Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η τοξική αντιπολίτευση του καταρρέοντος ΣΥΡΙΖΑ και η εμφάνισ

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ηλίας Παπαναστασίου
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 09, 2022 5:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η τοξική αντιπολίτευση του καταρρέοντος ΣΥΡΙΖΑ και η εμφάνισ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η τοξική αντιπολίτευση του καταρρέοντος ΣΥΡΙΖΑ και η εμφάνιση του ΚΙΝΑΛ

Του Ηλία Παπαναστασίου


Περίπου δυο μήνες μετά την εκλογή του Ν. Ανδρουλάκη στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, έχουν ήδη μορφοποιηθεί κάποια δεδομένα που μπορούμε να τα σχηματοποιήσουμε.
Η αναλογία ποσοστών ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ – όπως καταγράφηκε στις εκλογες της 7/7/2019– ήταν περίπου 1 προς 4 δηλαδή 8,2% προς 31,55. Οι τελευταίες σφυγμομετρήσεις – Ιανουάριου και Φεβρουάριου – ανεβάζουν το ΚΙΝΑΛ στο 14,5% και με την θετικότερη προς το ΚΙΝΑΛ σφυγμομέτρηση να το εκτοξεύει στο 18–21%. Θα μπορούσαμε ίσως να βγάλουμε ένα μέσο όρο της τάξης του 15–16%. Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνεται μεταξύ 20–23%. Η αναλογία από 1 προς 4 το 2019, έχει ανατραπεί σε 1 προς 1,5. Πλήρης αναστροφή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει περίπου ένα 10% από το ποσοστό του το 2019 πέφτοντας από το 31,5% στο 21,5–22% δηλαδή περίπου το 30% ή το 1/3 της ποσοστιαίας δύναμής του, φθάνοντας τα όρια της εκλογικής συντριβής. Εάν συνεχιστεί αυτή η τάση, γεγονός σχεδόν βέβαιο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυμαίνεται στο 20% και το ΚΙΝΑΛ θα το πλησιάζει σε μια απόσταση το πολύ 4–5 μονάδων.

Όμως, πέρα από τα ποσοστιαία χαρακτηριστικά εκλογικής πανωλεθρίας που καλπάζει προς τη μεριά του, ο Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει όχι απλώς χαρακτηριστικά απίστευτης παρακμής και ηττοπάθειας βλέποντας το τέλος του αλλά και τάσεις «παραληρηματικών τάσεων μεγαλείου» (Δηλώσεις Τάσιας Χριστοδουλοπούλου), «παρανοϊκής ψύχωσης» (Πολάκης) αλλά και απερίγραπτης τάσης «χυδαιότητας, μικροπρέπειας, ασέβειας και βορβορώδους υβρεολογίου» (Τσίπρας). Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παρομοιάζεται απλώς με θίασο που βγάζει στο σεργιάνι τους περιφερομένους κλόουν του αλλά κάτι περισσότερο. Μοιάζει με μια παρέα υστερικών απίστευτης εμπάθειας και χυδαίας φρασεολογίας που βρίζουν τους πάντες, ασχημονούν ασύστολα, θυμίζοντας πολιτικούς χούλιγκαν άλλων εποχών. Ένας περιφερόμενος πολιτικός συρφετός ακατανόμαστης χυδαιότητας και παρανοϊκής εμπάθειας. Ας αναφέρουμε δυο παραδείγματα.

Στην πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Τσίπρας δεν ανέφερε καθόλου την Αττική Οδό και τις τεράστιες ευθύνες της (Χωρίς να μηδενίζουμε και τις ανάλογες ευθύνες των υπολοίπων).Γιατί άραγε άφησε την Αττική Οδό «έξω από το κάδρο»; Γιατί απλούστατα, ένα μεγάλο ποσοστό μετοχών της «Αττικής Οδού» ανήκει στην Intrakat, ιδιοκτησίας Πέτρου Κόκκαλη, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ! Πως θα μπορούσε να θίξει τα συμφέροντα του «συντρόφου Κόκκαλη» και της κομπανίας του; Μήπως και η υστερική – και ανεπιτυχής – αντιπολίτευση του Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ έχει και σαν στόχο τα πολλά δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης και τα οποία προστιθέμενα στο νέο ΕΣΠΑ ανέρχονται σε 73 δις (!) και αν προσθέσουμε και τα ιδιωτικά κεφάλαια μόχλευσης θα φτάσουν τα 100 δις έως το 2026; 100 δις, σημαίνουν νέο σχέδιο «Μάρσαλ» και πλήρη αναγέννηση της εγχωρίας οικονομίας. Φαίνεται λοιπόν πως η «αριστερή» πλέμπα του ΣΥΡΙΖΑ «μυρίστηκε» πολύ χρήμα και θέλει να το σφετεριστεί διαχειρίζοντάς το όπως γουστάρει ! Αυτό λοιπόν το αμέτρητο χρήμα είναι η κινητήρια δύναμη του αιτήματος των εκλογών από μεριάς του Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ. Να έλθουν στα πράγματα και να κουμαντάρουν τα δισεκατομμύρια όπως νομίζουν. Και μιλάμε για σφετερισμό, γιατί η ιδέα του Ταμείου Ανάκαμψης δεν υπήρχε πριν το 2020, όταν ξεκίνησε. Το Ταμείο Ανάκαμψης ήταν ιδέα επτά Πρωθυπουργών με πρώτο και καλύτερο αναμεσά τους, τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια, μας αρέσει δεν μας αρέσει ! Την εποχή που έμπαιναν οι βάσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης – πριν δυο χρόνια – ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στα κεραμίδια και μόνο στο άκουσμα της ιδέας, καταγγέλλοντας νυχθημερόν και βρίζοντας ασύστολα!

Πριν μια βδομάδα περίπου, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ ένας οπαδός του Άρη, όχι κατά την διάρκεια συμπλοκών «οπαδικής βίας» όπως ψευδέστατα προπαγάνδιζαν τα διάφορα τηλεοπτικά κανάλια αλλά κατά την διάρκεια δολοφονικής καταδρομικής επιδρομής καθαρόαιμων δολοφόνων. Οι δολοφόνοι οπαδοί ανήκαν στον ΠΑΟΚ, ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη, αγαπημένης και ευνοούμενης ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι θυμόμαστε τον λιβανωτό του Ιβάν Σαββίδη για τον Τσίπρα «Ο καλύτερος Πρωθυπουργός», «θα κυβερνά πολλά χρονιά» και άλλα παρόμοια, τόσο όμορφα και γραφικά. Όπως και όλοι θυμόμαστε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που παριστάνει μάλιστα και τον σοβαρό, να βρίσκεται ενθουσιασμένος δίπλα–δίπλα με τον Σαββίδη στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, όπως θυμόμαστε και την «ρύθμιση» από τον ΣΥΡΙΖΑ, του προστίμου της ΣΕΚΑΠ όταν αγοραζόταν από τον Σαββίδη, απαλλάσσοντάς τον από πολλά βάρη.



Η ερώτηση που θέλουμε να κάνουμε είναι η εξής: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, μια βδομάδα μετα την δολοφονία του αθώου οπαδού του Άρη, δεν έβγαλε μία, ούτε μία, ανακοίνωση που να στηλιτεύει την πρακτική του ΠΑΟΚ που προσπαθεί να «βγάλει λάδι» την ομάδα από όλα τα παραπάνω δολοφονικά γεγονότα; Ο λαλίστατος Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται στα κάγκελα ακόμη και για μια απλή ανακοίνωση του Facebook, δεν καταδέχτηκε να βγάλει ούτε μια ανακοίνωση για την δολοφονία ενός αθώου νέου ανθρώπου ! Και βέβαια δεν είναι η πρώτη δολοφονία από την πλευρά των οπαδών του ΠΑΟΚ. Προηγήθηκε δυο χρόνια πριν – Ιανουάριος 2020– η δολοφονία Βούλγαρου οπαδού του Άρη που πατήθηκε με αυτοκίνητο (!) μέχρι να ξεψυχήσει από οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Προσωπικά δεν είχαμε καμμιά αμφιβολία για το «ποιόν» του Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ, την υστερία του, τα απίστευτα ψέματά του που θυμίζουν Γκέμπελς, υπουργό του Χίτλερ, την απερίγραπτη χυδαιότητα και απίστευτη τοξικότητα που εκπέμπει. Ένα μόρφωμα «αριστερού» φασισμού, σταλινικής πρακτικής και ολοκληρωτικής κοσμοαντίληψης. Χαιρόμαστε που αργοπεθαίνει πολιτικά και είναι σχεδόν βέβαιο πως θα εξαϋλωθεί σύντομα, υλοποιώντας ένα παλιό μας σύνθημα «SYRIZA, delendus est !» («Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εξαϋλωθεί»).

Από την μεριά του, το ΚΙΝΑΛ, έχει βελτιώσει σημαντικά τις δημοσκοπικές του επιδόσεις, παρουσιάζει όμως «συμπτώματα» πολιτικής γενικολογίας και ψυχολογίας Πόντιου Πιλάτου διστάζοντας να πάρει θέση σε κρίσιμα θέματα. Στην τελευταία συζήτηση στην Βουλή, απέφυγε να καλύψει τα 3 στελέχη του ΠΑΣΟΚ που κατηγορήθηκαν άδικα και με χυδαία φασιστικό τρόπο από τον ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση NOVARTIS. Η στάση αυτή του ΚΙΝΑΛ, προκάλεσε την δικαιολογημένη αντίδραση στελεχών του ΠΑΣΟΚ (Εύας Καϊλή, Ευάγγελου Βενιζέλου, Ανδρέα Λοβέρδου).Το αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο μας πως ο Ν. Ανδρουλάκης θα πρέπει να «οροθετηθεί» πολιτικά από τον ΣΥΡΙΖΑ αποκλείοντας συνεργασία μαζί του. Αυτό άλλωστε πιστοποιούν και οι αναλύσεις του εκλογικού σώματος του ΚΙΝΑΛ καθώς οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ είναι κάθετα αρνητικοί σε οποιαδήποτε προοπτική συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε ποσοστό πάνω από 70%. Ας το έχει υπόψη του ο Νίκος Ανδρουλάκης γιατί σε περίπτωση «διαρκούς αλληθωρίσματος» προς τον ΣΥΡΙΖΑ θα προσφέρει το καλύτερο δώρο στον Μητσοτάκη, «κατεβάζοντας» το ΚΙΝΑΛ στα παλιά του ποσοστά.


Θέλουμε να πιστεύουμε πως το ΚΙΝΑΛ, συνεχίζοντας την ελπιδοφόρα πορεία του και τονίζοντας την θετικότητά του και όχι τον Ποντιοπιλατισμό του, τις σαφείς θέσεις και όχι την κουτοπόνηρη αοριστολογία, θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο τις θέσεις του, αποδυναμώνοντας τον πολιτικά αηδιαστικό ΣΥΡΙΖΑ και προτείνοντας θετικές προτάσεις για όλα τα θέματα της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό άλλωστε απαιτεί όλη η προοδευτική κοινωνία που αφαιμάζει και συρρικνώνει τον πολιτικά δηλητηριώδη ΣΥΡΙΖΑ, προσφέροντας έτσι μια πολυτιμότατη υπηρεσία, την εξαΰλωση του Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ και των φαιοκόκκινων φασιστικών πρακτικών του.
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες