Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ρωσία-Η προσπάθεια ακύρωσής της μέσω Αμερικαν. προπαγάνδας

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ηλίας Παπαναστασίου
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 23, 2022 11:46 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ρωσία-Η προσπάθεια ακύρωσής της μέσω Αμερικαν. προπαγάνδας Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ρωσία – Η προσπάθεια ακύρωσής της μέσω της Αμερικάνικης φρενιτιώδους προπαγάνδας



Του Ηλία Παπαναστασίου


Πέρασαν εικοσιέξη μέρες πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία και μπορούν να βγουν μερικά συμπεράσματα “επικοινωνιακού” χαρακτήρα.

Η αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων, προκατασκευασμένων και αρνητικής προπαγάνδας βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της με πρωταγωνιστές – σε ποσοστό 99% – όχι τους λεγομένους “Δυτικούς”, όπως αυτοπροσδιορίζονται, αλλά τους “συνήθεις υπόπτους” που είναι οι Αμερικανοί. Οι τελευταίοι ελέγχοντας μέσω των Μέσων Ενημέρωσης όλες τις ειδήσεις σε πλανητικό επίπεδο φιλτράρουν όλα τα δελτία ειδήσεων με δικά τους προπαγανδιστικά τρυκ και θεματολογίες σε ρυθμό φρενήρη και με “ψυχολογική διάθεση” (mood) φρενιτιώδους παράνοιας και καθημερινής ψύχωσης. Έχει κανείς την εντύπωση πως έχει να κάνει με ανθρώπους πλήρως παρανοϊκούς που πιστεύουν τα ίδια τους τα ψέματα και μυθεύματα, ανάγοντάς τα στην “τελευταία λέξη της έγκυρης δημοσιογραφίας” (!). Θα αναφερθούμε σε τέσσερα χαρακτηριστικά ψέματα:

(1) Την δήθεν εκτέλεση 13 αιχμαλώτων του Ουκρανικού στρατού στο μικρό νησί Φιδονήσι κοντά στην περιοχή της Οδησού. Τελικά, οι 13 ήσαν 82 και δεν “εκτελέστηκαν” αλλά αιχμαλωτίστηκαν και βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

(2) Ο βομβαρδισμός του Εμπορικού Κέντρου στο Κίεβο δεν είναι απλώς Fake αλλά προκατασκευασμένη είδηση “made in USA”. Στο Εμπορικό Κέντρο οι Ουκρανοί εγκατέστησαν βαρύτατο οπλισμό και καλυφθήκαν κάτω απο την ομπρέλα του Εμπορικού Κέντρου, διαλαλώντας σε όλο τον κόσμο πως “Οι Ρώσοι χτυπούν Εμπορικό Κέντρο αμάχων” ενώ πρόκειται για Εμπορικό Κέντρο που καμουφλάρει οπλοστάσιο και αποθήκη όπλων.

(3) Λησμονήθηκε τελείως το γεγονός πως ο ίδιος ο Ζελένσκυ που έχει ανακηρυχθεί σε “αρσενική Ζαν Ντ’ Αρκ”, έχει off shore εταιρείες πίσω του και στις οποίες εχει καταθέσει 42 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό γράφτηκε στη βρετανική Guardian που είναι “υπεράνω κάθε υποψίας” – Οκτώβριος 2021– αλλά εν συνεχεία και ειδικότερα μετά τις 24/2/2022 όλα τα Αμερικανο/ευρωπαϊκά και ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης το “έκαναν γαργάρα”.

(4) Λησμονήθηκε τελείως πως ο ίδιος ο Μπάιντεν σε δημόσια ομιλία του παραδέχθηκε εκβιασμό σε βάρος της Ουκρανίας, εννοείται με καθαρά “αμερικανικό τρόπο”.
Όπως λησμονήθηκε πως η Νούλαντ, Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, παραδέχτηκε σε ακρόασή της στην Γερουσία πως υπήρχαν Βακτηριολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία που “βοηθήθηκαν” μάλιστα απο τις ΗΠΑ!
Και βέβαια λησμονήθηκε η ανάμειξη του υιού Μπάιντεν σε σκάνδαλο επίσης με Βακτηριολογικά Εργαστήρια στην Ουκρανία.

Για να μην μιλήσουμε για την χρησιμοποίηση αμάχων από τους Ουκρανούς του Τάγματος Αζόφ – και όχι μόνο– σε σημεία πολεμικών στόχων ώστε να εμποδιστεί οποιοδήποτε χτύπημα απο τους Ρώσους. Τα “σημεία πολεμικών στόχων” είναι συνήθως “αθώοι” στόχοι π.χ. σχολεία, παιδικοί σταθμοί, εμπορικά κέντρα τα οποία όμως οι Ουκρανοί εφοδιάζουν με όπλα και τα οποία κρύβουν επιμελέστατα και κρατάν ομήρους αμάχους ώστε οι Ρώσοι να μην μπορούν να χτυπήσουν. Όμως, όπως περιγράφει στο άρθρο 7 παρ.2 του “Νόμου Περί Εισαγωγής του Διεθνούς Ποινικού Κώδικα” της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής, “αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας όποιος χρησιμοποιεί άμαχο πληθυσμό με στόχο ή τέτοιο τρόπο ώστε να κινδυνεύει η ζωή του” (Διεθνής Ποινικός Κώδικας–Εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας Άρθρο 7, παρ.2). Η χρησιμοποίηση αμάχων απο μεριάς των Ουκρανών, δεν υπάγεται σε αυτό το άρθρο και δεν πρέπει να χαρακτηριστεί σαν “Έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας”;

Όμως σύμφωνα με τον ίδιο Διεθνή Ποινικό Κώδικα, διαπράττει το αδίκημα της Γενοκτονίας “όποιος προσπαθεί να εξοντώσει εν μέρει η εν όλω εθνοτική, θρησκευτική, φυλετική ομάδα (Άρθρο 6) και “επιβάλλει την εθνοτική ομάδα, εν μέρει ή εν όλω, σε συνθήκες που κάνουν δύσκολη ή αφόρητη την επιβίωσή της (“Διεθνής Ποινικός Κώδικας – Άρθρο 6,παρ.3”). Οι απίστευτα σκληρές κυρώσεις – με πρώτο και καλύτερο την κατάργηση του Swift– που θα οδηγήσουν σε μεγάλο βαθμό τον ρωσικό λαό σε στέρηση βασικών αγαθών –τρόφιμα, καύσιμα, φάρμακα– δεν είναι πιθανόν να οδηγήσουν στην αύξηση των θανάτων απο έλλειψη φαρμάκων ή και τροφίμων; Αυτό δεν αποτελεί συνειδητή, προγραμματισμένη, προμελετημένη και πολύ καλά σχεδιασμένη προσπάθεια εξόντωσης του ρωσικού λαού, με άλλα λόγια, αν δεν είναι γενοκτονία τότε τι ακριβώς είναι και δεν το γνωρίζουμε; Μήπως μπορούμε να μάθουμε;

Αλλά και η καθαρά ρατσιστική “ιδεολογική βάση του αντι–ρωσισμού” δεν θα πρέπει να θεωρηθεί σαν “οιονεί φυλετικό ολοκαύτωμα” εφόσον παραδίδεται στο “πυρ το εξώτερον” ένας ολόκληρος λαός, οι Ρώσοι με όλο το εθνολογικό, θρησκευτικό και πολιτιστικό τους αποτύπωμα στην Ιστορία που είναι τεράστιο και ασύγκριτα υπέρτερο των Αμερικάνων; Γιατί άλλωστε, αυτό δεν θέλουν οι Αμερικανο/ευρωπαίοι, την εξαφάνιση – ει δυνατόν– την εξαΰλωση του ρωσικού λαού και τον διαμοιρασμό της τεράστιας και πάμπλουτης χώρας τους στα αδηφάγα γεράκια των Αμερικάνικων εταιρικών κολοσσών που σκοπεύουν να “κόψουν φέτες” και σε μικρά κρατίδια–φέουδα την Ρωσία ώστε να τα απομυζούν ανέτως; Ο μεγάλος και ηρωικός λαός των Ρως, ο όμορφος και ευθυτενής ξανθός λαός που αντιστάθηκε στους Μογγόλο–Τάταρους μετά το 1226, στην Grand Armee του Ναπολέοντα μετά το 1812 και στη Wehrmacht/Waffen SS του Χίτλερ μετά το 1941 καταφέρνοντας να τους συντρίψει όλους, ο μεγάλος αυτός λαός που αποτελεί το αντίπαλο δέος για την Αμερικανο–Ευρώπη πρέπει να φύγει απο την μέση, να εκμηδενιστεί οικονομικά, στρατιωτικά και φυλετικά, να εξευτελιστεί επικοινωνιακά και να γονατίσει εκλιπαρώντας για την σωτηρία του! Αυτό είναι το αφήγημα των Αμερικάνων και των Ευρωπαίων υποτακτικών τους, αυτό θέλουν, αυτό επιδιώκουν ξεκάθαρα, αυτό σχεδιάζουν, αυτό το σχέδιο υπαγορεύουν στο Ζελένσκυ.

Άλλωστε, όλα ξεκίνησαν και προλογίσθηκαν από μια τεράστια, άνευ προηγουμένου καμπάνια χυδαίας προπαγάνδας εναντίον κάθε τι ρωσικού με παράλληλη απαγόρευση ειδήσεων απο την άλλη, την ρωσική πλευρά και υποχρεώνοντας όλους τους λαούς του κόσμου να ακούν την υστερική προπαγάνδα του Αμερικανού Γκέμπελς με όλα τα επακόλουθά της στη καθημερινή ζωή.

Ήδη το ζούμε καθημερινά, χωριστήκαμε στα Social Media σε δυο στρατόπεδα που αλληλομισούνται, διάλογος δεν γίνεται ούτε στο παραμικρό, τα υβρεολόγια και οι συκοφαντίες πάνε σύννεφο και όποιος προσπαθήσει να παρουσιάσει και την άλλη πλευρά των ειδήσεων που είναι η ρωσική ή έστω να φανεί ουδέτερος και στο μέτρο του δυνατού αμερόληπτος, τον “τρώει το μαύρο σκοτάδι”.

Ξαφνικά, όλη η Ελλάδα, που είναι κατά 50–70% “Ανατολή” και όχι “Δύση της Παρακμής” – γράφαμε και σε προηγούμενο άρθρο μας πως σήμερα υπάρχει μόνο η “Δύση της Παρακμής που δεν είναι Δύση αλλά Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία “υπό κατάρρευση” ενώ αντίθετα η “Δύση της Ακμής” εκμηδενίστηκε εδώ και δεκαετίες– ξαφνικά λοιπόν αυτή η Ελλάδα, έχοντας υποστεί αποβλάκωση 3–5 δεκαετιών με όλα τα “Αμερικανικά προϊόντα του κιλού και της οκάς” στον Κινηματογράφο του Χόλυγουντ, την Τηλεόραση ή το Ιντερνέτ και τα Media παρουσιάζεται σαν “συμπαραστάτης” του Ζελένσκυ χύνοντας μαύρο δάκρυ και γινόμενη “Βασιλικότερη του Βασιλέως” με αποστολή όπλων στην Ουκρανία και πιστεύοντας πως η “ Μαμά Αμερική” θα την ταΐσει παντεσπάνι εάν συγκρουστεί με τους Τούρκους, αυτή λοιπόν η Ελλάδα που παρουσιάζει αυτά τα νοσηρά συμπτώματα σε ποσοστό 45–50%, καλά θα κάνει να συνέλθει γιατί οι εκπλήξεις θα είναι πολύ μεγάλες, δυσάρεστες, ξαφνικές και “καρπαζοεισπρακτικές”, ειδικότερα απο την πλευρά της Τουρκίας.

Το εξωφρενικά γελοίο και τρανταχτά αστείο είναι το εξής “Να ήταν η Ελλάδα μια κλασσική χώρα της Δυτικής Ευρώπης που πέρασε Αναγέννηση, Ανθρωπισμό, Διαφωτισμό, Βιομηχανική Επανάσταση με δημιουργία τεράστιων στρωμάτων μισθωτών της Βιομηχανίας δηλαδή Βιομηχανική Εργατική Τάξη και ταυτόχρονη μείωση και καταστροφή αγροτών και μικρομεσαίων όπως στην “Κλασσική Βιομηχανική Δύση” με ταυτόχρονο δε χωρισμό Εκκλησίας και Κράτους, τότε να πει κάποιος “Πάει στο διάολο βρε αδερφέ, Δυτική Ευρώπη είμαστε και το λέμε”! Όταν όμως “Δύση” για τον Νεοέλληνα μικρομεσαίο και νεόπλουτο Ρωμιό είναι το πανάκριβο σπορ αμάξι, οι διακοπές στη Μύκονο, το τελευταίο smartphone, οι ταινίες του Netflix και το καθαρά εισαγόμενο και προτεσταντικής προέλευσης μαιανδρικό #Metoo και το οποίο ήλθε με courier της USB κατευθείαν από το Χόλυγουντ στις κομμώτριες της Καλαμαριάς και του Παγκρατίου, όταν με άλλα λόγια ο Νεοέλληνας παριστάνει τον “Δυτικό” μόνο στην κατανάλωση γιατί είναι 100% “εισαγόμενος” εφόσον δεν παράγει παρά ελάχιστα, όντας Αμερικανοποιημένος στη νιοστή και “Δυτικός” κατά φαντασία αλλά μόνο στην κατανάλωση και όχι στην παραγωγή που είναι η ουσία και η βάση, τότε δεν είσαι “Δυτικός” αλλά ούτε και “Ανατολίτης” γιατί οι Ανατολίτες γείτονές μας οι Τούρκοι, είναι πολύ πιο παραγωγικοί απο μας οι δε Κινέζοι Άπω–ανατολίτες, δεν είναι απλώς 200 χρόνια μπροστά μας, αλλά δεν θα τους βλέπουμε σε μερικά χρόνια ούτε με το τηλεσκόπιο του Γαλιλαίου. Οι Κινέζοι, λεβέντες Ρωμιοί, “εν καιρώ πανδημίας” έφτιαχναν νοσοκομεία σε 4–6 μέρες όταν εμείς χρειαζόμαστε 30 χρόνια για την Εγνατία οδό και άλλα τόσα – 30 με 36 χρόνια– για το Μετρό Θεσσαλονίκης.

Ας προσγειωθούμε λοιπόν πριν γκρεμισθούμε με το κεφάλι κάτω από υψόμετρο χιλίων μέτρων. Και μάλιστα χωρίς αλεξίπτωτο!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ: http://resaltomag.blogspot.com/2022/03/blog-post_78.html
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες