Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Με πυροβολισμούς στην ...Κερατέα γιορτάζουν οι Αλβανοί

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 18, 2008 5:56 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
«Θωρηκτό Ποτέμκιν» έτσι είναι. Θα γεμίσει η «πολιτική σκηνή» με νέους προφήτες- εφιάλτες. Όσο και αν πιστεύω ότι θα υπάρξουν σπινθήρες που θα ανάψουν πυρκαγιές αντιστάσεων και λαϊκών εκρήξεων, βραχύχρονα και μεσοπρόθεσμα, ίσως, θα ζήσουμε την επιδημία της νέας φαιάς Πανούκλας: Του ναοταξικού φασισμού, με όλες τις «προοδευτικές» και «αριστερές» αρματωσιές του.
Όταν βλέπεις και κείμενα του Στάθη να υμνολογούν τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλους «αριστερούς πατριώτες» να αρχίζουν να τα «μασάνε» και να ανοίγουν «διάλογο» με τον ΣΥΡΙΖΑ, αντιλαμβάνεσαι το τι θα επακολουθήσει: Μια νέα φαιά τρομοκρατία του «μαύρου-ροζ»!!!
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι επιθέσεις των διανοουμένων τύπου Γιανναρά. Σύσσωμη η διανόηση κάθε χρώματος και «θρησκεύματος» θα συστρατευτεί στον ιερό αυτοκρατορικό αγώνα κατά των λαών, ακριβώς γατί πάντα είχε εύκαμπτη ραχοκοκαλιά και έγλυφε την μπότα των ισχυρών…
Κάποιος ρωτάει το τι θα κάνουμε, λες και μπορούμε ατομικά να ανάψουμε το σπίρτο. Αυτό που χρειάζεται άμεσα είναι να μη λυγίσουν οι ελάχιστες συνειδητές δυνάμεις που αντιστέκονται. Η ίδια η εφιαλτική κατάσταση θα συνειδητοποιεί μέρα με την ημέρα πάρα πολλούς και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις σύνδεσης και οργάνωσης των αντιστάσεων. Τα κύτταρα που υπάρχουν σήμερα θα πολλαλασιαστούν και τα ρυάκια που θα ξεπηδήσουν από τα «εθνικά σοκ» που θα υποστούμε θα γίνουν χείμαρρος και τότε θα βρεθούν και οι ηγέτες και οι μορφές αντίστασης και αγώνα.
Και τότε θα σαρωθούν οι νεοσκοταδιστές και οι νέοι δωσίλογοι.
Προς το παρόν ας ακολουθήσουμε το σύνθημα του Δαντών:
Τόλμη, Τόλμη και πάλι Τόλμη!!!
_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΤΖΑΝΟΥΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 18, 2008 7:25 pm    Θέμα δημοσίευσης: Κάποιες προτάσεις Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Αριστείδης έθεσε ένα καίριο ερώτημα "Και εσύ τι έκανες για αυτό"

Σίγουρα ο καθένας ξεχωριστά δεν μπορεί να κάνει τίποτα και η μη ύπαρξη ενός πόλου ή και κινήματος εάν δυσκολεύει απείρως τη κατάσταση.

Με τις λίγεις γνώσεις που έχω θα ήθελα να θέσω ορισμένες λέξεις κλειδιά που άλλοι μπορούν να αναπτύξουν καλύτερα και μέσω μίας σύνθεσης να καταλήξουμε και σε ένα (Παραγωγικό) συμπέρασμα.


Αντι-πληροφόρηση, εισοδισμός, διαδικτύωση, εξωστρέφεια, εξειδίκευση, ακτιβισμός, στοχοποίηση (Ιδεολογική), ανάδειξη ηγετών μικρο-ομάδων, προβολή "Εναλλακτικής" ημερήσιας διάταξης πληροφοριών στα προσκείμενα ΜΜΕ, απομυθοποίηση προσέγγιση ουδέτερων-φιλικών διαμορφωτών κοινής γνώμης, "Δίκτυ αράχνης", χρησιμοποίση τακτικών Λόμπυ (Λίγα από πολλούς)-συνεχής "Βομβαρδισμός" αξιωματούχων με τα αιτήματα, καμπάνιες με στοχευμένη δράση και συγκρότηση πρόσκαιρων συμμαχιών κτλ.


Είμαι της γνώμης ότι σε κάποια φάση κάτι έχει επιτευχθεί μέσω του ίντερνετ και εάν αυτό μπορέσει να μετασχηματιστεί σε κοινωνικό επίπεδο θα είναι μία πρώτη σημαντική αλλαγή.

Η νέα παγκόσμια τάξη μόλις τώρα αρχίζει να επιβάλλεται και ουσιαστικά γεγονότα όπως του Κοσσυφοπεδίου έχουν συμβολική αξία ώς εμπέδωση των αρχών του Νέου-παγκοσμιοποιημένου φεουδαρχικού καπιταλισμού. Εάν περάσουν σιγά-σιγά δεν θα μπορεί κανείς να αναστρέψει τα γεγονότα. Η γενιά η σημερινή φέρει πλέον βαρύ ιστορικό φορτίο.

Η αποτυχία (Όπως λένε και οι Αμερικάνοι (Sic) δεν είναι επιλογή.

Όπως και η απραξία.
Επιστροφή στην κορυφή
Μπρακούλιας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 18, 2008 7:50 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ!
Δυστυχώς δεν πρόκειται για ταινία αλλά για τη ζοφερή πραγματικότητα.
Όπως πολύ σωστά λέει ο Παλαίμαχος, όταν βλέπεις ανθρώπους όπως ο Στάθης ή ο Γιανναράς που είχαν πει στο παρελθόν τα σύκα-σύκα εναντίον του νεοταξισμού, να αλλάζουν ρότα, τότε πραγματικά κάποιο μαυρο-ροζ έμεσμα μαγειρεύεται στο καζάνι.
Νομίζω ότι ο τόπος δεν έχει ζήσει άλλες εποχές όπως αυτή τη χρονική στιγμή.
Εννοώ ότι ούτε ακόμη και στα πιο μαύρα χρόνια δικτατοριών, κατοχών και δεξιάς, δεν υπήρχε τόσο απόλυτος έλεγχος συνειδήσεων.
Σήμερα, ακόμη περισσότερο και από την εποχή της Σημιτοκρατίας, ΟΛΑ είναι ελεγχόμενα σε τέτοιο βαθμό ώστε χάνονται ακόμη και τα γεγονότα.
Ποτέ άλλοτε δεν είχαν τη δύναμη να αποσιωπήσουν τα καθαυτά γεγονότα, όπως έκαναν χθες με το Κόσοβο.
Ποτέ άλλοτε δεν έλεγχαν τόσο στενά διανόηση, δημοσιογραφία, ΜΜΕ, κόμματα και άλλους φορείς.
Φθάσαμε να νοσταλγούμε την εποχή Πιουριφόι όπου τουλάχιστον υπήρχε μία μαχόμενη Αριστερά.
Ένας λαός που ανέχεται τέτοιες καταστάσεις και καταπιάνεται από το πρωί ως το βράδυ το πώς θα γίνει και αυτός λαμόγιο στη θέση του λαμόγιου, δεν έχει μέλλον, παρά μόνο ως καρπαζοεισπράκτορας του κάθε αλβανού δεν διστάζει ακόμη και να γίνει πιόνι του διαβολοαμερικάνου για να πετύχει το σκοπό του.
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 18, 2008 8:50 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο εφιάλτης του σήμερα

Η αλήθεια είναι ότι η σημερινή νεοταξική εποχή είναι χωρίς ιστορικό προηγούμενο. Σήμερα φυλακίζουν και αλώνουν τη σκέψη σου. Είσαι ηττημένος και φυλακισμένος και σε κάνουν να μην το νιώθεις και το χειρότερο να πιστεύεις ότι είσαι και ελεύθερος.

Ωστόσο, μη μας παρασύρει το επιφαινόμενο: Το σκοτάδι του νέου Μεσαίωνα! Είναι τα αντικειμενικά γεγονότα που καθορίζουν τις εξελίξεις και όχι η περίοδος του σκοταδιού. Η κρίση του συστήματος στην αυτοκρατορική, ιμπεριαλιστική του διάσταση είναι κι αυτή χωρίς ιστορικό προηγούμενο: Είναι η πλέον βάρβαρη, βαθιά, κτηνώδης και αποκρουστική μέσα στην ιστορία.

Οι αντιφάσεις συνεπώς αξεπέραστες και εκρηκτικά οξύτατες. Η αντίφαση ανάμεσα στην οξύτητα με την οποία μπαίνουν τα ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ προβλήματα και η ολοκληρωτική αδυναμία των παγκοσμιοποιητών να τα επιλύσουν είναι που θα καθορίσει τις εξελίξεις. Είναι αυτό που θα φέρει σε μετωπική σύγκρουση τους λαούς με τους εξουσιαστικούς μηχανισμούς.

Από την άλλη
οι άλυτες αντιφάσεις του πλανητικού ολοκληρωτισμού οδηγούν στην επέλαση κατά των εθνικών κρατών, δηλαδή στη δημιουργία εκρηκτικών εθνικών ζητημάτων. Εδώ δημιουργούνται νέες εκρηκτικές καταστάσεις που θα πυροδοτήσουν καταλυτικά τις συνειδήσεις.

Αν υπήρχε επαναστατικός πολιτικός πόλος η Νέα Τάξη θα κατέρρεε σαν χάρτινος πύργος. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει αφήνει κάποια περιθώρια ελιγμών στους δυνάστες και πρόσκαιρες νίκες τους, οι οποίες με τη σειρά τους προκαλούν και όλη αυτή τη μαυρίλα, την απαισιοδοξία, τον πεσιμισμό.

Οι «ελιγμοί», όμως, είναι πολύ περιορισμένοι. Είναι η αντικειμενική, ιστορική κατάσταση τέτοια (οι αξεπέραστες αντιφάσεις και τα οξύτατα προβλήματα), πάνω στην οποία θα συντρίβονται όλοι οι «λεπτοί χειρισμοί» και «ελιγμοί» των πολιτικών υπηρετών και των νέων γενίτσαρων.

Καμιά «τάξη» δεν μπορεί να επιβάλλουν. Η «τάξη» τους είναι χτισμένη πάνω στην άμμο. Η οργισμένη φωνή των λαών, ότι και να κάνουν, γρήγορα θα ακουστεί βροντερή…

Θα χρειαστεί, ίσως, να ζήσουμε νέα δράματα, νέες αιματοχυσίες, αλλά το επαναστατικό σάλπισμα δεν θα αργήσει. Αρκεί να μην καμφθούμε και να δουλέψουμε συνειδητά για την ενότητα των αντιστασιακών δυνάμεων…

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Μεγκουλίνα



Ένταξη: 15 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 283

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 19, 2008 10:18 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Γαργάρα έκαναν όλοι τις ριπές από Καλάσνικωφ που ακούστηκαν στον Κουβαρά. Και δεν είναι δυνατόν να ήταν οι μόνοι σε όλοι την Ελλάδα, σίγουρα θα υπήρξαν και αλλού

Όπως λένε οι κάτοικοι, ανεπισήμως η αστυνομία είπε ότι δεν θέλει να δώσει έκταση για να μην δημιουργήσει ανυσηχία στο πανελλήνιο.

Αστυνομικοί συντάκτες δεν υπάρχουν σε αυτό τον τόπο; Μόνο για το χιόνι έχουν πληροφόρηση;


Νομίζω ότι αυτές τις ημέρες είχαμε ένα κλασσικό παράδειγμα για το πως τα ΜΜΕ πειθαρχούν σε "γραμμές" που παίρνουν από "ψηλά", Γιατί δεν μπορεί ΟΛΕΣ οι εφημερίδες και ΟΛΑ τα κανάλια να καλύπτουν το 90% της ειδησεογραφίας τους με το ΧΙΟΝΙ και όχι με τις εκλογές στην Κύπρο και το Κόσσοβο, όταν τα ΜΜΕ όλου του κόσμου ΒΟΟΥΣΑΝ ειδικά για το Κόσσοβο.

_________________
«μας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχθείτε, υποταχθήκαμε και βρήκαμε την στάχτη…»

Γ. Σεφέρης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Μουράλωφ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 19, 2008 10:25 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
«Οχι» στην απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου

Νίκος Μπογιόπουλος

Η απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία ισοδυναμεί με κομβική εξέλιξη για την περιοχή, για την Ευρώπη και χωρίς καμία υπερβολή για τον κόσμο ολόκληρο. Οι κανόνες βάσει των οποίων διέπετο το διεθνές δίκαιο μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αφού «διαμελίστηκαν» (με το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας από την ΕΕ το 1991), αφού «βομβαρδίστηκαν» (με το βομβαρδισμό του ΝΑΤΟ το 1995 και το 1999), τώρα πια, πολύ απλά, καταργούνται και τυπικά.
Με την προχτεσινή εξέλιξη το δράμα της πάλαι ποτέ ενιαίας Γιουγκοσλαβίας δείχνει να φτάνει στο τέλος. Ταυτόχρονα, όμως, ανοίγει στη διεθνή σκηνή μια νέα αυλαία, μια νέα δραματική αρχή. Τώρα, πλέον, η ιμπεριαλιστική πολιτική του διαμελισμού μιας ομοσπονδίας, της Γιουγκοσλαβίας, φτάνει στα ακρότατα όριά της: Στον ακρωτηριασμό της κυριαρχίας ενός κράτους, της Σερβίας, με την απόσπαση εδαφών του.
*
Το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο θα κουβαλάει την υπόθεση της Γιουγκοσλαβίας ως αιώνιο στίγμα στην πλάτη του.
Δε σεβάστηκαν τίποτα: Ούτε την ειρήνη στα Βαλκάνια όταν συμφώνησαν στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας το 1991.
Ούτε την πάνδημη αντίθεση του ελληνικού λαού στον πόλεμο, όταν συμμετείχαν στο βομβαρδισμό της το 1999.
Δε σεβάστηκαν καν τις ίδιες τις υπογραφές τους, κάτω από το κοινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, όταν και δεσμεύτηκαν να μη συναινέσει η Ελλάδα σε καμία αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια.
*
Σήμερα τα σύνορα στα Βαλκάνια ανατρέπονται με τον πιο επίσημο τρόπο. Η Ελλάδα θα όφειλε να είναι η χώρα που πρώτη και κατηγορηματικά θα αρνείτο την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου και η τελευταία που θα διανοείτο ποτέ να συνηγορήσει στην «ανεξαρτητοποίησή» του.
Ακόμα κι αν δεν υπήρχαν λόγοι τιμής, λόγοι ιστορικής εμπειρίας, λόγοι διεθνούς νομιμότητας, που υπαγορεύουν μια τέτοια στάση, υπάρχουν λόγοι στοιχειώδους προσέγγισης της κατάστασης: Μια ματιά στην Κύπρο, μια ματιά στη Θράκη, μια ματιά στα εδάφη που εφάπτονται των θεωριών περί «Μεγάλης Αλβανίας» πείθει...
*
Τα ερωτήματα έχουν τεθεί επανειλημμένα. Η κυρία Μπακογιάννη, ο κ. Καραμανλής, ο κ. Παπανδρέου (γνωστός ο ρόλος του την περίοδο των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας) οφείλουν να απολογηθούν:
• Ποιο ελληνικό «εθνικό» συμφέρον - ειδικά σε μια εποχή «ιδιωτικών επισκέψεων» Τούρκων αξιωματούχων στη Θράκη και προσπάθειας της Αγκυρας για «αμοιβαιότητα» όσον αφορά τις μειονότητες σε Ελλάδα και Τουρκία - υπαγορεύει την επέμβαση ξένων χωρών στα εσωτερικά άλλου κράτους στο όνομα της «προστασίας μειονοτήτων»;
• Ποιο ελληνικό «εθνικό» συμφέρον - ειδικά μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες κατοχής της Κύπρου - υπαγορεύει την αποδοχή της απόσπασης εδαφών ενός κράτους με την τακτική της στρατιωτικής εισβολής;
• Ποιο ελληνικό «εθνικό» συμφέρον - ειδικά σε μια περίοδο που εντείνονται οι διεργασίες αναβάθμισης του ψευδοκράτους - υπαγορεύει την ντε γιούρε νομιμοποίηση της αυθαιρεσίας που παίρνει τη μορφή «ανθρωπιστικών επεμβάσεων» (άλλοτε με «Στελθ» και βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου κι άλλοτε με τον «Αττίλα») μέσω της αναγνώρισης «ανεξαρτησίας» και διεθνούς οντότητας σε εδάφη που έχουν αποσπαστεί με τη βία από κυρίαρχα κράτη;
• Ποιο ελληνικό «εθνικό» συμφέρον - ειδικά σε μια εποχή που τα σύνορα επαναχαράσσονται και που η Ελλάδα υποτίθεται πασχίζει να αντιμετωπίσει «αλυτρωτισμούς» τύπου Σκοπίων -υπαγορεύει τη συνέργεια σε κινήσεις που θέτουν σε αχρηστία αποφάσεις του ΟΗΕ, όπως ακόμα κι αυτή η 1244, που ορίζει ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι τμήμα της Σερβίας;
Επιστροφή στην κορυφή
Αλιευτής
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 19, 2008 8:27 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΑΠΟ:
http://politis-gr.blogspot.com/


Κόσσοβο …ώρα μηδέν !

Πως μπορεί ένα στρατηγικό λάθος των ΗΠΑ και η εν μέρει προσπάθεια αποκατάστασης του , να απειλεί με ντόμινο διεθνών αναταραχών;

Τι σχέση μπορεί να έχουν οι ΗΠΑ , η Ρωσία , το Ιράκ , η προεκλογική εκστρατεία του Bush , οι επτά αδελφές ,η πολεμική βιομηχανία , η Αγγλία , η Γαλλία , η Γερμανία και τα Βαλκάνια;

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά τους. Το ότι οι ΗΠΑ είναι η ισχυρότερη χώρα διεθνώς δεν την καθιστά αυτομάτως και αλάθητη.

Πρόσφατο μεγάλο στρατηγικό τους λάθος ο πόλεμος στο Ιράκ .
Το Ρωσικό πετρέλαιο έχει κόστος εξόρυξης γύρω στα 20 $ το βαρέλι σε αντίθεση με το Ιρακινό πετρέλαιο που έχει κόστος 1-2 $ .

Η Αμερικανική επέμβαση λοιπόν έβγαλε από την διεθνή αγορά το Ιρακινό πετρέλαιο και προσέφερε έδαφος για κερδοσκοπικά παιχνίδια στις Επτά αδελφές. (από τις οποίες προήλθε και η κύρια χρηματοδότηση του προεκλογικού αγώνα του Bush.)
Το πετρέλαιο από τα 25 $ το βαρέλι το 2003 έχει φθάσει σήμερα στα 90-100 $ . Τα κέρδη των Επτά αδελφών τεράστια.

Το ίδιο όμως και το στρατηγικό λάθος των ΗΠΑ .

Γιατί το μη αξιοποιήσιμο ή με ελάχιστα κέρδη ρωσικό πετρέλαιο, με τις σημερινές τιμές έδωσε τεράστια κέρδη στην Ρωσία και την βοήθησε να γιγαντωθεί οικονομικά τα τελευταία χρόνια .
Εκεί λοιπόν που είχαμε μία αποδυναμωμένη στα όρια κατάρρευσης Ρωσία , ένα στρατηγικό λάθος των ΗΠΑ , την επανάφερε γιγαντωμένη στην διεθνή σκηνή.

Τα κολοσσιαία κέρδη από το πετρέλαιο την βοήθησαν να ξεπληρώσει το δημόσιο χρέος της και να προχωρήσει στην αξιοποίηση του φυσικού της αερίου , καθιστώντας την κύρια πηγή ενέργειας για την Ευρώπη.

Και εδώ υπεισέρχεται ο ρόλος των Βαλκανίων αφού αποτελούν μια από τις κυρίες πύλες ενέργειας για την Ευρώπη.
Οι παλαιότερες προσπάθειες των ΗΠΑ για την αλλαγή του χάρτη των Βαλκανίων, βοήθησαν την πολεμική τους βιομηχανία που ως γνωστόν είναι και η κυρίαρχη στην οικονομία τους .

Φθάνουμε λοιπόν στην ....ώρα μηδέν। Σήμερα !
Με την ανεξαρτητοποίηση του Κόσσοβου θα ακολουθήσει ένα διεθνές ντόμινο αναταραχών , εξεγέρσεων και βίαιων αλλαγών συνόρων σε διάφορα σημεία του πλανήτη μας. Μεταξύ αυτών και στη Ρωσία .

Η πολεμική βιομηχανία των ΗΠΑ θα έχει τεράστια οφέλη ,το ίδιο και Αγγλία , Γαλλία , Γερμανία χώρες με παρόμοια βιομηχανία.
Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι αυτές οι χώρες έσπευσαν αμέσως να αναγνωρίσουν το Κόσσοβο .

Έχουμε λοιπόν μια προσπάθεια κυρίως από τις ΗΠΑ για μερική διόρθωση του στρατηγικού τους λάθους .
Μέσω των Βαλκανίων λοιπόν επιδιώκουν να προξενήσουν εσωτερικές αναταραχές στη Ρωσία , να ανακόψουν την εξάπλωση του φυσικού της αερίου και συγχρόνως να βοηθήσουν στην οικονομική ευμάρεια της πολεμικής τους βιομηχανίας.

Συγχρόνως δε μέσω του ύποπτου ρόλου των μυστικών τους υπηρεσιών να κρατήσουν την πρωτοκαθεδρία , αφού όποια χώρα δεν συμπλέει και δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους ,θα εμφανίζονται αυτόματα και διάφορες εθνικιστικές τάσεις απόσχισης στο εσωτερικό της.

Περνάμε λοιπόν στην επόμενη φάση .

Εκεί που είχαμε διάφορα “σκάνδαλα” ή τρομοκρατικές ενέργειες ως μέσον πίεσης στις διάφορες κυβερνήσεις , το παιχνίδι τώρα αλλάζει .

Πλέον οι μορφές πίεσης θα είναι ο εκφοβισμός για …..εσωτερικές εθνικιστικές αναταραχές και αποσχίσεις .

Το έχω πει και θα το ξαναπώ .

Ενός Κόσσοβου μύρια έπονται !
Επιστροφή στην κορυφή
Μουράλωφ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 19, 2008 9:02 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η στρατηγική των προτεκτοράτων

Η Αμερικανική αυτοκρατορία και τα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κράτη της Ευρώπης προωθούσαν ως στρατηγικό στόχο το διαμελισμό των Βαλκανίων και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και τη δημιουργία προτεκτοράτων.
Οι αντιφάσεις αυτής της στρατηγικής δεν απέφεραν τα αναμενόμενα: Τη Ρωσία δεν την γονάτισαν. Αντίθετα την ισχυροποίησαν.
Τώρα επιτείνονται τα «βραχυκυκλώματα» αυτής της στρατηγικής των προτεκτοράτων και βαθαίνουν τα αδιέξοδα.
Η ισχυροποίηση της Ρωσίας πιέζει την αυτοκρατορία και την οδηγεί σε αδιέξοδα αντιφάσεων, εφιαλτικά για τους λαούς των Βαλκανίων. Έτσι από τη μια αγωνίζεται με νύχια και με δόντια να σώσει το προτεκτοράτο των Σκοπίων και από την άλλη προωθεί καινούργια προτεκτοράτα με την ανεξαρτησία του Κοσσόβου.
Και είναι αντίφαση αυτό γιατί η δημιουργία του προτεκτοράτου του Κοσσόβου απειλεί με διάλυση το προτεκτοράτο των Σκοπίων.
Προσπαθούν, λοιπόν, με αφόρητες πιέσεις προς την Ελλάδα και «εκβιασμούς» να αποδεχθεί τη διπλή ονομασία για τα Σκόπια, μήπως και τυχών σωθούν τα Σκόπια από τις αλυσιδωτές παρενέργειες που θα προκληθούν με την ανεξαρτησία του Κοσσόβου.
Η πρεμούρα της Ντόρας αποκαλύπτει τις πιέσεις.
Η Ελλάδα δεν θα έπρεπε καθόλου να συζητάει το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, να αρνείται κατηγορηματικά κάθε συζήτηση για όνομα «Μακεδονία» και ταυτόχρονα επίσης ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ να αρνείται την αυτονομία του Κοσσόβου.
Διαφορετικά ανοίγει η ίδια το δρόμο για κατάτμηση και των δικών της συνόρων…
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 20, 2008 1:58 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Χρήστης Anathema να τοποθετήσει τα νέα θέματά του σε αυτή την ενότητα.
Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι όταν υπάρχει συζήτηση με το ίδιο θέμα να μην ανοίγουμε καινούργιες ενότητες.
Ευχαριστούμε.
_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Anathema



Ένταξη: 24 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 90

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 20, 2008 7:50 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ «ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ»ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ ΜΕΣΩ CNN

Την ώρα των πανηγυρισμών για την Ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου, στην Πρίστινα εξελισσόταν το σχέδιο του επόμενου στόχου, όπως προπαγάνδιζε τεράστιο, καλοφτιαγμένο, κόκκινο σαν την αλβανική σημαία πανό, που έγραφε:

"PA KOSOVE DHE CAMERINUK KA SHQIPERI!KOSOVA E PAVARUR!"

Δηλαδή«ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ ΚΑΙ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΒΑΝΙΑ»!!!

Και στο κάτω μέρος «ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΣΟΒΟΥ»!

Διαβάστε περισσότερα εδώ http://www.noiazomai.net/kosovtsam.html

Πηγή:press-gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Παντελής



Ένταξη: 18 Οκτ 2006
Δημοσιεύσεις: 324

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 20, 2008 9:21 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Κόσσοβο: Η μεγαλύτερη «βάση» των ΗΠΑ στον κόσμο!

Του Νίγκου Μπογιόπουλου
Ριζοσπάστης, 20/2

Το όνομα αυτού: Camp Bondsteel.

Εχει έκταση 10.000 στρέμματα. Βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του Κοσσυφοπεδίου, στην πόλη Ουρόσεβατς (όπου στρατοπεδεύουν κι ελληνικές ΝΑΤΟικές δυνάμεις). Ο «πληθυσμός» του ξεπερνά τους 7.000 «κατοίκους». Στην πραγματικότητα, ο αριθμός των «κατοίκων» του μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 20.000. Εντός της συγκεκριμένης έκτασης υπάρχει οδικό δίκτυο μήκους περί τα 30.000 χιλιόμετρα. Πάνω από 300 είναι τα κτίρια που έχουν κατασκευαστεί.

Από το Camp Bondsteel δε λείπει τίποτα. Μπορείς να βρεις τα πάντα: Από πάρκα και τεράστιους χώρους υπαίθριας αναψυχής μέχρι αθλητικές εγκαταστάσεις, νοσοκομείο και «ζωή» που διαρκεί ολόκληρο το 24ωρο. Με μια λεπτομέρεια: Για να τα βρεις όλα αυτά, για να μπεις δηλαδή στο Camp Bondsteel, πρέπει να είσαι πεζοναύτης των ΗΠΑ. Γιατί το Camp Bondsteel δεν είναι παρά η τεράστια αμερικανική στρατιωτική βάση που χτίστηκε μετά τους βομβαρδισμούς του 1999 στο Κόσσοβο.

Για την ακρίβεια: Η μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική βάση στον κόσμο!

*

Τόσο μεγάλη σε έκταση και σημασία είναι για τους Αμερικανούς η βάση του Camp Bondsteel, που οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να μεταφέρουν εκεί τη βάση του Αβιάνο που βρίσκεται στην Ιταλία.

Η βάση στο Κοσσυφοπέδιο μπορεί να εξασφαλίσει πολύ καλύτερα τους σκοπούς τους, δεδομένου ότι οι ΗΠΑ γύρω της έχουν διαμορφώσει μια πολύ ευρύτερη «υγειονομική ζώνη», που το οδικό της δίκτυο ξεπερνά τα 300 χιλιόμετρα και μπορούν να έχουν τον έλεγχο σε πάνω από 70 γέφυρες. Η στρατηγική σημασία της βάσης του Κοσσυφοπεδίου φαίνεται από το γεγονός ότι ετοιμάζεται να αντικαταστήσει μια βάση, του Αβιάνο, από την οποία απογειώνονταν την περίοδο των βομβαρδισμών πάνω από 1.000 αεροπλάνα του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας...

*

Ενα επιπλέον ενδιαφέρον στοιχείο σχετικά με τη βάση του Camp Bondsteel είναι η χωροταξική της τοποθέτηση (ενδεικτική του τρόπου που οι ιμπεριαλιστές «λύνουν» τα θέματα των συνόρων). Αν και τα σύνορα μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και ΠΓΔΜ δεν έχουν καθοριστεί, οι ΗΠΑ δεν είχαν κανένα πρόβλημα να εκτείνουν τη βάση τους τόσο σε περιοχές του Κοσσόβου, όσο και σε περιοχές που εκτείνονται εντός της ΠΓΔΜ...

Αλλωστε, οι δρόμοι των πετρελαίων ουδέποτε λογάριασαν σύνορα χωρών, πολύ περισσότερο όταν δεν πρόκειται για κράτη, αλλά για προτεκτοράτα.

*

Ως γνωστόν, ο πόλεμος είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα. Κατ' επέκτασιν, τα στρατόπεδα δεν είναι παρά η προέκταση των εγκαταστάσεων των πολυεθνικών. Ειδικά σε ό,τι αφορά στο Camp Bondsteel μιλάμε για την προέκταση των πολυεθνικών του πετρελαίου.

Η βάση στο Κοσσυφοπέδιο και η τοποθεσία που επελέγη για την οικοδόμησή της «συνέπεσε» με τη διαδρομή του αγωγού AMBO (Albania, Macedonia, Bulgaria Oil). Η έδρα, δε, της ομώνυμης εταιρείας (ΑΜΒΟ) είναι στη Νέα Υόρκη...

Σύμφωνα με τις αμερικανικές μελέτες, ο πετρελαιαγωγός της AMBO, που βασικοί μέτοχοι για την κατασκευή του είναι οι «EXXON - Mobil» και η «Chevron» (αλλά και η «Χαλιμπάρτον» του Αμερικανού αντιπροέδρου Τσένι) και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 1,5 δισ. δολάρια, θεωρείται από στρατηγικής άποψης ως «κορυφαίας σημασίας» διότι μπορεί να ελέγχει την τροφοδοσία της Ευρώπης με το πετρέλαιο της Κασπίας Θάλασσας.

Επομένως ένας αγωγός που θα ελέγχεται οικονομικά και στρατιωτικά από τις ΗΠΑ, ακόμη κι αν μεταφέρει πετρέλαιο ρώσικο, στην ουσία καθιστά τις ΗΠΑ ρυθμιστές της «κάνουλας»...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Κίρκη
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 20, 2008 10:31 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τα μίσθαρνα όργανα της αμερικάνικης πρεσβείας δεν κρατάνε πλέον ούτε τα προσχήματα. Δεν κρύβονται!!!
Με υστερικούς αλλαλαγμούς διατυμπανίζουν και το ξεπούλημά τους, αλλά και την απύθμενη ανοησία τους
Διαβάστε το παρακάτω κείμενο από
:http://www.greekalert.com/




Οι Σέρβοι .....Χούλιγκανς της Καρχιλάκη! UPDATE

Η πολεμική ανταποκρίτρια Μαρία Καρχιλάκη στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων χαρακτήρισε του Σέρβους που βγήκαν στο δρόμο να εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους στην αναγνώριση του Κοσσόβου...ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ!!!

Χούλιγκανς που επιτίθεντο κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ...και άλλων αμερικανικών στόχων...

Η μπαρουτοκαπνισμένη "δημοσιογράφος" αυτό τον χαρακτηρισμό επέλεξε να δώσει σε αυτούς που αγανάκτησαν επειδή τους κλέβουν την γη τους και την ιστορία τους..
αυτόν τον χαρακτηρισμό βρήκε να δώσει σε αυτούς που έχουν πληρώσει ακριβό φόρο αίματος για να επιτευχθούν τα σχέδια των "γερακιών" για τα Βαλκάνια...
αυτόν τον χαρακτηρισμό βρήκε να δώσει σε αυτούς που γίνονται μάρτυρες του ξενοκινούμενου διαμελισμού της χώρας τους!

δηλαδή αν αύριο ξημερώσει μια τέτοια μέρα και για εμάς...όποιος βγει να διαμαρτυρηθεί ή προσπαθήσει να αντισταθεί στα σχέδια κάποιων...θα είναι ... χούλιγκαν....η ακόμη χειρότερα....μπορεί είναι πατριώτης...που ίσως είναι ότι χειρότερο για αυτούς που σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς!

Αν η κα Καρχιλάκη θεωρεί "χούλιγκανς" όλους αυτούς...δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν...
ή δεν γνωρίζει τι σημαίνει η λέξη ή απλά μετέφρασε το δελτίου τύπου κάποιας πρεσβείας...
τρίτη περίπτωση δεν βρίσκουμε...αν και πολύ θα θέλαμε να υπήρχε...
Επιστροφή στην κορυφή
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 20, 2008 11:04 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Από το πρώτο τεύχος του ΡΕΣΑΛΤΟ, ακατάπαυστα και κουραστικά αναλύαμε την νεοταξική διαλεκτική των προτεκτοράτων. Κάποιοι μας είπαν συνωμοσιολόγους!!!
ΣΗΜΕΡΑ και οι τυφλοί αρχίζουν να βλέπουν.
Απόσπασμα από το τεύχος-3:




Αναδιάταξη των συνόρων με την κατασκευή μειονοτήτων


Μία από τις βασικές συνιστώσες της πλανητικής στρατηγικής είναι η αναδιάταξη των συνόρων και των γεωπολιτικών ισορροπιών, η κατάτμηση των υφιστάμενων κρατών και η δημιουργία κρατών προτεκτοράτων.
Τα Βαλκάνια είναι το πρώτο θύμα αυτών των νεοταξικών σχεδιασμών. Σήμερα μόνο όσοι φορούν παρωπίδες δεν μπορούν να διακρίνουν ότι η ιμπεριαλιστική διαλεκτική της αλλαγής συνόρων «διεισδύει» και στην Ελλάδα.
Ο αυτοκρατορικός ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ χρησιμοποιεί την παλιά καλή συνταγή του «διαίρει και βασίλευε». Το παράδειγμα της Γιουγκοσλαβίας είναι πολύ πρόσφατο. Αναμοχλεύει πάθη, ερεθίζει συμφέροντα, προκαλεί έριδες, εξαγοράζει και υποκινεί κάθε πρόστυχο και τυχοδιωκτικό στοιχείο, ομάδα ή κόμμα. Συγκεντρώνει γύρω του όλα τα κοινωνικά περιττώματα για να διασπάσει τις τάξεις και τους λαούς, να προκαλέσει συγκρούσεις και να έρθει στο τέλος ως «ειρηνευτής» και «προστάτης» για να επιβάλει την επικυριαρχία του.
Τα ιδεολογικά λάβαρα αυτής της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας του διαμελισμού των εθνικών κρατών είναι τα «ανθρώπινα δικαιώματα», τα «δικαιώματα των μειονοτήτων», ο «αντιεθνικισμός» και «αντιρατσισμός». Τα κοινωνικά δικαιολογητικά: οι εξαθλιωμένες, διασκορπισμένες και απελπισμένες μάζες των Αλβανών. Ο στρατιωτικός μοχλός της αναδόμησης των Βαλκανίων είναι η ουτσεκάδικη μαφία. Τα πολιτικά στηρίγματα: Οι υποτελείς κυβερνήσεις και τα κόμματα, οι υπόδουλοι στοχαστές, οι «εκσυγχρονιστές» και οι «αριστεροί» κοσμοπολίτες, το πανεπιστημιακό κατεστημένο, τα ΜΜΕ και οι ποικιλόχρωμοι «αριστεριστές». Όλο αυτό το «αριστερο-νεοφιλελεύθερο» μωσαϊκό που αντανακλά όλα τα χρώματα της πολιτικής ίριδας έχει καταντήσει σήμερα η πιο αντιδραστική δύναμη της ελληνικής κοινωνίας: Η πέμπτη φάλαγγα του ευρω-ατλαντικού ιμπεριαλισμού.
Χωρίς να ρωτήσουν τον ελληνικό λαό βάλθηκαν να μεταβάλουν τη χώρα σε «πολύ-πολιτισμική» Βαβυλωνία, χωρίς ιστορικό παρελθόν και χωρίς μέλλον. Εισήγαγαν πάνω από δύο εκατομμύρια αλλοδαπούς εργάτες για να τους χρησιμοποιήσουν σαν απεργοσπαστική δύναμη και πολιορκητικό κριό για να αλώσουν τις κοινωνικές κατακτήσεις των Ελλήνων εργαζομένων, να τους περιθωριοποιήσουν και να επιβάλουν καθεστώς εργασιακού Μεσαίωνα.
Από την άλλη υποθήκευσαν συνειδητά την επιβίωση των Ελλήνων, ως λαού και έθνους. κατασκεύασαν νέες μειονότητες, φύτεψαν το σπόρο αναπόφευκτων μειονοτικών συγκρούσεων, ανέχτηκαν και συγκάλυψαν τη διείσδυση της ουτσεκάδικης μαφίας, υπό το μανδύα του οικονομικού μετανάστη. Της επέτρεψαν να προκαλεί τον ελληνικό λαό με διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, κατά του ελληνικού «εθνικισμού», ανεμίζοντας αλβανικές σημαίες (ενίοτε και αμερικανικές) και να καίει τις ελληνικές δημοσίως. Τέλος όλο αυτό το «προοδευτικό» ιερατείο έβαλε τον ελληνικό λαό στη γωνιά με την κατηγορία του «ρατσισμού» και με συνεχή πλύση εγκεφάλου προσπαθεί να αποκοιμίσει τα αντανακλαστικά της εθνικής αυτοσυντήρησης, να τον κάνει να αποδεχτεί χωρίς αντίσταση τον εποικισμό της χώρας του και να γίνει ο ίδιος Παλαιστίνιος ή ερυθρόδερμος των Βαλκανίων.
Πρέπει να σταθούμε ανελέητοι απέναντι στους Έλληνες προσκυνημένους. Διαφορετικά η Ελλάδα θα έχει την τύχη της Σερβίας
Επιστροφή στην κορυφή
Κίρκη
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 21, 2008 2:50 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η Διατεταγμένη πληροφόρηση

Από:http://www.greekalert.com/

Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος 2008
Η Καρχιλάκη συνεχίζει το "καλό" ρεπορτάζ!

Και ενώ προχθές μείναμε με ανοικτό το στόμα ακούγοντας την μπαρουτοκαπνισμένη "δημοσιογράφο" Μαρία Καρχιλάκη να αποκαλεί τους Σέρβους...χούλιγκαν!
Ήρθε εχθές να αποκαταστήσει τα πράγματα αποκαλώντας τους Σκοπιανούς που επιτέθηκαν στον Ελληνικό σύνδεσμο και στην ίδια...οργισμένους νεαρούς και αγανακτισμένο πλήθος!!!

Βέβαια δεν μας είπε αν η αγανάκτηση τους ήταν δίκαιη....
άλλα έχουμε χρόνο και για αυτό...σε επόμενο δελτίο τύπου που θα το αποκαλέσουν ρεπορτάζ!

Οι Σέρβοι που τους κλέβουν την γη και την ιστορία τους, όταν αντιδρούν είναι...χούλιγκανς
Οι Σκοπιανοί που προσπαθούν να κλέψουν την ιστορία μας και που έμπρακτα αποδεικνύουν πως στο μέλλον θα θέλουν και κομμάτι της πατρίδος μας....είναι οργισμένοι νεαροί και αγανακτισμένοι πολίτες!!

αυτή είναι η Ελληνική δημοσιογραφία εν έτη 2008

Τελικά είστε Μegaλο κανάλι...και αξιόπιστο...αλλά για τους φίλους σας...
Επιστροφή στην κορυφή
ΝΑΤΑΛΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 21, 2008 9:25 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν έχει να πει τίποτα για όσα δραματικά συμβαίνουν; Άκρως επικίνδυνα για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία!!!
Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ!!!
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες