Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΡΟΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Δημήτριος



Ένταξη: 17 Φεβ 2008
Δημοσιεύσεις: 40
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 04, 2008 9:02 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΡΟΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΡΟΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

Κύριοι του Resalto δεν ξέρω αν αυτό θα έπρεπε να σηκώνει ξεχωριστη θεματική ενότητα. Όμως δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό να προσφέρω το παρακάτω κείμενο του κ Πρετεντέρη στο Βήμα την Τρίτη 4/3/08 προς ΑΠΟΛΑΥΣΗ των συνομιλητών του Φόρουμ =
http://www.tovimadaily.gr/Article.aspx?d=20080304&nid=7708151.

Σας συμβουλέυω να διαβάσετε το κείμενο λέξη προς λέξη γιατί ύστερα δυό πράγματα μπορεί να συμβούν:

1) Να το ρίξουμε στα γέλια μέχρι σκασμού.

2) Να αρχίσουμε να χαστουκίζουμε το προσωπό μας ή να πάμε στο μπάνιο του ο καθένας και να ρίξουμε τόσο νέρο στο προσωπό μας μήπως και συνέλθουμε.

Όποτε κύριοι πάρτε βαθιές ανάσες - θα τις χρειαστείτε διότι το παρακάτω δεν γράφεται για πλάκα αλλά στα σοβαρά - και ξεκινήστε την ανάγνωση της συγκεκριμένης αρθρογραφίας

Διότι αυτή η αρθρογραφία αποτελεί ΜΝΗΜΕΙΟ για την νοημοσύνη όλων μας.



ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ

Τα μηνύματα

Γιάννης Πρετεντέρης

Θυμάμαι πάντα την υπέροχη παράφραση του Ζακ Ζυλιάρ ότι «ο αντιαμερικανισμός είναι ο σοσιαλισμός των ηλιθίων». Ο Ζυλιάρ παράφραζε έτσι τη γνωστή φράση του Καρλ Μαρξ ότι «ο αντισημιτισμός είναι ο σοσιαλισμός των ηλιθίων», ίσως για να υποστηρίξει ότι όλες οι αντιλήψεις που υπακούουν σε γενικευμένες, ισοπεδωτικές και άκριτες αντιθέσεις προκύπτουν από την ίδια την έλλειψη στοιχειώδους νοημοσύνης. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, ότι οι αντιαμερικανοί αποδεικνύονται συνήθως οι φανατικότεροι προπαγανδιστές της αμερικανικής ισχύος. Ανεξάρτητα από την ψυχολογική ή άλλη αιτία που τους οδήγησε στην απόφαση να εμβαπτιστούν σε αυτόν τον ακραίο φανατισμό, μόνιμη φροντίδα τους είναι να παρουσιάζουν την Αμερική τόσο πανίσχυρη ώστε να μην μπορείς παρά μόνο να τη μισείς (όπως οι ίδιοι) ή να τη θαυμάζεις (όπως οι «άλλοι» ).

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όσα ακούμε τις τελευταίες ημέρες για «αφόρητες αμερικανικές πιέσεις προς την Ελλάδα» προκειμένου να λυθεί το Σκοπιανό.

Αντιλαμβάνομαι ότι οι ΗΠΑ έχουν άλλη άποψη για τα Σκόπια από την Ελλάδα. Και αντιλαμβάνομαι ότι δεν θα πρέπει καθόλου να τους ευχαριστεί η απειλή του βέτο.

Και λοιπόν; Δηλαδή, τι θα κάνουν οι Αμερικανοί για να μας εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους ή για να παρακάμψουν το ελληνικό βέτο;

Με τι μπορεί άραγε να μας απειλήσει η πλέον απαξιωμένη στα μάτια των ίδιων των Αμερικανών αμερικανική κυβέρνηση από το 1974, στα τελευταία υπολείμματα της θητείας της; Θα βομβαρδίσουν την Αθήνα, θα μας διώξουν από το ΝΑΤΟ ή θα πάρουν πίσω τον Γιασικεβίτσιους ;

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αστειότητα από τον φόβο που καλλιεργούν πρωτίστως εκείνοι που (υποτίθεται ότι) αντιμάχονται την αμερικανική πολιτική.

Δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται πως ακόμη και μια μεσαία ευρωπαϊκή χώρα όπως η Ελλάδα μπορεί να αντιταχθεί με σταθερότητα και ελεγχόμενο κόστος στις αμερικανικές επιδιώξεις, αρκεί πολιτική ηγεσία και λαός να είναι ενωμένοι και σοβαροί. Αρκεί να ξέρουν τι θέλουν και πώς θα το υπερασπιστούν.

Και δεν υπάρχει μεγαλύτερο καλαμπούρι από αυτά τα τρομακτικά «μηνύματα» που μας στέλνει η Ουάσιγκτον για το Κοσσυφοπέδιο και τα Σκόπια. Δεν ξέρω αν το λένε έτσι αλλά μπορούμε και εμείς να τους στείλουμε μήνυμα να υπογράψουν αμέσως το Πρωτόκολλο του Κιότο και να μην πουλάνε όπλα στα σχολεία.

Οση (πάνω κάτω) πρακτική σημασία έχουν εκείνα τα μηνύματα, έχουν και τα άλλα. Διότι δεν υποτιμώ την ισχύ των ΗΠΑ. Αλλά δεν μου αρέσει να υποτιμώ ούτε τη δική μας.


ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑΤΕ; ΥΠΕΡΟΧΑ.

Με λίγα λόγια ο κ Πρετεντέρης λέει ότι εμείς οι «κακοί εθναμύντορες» ευθυνόμαστε για τον φόβο που καλλιεργείται στην περίπτωση αντίδρασης των Αμερικάνων εάν η Ελλάδα δεν συναινεσει στις επιθυμίες τους, και ότι η χώρα μας έχει την δύναμη και την αξιοπρέπεια να αντισταθεί στα σχεδιά τους!!!!!!!!!

Κάντε ότι σχόλια θέλετε. Εγώ πλέον πάω να κάνω τον σταυρό μου.

(Υ.Γ: Αγαπητέ Ροβεσπιέρε το άρθρο του κ Βώρου ήταν αρκετά κατατοπιστικό. Θα αναζητήσω επιπλέον βιβλιογραφία. Και πάλι σε ευχαριστώ. Συνεχίστε την καλή προσπάθεια)
_________________
Δημήτριος Ν
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΓΙΑΝΝΗΣΜ



Ένταξη: 03 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 463

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 05, 2008 1:10 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι γνωστοί πρετεντέρειοι εξυπνακισμοί. Ο άνθρωπος επιδιώκει πρωτίστως να ωραιοποιήσει την στάση των ΗΠΑ και να αθωώσει τα εγκλήματα, που εκείνες διαπράττουν, στην περίπτωση μας, στην Βαλκανική.

Δεύτερον, με κουτοπόνηρο τρόπο προσπαθεί να προκαταβάλει τους αναγνώστες του και να τους πείσει ότι το βέτο είναι προ των πυλών, διότι ζούμε στην "ισχυρή Ελλάδα"-για να θυμηθούμε και τον Σημίτη- και πως αν τελικά η κυβέρνηση ως εκ θαύματος συμβιβαστεί με τα Σκόπια τότε θα πρόκειται για κυβέρνηση δειλών και ανικάνων. Πασοκική κουτοπονηριά.

_________________
"Εάν δεν αφαιρέσεις από την αστική ηγεσία την υπεράσπιση του εθνισμού και την περάσεις στα χέρια της Αριστεράς, είσαι τελείως χαμένος σε οποιοδήποτε επαναστατικό σου παιχνίδι." Μιχάλης "Πάμπλο" Ράπτης.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Περικλής Γιαννόπουλος



Ένταξη: 14 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 42
Τόπος: Αθήναι, Ελλάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 06, 2008 1:20 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
'Αλλο θα έλεγα εγώ.
Τα εκσυγχρονιστήρια δεν είναι που μάς πρήζουν συνεχώς ότι, αν ασκήσουμε εθνική πολιτική, θα «απομονωθούμε», θα γίνουμε οι παρίες και απόβλητοι της διεθνούς κοινότητος, θα χάσουμε την «τελευταία ευκαιρία» (που... κάθε φορά είναι «τελευταία»), θα καταστραφούμε και θα χτυπάμε το κεφάλι μας που δεν θα γίνουμε κι εμείς «ευρωπαίοι»;
Τα εκσυγχρονιστήρια ακριβώς δεν είναι που τρομοκρατούν τον Ελληνικό λαό, για να τόν καταπτοήσουν, να τόν λυγίσουν και να τόν κάνουν να σκύψει το κεφάλι;
Αυτοί δεν κινδυνολογούν;
Αυτοί δεν μάς λένε ότι δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την τουρκία, άρα πρέπει να γίνουμε γιουσουφάκια;
Αυτοί δεν μάς λένε ότι η τελευταία ευκαιρία της Κύπρου είναι ο Αννάν;
Αυτοί δεν μάς λένε ότι δεν επιτρέπεται ένας «πολιτισμένος» (ευρωλιγούρης) να θέτει βέτο διότι θα τόν καρπαζώσουν;
Αυτοί δεν κινδυνολογούν λοιπόν;
Γιατί επομένως κατηγορεί εμάς και όχι τον εαυτό του ο Πρετεντέρης;
Εμείς ξέρουμε ότι έθνος υπερήφανο που σέβεται τον εαυτό του, έστω και μιας μικρής χώρας, γίνεται σεβαστό.
Αυτοί φοβούνται τον πατριωτισμό των Ελλήνων.
Αυτοί τρέμουν ακόμη και τα συλλαλητήρια, για να μην τους κάνει νταντά με το μαστίγιο η αφέντρα Κοντολίζα.
Αυτοί τρέμουν τις πιέσεις, αυτοί είναι μαθημένοι να σκύβουν. Όχι εμείς.
_________________
Τό δε την Πόλιν σοι δούναι ούτ' εμόν εστίν ούτ' άλλου των κατοικούντων εν ταύτη· κοινήι γαρ γνώμηι, πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν και ου φεισόμεθα της ζωής ημών.
(Κωνσταντίνος ΙΑ' Παλαιολόγος, ο Μαρμαρωμένος Βασιληάς μας)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Αρταξέρξης



Ένταξη: 09 Μάρ 2007
Δημοσιεύσεις: 14
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 07, 2008 11:28 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Κύριοι, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, όπως κάποιοι με την απλοϊκή (και προβοκατόρικη) λογική του ΛΑ.Ο.Σ. θέλουν να μας τα παρουσιάσουν. Αφού σαν μέσο ηλίθιο νεοέλληνα (με σωρό όμως ευθύνες λόγω των μακροχρόνιων εκλογικών του προτιμήσεων προς το ΠΑΣΟΚ κυρίως), μας έχουν φτωχύνει, μας έχουν φέρει τους Αλβανούς (κυρίως) καουμπόϋδες μετανάστες, τους καραχαϊδεύουν όλα τα κόμματα (ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΣΥΝ,ΚΚΕ, ίσως και το ΛΑΟΣ ακόμα), όλα τα ΜΜΕ των καπιταληστών του χρηματιστήριου, όλοι οι θεσμοί (δυστυχώς πρώτη-πρώτη η πάμπλουτη παπαδοκρατία της Ελλάδος απ'την εποχή Χριστόδουλου κι όχι μόνο Ιερώνυμου), όλοι οι φορείς, η ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ (πάμπλουτων των ΔΕΚΟ, και του Δημοσίου), όλοι... όλοι. Καί μένεις εσύ πάμφτωχε χρόνο με τον χρόνο και ολομόναχε χωρίς υποστήριξη από πουθενά και από κανέναν, εσύ νεοέλληνα άνεργε, ανασφάλιστε, ιδιωτικέ υπάλληλε (διανομέα πίτσας, securita, εμποροϋπάλληλε), υποαπασχολούμενε, κλπ να είσαι ο κακός, ο φασίστας, ο αμαρτωλός (γιά τους πάπαρδους), ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΞΑΦΝΙΚΑ: αν αλλάξουν τα πράγματα και αρχίσουν και διεκδικούν όλοι : τούρκοι, αλβανοί, σκοπιανοί, γύφτοι, εσκιμώοι, δεν ξέρω ποιός άλλος, τότε πρέπει να... πολεμήσεις υποκείμενο φτωχέ νεοέλληνα, να σκοτωθείς, να σου τεμαχίσουν τα πόδια τα χέρια ή δεν ξέρω τί άλλο... γιά την δόξα της Ελλάδος. Την ίδια ώρα όλοι οι πολιτικοί με τα κωλόπαιδά τους και τα κομματόσκυλα στελέχη τους θα την κάνουν γιά το εξωτερικό. Από εθνικισταράδες τύπου ΛΑ.Ο.Σ. ( πρώτοι - πρώτοι θα την κοπανήσουν γιά το εξωτερικό, άσε που κάποιοι απ'αυτούς είναι ήδη αστράτευτοι), μέχρι σοσιαλιστές, αριστερούς, και δεν ξέρω γω ποιούς άλλους βολευτές "μας εκπροσωπούν δημοκρατικά". Ρε αβόλευτοι συμπατριώτες αξίζει???? Αυτοί κλέψαν το χρηματιστήριο, το κράτος, τα πάντα, είναι βαθύπλουτοι μέχρι 6ης γενεάς, και σε μάς τους ξεσκισμένους φτωχούς, μένει η ... δόξα του εθνικισμού?? Πρέπει να γίνουμε υποχρεωτικά ήρωες δηλαδή? Θέλωντας και μή? Ε ρε Σπάρτακος που έλειψε.Σας παρακαλώ σκεφτείτε τα αυτά, μήν με βγάλετε ακόλουθο του Τσίπρα ή της κουκούλας...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ουζέρ Μπελαμικιάν
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 07, 2008 1:28 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αρταξέρξη, είναι τόσο άσχημα τα πράγματα και χειρότερα απ' όσο τα περιγράφεις. Και οι ηγεσίες (κυβερνήσεις, θρησκευτικά ιερατεία, γραφειοκρατικές αριστερές, εργατοπατέρες) πράττουν και έπραξαν όλα αυτά που λες. Μετερχόμενοι την πατριδοκαπηλεία, την εσκεμμένη αδράνεια και τον λαϊκισμό. Δεν είναι αυτοί που θα βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Δεν το έκαναν ποτέ και δεν έχουν πρόθεση ποτέ να το κάνουν ακριβώς γιατί το κανακεύουν ή αρνούνται την ύπαρξή του.

Όμως, στο αν αξίζει, που είπες. Θα σου πώ ίσως. Ίσως να αξίζει, αρκεί αυτή την φορά να γίνει σωστά. Μια και καλή. Να το φτάσουμε μέχρι τέρμα ώσπου να γίνουμε νοικοκύρηδες στον τόπο μας. Μόνο έτσι αξίζει. Αν δεν γίνει ΕΤΣΙ τότε όχι, δεν αξίζει. "Να γίνει ο λαός μας νοικοκύρης στον τόπο του". Έχουμε πρόθεση να προχωρήσουμε σε αυτή την γραμμή;
Επιστροφή στην κορυφή
Περικλής Γιαννόπουλος



Ένταξη: 14 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 42
Τόπος: Αθήναι, Ελλάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 07, 2008 5:10 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αρταξέρξη, πέφτεις και εσύ αφελώς στην παλιά «προοδευτική» προπαγάνδα: «οι προλετάριοι δεν έχουνε πατρίδα», «Έλληνες και Τούρκοι εργάτες ενωμένοι», «οι λαοί δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν μεταξύ τους», «μόνος εχθρός είναι τα αφεντικά και ο καπιταλισμός», ...όποιος μιλά για εθνικούς εχθρούς και εθνικές συγκρούσεις είναι «εθνικισταράς», ενώ υπάρχουν μόνον «ταξικός εχθρός» και «ταξικές συγκρούσεις» (αγνοώντας πλήρως γεωπολιτική και γεωοικονομία). Και μην σάς νοιάζουν τα Σκόπια και η Τουρκία, πρόβλημα είναι μόνον το ασφαλιστικό. Τελικώς, αναπαράγεις αφελέστατα και εσύ την «προπαγάνδα» της «εκσυγχρονιστικής» νεοταξικής αριστεράς, θάβοντας τα εθνικά ζητήματα. (Προς μεγάλη χαρά, τελικώς, και του μεγάλου κεφαλαίου (το οποίο, παρεμπιπτόντως, δεν χρησιμοποιεί την πατριδοκαπηλεία σήμερα, αλλά, αντιθέτως, την... πολυπολιτισμο- καπηλεία). Φθάνοντας, χωρίς να τό καλοσκεφθείς ελπίζω, στον φαιδρό και απαράδεκτο ισχυρισμό ότι δεν αξίζει να πολεμήσουμε για την πατρίδα μας σε περίπτωση εξωτερικής επίθεσης, επειδή... οι επιχειρηματίες κλέβουν!)

Όποιος νομίζει ότι η σύγκρουση, εδώ και χίλια χρόνια, Ελλήνων και τούρκων είναι απλά κόλπο των καπιταλιστών εις βάρος των... αδελφικών λαών, πρέπει να είναι πολύ αφελής και να στερείται στοιχειωδών γνώσεων Ιστορίας και πολιτικής.

Το ίδιο αφελής, από την άλλη, είναι όποιος νομίζει ότι η σύγκρουσή μας με τους τούρκους οφείλεται στο ότι οι τούρκοι είναι «κακοί», κατώτερη ράτσα ή ανώτερη ή εξωγήινοι, είναι ανθέλληνες, όργανα των σιωνιστών ή των... Νεφελίμ, ή ό,τι άλλο. Ή ότι εμείς τούς μισούμε επειδή δεν μάς αρέσει η φάτσα τους.

Καταλάβετε επιτέλους ότι δεν έχει σημασία εάν οι τούρκοι είναι οι καλύτεροι άνθρωποι του κόσμου. Δεν είναι ζήτημα... συμπάθειας και αγάπης. Έχουμε συγκρουόμενα στρατηγικά συμφέροντα, και αυτό αρκεί. Για ξεφυλλίστε την «Θεωρία Πολέμου» του Παναγιώτη Κονδύλη, λέω εγώ.
_________________
Τό δε την Πόλιν σοι δούναι ούτ' εμόν εστίν ούτ' άλλου των κατοικούντων εν ταύτη· κοινήι γαρ γνώμηι, πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν και ου φεισόμεθα της ζωής ημών.
(Κωνσταντίνος ΙΑ' Παλαιολόγος, ο Μαρμαρωμένος Βασιληάς μας)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες