Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΧΑΦΤΑΡ ΚΑΙ ΕΠΕΣΑΝ ΟΛΟΙ ΣΕ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ...

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 15, 2020 9:40 am    Θέμα δημοσίευσης: ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΧΑΦΤΑΡ ΚΑΙ ΕΠΕΣΑΝ ΟΛΟΙ ΣΕ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΧΑΦΤΑΡ ΚΑΙ ΕΠΕΣΑΝ ΟΛΟΙ ΣΕ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ...



Ο Στρατηγός Χαφτάρ, έφυγε από την Μόσχα χωρίς να υπογράψει το κείμενο που είχαν ετοιμάσει ο Πούτιν σε συνεργασία με τον Ερντογάν.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τί ακριβώς περιείχε το κείμενο, υποθέσεις όμως μπορούμε να κάνουμε, έχοντας σαν βάση τις δηλώσεις που είχε κάνει ο ίδιος ο Χαφτάρ πριν ξεκινήσει το ταξίδι του για την Ρωσία.

Το ουσιαστικό σημείο αυτών των δηλώσεων, ήταν εκείνο που αναφερόταν στην κυβέρνηση του Σάρατζ. Πρέπει να παραιτηθεί - είπε - ώστε η χώρα να προχωρήσει σε ελεύθερες εκλογές.


Όλος ο κόσμος γνωρίζει, ότι η απόλυτη στρατιωτική νίκη των δυνάμεων του Χαφτάρ ήταν (και εξακολουθεί να είναι) ζήτημα πολύ μικρού χρόνου. Ούτε καν ενός μήνα.

Εκτός από όλο τον κόσμο, αυτό το γνώριζαν και ο Πούτιν, με τον Ερνογάν.

Η συνάντηση της Μόσχας λοιπόν, δεν ήταν τίποτε άλλο από μία δόλια προσπάθεια να αποσπάσουν την υπογραφή - παραίτηση ουσιαστικά του Χαφτάρ, από την επικείμενη νίκη του.

Δεν χρειάζεται φυσικά να τονίσουμε,
ότι αυτή η προσπάθεια Πούτιν - Ερντογάν είχε και τις ….ευχές του συνόλου σχεδόν της Ε.Ε, αλλά και των Αμερικάνων οι οποίοι προς το παρόν παρακολουθούν την παράσταση από τα παρασκήνια!.

Ναι. Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Λιβύης, λένε ότι είναι άφθονο και άριστης ποιότητας.


Τα διεθνή αρπαχτικά, ξερογλείφονται αναμένοντας την ώρα που θα ξεκινήσουν το πλιάτσικο. Όχι ότι με την παρούσα κυβέρνηση η οποία είναι φυσικά της αρεσκείας τους (αφού την έχει αναγνωρίσει και ο ΟΗΕ!!) δεν έχουν βέβαια τις...ποσότητές τους!. Αλλά είναι αδύναμη, και περιορισμένη στην Τρίπολη. Θέλουν ολόκληρη την χώρα δική τους!. Η οποία να κυβερνάται από κυβέρνηση με μεγάλη κατανόηση!... Στις διαπραγματεύσεις που έγιναν στην Μόσχα, ο Σάρατζ όπως ήταν επόμενο, αρνήθηκε να παραιτηθεί, και εκεί προφανώς σταμάτησε κάθε συζήτηση....

Ο Χαφτάρ, δεν ενέδωσε. «Το κείμενο που μου παρουσιάστηκε είναι απάτη και προδοσία, το οποίο το GNA (σ.σ. η κυβέρνηση της Τρίπολης με επικεφαλής των Σάρατζ) είναι πάντα πρόθυμη να υπογράψει, αλλά τα δικά μας αληθινά λιβυκά χέρια, δεν θα μπορούσαν ποτέ (να την υπογράψουν). Ζούμε με τιμή και θα πεθάνουμε με τιμή».

Τάδε έφη ο Στρατηγός,
και έπεσαν όλοι σε κατάθλιψη. Αμερικάνοι, ιερατείο Βρυξελλών, Πούτιν, Ερντογάν. Και καλά όλοι αυτοί, το καταλαβαίνουμε. Αλλά και η Ελληνική κυβέρνηση; Και τα παπαγαλάκια της;

Από την στιγμή που κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο Χαφτάρ έφυγε από την Μόσχα χωρίς να υπογράψει, οι δημοσιογράφοι των καναλιών, μόνο που δεν έκλαιγαν.

Επειδή - όπως έλεγαν συνέχεια - τους ενδιέφερε η κατάπαυση του πυρός, και η ειρήνη!!!.

Η ίδια ευαισθησία διαπερνάει απ' άκρη σε άκρη και την κυβέρνηση του Μητσοτάκη.

Μάλιστα. Η αηδιαστική υποκρισία δεν έχει όρια.
Τόσο καιρό παριστάνουν όλοι τους αγανακτισμένους για το μνημόνιο που υπέγραψε ο Σάρατζ με τον Ερντογάν. Κι' όμως έχουν αναγνωρίσει επίσημα την Κυβέρνηση Σάρατζ!.. Η περίφημη αστική μυστική διπλωματία βλέπετε!. Όμως το ζήτημα δεν τελειώνει εδώ.

Σε κρούση από την Ρωσία προς το ΥΠΕΞ για τις προθέσεις της Αθήνας αναφορικά με την άρση της αναγνώρισης της εχθρικής προς την Ελλάδα, κυβέρνησης της Τρίπολης, το ΥΠΕΞ απάντησε πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα!

«Προτίθεστε να άρετε την αναγνώριση της κυβέρνησης της Λιβύης;
Εάν την άρετε μπορούμε να μιλήσουμε σε άλλη βάση» ήταν το ρωσικό ερώτημα προ ολίγου καιρού.
Η απάντηση από την Αθήνα ήταν αρνητική, με το αιτιολογικό ότι την αναγνωρίζει ο ΟΗΕ!

Η ρωσική ανταπάντηση ήταν ότι αφού δεν έχετε τέτοια σχέδια, τότε αναγνωρίζετε και τις δικαιοπραξίες της κυβέρνησης αυτής, λέγοντας με νόημα πως «μας λύνετε τα χέρια για να προχωρήσουμε σε διαπραγμάτευση», όπως και έγινε! Κι' όμως. Αυτή είναι η αλήθεια. Είναι τόσο πολύ εξαρτημένοι από τα ξένα αφεντικά τους, που δεν διανοούνται να φέρουν την παραμικρή αντίρρηση σε ότι κι' αν τους ζητήσουν να κάνουν. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στην παρούσα κυβέρνηση του Μητσοτάκη. Μιλάμε για την ουσία της λειτουργίας της Ελληνικής αστικής δημοκρατίας!!….

Δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε τί ακριβώς θα κάνει τελικά ο Χαφτάρ. Δεν μπορεί να έχει κανείς απόλυτη εμπιστοσύνη στους στρατιωτικούς ιδιαίτερα αυτών των καθεστώτων. Αν σε τελευταία ανάλυση θα αντέξει στις πιέσεις αλλά και τις υποσχέσεις που θα δέχεται από το σύνολο, ή διάφορα τμήματα αυτού του διεθνούς συρφετού.

Άλλωστε δεν είναι και απόλυτος άρχοντας.
Έχει να δώσει λόγο στους μαχητές όλων των φυλών της Λιβύης που πολέμησαν τόσα χρόνια, και εξακολουθούν να πολεμούν κάτω από τις διαταγές του.

Θέλουμε να πιστεύουμε
ότι τελικά θα το κάνει το βήμα, και θα μπει θριαμβευτής μέσα στην Τρίπολη. Και μόνο αυτό, πέρα και ξέχωρα από το τί θα κάνει αργότερα, θα είναι πάρα πολύ θετικό για το ηθικό των λαών ιδιαίτερα μέσα στην Ευρώπη....

ΠΗΓΗ:
http://patari.org/forum/viewtopic.php?p=62446

Επιστροφή στην κορυφή
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιαν 18, 2020 10:11 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ, ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΑΡΠΑΧΤΙΚΑ ΟΡΝΕΑ
ΘΑ ΕΠΕΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΤΟΝ
ΧΑΦΤΑΡ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ...





Το σύνολο της μαύρης διεθνούς ελίτ έχει αυτή την στιγμή συγκεντρώσει όλες του τις δυνάμεις και όλα τα μέσα που διαθέτει, σε έναν και μοναδικό σκοπό. Πασχίζουν να φρενάρουν τον Χαφτάρ, και να τον αναγκάσουν να κηρύξει μόνιμη ανακωχή, ώστε να μην εισέλθει πανηγυρικά σαν τροπαιούχος στην Τρίπολη.

Πρέπει να το καταλάβουμε! Αυτό που τους καίει αυτή την στιγμή, είναι να μην δημιουργηθεί ένα τωρινό μεγάλο γεγονός το οποίο θα περιέχει για όλους αυτούς έναν μεγάλο κίνδυνο.

Μέσα σ' αυτή την απόλυτα ρευστή
-από οικονομική κι' έτσι και κοινωνική άποψη- κατάσταση του καπιταλισμού, ο κίνδυνος αυτός είναι: Να δημιουργηθεί ένα τωρινό ιστορικό σημείο αναφοράς για όλους τους λαούς. Ένα νέο ολόφρεσκο ιστορικό προηγούμενο για τις όποιες επερχόμενες εξελίξεις υπάρξουν από εδώ και πέρα σε όλα τα μήκη και πλάτη της γής.Να λειτουργήσει σαν ένεση ηθικού για τους λαούς, σαν ψυχολογικό ντοπάρισμα.

Πρέπει να το καταλάβουμε. Είναι αδιανόητο γι' αυτούς, αφόρητο κυριολεκτικά, να σκέφτονται ότι υπάρχει περίπτωση να δούν έναν εξεγερμένο ένοπλο στρατό, να συντρίβει μέσα από έναν μακροχρόνιο εμφύλιο πόλεμο μία κυβέρνηση, την οποία υποστηρίζουν όλοι τους,(κι' έχουν τους δικούς τους πετρέλαιο - λόγους!) να μπαίνει μέσα στην πρωτεύουσα της Λιβύης, και να σχηματίζει κυβέρνηση. Ιδού το κακό προηγούμενο!..

Για δεκαετίες τώρα, οι λαοί αυτού του κόσμου, βλέπουν να συμβαίνουν παντού ήττες. Πουθενά κάποια ενθαρρυντική είδηση. Κάποιο φως. Και τώρα ένας εξεγερμένος στρατός, ένοπλος. είναι έτοιμος να νικήσει!..

Έχουνε φάει κοινώς, τα συκώτια τους από την λύσσα.

Μέχρι και τον κακόμοιρο τον Κούλη "επιστράτευσαν". Να καλέσει εδώ τον Χαφτάρ, και να του κάνει "διπλωματικό μασάζ" ενόψει της συνάντησης του Βερολίνου. Καλά. Θα αναφερθούμε πιο κάτω για τον ρόλο του Κούλη και όλου του υπόλοιπου επίσημου πολιτικού κατεστημένου....

Μερικοί αντιμετωπίζουν τον Χαφτάρ με καχυποψία. Όχι αδικαιολόγητα. Ούτε κι' εμείς τον εμπιστευόμαστε, και το έχουμε επισημάνει.

Ωστόσο, δεν είναι αυτός που έχει δημιουργήσει αυτό το κίνημα. Κανένας ηγέτης δεν είναι σε θέση να δημιουργήσει οποιοδήποτε κίνημα, αν δεν υπάρχουν οι κοινωνικές προϋποθέσεις.

Ο Χαφτάρ και άλλοι αξιωματικοί του παλιού στρατού της Λιβύης έδωσαν την στρατιωτική τους εμπειρία σε ένα κίνημα το οποίο υπήρξε από το 2011.

Εμείς κυρίως αυτό το κίνημα εμπιστευόμαστε. Στο οποίο αυτή την στιγμή συμμετέχουν ενιαία όλες οι φυλές της Λιβύης.

Ακόμα και αν ο Χαφτάρ συνθηκολογήσει,
το κίνημα δεν πρόκειται να χαθεί. Απλά θα υπάρξει κάποια στιγμιαία απογοήτευση, κάποιο σχετικό πισωγύρισμα για ένα διάστημα, αλλά δεν θα χαθεί. Θα βγούν άλλοι μπροστά τους οποίους δεν γνωρίζουμε, και οι οποίοι σίγουρα το τελευταίο διάστημα θα κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα παρατηρώντας τις διάφορες τωρινές παλινωδίες του... Στρατάρχη.

Ωστόσο αν παρόλα αυτά τελικά ο στρατός του Χαφτάρ εισβάλει μέσα στην Τρίπολη, και σκορπίσει την υποστηριζόμενη από την παγκόσμια μαύρη ελίτ κυβέρνηση του Σάρατζ, θα είναι μία τεράστια ήττα για το παγκόσμιο κατεστημένο, την ίδια στιγμή που για τους λαούς θα λειτουργήσει σαν σπορά που πέφτει σε εύφορο έδαφος.Κι 'αυτό πρέπει να είναι το σημαντικότερο ζήτημα για εμάς αυτή την συγκεκριμένη στιγμή...

Ναι. Έχουν πέσει όλοι σαν λυσσασμένες ύαινες πάνω στον Χαφτάρ. Θα μπορούσε ίσως να ήταν ο πιστός άνθρωπός τους. Άλλωστε από την Αμερική γύρισε!. Αυτή την στιγμή όμως ηγείται σε ένα κίνημα που το τρέμουν, και γι' αυτό δεν του έχουν καμία εμπιστοσύνη.

Προτιμούν λοιπόν τον Σάρατζ. Ο οποίος εγκαθιδρύθηκε πραξικοπηματικά από το 2014, και τον αναγνώρισαν όλοι οι "δημοκράτες" της νέας τάξης, δια μέσου του... ΟΗΕ.

Φυσικά τον έχουν αναγνωρίσει και οι δικοί μας!. Ποια κυβέρνηση ακριβώς το έχει κάνει αυτό, κανείς δεν το ξέρει. Η τωρινή; η προηγούμενη; η πρόπροηγούμενη; Το σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αυτή την στιγμή ( πέρα και ξέχωρα από "τα καλά της λόγια" για τον Χαφτάρ) στην πράξη υποστηρίζει ξεκάθαρα τον Σάρατζ. Ο οποίος (να μην ξεχνιόμαστε) έχει υπογράψει το περίφημο μνημόνιο με τον Ερντογάν(!),και τον οποίο (ας το πούμε κι' αυτό με την ευκαιρία)διεκδικούν σαν πολύφερνη νύφη ο καθένας για του δικούς λόγους Αμερικάνοι, Ρώσοι Γερμανοί, κάνοντάς του όλα τα χατίρια. Είναι ξεκάθαρος άλλωστε ο αισχρός ρόλος που έχει παίξει ο Πούτιν τις τελευταίες μέρες λειτουργώντας σαν μάνατζερ του "Σουλτάνου"....

Και ξαφνικά η κυβέρνηση προσκάλεσε την Πέμπτη το απόγευμα μυστικά - όπως ειπώθηκε - τον Χαφτάρ για συνομιλίες, και το φυσικό ερώτημα ήταν: Για ποιόν λόγο;

Η Απάντηση δόθηκε αμέσως μετά τις πρώτες δηλώσεις που έγιναν κατά πρώτον από τον Δένδια, και την επόμενη μέρα από τον ίδιο τον Μητσοτάκη.

Ο Δένδιας
αμέσως μετά την πρώτη επαφή που είχε με τον Χαφτάρ δήλωσε:

«Περιμένουμε να είναι το Βερολίνο ένα σκαλί στη διαδικασία ειρήνευσης στη Λιβύη» εκτίμησε και προσέθεσε:
«Από αυτή τη φάση περιμένουμε καταρχήν και προς αυτήν την κατεύθυνση ενθαρρύναμε τον στρατάρχη Χάφταρ να υπάρξει ανακωχή και να υπάρξει αρχική κατανόηση για την απομάκρυνση των ξένων στοιχείων και των ξένων δυνάμεων από τη Λιβύη».

Αυτή ήταν λοιπόν η ουσία για τον υπουργό "μας" των εξωτερικών. Πώς θα "ενθαρρύνει" τον Χαφτάρ για την ....ανακωχή.


Ο Μητσοτάκης, πριν συναντηθεί με τον Χαφτάρ, πήρε τηλέφωνο την Μέρκελ,
και η ενημέρωση για αυτή την επικοινωνία ήταν η εξής:

" Ο πρωθυπουργός κάλεσε την κυρία Μέρκελ και τους εκπροσώπους της Ε.Ε. που συμμετέχουν στη Διάσκεψη, να εφαρμόσουν τη σχετική απόφαση του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, από την οποία δεσμεύονται.
Η Καγκελάριος εξέφρασε την πλήρη δέσμευσή της στις θέσεις της ΕΕ, σημειώνοντας ωστόσο ότι η Διάσκεψη του Βερολίνου έχει ως στόχο να φέρει ειρήνη και σταθερότητα στη Λιβύη και δεν θα ασχοληθεί με θέματα θαλασσίων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η κυρία Μέρκελ εξέφρασε επίσης την πλήρη στήριξή της στα συμπεράσματα του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Μνημόνιο Λιβύης-Τουρκίας για τις θαλάσσιες ζώνες."


Η Μέρκελ λοιπόν, έδειξε ορθά - κοφτά -στον υφιστάμενό της ποιο θα είναι το φλέγον ζήτημα της συνδιάσκεψης (ανακωχή και ειρήνη) δίνοντάς του παράλληλα...και την "γραμμή" για το τί θα πρέπει να πεί στον Χαφτάρ!...

Και φυσικά ο Μητσοτάκης ανταποκρίθηκε στην επιθυμία της προϊσταμένης του. Η επίσημη ενημέρωση μας πληροφόρησε για την συνάντηση του με τον Στρατηγό:

"Ο Πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη εξεύρεσης πολιτικής λύσης στην λιβυκή κρίση και παρότρυνε τον Χαφτάρ να τηρήσει εποικοδομητική στάση στη Διάσκεψη του Βερολίνου. Υπογράμμισε ότι η κατάπαυση του πυρός είναι το αναγκαίο πρώτο βήμα για την αποκατάσταση της ασφάλειας και την απομάκρυνση των μισθοφόρων, πράγμα που θα επιτρέψει την έναρξη της πολιτικής διαδικασίας επίλυσης."

Όπως είδαμε,
οι μόνιμες λέξεις σαν προτροπή προς τον Χαφτάρ που ξεχώρισαν από τα χείλη και των δύο (Δένδια και Μητσοτάκη) ήταν ανακωχή, κατάπαυση του πυρός, ειρήνη, πολιτική λύση.

Κι'όμως, όσο εξωπραγματικό κι'αν ακούγεται αυτό, είναι η ωμή αλήθεια!. Η κυβέρνηση, λειτουργώντας σαν παπαγαλάκι των ξένων αφεντικών της, προσπαθεί πάση θυσία να προφυλάξει μία εχθρική προς τα συμφέροντά μας κυβέρνηση, η οποία έχει συνάψει μία άκρως επικίνδυνη και επιζήμια για την χώρα συμφωνία με την Τουρκία του Ερντογάν….

Να για ποιο λόγο κάλεσαν εσπευσμένα λοιπόν τον Χαφτάρ στην Αθήνα. Είναι ξεκάθαρο ότι η πρόσκληση του Χαφτάρ έγινε ύστερα από απαίτηση των αφεντικών, προκειμένου να του υποδειχθεί αφ' ενός η στάση που θα πρέπει να κρατήσει στην διάσκεψη του Βερολίνου, και αφ' ετέρου να βολιδοσκοπηθούν οι προθέσεις του......

Όπως και νάχει,
δεν μπορεί να ξέρει κανείς τί ακριβώς θα γίνει την Κυριακή στην συνδιάσκεψη του Βερολίνου, τί στάση θα κρατήσει τελικά ο Χαφτάρ, και τί αποφάσεις θα παρθούν.

Από την μία πλευρά
έχουμε την επαμφοτερίζουσα στάση του Στρατηγού, η οποία εδώ που τα λέμε δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Από την άλλη οι πληροφορίες από την Λιβύη, λένε ότι καμία ανακωχή δεν έχει γίνει, κι ότι αντίθετα ο Στρατός της Βεγγάζης ενισχύει τις πλέον προωθημένες θέσεις του.

Τί μένει τελικά στο κάτω - κάτω της γραφής;
Ο πανικός που έχει προκαλέσει ο λαός της Λιβύης στην διεθνή μαύρη εγκληματική αλητεία, και η μέχρι απόλυτης αηδίας δουλοφροσύνη της κυβέρνησης αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης τα οποία καμώνονται ότι δεν καταλαβαίνουν τα αίσχη που διαδραματίζονται κάτω από την μύτη τους, τηρώντας σιγήν ιχθύος.....



ΠΗΓΗ:
http://patari.org/forum/viewtopic.php?p=62459
Επιστροφή στην κορυφή
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιαν 18, 2020 7:15 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Βαρουφάκης: Ο Χαφτάρ «σύγχρονος Κάρατζιτς»



Ο Μπαρουφάκης, ο ιπποκόμος του Σόρος και ένας από τους πλέον φαιδρούς πιθηκανθρώπους του 4ου Ράιχ, συνεχίζει τις ομοβροντίες του: Αποκάλεσε τον Χαφτάρ «Σύγχρονο Κάρατζιτς»!!!

Και μόνο το γεγονός αυτού του χαρακτηρισμού («Σύγχρονος Κάρατζιτς») δείχνει το αστείρευτο ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ και ΠΟΛΙΤΙΚΟ μίσος του εναντίον του Κάρατζιτς, ακριβώς διότι ο Κάρατζιτς αποτελεί το Αγωνιστικό Σύμβολο εναντίον του ΝΑΤΟ και της ιμπεριαλιστικής κακουργίας που ισοπέδωσε τη Γιουγκοσλαβία.


Η υστερική …υπαλληλική αμερικανοδουλία απαστράπτει σ’ αυτόν το χαρακτηρισμό του καραγκιοζάκου…

Απαστράπτει
και η απύθμενη πολιτική του ΑΝΟΗΣΙΑ, διότι ο Βαρουφάκης δεν αντιλαμβάνεται ότι με το να παρομοιάζει τον Χαφτάρ με τον Κάρατζιτς του δίνει επαναστατικά ένσημα που δεν διαθέτει.

Μακάρι ο Χαφτάρ να ήταν Κάρατζιτς. Η κατάσταση εκεί θα ήταν ριζικά διαφορετική σε βάρος όλων των ιμπεριαλιστών παικτών…

Τώρα όλοι παίζουν με όλους και ιδιαίτερα ο Χαφτάρ διαπραγματεύεται ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη της ιμπεριαλιστικής αδηφαγίας…

Τέτοιες διαπραγματεύσεις οδηγούνται σε συμβιβασμούς και οδυνηρές ήττες…

Αλλά και σε πλούσιες κινηματικές εμπειρίες αναγκαίες για τους Λαούς…

Επιστροφή στην κορυφή
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 20, 2020 8:36 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ! Μια αγέλη λύκων με έναν Αδόλφο για τη βρώμικη δουλειά...
Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης



Μια αγέλη λύκων με έναν Αδόλφο για τη βρώμικη δουλειά.

Οι ηγέτες 9 από τις ισχυρότερες χώρες του κόσμου και η Τουρκία μαζεύτηκαν στο Βερολίνο για να βάλουν ένα τέλος στήν πολιτική ανωμαλία της Λιβύης. Όχι πρός όφελος του λαού της Λιβύης, αλλά ο καθένας πρός όφελός του.


Χτές το βράδυ, μετά από σχετικά λίγες ώρες για ένα τέτοιο ζήτημα και με τόσους "μεγάλους" εμπλεκόμενους, εκδόθηκε ένα κοινό ανακοινωθέν, στο οποίο όλοι οι προσκεκλημένοι συμφώνησαν ΝΑ εργαστούν ώστε ΝΑ επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός μεταξύ των αντιμαχόμενων! Δηλαδή, οι μάχες συνεχίζονται και βλέπουμε!

Και πώς να μη συνεχίζονται οι μάχες όταν οι εμπλεκόμενοι στη Λιβύη αιμοδοτούν τις πολεμικές βιομηχανίες εκείνων που μαζεύτηκαν στο Βερολίνο για να πετύχουν μια υποτίθεται ειρήνη. Δηλαδή, να πετύχουν να αρπάξουν ο καθένας ένα κομμάτι της πίττας που λέγεται Λιβύη. Είτε αυτό είναι πετρέλαιο, είτε εξοπλισμοί, ειτε βάσεις, είτε έδαφος, είτε εξουσία. Είτε όλα μαζί.

Γιατί, οι Ρώσσοι έχουν στρατό στη Λιβύη και θέλουν και βάσεις και πετρέλαιο και αέριο. Χρησιμοποιούν τον Έρντοαν ως μακρύ χέρι τους στήν περιοχή. Ή έτσι νομίζουν.

Οι Γάλλοι έχουν στόλο στη Λιβύη, θέλουν βάσεις, θέλουν την TOTAL στα κοιτάσματα και πουλάνε όπλα στόν Χάφταρ, ενώ δεν θέλουν την Τουρκία στήν περιοχή.

Οι Γερμανοί εξοπλίζουν πλουσιοπάροχα την Τουρκία (το 2019 έκαναν ρεκόρ πώλησης οπλικών συστημάτων), που στέλνει στρατό και όπλα στη Λιβύη, αλλά και τις οργανώσεις της Τρίπολης, ενώ απαιτούν μερίδιο στα πετρέλαια που ελέγχουν και τα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα. Χρησιμοποιούν σαν μακρύ χέρι τους για τη βρώμικη δουλειά τον Έρντοαν. Ή έτσι πιστεύουν.

Οι Ιταλοί έχουν λιμάνια- βάσεις στη Λιβύη και μερίδιο στα πετρέλαια με την ENI, τα οποία δεν έχουν σκοπό να χάσουν, ενώ πουλάνε όπλα σε όλες τις αντιμαχόμενες παρατάξεις.

Σχεδόν όλοι οι Άραβες υποστηρίζουν τον Χαφτάρ,
και δεν θέλουν να ακούνε για Τουρκία ούτε για αστείο. Έχουν υποστεί Τουρκοκρατία επί 400 χρόνια και ξέρουν. Θέλουν τη Λιβύη υπό την επιρροή τους για λόγους ενεργειακούς, ισχύος του Αραβικού συνδέσμου και του ΟΠΕΚ, για λόγους γεωπολιτικούς και στρατιωτικούς. Είναι οι καλύτεροι πελάτες των αμερικανικών όπλων και η Σ Αραβία, που υποστηρίζει Χαφτάρ με δύναμη, επιφέρει καθημερινά στή γειτονική Υεμένη μιά από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις από τον ανηλεή πόλεμο εναντίον της.

Το Κατάρ είναι η μόνη χώρα του Κόλπου που στηρίζεται στρατιωτικά από την Τουρκία και υποστηρίζει την τουρκική διείσδυση.

Φυσικά, όλες οι παραπάνω αραβικές χώρες συντηρούν και όλες τις ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις, που σφάζονται στη Λιβύη, τη Συρία, το Ιρακ, το Αφγανιστάν, την Αίγυπτο.

Η Αίγυπτος υποστηρίζει και εξοπλίζει τον Χαφταρ και η ίδια εξοπλίζεται από τη Ρωσία, η οποία υποστηρίζει την Τουρκία, που υποστηρίζει την κυβέρνηση της Τρίπολης, η οποία αποτελείται από Σύρους, Αφγανούς, Ουζμπέκους, Τούρκους τζιχαντιστές και ισλαμιστές φονταμενταλιστές,τους οποίους αντιμάχεται η ΕΕ και οι ΗΠΑ, την ώρα που τους εξοπλίζουν με υλικό και χρήματα, αλλά ΕΕ και ΗΠΑ υποστηρίζουν την κυβέρνηση της Τρίπολης που τους έχει για στρατό! Τρελλάδικο.

Οι ΗΠΑ, της οποίας επίτευγμα είναι το μπάχαλο στη Λιβύη, από τη φαεινή ιδέα των συμβούλων του ηλίθιου υιού Μπούς (τον ίδιο τον είχαν σχεδόν απομονωμένο σε διάφορα ράντσα των ΗΠΑ για να μην τους ζαλίζει με τις βλακώδεις ερωτήσεις του, αλλα και για να μην κάνει καμιά βλακεία ανεξέλεγκτη- ενώ αυτοί τις έκαναν ελεγχόμενες!!), να εκδημοκρατήσουν με το ζόρι, με δυτικού τύπου δημοκρατία τους φυλάρχους της Αφρικής και της Μ Ανατολής για να ελέγχουν τις χώρες τους (η Δημοκρατία δυτικού τύπου είναι το ιδανικό πολίτευμα για να ελέγχεται αναίμακτα από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα), οι ΗΠΑ, λοιπόν, εξοπλίζουν την κυβέρνηση της Τρίπολης, θέλουν τις βάσεις τους στη Λιβύη, θέλουν να διατηρήσουν το μερίδιο των εταιριών τους στα πετρέλαια και το αέριο, χωρίς να διακινδυνεύσουν θύματα Αμερικανούς. Γι αυτή τη βρώμικη δουλειά υπάρχει ο Έρντοαν.

Όλα αυτά τα μπουμπούκια, που τους έπιασε ο πόνος για τη Λιβύη μόλις απειλήθηκε στρατιωτικά από τον ρωσοκίνητο Χάφταρ η κυβέρνηση ανδρεικείλων, που έχουν εγκαταστήσει εδώ και λίγα χρόνια για να κάνουν τις δουλίτσες τους, μαζεύτηκαν στο Βερολίνο όχι γιατί τους έπιασε ο πόνος για τους Λίβυους.

Αλλά, γιατί μαζεύτηκαν πολλοί "στη δουλειά" και απειλείται με κατάρρευση "η δουλειά".

Πρέπει να κάνουν μια μοιρασιά, που να μη χάσει κανείς και να φάνε όλα τα όρνια. Κι αυτό είναι το δύσκολο. Μέχρι και η πανταχού παρούσα Βρετανία με ξένους μισθοφόρους όπου ρέει αίμα και με δισ. σε εξαγωγές όπλων ήταν εκεί.

Το χτεσινό κοινό ανακοινωθέν είναι σαφές.

"Συμφωνήσαμε να το συζητήσουμε και να τα βρούμε έτσι ώστε να κερδίσουμε όλοι." Οι δυτικοί και οι Ρώσσοι ως πρωταγωνιστές και ο Έρντοαν ως μαφιόζος, που θα κάνει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό της Ρωσίας, της Γερμανίας, των ΗΠΑ του Κατάρ και όποιου άλλου πληρώσει. Μια και τα αιματοβαμένα χέρια δε φοβούνται να λερωθούν με νέο αίμα. Με το αζημίωτο φυσικά. Την παραμονή του στη Λιβύη. Ως ... τοποτηρητής!

Μα, θα βάλουν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα; Στην ιστορία αυτή δεν υπάρχουν πρόβατα άλλα εκτός από τους κατοίκους της Λιβύης, τους οποίους δεν υπολογίζει κανείς. Στήν ιστορία αυτή υπάρχει μιά αγέλη λύκων, που έχει πέσει να μοιράσει το θήραμα Λιβύη για να μη φαγωθούν μεταξύ τους. Τόσο κυνικά.

Και όποιος έχει απορία πώς γίνεται ο ΟΗΕ, η ΕΕ και οι ΗΠΑ να υποστηρίζουν ως νόμιμη κυβέρνηση μιάς χώρας μια κυβέρνηση τζαχαντιστών, που στηρίζεται από τον Χίτλερ της Μεσογείου υπό το όνομα Έρντοαν, η απάντηση βρίσκεται στήν ιστορία της δεκαετίας του '30. Όταν οι αντίστοιχοι "πολιτισμένοι" και "δημοκράτες" πολιτικοί, υπό τα κοντόφθαλμα συμφέροντα κεφαλαιούχων, υπό τα στενά μάτια υπεράσπισης "εαυτών μόνο" και υπό το φόβο όσων ήταν πολιτικοί νάνοι, χάιδευαν και χαριεντίζονταν με έναν Αδόλφο, συζητώντας, συνυπογράφοντας και ενθαρρύνοντας τον.

Η ίδια σιχαμερή συμμορία σήμερα διαμοιράζεται τα ιμάτια μιάς ξένης χώρας. Με έναν Αδόλφο για τραμπούκο. Τον οποίο αυτή τη φορά δεν θα τον αντιμετωπίσει έξω από τη Βιέννη. Γιατί έχει ήδη μπει στη Βιέννη, στο Παρίσι, στίς Βρυξέλλες, στο Βερολίνο. Με τους ισλαμιστές γενίτσαρους που σπέρνει ανεξέλεγκτα και ατιμώρητα. Απειλώντας και με νέους, εισπράττοντας ως απάντηση το γλέιψιμο των πολιτικών νάνων.

Να τη χαίρεστε την Ευρώπη, την Αμερική και τη Ρωσία σας. Ξεβράκωτοι στο Βερολίνο έδειξαν ποιά πραγματικά είναι η Δημοκρατία τους που στηρίζει φασίστες δικτάτορες και που θυμάται πολίτες μόνο όταν απειλούνται τα φραγκάκια της άρχουσας τάξης της. Ο βασιλιάς είναι γυμνός. Δέσ' τε τον.

ΥΓ. Η αμφισβήτηση των ελληνικών συνόρων από τη φασιστική Τουρκία δεν περνάει μέσα από το διεθνές δίκαιο. Γιατί το διεθνές δίκαιο περνάει μέσα από την ικανότητα του καθενός να υπερασπιστεί τον εαυτό του με αντίστοιχα όπλα με αυτά που τον απειλούν. Η σύγκρουση με την Τουρκία είναι μονόδρομος. Αυτό απαιτεί η Τουρκία. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν οι ελληνικές κυβερνήσεις τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες να πάψει η ελληνική ξεφτίλα.

ΠΗΓΗ:
http://www.press-gr.com/2020/01/blog-post_1840.html

Επιστροφή στην κορυφή
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 21, 2020 10:17 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Συνδιάσκεψη Βερολίνου: Οπορτουνιστικές συμφωνίες



Οι οπορτουνιστικές συμφωνίες είναι εύθραυστες ισορροπίες, δηλαδή δεν διαρκούν πολύ…

Τέτοιες ήταν οι «αποφάσεις» στη Συνδιάσκεψη του Βερολίνου, αποφάσεις των πολλών «προστατών» και ερήμην των αντιμαχόμενων πλευρών…

Είναι πολλοί οι «προστάτες» της Λιβύης. Περίπλοκη και πολυεδρική η διαπλοκή τους. Αυτή ακριβώς η περίπλοκη διαπλοκή των ληστών και των θυμάτων δημιουργεί μια ισορροπία δυνάμεων πολύ εύθραυστη. Προϊόν αυτής της εύθραυστης ισορροπίας είναι και η απόφαση της Συνδιάσκεψης…


Φυσικά και προϊόν του οπορτουνισμού του Χαφτάρ, ο οποίος, λόγω της κοινωνικής και κυρίως στρατιωτικής του ισχύος, θα μπορούσε να λύσει το γόρδιο δεσμό με την κατάληψη της Τρίπολης…

Όσο ο Χαφτάρ «κωλυσιεργεί» και παίζει το παιχνίδι των μεγάλων παιχτών (Ρωσίας-ΗΠΑ) κερδίζει έδαφος ο Ερντογάν…

Μία σαφέστατη εικόνα της περίπλοκης διαπλοκής μας δίνε ο Σταύρος Λυγερός στο άρθρο:

«Γιατί θα μας συνέφερε το ναυάγιο στο Βερολίνο - Τουρκική επέμβαση και γαλλικός ναυτικός αποκλεισμός».


[b]Διαβάστε εδώ:
https://slpress.gr/ethnika/giati-tha-mas-synefere-to-nayagio-sto-verolino-toyrkiki-epemvasi-kai-gallikos-naytikos-apokleismos

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες