Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Εμπρησμοί: Α) Οι Νέρωνες της τρομοκρατίας

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ρεσάλτο
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 12, 2021 1:48 pm    Θέμα δημοσίευσης: Εμπρησμοί: Α) Οι Νέρωνες της τρομοκρατίας Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Α) Οι Νέρωνες της τρομοκρατίας




Του αείμνηστου Θύμιου Παπανικολάου

Σημ. Ρεσάλτο
Αναρτούμε το άρθρο της σύνταξης του τεύχους 20
του περιοδικού "Ρεσάλτο" του Σεπτ. 2007.
Επίκαιρο και λίαν διαφωτιστικό.


Οι Νέρωνες της πλανητικής βαρβαρότητας, για άλλη μια φορά μετέτρεψαν την Ελλάδα σε καπνίζοντα ερείπια, σε στάχτες και αποκαΐδια.

Οι εμπρησμοί είναι η πιο μακάβρια μορφή της κατευθυνόμενης νεοταξικής τρομοκρατίας. Αυτά τα περί οικοπεδοφάγων είναι αστειότητες που λέγονται όχι μόνο από θεωρητική νωθρότητα ή πολιτική ρουτίνα, αλλά και για την επικάλυψη της αλήθειας.

Πίσω από το παραμύθι των οικοπεδοφάγων ή τα ψελλίσματα περί «ακραίων καιρικών συνθηκών» και τη δημαγωγική φιλολογία επιρρίψεως ή μεταθέσεως ευθυνών επικαλύπτονται και αποκρύπτονται οι εμπρηστές της Νέας Τάξης. Δηλαδή οι μακάβριοι σχεδιασμοί του πολυεθνικού κεφαλαίου, οι πραγματικοί λόγοι των εμπρησμών και οι μυστικές υπηρεσίες που υλοποιούν τα σχέδια της πλανητικής εξουσίας.

Η τρομοκρατία έχει ποικίλες μορφές και αποτελεί σήμερα το πλέον προνομιούχο μέσον άσκησης πολιτικής εξουσίας και εκβιασμών.

Οι μορφές της:

α). Κατασκευή «αριστερών» και «επαναστατικών» οργανώσεων. Έχουμε γράψει πολλά άρθρα πάνω σε αυτό σε προηγούμενα τεύχη του περιοδικού.

β). Οργάνωση της αθλιότητας που δημιουργεί το σύστημα σε μια μερίδα της νεολαίας. Οργάνωση δηλαδή της οργής, του μίσους και της εγκληματικότητας που τρέφει η καπιταλιστική βαρβαρότητα και τα στέφει εναντίον της κοινωνίας και των κινημάτων με τη μορφή των κουκουλοφόρων και των ποδοσφαιρικών στρατών. Μια μορφή δηλαδή τρομοκρατίας που διαχέεται στο σύνολο της κοινωνίας, πατώντας πάνω στη διογκούμενη αθλιότητα και το μίσος που δημιουργεί, σε τμήματα της νεολαίας, η καπιταλιστική βαρβαρότητα και σήψη.

γ). Οι εμπρησμοί: Η τρομοκρατική προβοκάτσια του Νέρωνα.
Οι εμπρησμοί είναι μια εφιαλτική και καταστροφική μορφή της τρομοκρατικής καπιταλιστικής βαρβαρότητας που αποσκοπεί:

ΠΡΩΤΟΝ. Στη γενική ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ τρομοκράτηση της κοινωνίας. Ο τρόμος ( που αναδύεται απΆ όλες οι τρομοκρατικές ποικιλίες της ιμπεριαλιστικής αποσύνθεσης ) είναι ένα ιδεώδες μέσο για την άσκηση εξουσίας. Και ακόμα: Ένα μέσον ακρωτηριασμού της σκέψης και κατάπτωσης του ανθρώπου που οδηγεί όχι μόνο σε ψυχώσεις παραλογισμού, αλλά και στην ανταλλαγή του τρόμου με την υποταγή, στην παθητικότητα του θύματος. Αυτόν τον τρόμο εμπορεύονται και τα κόμματα, πλασάροντας στην εκλογική αγορά τόνους δημαγωγικής ανοησίας και πολιτικής απάτης.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ. Στην πολιτική τρομοκράτηση και την επιβολή κυβερνητικών λύσεων μέσω των εφιαλτικών αυτών εκβιασμών.

ΤΡΙΤΟΝ: στην καταστροφή των υλικών προϋποθέσεων της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, του τουρισμού κ.λπ. Μια μεγάλη δύναμη αντίστασης, στον οδοστρωτήρα της παγκοσμιοποίησης, είναι τα νοικοκυριά που «εμμένουν» στην καλλιέργεια γεωργικών αγαθών και κτηνοτροφικών προϊόντων. Η Νέα Τάξη θέλει τον έλεγχο των πάντων, μέσω της καταστροφής κάθε γεωργικής και κτηνοτροφικής αυτονομίας. Θέλει τον ελληνικό λαό να μην καλλιεργεί ούτε ένα περιβόλι, να μην έχει ούτε μια κατσίκα και να είναι πλήρως εξαρτημένος από τις βιομηχανίες των μεταλλαγμένων προϊόντων…

ΤΕΤΑΡΤΟΝ. Στην «εκκαθάριση» μεγάλων εκτάσεων που αύριο θα ξεφυτρώσουν υπερεθνικά συγκροτήματα ποικίλων ειδών. Ίσως η Πάρνηθα να γίνει ένα διεθνές κέντρο των Καζίνο. Το υπερεθνικό κεφάλαιο των καζινάδων είναι από τα πλέον μοχθηρά και επιθετικά. Οι μεγάλοι πολιτικοί υπηρέτες αυτού του κεφαλαίου ήταν το «εκσυγχρονιστικό κράτος» του Σημίτη και των επιγόνων του…

ΠΕΜΠΤΟΝ. Στην καταστροφή εγχώριων εμπορικών δομών. Το κάψιμο στο παρελθόν ελληνικών εμπορικών καταστημάτων («Μινιόν», «Δραγώνας». «Κατράντζος» κ.α.) και η διείσδυση-εισβολή γιγάντιων πολυεθνικών πολυκαταστημάτων.

Οι τωρινοί εμπρησμοί έξω από όλα αυτά, πρέπει να αποσκοπούν και στον εκβιασμό της κυβέρνησης (Τότε Καραμανλή. Μετά τις συμφωνίες με τον Πούτιν ξέσπασαν σε όλη την Επικράτεια. Και έχουμε άμεσα μπροστά μας εθνικά θέματα υψίστης σημασίας (Σκοπιανό, Κύπρος κ.λπ.) που θα προκαλέσουν μεγάλες εντάσεις στο κυβερνητικό οικοδόμημα).

Πίσω από κάθε μεγάλο εμπρησμό υπάρχει και ένας πολιτικός εκβιασμός. Πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, π.χ., όταν ήταν να υπογραφούν οι Συνθήκες κατοχής της Ελλάδας από τις ξένες μυστικές υπηρεσίες, είχαν ξεσπάσει εμπρησμοί. Όταν τα δώσαμε όλα, σταμάτησαν μετά δια μαγείας…

Αν μελετήσει κανείς συγκεκριμένα κάθε μεγάλο εμπρησμό θα διαπιστώσει ότι στόχευε στην επιβολή πολιτικών λύσεων που προωθούσαν νέα πολιτικά δεινά στον ελληνικό λαό.

Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να περιμένει τίποτα από τους δυνάστες του, τους πολιτικούς και κρατικούς υπαλλήλους της πλανητικής εξουσίας. Είναι οι ίδιοι που τον καταστρέφουν. Πρέπει να απελευθερωθεί από τον τρόμο, συνακόλουθα από την παθητικότητα του θύματος και να πάρει τα πράγματα στους ώμους του. Δηλαδή να γίνει το συνειδητό υποκείμενο της ιστορίας.

Πρέπει να αρχίσει να δημιουργεί Συνδέσμους Αντίστασης και Περιφρούρησης σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής. Πολιτοφυλακές αγωνιστικής διαφύλαξης και περιφρούρησης της Ελλάδας, των κοινωνικών, εθνικών και ιστορικών κατακτήσεων του λαού μας…
Επιστροφή στην κορυφή
Ρεσάλτο
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 12, 2021 1:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: Εμπρησμοί: Β) Κράτος και εμπρηστές Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
B) Κράτος και εμπρηστές



Του Θύμιου Παπανικολάου
(Απόσπασμα άρθρου από το τεύχος 20 του περιοδικού Ρεσάλτο, Σεπτ. 2007)


Όταν ένα κακό φτάσει στις διαστάσεις ενός ιστορικού κοινωνικού και εθνικού δράματος, επιβάλλεται να αναδείξουμε το ουσιώδες, να κοιτάξουμε την πραγματικότητα κατά πρόσωπο, δίχως φόβο και δίχως να αποφεύγουμε τις συνέπειες.

Όταν πάνω από τριάντα χρόνια καίγεται η Ελλάδα, όταν σήμερα εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα τριακόσιες εστίες φωτιάς που αποτέφρωσαν την Πάρνηθα, το Πήλιο και άλλα μέρη της Ελλάδας, όταν δηλαδή βρισκόμαστε μπροστά σε μια γιγάντια κοινωνική και εθνική τραγωδία, δεν είναι δυνατόν να μην προβαίνουμε σε μια αντικειμενική εκτίμηση της κατάστασης και να μένουμε στις αστειότητες και τα παραμύθια (μικροπολιτικής, δημαγωγικής κατανάλωσης) περί «ακραίων καιρικών συνθηκών», περί στηλών της ΔΕΗ, περί «αχρήστων υπηρεσιών», περί οικοπεδοφάγων-καταπατητών και τα τοιαύτα. Όλα αυτά αποτελούν δόλια τεχνάσματα εξαπάτησης και επικάλυψης της πραγματικότητας. Και αποτελούν δόλια τεχνάσματα απάτης, όχι μόνο διότι όλα αυτά (αν συμβαίνουν και στο βαθμό που συμβαίνουν) αποτελούν εκδηλώσεις της γενικής παρακμής του ιμπεριαλισμού ( παρακμή που αποτυπώνεται στη σήψη της σύγχρονης κοινωνίας με τους νόμους της, το κράτος της, τα κόμματά της και τις υπηρεσίες της), αλλά και διότι πίσω από όλα αυτά τα συμπτώματα παρακμής αποκρύπτονται τα βαθύτερα αίτια των εμπρησμών και η ταυτότητα των εμπρηστών.

Για όλα αυτά τα παραμύθια που μας σερβίρουν οι καθεστωτικοί μηχανισμοί προπαγάνδας και πολιτικής χειραγώγησης γράφουν άλλοι συντάκτες του ΡΕΣΑΛΤΟ. Εδώ θα καταπιαστώ με το κεντρικό ζήτημα του κράτους, το οποίο αποτελεί τη μήτρα όλων των παραπλανητικών μύθων.



«Το κράτος δεν λειτουργεί»

Γύρω από αυτό το αλγεβρικό αξίωμα αναπτύσσεται από όλους τους πολιτικούς καιροσκόπους και δημαγωγούς μια αβυσσαλέα μυθολογία. Για όλα φταίει το «κακό», «διαλυμένο», «αναποτελεσματικό» ή «διεφθαρμένο» κράτος. Αν υπήρχε κράτος, θα σωζόταν η Πάρνηθα και η Ελλάδα από τις φωτιές!!!

Με την αφαίρεση της αφαίρεσης φτάνουμε στους τύπους των πραγμάτων. Έτσι παρακάμπτουμε το περιεχόμενο και δαιμονοποιούμε το τσόφλι. Αυτό γίνεται και με την έννοια του κράτους. Δεν εξετάζουμε τι είναι το κράτος, ποιος είναι ο χαρακτήρας του και η λειτουργία του, αλλά το χρησιμοποιούμε φανατικά για να συγκαλύψουμε την ουσία των πραγμάτων, για δημαγωγική πλειοδοσία και ψηφοθηρία, για μικροκομματικά οφέλη και μετατόπιση των ευθυνών.

Κάθε κόμμα, όταν βρίσκεται στην αντιπολίτευση, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι διέλυσε και «εξασθένισε» το κράτος. Όλο το οικοδόμημα της σκανδαλολογίας (αυτού του ορού αντί-αληθείας) στηρίζεται σε αυτό το μύθο του «κακού» και «διεφθαρμένου» κράτους. Σε αυτό το μύθο στηρίζεται και όλη η εκλογική δημαγωγία των κομμάτων, όλες οι κομματικές στρατηγικές εξαπάτησης και αιχμαλώτισης των εκλογικών κορόιδων. Όλοι οι υπηρέτες του κεφαλαίου και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια του καθεστώτος επιδίδονται λυσσωδώς, και στην τωρινή καταστροφή με τον εμπρησμό της Πάρνηθας, στη συγκάλυψη της πραγματικότητας και στην άθλια εκλογική εκμετάλλευση και ψηφοθηρία. Ουδείς από όλους αυτούς νοιάζεται για την καταστροφή της Ελλάδας και τα δεινά του ελληνικού λαού. Τη φρίκη εμπορεύονται και ένα σκοπό έχουν: Τη συγκάλυψη του εγκλήματος (των ηθικών και φυσικών αυτουργών) και το κομματικό, εκλογικό όφελος. Το μπαλάκι του Πινγκ πονγκ είναι το κράτος!


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;

Θα ξεκινήσω με μια απλή αλήθεια: Το κράτος είναι το όργανο κυριαρχίας του μεγάλου κεφαλαίου, με δύο κεντρικές λειτουργίες: Τη λειτουργία της ιδεολογικής ενσωμάτωσης και τη λειτουργία της καταστολής. Δεν θα αναπτύξω εδώ τη θεωρία περί κράτους. Θα επανέλθω σε επόμενα άρθρα αναλυτικά για το κράτος και συγκεκριμένα για το σημερινό κράτος της Νέας Τάξης.

Εδώ απλώς θα υπογραμμίσω (ιστορικά και επιστημονικά επαληθευμένο) ότι το κράτος είναι το εργαλείο του μεγάλου κεφαλαίου. Είναι ένας μηχανισμός πριν από όλα μηχανισμός τρομοκρατικός. Κάθε κράτος υπήρξε πάντοτε τρομοκράτης, ιδιαίτερα στη γέννησή του και στο πλησίασμα του τέλους του.

Πρώτο γενικό συμπέρασμα: Όποιος συνεπώς ζητά από το κράτος-τρομοκράτη να κτυπήσει την τρομοκρατία είναι ή πολιτικά αφελής ή πολιτικός απατεώνας. Και φυσικά είναι με την τρομοκρατία του κράτους το οποίο κατασκευάζει τρομοκρατικές προβοκάτσιες για να υποτάξει την κοινωνία, ιδιαίτερα σήμερα που το καπιταλιστικό σύστημα αποσυντίθεται.

Σε κάθε μεγάλο τρομοκρατικό γεγονός, από τις «τρομοκρατικές» οργανώσεις, τους Κουκουλοφόρους μέχρι τους εμπρησμούς, πίσω βρίσκονται οι μηχανισμοί του κράτους. Το να ζητάμε λοιπόν από αυτούς τους μηχανισμούς να σβήσουν τις φωτιές που οι ίδιοι ανάβουν, είναι το άκρον άωτον της ανοησίας και της πολιτικής απάτης.

Στην ιμπεριαλιστική εποχή των μονοπωλίων το κράτος συγχωνεύεται προοδευτικά με τα μονοπώλια. Αυτή η συγχώνευση δεν είναι καθόλου το αποτέλεσμα της υποταγής της οικονομίας στο κράτος. Είναι το εντελώς αντίθετο: Η υποταγή του κράτους στα μονοπώλια που πραγματοποιείται με τη συνεχώς μεγαλύτερη προσωπική ένωση του διευθυντικού προσωπικού του κράτους με τους ίδιους τους αρχηγούς των μεγάλων μονοπωλίων. Στην Αμερική αυτή η διαδικασία έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της.

ΣΗΜΕΡΑ, το εθνικό καπιταλιστικό κράτος έχει αλωθεί πλήρως από τους πλανητικούς μηχανισμούς της Νέας Τάξης. Τα υπερεθνικά ιμπεριαλιστικά μονοπώλια έχουν καταλύσει και υποτάξει τα πάντα. Το δε ελληνικό κράτος δεν είναι απλώς εναγκαλισμένο με τις διεθνείς μυστικές υπηρεσίες (μηχανισμοί των υπερεθνικών ελίτ του κεφαλαίου), αλλά αποτελεί το κυρίαρχο δεσποτικό εργαλείο αυτών των υπηρεσιών. Σε όλους τους τομείς του ελληνικού κράτους (από την Αστυνομία, τη Δικαιοσύνη, την Εκπαίδευση έως τις Κρατικές υπηρεσίες του «δημόσιου συμφέροντος») δρουν και λειτουργούν κυρίαρχα τα διεθνή κέντρα εξουσίας. Το ίδιο και στα ΜΜΕ, στα καθεστωτικά κόμματα, στην ιεραρχία της Εκκλησίας, στις ΜΚΟ και στις ποικίλες και πολύχρωμες σέχτες.

Συμπέρασμα δεύτερο: Όποιος συνεπώς μιλάει για «διάβρωση» του κράτους και των αστικών πολιτικών δομών εξουσίας, (κόμματα, Εκπαίδευση, ΜΜΕ κ.λπ.), χωρίς να αποκαλύπτει και να ξεσκεπάζει τους πλανητικούς νεοταξικούς μηχανισμούς, είναι ή αφελής ή πολιτικός απατεώνας.

Το κράτος σήμερα είναι το τρομοκρατικό εργαλείο της Νέας Τάξης εναντίον του ΕΘΝΟΥΣ και ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Είναι το εργαλείο που υλοποιεί τους στρατηγικούς και τους πολιτικούς σχεδιασμούς των υπερεθνικών ελίτ εξουσίας και ιδιαίτερα της αυτοκρατορίας των ΗΠΑ.

Είναι αυτό λοιπόν το νεοταξικό κράτος ο εμπρηστής της Ελλάδας!!!

Συμπέρασμα τρίτο. Είναι συνεπώς αβυσσαλέα υποκρισία και απάτη, πομπώδης δημαγωγία ύπνωσης και παραπλάνησης το να ζητάμε από αυτό το κράτος να κινητοποιηθεί και να «συγκινηθεί» από τις εθνικές τραγωδίες και τα κοινωνικά δράματα του ελληνικού λαού που το ΙΔΙΟ δημιουργεί!

ΑΥΤΟ το νεοταξικό κράτος πρέπει να καταστραφεί.


Η μόνη σωτηρία είναι οι λαϊκές πολιτοφυλακές. Η αυτο-οργάνωση του κόσμου σε αγωνιστικούς συνδέσμους περιφρούρησης των δασών και των εθνικών και κοινωνικών κατακτήσεων.

Μόνο με τη συλλογική, ενιαιομετωπική αυτοάμυνα των εργαζομένων και του ελληνικού λαού, μέσα από αμεσοδημοκρατικές, κοινοτικές διαδικασίες αυτο-οργάνωσης και λαϊκών πολιτοφυλακών μπορεί να δημιουργηθούν τα έμβρυα του αυριανού νέου κράτους που θα στηρίζεται στον ίδιο το λαό και τις οργανώσεις του.

Δεν είναι τυχαίο το γιατί ΚΑΝΕΝΑ κόμμα δεν προωθεί τέτοιες διαδικασίες. Δεν θέλουν το λαό να είναι το υποκείμενο της ιστορίας, αλλά το αντικείμενο της οικονομικής, αλλά και πολιτικής εκμετάλλευσης. Και μόνο αυτό αποκαλύπτει ότι όλα τα υπάρχοντα κόμματα λειτουργούν δουλικά εντός του νεοταξικού πλαισίου και διαπραγματευτικά με το νεοταξικό κράτος



Παραπέμπουμε σε κάποια συγκεντρωμένα κείμενα, ΕΔΩ:
http://resaltomag.blogspot.com/search?q=%CE%95%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%AF
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες