Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Δύο μέτρα και δύο σταθμά με την υπόθεση Πρατάσεβιτς

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ρεσάλτο
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάϊ 30, 2021 10:32 pm    Θέμα δημοσίευσης: Δύο μέτρα και δύο σταθμά με την υπόθεση Πρατάσεβιτς Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δύο μέτρα και δύο σταθμά με την υπόθεση Πρατάσεβιτς




Μεταφράζουμε από
Rés
eau Voltaire,
25 Μαΐου 2021


Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και οι κορυφαίοι αξιωματούχοι της ΕΕ και των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων απεδοκίμασαν πολύ έντονα τη σύλληψη του δημοσιογράφου Ραμάν Πρατάσεβιτς στην Λευκορωσία.

Το αεροσκάφος της Ραϊαναίρ διασχίζοντας τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας και μεταφέροντας τον Πρατάσεβιτς από την Ελλάδα στην Λιθουανία, στις 23 ΜαΪου 2021, προσγειώθηκε στο Μινσκ μετά από ένα τηλεφώνημα - φάρσα για βόμβα. Ο δημοσιογράφος στην συνέχεια συνελήφθη με την κατηγορία ότι είχε υποκινήσει πέρυσι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.


Η ΕΕ με δήλωσή της καλεί τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας "να ερευνήσει επειγόντως αυτό το πρωτοφανές και απαράδεκτο περιστατικό" και ανακοινώνει την λήψη νέων μέτρων εναντίον Λευκορώσων αξιωματούχων με σκοπό την διεθνή απομόνωση της χώρας.

Βέβαια στις 3 Ιουλίου 2013, η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε αναγκάσει με απειλή κατάρριψης το προεδρικό αεροσκάφος της Βολιβίας με επιβάτη τον πρόεδρο Εύο Μοράλες να προσγειωθεί στην Βιέννη/Αυστρία. Η ΕΕ έδρασε με την πρόθεση να ερευνήσει το αεροσκάφος και να συλλάβει τον Έντουαρντ Σνόουντεν, επειδή οι ΗΠΑ νόμιζαν ότι ήταν μέσα σε αυτό. Επομένως ένα περιστατικό τέτοιου τύπου δεν είναι δυνατόν να χαρακτηριστεί "πρωτοφανές και απαράδεκτο" σε ό,τι αφορά τις πρακτικές της ΕΕ.

Εκείνον τον καιρό Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο Τζο Μπάιντεν, ο τωρινός Πρόεδρος. Αυτός είχε προσωπικά απειλήσει πολλές χώρες που έδειχναν προθυμία να παράσχουν άσυλο στον "πληροφοριοδότη" Έντουαρντ Σνόουντεν. Η Τζεν Ψάκι, εκπρόσωπος τύπου τότε του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και νυν εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, είχε υπερασπιστεί το δικαίωμα των Ηνωμένων Πολιτειών να συλλάβουν και να καταδικάσουν "αυτόν τον προδότη". Όταν ρωτήθηκε τώρα για τα δύο αυτά περιστατικά, ισχυρίσθηκε ότι δεν μπορεί να θυμηθεί.


https://www.voltairenet.org/article213189.html

Διαβάστε κι εδώ

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2021/05/15.html#more
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες