και όχι Ολυμπιακούς), Αγώνες, Κινέζοι επίσημοι, κάνουν λόγο, για χρήση της τεχνολογίας RFID για «καταπολέμηση πλαστογραφίας», «επιθεώρηση ηλεκτρονικών εισιτηρίων», «διαχείριση στόλου οχημάτων», κ.α. εφαρμογών. Πόσο μάλλον σε μια χώρα, που παράγει – κατασκευάζει στο όνομα της Παγκόσμιας Οικονομίας, δισεκατομύρια τέτοια chips.

(τέλος 1ου Μέρους).
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες