Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η πανδημία της ηθικής χρεωκοπίας και η συνειδησιακή συνενοχή

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ρεσάλτο
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Νοέ 16, 2021 4:54 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η πανδημία της ηθικής χρεωκοπίας και η συνειδησιακή συνενοχή Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η πανδημία της ηθικής χρεωκοπίας και η συνειδησιακή συνενοχή όλων μας...




Του Κωνσταντίνου Φαρσαλινού

Είναι εντυπωσιακή η ανοχή της κοινωνίας στην παρατεταμένη στέρηση ελευθεριών και ατομικών-ανθρώπινων δικαιωμάτων που βιώνουμε εδώ και 20 μήνες, που παρουσιάστηκε από την αρχή ως επιχείρηση προστασίας και κατέληξε πλέον και σε επιχείρηση ελευθερίας. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι να παρουσιάζεται η σταδιακή και μερική αποκατάσταση των αυτονόητων ελευθεριών ως “προνόμια”. Πολλοί είναι εκείνοι που επαίρονται κουβαλώντας την ταμπέλα του “προνομιούχου” και του “ πρωταγωνιστή”, ενώ στην πραγματικότητα έχουν καταντήσει να κουβαλούν παραμάσχαλα ένα πιστοποιητικό και μια ταυτότητα για να αποδείξουν την υγειονομική τους αθωότητα. Απέναντι τους έχουν εκείνους που καταδικάζονται σε ισόβια περιθωριοποίηση και σε κοινωνικό αποκλεισμό, οι λεπροί του 21ου αιώνα.

Τα εμβόλια για τον SARS-CoV-2, ως γνήσια θύματα μιας ακραίας πολιτικής εργαλειοποίησης, συνδέθηκαν με μια υποτιθέμενη “επιχείρηση ελευθερίας” (αντί να αποτελούν εργαλείο προαγωγής της υγείας) και με απόψεις ότι οι ελάχιστοι δίνουν ελευθερίες στους λίγους που εκείνοι κρίνουν ότι το δικαιούνται (δηλώσεις πρωθυπουργού: https://tinyurl.com/pxy67mvr). Από κορυφαία κατάκτηση της επιστήμης, έγιναν πλέον πολιτικό εργαλείο. Σήμερα, αυτές οι σοκαριστικές για δημοκρατική χώρα του 21ου αιώνα, δηλώσεις περί ελευθερίας, γίνονται πράξη με τον αδίστακτο και χυδαίο τιμωρητικό αποκλεισμό και περιθωριοποίηση των μη-εμβολιασμένων από τις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες (ακόμη και από την εργασία), τον εκβιασμό ανθρώπων με ελάχιστο κίνδυνο από τον ιό, και την καταστροφή σημαντικών κλάδων της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, με ανυπολόγιστες μακροχρόνιες αρνητικές συνέπειες.

Στην Ελλάδα έχουμε πλέον την ενεργό συμμετοχή κλάδων της οικονομίας (εστίαση, διασκέδαση, λιανεμπόριο) στο αφήγημα, μέσω του ρόλου τους ως υγειονομικοί “μπάτσοι”, αυτοπαγιδευόμενοι σε μια κωμική διαχείριση που περιλαμβάνει διαβατήρια εμβολιασμού και εκατομμύρια τυφλά, οριζόντια, επαναλαμβανόμενα και ΑΧΡΗΣΤΑ διαγνωστικά τεστ ως πιστοποιητικά κυκλοφορίας. Ο κάθε υπάλληλος και επιχειρηματίας παριστάνει τον ελεγκτή υγειονομικής κατάστασης του κάθε υγιούς πολίτη. Μέχρι να τους κλείσουν και να καταλάβουν (αν το καταλάβουν) πως για άλλη μια φορά “τους έπιασαν κορόιδο”.

Και ενώ όλα αυτά αποδεικνύονται ήδη άχρηστα ως δήθεν μέτρα, κανείς δεν βλέπει το επόμενο στάδιο “προστασίας”, με την Αυστρία να έχει ήδη επιβάλλει lockdown στους μη-εμβολιασμένους (https://tinyurl.com/rwbfvh8). Σύντομα όμως, στο lockdown θα συμμετέχουν και όσοι έκαναν 2 δόσεις και μετατράπηκαν σε ανεμβολίαστους όταν έρθει η ώρα της 3ης δόσης, και μετά από αυτή θα ξαναμετατραπούν σε ανεμβολίαστους με την έλευση της 4ης δόσης (το ποστ από 22 Αυγούστου, εδώ: https://tinyurl.com/fsvu7cb6). Βέβαια, σωστός όρος τελικά είναι “ΠΡΩΗΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΣ”, σύμφωνα με γνωστή επιδημιολόγο (οι δηλώσεις εδώ: https://tinyurl.com/563b4rjm). Ταυτόχρονα, μια νέα “ιατρική” ένδειξη για την πραγματοποίηση των επιπλέον δόσεων προέκυψε πρόσφατα: η λήψη πιστοποιητικού κυκλοφορίας (οι δηλώσεις από επιστήμονες εδώ: https://tinyurl.com/4m88ad5h). Είναι εκπληκτικό να βλέπεις δημόσια και σε ζωντανή μετάδοση τη μετατροπή της επιστήμης σε πολιτικό φερέφωνο.

Ταυτόχρονα, είναι εντυπωσιακό πως από το τείχος ανοσίας (που σημαίνει σχεδόν εξαφάνιση του ιού, κατάσταση ανάλογη της ερυθράς, ιλαράς, παρωτίτιδας, κλπ) και τα καλύτερα και ασφαλέστερα στην ιστορία (https://tinyurl.com/3fsu3ju2), πήγαμε σε μια επΆ άπειρον ομηρία και αιχμαλωσία, ακόμη και με νέο εμβολιασμό σε όσους νόσησαν αφού είχαν ήδη ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους (https://tinyurl.com/47xncr7u). Γιατί από την αιχμαλωσία δεν μπορεί να ξεφύγει ούτε ο άτυχος που νόσησε. Ετοιμαζόμαστε λοιπόν για την προδιαγεγραμμένη επέλαση του στρατού ειδικών και άσχετων με το θέμα πολιτικών υπαλλήλων (για παράδειγμα εδώ: https://tinyurl.com/cryp6v4), που θα καθιερώσουν την προσωρινότητα της “ελευθερίας”. Σύντομα θα καταλήξουμε να κατηγορούνται οι πρώην εμβολιασμένοι (των 2 δόσεων) για την έξαρση του επιδημικού κύματος, επειδή δεν έκαναν την 3η δόση. Σε κάθε δόση θα ακούμε το ίδιο μυθιστόρημα. ΙΛΑΡΟΤΡΑΓΩΔΙΑ.

Και ενώ το σύστημα υγείας βρίσκεται σε συνθήκες μεγάλης πίεσης, κανείς από τους υπερασπιστές και προστάτες της υγείας μας δεν θυμήθηκε τους χιλιάδες υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή. Μεταξύ των “ανεσταλμένων” είναι και πολλοί νοσήσαντες, που έχουν συντριπτικά ισχυρότερη ανοσία σε σχέση με τους εμβολιασμένους (ανάλυση εδώ: https://tinyurl.com/3twz56us). Όμως εκείνοι που διέλυσαν τα νοσοκομεία λανσάρουν μια νέα μέθοδο προστασίας από τον COVID: κλείνουν ή υπολειτουργούν κλινικές νοσοκομείων ώστε οι ασθενείς να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, άρα να μην εκτεθούν σε μη-εμβολιασμένους υγειονομικούς, που έτσι κι αλλιώς μόνο τον εαυτό τους θα προστάτευαν αν εμβολιάζονταν. Και δεν είναι μόνο αυτό, πλέον έχουμε και άρνηση παροχής υπηρεσιών υγείας λόγω μη-εμβολιασμού, σύμφωνα με καταγγελία (https://tinyurl.com/57k5kdfa). Τραγικό, αλλά στην πραγματικότητα μια ακόμη απόδειξη της ηθικής χρεωκοπίας.

Παρά την τόση “προστασία”, το επιδημικό κύμα καλπάζει και το σύστημα υγείας πιέζεται, την ώρα που και εκατομμύρια άνοσους έχουμε, και τους μη-εμβολιασμένους “λεπρούς” αποκλείσαμε, και τους βάλαμε όλους να κυκλοφορούν με αποδεικτικά υγείας. Το Βατερλό της διαχείρισης και η κωμωδία της επικοινωνίας είναι πρωτοφανή και προφανή για όλους πλην του στρατού των ακαταδίωκτων και ακαταλόγιστων, που χρησιμοποιούν την ασυλία και την απουσία λογοδοσίας για να επιβάλλουν τη λογοκρισία. Ο παραλογισμός έχει γίνει πλέον ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ, έχοντας ήδη οδηγήσει στην οικονομική, επιστημονική, πολιτική, κοινωνική και ηθική χρεωκοπία.

Όποιος παριστάνει τον αδιάφορο σε αυτή την κατάντια, καταλήγει να είναι συνειδητά ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΣ και ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ. Η ευθύνη αυτή τη φορά δεν βαραίνει μόνο την κυβέρνηση – κράτος και τους τρομολαγνοεπιστήμονες αλλά και ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ, που κάναμε πως δεν είδαμε, κάναμε πως δεν ακούσαμε, κάναμε πως δεν καταλάβαμε. Αφορά όλους εμάς, που δεν μας άγγιξε ο κοινωνικός διαχωρισμός... το νταβατζιλίκι που δέχεται ο διπλανός μας. Κανείς μας δεν είναι άμοιρος ευθυνών, γιατί χωρίς εμάς δεν θα υπήρχε το δεκανίκι εκείνων που εμφανίζονται να πωλούν προστασία με τις τιμωρητικές και διχαστικές αποφάσεις τους, ενώ στην πραγματικότητα έχουν ισοπεδώσει τα πάντα. Η συμμετοχή μας στο αφήγημα ομηρίας και αιχμαλωσίας θα πρέπει να μας κάνει να ντρεπόμαστε. Το θλιβερό είναι ότι το μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν έχει ακόμη αντιληφθεί πως βρισκόμαστε υπό το ζυγό του απόλυτου ελέγχου, παραχωρώντας την ελευθερία μας και το δικαίωμα αυτοδιάθεσης και καθορισμού του τρόπου ζωής μας μια για πάντα στα χέρια των πολιτικών και των “ειδικών”… για να μας επιστρέψουν πίσω την “ελευθερία” με δόσεις… κυριολεκτικές και μεταφορικές! Όχι μόνο δεν το καταλαβαίνουμε, αλλά συνεχώς υποχωρούμε και υποτασσόμαστε, μέχρι που καταλήγουμε να συμμετέχουμε με άρρητο αλλά απόλυτο τρόπο. Και επειδή η πανδημία είναι μόνο η αρχή και η κλιματική αλλαγή έπεται, η σιωπή όλων γίνεται ΣΥΝΕΝΟΧΗ!

Είναι στάση ζωής να υπερασπιζόμαστε τους άλλους, ακόμη κι αν έχουν κάνει λάθος επιλογές. Όποιος παριστάνει τον πρωταγωνιστή σε αυτό το έκτρωμα, απλά περιμένει να πληρώσει βαρύ το τίμημα της πραγματικότητας όταν έρθει η ώρα που θα αντιληφθεί ότι πάντα υπήρξε ένας φτωχός κομπάρσος. Έρχεται σύντομα η σειρά όλων μας. ΓιΆ αυτό, είναι καιρός να ξυπνήσουμε και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε.

Σε μια κλεψύδρα όπου ο χρόνος μοιάζει να απειλεί ότι απέμεινε…



➤Θα συνεχίσουμε να ανεχόμαστε την υποταγή;

➤Θα παραμείνουμε σκλάβοι της νέας κανονικότητας;

➤Θα διαπραγματευτούμε μια ακόμη υποχρεωτική δόση στο βωμό της ελευθεριότητας;

➤Θα παραμείνουμε ΣΥΝΝΕΝΟΧΟΙ στην ασυδοσία των εγκληματικών αποφάσεων και των εκβιασμών που μας επιβάλλουν;

➤Ας αναρωτηθούμε τις ευθύνες μας απέναντι στον εαυτό μας και στα παιδιά μας!



Για τους πραγματικούς πρωταγωνιστές αυτής της κατάστασης, θα έρθει ο καιρός της κάθαρσης και της κοινωνικής απαξίωσης.




[ΕΙΚΟΝΑ: Η προοπτική στην κλεψύδρα, από τη Sabina Tsampikaki]


ΠΗΓΗ: https://www.facebook.com/konstantinos.farsalinos


To πήραμε από

http://monaxeros.blogspot.com/2021/11/blog-post_16.html
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες