Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Νέα καταπάτηση του Συντάγματος απ' την κυβέρνηση.

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ρεσάλτο
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 07, 2023 2:03 am    Θέμα δημοσίευσης: Νέα καταπάτηση του Συντάγματος απ' την κυβέρνηση. Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Νέα καταπάτηση του Συντάγματος απ' την κυβέρνηση. Και η αιολική απάτη συνεχίζεται με αρπαγή περιουσιών στο Αιγαίο!



Πριν τα Τέμπη η κυβέρνηση σκεφτόταν εκλογές για τις αρχές Απριλίου και στο τέλος Μαρτίου 2023 το ΥΠΕΝ έτρεχε να τακτοποιήσει εκκρεμότητες. Το αποτέλεσμα ήταν να μας φορέσει το νόμο 5037/2023 (ΦΕΚ τ. Α΄, φ. 78, 28.3.2023), με θέμα "Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων, ενίσχυση της υδατικής πολιτικής - Εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για τη χρήση και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέσω της ενσωμάτωσης των Οδηγιών ΕΕ 2018/2001 και 2019/944- Ειδικότερες διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος."

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα νόμο-έκτρωμα, καθώς εκτείνεται σε ...284 σελίδες κι όποιος αναγκαστεί να τον διαβάσει πρέπει να κάνει αίτηση για επίδομα ανθυγιεινής εργασίας! Ο νόμος έχει 275 άρθρα και στο άρθρο 162 βλέπουμε μια νέα παραβίαση του Συντάγματος: με την παράγραφο 8 καταργείται εν έτει 2023 η υποχρέωση που είχε αναλάβει η πολιτεία το 2011, να έχει ολοκληρώσει τη μετεγκατάσταση του Οικισμού Ακρινής μέχρι το ...2021! Έτσι ακριβώς! "8. Η παρ. 1 του άρθρου 28 του ν. 3937/2011 (Α’ 60), κατά το μέρος που προβλέπει τη μετεγκατάσταση του οικισμού «Ακρινής του Νομού Κοζάνης» καταργείται." Αυτοί έχουν τα "κουκιά", αυτοί αποφασίζουν και διατάσσουν ό,τι γουστάρουν! Αφού δεν εφάρμοσαν το νόμο, που οι ίδιοι είχαν ψηφίσει, τον καταργούν μετά από ΔΩΔΕΚΑ (12) ολόκληρα χρόνια! Ποιο Σύνταγμα και ποιοι νόμοι; Αυτά δεν υπάρχουν στη διεφθαρμένη χώρα των Βαλκανίων! Φυσικά δεν περιμένουμε καμιά Δυκεωσήνυ να τρίψει στη μούρη των επίορκων πολιτικών τον όρκο που έδωσαν, να τηρούν το Σύνταγμα και να εφαρμόζουν τους νόμους.

Στο ακριβώς επόμενο άρθρο 163 βλέπουμε τροποποίηση του ν. 4951/2022, (ΦΕΚ Α' 129/04.07.2022), με τον οποίο επιτρέπεται η απαλλοτρίωση ιδιωτικών εκτάσεων για να μπουν αιολικά! Τον Ιούλιο 2022, στο νόμο-έκτρωμα των 173 άρθρων, είχαν ξεχάσει να συμπεριλάβουν τα γήπεδα ασφαλείας στο σκοπό της απαλλοτρίωσης! (Τα γήπεδα ασφαλείας ορίζονται ως έκταση με κέντρο τη θέση κάθε ανεμογεννήτριας και ακτίνα ίση με την ακτίνα της ανεμογεννήτριας, δηλαδή, περί τα 150 μέτρα διάμετρο, για πτερύγια 75 μέτρων).


Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 15/3/2023 ανεβαίνουν ξανά και στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Κάποιοι συστηματικοί αντιγραφείς μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!


Η σχετική διάταξη λέει "Σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Α.Π.Ε. ή/και σταθμοί αποθήκευσης, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται τα έργα δικτύων μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, κατασκευής υποσταθμών, οδοποιίας, και εν γένει κάθε κατασκευής που αφορά στην υποδομή, εγκατάσταση και λειτουργία σταθμών ηλεκτροπαραγωγής από Α.Π.Ε. ή/και σταθμών αποθήκευσης, συμπεριλαμβανομένων των γηπέδων ασφαλείας του άρθρου 21, χαρακτηρίζονται ως δημόσιας ωφέλειας που εξυπηρετούν, εκτός των άλλων, τη δημόσια ασφάλεια και υγεία και έχουν θετικές επιδράσεις πρωταρχικής σημασίας για το περιβάλλον, ανεξάρτητα από τον φορέα υλοποίησής τους. Η αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτων ή η εις βάρος αυτών σύσταση εμπραγμάτων δικαιωμάτων λαμβάνει χώρα σύμφωνα με τον ν. 2882/2001 (Α’ 17)." Είναι προφανές πως το τμήμα με κόκκινα γράμματα, που το είχαν βάλει στο ν. 4951/2022, είναι ιδιαίτερα εξοργιστικό, καθώς δεν μπορεί να υπάρχει "δημόσια ωφέλεια" από αιολικά που μπαίνουν για να στέλνουν (το άχρηστο κι επιζήμιο για το Ελληνικό δίκτυο) ρεύμα στη Γερμανία. Όσο για τη "δημόσια ασφάλεια και υγεία" και τις "θετικές επιδράσεις πρωταρχικής σημασίας για το περιβάλλον", τι να πει κανείς; Οι βουνοκορφές της Δυτικής Μακεδονίας ήδη γεμίζουν ανεμογεννήτριες κι αδειάζουν από αρκούδες, οι οποίες πλέον κόβουν αμέριμνες βόλτες ανάμεσα στα σπίτια. Προς δόξα της "ασφάλειας" των κατοίκων και των "θετικών επιδράσεων" στο περιβάλλον.

Βεβαίως η διάταξη για απαλλοτριώσεις δεν αφορά τα φωτοβολταϊκά ούτε και άλλες "Α"ΠΕ, παρά μόνο αποκλειστικά τα αιολικά. Κι αφού στις βουνοκορφές της ηπειρωτικής Ελλάδας οι εκτάσεις είναι κατά κανόνα δημόσιες κι ελάχιστες είναι αυτές που ανήκουν σε δασικούς συνεταιρισμούς, οι νησιώτες του Αιγαίου να ετοιμάζονται για απαλλοτριώσεις περιουσιών τους! Για όποιον δεν κατάλαβε, η σχετική διάταξη αποβλέπει στην αθρόα εγκατάσταση αιολικών στα νησιά του Αιγαίου, προκειμένου να στέλνουμε αιολικό ρεύμα στη Γερμανία. Μετά το κυβερνητικό ξύλο στους κατοίκους της Τήνου, που διαμαρτύρονταν για τα αιολικά, έρχεται πολύ ξύλο και στα υπόλοιπα νησιά!



Για όποιον ακόμα δεν κατάλαβε, να θυμίσουμε πως ο Όμιλος Κοπελούζου, με την προνομιακή μεταχείριση απ' την κυβέρνηση, θέλει εδώ και χρόνια να βάλει 340MW αιολικά σε Άνδρο-Τήνο-Πάρο-Νάξο και -τι σύμπτωση!- τις παραμονές της ψήφισης του ν. 4951/2022 δόθηκε απ' το ΥΠΕΝ τροποποίηση περιβαλλοντικών όρων, που προσθέτει ένα ακόμα κομμάτι αιολικών στη Νάξο. Ως γνωστόν, για τη ΝΔ "νόμος είναι το δίκιο του Κοπελούζου", αφού "το τέρας της Κηφισιάς", ανατολικά του Άλσους Συγγρού, έχει έξοδα και πρέπει όλοι να δίνουμε τον οβολό μας. Έτσι έστησε ένα χορό δισεκατομμυρίων δημοσίου χρήματος με το καλώδιο Αίγυπτος-Κρήτη, τη 2η πλωτή αποθήκη φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, τη μονάδα παραγωγής ηλεκτρισμού από φυσικό αέριο στην Αλεξανδρούπολη και τώρα με απαλλοτριώσεις για τα αιολικά στα νησιά. 46,67% και όλες τις 4 έδρες πήρε η ΝΔ στις Κυκλάδες. Ε, ας προσέχατε τι ψηφίζατε!


ΥΓ: Με την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, το ιστολόγιο φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος. Ελάχιστες αναρτήσεις θα έρθουν ακόμα κι έπειτα είναι η ώρα του αποχαιρετισμού. Όλα όσα έγραψα αυτά τα 9,5 χρόνια επαληθεύτηκαν, καθώς έσκασε πια η βαθιά σάπια ενεργειακή πολιτική των τελευταίων 20 ετών και το μάρμαρο το πληρώνουμε όλοι μας. Το ιστολόγιο δεν διάβασε ποτέ κρυστάλλινη σφαίρα, δεν έριξε χαρτιά, δεν πήγε σε καφετζούδες κι όλα όσα θα έλθουν στον ηλεκτρισμό θα τα βρείτε σε αναρτήσεις παλαιότερων ετών. Διαβάστε τις παλαιότερες αναρτήσεις, δείτε τις ετήσιες ανασκοπήσεις, το διάβασμα κάνει πάντα καλό!

ΠΗΓΗ

https://greeklignite.blogspot.com/2023/07/blog-post.html
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες