Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Εξαΰλωση ΣΥΡΙΖΑ - Προϋπόθεση Προόδου...

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούν 17, 2020 5:24 pm    Θέμα δημοσίευσης: Εξαΰλωση ΣΥΡΙΖΑ - Προϋπόθεση Προόδου... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Εξαΰλωση ΣΥΡΙΖΑ – Προϋπόθεση Προόδου, Προοδευτικού Κινήματος και Πατρίδας. Ας γίνει επιτέλους κατανοητό!
Του Ηλία Παπαναστασίου




Ίσως κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε εμμονικοί και δογματικοί τους τελευταίους μήνες και χρόνια έχοντας στρέψει όλα τα πυροβόλα μας εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιθανόν να το έχουμε παρακάνει, αποδίδοντας στον ΣΥΡΙΖΑ – τον καημένο– τέρατα και σημεία. Πιθανότατα δε να είμαστε και λίγο άδικοι απέναντι του, όχι τόσο τρυφεροί και ευγενικοί όσο προστάζει η μεγαλοσύνη του.


Ίσως να παραγνωρίζουμε το θετικό (;) Κυβερνητικό του έργο και να μην προβάλλουμε τα όποια «θετικά» του.

Ίσως τέλος να ξεχνάμε την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δίνοντας λευκή επιταγή στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τελικά συμβαίνει «κάτι» από τα παραπάνω; Χτυπάμε αλύπητα τους κακομοίρηδες ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ, ίσως μάλιστα υπερβολικά; Ας απαντήσουμε καλυτέρα.

Πρώτα απΆ όλα, ας ξεκαθαρίσουμε
πως δεν περάσαμε τα εξήντα για να γίνουμε οπαδοί του Ελληνικού Φιλελευθερισμού στην Νεοδημοκρατική εκδοχή του.

Όντας συνειδητοί Σοσιαλιστές της Σχολής του Μαρξ από τα δεκαέξι μας και έχοντας μελετήσει την Κλασσική Σοσιαλιστική Κληρονομιά όπως τουλάχιστον δεν έκανε κανένας από τους πρώην συντρόφους μας – και ας θεωρηθεί πως περιαυτολογούμε– θυμόμαστε με ευλάβεια τρία πρόσωπα: Τον αξεπέραστο μαρξιστή πολιτικό αναλυτή Θύμιο Παπανικολάου – Εκδότη του καλύτερου, κατά την γνώμη μας, Πολιτικού Περιοδικού της δεκαετίας του 1970, των «Νέων Στόχων» – και τον νεαρό Μίμη Ανδρουλάκη όταν το 1976 δημοσίευσε σαν στέλεχος του ΚΚΕ ένα εκπληκτικό άρθρο για τον Λένιν στην ΚΟΜΕΠ. Αλλά και τον μεγάλο ιστορικό μαρξιστή Κωστή Μοσκώφ, τον αείμνηστο Κωστή που είχαμε την μεγάλη τύχη να έχουμε καθηγητή στο Κέντρο Ιστορικών Ερευνών Θεσσαλονίκης. Υπάρχουν κι άλλοι αλλά ξεχωρίσαμε τους πιο «δικούς μας».

Ερχόμαστε στη Νέα Δημοκρατία. Αυτή αποτελεί ένα ιστορικό κόμμα των αστικών στρωμάτων όλων των βαθμίδων με μεγάλη επιρροή στα λαϊκά και εργαζόμενα στρώματα.

Στην «πάλη γραμμών» στο εσωτερικό της ΝΔ επικράτησε από το 2016 όχι η πρώτη (α) πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας δηλαδή η αντικομουνιστική ακροδεξιά αλλά ούτε και η δεύτερη πτέρυγα (β) των παραδοσιακών δεξιών (Καραμανλικοί/Αβερωφικοί).

Αντίθετα, επικράτησε
η πάντα μειοψηφική Κεντροδεξιά/Κεντρώα Φιλελεύθερη αστική πτέρυγα (γ) με παραδοσιακό ηγέτη τα τελευταία σαράντα χρόνια τον πατέρα–Μητσοτάκη.

Εκφράζει τον Δυτικόφιλο προσανατολισμό και την παγκοσμιοποιημένη τάση της Εξαγωγικής/Παραγωγικής μερίδας της Αστικής Τάξης συν τα σύμμαχα Μεσοαστικά στρώματα κυρίως του Τομέα των Υπηρεσιών (Τουρισμός, δηλαδή, Ξενοδοχειακό Κεφάλαιο).

Το τμήμα αυτό της Νέας Δημοκρατίας όμως δεν υποστηρίζει έναν «καθαρόαιμο» Αγγλοσαξονικό Καπιταλισμό συντριβής και απαλλοτρίωσης των Εργαζομένων όπως ισχυρίζεται ο αγράμματος και ανεκδιήγητος Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίθετα, θέλγεται από τον Σοσιαλδημοκρατικό Κεϋνσιανισμό ή την Μεταμοντέρνα Φιλελεύθερη Σοσιαλδημοκρατία (Όσοι διαβάζουν και μελετούν τις Φιλελεύθερες και Φιλελεύθερες/Σοσιαλδημοκρατικές εφημερίδες και sites όπως το Liberal.gr η το Protagon έχουν να παρατηρήσουν δυο σημεία:

(α). Τα sites αυτά έχουν σχεδόν εξαλείψει τη λέξη «Δεξιός».

(β).
Έχουν «ενσωματώσει» όλο το ιδεολογικό οπλοστάσιο της Παγκοσμιοποιημένης Ιμπεριαλιστικής Αριστεράς δηλαδή Πρόσφυγες, Gay, Φεμινισμός, Κλιματική αλλαγή, μοδάτος «αντι–ρατσισμός».

Αλλά και εθνομηδενιστικος «αντισεξισμός» όπως στην περίπτωση της επιτροπής για τα «200 Χρόνια του 1821» και τις αναφορές για τον Καραϊσκάκη.

Ακόμη και στην περίπτωση της Εκκλησίας ο Μητσοτάκης είναι ο Δεύτερος Πρωθυπουργός που έκλεισε τις Εκκλησίες μετά τον Καποδίστρια και επίσης ο Δεύτερος που αφορίστηκε από την Εκκλησία μετά τον Βενιζέλο.

Για να μην μιλήσουμε για τις θετικές αναφορές του στη Βουλή για τον Κομμουνιστή Εκπαιδευτικό Δημήτρη Γληνό, τον Αλ. Δελμούζο και την φιλία του με τον Μανόλη Γλέζο. Δηλαδή μια Greek version «Σοσιαλδημοκρατικού Κοινωνικού Συμβολαίου» σε συνθήκες πανδημίας.

Είναι χαρακτηριστικό
– εάν θέλουμε να είμαστε ακριβοδίκαιοι – πως ο Μητσοτάκης πήρε πολύ έγκαιρα Υγειονομικά μέτρα, πολύ πιο γρήγορα από όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες:

(α). Κατακτώντας τα εύσημα στην αντιμετώπιση της Πανδημίας μαζί με την Κίνα και μερικές άλλες χώρες. Δεν κατεδάφισε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά το αντίθετο. Αύξησε τις κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας από 560 όταν έφυγε ο ΣΥΡΙΖΑ σε 1200 μέσα σε τρεις μήνες διορίζοντας ταυτόχρονα πάνω από 4.000 Υγειονομικούς και γιατρούς.

(β).
Ο ίδιος ο Μητσοτάκης πίνει νερό στο όνομα του ΕΣΥ και μιλά για «Σοσιαλιστικά μέτρα» και για «Στροφή στον Κευσιανισμό» (Βλ. Συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ). Ή και δηλώσεις του όπως «Φιλελεύθερος δεν σημαίνει Νέο–Φιλελεύθερος» αλλά και «Επιδοτούμε την Εργασία για τον Εργαζόμενο και όχι την Ανεργία» κλπ. κλπ.

Τι σημαίνουν τα παραπάνω; Ο Μητσοτάκης εξαπατά πανέξυπνα ή απλά σημαίνει πως η Νέα Δημοκρατία – και ειδικότερα η Φιλελεύθερη Αστική της Πτέρυγα– αλλάζει ριζικά την Στρατηγική και Τακτική του Ιστορικότερου Αστικού Κόμματος;

Μας ταΐζει «κουτόχορτο ο Μητσοτάκης» για να μας εξαθλιώσει πιο ύστερα με την ησυχία του σαν τη Θάτσερ;

Είναι ο σκληρός «Ακροδεξιός και Νεοφιλελεύθερος» – όπως λένε τα troll των Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ– και ο συκοφάντης Βαξεβάνης;

Ή μήπως αλλάζοντας όλη την Στρατηγική της αστικής Νέας Δημοκρατίας ο Μητσοτάκης στοχεύει στην κατεδάφιση όλου του «αριστερού αντι–δεξισμου της Μεταπολίτευσης» ενσωματώνοντας όλη την Ιδεολογική Επιχειρηματολογία της Παγκοσμιοποιημένης Ιμπεριαλιστικής Αριστεράς/Κεντροαριστεράς;

Εμείς πιστεύουμε αναφανδόν το δεύτερο δηλαδή πως όλη η Στρατηγική και Εικόνα της Νέας Δημοκρατίας ανατρέπεται άρδην και όσοι δεν το έχουν καταλάβει – ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ – θα βρεθούν προ μεγάλων εκπλήξεων ειδικότερα εκλογικά εάν και εφόσον ο Μητσοτάκης κάνει εκλογές το Φθινόπωρο.

¶λλωστε, για να παρακμάσει τόσο εύκολα ο παραδοσιακός «αντιδεξισμός» και να παραμένει τρόπαιο μόνο στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει πως έχει κυρίως «Πολιτικές/Κομματικές Αιτίες» και όχι «Κοινωνικές/Ταξικές».

Στηριζόταν περισσότερο στη σύγκρουση «Κατεστημένου Δεξιάς εναντίον Μικρομεσαίων/Αγροτών» και όχι στην καθαυτή σύγκρουση Κεφαλαίου/Εργασίας δηλαδή Αστικής Τάξης/Εργαζομένων Τάξεων. Και αυτό κυρίως λόγω των τεράστιων στον αριθμό Μικροαστικών – «Μικρομεσαίων» – στρωμάτων της χώρας και του εντόνου μεταπρατικού, μικροαστικού και αγροτοβιοτεχνικού της χαρακτήρα.

Εξηγούμαστε.


Δεν νομίζουμε να έχει πάθει παράκρουση ο Ελληνικός Λαός και να δίνει μεγαλύτερα ποσοστά στην ΝΔ απ ότι πήρε στις εκλογές ούτε να έχει «σαλτάρει ψυχικά» ο λαός και να δίνει διαφορά 24% μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της πρώτης (Γκαλόπ της Opinion Poll όπου η ΝΔ με 41.5% περνάει 24 μονάδες τον ΣΥΡΙΖΑ που λαμβάνει ένα πενιχρότατο 17.5% κάτω από το ψυχολογικό όριο του 20%).

Δεν νομίζουμε μέτρα όπως η Αντιμετώπιση της Πανδημίας του Κοροναϊού (α) αλλά και η φύλαξη των Συνόρων του Έβρου τον Μάρτη (β) να έχουν αποδοχή της τάξης του 83% και 78% αντίστοιχα από τον ελληνικό λαό και αυτό να μην σημαίνει «τίποτα».

Δεν νομίζουμε πως οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ σε ποσοστό έως 75% υποστηρίζουν τα μέτρα της Κυβέρνησης λόγω «ψυχικής διαταραχής» και ίσως αυτό να εξηγεί την μεγάλη πτώση του ΚΙΝΑΛ από το 8,2% στις εκλογές πριν έντεκα μήνες στο 3,5% σήμερα, τουλάχιστον στα γκάλοπ.

Ο υποφαινόμενος
το έχει γράψει επανειλημμένα πως το ΚΙΝΑΛ εξαφανίζεται και θα μπει οριακά στην Βουλή.

Είναι πολύ απλό ξέρετε! Ο Μητσοτάκης ενσωμάτωσε όλη την «Μεταμοντέρνα Κεντροαριστερά» των Σημίτη, Γ. Παπανδρέου και Φ. Γεννηματά και σε επίπεδο ιδεολογίας αλλά και στελεχών διορίζοντάς τους στην Κυβέρνηση (Μ. Χρυσοχοΐδης, Μενδώνη, Πιερρακάκης, Γκερέκου και όχι μόνο.

Ακολουθεί η Α. Διαμαντοπούλου και ο Ε. Βενιζέλος που κοντεύουν να πάθουν ανίατο στραβισμό κοιτάζοντας προς Μητσοτάκη πλευρά.

Πρόσφατα ο Μ. Χρυσοχοΐδης δηλώνει «Είμαι Κεντρώος Σοσιαλδημοκράτης» και καλά κάνει. Γιατί ο Μητσοτάκης πώς αποκαλείται και αυτοαποκαλείται; «Πρέπει να στραφούμε στον Κευνσιανισμό εγκαταλείποντας την λατρεία της Αγοράς» δηλώνει και «Έχουμε Κεντρώο Στίγμα» ξαναδηλώνει. Ευφυέστατα, αποτελεσματικά και στρατηγικά.

Γιατί λοιπόν να ακολουθεί ο ψηφοφόρος του ΚΙΝΑΛ το συνοικιακό γαλατάδικο της Φώφης και να μην πάει στο Σουπερ Μάρκετ του Μητσοτάκη που διαθέτει αξεπέραστο Branding και Πιστοποίηση ΙSO 9001 για την υψηλότατη ποιότητα των προϊόντων του; Όχι θα κάτσει να σκάσει, απαντάμε εμείς!

Πάμε προς ΚΚΕ μερια. Εδώ επικρατεί το ρητό «ο φτωχός και η μοίρα του». Από το 11% του 1981 κατέληξε στο 5,2 % του 2919 δηλαδή κάτω από τα μισά ποσοστά. Στις δε σφυγμομετρήσεις αγκομαχά λες και είναι διασωληνωμένο μεταξύ 4% και 5%. Φοβερά ποσοστά, δεν νομίζετε;;;

Βέβαια πολλοί οπαδοί του ποζάροντας «υπερεπαναστατικά» μας απαντάνε πως δεν «Κρίνουν τα εκλογικά ποσοστά ένα επαναστατικό κόμμα». Σωπάτε κάλε! Από πού θα κριθούν δηλαδή;; Είναι το ίδιο ένα ΚΚΕ με 20% και ένα ΚΚΕ με 3,1%; Για να μην τρελαθούμε τώρα.

Αφού το ΚΚΕ δεν μπόρεσε να κερδίσει τον κόσμο – να «απλωθεί στις μάζες»– την περίοδο της ΠΑΣΟΚΙΚΗΣ παρακμής αλλά και την περίοδο των Μνημονίων, άφησε όλη την λαϊκή αλλά αδιαμόρφωτη δυσαρέσκεια να εκπορνευτεί στα χέρια των μεγάλων Πολιτικών Μαστροπών που ονομάζονται Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ. Ο όποιος προλεταριακός επαναστατισμός του αφομοιώθηκε από τον ανίατο σεχταρισμό της μετα–Φλωράκη περιόδου και τα αποτελέσματα φαίνονται τώρα. Το ΚΚΕ είναι μπλοκαρισμένο εκλογικά και κινδυνεύει να μην μπει στη Βουλή στις μεθεπόμενες εκλογές. Ας προσέξει.

Ο Γιάνης – με ένα ν, κατά κόσμον Γιάννης Βαρουφάκης– αποτελεί εκλογική εφεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ. Σχεδόν αδύνατο να μπει στη Βουλή με αποτέλεσμα να διαρρεύσουν οι ψήφοι του – το πιο πιθανόν – στον ΣΥΡΙΖΑ. Αποτελούν την «αριστερή πτέρυγα του Λουμπενισμού». Χωρίς καμιά σχέση με την εργατική/εργαζομενη τάξη αποτελούν την κλασσική περίπτωση των «εξεγερμένων και χορτάτων μεσοαστών».

Έχουν πολλά χόμπι όπως και ο αρχηγός τους. Ένα από αυτά είναι να παριστάνουν τους «Προδότες της Τάξης τους». Είναι ένα μοντελάκι που φοριέται πολύ στο χώρο της «Ιντελιγκέντσιας, ειδικά της Πανεπιστημιακής», των υπερχορτάτων Μεσοαστών και των Βόρειων Προαστίων.

Γενικά, είμαστε μια χώρα με πολλούς «Προδότες της Τάξης τους». (Με εξαίρεση βέβαια τον Μεγαλομεσίτη και μεγάλη ιδιοφυΐα του Real Estate κ. Παπαδημούλη ο οποίος θέλοντας να βοηθήσει τον αγώνα του Παγκοσμίου Προλεταριάτου αγοράζει σωρηδόν διαμερίσματα ο αθεόφοβος).

Τέλος, ερχόμαστε στον Κύριο Πρωταγωνιστή του Θιάσου, τον Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ και τον θιασάρχη του, Αλέξη Τσίπρα. Και ρωτάμε, αναφερόμενοι στην περίπτωση των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ ψηφοφόρων:

Έπαθαν παράκρουση να θεωρούν σε ποσοστό που ξεπερνά το 30% – μερικές φορές και το 40%– σωστή την πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη;

Μήπως είναι ανισόρροπο το 10–12% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που μεταπηδά κατευθείαν στη ΝΔ;

Αλλά γιατί να συμβαίνει κάτι διαφορετικό όταν ακόμη και την πολυαγαπημένη ατζέντα των GAY RIGHTS που ο ΣΥΡΙΖΑ την έχει κάνει σημαία εδώ και χρόνια την κλέβει ο Μητσοτάκης;

Όταν ακόμη και ο στενότερος Οικονομικός Συνεργάτης του Πρωθυπουργικού Γραφείου σε θέματα Οικονομίας κος Πατέλης δηλώνει σε συνέντευξη του πως «Γνώρισα στον Πρωθυπουργό τον Σύζυγο μου και γνώρισα την δική του» τι περιμένετε να μείνει από την ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ;

Ας συνοψίσουμε. Ο Μητσοτάκης κατεδαφίζει όλο το οικοδόμημα της Μεταμοντέρνας Κεντροαριστεράς/Αριστεράς ενσωματώνοντας το.

Όχι απλώς το ενσωματώνει αλλά το εξαϋλώνει κάνοντας το μια για πάντα κομμάτι της δικής του ταυτότητας:
Αντιρατσισμός, Ομοφυλόφιλοι, Κλιματική Αλλαγή, φιλελεύθερος Φεμινισμός και προνομιακή μεταχείριση των Γυναικών αφομοιώνονται και ενσωματώνονται όλα στην ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας (Χαρακτηριστικά, εκτός από τις προαναφερθείσες Φιλελεύθερες εφημερίδες, η Ναυαρχίδα του Τηλεοπτικού Φιλελεύθερου Αστισμού δηλαδή ο ΣΚΑΙ, υιοθέτει μια «αντι–Τραμπ»– ατζέντα σχεδόν ταυτόσημη με το ΚΙΝΑΛ η τον ΣΥΡΙΖΑ).

Στο Κοινωνικό Πεδίο εμφανίζεται ο Μητσοτάκης «προοδευτικότερος» και «δημοκρατικότερος» – πολλές φορές – των Μνημονικών ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κατεδαφίζοντας ταυτόχρονα την κλασσική «Αντιδεξιά Ατζέντα» της Πολιτικής, λόγω της σύγκλισης των Οικονομικών/Κοινωνικών Πολιτικών.

Εφόσον οι Φιλελεύθεροι και οι Κεντροδεξιοί συγκλίνουν με τους Κεντροαριστερούς Σοσιαλδημοκράτες και τους «Αριστερούς της Παγκοσμιοποίησης» ελάχιστες διαφορές παραμένουν.

Εφόσον εξαλείφτηκε η προοπτική του Σοσιαλισμού σαν Στρατηγική ελαχιστότατες διαφορές είναι ζωντανές.

Εφόσον από το οπτικό πεδίο των Κεντροαριστερών/Αριστερών εξαφανίστηκε η Εργαζόμενη Τάξη, δηλαδή η Εργασία, έμεινε μόνο το Κεφάλαιο και «σαν φύλλο συκής» του (δήθεν) ριζοσπαστισμού τους, οι Ομοφυλόφιλοι και το Κλίμα.

Ήρθε λοιπόν η εποχή
που όλα τα μεταρρυθμιστικά σχέδια ωραιοποίησης και σωτηρίας του Καπιταλιστικού Συστήματος αφομοιώνονται τάχιστα από τις Ελίτ.

Ήρθε λοιπόν η εποχή που ο «Αντιδεξιός Αγώνας» δεν λέει απολύτως τίποτα εάν δεν στοχεύει στην υπέρβαση του συστήματος.

Ήρθε τέλος η εποχή που ο Παγκοσμιοποιημένος Φιλελευθερισμός – Σοσιαλδημοκρατικός ή όχι – έχει κάνει «Κατάληψη» όλου του Πλανήτη.

Με άλλα λόγια,
τα πράγματα σοβάρεψαν και ημίμετρα ή απλές διαχειρίσεις του Συστήματος γίνονται πλέον απΆ όλα τα κόμματα χωρίς δυσκολίες και χωρίς (σχεδόν) καμιά διαφορά μεταξύ τους .

Η «σοβαρότερη σοβαρότητα»
της Εποχής δεν είναι η ίδρυση άλλου ενός Σοσιαλιστικού Κόμματος άκαιρα και χωρίς προϋποθέσεις, έτσι απλώς «για να υπάρχει» .

Η σοβαρότητα της Εποχής βαρύνει τους ώμους της Εργαζόμενης Τάξης.
Αυτή έχει την ευθύνη της Ιστορίας και μόνο αυτή αλλάζει τα πράγματα, Όχι τα κόμματα. Η τουλάχιστον όχι μόνο αυτά.

Έως τα σήμερα, δηλαδή τα «τελευταία» 150–170 χρόνια ιστορίας του εργατικού κινήματος η πολυπαινεμένη Εργατική Τάξη είτε θα ιδρύει κόμματα που θα διαλύονται εύκολα – ΒΆ Διεθνής λόγω του εθνικισμού μάλλον των εργαζομένων τάξεων και όχι μόνο λόγω του Σοσιαλσωβινισμού την Ηγετών της Διεθνούς – είτε θα απολαμβάνει τους καρπούς του Μεταπολεμικού ευημερούντος Καπιταλισμού έως το 1975 – χωρίς να βγάλει τσιμουδιά.

Είτε, ειδικότερα τις τελευταίες δυο δεκαετίες αποστρεφόμενη –και δικαιολογημένα– την ηγεσία της Σοσιαλδημοκρατίας/Αριστεράς καταφεύγει στον ποπουλισμό της Δεξιάς.

Είτε τέλος θα καταφεύγει – τμήματά της – σε «εξεγέρσεις» και «διαδηλώσεις» τύπου Δολοφονία George Floyd. Κινήσεις σπασμωδικές, θυμικές και αδιέξοδες. Αντίθετα, χρειάζεται ένα συνολικό σχέδιο ανάπλασης της Κοινωνίας σε Σοσιαλιστική Κατεύθυνση, «κάτι» που δεν βλέπουμε.

Τέλος, επιστρέφοντας στον Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ,
βλέπουμε πως δημοσκοπικά τουλάχιστον εξαϋλώνεται. Ακόμη και εάν ενσωματώσει όλο το ΜΕΡΑ 25, είναι πολύ πιο κάτω από τα ποσοστά του Ιούλη 2019.

Εάν συνεχιστεί αυτή ελπιδοφόρα πορεία ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξαϋλωθεί και αυτή θα είναι η μεγαλύτερη «υπηρεσία» – άθελα του– του Μητσοτάκη στην αληθινή Αριστερά Δημάδη το Εργατικό Κίνημα.

«Καθαρίζει» το Πεδίο της Πάλης των Τάξεων και στην θέση ενός στείρου «αντιδεξισμού» έχουμε την αγνή και ΑΝΟΘΕΥΤΗ Πάλη των Τάξεων δηλαδή την διαμάχη Κεφαλαίου– Εργασίας. Φεύγουν οι Λούμπεν Συριζαίοι και έρχονται οι Εργαζόμενοι έστω και καθυστερημένα Ιστορικά.

Από αυτή την άποψη– και μόνο από αυτή
– εκτιμούμε την συνεισφορά, έστω και αθέλητη, του Μητσοτάκη. Είναι ειλικρινής, ξέρουμε με ποιον έχουμε να κάνουμε και τον εκτιμούμε σαν αντίπαλο. Είναι ο κύριος εκπρόσωπος του Αστικού Μπλοκ Εξουσίας και ξεκαθαρίζοντας το τοπίο από τα σαπρόφυτα και τους πολιτικούς διαρρήκτες του Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ, άθελά του και ασυνείδητα – το επαναλαμβάνουμε – ξεκαθαρίζει το Κοινωνικό και Ταξικό έδαφος με την ανάπτυξη του Καπιταλισμού που έρχεται με τα οικονομικά πακέτα των 52 δις (32 δις από ΕΕ και 20 Δις από ΕΣΠΑ) γεγονός που «στρώνει» το έδαφος για μια μαζική, συνειδητοποιημένη, μορφωμένη και στρατηγικά οπλισμένη Εργαζόμενη Τάξη.

Ο Ίδιος ο Μητσοτάκης δεν είναι ηλίθιος να εξαθλιώσει το 90% του ελληνικού Λαού. Στοχεύει στην ανάπτυξη του Εξαγωγικού/Βιομηχανικού Καπιταλισμού αλλά και μιας νέας τάξης Μεσαίων και Μικρών Επιχειρηματιών που θα αποτελέσουν τον Κοινωνικό του Περίγυρο και τα σύμμαχα Κοινωνικά Στρώματα, αυτά των νέων Μικροαστών/Μεσοαστών.

Ταυτόχρονα,
η περαιτέρω Καπιταλιστική Ανάπτυξη – εφόσον πετύχει, έστω και μερικώς – απαιτεί Εργαζόμενους, μορφωμένους ως επί το πλείστον και σε μαζικό επίπεδο. Εκεί θα παιχτεί το παιχνίδι του άμεσου μέλλοντος, με αυτή την τάξη και μέσω των Συνδικάτων της.

Μια Τάξη με εξαιρετικό μορφωτικό επίπεδο όπως η σύγχρονη Εργαζομένη Τάξη, με ανεπτυγμένη Κοινωνική Συνείδηση, αξιόμαχα και μαζικά Συνδικάτα αλλά και ανάλογο Πολιτικό Φορέα η Οργάνωση, αποτελεί τον πλέον αξιόμαχο και επικίνδυνο αντίπαλο της Ελίτ. Αυτή η Τάξη και μόνο αυτή και οχι οι Gay, Queer, Lesbians και όλοι οι περιθωριακοί της Αστικής Κοινωνίας αποτελεί τον υπΆ αριθμό 1 επικίνδυνο αντίπαλο.

Τέλος,
αυτή η Τάξη είναι η μόνη που μπορεί να οργανώσει την Οικονομία βάσει Ολιστικού Σχεδίου κοινωνικοποιώντας την. («Ο Σοσιαλισμός είναι η Επανάσταση των Παραγωγών» και όχι των Λούμπεν, θα προσθέταμε εμείς).

Η Κυβέρνηση της ΝΔ και ο Μητσοτάκης
(αξίζει να αναφερθεί πως ο Μητσοτάκης ποτέ δεν υιοθέτησε την Αντι–Κινεζική υστερία του Τραμπ, δεν είπε κουβέντα εναντίον της Κίνας και διατηρεί άριστες σχέσεις μαζί της) ναι μεν είναι οι βασικοί αντίπαλοι στη Πάλη των Τάξεων αλλά όχι ο κύριος αντίπαλος, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εάν δεν εξαφανιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, η όποια δυσαρέσκεια θα γεμίζει το Ταμείο του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με τόκο.

Στην αντίθετη περίπτωση δηλαδή στην περίπτωση εξαΰλωσης του ΣΥΡΙΖΑ είναι σχεδόν σίγουρο πως θα έχουμε νέο Πολιτικό Φορέα, Σοσιαλιστικού και Δημοκρατικού χαρακτήρα. Και μόνο αυτός ο φορέας θα μπορέσει –σαν φορέας Εργαζομένων και Παραγώγων – να αντιμετωπίσει το Αστικό Μπλοκ Εξουσίας.

Το τονίσαμε και άλλη φορά,
εφόσον ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ δεν εξουδετέρωσαν τον ΣΥΡΙΖΑ, το έργο το αναλαμβάνει η πλευρά του αστικού μπλοκ ενσωματώνοντας μεγάλο μέρος της ατζέντας των δυο πρώτων.

Οι «πονηριές της Ιστορίας» κατά Hegel έχουν επιβεβαιωθεί πολλές φορές. Κλασσική περίπτωση η Ελλάδα του Μεταξά που πολέμησε μέχρις έσχατων κατά του «ιδεολογικά συγγενούς» ¶ξονα, η Σοβιετική Ένωση που συμμάχησε με την Βρετανική Αυτοκρατορία/Αποικιοκρατία εναντίον των Ναζί και ο Πρώσος Junger Bismarck που ενοποίησε όλη την Γερμανία, έργο προοδευτικότατο και γι αυτό υποστηρίχτηκε – τουλάχιστον στην αρχή– από τους Μαρξ–Ένγκελς.

(Εξηγήσαμε
σε παλαιοτέρα άρθρα μας την διαφορά μεταξύ βασικού και κύριου αντιπάλου). Γιατί απλά πιστεύουμε πως αν δεν εξαφανιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, οι εργαζόμενοι και συνολικότερα ο Λαός θα εξαπατώνται από τους πολιτικούς Μαστροπούς του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η Πατρίδα θα κινδυνεύει από ένα κόμμα που φώναζε μέχρι πρότινος «Αμερικάνοι, Φονιάδες των λαών». Τώρα τελευταία μάλιστα, για να εξαπατήσουν τον Λαό, παρουσιάζονται οι Λούμπεν Συριζαίοι και σαν «Τουρκοφάγοι».

Ποιοι; Οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, που κανάκευαν τον Τραμπ και προσκυνούσαν τον Ερντογάν, καταφεύγουν για λόγους επιβίωσης στην φασιστική δημαγωγία της «Τουρκοφαγίας».

Για όλους τους παραπάνω λόγους θα επιμείνουμε στην διαρκή στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι του τέλους του.

Επιστροφή στην κορυφή
ΘΥΜΙΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούν 19, 2020 7:29 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τα νέα πολιτικά δεδομένα που θέτουν τον «πατριωτισμό» σε ΑΙΧΜΗ της Αριστεράς…




Το τελευταίο άρθρο του Ηλία Παπαναστασίου θεμελιώνει με διαλεκτική ενάργεια και ακρίβεια τα συγκεκριμένα πολιτικά δεδομένα, τα οποία ανατρέπουν τον καθιερωμένο καθεστωτικό πολιτικό χάρτη και τροποποιούν καταλυτικά τις σχέσεις μεταξύ των κομμάτων.

Ο καμβάς της ανάλυσης του Ηλία Παπαναστασίου συμπυκνώνεται στις κάτωθι υπογραμμίσεις:


Πρώτη υπογράμμιση:
Η ΝΔ του Μητσοτάκη έχει «ενσωματώσει» όλο το ιδεολογικό οπλοστάσιο της Παγκοσμιοποιημένης Ιμπεριαλιστικής Αριστεράς δηλαδή Πρόσφυγες, Gay, Φεμινισμός, Κλιματική αλλαγή, μοδάτος “αντι–ρατσισμός”»…

Δεύτερη υπογράμμιση: «Ο Μητσοτάκης ενσωμάτωσε όλη την «Μεταμοντέρνα Κεντροαριστερά» των Σημίτη, Γ. Παπανδρέου και Φ. Γεννηματά και σε επίπεδο ιδεολογίας αλλά και στελεχών διορίζοντάς τους στην Κυβέρνηση (Μ. Χρυσοχοΐδης, Μενδώνη, Πιερρακάκης, Γκερέκου και όχι μόνο».

Ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://resaltomag.blogspot.com/2020/06/blog-post_77.html


Η πλειονότητα των αυτό-ονομαζόμενων «αριστερών», με κεντρικό σπόνδυλο τους συριζαίους, κολλημένοι σε σχήματα και τύπους έχουν χάσει το «Αριστερό περιεχόμενο», συνακόλουθα και το ταξικό οπτικό τους πεδίο: ΔΕΝ έχουν αντιληφτεί ότι έχουν μεταλλαχτεί σε μια σύγχρονη «δεξιά» και μάλιστα σε μια «Δεξιά» με «αριστερή» φόρμα και ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ αυτό της ΝΔ του Μητσοτάκη…

Ο Μητσοτάκης τους έχει ΑΚΥΡΩΣΕΙ. Έχει εξαπλωθεί και αγκαλιάσει τον κέντρο-αριστερό χώρο τους (το χρόνιο ιδεολογικό σλόγκαν της νεοταξικής «αριστεράς»), και ΟΛΑ τα ιδεολογήματα της ενσωματωμένης «αριστεράς», ιδεολογήματα που αποτελούσαν το προϊόν της «αριστερής» κερδοσκοπίας…

Η «αριστερά», αφού αγωνίστηκε επί δεκαετίες πάνω στις μυθολογίες της Παγκοσμιοποίησης και αφού νομιμοποίησε και θεμελίωσε τους στρατηγικούς «κριούς» του ΥΠΕΡ-εθνικού κεφαλαίου (Μνημόνια, λαθρο-μεταναστευτικό, εθνικά ξεπουλήματα, πολυπολιτισμικές «επιμειξίες» και CIA), ΑΝΟΙΞΕ και ΕΣΤΡΩΣΕτο δρόμο στον Μητσοτάκης να την ΑΚΥΡΩΣΕΙ, να την αφήσει (την «αριστερά») χωρίς πολιτικό χώρο και να την μετατρέψει σε κομπάρσο της «αριστερής» ΝΔ: Της «αριστερής» νέας Δεξιάς…

ΠΑΝΤΑ μετατρέπεσαι σε κομπάρσο του καθεστώτος, όταν ενσωματώνεσαι σΆ αυτό, όταν εγκαταλείπεις την ταξική σου πυξίδα και προδίδεις την τάξη σου…

Αυτή η «εισβολή» και η «άλωση» της παγκοσμιοποιημένης «αριστεράς» από τη ΝΔ του Μητσοτάκη, ανατρέπει άρδην τα πολιτικά δεδομένα και δρομολογεί το «σχεδιασμό» ενός νέου πολιτικού χάρτη…


Καταρχήν, η διεύρυνση της ΝΔ προς την «κεντροαριστερά» και την «αριστερά», η λεηλασία αυτών των χώρων, δηλαδή η «μετάλλαξη» της ΝΔ σε «αριστερά» της Δεξιάς, αφήνει ΤΕΡΑΣΤΙΑ πολιτικά ΚΕΝΑ: Και προς τα Αριστερά και προς τα Δεξιά.

Τα κενά στην Πολιτική δεν μπορεί να μένουν ακάλυπτα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα καλυφτούν υποχρεωτικά…

Δεν μπορεί, όμως, να καλυφτούν με τα υπάρχοντα υλικά της ενσωματωμένης «αριστεράς», τα οποία «συρρέουν» και θα «συνωστιστούν» στη ΝΔ του Μητσοτάκη…

Ένα ΚΟΙΝΟ χαρακτηριστικό αυτών των πολιτικών κενών θα είναι ο «Πατριωτισμός».


Από Δεξιά το κενό θα καλυφτεί από τους πατριδοκάπηλους και τους κλασσικούς ακροδεξιούς δημαγωγούς.

Από τα ΑΡΙΣΤΕΡΑ δεν μπορεί να υπάρξει κάλυψη του κενού δίχως να αναγεννηθεί η αυθεντική, ταξική Αριστερά, με κεντρική αιχμή της επαναστατικής της ανασυγκρότησης τον ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ.

Όσο οι αυθεντικές αριστερές δυνάμεις δεν ξαναβρούνε τον ιστορικό τους ρόλο, την ταξική τους πυξίδα και την ΕΘΝΙΚΗ τους υπόσταση (πατριωτισμός), η οποία σήμερα αποτελεί ΚΟΜΒΙΚΟ στοιχείο μιας Αριστερής στρατηγικής, ΤΟΤΕ ο νέος πολιτικός χάρτης που θα διαμορφωθεί θα είναι ΟΧΙ μόνο η αναπαλαίωση του παλαιού, αλλά ένας χάρτης δίχως Αριστερά: Δηλαδή η ολοκληρωτική ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΙΑ του 4ου Ράιχ…

Επιστροφή στην κορυφή
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούλ 03, 2020 3:42 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ, η διαφθορά των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ και η φαρσοκωμωδία του «βρώμικου 89»
Του Ηλία Παπαναστασίου




Οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για τις ηχογραφημένες συνομιλίες Νίκου Παππά και Μιωνή μαζί με όλη την προϊστορία των ΅Έργων και ΗμέρωνΆ του Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ μας οδηγεί σε ορισμένα συμπεράσματα.

Αλλά ας θυμηθούμε πρώτα.

Από το σκάνδαλο με την πώληση βλημάτων στην Σαουδική Αραβία μέχρι την ανάλγητη οικονομική /κοινωνική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ (20 νέοι φόροι, ειδικότερα εναντίον των μικρομεσαίων, επί ΣΥΡΙΖΑ, κόψιμο του ΕΚΑΣ, επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων κλπ.) έως τις σκανδαλώδεις παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη…


Από την αθώωση
ουσιαστικά της ΝΟVARTIS και του πανίσχυρου Λόμπι των Γιατρών με τους 4.000 κωδικούς και τα 181 εκατομμύρια «δώρων» στο Ιατρικό σώμα…

Από την διαπόμπευση 10 Αστών/φιλελεύθερων και Σοσιαλδημοκρατών πολιτικών χωρίς επαρκή στοιχεία απλώς και μόνο για να μην πειραχτούν φίλοι των Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ στο Ιατρικό Σώμα έως τη θεοποίηση(!) του FBI από την «Αριστερά» των Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ…

Από την πώληση της εθνικής περιουσίας του ΟΣΕ στους Ιταλούς με το τεράστιο ποσό των 45 εκατομμύριων(!) μέχρι την υποθήκευση 10.119 περιουσιακών στοιχείων (Μέσα στα οποία περιλαμβάνονται και αρχαιολογικά μνημεία) έως το 2115, δηλαδή για άλλα 100 χρόνια (!) από το 2015 και από την συνέχιση ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ επί ΣΥΡΙΖΑ έως την «νόμιμη» περικοπή των συντάξεων από τον περιβόητο Νόμο Κατρούγκαλου.

Είναι άπειρα τα «έργα και οι ημέρες» των Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ οι οποίοι θρασύτατα και απελπισμένα προσπαθούν να παραστήσουν την σκληρή(!) αντιπολίτευση.

Έχουμε γράψει επανειλημμένα για τον Λούμπεν Κοινωνικό Υπόνομο που αντιπροσωπεύουν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και τα Λούμπεν Κοινωνικά στρώματα τα οποία αντιπροσωπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Έχουμε αναφερθεί επίσης και στις αθλιότητες τις οποίες χρησιμοποιούν ως «αντιπολίτευση» αλλά και για τον κίνδυνο που ελλοχεύει να παρασυρθούν σημαντικά στρώματα του ελληνικού λαού που βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής από την Γκεμπελική Προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Κίνδυνος πολύ σημαντικός εφόσον η εδώ και δέκα χρόνια συστηματική καταστροφή της ελληνικής οικονομίας ώθησε μεγάλα στρώματα του ελληνικού λαού στην Λούμπεν, εξαθλιωμένη και χυδαία μικροαστική αντιπολίτευση που δεν αντιπροσωπεύει το Εργατικό Κίνημα αλλά τα Φασιστικά και Εθνικοσοσιαλιστικά κινήματα του Μεσοπολέμου (Εκεί οφείλεται άλλωστε και η παράλληλη με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ άνοδος της Χρυσής Αυγής αλλά και η μετέπειτα «υπόγεια» συνεργασία τους με αποκορύφωμα την σχεδιασμένη καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής ώστε να διατηρηθεί αλώβητη στις εκλογές του 2019 μήπως και ΅κόψειΆ ψήφους από την δεξιά πτέρυγα της ΝΔ).

Εάν το σύνολο της «Αριστεράς» – εντός ή εκτός εισαγωγικών – πέραν των Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ, δεν συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο, αναλαμβάνει μεγάλη ευθύνη για την καταστροφή οποιασδήποτε θετικής προοπτικής για το Λαϊκό Κίνημα και το οποίο θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ορισμένα πράγματα:

(α). Έως σήμερα οι Αστικές Επαναστάσεις γνωρίζαμε πως έφερναν στην εξουσία μια ανώτερη, οικονομικά/κοινωνικά και μορφωτικά Τάξη, την Αστική Τάξη, συγκρίνοντας της πάντα με την ημικατεστραμμένη και παρηκμασμένη Φεουδαρχική Τάξη των Αριστοκρατών που αποχωρούσε από το Ιστορικό Προσκήνιο.

(β). Το Σοσιαλιστικό/Εργατικό Κίνημα, ήδη από τα μέσα/τέλη του 19ου αιώνα, φιλοδοξούσε να φέρει στην εξουσία μια Τάξη, την Εργατική Τάξη, λιγότερη ισχυρή κοινωνικά/οικονομικά από την Αστική Τάξη και κατά πολύ κατώτερη από μορφωτική άποψη. Ο μόνος παράγοντας επιμόρφωσης του Προλεταριάτου ήταν το Σοσιαλιστικό Κόμμα με τεράστιο έργο μόρφωσης και εκπαίδευσης, ειδικότερα κατά την περίοδο της ΒΆ Διεθνούς και χάρις στην δράση του πλέον προχωρημένου κόμματος σε παγκόσμιο επίπεδο, του κόμματος–πρότυπο που ήταν το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας (SPD).

(γ). Η εκπληκτική και τεράστια ανάπτυξη του Καπιταλιστικού Συστήματος μεταπολεμικά έφερε και τεράστιες αλλαγές στο εκπαιδευτικό, μορφωτικό και πολιτιστικό επίπεδο της Εργατικής Τάξης. Πλέον η σύγχρονη εργαζόμενη Τάξη δηλαδή η Εργατική Τάξη με την ευρεία έννοια, αποτελείται από εκπαιδευμένα και μορφωμένα στρώματα μισθωτών εργαζομένων που αποφοίτησαν από Πανεπιστημιακές και Τεχνικές Σχολές, με μεταπτυχιακές σπουδές και γνώση ξένων γλωσσών.

Η σύγχρονη Εργατική Τάξη δεν αποτελείται πλέον από αμόρφωτους Προλετάριους χωρίς καμιά εκπαίδευση αλλά από εξαιρετικά μορφωμένα στρώματα εργαζόμενων. Ενάντια στις αντιλήψεις «Αριστερών της Παγκοσμιοποίησης» και «Σοσιαλδημοκρατών της Παρακμής» που υποστηρίζουν την (δήθεν) «εξαφάνιση» της Εργατικής Τάξης γιατί απλούστατα ταυτίζουν εκ του πονηρού την Εργατική Τάξη με τους Χειρώνακτες Εργάτες και τους ανειδίκευτους ή ημι–ανειδίκευτους, «εξεπίτηδες» για να υποστηρίξουν εκ του ασφαλούς την «εξαφάνιση» της Εργατικής Τάξης την στιγμή που την ίδια περίοδο οι ανειδίκευτοι εργαζόμενοι μειώνονται μεν ταχύτατα όμως ταυτόχρονα αυξάνονται ιλιγγιωδώς τα εξειδικευμένα και εκπαιδευμένα/ μορφωμένα στρώματα της Εργατικής Τάξης, που σημαίνει πως στην πράξη συμβαίνει το εντελώς αντίθετο από αυτό που υποστηρίζουν.

Η Εργαζόμενη Τάξη δηλαδή η Εργατική Τάξη με την ευρεία έννοια αυξάνεται με ταχύτατο και φρενιτιώδη ρυθμό διευρύνοντας το ποσοστό των Πτυχιούχων Εργαζομένων με εξαιρετικό επίπεδο Εκπαίδευσης/Μόρφωσης στο εσωτερικό της Εργατικής Τάξης ενώ ταυτόχρονα μειώνεται ταχύτατα το ποσοστό των ανειδίκευτων εργαζόμενων.

Αυτό δεν σημαίνει «Εξαφάνιση της Εργατικής Τάξης» αλλά αντίθετα, ποσοτική διεύρυνσής της και ταυτόχρονη ποιοτική εσωτερική μεταβολή με εκπληκτική αύξηση των μορφωμένων και εκπαιδευμένων στρωμάτων της Εργαζόμενης/ Μισθωτής Τάξης δηλαδή της Εργατικής Τάξης με την σύγχρονη έννοια του 21ου αιώνα.

¶λλωστε το Πανεπιστημιακό Δίπλωμα και το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα δεν αποτελούν κριτήριο ένταξης σε άλλη Τάξη – π.χ. Μεσαία Αστική Τάξη – όπως πριν 50–60 χρόνια αλλά αντίθετα κριτήριο ένταξης στην Μορφωμένη και Εκπαιδευμένη Εργαζόμενη Τάξη.

Όταν εργάζεσαι σαν μισθωτός πουλώντας την εργατική σου δύναμη ανήκεις στην Μισθωτή, Εργαζόμενη Τάξη δηλαδή στην Εργατική Τάξη του 21ου αιώνα ασχέτως εάν διαθέτεις τρία πτυχία και δυο μεταπτυχιακά.

Μόνο οι σχέσεις ιδιοκτησίας δηλαδή η κατοχή αστικού πλούτου παραγωγής ή μετοχικού κεφαλαίου σε κατατάσσει σε άλλη Κοινωνική Τάξη.

Ποιος σας είπε πως ο Δικηγόρος με μεταπτυχιακό που δουλεύει στην Δικηγορική Εταιρεία των 20,30, 40 Μισθωτών Δικηγόρων και αμείβεται με 800,1000 η 1.200 ευρώ δεν ανήκει στην Εργαζομένη Τάξη δηλαδή στην ευρεία Εργατική Τάξη;

Αλλά και ποιος σας είπε πως ο Γιατρός Μικροβιολόγος που εργάζεται σε Ιδιωτική Κλινική ή Νοσοκομείο και αμείβεται με 1000–1200 ευρώ – τo maximum– δεν ανήκει στην Εργαζόμενη Τάξη;

Μήπως και ο Μηχανικός που δουλεύει σε μια Μεγάλη Τεχνική Εταιρεία και αμείβεται με έναν σχετικά καλό μισθό που ανήκει;

Όλοι οι παραπάνω ανήκουν στην «Μεσαία Τάξη» όπως εξεπίτηδες οι προαναφερθέντες ψευτο–θεωρητικοί – τενεκέδες ουσιαστικά– προσπαθούν να μας πείσουν; Φυσικά και όχι! Οι ίδιοι οι προαναφερθέντες «θεωρητικοί της κακιάς ώρας» γνωρίζουν πως αν «εξαφανιστεί» – όπως επιδιώκουν– από το οπτικό πεδίο φαντασιακά (αλλά όχι στην πραγματικότητα) η Εργατική Τάξη και ενταχθούν όλοι, σύμφωνα με την φαντασία τους, στην πολυπαινεμένη «Μεσαία Τάξη» τότε λύνεται με συντηρητικό τρόπο το Κοινωνικό Ζήτημα. Είναι πολύ απλό! ¶λλωστε, αυτό επιδιώκουν δεκαετίες τώρα ανακηρύσσοντας τις αυταπάτες και φαντασιώσεις τους σε «επιστημονική αλήθεια».

(δ). Πιστεύουμε ακράδαντα πως οι επερχόμενες Κοινωνικές Επαναστάσεις δεν θα είναι των φτωχών στρωμάτων του μισθωτού, ανεκπαίδευτου και αμόρφωτου Προλεταριάτου που καθοδηγούνταν από το Κόμμα αλλά θα είναι έργο του σύγχρονου Μισθωτού, Εκπαιδευμένου/Μορφωμένου Προλεταριάτου του 21 αιώνα.

Σταδιακά, αυτό το εξαιρετικά ποιοτικά ανεβασμένο από όλες τις απόψεις Προλεταριάτο θα συναγωνίζεται και πολύ σύντομα θα ξεπερνά το μορφωτικό/εκπαιδευτικό επίπεδο της Αστικής Τάξης. Με άλλα λόγια, πολύ πιθανόν με την εξέλιξη του 21ου αιώνα, θα επανέλθουμε στα δεδομένα των Αστικών Επαναστάσεων και όχι των κατά καιρούς Προλεταριακών Επαναστάσεων των τελευταίων 150 ετών.

Η νέα Εργατική Τάξη θα είναι πιο μορφωμένη από την Αστική Τάξη και όχι χαμηλότερη πνευματικά όπως ήταν η Εργατική Τάξη παλαιότερων εποχών. Αυτό θα διαφοροποιήσει την σχέση Κόμματος /Μαζών. Ενώ παλαιότερα λόγω χαμηλού επιπέδου της Εργατικής Τάξης το Κόμμα καθοδηγούσε την Εργατική Τάξη, σήμερα η απόσταση σχεδόν εξαφανίζεται και το κόμμα αφομοιώνεται, εξομοιώνεται, διαχέεται ή εξισώνεται κατά κάποιο τρόπο, με την μάζα. Αυτό σημαίνει πως η Εργατική Τάξη δεν θα είναι άθυρμα και υπάκουο παιδί του Κόμματος– Θεού άλλα ανεξάρτητη Τάξη με κόμμα– συνομιλητή και όχι «κόμμα– καταληψία» που μιλά στο όνομα της Εργατικής Τάξης. Όταν μορφώνεσαι και εκπαιδεύεσαι, γίνεσαι πιο ανεξάρτητος και ανεβάζεις το συνολικό επίπεδο σου. Απλά, πολύ απλά!

(ε). Εάν η σημερινή – ανεπεξέργαστη σε βαθμό σχεδόν γελοίο – «Ελληνική Αριστερά» δεν καταλάβει πως η Κοινωνική Αλλαγή είναι έργο των Παραγωγών και των μορφωμένων Εργαζόμενων και όχι των μπαχαλάκηδων και των Λούμπεν στρωμάτων που θέλουν κάνουν πλιάτσικο στο κράτος, τότε έχει υπογράψει την καταδίκη της και την ποιοτική της εξαφάνιση.

Η Κοινωνική Αλλαγή δηλαδή η Κοινωνική Επανάσταση του 21ου αιώνα είναι μια Ολιστική, Ριζική και Ποιοτική Αλλαγή των όρων της Ανθρώπινης Ύπαρξης. Ο αληθινός πλούτος του Σοσιαλισμού προϋποθέτει υπερ–ανεπτυγμένο Καπιταλισμό και όχι «Κοινωνίες Αφγανικού Τύπου» αλλά και γιατί «Καμιά Κοινωνία δεν αντικαθίσταται εάν δεν εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες ανάπτυξης της»(Κ. Μαρξ «Εισαγωγή στην Κριτική της Πολιτικής Οικονομίας»– 1859).

Όσοι ταυτίζουν την Κοινωνική Επανάσταση με «εξεγέρσεις και Κοινωνικά Κινήματα μπαχαλάκηδων και αντιφα» ή «αντιφυλετικά κινήματα με τυφλές καταστροφές αγαλμάτων» όπως στις ΗΠΑ θέλοντας να επιβεβαιώσουν την παράνοια της Πολιτικής Ορθότητας που παράγεται σωρηδόν από το Αστικό Σύστημα αλλά και όσοι ποντάρουν γενικά και αδιάκριτα στην καταστροφή του υπάρχοντος πλούτου δεν αδυνατίζουν το σύστημα αλλά αντίθετα, το ισχυροποιούν.

Η Κοινωνική Επανάσταση του 21ου αιώνα της Μορφωμένης/ Εκπαιδευμένης Εργαζόμενης Πλειοψηφίας θέλει να κληρονομήσει άθικτο τον πλούτο της Αστικής Κοινωνίας για να τον Κοινωνικοποιήσει δημοκρατικοποιωντας τον.

Δεν θέλει να κληρονομήσει ερείπια που οδηγούν στην Βαρβαρότητα και όχι στον Σοσιαλισμό.
Η περιφερόμενη Πολιτική Αλητεία και ο Κοινωνικός υπόνομος των Λούμπεν στρωμάτων που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζουν την Επανάσταση αλλά το πλιάτσικο, δεν συνοψίζουν την ποιοτική αναβάθμιση του ανθρώπου αλλά την περιφερόμενη πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική αλητεία και εκτσογλανισμό της Κοινωνίας.

Εάν είναι να διώξουμε μια μορφωμένη και κοινωνικά πλούσια Αστική Τάξη και να την αντικαταστήσουμε με τους Λούμπεν της Περιφερομένης Πολιτικής Αλητείας, λυπούμαστε αλλά «δεν θα πάρουμε» Πολύ απλά, να λείπει το βύσσινο. Γνωρίσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ και ακόμη χρειαζόμαστε χάπια για να συνέλθουμε από το σοκ.

(στ). Αντίθετα, η μορφωμένη Αστική Τάξη θα αντικατασταθεί από την Μορφωμένη, Εκπαιδευμένη και Πολιτιστικά Ανεπτυγμένη Εργαζομένη Τάξη δηλαδή την συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού. Ακριβώς για όλους τους παραπάνω λόγους, η Εργαζομένη Τάξη αναλαμβάνει όλη την ευθύνη της Ιστορικής Εξέλιξης, αυτή και κανένας άλλος.

Εάν λοιπόν η Ανθρωπότητα προχωρήσει στην Βαρβαρότητα, η ευθύνη ανήκει στην Εργαζόμενη Τάξη και η οποία δεν ανέλαβε τις ευθύνες της. Όσο περισσότερο μορφώνεσαι και εκπαιδεύεσαι τόσο περισσότερο αυξάνεται το ποσοστό ευθύνης. Ο ηλίθιος και ο αμόρφωτος έχουν μειωμένες ευθύνες – «απαλλάσσεται ο κατηγορούμενος λόγω βλακείας» έλεγαν οι πνευματώδεις Δικαστές παλαιοτέρων δεκαετιών – αντίθετα ο μορφωμένος έχει αυξημένες, μεγάλες και τεράστιες ευθύνες. Και αυτό δεν αφορά μόνο άτομα αλλά και Κοινωνικές Τάξεις, Λαούς και Έθνη. Να εξηγούμαστε, κανένας δεν εξαιρείται ευθυνών, ούτε φυσικά και ο γράφων.

Εμείς θα αντισταθούμε στην χυδαιοποίηση, την Λουμπενοποίηση της Πράξης και του Λόγου και την μορφωτική ανεπάρκεια της «Αριστεράς» όλων των αποχρώσεων.

Σε όλα τα παραπάνω
έχουμε κηρύξει αμείλικτο πόλεμο και ειδικότερα στην πλέον χολερική και αηδιαστική μορφή Λουμπενοποίησης που είναι η ΣΥΡΙΖΟΠΟΙΗΣΗ που έκφραση τους και «Σαρξ εκ σαρκός τους» είναι οι Μπαλάκηδες, οι Αντιεξουσιαστές, οι λεγόμενοι Αντιφα και οι καταστροφείς περιουσιών ή κοινοί δολοφόνοι του Κοινωνικού Παρακράτους, εφόσον το Παρακράτος δεν είναι μόνο φαινόμενο του Κράτους αλλά και της Κοινωνίας.

O Ιός της ΣΥΡΙΖΟΠΟΙΗΣΗΣ θυμίζει COVID–19 δηλαδή πανδημία Κορονοϊού, σε μολύνει χωρίς να το καταλαβαίνεις.


Έχουμε την αμυδρά εντύπωση πως «αλώβητα» κόμματα έως σήμερα έχουν προσβληθεί από τον ιό αυτό, όπως το ΚΚΕ που αποτελεί και την κύρια οργανωμένη μορφή εργατικού κινήματος. Θα πρέπει να αποθεραπευτούν επειγόντως και χωρίς να παριστάνουμε τον Τσιόδρα, θα πρέπει να διασωληνωθούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εάν θέλουν να σωθούν. Αλλιώς με την πολιτική τους θα αυξάνουν τις μετοχές του πολιτικού αλήτη Τσίπρα και θα αυγατίσουν τα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.

Η μορφή αντιπολίτευσης που ακολουθούν ευνοεί τον ΣΥΡΙΖΑ και ας το έχουν υπόψη τους για να μην χτυπάνε το κεφάλι τους αύριο όταν θα είναι πολύ αργά. Οι ίδιοι δεν έχουν να κερδίσουν τίποτε με αυτή την μορφή αντιπολίτευσης πάρα μόνο στασιμότητα, η μείωση των ποσοστών τους και κυρίως το «Βραβείο Νόμπελ Ηλιθιότητας».

Όσο για την προσπάθεια του Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιαστεί σαν «κυνηγημένος» από την σημερινή Κυβέρνηση επικαλούμενος του «Βρώμικο 89» αυτό ακριβώς αποτελεί την επιτομή της Πολιτικής Αλητείας και Ιδεολογικής Χολέρας που αντιπροσωπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αηδιαστικοί διώκτες του Ανδρέα Παπανδρέου την εποχή εκείνη – προεξάρχοντoς του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ της εποχής αλλά και του αποκρουστικού Φώτη Κουβέλη που ήταν τότε υπουργός στην Κυβέρνηση Τζαννετάκη – παριστάνουν τα «θύματα» σήμερα!

Θαυμάστε τους! Όντως, είναι άπαιχτοι!

Επιστροφή στην κορυφή
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 14, 2020 5:55 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δυο τακτικές του Προοδευτικού Κινήματος και η τακτική του Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ
Του Ηλία Παπαναστασίου




Έχουμε γράψει επανειλημμένα για το είδος της αντιπολίτευσης των Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ. Αντιπολίτευση του Facebook, της επιφάνειας, του κουτσομπολιού και της χυδαίας Λούμπεν μικροαστικής νοοτροπίας.

Έχουμε γράψει άπειρες φορές για την ηθική απαξία και τον αμοραλιστικό ξεπεσμό των Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ, την Μουσολινική και Φασιστική νοοτροπία τους κατηγορώντας όλους τους υπόλοιπους σαν «νεοφιλελεύθερους» και «εθνίκια» αλλά και την απίστευτη πείνα και απληστία που χαρακτηρίζει την ψυχοσύνθεση τους.


Πριν χρόνια, ο Θύμιος Παπανικολάου, σε μια σειρά εξαιρετικών του άρθρων περιέγραψε το δράμα της λεγόμενης αριστερής διανόησης και την ψυχοσύνθεση του μικροαστού, εξαθλιωμένου ψυχολογικά, μηδενιστή ψευτοδιανοούμενου. Αυτού που αποτελεί την επιτομή της «αριστερής» παρακμής και την κορύφωση του ιδεολογικού λουμπενισμού.

Γνωρίζουμε πως αυτά που περιγράφουμε θα συνεχιστούν επαυξημένα, επαναλαμβανόμενα /επιταχυνόμενα και στο μέλλον από τον ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζει μια χυδαία και ανάξια λόγου «αντιπολίτευση» κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των Λούμπεν στρωμάτων που εκπροσωπεί.

Επίσης γνωρίζουμε πως εκπορεύεται από τα ηγετικά κλιμάκια του Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα από τον μαιτρ της Πολιτικής Απάτης, τον Αλέξη Τσίπρα, τον ηγέτη των Λούμπεν, όντας πολιτικός Λούμπεν ο ίδιος. Αντιπολίτευση της κακιάς ώρας που η μόνη φιλοδοξία της συνοψίζεται στο ρητό «Να γίνουμε Χαλίφηδες στην θέση του Χαλίφη». Όχι όμως να καταργήσουμε τον Χαλίφη.

Αντίθετα, αυτό που θέλει ο Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ είναι να τακτοποιήσει τον Λούμπεν όχλο που εκπροσωπεί είτε διορίζοντάς τους στη Δημόσιο είτε δίνοντάς τους ένα επίδομα ελεημοσύνης των 200 ευρώ. Λιγούρηδες, ξελιγωμένοι για εξουσία και χρήμα, για προνόμια και καλοπέραση, παντελώς αστοιχείωτοι και ανίκανοι να «μοιράσουν δυο γαϊδάρων άχυρα» νυχθημερόν σκέπτονται με ποιον τρόπο θα επανέλθουν εκτοξεύοντας άπειρα ψέματα και συκοφαντίες για τους αντιπάλους τους και υιοθετώντας κάθε μέσο εξευτελισμού της ανθρώπινης προσωπικότητας ακόμη και εάν είναι ΑΜΕΑ (Περίπτωση Κιμπουρόπουλου και Διευθυντή Νοσοκομείου Κέρκυρας).

Ο συριζαίος είναι ο τύπος της «προσωπικότητας» αυτών των χαμερπών ανθρώπων και οι οποίοι αφού εξαφάνισαν κάθε ηθική και ιδεολογική λάμψη της πάλαι ποτέ Ιστορικής Αριστεράς έχουν τελικά σαν στόχο να μειώσουν, να «κοντύνουν» ή και να εξαφανίσουν οτιδήποτε είναι ανώτερο από αυτούς. Είναι ο κλασσικός Λούμπεν μικροαστικός φθόνος των Φασιστών και η μέθοδος επιστημονικής θεματολογίας του Γιόζεφ Γκαίμπελς.

Εάν ακόμη δεν το καταλάβατε, ο Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερό κόμμα, έστω ρεφορμιστικού και Σοσιαλδημοκρατικού τύπου αλλά ένα τυπικό Φασιστικό Κόμμα με κλασσικά Μουσολίνικα και Χιτλερικά χαρακτηριστικά. Μέσα στο μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει ουσιαστική κριτική για οτιδήποτε, επικρατεί μια γενικευμένη αγραμματοσύνη, θεωρητική/επιστημονική ασχετοσύνη, αλλά και καμιά συγκροτημένη κομματική οργάνωση ιστορικού αριστερού τύπου, η μόνη δε ανώτατη αρχή είναι ο Ηγεμών – πάντα με κεφαλαίο- δηλαδή ο Φύρερ Τσίπρας, ο αρχηγός της Φυλής με τις γυναίκες του.

Αυτό λοιπόν το Φασιστικό μόρφωμα συγκέντρωσε όλα τα Λούμπεν Κοινωνικά στρώματα, Λούμπεν όχι μόνο όσον αφορά την κοινωνική τους θέση αλλά κυρίως την νοοτροπία, ψυχοσύνθεση και χαρακτήρα. Αυτούς εκπροσωπεί, αυτούς κατευθύνει ντοπάροντάς τους ανάλογα, παραμυθιάζοντάς τους συστηματικά, ταυτοχρόνως δε τους γελοιοποιεί εξαναγκάζοντάς τους να γράφουν απίστευτες ανοησίες στο Facebook ή στο Twitter, παρουσιάζοντας εν τέλει μια εικόνα ενός μεγάλου Τσίρκου με άπειρους κλόουν και ανάλογο φιλοθεάμον κοινό που θέλει να χορτάσει με υβρεολόγια, συκοφαντίες και κάθε είδους προπαγανδιστικές απάτες.

Όπως το έγραφε ο Ρωμαίος Γιουβενάλης «¶ρτος και θεάματα» έτσι δε ακριβώς λειτουργεί και το μεγάλο Τσίρκο του Τσίπρα. Είναι – με άλλα λόγια – η Λούμπεν Αντιπολίτευση a la ΣΥΡΙΖΑ με θιασάρχη τον πολιτικό αρχι-κλόουν Τσίπρα.

Αυτά όσον αφορά τον Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ που μάλιστα βαφτίζει την ανωτέρω «στρατηγική» του «Αντιλεξικό Αγώνα». Τα λόγια περιττεύουν.

Ερχόμαστε στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Το μεν ΚΚΕ ναι μεν παρουσιάζει το καλύτερο επίπεδο οργάνωσης και διαθέτει μια σοβαρή επιρροή στο εργατικό κίνημα όμως δεν μπορεί να παρακολουθήσει τις διαθέσεις και ανησυχίες των πλατιών μικρομεσαίων μαζών (Μεσοαστικά, μικροαστικά στρώματα, αγρότες). Αυτό άλλωστε δείχνει και η εκλογική του επιρροή που είναι στάσιμη στο 5%, κάτω από το 50% της εκλογικής του δύναμης το 1981 (10.92%).

Η στρατηγική του σε αυτά τα στρώματα όχι απλώς χωλαίνει αλλά είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Όμως έχουμε γράψει επανειλημμένα πως χωρίς τους «μικρομεσαίους» που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 92% των ελληνικών επιχειρήσεων δεν υπάρχει καμιά προοπτική στο ελληνικό προοδευτικό κίνημα. Και επειδή το ΚΚΕ μονομερώς τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει την προσοχή του στον Δημοκρατικό Στρατό σχεδόν «ξεχνώντας» το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στην ηγεσία του ΚΚΕ, πως το ΕΑΜ ήταν ουσιαστικά που πανικόβαλε την Αστική Τάξη.

Γιατί; Γιατί απλούστατα συσπείρωσε την τεράστια πλειοψηφία των μη εργατικών στρωμάτων (Μικροαστοί/μεσοαστοί της Πόλης, Αγρότες, Δημόσιους υπάλληλους, μεγάλο ποσοστό αξιωματικών του αστικού στρατού, ακόμη και αστυνομικών).

Όποιος ξεχνά τον νόμο της «Νίκης της πλειοψηφίας» στις Κοινωνικές Επαναστάσεις καταλήγει στον νόμο της «Συντριβής της Μειοψηφίας» όπως έγινε στον Γράμμο και το Βίτσι το 1949 με τον Δημοκρατικό Στρατό.

Θέλετε μήπως ένα κλασικό ιστορικό παράδειγμα; Δέστε τι έγινε στην Κομούνα του Παρισιού το 1871. Μπήκε «σε καραντίνα» η όλη επανάσταση στο Παρίσι, άφησε άθικτη την Κεντρική Τράπεζα και ουσιαστικά απομονώθηκε από τα μικροαστικά και αγροτικά στρώματα.

Το ίδιο συνέβη και στην Γερμανία του Μεσοπολέμου όταν το διασπασμένο μεταξύ Σοσιαλδημοκρατικού και Κομμουνιστικού Κόμματος Εργατικό Κίνημα έχασε την επιρροή του σε κρίσιμα στρώματα αφήνοντας ζωτικό χώρο στους Εθνικοσοσιαλιστές του Χίτλερ.

Όποιος λοιπόν ζητά Κοινωνική Αλλαγή και Κοινωνική Επανάσταση – έννοιες σχεδόν ταυτόσημες – θα πρέπει να λειτουργεί με τους κανόνες της συσπείρωσης της πλειοψηφίας και όχι της δήθεν «επαναστατικής μειοψηφίας» όπως υποστηρίζουν οι γραφικές γκρούπες και γκρουπούσκουλα των άθλιων αριστεριστών.

Για να ξαναγυρίσουμε στο ΚΚΕ,
υπάρχουν και άλλα σημεία κριτικής. Έχοντας υποτιμήσει τον ρόλο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης – έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα στην ανάγκη να ιδρύσει ένα Τηλεοπτικό Κανάλι, έστω τοπικού ή Περιφερειακού επιπέδου- κατά την γνώμη μας, παρουσιάζει συμπτώματα «οξείας συριζίτιδας» για όσους τουλάχιστον παρακολουθούν τα φιλικά προς το ΚΚΕ sites όπως η Κατιούσα.

Η αυξανόμενη δημοσίευση άρθρων για την «Πατριαρχία», τον λεγόμενο σεξισμό – που προωθείται κυρίως από τις γυναίκες με μέσο την εμφάνισή τους και την γυμνή η ημίγυμνη (συνήθως) εικόνα τους στα Media, να εξηγούμαστε- και η συμπόρευση με αστές φιλελεύθερες των Βορείων Προαστίων όπως η Έλενα Ακρίτα, δεν δείχνει εκσυγχρονισμό του ΚΚΕ αλλά συμπόρευσή του με το κύμα του μικροαστικού/αστικού και Λούμπεν Φεμινισμού στο οποίο όμως παραδοσιακά ηγεμονεύει ο ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά στο τέλος αυτός θα αυγατίσει το Ταμείο του και όχι το ΚΚΕ. Ακόμη και σε μεγάλα στρώματα της Εργαζόμενης Τάξης, ειδικότερα αυτής με μεγάλα εκπαιδευτικά και μορφωτικά προσόντα, χωλαίνει το ΚΚΕ.

Ερχόμαστε στους ανεκδιήγητους αριστεριστές και το «φάντασμα που θέλει να αναστηθεί» και λέγεται ΛΑΕ. Εδώ δεν υπάρχει το ρητό «ο φτωχός και η μοίρα του» αλλά «ο άστεγος που περιφέρεται» και προσπαθεί να βρει κάπου στέγη. Σε αυτούς τους λεβέντες έχει καταργηθεί η αντικειμενική πραγματικότητα και έχει αντικατασταθεί από τα υποκειμενικά ευχολόγια. Φαντασιώνονται «εξεγέρσεις» και «επαναστάσεις» που αρχίζουν από τα Εξάρχεια και καταλήγουν στις Μολότοφ έξω από τα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη. Κατά τη γνώμη μας, η κατάσταση είναι ανίατη γιατί πρόκειται για ανθρώπους που δεν μπορείς να συζητήσεις και δεν μπορούν να καταλάβουν. Δεν είναι ότι δεν θέλουν. Απλά, δεν μπορούν. Είναι παντελώς ανίκανοι.

Συνεχίζουμε με τον «Επαναστάτη των Μεγαλοαστών» Γιάνη Βαρουφάκη.
Αποτελεί την εφεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον σε ψήφους δηλαδή σε εκλογικό επιπέδου. Όποιος παρακολούθησε ομιλίες τους στην Βουλή νιώθει πως παρακολουθεί «Συριζαίους της Πρώτης Περιόδου». Δεν υπάρχουν σχόλια (Και πολλά γράψαμε).

Το ΚΙΝΑΛ –όσο και να φαίνεται παράξενο- βρίσκεται σε μια φάση ανασυγκρότησης αντιπολιτευτικού λόγου. Προσπαθεί να αποφύγει τον μανιχαϊστικό λόγο – που είναι η κλασσική φρασεολογία των Λούμπεν – όμως δέχεται τεράστια πίεση να συνεργαστεί με τον Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ. Αρνείται και πολύ καλά κάνει. Μόνο ο ΓΑΠ – κατά κόσμο, Γιώργος Παπανδρέου- αλληθωρίζει προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα δε που οι διαφορές ισοπεδώθηκαν ο δρόμος προς τον ΣΥΡΙΖΑ του Γιώργου είναι «ένα τσιγάρο δρόμος». Λυπούμαστε γιΆ αυτόν.

Όλα τα προαναφερθέντα πολιτικά κόμματα – ίσως να διαφοροποιείται σχετικά το ΚΙΝΑΛ- αντιπροσωπεύουν την αντιπολίτευση a la ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η κλασική αντιπολίτευση του «αντι-δεξιού αγώνα» που συνδυάζει Λούμπεν, θολά και μη ταξικά χαρακτηριστικά ενός χύδην όχλου με στοιχεία «αντιδεξιάς φρασεολογίας» της δεκαετίας του 1960 και μπόλικο λεξιλόγιο Πολιτικής Ορθότητας: Gay, Φεμινισμός της Κυρα-Μαρίκας και αφΆ υψηλού στυλάκι Έλενας Ακρίτα συνοδεύουν σαν καρυκεύματα το σουφλέ της «Αντιδεξιάς», Λούμπεν αντιπολίτευσης.

Αδιέξοδη κατάσταση και όσοι προσπαθούν να διαφοροποιηθούν – όπως το ΚΚΕ - δεν το καταφέρνουν γιατί απλούστατα δεν μετράει πως θεωρείς εσύ ο ίδιος την Πολιτική Στρατηγική σου αλλά τι γνώμη έχει και ο ίδιος ο λαός για την δική σου πολιτική. Αναγκαστικά αφομοιώνονται από το κύμα του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο καβάλησαν, ίσως άθελα τους. Σε βλέπει ο λαός σαν «επανάληψη του παλιού ΣΥΡΙΖΑ»- περίπτωση ΜΕΡΑ 25 – ή μήπως σε βλέπει σαν έναν «αριστερότερο ΣΥΡΙΖΑ» όπως είναι η περίπτωση του ΚΚΕ; Προτείνεις «κάτι» τελείως διαφορετικό ή συγκαταλέγεσαι σε μια επανάληψη «από τα παλιά»;

Απλώνεσαι στην πλειοψηφία του κόσμου, πλησίασες τους μικροαστούς επαγγελματίες και τους μεσοαστούς καταστηματάρχες, τους βιοτέχνες που καίγονται ή τους Ξενοδόχους των 10 και 20 δωματίων ή απλά τους κατατάσσεις όλους στο «κεφαλαίο» χάνοντας έτσι την υποστήριξη κρίσιμων και τεράστιων τον αριθμό στρωμάτων;

Παράλληλα με το δικαίωμα της διαδήλωσης υπερασπίζεσαι και το δικαίωμα στην ιδιοκτησία του καταστηματάρχη ή μικρομαγαζάτορα;

Μήπως τους κατατάσσεις όλους αυτούς στα «αντιδραστικά» και «συντηρητικά» στρώματα θεωρώντας όλα τα στρώματα απέναντι στην Εργατική Τάξη σαν «αντιδραστική μάζα»;

Αυτή όμως είναι η άποψη του Λασάλ και όχι του Μαρξ.
Ο Μαρξ πολέμησε σφόδρα αυτή την άποψη του Λασάλ όπως και όλες τις απλοποιημένες ιδέες των Σοσιαλιστών της εποχής του και τις οποίες μάλιστα παρουσίαζαν οι ίδιοι ψευδώς σαν «ιδέες του Μαρξ». Αναγκάστηκε τότε ο Μαρξ να δηλώσει, διαβάζοντας αυτές τις χυδαίες και απλοποιημένες ιδέες πως «Όσον αφορά εμένα je suis no Marxist» δηλαδή όσον αφορά εμένα «Δεν είμαι μαρξιστής».

Όσο λοιπόν η αντιπολίτευση συνολικά δεν αναγεννά και ανασυγκροτεί την επιστημονική της θεωρία, δεν διευρύνει την επιρροή της έξυπνα κατακτώντας την πλειοψηφία και πάνω απΆ όλα, όσο δεν προτείνει μια Ολιστικού, δομικού και Αναγεννητικού χαρακτήρα Αντιπολίτευση που θα θέτει το ζήτημα του Σοσιαλισμού σαν πρωτεύον, όσο δηλαδή δεν ξεφεύγει από τα «μπαλώματα» ενός στείρου αντιδεξιού λόγου χωρίς να θέτει θέμα συνολικής ανάπλασης της Κοινωνίας σε τελείως διαφορετική βάση, θα παραμένει στείρα και αδιέξοδη, μικρονοϊκή και χυδαία, επιφανειακή και λάτρης της λεπτομέρειας.

Αυτή είναι η «αντιπολίτευση» του Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλει Κοινωνική Αλλαγή αλλά πλιάτσικο και γιουρούσι στο Δημόσιο Κορβανά όπως άλλωστε το απέδειξε σχεδόν πέντε χρόνια που κυβερνούσε με τις Μαρίες Αντουανέτες και τους Καρανίκες του Μανδαρινάτου.

Πώς θα μπορούσε άλλωστε, εφόσον αντιπροσωπεύει τους Λούμπεν «Διαρρήκτες του Θησαυροφυλακίου» και όχι τους «Παραγωγούς της Επανάστασης»;

Η Εργαζομένη Τάξη και τα σύμμαχα μικρομεσαία στρώματα παράγουν και δεν ρίχνουν Μολότοφ ούτε κάνουν «Επανάσταση με τα λεφτά του μπαμπά».

Οι πρώτοι αποτελούν την μεγάλη Πλειοψηφία του Σοσιαλισμού, οι δεύτεροι αποτελούν την περιφερόμενοι αλητεία των κουκουλοφόρων που μονίμως προστατεύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχουμε καμιά σχέση μαζί τους! Σας τους χαρίζουμε!

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες