Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ρωσία και ΗΠΑ - O αντι-ρωσισμός σε παρακμή

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ρεσάλτο
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούν 01, 2022 12:16 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ρωσία και ΗΠΑ - O αντι-ρωσισμός σε παρακμή Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ρωσία και ΗΠΑ – O αντι–ρωσισμός σε παρακμή και η διάσπαση της παγκοσμιοποίησης



Του Ηλία Παπαναστασίου

Συμπληρώνοντας ήδη τρεις μήνες πολέμου, παρατηρούμε ήδη την σταδιακή «παρακμή» και τις πρώτες μεγάλες ρωγμές στο μέτωπο της αντι–ρωσικής προπαγάνδας και του «Μετώπου» Αμερικάνων /Ευρωπαίων εναντίον της Ρωσίας.

(α) Στο πριν μερικές βδομάδες συμπαγές μέτωπο της υστερικής, ψυχωτικού τύπου προπαγάνδας των Αμερικανο/Ευρωπαίων, ήδη αυτές τις μέρες προστέθηκαν άλλες δυο φωνές εναντίον των πολιτικών Μπάιντεν/Ευρώπης. Η πρώτη είναι του 99χρονου (!) Χένρι Κίσινγκερ, ενός εμπειρότατου διπλωμάτη και αρχιτέκτονα της Αμερικάνικης Εξωτερικής Πολιτικής, ειδικότερα στον τομέα της Αμερικανο/Κινέζικης προσέγγισης του 1972. Ο ευφυέστατος και πολύπειρος Κίσινγκερ αφού θεωρεί – ήδη από το 2014– λανθασμένη την πολιτική των ΗΠΑ και την ασυνέπεια «λόγων και πράξεων» όταν οι Αμερικανοί υποσχέθηκαν μέσω του πατέρα Μπους πως δεν θα επεκταθεί το ΝΑΤΟ προς την πλευρά της Ρωσίας. Υπόσχεση που «έμεινε στον αέρα» εάν σκεφτεί κάποιος πως το ΝΑΤΟ το 1991 είχε 14 μέλη και σήμερα 30 (Μέχρι στιγμής!).

Αλλά και επίσημα χείλη Αμερικανών στρατιωτικών, εν ενεργεία ή απόστρατων, παρουσιάζουν μια απείρως μετριοπαθέστερη και ρεαλιστική εικόνα από τους έξαλλους πολιτικούς. Ο συνταγματάρχης Richard H. Black, σε εκπομπή Ινστιτούτου think tank, υποστήριξε πολύ σωστά πως οι Αμερικανοί έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την τραγική κατάσταση στην Ουκρανία εφόσον εφοδίαζαν με όπλα και χρήματα τους Ουκρανούς από το 2014, απορρίπτοντας συστηματικά τις προτάσεις του Πούτιν. (Μια ακόμη απόδειξη της σωστής ρήσης πως «ο πόλεμος δεν πρέπει ποτέ να αφήνεται αποκλειστικά στα χέρια των πολιτικών»).

Ανάλογες εξελίξεις παρατηρούμε και στην ίδια την Αμερική όπου 57 βουλευτές των Ρεπουμπλικάνων στην Βουλή των Αντιπροσώπων και 19 στην Γερουσία ψήφισαν ενάντια στην αποστολή χρημάτων και όπλων στην Ουκρανία. Εξέλιξη εκπληκτική αν μάλιστα σκεφτεί κάποιος πως η Αριστερά/Κεντροαριστερά της Πολιτικής Ορθότητας δηλαδή η Νατοϊκή Αριστερά θεωρούσε τις τελευταίες δεκαετίες σαν προπύργιο «προοδευτικότητας» και «δημοκρατικότητας» το Δημοκρατικό Κόμμα! Το κόμμα που αποδείχτηκε εδώ και τουλάχιστον 60 χρόνια σαν το κόμμα του πολέμου και των πολεμικών επεμβάσεων με εκατοντάδες και εκατομμύρια νεκρούς (Κορέα, Βιετνάμ, Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρία, Λιβύη, Αφγανιστάν, Σομαλία κλπ.).

Ακόμη και ο Μπάιντεν δήλωσε πως δεν θα στείλει πυραύλους που θα φθάνουν στην Ρωσία καταλαβαίνοντας – ακόμη και ο Μπάιντεν– τις τραγικές συνέπειες και την ενδεχομένη πυρηνική σύγκρουση που θα προκαλούσε με την Ρωσία που προειδοποίησε τους γελοίους Αμερικάνους σε ποια επικίνδυνα μονοπάτια προχωράνε!

(β) Στον Ευρωπαϊκό χώρο δηλαδή στην υποταγμένη στους Αμερικάνους Ευρώπη, ήδη ο πρωθυπουργός του Βελγίου προειδοποίησε για τις κυρώσεις που θα έπρεπε «να αρχίσουν να παγώνουν» αλλά και του Αυστριακού Καγκελάριου που δήλωσε πως δεν θα συμμετάσχει στο εμπάργκο κατά του ρωσικού φυσικού αεριού, όπως και του Ούγγρου Πρωθυπουργού Όρμπαν που δεν συμφώνησε για τα μέτρα εναντίον των Ρώσων και από τους οποίους προμηθεύεται φυσικό αέριο και πετρέλαιο. Στην τελευταία σύνοδο της ΕΕ – 30 και 31/5– ο Όρμπαν νίκησε κατά κράτος τους θρασύδειλους Ευρωπαίους γραφειοκράτες και τις ηγεσίες των μελών–κρατών.

Επίσης μαθαίνουμε πως 30 εταιρείες– μεγαθήρια όπως η BMW, Toyota, McDonald κλπ. παραμένουν εν ενεργεία στη Ρωσική Ομοσπονδία και δεν αποχωρήσαν. Το ίδιο αφορά και την εξαγωγή σιτηρών που ελέγχεται από Ρωσία και Ουκρανία και για τα οποία σιτηρά ενδιαφέρονται πάνω απΆ όλα οι χώρες της Αφρικής και της Ασίας. Επίσης μαθαίνουμε πως το 38% των Γερμανών φοβάται μήπως δεν έχει χρήματα για την επιβίωσή του, το 24% των Βρετανών έχει κόψει ήδη ένα γεύμα και μεγάλο ποσοστό Ευρωπαίων πολιτών και εργαζομένων ανησυχούν για το εισόδημά τους.

Εάν επισκεφθούμε και την άλλη πλευρά του Ατλαντικού – ΗΠΑ– τότε θα πρέπει να αναφέρουμε και την τεράστια δυσαρέσκεια εναντίον του Μπάιντεν από την ακρίβεια των καυσίμων αλλά και των καθημερινών καταναλωτικών προϊόντων, δυσαρέσκεια που αναμένεται να καταδειχθεί στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοέμβριου 2022 όπου οι περισσότεροι προσδοκούν το Δημοκρατικό Κόμμα να έχει μεγάλες απώλειες και αντίστοιχη άνοδο των Ρεπουμπλικάνων.

Ήδη στον τομέα της προπαγάνδας των Αμερικανο/Ευρωπαίων παρατηρούνται μεγάλες αλλαγές, κόπωση και απαισιοδοξία μπροστά στις αναμφισβήτητες στρατιωτικές επιτυχίες των Ρώσων και οι οποίοι πλέον βρίσκονται στα πρόθυρα της συνολικής κατάληψης της Ν. και Ανατολικής Ουκρανίας (Υπολογίζεται πως έχουν καταλάβει το 28–30% του Ουκρανικού εδάφους). Οι Times, υπεράνω κάθε υποψίας «φιλορωσικής προπαγάνδας», παραδέχονται πως η παραγωγή και διακίνηση σιτηρών ελέγχεται από τους Ρώσους με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Στη χώρα μας, ήδη το 66% του πληθυσμού διαφωνεί με την πολιτική στην Ουκρανία και ειδικότερα με την αποστολή όπλων παρόλη την παρανοϊκή προπαγάνδα των ιδιωτικών τηλεοπτικών μέσων με «πρωτοπορία» το κανάλι της Αμερικάνικης Πρεσβείας, τον ΣΚΑΙ. Παρόλη την έξαλλη αντι/ρωσική προπαγάνδα τριών και πλέον μηνών, σημαντικά τμήματα του ελληνικού λαού δείχνουν να αντιστέκονται και να απορρίπτουν την Αμερικανική Προπαγάνδα. Είναι ίσως το πλέον ενθαρρυντικό σημείο εξέλιξης των τελευταίων μηνών στη χώρα μας. Παρόλο την μεταπρατική, νεοπλουτίστικου τύπου και επίπλαστη «δυτικομανία» μεγάλων στρωμάτων μεσοαστών και μικροαστών, ανθρώπων δηλαδή που δεν έχουν σταθερή, πιστή, ολοκληρωμένη και οργανική σχέση με την χώρα τους και την ιστορία της, ανθρώπων που γνωρίσαν την λεγομένη «Δύση» μέσω της κατανάλωσης και κάποιων τουριστικών ταξιδιών στην Εσπερία, ένα αντίστοιχα μεγάλο ποσοστό δεν εκτιμά απλώς την χώρα του –Ελλάδα– αλλά και αναγνωρίζει την βαθιά και αδιάσπαστη ψυχολογική σχέση Ελλήνων και Ρώσων λόγω Βυζαντίου, Τουρκοκρατίας, επανάστασης 1821, πρώτου δευτέρου παγκοσμίου πολέμου κλπ.

Αυτή η δεύτερη κατηγορία Ελλήνων πολιτών και κοινωνικών στρωμάτων θα αποτελέσει την «μαγιά», το πρόπλασμα της νέας «παγκοσμιοποίησης» που έρχεται και που θα πολεμήσει την Αγγλο/Σαξονική Παγκοσμιοποίηση των Αμερικανο/Ευρωπαίων. Μιας νέας, πιο δημοκρατικής, οικονομικά και κοινωνικά δικαιότερης παγκοσμιοποίησης και στην οποία θα περιλαμβάνονται τα ιστορικά κράτη των Αρχαίων Λαών της Ασίας – Κινέζοι, Ινδοί – και η πλειοψηφία των Αφρικάνικων λαών που υπέφεραν από το μαστίγιο, την ληστεία και την εξόντωση εκατομμυρίων Μαύρων που πουλήθηκαν σαν σκλάβοι ή εξοντώθηκαν. Κοντά θα βρίσκονται και οι χώρες της Λατινικής Αμερικής που υπέφεραν κυρίως από την Ισπανική Αποικιοκρατία. Απέναντι στην σημερινή Παγκοσμιοποίηση των Αγγλο/Σαξόνων Αποικιοκρατών που λήστεψαν και ρήμαξαν όλη την υφήλιο για να χρηματοδοτήσουν τον δικό τους καπιταλισμό και τον λεγόμενο Ευρωπαϊκό Πολιτισμό που στηρίχτηκε πάνω στο αίσχος της Αποικιοκρατίας, υπάρχει η προοπτική μιας νέας, δεύτερης παγκοσμιοποίησης. ¶λλωστε «Ευρώπη» και ειδικότερα «Δύση» σαν έννοιες δεν υπήρχαν πριν το 1500–1600 μ.Χ. Η Αγγλοσαξονική Παγκοσμιοποίηση φθίνει, παρακμάζει και εκφυλίζεται. Η νέα παγκοσμιοποίηση των Ιστορικών, Αρχαίων Λαών μεταξύ των οποίων και οι Έλληνες ήδη αχνοφέγγει και διαμορφώνεται άρδην πάνω στην κρίση του Προτεσταντικού Καπιταλισμού και των χρηματιστηρίων του Πλασματικού Κεφαλαίου. Θα σχηματιστεί σύντομα αυτή η νέα Παγκοσμιοποίηση, δημιουργώντας την μεγαλύτερη ρήξη στην Ιστορία του Καπιταλισμού και επαναφέροντας στο προσκήνιο της Ιστορίας τους Αρχαίους Λαούς, τους απογόνους δηλαδή των Ελλήνων, Περσών, Ινδών, Κινέζων κλπ. Αυτό ας το έχουν υπόψη τους οι σύγχρονοι απόγονοι των Γότθων, Αλαμάνων, Λομβάρδων, Βάνδαλων και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων του Ευρωπαϊκού «Βαρβαριάτου». Η εποχή τους τελειώνει, ο πολιτισμός τους παρακμάζει και θα επιστρέψουν εκεί που πραγματικά ανήκουν, στους σφαγείς Βίκινγκς και στους καταστροφείς και κτηνώδεις Έρουλους των αρχαίων Γερμανών. Κάτω από την επιφάνεια και την βιτρίνα του δήθεν «πολιτισμού» τους κρύβεται ο βάρβαρος Γότθος και ο ψυχοπαθής Αμερικάνος που κάθε 30 και 40 μέρες εκτελεί εν ψυχρώ 20–30 μικρά παιδάκια κρατώντας αυτόματο όπλο μέσα σε σχολείο. ¶λλωστε ποιος άλλος απόγονος κτηνωδών βάρβαρων θα μπορούσε να διαπράξει τέτοια ανήκουστα εγκλήματα όπως αυτά του Νταχάου, ¶ουσβιτς, Μπούχενβαλντ, Τρεμπλίνκα; Τα λησμονήσαν οι Γερμανοί; Ε τότε, τους τα θυμίζουμε!
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες