Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Παίζουν με Σημαία και Εθνικό Ύμνο...

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 07, 2017 9:45 am    Θέμα δημοσίευσης: Παίζουν με Σημαία και Εθνικό Ύμνο... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι δυνάμεις του 4ου Ράιχ παίζουν με τη Σημαία και τον Εθνικό Ύμνο«Αυτοί που δεν πιστεύουν στα εθνικά σύμβολα και στην αγωνιστική μας εθνική ιστορία, αντίθετα κάνουν τα πάντα για να τα αφανίσουν, αυτοί λοιπόν οι «εχθροί» ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ για το ποιος θα κρατάει τη σημαία στις εθνικές παρελάσεις…».

Οι κατοχικές δυνάμεις του 4ου Ράιχ, αυτές που διαχειρίζονται το προτεκτοράτο-ΕΛΛΑΣ, εκτελώντας τα «συμβόλαια θανάτου» των μαφιόζων του χρήματος, παίζουν με τα εθνικά μας ιστορικά σύμβολα: Την ελληνική σημαία και τον Εθνικό μας Ύμνο…

Είναι πράγματι μακάβρια πρόκληση και εμπαιγμός του ελληνικού λαού,
τα κόμματα των Μνημονίων τα οποία μετέτρεψαν την Ελλάδα σε αποικία του 4ου Ράιχ, να δίνουν θεατρικές παραστάσεις για τα σύμβολα της Εθνικής Ανεξαρτησίας και Ελευθερίας!!!

Είναι μακάβρια πρόκληση και εμπαιγμός να θορυβούν ασύστολα για τα εθνικά μας σύμβολα αυτοί, που συστηματικά και επί δεκαετίες, επιχειρούσαν να αποστειρώσουν το περιεχόμενο αυτών των εθνικών συμβόλων, να εξατμίσουν την ιστορική μας Μνήμη, να εξευτελίσουν και να γελοιοποιήσουν την ελληνική σημαία και τον Εθνικό μας Ύμνο, με σταθερό στόχο: την ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ απόσυρσή τους…

Σχετικά με αυτά τα θέματα έχουμε γράψει άπειρα κείμενα.

Ενδεικτικά, κάποια χαρακτηριστικά, βρίσκονται εδώ:
http://resaltomag.blogspot.gr/2017/03/blog-post_24.html


Για το σημερινό θέατρο που παίζεται αρκετά καλό είναι το παρακάτω, το οποίο βρήκαμε εδώ:
http://www.iskra.gr/author/anna-kriezi/


Αποπροσανατολιστικά παιχνίδια με την ελληνική Σημαία και τον Εθνικό Ύμνο

Γράφει: ¶ννα Κριεζή

Η σημαία, σύμφωνα με το μέχρι τώρα οριζόμενα, ήταν μόνιμα αναρτημένη στον ιστό του σχολείου, όπως σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.

Έπαρση της σημαίας, με όσα ίσχυαν μέχρι τώρα, γινόταν μόνο την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα και στις εθνικές επετείους, όπου οι μαθητές και στις δυο περιπτώσεις έψαλλαν και τον εθνικό ύμνο.

Η μεγάλη ”καινοτομία”, τώρα, του μεγάλου Υπουργού Παιδείας και της μεγάλης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι ότι σταματάει πλέον η μηνιαία έπαρση της σημαίας και συνακόλουθα ο ψαλμός του Εθνικού Ύμνου, ενώ συνεχίζεται η μόνιμη ανάρτηση της στο σχολείο.

Απορούν οι απλοί άνθρωποι και αναρωτιούνται γιατί γίνονται τώρα και συσσωρευτικά τροποποιήσεις που αφορούν την έπαρση της σημαίας, τον Εθνικό Ύμνο, το ποιοι και πως θα επιλέγονται για να κρατάνε τη σημαία στις παρελάσεις κλπ. και αν αυτά είναι τα κρίσιμα θέματα της περιόδου αλλά και γιατί αυτή η θεματολογία μονοπωλεί, σχεδόν, την δημόσια αντιπαράθεση των καθεστωτικών μνημονιακών κομμάτων;

¶ραγε σε μια περίοδο που η χώρα βρίσκεται υπό ιδιόμορφη αποικιακή κατοχή,
ο λαός μας πένεται και εξαθλιώνεται και ο τόπος δεν έχει μέλλον, αυτή είναι η επίκαιρη θεματολογία και είναι η αντιπαράθεση γύρω από την ”σημαία” που θα δώσει απαντήσεις για το παρόν και το μέλλον μας;

Προφανέστατα, η κυβέρνηση, δεμένη χειροπόδαρα στο άρμα των αδιέξοδων και αντικοινωνικών μνημονιακών επιλογών της, επιχειρεί να δώσει με αποπροσανατολιστικές μεθοδεύσεις την εντύπωση ότι διατηρεί κάποια ψήγματα από το αριστερό προφίλ της, με κινήσεις οι οποίες, στο βαθμό που δεν είναι άκαιρες και ανούσιες ή και ανόητες, δίνουν και λάθος μηνύματα.

Από την άλλη, η ΝΔ και το υπόλοιπο μνημονιακό πολιτικό τόξο, μην έχοντας δυνατότητα άσκησης ουσιαστικής αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση, αφού η τελευταία ασκεί στην πράξη, πέρα από ρητορικά σχήματα, δεξιότατη μνημονιακή πολιτική, αρπάζονται από την θεματολογία της ”σημαίας” για να εμφανισθούν ότι, τάχα, ασκούν αντιπολιτευτικό ρόλο και ότι διαχωρίζονται από κυβερνητική πρακτική.

Στο μεταξύ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δημαγωγούν με δήθεν πατριωτικές κορώνες και παίζουν θέατρο γύρω από την ελληνική σημαία και τον Εθνικό Ύμνο, την ίδια ώρα καταρρακώνουν και εξευτελίζουν αυτά τα μεγάλα εθνικά σύμβολα, έχοντας μετατρέψει τη χώρα με τις μνημονιακές επιλογές τους σε κατεχόμενο έδαφος, σε προτεκτοράτο της Γερμανικής ευρωζώνης και σε αθλιέστατη αποικία.

Η ελληνική σημαία είναι πρώτα απΆ όλα σύμβολο ελευθερίας, εθνικής ανεξαρτησίας και δημοκρατίας και πολύ περισσότερο ο Εθνικός Ύμνος, με τους συγκλονιστικούς στίχους του Εθνικού ποιητή μας Διον. Σολωμού, είναι αιώνιος ύμνος στην Ελευθερία και απαράμιλλο κάλεσμα αντίστασης για μια Ελλάδα κυρίαρχη, ανεξάρτητη, δίκαιη και δημοκρατική.

Η ελληνική σημαία και ο Εθνικός Ύμνος, αντί να ”βρωμίζονται” από μια ευτελή αντιπαράθεση όσων πνίγουν την χώρα και τον λαό μας, θα έπρεπε να είναι επίκαιρα σύμβολα αγώνα, ελπίδας και αντίστασης για μεγάλα ιδανικά και για την δημοκρατική και προοδευτική αναγέννηση της πατρίδας μας και του λαού μας.

Οι στίχοι του Διονυσίου Σολωμού στον ”Ύμνο προς την Ελευθερία”,
που είναι και οι στίχοι του Εθνικού μας Ύμνου, δεν είναι ένα ”μουσειακό είδος”, δεν μπορεί να περιφέρονται ως ”αγγαρεία” στα σχολεία, και δεν προσφέρονται για την γνωστή πατριδοκάπηλη δημαγωγία όσων την ίδια ώρα ξεπουλάνε τη χώρα.

Ο ”Ύμνος προς την Ελευθερία” του Διον. Σολωμού είναι όσο ποτέ επίκαιρος και εξεγερτικός, όσο ποτέ τολμηρός και περήφανος στα μηνύματα του και στα ανεκπλήρωτα οράματα που περικλείει.

Αυτή η ματιά απέναντι στο εθνικά μας σύμβολα είναι που απουσιάζει στους χαλεπούς καιρούς μας.

Αυτήν την οπτική χρειαζόμαστε για να ξεσηκωθούμε!


΅Ύμνος εις την ελευθερία”

Σε γνωρίζω από την κόψη
Του σπαθιού την τρομερή,
Σε γνωρίζω από την όψη
Που με βία μετρά τη γη.
ΑπΆ τα κόκαλα βγαλμένη
Των Ελλήνων τα ιερά,
Και σαν πρώτα ανδρειωμένη,
Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!
Εκεί μέσα εκατοικούσες
Πικραμένη, εντροπαλή,
Κι ένα στόμα ακαρτερούσες,
Έλα πάλι, να σου πη
Aργειε νάλθη εκείνη η μέρα,
Και ήταν όλα σιωπηλά,
Γιατί τάσκιαζε η φοβέρα
Και τα πλάκωνε η σκλαβιά.
Δυστυχής! Παρηγορία
Μόνη σου έμενε να λες
Περασμένα μεγαλεία
Και διηγώντας τα να κλαις.
…………..
Ποιοι είνΆ αυτοί που πλησιάζουν
Με πολλή ποδοβολή,
ΚιΆ άρματΆ, άρματα ταράζουν;
Επετάχτηκες εσύ.
Α! Το φως που σε στολίζει,
Σαν ηλίου φεγγοβολή,
Και μακρόθεν σπινθηρίζει,
Δεν είναι, όχι, από τη γη.
Λάμψιν έχει όλη φλογώδη
Χείλος, μέτωπο, οφθαλμός
Φως το χέρι, φως το πόδι
ΚιΆ όλα γύρω σου είναι φως.
Το σπαθί σου αντισηκώνεις,
Τρία πατήματα πατάς,
Σαν τον πύργο μεγαλώνεις,
Και εις το τέταρτο κτυπάς.
…………….
Διονύσιος Σολωμός

Επιστροφή στην κορυφή
Κάτοικος Α.Παντελεήμονα
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 17, 2017 5:25 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Παράθεση:
Οι δυνάμεις του 4ου Ράιχ παίζουν με τη Σημαία και τον Εθνικό ΎμνοΝα σε ποιόν είχαν δώσει την Ελληνική σημαία. Στον Αλβανό Οδυσσέα Τσενάι να κρατήσει την ελληνική σημαία και να τραγουδήσει τον εθνικό μας ύμνο. Και όσοι έλληνες διαμαρτυρήθηκαν πους αποκαλούσαν ρατσιστές και φασίστες. Οι εθνοπροδότες.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2015/02/blog-post_198.html
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες