Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Όταν οι ελληνικές αρχές προσβάλλουν τους Αλβανούς!

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Μπρακούλιας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 17, 2008 5:05 pm    Θέμα δημοσίευσης: Όταν οι ελληνικές αρχές προσβάλλουν τους Αλβανούς! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το Κόσοβο φλέγεται ημέρες που είναι σήμερα, ένα μήνα μετά από την άθλια ανεξαρτησία των κατσαπλιάδων και τέσσερα χρόνια από τις ταραχές του 2004, όταν τα αλμπανά σκότωναν Σέρβους και έκαιγαν εκκλησίες ενώ τα παλικάρια του ελληνικού στρατού που τις φρουρούσαν, έτρεχαν να σωθούν και ένας "πατριώταρος"
αρχηγός ΓΕΕΘΑ, έλεγε χαμογελώντας: "δεν έπαθαν τίποτα τα παιδιά, έφυγαν έγκαιρα".

Στην άθλια χώρα μας όμως οι μισθοφόροι το χαβά τους:
Κοιτάξτε και θαυμάστε τη νέα ανακοίνωση των βαλλιανατοδημητράδων!
Τί μηχανεύονται όταν δεν τους στέλνουν νέο υλικό!


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ (ΕΠΣΕ)
Τ.Θ. 60820, 15304 Γλυκά Νερά, Tηλ. 2103472259 Fax: 2106018760
email: office@greekhelsinki.gr ιστοσελίδα: http://cm.greekhelsinki.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

17 Μαρτίου 2008

Μια πληγή ανοιχτή...: Όταν οι ελληνικές αρχές προσβάλλουν τους Αλβανούς

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), στο τρίτο δελτίο που εκδίδει με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Δράσης κατά του Ρατσισμού (15-23 Μαρτίου 2008), επισημαίνει ένα πρόσφατο σχόλιο του Σταύρου Τζίμα στην «Καθημερινή» της 14 Μαρτίου 2008 για την προσβλητική συμπεριφορά των ελληνικών αρχών στους Αλβανούς στα ελληνοαλβανικά σύνορα και στο Προξενείο της Ελλάδας στα Τίρανα.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

14 Μαρτίου 2008

Μια πληγή ανοιχτή...
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_14/03/2008_262777

Tου Σταυρου Tζιμα

Ιούλιος 2005, συνοριακός σταθμός Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, ώρα 2 το πρωί. Επέστρεφα από τα Τίρανα και μολονότι οι κάτοχοι ελληνικού διαβατηρίου περνούν αμέσως τον έλεγχο στήθηκα στην ουρά των Αλβανών που περίμεναν με τις ώρες να υποβληθούν στο «μαρτύριο των συνόρων». Είχα ακούσει απίστευτα πράγματα για τη συμπεριφορά των οργάνων της τάξης και για να είμαι ειλικρινής τα θεωρούσα υπερβολές. Μπροστά μου ένας νεαρός Αλβανός, έδωσε στον αστυνομικό, που βαριεστημένος έξυνε τα καλλιεργημένα νύχια των μικρών δακτύλων των χεριών του. Όταν τελείωσε, άνοιξε το διαβατήριο και το επέστρεψε αμέσως, δηλώνοντας στον κάτοχό του ότι δεν μπορεί να περάσει γιατί δεν αναγράφεται το όνομα του πατέρα του. Ο νεαρός προσπάθησε να του εξηγήσει ότι στα αλβανικά διαβατήρια δεν αναγράφεται το πατρώνυμο και πως με το ίδιο έγγραφο πηγαινοέρχεται στην Αλβανία δώδεκα ολόκληρα χρόνια, του έδειξε τα χαρτιά της εφορίας στην Ελλάδα, όπου διατηρούσε στην Αθήνα πάρκινγκ αυτοκινήτων, αλλά εκείνος ήταν ανένδοτος.

Γύρνα στο χωριό σου, πάρε πιστοποιητικό που να αναγράφει το πατρώνυμο, πήγαινε στην ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα να το επικυρώσεις και έλα να περάσεις, του είπε σε ύφος που δεν σήκωνε αντιρρήσεις. Απογοητευμένος ο μετανάστης έβαλε τα κλάματα. Δεν άντεξα και ρώτησα το καλό μας «όργανο», γιατί ταλαιπωρεί τον άνθρωπο, αφού με το ίδιο διαβατήριο μπαινοβγαίνει συνεχώς και απρόσκοπτα στην Ελλάδα. «Και τι σε κόφτει εσένα ρε;», ήταν η απάντηση, για να αλλάξει το τροπάρι όταν του δήλωσα την ιδιότητά μου. Με τα πολλά, άφησε τον άνθρωπο να περάσει αφού τον προειδοποίησε πως αν δεν βάλει το όνομα του πατέρα στο διαβατήριο δεν θα του επιτρέψει να ξαναμπεί στην Ελλάδα! Νόμισα τότε ότι ήταν ένα τυχαίο περιστατικό και δεν έγραψα τίποτα.

Μάρτιος 2008, μέρα μεσημέρι, στον ίδιο σταθμό, αυτή τη φορά πηγαίνοντας στην Αλβανία. Ένας μετανάστης με τη σύζυγό του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους στάθμευσε το αυτοκίνητό του στο σημείο ελέγχου, έδωσε τα χαρτιά στον αστυνομικό και εκείνος του υπέδειξε έναν χώρο για προσωρινή στάθμευση μέχρις ότου εξετάσει τα έγγραφά του. Προφανώς, ο άνθρωπος δεν κατάλαβε τι του είπε και στάθμευσε σε ένα άλλο σημείο. Έξαλλος τότε, ο αστυνομικός άρχισε να ουρλιάζει βρίζοντας με ακατονόμαστες φράσεις τον ατυχή Αλβανό. Η γυναίκα πανικοβλήθηκε, τα παιδάκια έκλαιγαν και ο φρουρός των συνόρων μας συνέχισε τα «γαλλικά» για κάμποση ώρα.

Τίρανα, λίγες ώρες μετά. Συζητάω με εξέχον στέλεχος της ελληνικής μειονότητας και του εκθέτω τα περιστατικά. «Υπάρχουν και χειρότερα», μου λέει. «Αν δεις πώς συμπεριφέρονται κάποιοι σε όσους συνωστίζονται στην εξώπορτα της πρεσβείας για να πάρουν βίζα, θα βγεις από τα ρούχα σου». Και δεν ήταν μόνο ο μειονοτικός που καυτηρίασε τη χείριστη συμπεριφορά μερίδας αστυνομικών και τελωνειακών στα σύνορα, ειδικά στην Κρυσταλλοπηγή, εις βάρος μεταναστών. Θυμάμαι προ τριετίας τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο να μου λέει με πικρία: «Πρόκειται για μεγάλη πληγή η οποία ελπίζω να κλείσει σύντομα, γιατί δηλητηριάζει τις σχέσεις μεταξύ των δύο λαών». Δυστυχώς εξακολουθεί να χαίνει, Μακαριώτατε…
Επιστροφή στην κορυφή
Αρταξέρξης



Ένταξη: 09 Μάρ 2007
Δημοσιεύσεις: 14
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 18, 2008 12:31 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Έχει παραγίνει το κακό.... Ετοιμάζει το καπιταλιστικό καθεστώς της τριτοκοσμικής και εξαρτημένης χωρούλας μας, την μετατροπή της Ελλαδίτσας σε "Ηνωμέναι Πολιτείαι Βαλκανίων". Ουρλιάζουν και ήδη έχουν ξεκωλωθεί όλες οι εφημερίδες - Όμιλοι Εταιρειών και όλα τα Media των νεο-φεουδαρχών καπιταληστών στην φιλο-μεταναστευτική και ΚΥΡΙΩΣ, στην φιλο-Αλβανική προπαγάνδα. Είπαμε, θέλουν να φέρουν τους καουμπόϋδες εδώ, και εμείς οι ηλίθιοι και γηρασμένοι δημογραφικά νεοέλληνες, να παίξουμε το ρόλο του ινδιανάκου του καθυστερημένου διανοητικά. Αλλά αυτά είναι ήδη γνωστά απ'τα 90'ς. Το πιό ανησηχυτικό, το πιό απαίσιο και λυπηρό είναι αυτό που γράφει ο εν λόγω τύπος της Καθημερινής, στο τέλος του κειμένου: "η.. πικρία", και πάντως η φιλάνθρωπη και.... χριστιανική διάθεση που δεν έχουμε δείξει εμείς οι κακοί νεοέλληνες σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων. Κύριοι βλέπετε τί γίνεται??? Νά'σου ο Βαρθολομαίος ο Οικουμενικός (καί οικουμενιστής βεβαίως-βεβαίως), νά'σου ο Αναστάσιος (είναι ευαισθητούλης υπέρ των Αλβανών, το'χω παρατηρήσει απ'τα 90'ς), να τώρα και ο Ιερώνυμος... και δέσαμε!!! Ρε παιδιά, είμαι αντίχριστος και αντι-ορθόδοξος και αντίθεος αν πώ ότι οι πάπαρδοι τα τσιμπάνε τα φράγκα τους σαν μόνιμοι δημοσιουπάλληλοι των ΔΕΚΟ και των Υπουργείων, από μας τους ηλιθίους και το παίζουν μετά ... διεθνιστές και με ιδέες ουσιαστικά συνασπισμίτικες!! Γιά σας τους διαβασμένους, η στάση της παπαδοκρατίας και της ελλαδικής εκκλησίας (του νέου ημερολογίου να εξηγούμαστε), δεν αρχίζει να θυμίζει κάτι από ... "Πατρική Διδασκαλία" όταν επί μαύρης Τουρκοκρατίας ένας εκεί των Ιεροσολύμων, ο Άνθιμος γύρω στο 1800 τόσο έλεγε να μήν ξεσηκωθούν οι χριστιανικοί λαοί γιατί η κραταιά βασιλεία του Σουλτάνου (των Κεντροασιατών) ήταν.... από θεού δεδομένη, και μόνο ο... διάβολος φέρνει ιδέες γιά απελευθέρωση απ'τον ζυγό!!! Τού'χε απαντήσει ο Κοραής με την "Αδελφική Διδασκαλία" και τον είχε κολλήσει στον τοίχο, αλλά το δηλητήριο το έχυσε στις αμόρφωτες χριστιανικές μάζες της εποχής. Τελικά κράτα μόνο μέσα σου, εσύ μέσε νεοέλληνα, μία μεταφυσική ορθόδοξη πίστη Χριστού και έναν τελοσπάντων μονοθεϊσμό και άσε το ιερατείο, άσε τους πάπαρδους, γιατί άνθρωποι απλοί είναι, πάθη έχουν, εξουσιαστικές φιλοδοξίες έχουν (φάνηκε και στο πρόσφατο παρελθόν αυτό), οπότε και πράκτορες είναι δυνατόν να γίνουν, και επιχειρηματίες και ... και .. καπιταληστές μπορούν να γίνουν και απ'ολα. Τουλάχιστον ας γίνει κι ένας χωρισμός εκκλησίας-κράτους, να μήν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του κράτους, και καθόμαστε να τους τα χώνουμε εμείς, οι κακοί νεοέλληνες που δεν σπλαχνιζόμαστε τις... ορδές των albanians, αύριο-μεθαύριο των macedonians και των bulgarians (εξεπίτηδες βάζω αμερικανολέξεις γιατί στις κλειστές πόρτες στα μυστικοσυμβούλια η νεο-Ρωμαϊκή υπερδύναμη κάπως έτσι θα τους αποκαλεί)!!Μήν εμπιστευόμαστε λοιπόν κανέναν... όσο μειλίχια και πνευματική μορφή να'χει, και όσο κατ'αυτόν τον τρόπο και να προβάλλεται απ'τα καπιταληστρικά έντυπα και media... Χάσαμε την χώρα μας...από όλους αυτούς τους δαύτους!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες