Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
«Ελευθερία του Τύπου»

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούλ 12, 2008 8:30 am    Θέμα δημοσίευσης: «Ελευθερία του Τύπου» Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Έχουμε γράψει πάρα πολλές φορές γι' αυτή τη μεγάλη απάτη περί "ελευθερίας" των ΜΜΕ. Ιδιαίτερα σήμερα που τα ΜΜΕ έχουν μεταβληθεί σε μεγάλες βιομηχανίες της "ενημερώσης": σε πομπούς της προπαγάνδας των πολεθνικών.
Παραθέτουμε ένα γλαφυρό απόσπασμα του Λένιν
:



«Ελευθερία του Τύπου»

«Η "ελευθερία του Τύπου" είναι επίσης ένα από τα κυριότερα συνθήματα της "καθαρής δημοκρατίας". Και στο ζήτημα αυτό οι εργάτες ξέρουν, και οι σοσιαλιστές όλων των χωρών το έχουν παραδεχτεί εκατομμύρια φορές, ότι η ελευθερία αυτή είναι μια απάτη, εφόσον τα καλύτερα τυπογραφεία και τα τεράστια αποθέματα χαρτιού βρίσκονται στα χέρια των καπιταλιστών, και εφόσον διατηρείται η εξουσία του κεφαλαίου πάνω στον Τύπο, που εκδηλώνεται σ' όλο τον κόσμο τόσο πιο καθαρά, πιο έντονα, πιο κυνικά, όσο πιο ανεπτυγμένος είναι ο δημοκρατισμός και το ρεπουμπλικανικό καθεστώς, όπως συμβαίνει λ.χ. στην Αμερική. Για να κατακτηθεί η αληθινή ισότητα και η αληθινή δημοκρατία για τους εργαζόμενους, για τους εργάτες και τους αγρότες, πρέπει πρώτα να αφαιρεθεί από το κεφάλαιο η δυνατότητα να μισθώνει συγγραφείς, να αγοράζει εκδοτικούς οργανισμούς και να εξαγοράζει εφημερίδες, και γι' αυτό πρέπει να αποτιναχτεί ο ζυγός του κεφαλαίου, πρέπει να ανατραπούν οι εκμεταλλευτές, να κατασταλεί η αντίστασή τους. Οι καπιταλιστές αποκαλούσαν πάντα "ελευθερία" την ελευθερία των πλουσίων να γίνουν πλουσιότεροι, την ελευθερία των εργατών να πεθαίνουν από την πείνα. Οι καπιταλιστές αποκαλούν ελευθερία του Τύπου την ελευθερία των πλουσίων να εξαγοράζουν τον Τύπο, την ελευθερία να χρησιμοποιείται ο πλούτος για την κατεργασία και την παραποίηση της λεγόμενης κοινής γνώμης. Και στην περίπτωση αυτή οι θεματοφύλακες της "καθαρής δημοκρατίας" αποδεικνύονται στην πραγματικότητα θεματοφύλακες του πιο βρωμερού, του πιο αργυρώνητου συστήματος της κυριαρχίας των πλουσίων πάνω στα μέσα διαφώτισης των μαζών, αποδεικνύονται απατεώνες που ξεγελούν το λαό, που με καλοφτιαγμένες, όμορφες, μα ολότελα ψεύτικες φράσεις αποσπούν την προσοχή του από το συγκεκριμένο ιστορικό καθήκον της απελευθέρωσης του Τύπου από το ζυγό του κεφαλαίου. Αληθινή ελευθερία και ισότητα θα υπάρχει στο καθεστώς που οικοδομούν οι κομμουνιστές. Σ' αυτό δε θα υπάρχει η δυνατότητα πλουτισμού σε βάρος των άλλων, δε θα υπάρχει η αντικειμενική δυνατότητα να υποτάσσεται ο Τύπος ούτε άμεσα ούτε έμμεσα στην εξουσία του χρήματος, και τίποτε δε θα εμποδίζει τον κάθε εργαζόμενο - ή ομάδα εργαζομένων ανεξάρτητα από τον αριθμό της - να έχει και να ασκεί το δικαίωμα χρησιμοποίησης των κοινωνικοποιημένων τυπογραφείων και του κοινωνικοποιημένου χαρτιού».

*

(Λένιν, «Απαντα», τόμος 37, σελ 495 - 496, ομιλία στο 1ο Συνέδριο της 3ης Διεθνούς)

Επιστροφή στην κορυφή
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούλ 12, 2008 8:58 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η διατεταγμένη ελευθερία
ή
η ελευθερία των «εγκάθετων»



Φυσικά, αυτοί που φωνάζουν σήμερα για «ελευθερία του Τύπου» είναι οι υπάλληλοι του καθεστώτος, κάθε χρώματος. Υπάρχουν, βεβαίως και πολλοί δημοσιογράφοι που εξακολουθούν να ζουν με αυτή την αυταπάτη. Οι περισσότεροι από δαύτους, είναι ενταγμένοι σε κομματικές σκοπιμότητες και εννοούν με τη λέξη «ελευθερία» της δικής τους ελευθερία, αυτή της καθεστωτικής και μικροκομματικής υπαλληλίας.

Πάρτε για παράδειγμα το σκάνδαλο ζήμενς.

Εδώ η «ελευθερία» είναι περιφραγμένη με τα καθεστωτικά κάγκελα: Μέχρι εκεί που δεν αμφισβητείται το σύστημα. Γι’ αυτό κανένας από τους εραστές της ελευθερίας του Τύπου δεν θέτει την ουσία των σκανδάλων. Η «ελευθερία» που παρέχουν τα ΜΜΕ είναι η «ελευθερία» της παραπλάνησης και της απάτης, η «ελευθερία» ανάμεσα στις αντιμαχόμενες οικονομικές, κομματικές και δημοσιογραφικές κλίκες του καθεστώτος. Η «ελευθερία» σε κάθε μηχανισμό και υπηρεσία και σε κάθε «παπαγαλάκι» και «εγκάθετο» να διαρρέει «πληροφορίες», «φήμες», επιλεκτικά «στοιχεία» στον ένδο-καθεστωτικό πόλεμο.

Πέραν αυτής της «ελευθερίας» των οικονομικών και κομματικών κλικών και των «εγκάθετων» προβοκατόρων διαφόρων μυστικών υπηρεσιών, δεν υπάρχει καμιά άλλη ελευθερία. Απαγορεύεται δια ροπάλου και μόνο η διατύπωση υπονοιών για το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που αποτελεί τη μήτρα κάθε σκανδάλου. Η «ελεύθερη αγορά», η κερδοσκοπική αδηφαγία των οικονομικών αρπαχτικών και οι μηχανισμοί τους (πλανητικοί και εγχώριοι- και τα ίδια τα ΜΜΕ) που αποτελούν τους ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ των σκανδάλων, της σήψης και της διάβρωσης, όλα αυτά μένουν στο απυρόβλητο από τους εραστές της απάτης: Της ελευθερίας του Τύπου και της άποψης.
Ακόμα αυτοί οι «εραστές» έχουν θάψει και τα 100 εκατομμύρια ευρώ που έδωσε η Ζήμενς για μίζες στα κόμματα!!!
Η «ελευθερία» είναι καναλιζαρισμένη στην «αποκάλυψη» κάποιων φουσκαλών. Τα «πυρά» είναι κροτίδες εκτός πεδίου, στην περιφέρεια: Άσφαιρα πυρά για θόρυβο, σύγχυση και παραπλάνηση. Τα τυχόν «θύματα» είναι στρατιωτάκια των αντίπαλων φατριών, παράπλευρες απώλειες του ενδοκαθεστωτικού πολέμου που έχει ανάψει για τα καλά για την ανασύσταση και τον έλεγχο του πολιτικού σκηνικού.

Κάθε στρατόπεδο προσπαθεί να «κάψει» τους αντιπάλους του:

α). Τα ισχυρά πλανητικά κέντρα και οι εγχώριοι «νταβατζήδες» την ηγετική κλίκα της κυβέρνησης και το περιβάλλον Καραμανλή.

β) Οι έσω-κομματικοί «εγκάθετοι» αυτών των κύκλων (μητσοτακέικο με τον Τατούλη στο γνωστό ανταρτοπόλεμο) στοχεύουν το ίδιο.

γ). Τα ίδια κέντρα υπονομεύουν και το Γ. Παπανδρέου. Χωρίς το γκρέμισα και αυτού του κομματικού εμποδίου δυσκολεύει πολύ η κατάσταση για τους «νταβατζήδες», εξωτερικούς και εσωτερικούς. Και εδώ το «εκσυγχρονιστικό» παρακράτος και το μητσοτακικό παρακράτος κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος: «Εγκάθετοι» των πλανητικών κέντρων…

δ). Η κυβερνητική ομάδα προσπαθεί κι αυτή να «κάψει», με επιλεκτικές αποκαλύψεις και έχοντας ένα σχετικό έλεγχο της Δικαιοσύνης, τους αντιπάλους, εντός και εκτός του κόμματος. Ωστόσο μειονεκτεί σε τούτο: έχει εναντίον της την «ελευθερία» των ΜΜΕ, δηλαδή την «ελευθερία» των μηχανισμών και των φερέφωνων των ισχυρών οικονομικών κέντρων εξουσίας. Απλώς, ως κυβέρνηση έχει το πλεονέκτημα των χειρισμών, του αιφνιδιασμού και κυρίως το πλεονέκτημα της αδυναμίας των «νταβατζήδων» να επιβάλλουν άμεσα μια εναλλακτική κυβερνητική λύση της αρεσκείας τους.

ε). Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι σε πιο δεινή θέση. Από τη μια πρέπει να αντιμετωπίσει τα πυρά του «εκσυγχρονιστικού» παρακράτους που έχει βαθιές ρίζες μέσα στο ίδιο το κόμμα και από την άλλη να κάνει και αντιπολίτευση στη Ν.Δ., να δείχνει δηλαδή ότι είναι κάτι άλλο (μια απάτη που δεν περνάει εύκολα στον κόσμο).
Τι να πρωτοπολεμήσει η ηγετική ομάδα: Την κυβέρνηση, τους «νταβατζήδες, το εσωτερικό «εκσυγχρονιστικό» κατεστημένο ή τη διατεταγμένη «εκσυγχρονιστική» τσόντα, το ΣΥΡΙΖΑ;
Έτσι, εδώ, οι πάντες πυροβολούν προς πάσα κατεύθυνση…

ζ). Τέλος, οι δύο «τσόντες» του καθεστώτος (ΛΑ.Ο.Σ και ΣΥΡΙΖΑ) επιχειρούν να μεγαλώσουν και να συμμετάσχουν σε κυβερνητικά σχήματα. Προς αυτή την κατεύθυνση λειτουργούν διατεταγμένα, ως «εγκάθετοι» των οικονομικών κέντρων εξουσίας. Την πολυδιάσπαση επιδιώκουν και τις πολυκομματικές κυβερνήσεις. Το ιδεολογικό τους όχημα είναι το γνωστό καθεστωτικό παραμύθι: «Ο δικομματισμός», τα «κακά» και η σήψη του δικομματισμού. Αυτός ο «αριστερός» καθεστωτικός» μύθος αποτελεί σήμερα και το πολιτικό σλόγκαν του Κρατατζαφέρη!!!
Δεν υπάρχει καμιά σήψη του δικομματισμού. Η σήψη είναι ΣΥΝΟΛΙΚΗ, όλου του πολιτικού συστήματος, των κομμάτων του και των θεσμών του.
Επιλεκτικά, λοιπόν, κτυπήματα και από τις τσόντες. Τις τρίχες τις κάνουν τριχιά και ηθικολογούν ασυστόλως και παραληρηματικά. Με θεσμολαγνεία αχαλίνωτη ο «αριστερός» ΣΥΡΙΖΑ και φημολογίες αποκρουστικές ο έτερος «εγκάθετος», προβοκατόρικος πόλος: Ο ΛΑ.Ο.Σ. Ο πρώτος πλαγιοκοπεί κυρίως το ΠΑΣΟΚ και ο δεύτερος τη Ν.Δ….

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια κινείται η «ελευθερία» των ΜΜΕ. Και είναι πιο ελεύθεροι αυτοί που εξυπηρετούν τους σχεδιασμούς των «νταβατζήδων»: πλανητικών και εγχώριων…

Μια «ελευθερία» όχι απλώς καθεστωτική, αλλά και διατεταγμένη. Και πάνω σε αυτή τη σκακιέρα κινούνται, σαν πιόνια, και πολλοί «ανεξάρτητοι» δημοσιογράφοι των μπλοκ!!!

_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 13, 2008 11:19 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Συνασπισμένη διαπλοκή!!!

Ο "προφήτης" ξανακτύπησε με ένα πολύ κατατοπιστικό, ιστορικό κείμενο.
Διαβάστε εδώ:
http://na4u.blogspot.com/2008/07/blog-post_9516.html



ΤΙ ΕΛΕΓΧΕΙ Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ....

MEΛΗ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ Β΄ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΕΡΤ, ΤΥΠΟ, ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ, ΠΑΡΑ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ... ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΦΑΝΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΥΡΙΤΖΗ!

http://www.antinews.gr/?p=2728#comments
* Ο Μαρτιγόπουλος εκτελεστικός Διευθυντής της COSMOTE είναι ΠΑΣΟΚ.
* Ο Βουρλούμης πρόεδρος του ΟΤΕ, δεν θυμάμαι να είναι Ν.Δ. απλά είναι φίλος του Αλογοσκούφη.
* Ο Γερμανός, πωλητής, ουδέποτε ήταν κατά μεριά της δεξιάς. Εντελώς το αντίθετο, μάλιστα (ΚΚΕ)
* Ο Αλογοσκούφης ήταν ΚΚΕ Εσωτερικού και τώρα υπουργός.
* Ο Λιάπης ο μόνος δεξιός της υπόθεσης, ήθελε να σουβλίσει τον Βουρλούμη, αλλά δεν τον άφηνε ο Ρουσόπουλος.
* Ο Ρουσόπουλος ήταν ΚΚΕ Εσωτερικού και τώρα υπουργός.

«Πάντως, στις δημοσκοπήσεις και στις διαφημίσεις κυριάρχησαν -και κυριαρχούν- οι… αποσπασθέντες και αποσχισθέντες της Β΄ Πανελλαδικής [άλλη αμαρτωλή ιστορία κι αυτή…]. Πρόχειρα αναφέρω τους δημοσκόπους, Μαυρή, Βερναρδάκη, Φανάρα [του τελευταίου τα ΜΜΕ του άλλαξαν και τόνο στο επώνυμο…] .. Η νεολαία του ΚΚΕ εσ. είχε το όνομα ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος. Στη Β’ Πανελλαδική Διάσκεψη της νεολαίας [στις αρχές του 1978, αν θυμάμαι καλά], έγινε μια διάσπαση, όπου η πλειοψηφία αποχώρησε [ή μάλλον “την αποχώρησαν”, αφού η μειοψηφία παρέμεινε πιστή στο κόμμα] παίρνοντας το όνομα ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος Β’ Πανελλαδική.
Είχαν μια κάποια παρουσία για κάποια χρόνια, κυρίως στα πανεπιστήμια, έβγαζαν και το περιοδικό “Αγώνας”. Μετά χάθηκαν. Κάποιοι έβγαλαν τον “Σχολιαστή”, κάποιοι άλλοι τις “Θέσεις” και πάει λέγοντας. Απ’ τις τάξεις της πέρασαν αρκετοί: οι του Ιού της Κυριακής, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο Γιάννης Μηλιός [Θέσεις], οι δημοσκόποι που λέγαμε πιο πάνω, ο Παν Παν, πρόεδρος -αν δεν απατώμαι- της ΕΡΤ επί Σημίτη, και άλλοι πολλοί δημοσιογράφοι, καθηγητές…», (Χρ. Μόρφος).
«Δεν φανταζόμασταν ότι εκείνοι οι τύποι, που τούς είχαμε για πλάκα τότε, θα κυβερνούσαν κάποτε – σήμερα .. Πάντως, συμμετοχή -εμμέσως- στο club έχει και το ΚΚΕ, με τον Ντίνο το Ρουτζούνη, τότε Γραμματέα της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ, νυν ιδιοκτήτη της ΚΑΠΑ Research, σημαντικού παίχτη επί εποχής Σημίτη, που όπως έμαθα έχει γίνει βαρύ πεπόνι. (Σ.σ. Να προσθέσω τον Θεοδωρικάκο, πρωην Γραμματεα της ΚΝΕ, στην GPO).
.. Ρηγάς, κομματικός και καθόλου αιρετικός υπήρξε ο Κώστας Σπυρόπουλος, διευθυντής ειδήσεων του ΑΝΤ1 επί σειρά ετών, όπως και οι Βασίλης Λυριτζής (της γνωστής οικογενείας Λυριτζή - Οικονόμου) και Μπάμπης Παπαπαναγιώτου, αμφότεροι γνωστοί ραδιοφωνικοί παραγωγοί και με αξιόλογη τηλεοπτική παρουσία.
Σύντροφοί τους, ο Νίκος Φίλης, διευθυντικό στέλεχος πλέον της “Αυγής”, ο Νίκος Μεγγρέλης της ΝΕΤ, δημοσιογράφος με ιδιαίτερη έφεση στα διεθνή και διπλωματικά θέματα, και ο Θανάσης Γεωργακόπουλος, που δοκιμάζει να συνδυάσει δημοσιογραφική και πολιτική καριέρα, αφού παραμένει στέλεχος της ΑΕΚΑ, της πολιτικής κίνησης που αποχώρησε από το Συνασπισμό και συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ.
Στο Ρήγα φοίτησε μέχρι το 1978, αλλά διαφώνησε και αποχώρησε, και ο Χρήστος Μαχαίρας, υπεύθυνος ειδήσεων παλιότερα του FLASH, διευθυντής σήμερα της ΝΕΤ 105,8 και παρουσιαστής εβδομαδιαίου talk show της κρατικής τηλεόρασης, ενώ δυναμική είναι και η παρουσία των Ρηγάδων των καταλήψεων που στελέχωσαν τη “Β’ Πανελλαδική”.
Ένας από αυτούς, ο Θανάσης Τσεκούρας, στέλεχος σήμερα των ειδήσεων της ΝΕΤ, βρέθηκε προ καιρού στη θέση του διευθυντή της εφημερίδας “Εξουσία”, ενώ ο Βαγγέλης Δεληπέτρος, εκπρόσωπος τότε της οργάνωσης στην ΕΦΕΕ, εργάζεται στην “Ελευθεροτυπία”, αλλά εξακολουθεί να “συνδικαλίζεται”, καθώς είναι μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
Γνωστότερος, πάντως, απ’ όλους επρόκειτο να γίνει ο Γραμματέας της “Β’ Πανελλαδικής” του Κολλεγίου Αθηνών, γνωστός κατά (δημοσιογραφικόν) κόσμον και ως… Αλέξης Παπαχελάς.
Εκεί, πάντως, που οι Πανελλαδικάριοι “πήραν όλο το χαρτί” ήταν στο χώρο των εταιρειών ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ - οι Γιάννης Μαυρής και Χριστόφορος Βερναρδάκης ίδρυσαν την V-PRC, ο Στράτος Φανάρας τη Metron Analysis…
Ας υπογραμμισθεί τέλος και η εντονότατη παρουσία στα media πλήθους ευρωκομμουνιστριών - αγωνιστριών, αφού, ως γνωστόν, ο Ρήγας λειτούργησε επί έτη ως στέγη και του ωραίου φύλου. Η Χριστίνα Πουλίδου του “Επενδυτή”, η Χρύσα Ταβουλάρη του “Ελεύθερου Τύπου”, η Αννυ Ποδηματά του “Βήματος”, αλλά και η Ινώ Αφεντούλη, που μετακόμισε στις Βρυξέλλες (*), είναι μερικές μόνο από τις κυρίες του ΚΚΕ εσωτερικού που δραστηριοποιήθηκαν στο χώρο του Τύπου.—————-
(*) Στα κεντρικά του ΝΑΤΟ. Οι Ρηγάδες είχαν πάντα στενή σχέση με τηνς “βαθειά εξουσία”, ήταν γόνοι υπηρετών της. Πολιτικών, διπλωματών, στρατιωτικών, τεχνοκρατών, ανωτέρων δημοσίων υπαλλήλων κ.λπ», (Προφήτης).
*****

ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ

“Υπάρχουν δυο ειδών επαναστάτες. Αυτοί που πιστεύουν σε έναν άλλο πολιτισμό και θέλουν να ανατρέψουν το σύστημα και αυτοί που είναι εκτός του συστήματος και των απολαβών του και θέλουν απλώς να το καταλάβουν για να μετάσχουν κι αυτοί στο παιχνίδι. Φοβούμαι πως η Αριστερά σήμερα κατάντησε να είναι το δεύτερο είδος”, ΧΡΟΝΗΣ ΜΙΣΙΟΣ
Επιστροφή στην κορυφή
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 13, 2008 12:45 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι μεταλλάξεις!!!


Φαίνεται ότι ο «προφήτης» έχει ζήσει τις «θύελλες» των ευρωκομμουνιστικών σπασμών της καθεστωτικής ενσωμάτωσης και τις ιστορικές μεταλλάξεις των «εξτρεμιστών» όχι μόνο του ΚΚεσ., αλλά και πολλών «αριστεριστών»: Μαοϊκοί, τροτσκίζοντες κ.λπ: μήπως και από αυτούς δεν έχουν γεμίσει τα ΜΜΕ και άλλα Ιδρύματα;;;

Πράγματι, όποιος έχει ζήσει τους κοινωνικούς και πολιτικούς σπασμούς εκείνης της εποχής αντιλαμβάνεται πολύ καλά αυτή τη διαδικασία ενσωμάτωσης της ροζ «αριστεράς» και το πώς μεταλλάχτηκε σε σύγχρονη «νέα δεξιά»!!!

Αυτό που εδώ είναι αναγκαίο να τονιστεί είναι τούτο: Πριν φθάσουν σε αυτή τη σημερινή άθλια κατάσταση, αναθεώρησαν το μαρξισμό, τη θεωρία και πράξη του σοσιαλιστικού κινήματος. Μέσα από αυτή την αναθεώρηση των σοσιαλιστικών ΑΡΧΏΝ, της θεωρίας και πράξης του αριστερού κινήματος, οδηγήθηκαν, ιδιαίτερα μετά την πτώση του σοβιετικού εκτρώματος, στην ολοκληρωτική αποδοχή του καπιταλιστικού συστήματος, στην πλήρη ενσωμάτωση στις «αξίες» της «ελεύθερης αγοράς».

Μετά ο δρόμος ήταν ανοικτός και ελεύθερος. Τα οικονομικά κέντρα εξουσίας βρήκαν στο πρόσωπο αυτών των μεταλλαγμένων όχι μόνο το άλλοθι και τον εξωραϊσμό των εγκλημάτων τους, αλλά και τους πιο αποτελεσματικούς προπαγανδιστές των «αξιών» της παγκοσμιοποίησης.

Αυτό προσέδωσε και μεγάλη ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΞΙΑ στους μεταλλαγμένους: Πούλησαν με καλή τιμή την αριστερή τους καταγωγή, τους τυχών αγώνες τους και τα «αριστερά» τους ονόματα. Όλα τα πόστα καταληφθήκανε από αυτούς τους «προδότες»: ΚΚεσ., Πανελλαδικάριους, ανανήψαντες από το ΚΚΕ, μαοϊκούς (κυρίως του ΕΚΚΕ), τροτσκίζοντες και «αντιεξουσιαστές…

Ο Χρόνης Μίσιος το περιγράφει παραστατικά…

Φυσικά για μας δεν αποτελούν όλα αυτά καμιά έκπληξη. Τα έχουμε αναλύσει διεξοδικά και στο ΡΕΣΑΛΤΟ και παλιότερα στους «Νέους Στόχους». Από εκείνη την εποχή είχαμε αναλύσει αυτές τις καταστάσεις, ιδιαίτερα τη Β΄Πανελλαδική και είχαμε προδιαγράψει την πορεία τους.
Καλό, όμως, είναι να τα μαθαίνουν και οι νεότεροι, που μέσα στην απελπισία τους εγκλωβίζονται στις νέες πολιτικές απάτες που κατασκευάζονται…

Όλα, λοιπόν αυτά τα «αριστερά» απορρίμματα που έχουν επανδρώσει τους καθεστωτικούς μηχανισμούς, παίζουν σήμερα με τα σκάνδαλα, επικαλύπτοντας και παρασιωπώντας το απλό γεγονός ότι είναι ο καπιταλισμός το υπ’ αριθμόν ένα σκάνδαλο. Το υπ’ αριθμόν δύο είναι η δική τους θλιβερή και άθλια κατάσταση.

Και είναι τόσο υποκριτές Φιλισταίοι, αυτοί οι εραστές της «ελευθερίας του Τύπου» που αποκρύπτουν και επικαλύπτουν και τα κατωτέρω πασίγνωστα:

α). Στον καθυστερημένο ελληνικό καπιταλισμό δεν υπήρξε ΠΟΤΕ ελευθερία του Τύπου. Πάντα το κεφάλαιο από την αρχή «λάδωνε» τους πολιτικούς και χειραγωγούσε τον Τύπο. Ήδη το 1921 ο Μποδοσάκης χρηματοδότησε το Λαμπράκη, με 40.000 χρυσές λίρες, για να εκδώσει το «Βήμα» και τα «Αθηναϊκά Νέα»!!! Όλοι οι μεγαλοεπιχειρηματίες χρηματοδοτούσαν τα κόμματα και έλεγχαν τον Τύπο.
Αυτά είναι πασίγνωστα και οι ταρτούφοι της «Ενημέρωσης» κάνουν ότι τα αγνοούν και σχίζουν τα ιμάτιά τους για παρωνυχίδες του σκανδάλου ζήμενς!!!

β). Με την πάροδο του χρόνου και κυρίως κάτω από το μαστίγιο της «ελεύθερης αγοράς» των μονοπωλίων ο Τύπος και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ έγιναν τα ίδια μεγάλες βιομηχανίες και πομποί προπαγάνδας και παραπληροφόρησης: Η δικτατορία της αγοράς.
Και αυτό καμώνονται ότι το αγνοούν τα μεταλλαγμένα «αριστερά» παπαγαλάκια που λειτουργούν πλέον και αυτά μέσα σ’ αυτή τη δικτατορία της αγοράς και τους μηχανισμούς (ορατούς και μυστικούς) των οικονομικών κέντρων εξουσίας…

γ). Σήμερα, σε ένα παγκόσμιο καπιταλιστικό καθεστώς υπερεθνικών εταιρειών, οι μίζες έχουν πάρει γενικευμένη και «ανταγωνιστική» μορφή. Κάθε βιομηχανικό ή χρηματιστηριακό μονοπώλιο, όσο ο ανταγωνισμός (μεταξύ των μονοπωλίων) οξύνεται τόσο «οξύνεται» και το καθεστώς της «μίζας», τόσο και γενικεύεται η εξαγορά και η υποταγή των πολιτικών, δημοσιογράφων κ.λπ.
Και αυτό, σαν τις μωρές παρθένες, κάνουν ότι το αγνοούν, ενώ το ζούνε καθημερινά και συμμετέχουν ενεργά!!!

δ). Μας πουλάνε παραμύθια «εξυγίανσης» και πολιτικής «κάθαρσης», αυτά τα δειλά στρατιωτάκια και δεν τολμούν, ακόμα και στο σκάνδαλο της Ζήμενε ,να αποκαλύψουν έστω και ένα επιχειρηματία του σκανδάλου. Ούτε λέξη π.χ για το μεγάλο «εθνικό εργολάβο», τον Κόκκαλη, που είναι βουτηγμένος στη ζήμενς και γνωρίζουν, ακόμα και οι πέτρες ότι έχει εξαγορασμένους πολιτικούς, δημοσιογράφους και πολλά άλλα.
ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ!!!!

_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 24, 2008 12:03 am    Θέμα δημοσίευσης: Ο κιτρινισμός είναι καός σύμβουλος Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Επειδή ο "Προφήτης" συρράφει σχόλια από άλλο μπλογκ (και κείμενα που έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικό... ξεχνώντας το) για να... δημιουργήσει άρθρο, αλλά δεν δίνει δυνατότητα σχολιασμού στους αναγνώστες, επιτρέψτε μου να καταθέσω και στο δικό σας φόρουμ το σχόλιο που έγραψα στο antinews:
"Με πολλή καθυστέρηση το σχόλιο καθώς μόλις σήμερα (24/07/0Cool το ανακάλυψα μέσω κάποιου μπλογκ που... "αναμετάδωσε" άλλο, που΄... αναμετάδωσε μια σχολιογραφική αναφορά που υπάρχει παραπάνω.
Αν καταλαβαίνω καλά, επειδή υπήρξα μέλος της Β΄Πανελλαδικής φταίω για τον... Αλογοσκούφη και την κυβέρνηση της ΝΔ;
Επειδή συνδικαλίζομαι στην ΕΣΗΕΑ φταίω για ό,τι πάει στραβά στο συνδικαλισμό, την πολιτική και την κοινωνία;
Α, ξέχασα! Υπήρξα και εκπρόσωπος της Β' Πανελλαδικής στο ΚΣ της ΕΦΕΕ, άρα ευθύνομαι για την κατάντια του φοιτητικού κινήματος, την ανεπάρκεια των πολιτικών κομμάτων και τα κάθε είδους αδιέξοδα της κοινωνίας!!!
Σαν πολύ δεν πάει;
Και από πού και ως πού βρε καλόπαιδα, έχω εγώ σχέση με την εξουσία, τους οικονομισάριους αλλά και με το Συνασπισμό ακόμη;
Αρκεί η αντιγραφή ενός άρθρου από περιοδικό (σε άλλες συνθήκες, για άλλο θέμα) που έβγαλε κάποτε ο Κολιοπάνος για να "χρεωθώ" εγώ και ένα σωρό άλλοι, ό,τι δεν αρέσει (καλώς ή κακώς) σε κάποιους;
Δεν υπήρξα ποτέ κουκουλοφόρος. Ούτε αντιγραφέας άρθρων που "ξεχνώ" να αναφέρω τις πηγές μου.
Υπογράφω λοιπόν: Βαγγέλης Δεληπέτρος.
Και όποιος έχει μούτρα μπορεί εύκολα να με βρει στην "Ελευθεροτυπία" όπου εξακολουθώ να εργάζομαι.
Για να συζητήσουμε -με όλους τους δυνατούς τρόπους- το σήμερα, και τη στάση καθενός μας αλλά και το χτες.
Θα έχει, πραγματικά, πλάκα αν η αναφορά "Δεν φανταζόμασταν ότι εκείνοι οι τύποι, που τούς είχαμε για πλάκα τότε, θα κυβερνούσαν κάποτε – σήμερα" αποκτήσει πρόσωπο.
Χαίρομαι, όταν βλέπω -ακόμη και σε κείμενα με τα οποία διαφωνώ- γενναιόφρονα θυμό για τα κακώς κείμενα.
Αλλά με ενοχλεί όταν βλέπω -ακόμη και σε κείμενα που έχουν "καλές προθέσεις"- μνησικακίες και κόμπλεξ.
Είτε σας αρέσει, είτε όχι, ο κιτρινισμός είναι γέννημα του συστήματος και όχι προάγγελος ανατροπής".
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 24, 2008 8:33 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Βαγγέλη έχεις δίκιο.

Και δικό μας λάθος που δεν κάναμε το διαχωρισμό στην κριτική που έγινε κατά της Β΄ Πανελλαδικής, Τροτσκιστών κ.λπ.

Ποιον διαχωρισμό; Ότι αν οι πολιτικές των σχημάτων αυτών και πολλά ηγετικά τους στοιχεία μεταλλάχτηκαν, αυτό δεν σημαίνει καθόλου ότι όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτά τα σχήματα μεταλλάχτηκαν ή ότι αυτές οι ομάδες δεν παίξανε κάποιο επαναστατικό ρόλο στις δοσμένες συνθήκες που γεννήθηκαν.

Πράγματι αυτή η απλοποίηση η ισοπεδωτική είναι επικίνδυνη και δεν θα πρέπει να γίνεται για κανένα πολιτικό σχήμα. Και είναι επικίνδυνη, ακριβώς γιατί από αυτές τις καταστάσεις και την επαναστατική κληρονομιά, έχουν βγει, σαν διαλεκτική άρνηση της μετάλλαξης, αυτοί που σήμερα πηγαίνουν κόντρα στο ρεύμα και επιχειρούν να οικοδομήσουν κάτι άλλο.

Το λάθος μας ξεκίνησε από την «εμμονή» να εστιάσουμε στο γεγονός της μετάλλαξης πολλών ριζοσπαστών επαναστατών του παρελθόντος και στο γεγονός ότι πολλοί από αυτούς αποτελούν σήμερα προπαγανδιστική εξουσία του καθεστώτος.

Αφού, όμως, καταγράφονταν πρόσωπα θα έπρεπε να κάνουμε το διαχωρισμό για να μη πάρει η μπάλα τους πάντες.

Δίκιο, επίσης, έχεις στην επισήμανση που κάνεις: Ότι δεν αναφέρονται οι πηγές.

Υπάρχει μέσα στην μπλοκόσφαιρα μια ανώνυμη επιδημία σφετερισμού κειμένων και «κλεψιάς».

Ολόκληρα άρθρα που αναδημοσιεύονται με άλλες «υπογραφές» ή ανώνυμα από το ΡΕΣΑΛΤΟ, δίχως καμιά νύξη στο ΡΕΣΑΛΤΟ και δίχως καν ο ιστοχώρος μας να υπάρχει στους «Συνδέσμους» τους, οι οποίοι παρεμπιπτόντως είναι γεμάτοι από πληθώρα άλλων μπλοκ!!!

Τελευταίος εμφανίστηκε μπλοκ που αναπαράγει τις απόψεις μας περί Νέας Τάξης που έχουμε αναπτύξει από το 1988 συστηματικά μέχρι σήμερα, χωρίς καμιά αναφορά. Τις εμφανίζει, λες και ανακάλυψε σήμερα την …Αμερική!

Εδώ θα μου πεις ότι υπάρχουν σφετερισμοί απόψεων στο γραπτό και επώνυμο λόγο δεν θα υπάρξουν στην ανωνυμία του ιντερνέτ;

Οι απόψεις να κυκλοφορούν, έστω και με σφετεριστική δολιότητα…

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
oistros



Ένταξη: 29 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 366

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούλ 25, 2008 4:01 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ζήτω η δήθεν ελεύθερη διακίνηση ιδεών Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το παραμύθι έχει δράκο...
ο δράκος βγάζει φωτιές αλλά ως πότε;
μετά τις επιθέσεις σε Βιβλιοπωλεία σειρά πήραν οι εφημερίδες!
αφού τις τελευταίες εβδομάδες οι γνωστοί και όχι άγνωστοι αντιεξουσιαστές απέδειξαν περίτρανα πως όλα αυτά περί ελεύθερης διακίνησης ιδεών είναι μόνο για το θεαθήναι
και πως οι κραυγές για ελευθερία και δημοκρατία είναι μπαρούφες που περιορίζονται μόνο στα πλαστικά πρόσωπα τις Κουμουνδούρου και των καναλιών...
αποφάσισαν πως καιρός είναι να ανεβάσουν τον πήχη και να ξεκινήσουν επιθέσεις και σε εφημερίδες!!!...
έτσι εχθές μια ομάδα από δαύτους... που εκμεταλεύεται συνήθως την κρατική ανικανότητα που πλέον έχει τα χαρακτηριστικά ασυλίας...επιτέθηκε στα γραφεία της εφημερίδος "ΣΤΟΧΟΣ" για να τα κάψει...

Στο όνομα ενός κάλπικου "αντιφασισμού" οι "πτυχιούχοι" του Λαζόπουλου και τα "παιδιά των Εξαρχείων" του Αλαβάνου προσπαθούν με αυτές τους τις ενέργειες να εκμαιεύσουν ένα κοινωνικό εξαναγκασμό.
Προβάλοντας τον κάλπικο "αντιφασισμό" τους, δίνουν άλλοθι στο κράτος και δρόμους διεξόδου σε όλα τα προβλήματα που αυτό αδυνατεί να αντιμετωπίσει.
Ταυτόχρονα προσπαθούν να δημιουργήσουν αντίδραση σε ένα χώρο (πατριωτικό) ώστε από αυτή την αντίδρασή να ξανακυλίσει η πατρίδα μας σε παραστάσεις του παρελθόντος...

Δυστυχώς όμως για αυτούς δεν θα τους περάσει...
παίζοντας το παιχνίδι του δήθεν "αντιφασισμού" ενδυναμώνουν αυτό που νομίζουν πως αντιμάχονται...
και αυτό είναι κάτι που σύντομα θα το δουν και στην πράξη!

Κύριοι φασισμός δεν είναι το καθετί Εθνικό που σας έχουν βάλει να στοχοποιήσετε...
σε όλα τα κράτη του κόσμου στο 21ο αιώνα ο ενεργός φασισμός (όχι ο θεωρητικός φασισμός) αντιπροσωπεύει τον κρατικό ολοκληρωτισμό.
και αυτό είναι κάτι που εσείς δεν μπορείται να σταθείτε απέναντι του
γιατί πολυ απλά αποτελείται κομμάτι του και μάλιστα το κομμάτι για όλες τις δουλειές...
εσείς δίνετε άλλοθι στο κράτος...για περισσότερη κρατική καταστολή...
εσείς ως σωτήρες τραβάτε τα φώτα της δημοσιότητας όταν κάποιοι καίγονται από τις αποκαλύψεις σκανδάλων...
εσείς δίνετε χώρο για να καταργηθεί το άσυλο και αρκετές από τις ελευθερίες που απολαμβάνει ετούτος ο λαός...
εσείς προβοκάρετε τους αγώνες του λαού με τι πράξεις σας...

μέχρι να το καταλάβετε...συνεχίστε...κάψτε βιβλιοπωλεία...κάψτε εφημερίδες...κάψτε ότι νομίζετε...
αλλά προσέξτε...γιατί όταν κάποιος ξεθαρεύει και νομίζει πως τίποτα πια δεν τον ακουμπάει...όταν νομίζει πως είναι στο απυρόβλητο...τότε την πατάει...

** στο αρχικό κείμενο του greekalert ο τίτλος είναι "Ζήτω η ελεύθερη διακίνηση ιδεών"
Θεώρω πως ο τίτλος "Ζήτω η δήθεν ελευθερη διακίνηση ιδεών" ταιριάζει καλύτερα!

http://www.greekalert.com/2008/07/blog-post_8454.html
_________________
ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΖΗΤΗΤΕΟΝ ΤΟΙΣ ΤΕΚΝΟΙΣ, ΟΙ ΚΑΙ ΤΟΙΣ ΒΙΟΙΣ ΕΙΣΙΝ ΑΔΙΑΒΛΗΤΟΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΙΣ ΑΝΕΠΙΛΗΠΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΙΣ ΑΡΙΣΤΟΙ.

ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ

www.greekalert.com
http://www.youtube.com/watch?v=TtGLYVzJauA
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούλ 26, 2008 6:25 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μας έγραψε κάποιος γιατί δεν βγήκαμε ανοικτά να καταδικάσουμε το κάψιμο του "Στόχου".

Δεν θα επαναλαμβάνουμε κάθε φορά τα ίδια.


Οι θέσεις μας είναι σαφείς και πολλάκις διατυπωμένες.
Αυτές οι ενέργειες είναι οι καταδικαστέες και λειτουργούν προβοκατόρικα.

Ό,τι και να είναι ο "Στόχος", όποιος και να είναι ο πολιτικός αντίπαλος, τέτοια μέσα είναι φασιστικά.
Δεν μπορεί ΠΟΤΕ το επαναστατικό κίνημα να υιοθετεί τα μέσα της φασιστικής τρομοκρατίας.
Ο πολιτικός αντίπαλος, κάθε απόχρωσης, πολεμιέται σε επίπεδο ΙΔΕΩΝ και σε επίπεδο ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ του μαζικού κινήματος.

ΕΙΝΑΙ το μαζικό κίνημα και οι οργανώσεις του που ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ για την ΠΡΑΚΤΙΚΗ εναντίον των αντιδραστικών δυνάμεων και όχι οι κουκουλοφόροι!!!

ΕΜΕΙΣ,ΜΟΝΟ σε επίπεδο ΙΔΕΩΝ μπορεί να πολεμήσουμε και ΟΧΙ σαν ομάδες συνωμοτών τρομακρατών: Τέτοιες ομάδες σήμερα κατευθύνονται ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ από τις μυστικές υπηρεσίες ή άλλους μηχανισμούς προβοκάτσιας.

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες