Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Το "ΟΧΙ" Καραμανλή!

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Μεγκουλίνα



Ένταξη: 15 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 283

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 03, 2008 8:59 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Σαφώς δεν ήταν απλώς μία διπλωματική νίκη, ίσως να σημαίνει και την αρχή μίας νέας εποχής.

για μένα όμως το ζήτημα είναι

- να μην πατήσει σε αυτή την ευφορία που όλοι αισθανόμαστε για τα εθνικά, και στην αυτοπεποίθηση που αισθάνεται πλέον η ΝΔ, για να μας περάσει όλα τα νεοφιλελεύθερα μέτρα στην οικονομία και στα εργασιακά

-να δούμε στο τέλος τι θα γίνει με το όνομα, και αν η ελληνική εξωτερική πολιτική θα αντέξει τις πιέσεις των Αμερικανών

-το ¶νω Μακεδονία ελάχιστα διαφέρει στην πράξη από το "δημοκρατία της Μακεδονίας", ας μην το ξεχνάμε και αυτό.

Στην ουσία οι περισσότεροι πανηγυρίζουν επειδή κάναμε ένα μικρό βήμα το οποίο απέχει όμως πολύ από την απόφαση του συμβουλίου αρχηγών των κομμάτων, περί καμμίας αναφοράς της λέξης Μακεδονία στο όνομα των Σκοπίων

Στην ουσία δηλαδή πανηγυρίζουμε επειδή δεν ηττηθήκαμε ολοσχερώς αλλά ...λιγότερο.

Σημάδια των καιρών και καταλαβαίνω ότι χαιρόμαστε επειδή κάποιος μπόρεσε να πει και ένα ΟΧΙ στις ΗΠΑ, έστω και "το μη χείρον βέλτιστον"
_________________
«μας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχθείτε, υποταχθήκαμε και βρήκαμε την στάχτη…»

Γ. Σεφέρης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 03, 2008 9:46 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δεν κλαίμε, ούτε γελάμε!
Προσπαθούμε να καταλάβουμε!


Προσπαθούμε να διακρίνουμε τα αδιέξοδα του υπερεθνικού ιμπεριαλισμού, την όξυνση των εσωτερικών του αντιφάσεων και τη ΔΥΝΑΜΙΚΗ που αναπτύσσετε και οδηγεί σε αυτές τις «ανταρσίες» και τα βέτο.
ΕΧΟΥΜΕ επίγνωση επίσης της θλιβερής κατάστασης του αριστερού κινήματος. Αν υπήρχε Αριστερά, τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο μπροστά και το σπουδαιότερο: Δεν θα μπορούσε το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του να αξιοποιήσουν τις «πολιτικές ανταρσίες» για να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα: Μέτρα υπέρ των συνολικών συμφερόντων του κεφαλαίου.
Με το να αναθεματίζουμε αυτή την πολιτική του κεφαλαίου ή να ρίχνουμε ζαριές ευχολογίων είναι σαν να μη λέμε τίποτα. Και το σπουδαιότερο σπέρνουμε ένα κλαψιάρικο πεσιμισμό.
Στην κατάσταση που βρίσκεται η αριστερά αυτό το στραπάτσο της αυτοκρατορικής αλαζονείας σημαίνει πολλά στην κοινωνική αρένα της ανασυγκρότησης των κινημάτων. Τώρα, αν λυπόμαστε ότι αυτό το «χαστούκι» δεν το δώσαμε εμείς, ας αναζητήσουμε τους υπεύθυνους.
Δηλαδή τι περιμένουμε: Να σηκώσει καμιά λαϊκή επανάσταση ο Καραμανλής;
Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους.
Εμείς που «θρηνούμε» τι κάνουμε; Ευχολόγια και αναθεματισμούς.
Δηλαδή πώς θα αντισταθεί η εργατική τάξη από τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα;
Μήπως με το ΠΑΣΟΚ ή το ΣΥΡΙΖΑ.
Και ποιος ευθύνεται για το κατάντημα του εργατικού και λαϊκού κινήματος;
Και σε ποιους απευθύνεσαι «Μεγκουλίνα» στο να «προσέξουμε» να μην περάσουν τα σκληρά νεοφιλελεύθερα μέτρα. Βλέπεις κάποιες δυνάμεις που δεν βλέπουμε εμείς;
Ή απλώς εκτοξεύουμε κοινότοπες γενικολογίες για επαναστατική κατανάλωση.
Εκτός αν δεν θέλαμε ούτε αυτή την ελάχιστη αντίσταση επειδή αυτό το έκανε ο Καραμανλής, ο Σαρκοζί και κάποιοι άλλοι Ευρωπαίοι…

_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 04, 2008 10:56 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Kαποιες απλες παρατηρησεις=

1
Βετο τρανταχτο μπηκε . Και ειναι πλεον αδυνατον καποια κυβερνηση (αυτη η αλλη) να κανει πισω , περα απο αυτη τη γραμμη..

2
Το επισημο καθαρογραφημενο κειμενο λεει ξεκαθαρα για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ οτι η ΠΓΔΜ ειναι 'ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ'... και καθιστα το θεμα της ονομασιας ΝΑΤΟΙΚΟ πια... και οχι μονο εξαρτωμενο απο μια χωρα.. (ΕΛΛΑΔΑ)επισης δεν προβλεπει ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ θα προσκληθουν οι σλαβοσκοπιανοι..

3
Εστω και ετσι ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ Ο ΜΠΟΥΣ ΤΕΤΟΙΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ (ενω ουρλιαζε μεχρι και 1 ωρα πριν το ΒΕΤΟ οτι 'ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΨΕΥΔΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΓΙΑΤΙ ΠΙΑ ΠΛΗΡΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ'....και μετα απο μια ωρα εφαγε την ροχαλα... ακομη σταζει η μουρη του..

4
Βρηκαμε αναπαντεχα ενα ΜΕΓΑΛΟ φιλο και υποστηρικτη (ΜΕΛΟΣ ΜΟΝΙΜΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ...) τον ΣΑΡΚΟΖΥ... και θα τον χρειαστουμε και αυτον και τον ΡΩΣΣΟ φιλο μας σε λιγο... ΓΙΑΥΤΟ ΑΣ ΣΥΝΤΑΧΤΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ - ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ ΠΙΑ ΣΥΜΠΛΕΟΥΝ και πρεπει να το καταλαβουμε ...ενω μονο ζημια μπορουμε να εχουμε απο την κοινοπραξια των 'ηπα' ...

5
Οσο ο χρονος κυλα , τοσο διαλυεται αυτο το φαρμακερο μορφωμα... και εμεις πρεπει να το βοηθησουμε να τελειωνει οσο πιο γρηγορα γινεται.. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣ οτι δεν σωζεται πια με τιποτα... γιαυτο καθε ημερα που περνα φτανουμε στην ολοκληρωτικη νικη..


6
Την μπαμπεσια του τουρκου πρεπει να την ξεπληρωσουμε την καταλληλη ωρα... οταν το ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ θα κηρυξει την ανεξαρτησια του ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ (οπως κανανε και τα τουρκαλια με την ΠΓΔΜ...) μαχαιρα εδωσαν ΧΑΤΖΑΡΑ θα παρουν..

7
Ειναι ηλιου φαεινοτερο οτι Η ΑΠΟΦΑΣΗ του ΝΑΤΟ επηρεαζει ΑΜΕΣΑ και την επερχομενη αποφαση της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ (Οκτωβριο) αφου τα περισσοτερα κρατη (σχεδον ολα) μετεχουν και του ΝΑΤΟ οπου υπεγραψαν οτι τα σκοπια πρεπει να αλλαξουν ονομα για να εισελθουν..

8
Οπως και ενας αδαης μπορει να καταλαβει Η ΣΥΖΗΤΗΣΙΣ για το ονομα ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ.. κατι που μας 'ξαλαφρωνει' απο την υποχρεωση μας να δεχτουμε την λεξη 'μακεδονια' και συνθετη ονομασια... αυτη η υποχωρηση ειχε γινει για να υποχωρησουν τα σκοπια ΠΡΙΝ την συναντηση στο Βουκουρεστι... τωρα την χασανε αυτη την ευκαιρια και στο επισημο ανακοινωθεν δεν λεει πουθενα οτι το ονομα πρεπει να περιλαμβανει την λεξη 'μακεδονια'..


χαιρετε..
Επιστροφή στην κορυφή
Σουλιώτης



Ένταξη: 24 Αύγ 2007
Δημοσιεύσεις: 54

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Απρ 05, 2008 1:13 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Έχουν τεθεί πάρα πολλά και πάρα πολύ ενδιαφέροντα θέματα σε αυτό το thread και έχουν ειπωθεί πάρα πολύ εύστοχα πράγματα, και πολλά άλλα που αξίζουν σχολιασμού, αλλά είναι πολύ δύσκολο να απαντηθούν όλα.

Θέλω να πω όμως κάτι τελείως άσχετο, που το υποψιάζομαι εδώ και λίγο καιρό, λίγους μήνες. Πιστεύω ότι η Δύση, οι Η.Π.Α. για να ακριβολογούμε, μπορεί να συμβαστεί με κάτι λιγότερο από ανεξαρτησία στο Κόσοβο. Απλώς δεν μπορούσαν να μη δεν το κάνουν αυτό που έκαναν, χωρίς να χάσουν τον τρελό φιλοαμερικανισμό των Αλβανών και των Αλβανοκοσοβάρων. Πιστεύω προσωπικά ότι δεν θα έχουν πρόβλημα να συνεχίσουν να έχουν τη de facto ανεξαρτησία που υπήρχε και πριν την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας, με τη de jure όμως να έχει αποτύχει στην πράξη, ιδίως με τη de facto "απόσχιση" του Βορείου Κοσόβου από το νέο "ανεξάρτητο κράτος" (βάζουμε και τα εισαγωγικά στις έννοιες αυτές για να μη γίνουμε και φερέφωνο του ισχυρού, όπως λέει πολύ εύστοχα μια υπογραφή εδώ στο φόρουμ).

Όμως υπάρχει κάτι που δεν υπολόγισαν. Η σερβο-ρωσική αντίδραση στην ανεξαρτησία μπορεί να φέρει τα πράγματα πιο πίσω από εκεί που θέλει ο πλαντητάρχης. Η Αμερική ΔΕΝ μπορεί να ξαναπολεμήσει στο Κόσοβο. ΔΕΝ μπορεί να ξαναβομβαρδίσει τη Σερβία και ΔΕΝ μπορεί να ξαναστείλει στρατό μετά το φιάσκο στο Ιράκ. Η αμερικανική στρατιωτική μηχανή μαζεύει συντρίμια. Εδώ έκαψαν τα "συνοριακά" φυλάκια οι Σέρβοι στη Μιτροβίτσα και δεν έτρεξε τίποτα! Η επόμενη κίνηση της αστυνομίας του Ο.Η.Ε. ήταν να ανακοινώσει την αποχώρησή της από τη Μιτροβίτσα! Εγκτέλειψαν το Βόρειο Κόσοβο στους Σέρβους! Πρόκειται για μια εξέλιξη που δεν ξέρουμε αν είναι ηθελημένη από την πλευρά των Αμερικανών ή απλώς τους προέκυψε και η οποία δεν έχει αναλυθεί επαρκώς μέχρι σήμερα.

Για μένα το πράγμα πάει προς το σημείο να διαμορφωθεί μια κατάσταση τύπου Ναγκόρνο Καραμπάχ στο Βόρειο Κόσοβο, που θα είναι κανονικα τμήμα της Σερβίας, τυπικά τμήμα του "ανεξάρτητου κράτους Κοσόβου" με την ανοχή της "διεθνούς κοινότητας". Όμως προσωπικά πιστεύω ότι η Σερβία δεν είναι διατεθειμένη να συμβιβαστεί με την απώλεια του υπολοίπου Κοσόβου και θα έχουμε γενικότερες εξελίξεις. Κατά βάθος, το Σερβικό έθνος προγραμματίζει εθνοκάθαρση των Αλβανών στο Κόσοβο και κάποια στιγμή, μόλις μπορέσουν, θα την κάνουν.

Σκόπια. Το πρόβλημα τέθηκε πολύ σωστά ότι η "εθνική ομοψυχία" βασίστηκε στο ξεπούλημα του ονόματος δια της σύνθετης ονομασίας. Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό. Με πρωτοβουλία Νίμιτς, ανόητη για την πλευρά του, τέθηκε στο τραπέζι το ζήτημα της κατοχύρωσης των Σκοπιανών ως "μακεδονικής εθνότητας" και της γλώσσας τους ως "μακεδονικής". Με αυτό ο Νίμιτς έθεσε το δάχτυλο στον τύπο των ήλων και το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση. Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα της Ελλάδας, ο ψευδομακεδονισμός, και αυτό ακριβώς συνιστά το Σκοπιανό σφετερισμό. Εκεί θα δοθεί η μάχη. Η μάχη έχει φθάσει δηλαδή στην ουσία και εκεί ακριβώς είναι που η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει πίσω. Ποια ελληνική κυβέρνηση θα αποδεχθεί "μακεδονικό έθνος"; Αυτό πράγματι, ούτε ο Σημίτης δεν θα μπορούσε να το δεχθεί.

Συνεπώς, οι συνομιλίες θα πάνε ούτως ή άλλως σε κατάρρευση. Ο ανεπίτρεπτος συμβιβασμός της σύνθετης ονομασίας, αν κρατηθεί το μέτωπο της αντίστασης στο "μακεδονικό έθνος" θα αποφεφευχθεί, γιατί το ζήτημα θα αλλάξει βάρος από το όνομα του κράτους στο όνομα του έθνους. Εκεί είναι που δεν θα μπορέσει να υπάρξει ο συμβιβασμός και εκεί είναι που μπορεί να λυθεί το πρόβλημα για την Ελλάδα, εάν υποχωρήσουν ποτέ τα Σκόπια, πράγμα απίθανο. Αλλιώς πάμε σε διαρκές μπλοκάρισμα.

Μπορεί όντως να υπάρχουν τα αντίθετα με τις Η.Π.Α. καπιταλιστικά συμφέροντα, στα οποία αναφέρεται πολύς κόσμός εδώ, όμως πιστεύω πραγματικά ότι η ποιότητα αυτών των συμφερόντων είναι διαφορετική από την ποιότητα των αγγλοαμερικανικών συμφερόντων. Δεν λέω καλύτερα ή χειρότερα, λέω διαφορετική ποιότητα. ΔΕΝ είναι φορείς παγκοσμιοποιητιής ή νεοταξικής νοοτροπίας αυτά τα συμφέροντα. Και δεν είναι όχι (μόνον) γιατί δεν τους συμφέρει, αλλά γιατί δεν συμφωνούν με αυτό το πράγμα. Αυτό που λέω είναι περισσότερο ένστικτο και όχι αποδεδειγμένο με στοιχεία γεγονός, αλλά πιστεύω ότι είναι σωστό. Αν αυτά τα συμφέροντα τους ενδιέφερε μόνον το κέρδος (όπως ενδιαφέρει τον αγγλοσαξωνικό καπιταλισμό) τότε θα μπορούσαν να είχαν συμβιβαστεί με τον αγγλοσαξωνικό καπιταλισμό και να είχαν μεγιστοποιήσει τα κέρδη τους. Πιστεύω, νιώθω, ότι αυτά τα υπαρκτά οικονομικά συμφέροντα, τα αντίθετα με τον καπιταλισμό των Η.Π.Α. (όχι με τον καπιταλισμό γενικά, με των Η.Π.Α. λέω) έχουν και λίγο πατριωτισμό μέσα τους, δεν είναι τελείως ξεπουλημένα. Οι Ρώσοι δεν είναι ¶γγλοι. Δεν μας βλέπουν σαν χιμπατζήδες, αλλά λίγο παραπάνω σαν δικούς τους, όπως δεν μας είδε ποτέ ο αλαζόνας ¶γγλος, που μας έβλεπε μόνον, από την επανάσταση και μετέπειτα, σαν πειθήνιο όργανο επιβολής της αυτοκρατορικής πολιτικής του. Σαν χιμπατζήδες δηλαδή.

Ο Κωστάκης πιστεύω ότι άλλαξε πολιτική με τα Σκόπια μετά τις πυρκαγιές. Όταν είδε ότι ο Αμερικανός είναι επικίνδυνος και ότι προσπαθεί να του κάνει ζημιά με κάθε τρόπο (γιατί μπορεί τα κανάλια να μην υιοθέτησαν πλήρως τα περί νεοταξικής επίθεσης για τις πυρκαγιές, αλλά ο Κωστάκης ξέρει πολύ καλά τι ακριβώς έγινε), αλλά τελικά όχι μόνον δεν του έκανε ζημία, αλλά τον ενίσχυσε κιόλας τελικά στις εκλογές η ιστορία με τις πυρκαγιές, αποφάσισε να διατυπώσει τη θέση περί "βέτο" στο ντημπέητ. Κάτι που ως τότε, παρόλο που τον προκαλούσε ο Καρατζαφέρης με κουβέντες του τύπου "πες βέτο και αποσύρομαι από τις εκλογές" δεν είχε τολμήσει να το πει. Προσωπικά πιστεύω ότι ο Καραμανλής, στο βαθμό που έχω καταλάβει το χαρακτήρα του, ότι με το βέτο αποφάσισε να εκδικηθεί τους Αμερικανούς. Να τους εκδικηθεί για τις πυρκαγιές, να τους εκδικηθεί γιατί του έχουν φορτώσει τη Ντόρα, να τους εκδικηθεί για πολλά άλλα πράγματα που εμείς ίσως δεν τα ξέρουμε. Του βγαίνει η Καραμανλική αλαζονεία, η αλαζονεία του κληρονόμου, η αλαζονεία του τύπου "θα σου δείξω εγώ Αμερικανέ ποιος κάνει κουμάντο εδώ, εγώ είμαι Καραμανλής = προορισμένος από την καταγωγή μου να κυβερνώ". Και βέβαια τον βόλευε πολύ αυτή η ιστορία, διότι τον βοηθάει και εκλογικά και του μαντρώνει και τη Ντόρα σε αντιαμερικανική γραμμή! Ο Καραμανλής πέτυχε όλους τους στόχους του με την πολιτική του βέτο, την οποία όταν τη διατύπωσε στο ντημπέητ κανείς δεν της έδωσε τη σημασία που έπρεπε και θεώρησαν ότι το είπε για λόγους κυρίως προεκλογικούς. Τελικά αποδεικνύεται ότι είχε καταστρώσει το σχέδιό του και έφτασε εκεί με πολύ μέθοδο, ενώ και οι Αμερικανοί μέχρι λίγο πρίν νόμιζαν ότι τους κάνουμε πλάκα και ότι μόλις δούμε το Τζορτζ θα κάνουμε δυο κωλοτούμπες και θα πούμε "μάλιστα"!

Η μεγαλύτερη επιτυχία της Ελλάδας ήταν το κοινό ανακοινωθέν. Εδώ οι Αμερκανοί πιάστηκαν στην κυριολεξία στον ύπνο. Πήγαν με τη βεβαιότητα ότι θα τα καταφέρουν τελικά να βάλουν τη "Macedonia" στο ΝΑΤΟ με πιέσεις της τελευταίας στιγμής (παλιά μου τέχνη κόσκινο...) και δεν είχαν προετοιμαστεί για την αντίθετη περίπτωση. Τελικά αναγκάστηκαν να αποδεχθούν τη θέση της Ελλάδας, διότι αλλιώς δεν θα έβγαινε κοινό ανακοινωθέν. Ο Τζορτζ τελικά το βούλωσε και έφυγε σαν βρεγμένη γάτα και κοιτάζει να δει από τώρα τι δεν έκαψε πέρυσι για να το κάψει φέτος. Θα είναι πολύ ανόητος ο Καραμανλής αν αφήσει να τον ξανακάψει φέτος ο Αμερικανός ξανά. Ας ελπίσουμε να το έχει φροντίσει.

Δεν ξέρουμε ακόμη αν ξεκινάει νέα εποχή, έχουμε πολύ δρόμο. Η ουσία είναι ότι πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη μεγάλη επιτυχία των πατριωτικών δυνάμεων μετά την απόσυρση του βιβλίου ιστορίας το Σεπτέμβριο. Πρέπει να δοθεί τώρα έμφαση να λήξει η "εθνική ομοψυχία" γύρω από τη σύνθετη ονομασία για να μη νομίζουμε ότι τελειώσαμε. Όμως, παρά την αποδοχή της σύνθετης, το βέτο εξακολουθεί να έχει αυτοτελή αξία, διότι πήγαινε κατευθείαν για ξεπούλημα το πράγμα διαφορετικά. Και η σύνθετη ξεπούλημα είναι, αλλά υπάρουν διαφορετικές διαβαθμίσεις ξεπουλήματος. Ευτυχώς το βαρέλι είχε τελικά πάτο! Κι ας μην το είπαμε πάτο του βαρελιού, αλλά "κόκκινες γραμμές"...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Απρ 05, 2008 2:15 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Πολλοί ορθές πολλές από τις επισημάνσεις σου, φίλε Σουλιώτη.
Πράγματι υπάρχει μια μεγάλη αντίφαση της παγκοσμιοτικής τάσης για πλανητικό έλεγχο με τα ισχυρά καπιταλιστικά έθνη κράτη. Ο γαλλικός και γερμανικός ιμπεριαλισμός έχουν ισχυρότατα εθνικά κεφάλαια και ισχυρά παραδοσιακά (ιδιαίτερα το γαλλικό) έθνη κράτη. Μια από τις μεγάλες αντιφάσεις της Νέας Τάξης είναι η σύγκρουσή της με τα ισχυρά έθνη κράτη.
Αυτά σαν μια γενική τοποθέτηση.

Αναφορικά τώρα με τον Καραμανλή, θεωρώ ότι δεν είναι το «προσωπικό μένος» που καθόρισε τη στάση. Απλώς εναρμονίστηκε το «μένος» με τη στρατηγική των ευρωπαϊκών συμφερόντων και μερίδων του κεφαλαίου που δρουν και λειτουργούν στην Ελλάδα. Όταν δεν στηρίζεσαι σε οικονομικές δυνάμεις ισχυρές δεν μπορεί να το παίξεις «νταής»!!!
_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Απρ 05, 2008 3:23 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι αντιφάσεις του καπιταλισμού δεν είναι συνωμοσίες

Είναι πραγματικά να γελά κανείς. Αναλύεις γεγονότα που αποδεικνύουν ότι οι μηχανισμοί του κράτους και οι υπηρεσίες τους «στήνουν» συνωμοσίες εναντίον της κοινωνίας και των κινημάτων και σε αποκαλούν συνωμοσιολόγο!!!
Εδώ, αγνοούν ότι τα κράτη και οι μηχανισμοί τους ασκούν πολιτική και ένα από τα μέσα που χρησιμοποιούν είναι οι συνωμοσίες και οι προβοκάτσιες εναντίον της αλήθειας. Αυτός είναι ο πολιτικός ρόλος τους!!!
Συνωμοσιλογία, λοιπόν, δεν είναι να αποκαλύπτεις και να αναλύεις αυτή την πολιτική της προβοκάτσιας των καπιταλιστικών μηχανισμών και οργάνων.
Συνωμοσιολογία, όμως, είναι όταν αντιμετωπίζεις και αναλύεις τους κοινωνικούς νόμους σαν συνωμοσία. Όταν τις σύμφυτες αντιφάσεις του καπιταλιστικού καθεστώτος και τις ένδο-ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις, γενικά τις κοινωνικές, εθνικές και ταξικές αντιφάσεις, τις κρίνεις υπό το πρίσμα «συνωμοσιών». Αυτή είναι η αστυνομική αντίληψη της ιστορίας που φυλακίζει το κοινωνικό γίγνεσθαι στις συνωμοσίες και στα πρακτορικά «κόλπα».
Όταν λέμε ότι αυτό που έγινε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ήταν «στημένο» παιχνίδι, εξαφανίζουμε κυριολεκτικά τις οξύτατες αντιθέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κράτη. Αφανίζουμε τις αντιφάσεις του καπιταλισμού. Και αυτό οδηγεί σε μια ζοφερή μοιρολατρία. Γιατί, αν ο καπιταλισμός δεν οξύνει ο ίδιος τις αντιφάσεις του, αν δεν κινείται μέσα σε ένα αδιέξοδο φαύλο κύκλο αντιφάσεων και εσωτερικών συγκρούσεων ΤΟΤΕ δεν υπάρχει καμία ελπίδα και προοπτική.
ΟΤΑΝ, συνεπώς, αντιμετωπίζεις αυτά τα αντιφατικά αδιέξοδα του πλανητικού ιμπεριαλισμού και τις εσωτερικές κόντρες σαν «συνωμοσία», τότε κηρύσσεις τη μοιρολατρία και στέκεσαι ανίκανος να διακρίνεις τον εσωτερικό καπιταλιστικό πόλεμο και να αξιοποιήσεις αυτόν τον πόλεμο για το γκρέμισμά του.
Οι έσω-αστικές συγκρούσεις και ο ένδο-ιμπεριαλιστικός πόλεμος δεν είναι «συνωμοσία». Είναι υπαρκτός, όπως υπαρκτό γεγονός ήταν και στο παρελθόν ο ανοικτός πόλεμος (παγκόσμιοι πόλεμοι) μεταξύ των ιμπεριαλιστικών κρατών.
Αυτός ο πόλεμος δεν έπαψε να υπάρχει. Απλώς σήμερα εμφανίζεται με άλλες μορφές, Και όσο προχωράει η ιμπεριαλιστική ολοκλήρωση προς τη στρατηγική τάση του υπέρ-ιμπεριαλισμού θα οξύνονται εκρηκτικά οι εσωτερικοί ανταγωνισμοί και ο ενδό-ιμπεριαλιστικός πόλεμος.
Και εδώ ακριβώς στηρίζεται η επαναστατική αισιοδοξία!!!

_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΝΤΑΒΕΛΗΣ



Ένταξη: 28 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 283
Τόπος: Στύρα Ευβοίας

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Απρ 05, 2008 7:26 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Πότε ο Σημίτης αντιστάθηκε στους Αμερικανούς;

Κάποια "εκσυγχρονιστικά" παπαγαλάκια επιχειρούν να μειώσουν το παρόν εξωραϊζοντας ή ακόμα και αφανίζοντας το ιστορικό παρελθόν.
Ένα εξαιρετικά παραστατικό κείμενο του Λύκου "ιστορικής μνήμης" που κατακεφαλιάζει τους αμνήμονες!!!


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:
http://lupus002.blogspot.com/

_________________
Φωτιά και τσεκούρι όχι μόνο στους
προσκυνημένους, αλλά και στους
πράκτορες και προβοκάτορες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
kerk



Ένταξη: 04 Ιούν 2006
Δημοσιεύσεις: 39

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 06, 2008 2:58 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Εγω πιστευω οτι ο Καραμανλης δεν μπορουσε να κανει και αλλιως! Επρεπε να βαλει βετο για να μπορει να εχει και 3η τετραετια να κυβερνησει. Ειναι θετικο το γεγονος αυτο, αλλα εγω πολυ φοβαμαι οτι το παιχνιδι ειναι "στημενο" και οτι εχει συναποφασισθει και απο τις δυο μεριες μια συνθετη ονομασια που θα περιεχει την λεξη Μακεδονια, και προφανως θα ειναι του τυπου "Νεα Δημοκρατια της Μακεδονιας", ή "Ανω - Νεα Μακεδονια", τα οποια ισοδυναμουν με σκετο "Μακεδονια".
Ακομα και αν αφαιρεσουν απο το συνταγμα των Σκοπιων ολα τα αλυτρωτικα τους, οπως και την "Μακεδονικη Εθνοτητα", μια συνθετη ονομασια θα δινει το δικαιωμα εθνοτικου προσδιορισμου των κατοικων των Σκοπιων σαν γνησιοι "Μακεδονες", οποτε θα ειναι σαν να εχουν κανει(οι ταγοι μας!) μια τρυπα στο νερο! Βεβαια αυτους δεν τους νοιαζει! Αρκει να κονομανε!
Μπορει βεβαια να παιζει και το αλλο σεναριο, να εχει συναποφασισθει η διαλυση των Σκοπιων αναμεσα σε Βουλγαρια και Αλβανια παρολο που αυτο ειναι αρκετα δυσκολο.
Προσωπικα πιστευω οτι η χωρα μας, ή εχει συμφωνησει να δεχθει τον συμβιβασμο που θα αναγορευσει το πολυεθνικο μορφωμα σε "Νεο - Ανω Δημοκρατικο Μακεδονισταν" ή θα περιμενει να το διαλυσουν οι ιδιοι που το δημιουργησαν! Ας ελπισουμε οτι θα γινει το δευτερο!
Ή μπορει ο Καραμανλης να εχει πραγματικα "πατριωτικο" ενστικτο για αυτο εβαλε το βετο (και σου λεει οπου μας βγαλει) κι απλως εμεις δεν μπορουμε να το πιστεψουμε, διοτι τοσα χρονια η εξωτερικη πολιτικη μας ηταν ενδοτικη!
Μακαρι να μην ειναι στημενο το παιχνιδι! Προσωπικα ειμαι πολυ επιφυλακτικος.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 06, 2008 10:27 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δηλαδή, όλο το «σκηνικό» των συγκρούσεων και των αφόρητων πιέσεων στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και το «στραπάτσο» του Μπους ήταν «στημένο»!
Ο Μπους ο «βλάκας» που συμφώνησε να στηθεί ένα «σκηνικό» που να τον εμφανίζει ανίκανο να επιβληθεί!!!
Και οι αντιδράσεις των Γερμανών, των Γάλλων και λοιπών «στημένες» και αυτές!!!
Και οι λυσσώδεις επιθέσεις των Σκοπιανών κι αυτές μέσα στο στημένο παιχνίδι.
Και ο καλοκαιρινός εμπρηστικός πόλεμος «στημένος» ήταν.
Και ότι οι Αμερικανοί θέλουν να απαλλαχτούν από τον Καραμανλή «παιχνίδι» κι αυτό
Γιατί; Για να σώσουν τον Καραμανλή!!!
Κερκ, πολλά αστυνομικά μυθιστορήματα φαίνεται διαβάζεις.
Για σένα προφανώς τα πάντα μέσα στην Ιστορία είναι «στημένα» Και οι πόλεμοι και η ισοπέδωση των λαών και η εκμετάλλευση «στημένα» παιχνίδια είναι.
Για σένα φαίνεται δεν μετράει το γεγονός ότι στα Βαλκάνια υπάρχει πλέον ενισχυμένη και «παίζει» δυναμικά η Ρωσία, γεγονός που αλλάζει τους συσχετισμούς.
Ούτε μετράει το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι, για τους λόγους που έχουμε αναλύσει, αρχίζουν να αντιδρούν…
Η αστική διπλωματία Κερκ (πόλεμος με άλλα μέσα είναι) είναι ζήτημα συσχετισμών.
Οι συσχετισμοί στα Βαλκάνια έχουν αλλάξει και οι νέες καπιταλιστικές συμφωνίες γίνονται ή επιδιώκεται να γίνονται βάση των νέων αυτών συσχετισμών.
Δεν έχει βεβαίως κανείς αυταπάτες ότι αυτές οι «συμφωνίες» λαμβάνουν υπόψη τους τα συμφέροντα και τις διαθέσεις των λαών. Αυτός για τους καπιταλιστές και τα κόμματά τους είναι ο κομπάρσος της ιστορίας.
Αν μπορούσαν και ήθελαν να περάσουν τις απαιτήσεις των Αμερικανών (και αυτό θα έκαναν αν υπήρχε ο Σημίτης) θα κατασκεύαζαν τέτοιο κλίμα με τους προπαγανδιστικούς «αγωγούς» τους που θα εμφάνιζαν την προδοσία και σαν νίκη.
Το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν, έστω σε αυτή τη φάση, είναι σημαντικό. Απλώς αυτοί που πλιατσικολογούν εκλογικά, τα κόμματα και τα αποκόμματα, προσπαθούν, αφανίζοντας τις υπαρκτές και οξυνόμενες ενδο-ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις, να μειώσουν τη σημασία του ΒΕΤΟ. ΟΛΟΙ ζητούσαν ΒΕΤΟ και τώρα επιχειρούν να το μειώσουν. ΟΛΟΙ μέχρι χθες ζητούσαν σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και τώρα λένε ότι το ζήτημα δεν λύθηκε, λες και ο Καραμανλής είναι κανένας πολιτικός ανατροπέας του καπιταλισμού.
Το σημαντικό Κερκ, είναι να αναδεικνύουμε τις καπιταλιστικές αντιφάσεις και να αξιοποιούμε αυτές τις χαραμάδες του αγώνα ΚΑΙ όχι να κατασκευάζουμε αναπόδεικτα σενάρια μοιρολατρίας και τυφλής δημαγωγίας.
Αυτά τα αφήνουμε στους Καρατζαφερικούς και τους πολιτικάντηδες…

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Καχύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 06, 2008 11:39 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αυτό που φαίνεται να υποτιμούν κάποιοι και αρνούνται να το αναλύσουν είναι τούτου: Για πρώτη φορά στην ιστορία του ΝΑΤΟ δεν πέρασαν όλες οι απαιτήσεις των Αμερικανών και βρέθηκαν πολλές δυνάμεις που είπαν ΟΧΙ.
Το γεγονός αυτό έχει μεγάλη ιστορική σημασία!!!
Δείχνει το τι συμβαίνει μέσα στον καπιταλιστικό κόσμο. Όταν στο ΝΑΤΟ (αυτό το στρατιωτικό μπλοκ, μέσω του οποίου οι αυτοκράτορες της υφηλίου επιχειρούν να υποκαταστήσουν τον ΟΗΕ και να προωθήσουν πολιτικές ψυχροπολεμική έντασης) εισπράττουν οι Αμερικανοί βροντερά ΟΧΙ στην ηγεμονία τους, αυτό είναι ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ και όχι συνωμοσία.
Και αυτό το γεγονός προσδίδει στο ΒΕΤΟ της Ελλάδας ιδιαίτερη ιστορική αξία.

Αναφορικά τώρα με το πώς θα αντιμετώπιζε την κατάσταση, όχι ο ξεπουλημένος Σημίτης, αλλά η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, διαβάζουμε στο σημερινό «Παρόν»:
«Είναι χαρακτηριστικό ότι την Τετάρτη το βράδυ, όταν κατέστι σαφές ότι ο Καραμανλής είπε το βέτο (μέχρι την τελευταία στιγμή προσδοκούσαν ότι θα έκανε πίσω για να του επιτεθούν!) προέβησαν στην εξής απίστευτη κίνηση:
ΑπΆ τη Χαρ. Τρικούπη «έφυγε» SMS σε εκατοντάδες χιλιάδες κινητά τηλέφωνα μελών του ΠΑΣΟΚ με το εξής περιεχόμενο: «Ελληνική θέση ήταν η σύνθετη ονομασία και η ένταξη της FYROM στους ευρωατλαντικούς θεσμούς. Τίποτα απΆ αυτά δεν πετύχαμε»!...
Παράλληλα διάφορα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε εκπομπές (π.χ Χρυσοχοϊδης, Ραγκούσης, Παπακωνσταντίνου, Διαμαντοπούλου, Παπουτσάκης κ.α.) ή επαναλάμβαναν τα ίδια ή έβγαζαν μια αμηχανία και άγχος μην καρπωθεί ο πρωθυπουργός την επιτυχία…

Επιστροφή στην κορυφή
kerk



Ένταξη: 04 Ιούν 2006
Δημοσιεύσεις: 39

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 06, 2008 7:21 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ροβεσπιερε, δεν ειπα οτι ηταν "στημενο" το σκηνικο των συγκρουσεων στη συνοδο του ΝΑΤΟ. Απλως ειπα οτι φοβαμαι μηπως εχει ξεπουληθει το ονομα και το βετο του Καραμανλη ηταν σταχτη στα ματια μας! Το στημενο πηγαινει στο ζητημα της ονομασιας των Σκοπιων, οχι στις ενδονατοικες συγκρουσεις.
Αν αυριο αποφασισουν τα Σκοπια να αλλαξουν το συνταγματικο τους ονομα με μια συνθετη ονομασια οπως αποδεχεται η χωρα μας, τοτε προς τι το βετο;;;
Δεν θα μπορεσει μετα να παρουσιασει ο Καραμανλης την συνθετη ονομασια σαν "διπλωματικη νικη";;; Τι να το κανει ο Ελληνικος λαος το βετο απο την στιγμη που μπορει να τους βαλουν σε 1-2 χρονια στο ΝΑΤΟ - Ε.Ε με ονομα τυπου "Ανω - Νεο Μακεδονια" με την συμφωνη γνωμη της χωρας μας;;;
Σιγουρα το βετο ειναι θετικο για μας και μπραβο στον Καραμανλη που τολμησε να το βαλει. Απο την στιγμη ομως που τους καλει παλι για διαλογο για να βρεθει λυση στην βαση της συνθετης ονομασιας, ειναι σαν να εχουμε κανει μια τρυπα στο νερο! Για αυτο ειπα μακαρι να μην ειναι "στημενο" το παιχνιδι!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΣΚΙΝΙΟΥΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 06, 2008 8:35 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΡΟΒΕΣΠΙΕΡΟ
Λόγω τεχνικών ...προβλημάτων, σήμερα είδα το σχόλιό σας.
Είμαι πεισμένος ότι και ο Σημίτης να ήτανε πάλι θα έβαζε βέτο! Ξέρω ότι διαφωνείτε, αλλά είναι προσωπική μου άποψη. ΜΟΝΟ Η ΝΤΟΡΑ συμφωνώ ότι θα μας πουλούσε στο πι και φί. Και στο φινάλε, δεν έκαναν και τίποτα φοβερό... Εγώ είμαι υπέρ του "καμμία αναφορά στο όνομα Μακεδονία" .. Και ακόμα δεν τέλειωσε τίποτα...
ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ.. Επιμένω! ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ τη μάχη και όχι ο Καραμανλής!

ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ των οποίων η γνώμη βαραίνει περισσότερο από τους "καμμένους" ακροδεξιούς του ΛΑΟΣ

Αγωνιστικά
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 06, 2008 9:20 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Σύντροφε Σκίνιους, ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ:

α). Αναλύουμε πολιτικά όλη την κατάσταση και καταλήγουμε στις συγκεκριμένες απόψεις. Η προσωπική άποψη του καθενός είναι αποδεκτή και σεβαστή. Αλλά απαιτείται πολιτική τεκμηρίωση, διαφορετικά εκφράζει τα «προσωπικά» συναισθήματα: τις συμπάθειες ή αντιπάθειες…
β) Μιλάμε για το ΒΕΤΟ και όχι για το όνομα. Αυτό ακόμα δεν έχει κριθεί και θα αποτελέσει και αυτό προϊόν των συσχετισμών. Κι αυτό το ΒΕΤΟ αλλάζει το πολιτικό κλίμα και καθιστά πιο δύσκολα τα παιχνίδια των πιέσεων.
γ) Το ΡΕΣΑΛΤΟ είναι σταθερά όχι με το να μην υπάρξει ονομασία με τον όρο «Μακεδονία, αλλά αρνείται κάθετα κάθε συζήτηση με κατασκευασμένα, στρατιωτικά προτεκτοράτα. Συνεπώς ήταν περιττή η αναφορά σου ότι διαφωνείς με τον όρο «Μακεδονία» . Είναι σαν να προσάπτεις σε μας τέτοιες απόψεις!!!
δ) Η ιστορία και η πρακτική του Σημίτη, αλλά και η «εκσυγχρονιστική» φιλοσοφία είναι το έδαφος που μας κάνει να συμπεραίνουμε για τη στάση του, αν υπήρχε σήμερα. Τα άλλα είναι εικασίες που δεν στηρίζονται πουθενά.
ε) ΟΥΔΕΙΣ αρνήθηκε τον αγώνα των πατριωτικών σοσιαλιστικών δυνάμεων. Απεναντίας αναλύονται οι όροι που έχουν βυθίσει στην αδράνεια το σοσιαλιστικό κίνημα. Εκτός αν το διακρίνεις εσύ πουθενά και εμείς δεν βλέπουμε.
Ας μην κάνουμε τις επιθυμίες μας πραγματικότητα.
Ασφαλώς και ο Ελληνικός λαός σύσσωμος αντιδρά και αυτό είναι πράγματι ένας σημαντικός μοχλός πίεσης. Αυτό, όμως δεν αρκεί. Αυτή η λαϊκή αντίδραση χρησιμοποιήθηκε σήμερα από τον Καραμανλή για να εμφανιστεί εναρμονισμένος με τη λαϊκή βούληση και να αποκτήσει δάφνες ΥΠΕΡ του Κεφαλαίου. Αν υπήρχαν ισχυρά κινήματα τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά.

Αλλά και στο παρελθόν, όπως κουραστικά έχουμε γράψει, υπήρξε σύσσωμη λαϊκή βούληση που την γράψανε στα παλιά τους τα παπούτσια
Αν δεν υπήρχε η ενδοϊμπεριαλιστική κόντρα και ο ισχυρός συντελεστής Ρωσία, θα καταλήγανε διαφορετικά και τότε θα έβλεπες όλες τις σειρήνες του καθεστώτος να κινδυνολογούν και να λένε άλλα. Σήμερα και τα ΜΜΕ (αυτοί οι ιδεολογικοί δίαυλοι) στρεφόντουσαν σύσσωμα κατά των προκλήσεων των Σκοπίων και μιλάγανε οι πάντες για ΒΕΤΟ. Αυτό λέει πολλά! Θυμήσου τι λέγανε στα Ίμια, στον Οτσαλάν, στους S300, στην επίσκεψη Κλίντον και λοιπά;

ΤΕΛΟΣ, αυτό που λέμε είναι ότι αυτό το ΒΕΤΟ, αποτελεί μια ιστορική τομή στον υπόγειο πόλεμο που γίνεται στα Βαλκάνια. Και το γεγονός αυτό αποτελεί μια Αφετηρία για τη λαϊκή αφύπνιση, πίεση και οργάνωση ΑΓΩΝΩΝ.
Καληνύχτα και να είσαι καλά.

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Σουλιώτης



Ένταξη: 24 Αύγ 2007
Δημοσιεύσεις: 54

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 07, 2008 7:37 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Προσωπικά δεν μπορώ να τα φορτώσω όλα στην ενδοκαπιταλιστική κόντρα.

Νομίζω ότι αυτό που αποκαλείς Ροβεσπιέρε ενδοκαπιταλιστική ή ενδοϊμπεριαλιστική κόντρα είναι ο ανταγωνισμός των "μεγάλων δυνάμεων", μια κατάσταση η οποία προϋπήρχε πάντοτε στην ιστορία, πλην της περιόδου της ρωμαϊκής κυριαρχίας και ίσως και της δεκεατίας του 1990 (για αυτό και τότε είχε αναπτυχθεί ο εύστοχος όρος pax americana, που τώρα πια βέβαια έχει εξαφανιστεί από το λεξιλόγιο των αναλυτών). Και σε αυτόν τον "ανταγωνισμό των μεγάλων δυνάμεων" οι μικρότερες χώρες έχουν κάθε λόγο να παίρνουν το μέρος εκείνου που τις ευνοεί.

Πέρα όμως από αυτό, υπάρχει και κάτι άλλο. Δεν μπορούμε να μιλάμε σε τρίτο πληθυντικό και να θεωρούμε ότι η μόνη διαφοροποίηση σε σχέση με Ίμια, Οτσαλάν κλπ. είναι η σημερινή ενδοκαπιταλιστική κόντρα. Πιστεύω ότι ο Καραμανλής είναι διαφορετικής ποιότητας άνθρωπος και πολιτικός από τον Σημίτη. Έχει κάτι μέσα του, δεν είναι τελείως κενός. Πιστεύει ότι πρέπει να κάνει το καλύτερο για τη χώρα του και είναι φορέας ενός στοιχειώδους πατριωτισμού. Ο Σημήτις ΔΕΝ ήταν. Το αποδείκνυε κάθε μέρα επί οχτώ χρόνια. Μέχρι και ο Γ.Α.Π. είναι πιο πατριώτης από το Σημίτη.

Χρήσιμη η μαρξιστική ανάλυση των γεγονότων, αλλά όχι πανάκεια. Υπάρχουν πολλά πράγματα που διαφεύγουν της μαρξιστικής ανάλυσης. Ένα από αυτά είναι η σημασία του ενός προσώπου στην κρίσιμη περίσταση. Που θα πάρει την ευθύνη πάνω του ή θα τα ξεπουλήσει όλα. Διάβαζα χθες στο Παρόν ένα χρονογράφημα για την επέτειο της γερμανικής επίθεσης. Έγραφε ο μικρός, το 1941, αρθρογράφος, πόση αγαλλίαση ένιωθαν οι Πειραιώτες και οι Αθηναίοι στη θέα των "συμμαχικών" αγγλικών αρμάτων μάχης (χωρίς κανόνια!) που αποβιβάζονταν στον Πειραιά. Πόσο είχαν μάθει να αδιαφορούν για τους συναγερμούς και τι σοκ αποτέλεσε ο πρώτος βομβαρδισμός των Γερμανών τη νύχτα της 6ης προς 7η Απριλίου 1941. Και σκεπτόμουν τι σημαντικό παρέλειπε να σημειώσει ο αρθρογράφος, που όμως ήταν το κλειδί της ιστορίας και αποδείκνυε πόσο λεπτή είναι τελικά η διαχωριστική γραμμή του ψεύδους από την αλήθεια: Ήταν ακριβώς εκείνα τα λίγα άρματα μάχης που έστειλε η Αγγλία που προκάλεσαν τη γερμανική επίθεση της 6ης Απριλίου! Όσο ο Μεταξάς αρνιόταν να δεχθεί έστω και έναν ¶γγλο στρατιώτη στην Ελλάδα, ο Χίτλερ δεν είχε λόγο να χτυπήσει. Η Ελλάδα ήταν τυπικά έξω από τον Παγκόσμιο Πόλεμο και η σύγκρουση στα βουνά της Βορείου Ηπείρου ήταν καθαρά ελληνο-ιταλική. Ο Μεταξάς πέθανε με μυστηριώδη τρόπο, χωρίς να διευκρινιστούν ποτέ τα ακριβή αίτια, ενώ ούτε οι Γερμανοί (!) γιατροί του μπόρεσαν να κάνουν τίποτε. Κατά "σύμπτωση", ασθένησε και πέθανε 13 ημέρες μετά τη ρητή άρνησή του να δεχθεί αγγλικό στρατό στο ελληνικό έδαφος.

Όμως, χωρίς την Ελλάδα "μέσα" στον Παγκόσμιο Πόλεμο, η ελληνική εποποιία ήταν πολιτικώς άχρηστη στους ¶γγλους (που δεν τους έφτανε το ντελίριο ενθουσιασμού που προκάλεσε στην Ευρώπη η ελληνική αντίσταση). Μόλις πέθανε λοιπόν ο Μεταξάς, ήρθαν οι ¶γγλοι στρατιώτες, λίγοι, πολύ λίγοι για να αναπληρώσουν τη στοχοποίηση της Ελλάδας απέναντι στον ¶ξονα. Ο Μεταξάς δεν έλεγε "δεν θέλω τους στρατιώτες σας", έλεγε "δεν θέλω λίγους στρατιώτες σας, αν είναι να μου στείλετε, στείλτε μου τόσους ώστε να μπορώ να αντιμετωπίσω γερμανική επίθεση". Οι ¶γγλοι βέβαια ήθελαν λίγους στρατιώτες, δεν τους περίσσευαν, ειδικά εκείνη την εποχή, ώστε να ανοίξουν νέο μέτωπο στους Γερμανούς άκοπα και ανέξοδα για τους ίδιους.

Πόσο ρόλο έπαιξε αλήθεια το ένα εκείνο πρόσωπο, ο Μεταξάς, που ήθελε και μπορούσε να εναντιωθεί στις εξωφρενικές αξιώσεις των ¶γγλων! Και με την παρουσία του και με την απουσία του. Η στρατιωτική και διπλωματική του ιδιοφυΐα είναι πολύ πιθανόν ότι θα κατόρθωνε να αφήσει την Ελλάδα έξω από τον πόλεμο με τη Γερμανία. Θα άφηνε τους ισχυρούς να τα βγάλουν πέρα όπως ήθελαν στην Ευρώπη και θα είχε την Ελλάδα στο απυρόβλητο, ειδικά μετά την εντυπωσιακή επιτυχία κατά των Ιταλών. Λοιπόν, είναι οι αρχές, η ευφυΐα, η ορθοκρισία αυτά που αναμφισβήτητα παίζουν ρόλο στην αξιοποίηση ήδη ενυπαρχόντων δυναμικών. Υπάρχουν και οι δυναμικές στην κοινωνία και στο λαό, αλλά χωρίς τα πρόσωπα, χωρίς τα κατάλληλα πρόσωπα, δεν μπορεί να γίνει απολύτως τίποτε.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΝΤΑΒΕΛΗΣ



Ένταξη: 28 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 283
Τόπος: Στύρα Ευβοίας

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 07, 2008 11:53 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το «Βέτο το έβαλε ο Ελληνικός λαός»

]Ο σύντροφος Σκίνιους αναφέρεται στο πρωτοσέλιδο του "Πρώτου Θέματος" για το βΕΤΟ.
Διαβάστε ΕΔΩ:
http://skinious.blogspot.com/



Σύντροφε Σκίνιους επειδή το έγραψε πρωτοσέλιδο το «Πρώτο Θέμα» αποτελεί απόδειξη; Τι είναι το «Πρώτο Θέμα»; Η εφημερίδα του λαού ή των σοσιαλιστικών δυνάμεων; Μια διαπλεκόμμενη αστική φυλλάδα είναι, από τις πλέον σκανδαλοθηρικές και λαϊκίστικες!!!
Πουλάει και καταναλώνει λαϊκισμό…
Το ΒΕΤΟ, σύντροφε, είναι μια πτυχή, μια «πινελιά» στο όλο πρόβλημα. Αν ο λαός είχε αυτή τη δύναμη να επιβάλλει το ΒΕΤΟ, θα έπιανε και πιο ουσιαστικά προβλήματα από το ΒΕΤΟ, τα οποία επικαλύπτονται από το ΒΕΤΟ:
α) θα προχωρούσε στο θέμα του ΝΑΤΟ: ο μέγας κίνδυνος της εποχής!!!
β). θα έθετε το ζήτημα της απόσχισης του Κοσσόβου: Ο νέος πυροδότης για νέα αιματοκυλίσματα των λαών.
γ). Θα αποκάλυπτε όλο το παιχνίδι των ιμπεριαλιστών και των Ευρωπαίων στα Βαλκάνια.
Και πολλά άλλα.
Ο Ελληνικός λαός είναι αναμφισβήτητα σύσσωμος εναντίον του σφετερισμού το «ονόματος» από τους σκοπιανούς. Αυτή την επαναστατική του διάθεση την εμπορεύονται τα κόμματα και η κυβέρνηση μέσα στο πλέγμα των αντιτιθέμενων συμφερόντων, για τα οποία γράψαμε κατά κόρον. Μια πτέρυγα αυτών των συμφερόντων αξιοποιεί για δικό της όφελος την «επαναστατική διάθεση» του λαού, διασώζοντας και επικαλύπτοντας τα πλέον ουσιώδη: Νάτο, προτεκτοράτα, Κόσσοβο, διαμελισμός των Βαλκανίων κ.λπ
Πρέπει, συνεπώς, το ΒΕΤΟ να το θέσουμε στις πραγματικές πολιτικές του διαστάσεις, να αναδείξουμε αυτά που αποκρύβονται και να μην βαυκαλιζόμαστε με απλοϊκές και ευθύγραμμες απόψεις περί καταλυτικών λαϊκών αντιστάσεων. Οι λαϊκές διαθέσεις όσο επαναστατικές και αν είναι, αν δεν εκφράζονται πολιτικά και οργανωτικά είναι ατμός και συχνά γίνονται το «άλλοθι» των καθεστωτικών παιχνιδιών.
Το ΒΕΤΟ, μπορεί να άλλαξε ως ένα βαθμό τους συσχετισμούς «δουλοπαροικίας» μας, μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για παραπέρα αφύπνιση και αγώνα, αλλά μπορεί να αποτελέσει και παραισθησιογόνο , αν πέφτουμε στη «λούμπα» του «Πρώτου Θέματος»: «Ο λαός επέβαλε το ΒΕΤΟ», συνεπώς ο λαός αγρυπνεί και θα σταματήσει τους εφιαλτικούς σχεδιασμούς της Νέας Τάξης…


_________________
Φωτιά και τσεκούρι όχι μόνο στους
προσκυνημένους, αλλά και στους
πράκτορες και προβοκάτορες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες