Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΠΕΡΙ ΣΚΟΠΙΩΝ

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΑΛΕΚΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 05, 2007 3:07 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Στο μεγάλο εθνικό θέμα της ονομασίας των Σκοπίων το ΠΑΣΟΚ δήλωσε επισήμως δια στόματος του κ Πάνου Μπεγλίτη ότι συμφωνεί με τη «σύνθετη ονομασία ως μόνη διεθνή και για κάθε χρήση» (που θα εμπεριέχει βέβαια τον όρο Μακεδονία). Απέρριψε όμως ευτυχώς την διπλή, (άλλη για τους διεθνείς οργανισμούς και τα άλλα κράτη και άλλη για την Ελλάδα). Με τη στάση του αυτή εναρμονίζεται πλήρως με την ηττοπαθή και παρακλητική στάση της ΝΔ που απευθυνόμενη στους γείτονες τους εκλιπαρεί να αυτοαποκαλούνται με το σύνθετο όνομα : «Άνω ή Νέα Μακεδονία»! Άλλο που δεν ήθελαν! «Αλλιώς θα τεθεί ζήτημα Βέτο για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ»! (Ζήτημα ρητορικό, δευτερεύον και υπερβατό σε εύλογο χρονικό διάστημα ). Το ΠΑΣΟΚ σιωπά ακόμη και σε αυτό ,για να μην θυμώσουν οι ΗΠΑ!

Τους εκλιπαρούν δηλαδή (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) να αποδεχτούν να ονομάζονται «Μακεδονία»!! Πράγμα που σημαίνει προκαταβολική υποχώρηση στο καίριο θέμα του ονόματος!!

Αυτό αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι το ΠΑΣΟΚ εγκατέλειψε οριστικά την σθεναρή γραμμή του Ανδρέα Παπανδρέου όπως αυτή εκφράστηκε στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών το 1992 .

Καλούμε την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντήσει δημόσια σε δύο ερωτήματα

1) προσχωρήσατε ναι ή όχι στην ενδοτική γραμμή που καταγγείλατε κάποτε ως στάση εθνικής μειοδοσίας ; Ή δεν έχετε καμία σχέση με το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ του Α Παπανδρέου;

2) Ενώ κάνατε ανοικτό στο λαό δημοψήφισμα για την εκλογή προέδρου του κινήματος σας, γιατί αρνείστε ην πραγματοποίηση δημοψηφίσματος για την έγκριση ή μη της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και αργότερα στην Ε.Ε; Μήπως γιατί είναι γνωστή η βούληση του Ελληνικού λαού να μην αποδεχτεί την σύνθετη ονομασία ;
Επιστροφή στην κορυφή
Παντελής



Ένταξη: 18 Οκτ 2006
Δημοσιεύσεις: 324

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 14, 2007 12:48 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Κόσσοβο - Κύπρος - Θράκη - Σκόπια...*

Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος


Η απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία και τα όσα διαμείβονται σε αυτή την κατεύθυνση τούτες τις μέρες, δεν αποτελούν απλώς «ένα ακόμα κεφάλαιο» της ταραγμένης βαλκανικής Ιστορίας. Συνιστούν μια κομβική εξέλιξη για την περιοχή, για την Ευρώπη και χωρίς καμία υπερβολή για τον κόσμο ολόκληρο (όσον αφορά τους κανόνες από τους οποίους θα διέπεται το διεθνές δίκαιο στον 21ο αιώνα).
Οι ΗΠΑ και η ΕΕ φαίνεται να προχωρούν στην ολοκλήρωση του εγκλήματος της διάλυσης της πρώην Γιουγκοσλαβίας που ξεκίνησε το 1991. Αλλά, με την περίπτωση του Κοσσυφοπεδίου, γίνεται ένα βήμα παραπέρα: Εδώ πια δε μιλάμε για την έτσι κι αλλιώς ιμπεριαλιστική πολιτική του διαμελισμού μιας ομοσπονδίας, της Γιουγκοσλαβίας, αλλά και για τον ακρωτηριασμό της κυριαρχίας ενός κράτος, της Σερβίας, με την απόσπαση εδαφών του.
*
Η Ελλάδα αφήνει να διαρρέει ότι η θέση της για το Κοσσυφοπέδιο στο πλαίσιο της ΕΕ θα κινηθεί στη γραμμή ότι «δε θα είναι η πρώτη, αλλά ούτε και η τελευταία χώρα της ΕΕ που θα αναγνωρίσει το Κόσσοβο». Πρόκειται για πολιτική στάση που το ζύγι της Ιστορίας την κατατάσσει δίπλα σε άλλες «λαμπρές» στιγμές, όπως οι συμφωνίες Ζυρίχης - Λονδίνου, σχέδιο Ανάν κλπ.
Η Ελλάδα, αντιθέτως, θα όφειλε να είναι η χώρα που πρώτη και κατηγορηματικά θα αρνείτο την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου και η τελευταία που θα διανοείτο ποτέ να συνηγορήσει στην «ανεξαρτητοποίησή» του.
*
Η κυρία Μπακογιάννη, ο κ. Καραμανλής, ο κ. Παπανδρέου (γνωστός ο ρόλος του την περίοδο των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας) οφείλουν να απαντήσουν:
· Ποιο ελληνικό «εθνικό» συμφέρον - ειδικά σε μια εποχή «ιδιωτικών επισκέψεων» Τούρκων αξιωματούχων στη Θράκη -υπαγορεύει την επέμβαση ξένων χωρών στα εσωτερικά άλλου κράτους στο όνομα της «προστασίας μειονοτήτων»;
· Ποιο ελληνικό «εθνικό» συμφέρον - ειδικά μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες κατοχής της Κύπρου - υπαγορεύει την αποδοχή της ντε φάκτο απόσπασης εδαφών ενός κράτους με την τακτική της στρατιωτικής εισβολής;
· Ποιο ελληνικό «εθνικό» συμφέρον - ειδικά σε μια περίοδο που εντείνονται οι διεργασίες αναβάθμισης του ψευδοκράτους - υπαγορεύει την ντε γιούρε νομιμοποίηση της αυθαιρεσίας που παίρνει τη μορφή «ανθρωπιστικών επεμβάσεων» (άλλοτε με «Στελθ» και βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου κι άλλοτε με τον «Αττίλα») μέσω της αναγνώρισης «ανεξαρτησίας» και διεθνούς οντότητας σε εδάφη που έχουν αποσπαστεί με τη βία από κυρίαρχα κράτη;
· Ποιο ελληνικό «εθνικό» συμφέρον - ειδικά σε μια εποχή που τα σύνορα αμφισβητούνται και που η Ελλάδα υποτίθεται πασχίζει να αντιμετωπίσει «αλυτρωτισμούς» τύπου Σκοπίων -υπαγορεύει τη συνέργεια σε κινήσεις που θέτουν σε αχρηστία αποφάσεις του ΟΗΕ, όπως ακόμα κι αυτή η 1244, που ορίζει ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι τμήμα της Σερβίας;
Ριζοσπάστης, 14/12/07
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Anathema



Ένταξη: 24 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 90

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 20, 2008 7:54 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Σκοπιανοί:"Κρετίνοι Έλληνες εμείς θα φτάσουμε μέχρι τη Θεσσαλονίκη"

Μαρία Καρχιλάκη

Ανταποκρίτρια του Mega από τα Σκόπια. Λέει στο βραδινό δελτίο ειδήσεων.

ΑπομαγνητοφώνησηSadμπορείτε να το δείτε εδώ http://www.megatv.com/gegonota/ )

Η πρεσβεία μας στα Σκόπια δέχεται λιθοβολισμό αυτή τη στιγμή.

Πολιορκείται από οργισμένους νεαρούς. Αυτοί που είχαμε την τύχη ή την ατυχία να συναντήσουμε με το συνεργείο του Mega στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων που διαδήλωναν υπέρ των συγκεκριμένης ονομασίας, να μην αλλάξει δηλαδή το συνταγματικό τους όνομα , προσπαθήσαμε λοιπόν να τραβήξουμε ορισμένα πλάνα.

Όταν λοιπόν τείναμε το μικρόφωνο για να μιλήσουμε με κάποιους απ αυτούς τους νεαρούς εκείνη την ώρα ήταν καμιά 500αριά, ένας από αυτούς κινήθηκε εναντίον μου, προσπάθησαν τα παιδιά του τηλεοπτικού μου συνεργείου να με προστατέψουν , κινήθηκε εναντίον μου μιλώντας Γαλλικά, προσπάθησαν λοιπόν οι συνάδελφοί μου να με προστατέψουν με αποτέλεσμα να τους δείρουν με κλωτσιές και μπουνιές καθώς επίσης και έναν ακόμα συνάδελφο οπερατέρ ελληνικού καναλιού.

Αντιλαμβάνεστε ότι εγκαταλείψαμε την προσπάθεια να μιλήσουμε με τους ανθρώπους αυτούς και φύγαμε για να έλθουμε εδώ να κάνουμε αυτή τη ζωντανή μας σύνδεση.

Είναι έκρυθμη η κατάσταση, αυτό που είδαμε με ανησυχεί πάρα πολύ, αρκεί να σας πω τα συνθήματα «Κρετίνοι Έλληνες» και τα πόστερ που βλέπαμε και τα πανό που κρατούσαν ήταν στα Αγγλικά, γλώσσα προφανώς για να μπορούν και οι Έλληνες προφανώς στα Ελληνικά κανάλια στόχευαν, να μπορούν να καταλάβουν την σημασία όσων λένε.

Κρατώντας σημαίες με τον ήλιο της Βεργίνας και επιδεικνύοντας χάρτες της «Μεγάλης Μακεδονίας» έλεγαν επίσης ότι «Εμείς θα φτάσουμε μέχρι τη Θεσσαλονίκη».
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκέπτης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 20, 2008 9:06 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Σάλος απο την κουταμάρα της Καρχιλάκη

Σάλος έχει δημιουργηθεί στο mega αλλά και σε όλη την πιάτσα και τον κόσμο που παρακολούθησε το δελτίο ειδήσεων όταν άκουσε την Μαρία Καρχιλάκη να χαρακτηρίζει χούλιγκανς τους Σέρβους που διαδήλωναν διαμαρτυρόμενοι για την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου.

Δεν είπε όμως η Μαρία το ίδιο για τους Κοσοβάρους -Σκοπιανούς που χτύπησαν τον οπερατέρ του καναλιού στα Σκόπια έξω απο την Ελληνική πρεσβεία.

Αυτή η φιλοαμερικανική θέση εξέθεσε ανεπανόρθωτα την πολεμική ανταποκρίτια που στιγμάτισε το προφίλ της απο μια άστοχη κουταμάρα.

troktiko.blogspot.com
Επιστροφή στην κορυφή
Καχύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 21, 2008 6:39 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΑΠΟ:http://www.karsilamas.blogspot.com/


Ανω Μακεδονία,Κάτω Μακεδονία,Νέα Μακεδονία,Παραπέρα Μακεδονία.


Θλίψη και μόνο προκαλούν οι προτάσεις Νίμιτς.


Θλίψη και μόνο προκαλούν τα κατορθώματα των πολιτικών μας.


Αφού κατάφεραν όλα αυτά τα χρόνια το ακατόρθωτο,δηλαδή να αναγνωρίσουν σχεδόν 125 χώρες το μόρφωμα των Σκοπίων ως Μακεδονία,τώρα προσπαθούν να μας πείσουν ότι το Νέα Μακεδονία είναι μεγάλη επιτυχία.


Θλιβερή η υπουργός εξωτερικών που βγήκε χθές με το γνωστό σαρδόνιο χαμόγελο των Μητσοτάκηδων να μας πεί τα ευχάριστα.


Θλιβερό το ΠΑΣΟΚ που ενώ τόσα χρόνια αδράνησε,τώρα απαιτεί βέτο.


Υπάρχει άραγε έστω και ένας νοήμων Ελληνας που να πιστεύει ότι αν κυβερνούσε ο ΓΑΠ θα έβαζε ποτέ βέτο στην είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ;


Θλιβερά και τα υπόλοιπα κόμματα που θεωρούσαν και θεωρούν το θέμα της ονομασίας δευτερεύον.


Χθές το βράδι οι Σκοπιανοί εθνικιστές,δημιούργησαν πρωτόγνωρα επεισόδια εις βάρος της Ελληνικής διπλωματικής αποστολής και εναντίον Ελλήνων δημοσιογράφων.


Κι αντί να τους βάλουμε στην θέση τους,καθόμαστε και τους παρακαλαμε να δεχθούν συμβιβασμό.


Αντί να λυπόμαστε εμείς για τις εξελίξεις,φέρονται ως δυσαρεστημένοι οι Σκοπιανοί.
Ωραίο παράδειγμα δίνουμε στον κόσμο.


Σε λίγο όποιος θέλει να ονομάσει το κρατίδιο του Αττική,Ηπειρο,Θράκη,να ενσωματώσει στην ιστορία του τον Αλέξανδρο,τον Περικλή,τον Λεωνίδα,όχι μόνο θα έχει το δικαίωμα να το κάνει αλλά θα του λέμε κι ευχαριστώ.


Πάρε κόσμε θα φωνάζουμε και θα διαλαλούμε την πραμάτεια μας.


Αλλοίμονο στους προγόνους μας που πολέμησαν ανά τους αιώνες για να ξεπουλάμε εμείς,όλοι μας,την ιστορία μας και τα σύμβολα μας.


Αλλοίμονο στους πεσόντες στις Θερμοπύλες,στο Σούλι,στην Κορυτσά για τα ρεζιλίκια των απογόνων τους.


Λαός χωρίς ιστορική μνήμη είναι λαός χωρίς μέλλον.


Και για την Ελλάδα το μέλλον προμηνύεται δυσοίωνο.
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 22, 2008 9:20 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΑΠΟ το PRESS-GR
http://press-gr.blogspot.com/


Τι έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου...
....για τον όρο "Μακεδονία"

.
Σε ό,τι αφορά στην ονομασία, για μας, το θέμα είναι κρίσιμο! Για μένα, δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα να δεχθώ τον όρο «Μακεδονία», υπό οιανδήποτε μορφή αυτός περιέχεται στην ονομασία των Σκοπίων! Πολλοί ξένοι ρωτούν, γιατί επιμένετε τόσο στο θέμα της ονομασίας; Τι είδους μονομανία είναι αυτή, τι μανία καταδιώξεως; Κι όμως υπάρχει λόγος! Πολλές δεκαετίες τώρα υπάρχει το «σλαβομακεδονικό» λόμπυ, πανίσχυρο στον Καναδά, ισχυρό στην Αυστραλία, ισχυρό στις Η.Π.Α. Αυτό το λόμπι δουλεύει γι’ αυτό που λέγεται η «Μεγάλη Μακεδονία».
Η «Μεγάλη Μακεδονία» που θα περιέχει τη Μακεδονία του Πιρίν, τα Σκόπια και την Ελληνική Μακεδονία. Η προπαγάνδα είναι πολύχρονη, και καλά χρηματοδοτημένη. Αλλά για να πετύχει ένα τέτοιο σενάριο- γιατί σενάριο είναι, δεν λέω ότι θα βγει πέρα, δεν θα το αφήσουμε να βγει πέρα- για να υπάρξει αυτό το σενάριο χρειάζεται μια «άγκυρα», χρειάζεται ένα όχημα αλυτρωτισμού, όπως έχει ειπωθεί, χρειάζεται να υπάρχει κάτι, ένα κράτος που να λέγεται «Μακεδονία». Αυτή είναι η σημασία του να μην υπάρχει στα σύνορά μας κράτος που να λέγεται «Μακεδονία», διότι αποτελεί απειλή εν δυνάμει. Αυτό είναι ένα από τα σενάρια για τη Βαλκανική χερσόνησο.
Ανδρέας Γ. Παπανδρέου
.
Αυτά έλεγε πριν 15 περίπου χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου για την υπόθεση της ονομασίας των Σκοπίων.Είναι άραγε επίκαιρα; Πρέπει να τα λάβουν υπόψη τους οι πολιτικοί μας; Ας μη ξεχνιόμαστε και μην πέφτουμε στις παγίδες των αμερικανών.
Ν.Τ.

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΓΙΑΝΝΗΣΜ



Ένταξη: 03 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 463

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 27, 2008 1:43 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Aπό το ιστολόγιο του Αντίβαρου(blog.antibaro.gr):



Ανακοίνωση Τύπου της Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα της 21ης Φεβρουαρίου 2008

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ», ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ.net», ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «ΜΑΚΕΔΝΟΣ», ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ, ΤΗΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΤΗΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΝΑΔΑ, ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΤΗΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΑΦΡΙΚΗΣ, ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ


21/2/2008

ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ Η ΓΕΝΕΣΙΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ, ΠΕΡΙ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ

ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΝΑ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ


Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ, μετά τη δημοσιοποίηση της νέας Πρότασης Νίμιτς, παρατηρεί ότι πρόκειται για καθαρή πρόταση ΔΙΠΛΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ και ΣΥΝΘΕΤΗΣ Ραδιουργίας, με σκοπό να υφαρπαχθεί η συγκατάθεση του Ελληνισμού σε μια πράξη ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ, ανάλογη εκείνης που προέβλεπε για την Κύπρο το περιβόητο «Σχέδιο Αννάν»!

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ παρατηρεί κατά δεύτερο λόγο, ότι επί της ουσίας, η νέα ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΙΜΙΤΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ, αφού εκείνη προέβλεπε ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ, δηλαδή του ονόματος που ενοχλούσε την Ελλάδα και με το οποίο αυτοαποκαλούνταν τα Σκόπια, κάτι το οποίο δεν υιοθετείται, αφού ο Μεσολαβητής, προτείνει να παραμείνει ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑ, ΩΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»!!!


Η αποδοχή μιας τέτοιας θεμελιώδους παραβίασης της Ενδιαμέσου Συμφωνίας από την Αθήνα, θα οδηγήσει σε απρόβλεπτα καταστροφικό τελικό αποτέλεσμα, αφού, συν τοις άλλοις, η Πρόταση Νίμιτς, όπως διαβάζεται πίσω από τις γραμμές:

1ον. ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΜΑΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ» σκέτα!!! Έτσι μας απαγορεύουν τη χρήση του ονόματος «ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», «ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΣ ΛΙΜΕΝΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», «ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», «ΥΠΕΡ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», ακόμη και το «Θεσσαλονίκη, ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»!!! Μας απαγορεύουν ως φαίνεται και την Επίσημη Κρατική Εορτή του θρυλικού «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΟΣ»!!! ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ μέσα στην ίδια μας την πατρίδα!!! ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΝΑ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ!!! (II, § 8 «Κανένα κράτος δεν θα έχει αποκλειστικά δικαιώματα, πολιτικά είτε εμπορικά, στα ονόματα «Μακεδονία» ή «Μακεδονικός» μόνο του»).

2ον. ΜΑΣ ΖΗΤΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΡΗΤΑ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ και άλλων, που έχουν γίνει μέχρι τώρα ή θα γίνουν στο μέλλον, ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»!!! (II, § 2 «Αναγνωρίζεται ότι το συνταγματικό όνομα του Δευτέρου Μέρους είναι Δημοκρατία της Μακεδονίας και ότι το έδαφος του Δευτέρου Μέρους περιλαμβάνει μέρος της ιστορικής Μακεδονίας»)!

3ον. ΜΑΣ ΖΗΤΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ» ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΜΜΕ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ!!! (II, § 9 «Τα ονόματα “Μακεδονία” και «”Μακεδονικός” μπορεί να χρησιμοποιούνται εμπορικά και από τα δύο Μέρη και από τους πολίτες και από οργανωμένες ομάδες νομικά αναγνωρισμένες εκάστου των δύο Μερών αλλά μόνο σύμφωνα και υποκείμενο στην υφισταμένη διεθνή νομοθεσία, σε συμβάσεις και πρακτικές οι οποίες αφορούν τη χρήση γεωγραφικών ονομάτων για εμπορικούς και παρόμοιους λόγους.

4ον. ΜΑΣ ΖΗΤΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΕ ΣΥΝΘΕΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»!!! Σε αντίθεση με την πάγια Εθνική Θέση!!! (II, § 3-4-5-6) [Η Πρόταση παραθέτει 5 πιθανά και απαράδεκτα Σύνθετα Ονόματα–μοντέλα, τα οποία αποτελούν δόλωμα «χαμηλής ευφυΐας», παρασκευασμένο στα αμερικανικά εργαστήρια, ώστε να μπορέσουν να εμφανιστούν σαν άλλοθι, τραγικών εθνικών υποχωρήσεων]!!!

5ον. ΜΑΣ ΖΗΤΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΗΕ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ (ΝΑΤΟ – Ε.Ε.) ΣΑΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΟΝΟΜΑ, ΕΝΑ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΠΡΟΤΑΘΕΝΤΑ ΣΥΝΘΕΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ-ΜΟΝΤΕΛΑ, με ρητή σημείωση ότι θα αναφέρονται και θα αναγράφονται και εν συντομία!!! Δηλαδή δεν θα γράφεται στις πινακίδες ή έγγραφα π.χ. “DEMOCRATIC REPUBLIC OF MACEDONIA” αλλά “D.R. MACEDONIA”!!! ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΤΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»!!! Όπως γινόταν με το ανεπτυγμένο “The Former Yugoslavian Republic of Macedonia” που γινόταν “F.Y.R.O. MACEDONIA”!!! (II, § 6 «…Το Επίσημο Διεθνές Όνομα μπορεί επίσης να χρησιμοποιείται όπου κρίνεται σκόπιμο σε συντομευμένες μορφές σύμφωνα με την εφαρμοζόμενη πρακτική που ισχύει σε ανάλογους διεθνείς οργανισμούς και συνεπές με την αποδεκτή πρακτική η οποία εφαρμόζεται γενικώς από τα κράτη, εκτός από όσα αναφέρονται στην παρακάτω παράγραφο 7»)!

6ον. ΜΑΣ ΖΗΤΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ αμοιβαία, ΣΚΟΠΙΑΝΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ!!! ΕΝΑ «ΡΕΠΟΥΣΗ-2»!!! Την ώρα που το μάθημα Ιστορίας των Σκοπίων θα ονομάζεται με δική μας αναγνώριση «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ Δημοκρ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», η «ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ Δημοκρ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» κοκ!!! Με αποτέλεσμα να αναπαράγεται ανεξέλεγκτα η σκοπιανική εσωτερική προπαγάνδα και να τροφοδοτείται η εσωτερική αλυτρωτική δίψα!!! (VI «Τα Μέρη θα εκφράσουν την πρόθεσή τους να αρχίσουν συνομιλίες με σκοπό τη δημιουργία μιας κοινής επιτροπής η οποία θα εξετάσει και θα κάνει υποδείξεις σχετικές με πολιτιστικά και εκπαιδευτικά θέματα όπως αυτά θα προτείνονται στην επιτροπή από τα Μέρη»)!

7ον. ΜΑΣ ΖΗΤΑ ΝΑ ΘΑΨΟΥΜΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΑ ΚΑΘΕ ΛΟΓΟ ΓΙΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ» που πλησιάζει τα 300.000 άτομα (ελληνόφωνους, σλαβόφωνους, βλαχόφωνους) και ζει σε καθεστώς καταπίεσης και τρόμου, χωρίς να έχει δικαίωμα σε γλώσσα, εθνότητα και ατομικό έστω αυτοπροσδιορισμό!!! (ΙV)

8ον. ΜΑΣ ΖΗΤΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ ΕΙΣΟΔΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!!! (II, § 2,5).

9ον. Επίσης, δεν διευκρινίζεται:

Α. Εάν θα καταθέτουμε ΣΧΕΔΙΑ ΠΤΗΣΗΣ στο όνομα «Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», όπως απαιτούν τελευταία τα Σκόπια, για υπερπτήση επάνω από τον εναέριο χώρο τους!

Β. Εάν θα χρησιμοποιείται σαν ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΗΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ τους το “ΜΚ”!

► ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ, ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΙΜΙΤΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΕΦΙΑΛΤΗΣ!!! ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ!!!


Απορρίπτουμε το περιεχόμενο του ως παντελώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ!!!

Καλούμε την Κυβέρνηση να το ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΑΜΕΣΑ KAI ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ!!!

Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ!!!

Η «ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ» ΑΠΟ ΟΠΟΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΕΠΕΣΜΟΣ, ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΣ ΜΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΕΔΑΦΟΥΣ!!!

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!!

ΕΙΝΑΙ ΖΩΤΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΧΩΡΟΣ!!!

ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ!!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ, ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣΜΕΝΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ!!!

ΤΕΛΟΣ, ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες»!!!


Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
_________________
"Εάν δεν αφαιρέσεις από την αστική ηγεσία την υπεράσπιση του εθνισμού και την περάσεις στα χέρια της Αριστεράς, είσαι τελείως χαμένος σε οποιοδήποτε επαναστατικό σου παιχνίδι." Μιχάλης "Πάμπλο" Ράπτης.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Καχύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 06, 2008 11:27 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δείτε εδώ:http://sofistis.wordpress.com/



Το είδα και ανατρίχιασα..


Ενα σκοπιανό site σε άψογα ελληνικά! Με “ιστορικές” παραπομπές και “αναλύσεις” που χρονολογούνται από τη μάχη της ..Χαιρώνειας και διαστρεβλώνουν κατάφωρα και απροσχημάτιστα την Ιστορία.. Αυτό θα πει οργανωμένη από τα Σκόπια μαύρη-κατάμαυρη προπαγάνδα και φανατικός αλυτρωτισμός..
Οι αναγνώστες αυτού του blog ξέρουν πολύ καλά ότι κάθε άλλο παρά για εθνικισμό μπορεί να με κατηγορήσει κανείς.. Το συγκεκριμένο πρόβλημα πιστεύω ότι θα είχε λυθεί μια χαρά το 1993 με ένα σύνθετο όνομα.. Ομως όταν είδα αυτό το site σκέφτηκα πόσο οργανωμένα και συστηματικά κάνουν κάποιοι τη δουλειά τους και πραγματικά ανατρίχιασα.. Τελικά δεν είναι ασήμαντα όλα αυτά.. Αλήθεια, η αληθινή ιστορία, είναι άραγε γραμμένη σε κάποιο site στη γλώσσα τους φυσικά, έτσι με δυο λόγια, μπας και ξεστραβωθεί κανένας καλοπροαίρετος γείτονας και μάθει δυο τρία σωστά πράγματα έστω και επιπέδου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης;
Γιατί ρε γαμώτο μου είμαι τόσο βέβαιος ότι δεν υπάρχει;
Για να μην προσποιούμαστε λοιπόν ότι δεν βλέπουμε το εν λόγω σκοπιανό site είναι ΕΔΩ
Επιστροφή στην κορυφή
Καχύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 06, 2008 11:46 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΠΗΓΗ:http://greece-salonika.blogspot.com/2008/03/c-ana.html



Πράκτορας της CΙΑ ο οπλαρχηγός του ANA.
.

O οπλαρχηγός του ΑΝΑ (Albanian National Army) που διαδέχτηκε τον UCK μετά το τέλος του πολέμου στο Κόσοβο είναι πράκτορας της CΙA!
Αυτό υποστηρίζει σήμερα ο Τύπος στο Βελιγράδι και τα Σκόπια δημοσιεύοντας μάλιστα και τα σχετικά έγγραφα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Βέτσερ" που εκδίδεται στην ΠΓΔΜ,κατά τα πρόσφατα επεισόδια που ακολούθησαν τη μεγάλη διαδήλωση στο Βελιγράδι εναντίον της ανεξαρτητοποίησης του Κοσόβου,η ομάδα διαδηλωτών που εισέβαλλε στην Αμερικανική πρεσβεία της Σερβικής πρωτεύουσας,πέρα απ΄τις εκτεταμμένες καταστροφές που προξένησε στο κτίριο κατάφερε να αποσπάσει και άκρως απόρρητα έγγραφα στα οποία αγράφονται οι ταυτότητες αρκετών μυστικών πρακτόρων της Αμερικανικής κατασκοπείας στα Βαλκάνια.
Το σημαντικότερο "άκρως απόρρητο"έγγραφο ήταν η ταυτότητα του Γκαφούρ Φάζλι,αρχηγού του ΑΝΑ,με την οποία αποδυκνείεται πως ανήκει στο δυναμικό της CΙΑ..
Ο άνθρωπος δηλαδή που απειλεί Σκόπια,Σερβία,Μαυροβούνιο αλλά ακόμη και την Ελλάδα ως ο κύριος εκφραστής του "οράματος της Μεγάλης Αλβανίας" είναι ουσιαστικά ένας ακόμη Αμερικανός πράκτορας!
Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα ο εν λόγω πράκτορας την περίοδο αυτή διαμένει κάπου στη Βορ.Αλβανία..
Τα συμπεράσματα δικά σας..
Επιστροφή στην κορυφή
Anathema



Ένταξη: 24 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 90

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 12, 2008 6:30 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δεν άφησαν πρέσβη μας να υποστηρίξει στον ΟΗΕ τις ελληνικές θέσεις για τη Μακεδονία

ΟΙ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Εκτός από τον θλιβερό όσο και μελαγχολικό κύκλο των χαμένων ευκαιριών στην εθνική υπόθεση της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων, πρέπει να προσμετρήσουμε ακόμα σειρά αχαρακτήριστων παρεμβάσεων εναντίον όσων είχαν την τόλμη, το σθένος και τις γνώσεις να αντιπαρατεθούν συστηματικά και τεκμηριωμένα στην επιχειρηματολογία της πολιτοκοδιπλωματικής ελίτ της FYROM.

-Ύποπτες αναβολές και σκόπιμες χρονικές μεταθέσεις στη διεκπεραίωση απαραίτητων διπλωματικών κινήσεων που θα έδιναν πολιτικό βάρος και αέρα δικαίωσης των ελληνικών θέσεων.

-Υπονομεύσεις όλων όσοι σε πολιτικό κοινοβουλευτικό και διπλωματικό επίπεδο ήθελαν, αλλά και μπορούσαν να τραβήξουν την υπόθεση μπροστά, είναι μερικές μόνο όψεις αυτής της πληγωμένης εθνικής υπόθεσης.

Πληγωμένης βεβαίως, αν αναλογιστεί κανείς τον πλούτο των επιχειρημάτων που βασίζονται σε ιστορικά προηγούμενα και διεθνή ντοκουμέντα.

Χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του πρέσβη Μανώλη Γούναρη, στον οποίο η πολιτική και διπλωματική ηγεσία του ΥΠΕΞ δεν επέτρεψε να αναγνώσει μια πολυσήμαντη ομιλία σε διεθνή διάσκεψη του ΟΗΕ για τα τοπωνύμια.

Το «ΠΑΡΟΝ» φέρνει στη δημοσιότητα το κείμενο αυτό που ποτέ δεν εκφωνήθηκε.
Αντ' αυτού η ηγεσία του ΥΠΕΞ έδωσε εντολή σε νεαρό και άπειρο διπλωμάτη να παραστεί στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής του ΟΗΕ για τα τοπωνύμια (για τις ονομασίες δηλαδή φυσικών τοπίων, λιμνών, ποταμών κ.λπ. σε περιοχές για τις οποίες υπάρχουν διακρατικές διαφορές και διενέξεις) και να ψελλίσει ελάχιστες και ανούσιες λέξεις.

Οι θέσεις της Ελλάδας επί του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων είναι γνωστές, ήταν το κολοσσιαίο (sic) επιχείρημα του νεαρού διπλωμάτη απέναντι στα δηλητηριώδη βέλη που επί δύο ημέρες εξαπέλυσαν διπλωμάτες της Τουρκίας, της FYROM, αλλά και των ΗΠΑ.

Δεν έχει σημασία το ότι η συνεδρίαση αυτή έγινε τον περασμένο Σεπτέμβρη, στην έδρα του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, και εμείς το μάθαμε μόλις τις προηγούμενες ημέρες.

Σημασία, και μάλιστα πρωτεύουσα, έχει το έντονο παρασκήνιο μεταξύ υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα και των γραφείων της μόνιμης αντιπροσωπίας μας στον ΟΗΕ για να κοπεί η ομιλία του κ. Γούναρη.

Χάθηκε έτσι μια ακόμα ευκαιρία να καταγραφεί σε επίσημα πρακτικά των διασκέψεων του ΟΗΕ η ελληνική θέση.

Αυτό παίζει τεράστιο ρόλο για τις ανακεφαλαιώσεις που κατά καιρούς γίνονται στην έδρα του ΟΗΕ επί διακρατικών διαφορών και των θέσεων που κάθε χώρα υπερασπίζεται, σε ποιο βαθμό και με ποια επιμονή.

Δεν πρέπει έτσι να μας ακούγεται παράξενο το ότι αρκετές δυτικές χώρες, και όχι μόνο, είχαν σχηματίσει την εντύπωση ότι η Ελλάδα δεν ενοχλείται από πιο «εποικοδομητικές» προτάσεις και απόψεις που διατυπώνονταν κατά καιρούς και αλλοίωναν δραστικά την ουσία του προβλήματος της ονομασίας και μείωναν τη σημασία των ελληνικών θέσεων που αρχικά η πολιτική ηγεσία της χώρας μας είχε πάρει με καθολική λαϊκή αποδοχή.

Το κείμενο της ομιλίας είχε ως εξής:

«Αγαπητοί κύριοι,

Δεν υφίσταται οποιαδήποτε βάση από ιστορικής άποψης και από πλευράς Διεθνούς Δικαίου, για τη χρήση του ονόματος "Μακεδονία" εκ μέρους της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Πέραν τούτου, η χρήση εκ μέρους της FYROM του ονόματος αυτού ουδεμία σχέση έχει με την αρχή της κυριαρχίας του κράτους αυτού. Η Μακεδονία ήταν ένα ελληνικό βασίλειο μεταξύ άλλων πολλών ελληνικών βασιλείων, η Μακεδονία ήταν το βασίλειο του Φίλιππου και του Μ. Αλέξανδρου.

Όλοι οι έλληνες βασιλείς, όπως ο Φίλιππος, ο Μ. Αλέξανδρος, ο Αγαμέμνονας, ο Αχιλλεύς ο Κόδρος, ο Θησεύς, ο Ερεχθεύς, ο Άδμητος, ο Πυλέας, ο Νέστωρ, ο Οδυσσεύς, ο Ιάσων, ο Αιγεύς, ο Μίνως, ο Ιδομενέας, ο Κίνιρας, ο Ευαγόρας και άλλοι, είχαν την ελληνική εθνικότητα. Μακεδονική εθνότης ουδέποτε υπήρξε. Η γλώσσα και το αλφάβητο των ελληνικών βασιλείων ήσαν πάντοτε η ελληνική γλώσσα και το ελληνικό αλφάβητο (είτε ως Αττική είτε η Ιονική ή Αχαϊκή ή Αιολική διάλεκτος)!

Η δημιουργία της FYROM το 1947 ήτο ιδέα του γιουγκοσλάβου δικτάτορος Ιωσήφ Τίτο, οργανωτού του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα μεταξύ κομμουνιστών και εθνικιστών, με απώτερο στόχο σε περίπτωση νίκης των κομμουνιστών μιας εύκολης προσάρτησης της περιοχής της ελληνικής, βουλγαρικής και αλβανικής Μακεδονίας στη Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Η ιστορία της καλούμενης FYROM ουδεμία σχέση έχει με την ιστορία της Μακεδονίας, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής ιστορίας, ακριβώς όπως η ιστορία της Σπάρτης, των Αθηνών, της Κρήτης, της Κύπρου και της Ηπείρου.

Ακριβώς για τον λόγο αυτόν ουδέποτε οι Έλληνες θα δεχθούν τη διαστρέβλωση της ελληνικής ιστορίας εκ μέρους της FYROM ή και οποιουδήποτε άλλου. Ο Μ. Αλέξανδρος, τονώνοντας το ηθικό των στρατιωτών του στη μάχη των Γαυγαμήλων το 331 π.Χ., είπε: ό,τι εμείς κάνουμε τώρα, το κάνουμε για τη δόξα της Ελλάδας. Δεν είπε για τη δόξα της Μακεδονίας.

Γιατί;

Διότι πίστευε ότι η Μακεδονία ήταν ένα αναπόσπαστο τμήμα της Ελλάδας, ένα άλλο ιστορικό γεγονός που αποδεικνύει ότι ο Μ. Αλέξανδρος και οι Μακεδόνες ήσαν Έλληνες είναι το γεγονός ότι μετά τη μάχη στον Γρανικό το 334 π.Χ. ο Μ. Αλέξανδρος έστειλε στον Παρθενώνα, το κέντρο του Ελληνισμού και όχι στην πρωτεύουσά του την Πέλλα, τριακόσιες περσικές ασπίδες με το επίγραμμα "Αλέξανδρος, ο υιός του Φίλιππου και οι Έλληνες εκτός Λακεδαιμονίων". Οι Σπαρτιάτες δεν συμμετέσχον στις μάχες του Αλέξανδρου, διότι ήθελαν πάντοτε να είναι αυτοί οι αρχηγοί.

Ο Ηρόδοτος, ο πατέρας της Ιστορίας, δίδει έμφαση στο γεγονός ότι οι Μακεδόνες ήσαν Έλληνες.

Υπάρχουν κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών, τα οποία έχουν αναγνωρίσει (τη FYROM) με το όνομα "Μακεδονία ή Δημοκρατία της Μακεδονίας". Αυτό ήτο μια λανθασμένη απόφαση, η οποία ελήφθη για πολιτικούς λόγους. Τα κράτη αυτά οφείλουν να σεβαστούν την ελληνική ιστορία, ιδιαίτερα τα κράτη εκείνα που διατηρούν στην Ελλάδα αρχαιολογικές σχολές και να επανορθώσουν τις αποφάσεις τους, εάν πράγματι θέλουν να σέβονται το Διεθνές Δίκαιο, την Ιστορία και τη Δικαιοσύνη και αν πράγματι επιθυμούν να δουν τις αρχαιολογικές σχολές τους να παραμένουν στην Ελλάδα.

Η Ελλάς και ο ελληνικός λαός ουδέποτε θα επιτρέψουν τη χρήση του ονόματος "Μακεδονία", ως ονόματος κράτους, από οποιαδήποτε χώρα που προσβάλλει την ελληνική ιστορία, ακόμη και αν αναγνωρισθεί το όνομα αυτό από όλες τις χώρες του κόσμου.

Οι πολίτες της FYROM και η κυβέρνησή τους οφείλουν να διαλέξουν ένα άλλο όνομα για τη χώρα τους, ένα όνομα χωρίς τη λέξη "Μακεδονία" και "Μακεδονική", εάν πράγματι επιθυμούν μια ειρηνική συμβίωση της χώρας τους με τα γειτονικά τους κράτη, στα πλαίσια της αρχής των καλών γειτονικών σχέσεων, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. "Παιονία" ή Vardarska, ή "Δαρδανία", ή "Δακία", ή "Μεσία" είναι το σωστό όνομα για αυτήν τη χώρα».


http://www.paron.gr/v3/new.php?id=24816&colid=37&catid=42&dt=2008-03-09%200:0:0&page=2&mode=1&page=1&mode=1&page=2&mode=1&page=1&mode=1&page=2&mode=1&page=1&mode=1
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
ΓΙΑΝΝΗΣΜ



Ένταξη: 03 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 463

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 26, 2008 1:29 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Κι όμως, το κατωτέρω κείμενο δημοσιεύθηκε στην ΑΥΓΗ!

Από το http://red-pep.blogspot.com/



ΥΓΙΕΙΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΑΝΤΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΦΑΓΙΑΣ



Του Γιάννη Σχίζα

"Δημοκρατία της Μακεδονίας" ονοματίζουν τη γειτονική χώρα αρκετές δεκάδες επώνυμοι της αριστεράς, εντός ή πέριξ του ΣΥΡΙΖΑ, σε διακήρυξη που δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες "Αυγή" και "Εποχή" της 16.3.2008 υπό τον τίτλο: "Όχι στον εθνικισμό και στις συναινέσεις που τον συντηρούν". Στο πλαίσιο ενός συστηματικού εθνικού αυτομαστιγώματος - επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, ελληνικής επιχειρηματικής διείσδυσης στα Βαλκάνια κ.λπ. - οι υπογράφοντες δίνουν ένα στίγμα ελευθεριότητας όσον αφορά τη χρήση ιστορικών τίτλων. Και όμως, στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, πολλοί από αυτούς θα πρέπει να είχαν εμπλακεί σε "ονοματολογικούς καυγάδες" κάποιας κλίμακας. Θα πρέπει να είχαν συγκρουσθεί, περισσότερο ή λιγότερο, γύρω από σημειολογικά προβλήματα συνδεόμενα με όρους όπως "ΚΚΕεξ", "ΚΚΕεσωτ", "ψευτοΚΚΕ" κ.λπ.

Μας νουθετούν λοιπόν να αναλογιστούμε τα ελληνικά σφάλματα και τον δικό μας σωβινισμό. Να αποτάξουμε τον "αντιαμερικανισμό που δεν εξηγεί τίποτε", να προτιμήσουμε υγιείς διεθνιστικές τροφές αντί της "σκοπιανοφαγίας". Εναλλακτικά, όμως, αυτοί που κατά πάσα πιθανότητα εκφωνούσαν ή σιγοντάριζαν το σύνθημα "Αμερικάνοι φονιάδες των λαών", επιστρέφουν στις παλαιοκομμουνιστικές ρίζες και εμφανίζουν τον Νατοϊκό Μπάτμαν ως την ενσάρκωση και ολική πηγή του κακού. Και αφού "ένας είναι ο εχθρός - ο ιμπεριαλισμός", δεν έχουν να πουν τίποτε για τους μικρομεσαίους ιμπεριαλισμούς που φύονται στην περιοχή μας. Δεν έχουν να κάνουν κανένα σχόλιο για το επεκτατικό "γενετικό πρόγραμμα" του γειτονικού κράτους. Δεν έχουν "προσέξει" αυτό το ευδιάκριτο και αυτονόητο που, μεταξύ άλλων, πρόσεξε πρόσφατα και η Αλέκα Παπαρήγα - δηλαδή την κραυγαλέα θρασύτητα μιας μικρής χώρας, πληθυσμιακά υποθηκευμένης και απειλούμενης με διάσπαση, η οποία προφανέστατα βασίζεται σε ξένες πλάτες και στο ρολάκι του μπράβου σε πολεμική διαθεσιμότητα. Και η οποία μπορεί στο μέλλον, σε έναν άλλο συσχετισμό δυνάμεων, να εξελιχθεί σε απειλή για τη χώρα μας - όπως διαπίστωνε πολύ σωστά ακόμη και ένας κοινός νους, που τύχαινε να είναι αρχηγός της "επάρατης" και να ακούει στο όνομα Κ. Καραμανλής ( ο πρεσβύτερος)...

Οι "λεγάμενοι", δεν είδαν την καταπάτηση των διεθνών συμφωνιών στην περίπτωση του Κοσόβου. Δεν είδαν την ευρωπαϊκή ρουφιανιά εις βάρος της Σερβίας, ούτε τις αλβανικές και αμερικανικές σημαίες που ανέμιζαν μαζί, δηλώνοντας τη γλοιώδη ευγνωμοσύνη των μεν και την απροκάλυπτη εισβολή των δε στις διαβαλκανικές σχέσεις. Ο πολιτικός στραβισμός τους βολεύεται με το φούσκωμα πολιτικών σκιάχτρων, όπως της περίφημης τρόικας "Άνθιμου - Καρατζαφέρη - Ψωμιάδη", με το να κάνουν το "τόσο" κάποιων "ΤΟΣΟ", και αντιστρόφως. Και χρησιμοποιούν ασύστολα το εθνικιστικό κιτς (βλέπε εφημ. "Αυγή", 16.3.2008, φωτογραφία σελ. 49) για να ναρκοθετήσουν το ευρύτερο πατριωτικό συναίσθημα. Για να δημιουργήσουν - στη θέση των επιχειρημάτων - μια Παβλωφικού τύπου απώθηση έναντι των ανθρώπων με εθνικές ευαισθησίες, που επιμένουν αντίθετα στο ρεύμα.

Οι ειρηνόφιλοι αυτής της "κακιάς ώρας" -δηλαδή της "ώρας" των συνοριακών αμφισβητήσεων- θάπρεπε να μπουν σε σκέψεις για την περίεργη συμπόρευσή τους με τις πλέον πατενταρισμένες δυνάμεις της Νέας Τάξης: Τις δυνάμεις εκείνες που ακριβώς τις ώρες των μεγάλων κρίσεων μηχανεύονται ανατροπές και διεισδύσεις και αλλαγές συσχετισμών - σε τοπικές και διεθνείς κλίμακες. Που σαν τον διάολο, όταν δεν έχουν μπίζνες να κάνουν, μπορούν να επιδίδονται ακόμη και στον βιασμό των "παιδιών" τους...


Πηγή: Εφημερίδα ΑΥΓΗ
_________________
"Εάν δεν αφαιρέσεις από την αστική ηγεσία την υπεράσπιση του εθνισμού και την περάσεις στα χέρια της Αριστεράς, είσαι τελείως χαμένος σε οποιοδήποτε επαναστατικό σου παιχνίδι." Μιχάλης "Πάμπλο" Ράπτης.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Πήγασος



Ένταξη: 30 Αύγ 2007
Δημοσιεύσεις: 10

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 27, 2008 3:00 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Skopjia + Νέοσυντηρητικοί στα Βαλκάνια = Just Say NO!

Αν ΔΕΝ παρακολουθούσε κανείς τις εξελίξεις, και διάβαζε από το πουθενά το παρακάτω άρθρο, ΤΙ ΓΝΩΜΗ λέτε να σχημάτιζε;

[url] http://www.newsweek.com/id/129146 [/url]

Με αυτόν τον άνθρωπο ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ; ( Antonio Milososki - Υπουργό Εξωτερικών των MacSkopjia ??? )

Πέραν των ζητημάτων ΜΑΥΡΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ, Ένθετης "δημοσιογραφίας", επέμβασης στα εσωτερικά της χώρας μας με ΨΕΥΔΗ και ανακρίβειες, ΠΟΙΟΣ έχει ακόμη αμφιβολίες για την περάτωση του ΣΧΕΔΙΟΥ της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ στα Βαλκάνια, την Ελλάδα, τον ρόλο της ICG (Ιnternational Crisis Group) και το "ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ" της σχέδιο, σύμφωνα με το το Greek American News Agency?

http://www.greekamericannewsagency.com/gana/index.php?option=com_content&task=view&id=2785&Itemid=83

Δείτε το παραπάνω URL, κατεβάστε και διαβάστε ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ το LINK-pdf "ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ", το οποίο έχει τίτλο:

"Macedonia's Name: Why the Dispute Matters And How To Resolve it" - 10 Dec. 2001

Εάν αληθεύουν αυτά, τότε αξίζει να ξαναδούμε σοβαρά θέματα όπως, ΠΟΙΟΙ (πρόσωπα) εμπλέκονται σε αυτήν την επικίνδυνη ΑΠΑΤΗ που για να κρατά ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τα τελευταία 17 χρόνια, σκεφτείτε ΠΟΣΑ άλλα κάποιοι την ΣΧΕΔΙΑΖΑΝ, την προετοίμαζαν, και ΣΗΜΕΡΑ την ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ. Και τότε μπορούμε και να υποθέσουμε σε τι ΒΑΘΜΟ σκοπεύουν να τραβήξουν το σκοινί.

Με το Θέμα των ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ στα Βαλκάνια, και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ στην ΕΛΛΑΔΑ των ΕΛΛΗΝΩΝ.

Είναι καιρός από την Ελληνική Κυβέρνηση και την Κυρία Μπακογιάννη, να θέσει ΤΕΛΟΣ μια και καλή σε αυτήν την ιστορία, ΛΕΓΟΝΤΑΣ επιτέλους τα πράγματα με το όνομά τους ΓΡΑΠΤΩΣ στην ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ, ΞΕΚΑΡΑΡΙΖΟΝΤΑΣ μια για πάντα, ότι η Ελληνική Πολιτιστική ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ και κληρονομιά, ΔΕΝ πωλείται, ΔΕΝ χαρίζεται, και σε καμία περίπτωση ΚΑΝΕΝΟΣ είδους ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ, ΠΡΟΦΑΣΗ, Σπέκουλα, ή άλλη ΣΟΦΙΣΤΕΙΑ, προφασίζεται ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ICG - Soros, Nimits, ή άλλο νεοταξικό γεράκι, είναι ΜΟΝΟΝ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ, και εξυπηρετεί συμφέροντα που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΙΚΑ ούτε και ΣΥΜΜΑΧΑ της χώρας μας.

Υ.Γ. Μετά από τέτοιο ΕΠΙΣΗΜΟ δημοσίευμα, θα μπορούσαμε να προτείναμε (για να μην φανεί ότι επαναχωρούμε από την θέση της κυβέρνησής για σύνθετη ονομασία), την εξής ΛΥΣΗ

Από το Vardar Macedonia,
μπορούμε να καταλήξουμε στο ... Vardar - maCedoNIA - == Vardar-c-nia. Σύνθετη ονομασία είναι και αυτή, και ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ τους παρέχει...Και επειδή η κατάληξη - (nia) ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ πολύ... ΕΛΛΗΝΙΚΗ, γιατί να μην το κάνουμε πιό σλαβικό, ας πούμε... VARDARNJIA (φεύγει το c μπαίνει το j).

Και ΟΧΙ συμφωνία την τελευταία στιγμή... σε κανά χρόνο δύο...

Μπισάιντς,
Ιτζ α γουίν-γουίν σιτουέτιον ....

ΥΓ2. Για όσους ΔΕΝ γνωρίζουν την ύπαρξή της, και για όσους επιθυμούν να δουν και καμιά ΕΛΛΗΝΙΚΗ προσπάθεια ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, πάντα με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ όχι με ΣΟΦΙΣΤΕΙΕΣ τότε, αξίζει πραγματικά να κατεβάσετε το pdf με τίτλο:

"Η Ε.Ε. Και το Ψευδο-Μακεδονικό Έθνος των Σκοπίων"

του πρώην Υπουργού Νικόλαου Κ. Μάρτη - 2006

http://www.panmacedonian.info/EU%20PSEUDOMACEDONIA%20N%20MARTIS%20GR.pdf

ΥΓ3.Δυστυχώς, το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ θέμα, ΔΕΝ είναι τα ΣΚΟΠΙΑ.
Είναι ο ρόλος των ΗΠΑ, της Ε.Ε., του ΟΗΕ, της Ρωσίας, της Κίνας, ..., όλων των "παικτών" που έχουν απομείνει με πούλι σε αυτο το Παγκόσμιο Παιχνίδι ΜΟΝΟΠΩΛΗΣ που παίζεται, και φυσικά οι Ελληνικές ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, οι ΜΥΣΤΙΚΕΣ διπλωματίες, και τα σχέδια όλων αυτών, που φροντίζουν για εμάς, ΧΩΡΙΣ εμάς.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες