Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Θρηνωδίες για τον Πύρρο

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 25, 2012 9:13 am    Θέμα δημοσίευσης: Θρηνωδίες για τον Πύρρο Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Θρηνωδίες για τον Πύρρο



Πολλοί θρηνούν για την πολιτική εμπορευματοποίηση του Πύρρου με τη συμμετοχή του, στην πρώτη θέση, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, αναφωνώντας: «Γιατί ρε Πύρρο»;

Η ειδωλολατρία σε αυτό συνίσταται: Να λατρεύονται, σαν Θεοί τα εμπορεύματα-είδωλα που κατασκευάζει η αγορά (και η αθλητική αγορά) και να χρησιμοποιούνται από το καθεστώς για τη στήριξή του.

Στην εποχή μας ο αθλητισμός (ο αθλητισμός της αγοράς και του θεάματος) είναι ένα πανίσχυρο μέσο πνευματικής αποκτήνωσης και ηθικής κατήχησης. Μπορούμε να του αποδώσουμε τον κλασικό χαρακτηρισμό του όπιου του λαού, με τη διπλή έννοια του όρου:

Από τη μια, πλήρης συσκότιση των κριτικών ικανοτήτων και, από την άλλη, αναπλήρωση, υποκατάστατο για τις πραγματικές δυστυχίες.

Η αθλητική ιδεολογία (αυτή της αγοράς)
επιδεικνύει τη μεγαλοπρέπεια και τη δύναμη του κράτους και το αθλητικό θέαμα εγκλωβίζει τους λαούς, τους πειθαρχεί και τους εξουθενώνει, εξαναγκάζοντάς τους να συμμετέχουν, διαμέσου άλλων προσώπων, σε δύσκολες πράξεις που απαιτούν δύναμη, επιδεξιότητα ή ηρωισμό. Να ταυτίζονται δηλαδή με το δυνάστη τους: το καπιταλιστικό κράτος και τους προπαγανδιστές του.

Οι αθλητές ήρωες, οι αθλητές είδωλα, είναι αθλητές-εμπορεύματα: Είναι αθλητές οι οποίοι χειραγωγούνται με τις μεθόδους του μάρκετινγκ στην αθλητική αγορά.

Η κινητήρια δύναμη αυτής της αγοραίας διαδικασίας είναι το αθλητικό θέαμα, είναι η γοητεία που ασκούν στο κοινό οι άνθρωποι-εμπορεύματα-θεάματα. Μέσω αυτής της «γοητείας» επιχειρείται η μαζική από-πολιτικοποίηση της δημόσιας ζωής, η πνευματική νάρκωση, η ψυχολογική εκτόνωση και η υποδούλωση κάθε κριτικής συνείδησης.

Στο θέαμα των θεών του αθλητισμού και ειδικά των γηπέδων διακρίνουμε ορατά όλα αυτά τα χαρακτηριστικά. Τα είδωλα αυτά είναι οι άρχοντες του σύμπαντος. Λειτουργούν ως παράγοντες σταθεροποίησης της υπάρχουσας κατάστασης και χειραγώγησης των πολιτών: αναισθησιογόνο και ασπιρίνη αφύπνισης της εξασθενημένης αίσθησης για ζωή…

Διαβάστε πιο αναλυτικά για τον Αθλητισμό ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/193.mag

Ένα τέτοιο προϊόν χειραγωγημένο από τους νόμους της αθλητικής αγοράς και του θεάματος είναι και ο Πύρρος.

Αυτά τα προϊόντα, τα είδωλα που το ίδιο το καθεστώς κατασκευάζει, αξιοποιούνται πάντα για τη χειραγώγηση των λαών, για τα παιχνίδια των αγοραίων πολιτικών: Για τα παιχνίδια της πολιτικής αγοράς…

Να, γιατί βλέπουμε πάντα σε κάθε εκλογική αναμέτρηση να ρίχνονται στην εκλογική αγορά και τα εμπορεύματα-είδωλα της αθλητικής αγοράς: Να γεμίζουν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων από είδωλα του ποδοσφαίρου και γενικά του αθλητικού θεάματος, όπως και είδωλα της καλλιτεχνικής αγοράς…

Να γιατί βλέπουμε το ΚΙΤΣ της αγοράς ΓΕΝΙΚΑ να κατακλύζει και την εκλογική αγορά. Να κυριαρχεί παντού η μόλυνση της «αισθητικής» του ΚΙΤΣ: Όχι μόνο Ολυμπιονίκες και μεγάλοι αθλητές (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) αλλά κι όλα τα υποπροϊόντα της αγοράς, ακόμη και τα κόπρανά της και όλη η ανοησία τους, να παίρνουν πρωτοφανείς και τερατώδεις πολιτικές διαστάσεις…

Το ΠΑΣΟΚ είναι πρωτοπόρο σε αυτήν την αυθάδεια της αγοραίας κακογουστιάς: Την έχει αναγάγει σε «επιστήμη».

Η υποκουλτούρα αποτελεί τη θεότητα της πλανητικής αγοράς: Το ΕΡΓΑΛΕΙΟ ακρωτηριασμού των λαών, καταρράκωσης και ισοπέδωσης των κοινωνιών.


Το ΠΑΣΟΚ αποτελεί την πιο μοχθηρή γκριμάτσα αυτής της υποκουλτούρας

ΤΟ κόμμα των πράσινων ανδρεικέλων κερδοσκοπεί, όσο κανένα άλλο (καθώς και ο ΛΑ.Ο.Σ), πάνω στην «αισθητική» του ασύδοτου και αχαλίνωτου αγοραίου «πολιτισμού», δηλαδή στη φρενοβλαβή κακογουστιά της μολυσματικής υποκουλτούρας και ανοησίας.

Το ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί απλώς το σήμα κατατεθέν αυτού του κόσμου, του καπιταλιστικού κόσμου, αλλά και τη «χοάνη» πολτοποίησης και ισοπέδωσης των πάντων: Ανθρώπων και ιδεών, της Ιστορίας, της σκέψης, των παραδόσεων, της αγωνιστικής μνήμης, των μεγάλων δημιουργημάτων του ανθρωπίνου πνεύματος, των ηθικών αξιών, κάθε συλλογικής συνείδησης…

Η χρησιμοποίηση του Πύρρου μέσα σΆ αυτά τα πλαίσια της πασοκικής υποκουλτούρας και εκλογικής εμπορίας εντάσσεται. Ένα αθλητικό είδωλο επιστρατεύεται από τους κατασκευαστές και τους χειραγωγούς του για εκλογικό κέρδος…

Καμία έκπληξη. Εκπλήσσονται μόνο οι ειδωλολάτρες, όσοι πιστεύουν στα είδωλα των αγορών, όσοι αποζητούν τη σωτηρία της χώρας από είδωλα και τους Θεούς-εμπορεύματα…

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 25, 2012 12:05 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΠΡΟΣΛΑΛΙΑ
http://proslalia.blogspot.com/2012/04/blog-post_4586.html


ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ: Το παιδί του σωλήνα.



Πραγματικά εκπλήσσομαι με τις αντιδράσεις για την τοποθέτηση του Πύρρου Δήμα στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό τι μου λέει. Πως όλοι ακόμα κοιμούνται στον ύπνο του δικαίου και στις δημοσκοπήσεις των blogs που υποθάλπει την κρυφή ή φανερή επιθυμία του καθενός.

Η πικρή αλήθεια ποια είναι;

Το ΠΑΣΟΚ, αν θέλει, ξαναβγαίνει πρώτο κόμμα.

Έχει τις περισσότερες εφεδρείες (βλέπε Δήμας).

Έχει τα πιο δυνατά επιχειρήματα. Τώρα δεν διορίζει, αν και αυτό γίνεται. Για ρωτήστε το αφεντικό του Πύρρου το Σγουρό, τι έχει μαζέψει στη Συγγρού.

Αλλά, το πιο ατράνταχτο επιχείρημα είναι πως δεν θα απολυθείς από το Δημόσιο. Και αυτοί οι χιλιάδες που διορίστηκαν από το ΠΑΣΟΚ ξέρουν πολύ καλά πως το κόμμα τους την υπόσχεση αυτή τουλάχιστον μπορεί και θα την κάνει πράξη.

Και ας πάμε τώρα στον Πύρρο. Τι ήταν ο Πύρρος.

Ένα παιδί που ήλθε περπατώντας από την Αλβανία του Χότζα στην Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ (και του σημερινού προέδρου που θαύμαζε το μοντέλο του).

Το παιδί αυτό, μαζί με τον αδελφό του και το θείο του, τους μάζεψε ο Σεβαστιανός, και τους έκανε σύμβολο αγώνα με τα συλλαλητήρια της ΣΦΕΒΑ σε όλη την Ελλάδα.

Αυτά όλα υπό την ΠΑΣΟΚική μπότα.

Και μετά ήρθε ο Σγουρός (αφεντικό στην ομοσπονδία άρσης βαρών κλπ κλπ), ο Ιακώβου και το «σύστημα». Ένα σύστημα ντόπας που έφτιαξε μια υπερομάδα και που στο τέλος κατέληξε με τον Ιακώβου ένοχο και μερικά παιδάκια και το Σγουρό υπερνομάρχη και περιφερειάρχη.
Εκείνη την εποχή έλαμψε και η Πατουλίδου σαν διάττοντας αστέρας στους στίβους και μόνιμα σε όλα τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ από κει και μετά.

ΣΆ αυτό το σύστημα λοιπόν ο Πύρρος οφείλει κατά κόσμον τα πάντα. Και αν σου ζητούν να ξεπληρώσεις, είναι δύσκολο να αρνηθείς.

Δεν είσαι παιδάκι νηστικό από την Αλβανία.

Είσαι χορτάτο αρκούδι από αμοιβές, τιμές, συμβόλαια, διαφημίσεις, χορηγούς που χορεύει.

Δεν έχεις ένα Σεβαστιανό να σε στηρίξει.

Έχεις ένα Σγουρό, να σε εντάξει στο σύστημα.

Αυτά για όσους πέφτουν απΆ τα σύννεφα.

Και η 6η Μαΐου δεν έφτασε ακόμα.


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ηλίας Σδόγγος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 25, 2012 12:24 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Καλησπέρα,
Δεν έχω το μορφωτικό επίπεδο σας κσι τα επιχειρήματα σας εδω στο διαλογό σας αλλά μια άσχετη λεπτομέρεια.

Για ποιό λόγο ο Ντίεγκο Μαραντόνα είναι γνήσιο είδωλο;Δημόσια είπε:
Ναι παίρνω ναρκωτικά αλλα δε τα πουλάω εγώ.
Ο πάπας είναι π#$## γιός.
Ο Μπούς είναι δολοφόνος.
Ημιτελικός μουντιάλ 90. Απέκλεισε την Ιταλία και είπε τους βόρειους Ιταλούς κλέφτες.Η νότια Ιταλία έχει χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο.
και πολλά παρόμοια εναντίον ΦΙΦΑ Μπερλουσκόνι Καμόρα κλπ...

Ο Πύρος και οι περισσότεροι αθλητές είναι μέρος του συστήματος.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 25, 2012 12:45 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Μαραντόνα λειτούργησε και λειτουργεί ακόμα σαν είδωλο του άκρως εμπορευματοποιημένου αθλητικού θεάματος. Γι αυτό και οι καταγγελίες του έχουν περάσει στο περιθώριο από τους ιδεολόγους της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής μαφίας και τους προπαγανδιστές των ΜΜΕ…

Εξυμνείτε πάντα ο Μαραντόνα, ο θεός των γηπέδων, ο άνθρωπος-εμπόρευμα του ποδοσφαιρικού θεάματος και ΟΧΙ ο Μαραντόνα που κατάγγειλε ΑΝΟΙΚΤΑ αυτή τη βρωμιά…

Φυσικά κάποιες στιγμές κάποια από αυτά τα είδωλα τα οποία υπομένουν όλη αυτή τη βρωμιά και διαφθορά επαναστατούν και προβαίνουν σε αποκαλύψεις, σπάνε το απόστημα: Είναι ελάχιστα, αλλά υπάρχουν.

Ο Μαραντόνα είναι ένα από αυτά: Γι αυτό και τον κατακρεούργησαν…

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Χρουσαίος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 25, 2012 4:37 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μία παρατήρηση πρός την ΘΑΛΕΙΑ :

Συχνά, το Κίτς ανταποκρίνεται με τόση επιτηδειότητα στο περιεχόμενο του όρου που, τελικά, αποκτά μία...εστέτ αισθητική.
Επιστροφή στην κορυφή
Κυπριανός Χριστοδουλίδης



Ένταξη: 03 Δεκ 2009
Δημοσιεύσεις: 564
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 26, 2012 2:39 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
- Θέλεις δουλειά; Ψήφισε Πασόκ (ή Νουδού, το ίδιο κάνει)
- Θέλεις λεφτά; Ψήφισε Πασόκ (ή Νουδού, το ίδιο κάνει)

Ψήφισε, αλλά να ξέρεις, μετά θα σου τα πάρουν όλα πίσω. Το μυρίστηκε ο αρσιβαρίστας και πάει να εξασφαλίσει το (άδηλο) μέλλον του.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες