Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
H ματωμένη Παλαιστίνη, ο γελοίος ραγιάς που λέγεται Ελλάδα,

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ηλίας Παπαναστασίου
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 20, 2023 10:55 pm    Θέμα δημοσίευσης: H ματωμένη Παλαιστίνη, ο γελοίος ραγιάς που λέγεται Ελλάδα, Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
H ματωμένη Παλαιστίνη, ο γελοίος ραγιάς που λέγεται Ελλάδα, το φασιστικό Ισραήλ και η ανήθικη Προπαγάνδα της «Δύσης»




Του Ηλία Παπαναστασίου

Με τα αιματηρά γεγονότα σε βάρος του πολύπαθου λαού της Παλαιστίνης κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν θυμηθήκαμε μερικά γεγονότα, έτσι για να συνειδητοποιήσουμε το πόσο αδιάφοροι, παχυδερμικά ανήθικοι σαν λαός και γελοία σαν χώρα έχουμε γίνει.

Μέσα δεκαετίας '70, κάπου στο 1975-76, μήνας Αύγουστος και Σεπτέμβρης θυμόμαστε διαδηλώσεις στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη με το σύνθημα «Ελλάδα-Κύπρος-Παλαιστίνη Αμερικανός δεν θα μείνει!». Απίστευτες μέρες, με τεράστιες μάζες ανθρώπων να φωνάζουν υπέρ των δίκαιων, υπέρ των «βωμών και εστιών» της χώρας τους. Μαζί Έλληνες και Άραβες που έμεναν στις μεγάλες πόλεις και φυσικά Παλαιστίνιοι. Διαδηλώσεις του πάθους, με πάθος από το πάθος για το πάθος. Από έναν λαό που μόλις βγήκε από την χούντα με μια Κύπρο κατειλημμένη και κατεστραμμένη. Κάντε μια σύγκριση με το σήμερα. Λαός κατατονικός, με έντονα χαρακτηριστικά παρακμής και ανείπωτου εκφυλισμού σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του. Έχεις την εντύπωση πως έχει πάθει «Οξείας Μορφής Κρεττινίτιδα» από την φρενιτιώδη Αμερικανοποίηση που υπέστη τις τελευταίες δεκαετίες. Υπάρχει καμιά σύγκριση μεταξύ των δύο λαών που είναι οι Έλληνες σε δύο διαφορετικές εποχές; Όχι βέβαια! Και μην μου πείτε πως «άλλαξαν οι εποχές», «άλλαξαν τα ενδιαφέροντα» κλπ. γιατί τίποτα από αυτά δεν ισχύει! Ήταν η εποχή της «ακμής της ιστορικής αισιοδοξίας» και ζούμε την εποχή της παρακμής και του εκφυλισμού. Τόσο απλά.

Σεπτέμβρης 1982. Τότε γίνονται οι σφαγές χιλιάδων Παλαιστίνιων προσφύγων από τους παρακρατικούς και τον τακτικό στρατό του Ισραήλ. Οι χιλιάδες πρόσφυγες ζήτησαν άσυλο στις λεγόμενες «πολιτισμένες» χώρες και η μόνη που προσφέρθηκε ήταν η Ελλάδα του Ανδρέα Παπανδρέου που παρείχε αφειδώς κάθε είδους βοήθεια στους Παλαιστίνιους και τους υποδέχτηκε στο λιμάνι του Πειραιά με πλοίο που τους μετέφερε από την Βηρυτό και με έξοδα της Ελληνικής Κυβέρνησης. Ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου υποδέχτηκε τους Παλαιστίνιους με τον αρχηγό τους τον Γιασέρ Αραφάτ. Συγκινήθηκαν θυμάμαι χιλιάδες Ελλήνων ακόμη και δεξιών και η ατμόσφαιρα δεν ήταν μόνο συγκλονιστική αλλά κυριολεκτικά επική.

Ένας πολύπαθος λαός όπως οι Ρωμιοί –Έλληνες, Γραικοί, Νεοέλληνες, ονοματίστε τους όπως θέλετε– υποδεχόταν έναν άλλον πολυβασανισμένο, κατατρεγμένο και «εξαφανισμένο» από τον χάρτη του κόσμου λαό. Η Ιστορία όφειλε σεβασμό στους Παλαιστίνιους που μάτωναν, όφειλε όμως και στους Έλληνες που συμπαραστέκονταν παρά την αδιαφορία των Ευρωπαίων Αποικιοκρατών και των Αμερικανών Κηδεμόνων τους. Ακόμη και σήμερα, συνεχίζει η Ιστορία να ευγνωμονεί τον ελληνικό λαό και τον Ανδρέα Παπανδρέου για την συμπαράστασή του αλλά και τους Παλαιστίνιους για τον επικό ηρωισμό τους.

Γυρνώντας στο 2023 δεν μελαγχολούμε απλώς αλλά αγανακτούμε με την στάση της άθλιας Ελληνικής Κυβέρνησης που ταυτίζεται σε όλα τα σημεία με την ακροδεξιά και φασιστική στην πρακτική της Κυβέρνηση του Ισραήλ χωρίς να τολμά να κάνει την παραμικρή κριτική. Η πανάθλια Ελληνική Κυβέρνηση που ξεσήκωσε πριν 20 περίπου μήνες όλο τον κόσμο εναντίον της Ρωσίας που έκανε μια απόλυτα δικαιολογημένη στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία, καταστρέφοντας κάθε σχέση με την Ρωσία και διαπράττοντας κάθε είδους αθλιότητες σε βάρος των Ρώσων αλλά και του πολιτισμού τους απαγορεύοντάς τον. Τώρα, οι λαλίστατοι και αξιοκαταφρόνητοι αμύντορες της λεγόμενης «Φιλελεύθερης Δημοκρατίας» του Χρηματοπιστωτικού Καπιταλισμού στο Ελλαδιστάν που έγινε Αμερικανική Αποικία «πλήρους υπηρεσίας», κατάπιαν την γλώσσα τους μόλις το Ισραήλ με απίστευτη βαρβαρότητα εισέβαλλε στην Λωρίδα της Γάζας, βομβαρδίζοντας με τον πλέον κτηνώδη τρόπο ολόκληρα τετράγωνα, χιλιάδες κατοικίες, εξαϋλώνοντας το Ισλαμικό Πανεπιστήμιο και σκοτώνοντας με τον πιο βάρβαρο τρόπο εκατοντάδες παιδιά και μωρά των Παλαιστίνιων.

Τα ψέματα της Προπαγάνδας. Ταυτόχρονα, λειτουργεί η ελεεινά διαστρεβλωτική Προπαγάνδα των Μέσων Ενημέρωσης του Αμερικανισμού αλλά και των Ευρωπαϊκών και Ελληνικών υπηρετών τους. Μήπως θυμάστε τον Κορμοράνο βουτηγμένο στο πετρέλαιο στον Α’ Πόλεμο του Κόλπου εναντίον του Ιράκ του Σαντάμ Χουσεΐν; Υποστήριζαν οι λεγόμενοι «Δυτικοί» πως ο Σαντάμ Χουσεΐν είχε ανοίξει τις Πετρελαιοπηγές του και άφηνε το πετρέλαιο να χυθεί στην θάλασσα. Πρώτο Ψέμα.

Δεύτερο Ψέμα. Μήπως θυμάστε τα βρέφη στις θερμοκοιτίδες του Κουβέιτ που ο κακός Σαντάμ Χουσεΐν του Ιράκ ήθελε να σκοτώσει; Αποδείχτηκε παραμύθι η Ιστορία, η ζημιά όμως της προπαγάνδας είχε γίνει.

Τρίτο Ψέμα. Μήπως θυμάστε τα περίφημα «Χημικά όπλα» του Σαντάμ Χουσεΐν χάριν των οποίων έγινε ο Β’ Πόλεμος του Κόλπου, η εισβολή στο Ιράκ και η ανελέητη καταστροφή του με αποκορύφωμα την εκτέλεση του Χουσεΐν; Ε λοιπόν, αποδείχτηκαν παραμύθια της Χαλιμάς. Απλούστατα, χημικά όπλα δεν υπήρχαν.

Ακολουθώντας λοιπόν τα νάματα αυτής της ελεεινής Σχολής των Παλιάνθρωπων της Ψευδολογίας και της Γκεμπελικής Προπαγάνδας, σήμερα οι Οργανισμοί Ψευδολογίας που είναι τα Αμερικανικά –κατά πρώτο λόγο– και κατ’ ακολουθία τα Ευρωπαϊκά Μέσα «Ενημέρωσης», διαδίδουν τα ίδια παραμύθια για μωρά που δήθεν «φυλάκισε» σε κλουβιά η Χαμάς, για υποτιθέμενες «σφαγές» νηπίων και μωρών και άλλες τερατώδεις ψευδολογίες. Διαβάστε ένα θαυμάσιο απόσπασμα από την ιστοσελίδα της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας «Ημεροδρόμος»:

«… Καλά κρατεί ο πόλεμος της προπαγάνδας από ισραηλινά και δυτικά ΜΜΕ (ανάμεσά τους και πολλά ελληνικά), με τη διασπορά fake news, προκειμένου να δικαιολογηθεί η διαχρονική βαρβαρότητα του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ.

Μετά την κατάρριψη του ισχυρισμού ότι Παλαιστίνιοι έκλεισαν σε κλουβιά παιδιά Ισραηλινών οικογενειών που είχαν αιχμαλωτιστεί από τη Χαμάς, άλλες δύο «ειδήσεις» που κυκλοφόρησαν ευρέως τις τελευταίες ημέρες αποδεικνύεται ότι –αν δεν ήταν κατασκευασμένες– τουλάχιστον δεν είχαν περάσει από την απαραίτητη δημοσιογραφική διαδικασία της διασταύρωσης και της επιβεβαίωσης.

Η πρώτη περίπτωση αφορά την «είδηση» ότι η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, «αποκεφάλισε 40 Ισραηλινά βρέφη» κατά τη διάρκεια της επίθεσης τα ξημερώματα του Σαββάτου στο κιμπούτζ Κφαρ Αζά.

Η ψευδής είδηση αναπαρήχθη από Ισραηλινή δημοσιογράφο του καναλιού «i24» (το οποίο κατηγορείται ότι έχει στενές σχέσεις με τον Νετανιάχου) στη διάρκεια επιτόπιου ρεπορτάζ στο Κφαρ Αζά.

Ωστόσο, σύμφωνα με το «Anadolu», όταν το τουρκικό πρακτορείο επικοινώνησε τηλεφωνικά με εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού και ρώτησε για τους ισχυρισμούς, η απάντηση ήταν: «Είδαμε τα νέα, αλλά δεν έχουμε λεπτομέρειες ή επιβεβαίωση για αυτό».

Άλλωστε η ίδια η Ισραηλινή δημοσιογράφος έχει υποχρεωθεί σε αναδίπλωση, «διευκρινίζοντας» σε ανάρτησή της στο X ότι η πληροφορία δεν είχε προέλθει από δική της έρευνα/αυτοψία, αλλά από κάποιον «Ισραηλινό στρατιώτη»…

Η δεύτερη είδηση αφορά την περίπτωση της Γερμανοεβραίας Σάνι Λουκ. Αρχικά είχε μεταδοθεί ότι η κοπέλα συμμετείχε σε μουσικό φεστιβάλ που δέχθηκε την επίθεση της Χαμάς, μέλη της οποίας τη «βίασαν» και στη συνέχεια τη «δολοφόνησαν».

Ωστόσο η ίδια η μητέρα της νεαρής κοπέλας δήλωσε χθες ότι έλαβε μήνυμα που αλλάζει τα δεδομένα. «Τώρα έχουμε στοιχεία ότι η Σάνι είναι ζωντανή, αλλά έχει σοβαρό τραύμα στο κεφάλι και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Κάθε λεπτό είναι κρίσιμο», δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα «Bild», η μητέρα της Ricarda.

Μάλιστα, οι νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η νεαρή νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένη, σε νοσοκομείο στη Γάζα!»

Εάν διαλογιστεί κανείς για όσα έχουν υποφέρει οι Παλαιστίνιοι 75 χρόνια τώρα από το 1948, τότε ας αναρωτηθεί εάν ένας λαός που ουσιαστικά δεν υπάρχει, δεν «υφίσταται» νομικά και δεν αναγνωρίζεται σαν οντότητα από όλη την λεγόμενη «Πολιτισμένη Ανθρωπότητα» και φυσικά δεν «υπάρχει» για καμιά Οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως αφειδώς δίνει η τελευταία εκατοντάδες δισεκατομμύρια στον άθλιο απατεώνα Ζελένσκυ και στην αθλιότερη Κυβέρνησή του, των καταχραστών και κομπιναδόρων, ας αναρωτηθεί λοιπόν εάν ένας τέτοιος λαός όταν του στερείς τα πάντα και περιορίζεις σαν φυλακισμένους 2,3 εκατομμυρίων Παλαιστίνιους, έχει δικαίωμα στην Επανάσταση για την Εθνική του Ύπαρξη. Ας διαβάσουμε ένα απόσπασμα από την ιστοσελίδα Info-war για τα απάνθρωπα και κτηνώδη μέσα που χρησιμοποιεί το Ισραήλ για να αποστερήσει από τους Παλαιστινίους όχι μόνο τα φάρμακα, την εργασία ή την μόρφωση, αλλά τα στοιχειώδη της επιβίωσης όπως τα τρόφιμα και το νερό.

« Ακόμα χειρότερα, το πρόβλημα που βρίσκεται πίσω από αυτή την ανισότητα δεν είναι η έλλειψη νερού, αλλά η εκούσια πολιτική του Ισραήλ να μην μοιράζεται με τον υπό κατοχή πληθυσμό το πλεόνασμά του. Όπως περιγράφει η έκθεση της B’ Tselem, το Ισραήλ έχει γίνει τις τελευταίες δεκαετίες μια «υπερδύναμη» στον τομέα του νερού. Μέσω της αφαλάτωσης, αλλά και συστημάτων ανακύκλωσης των λυμάτων για χρήση στην ύδρευση καλλιεργειών, έχει επιτύχει να παράγει ετήσια πάνω από διπλάσιο όγκο νερού από όσο μπορούν να παράξουν οι φυσικοί πόροι που κατέχει.

Η μέση ημερήσια κατανάλωση των Ισραηλινών είναι 247 λίτρα (στοιχεία 2020), μεγαλύτερη από αυτήν των Ευρωπαίων (144 λίτρα το 2018). Το 50% της συνολικής παραγωγής νερού του Ισραήλ προορίζεται για αγροτική χρήση, το 43% για οικιακή και μόλις το υπόλοιπο 7% παρέχεται στους Παλαιστίνιους. Στον αντίποδα, οι Παλαιστίνιοι υποφέρουν απίστευτα.

Μόλις το 36% των Παλαιστίνιων της Δυτική Όχθης έχουν καθημερινή πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό. Το 47% έχει τρεχούμενο νερό λιγότερες από 10 ημέρες τον μήνα, ενώ το 92% χρησιμοποιεί δεξαμενές νερού στις ταράτσες των σπιτιών και οικιακές αντλίες για να ανταπεξέλθει στην έλλειψη. Σε μία περιοχή που πλήττεται ήδη από την κλιματική αλλαγή, με τις συνθήκες να αναμένεται να επιδεινωθούν άμεσα, τέτοιου είδους έλλειψη σε τρεχούμενο νερό είναι το λιγότερο εγκληματική».

Εάν λοιπόν, παραθέτοντας όλα τα παραπάνω, αναρωτιέται κάποιος για ποιον λόγο επαναστατούν και εξεγείρονται οι Παλαιστίνιοι με κάθε μέσο, τρόπο και οδό, τότε ας τοποθετήσει τον εαυτό του στο «επίπεδο διαβίωσής τους» και ας ρωτήσει τον ίδιο του τον εαυτό εάν θάπρεπε να εξεγερθεί ή να συνεχίσει να είναι ζωντανός-νεκρός ένας λαός χωρίς καμιά δυνατότητα επιβίωσης. Ας αναρωτηθεί ο εθελόδουλος, ραγιάς και πλήρως παραδομένος και υποταγμένος Νεοέλληνας εάν αυτό θεωρείται «ζωή» άξια του ονόματός της ή αργός θάνατος που κανένας, «ανθρωπινής υπόστασης άνθρωπος» δεν ανέχεται.

Ας αναρωτηθεί ο Ρωμιός που διάγει το τελευταίο πλέον στάδιο της ιδιωτείας του, αυτό του «Ιδιώτη» από όπου προέρχεται το Αγγλοσαξονικό Idiot ή αλλιώς, «ηλίθιος» νεοελληνιστί, εάν θα πρέπει να δίνει απόλυτη πίστη στα «Ιερά και τα Όσια» της Ολοκληρωτικού χαρακτήρα Προπαγάνδας των Μέσων «Ενημέρωσης» ή να βάλει το μυαλό του –επιτέλους...– να λειτουργήσει, έστω και με μορφή «διαλειμματικού χαρακτήρα»; Εάν αποδέχεται όχι απλώς να έχει πατρίδα μεταλλαγμένη σε Αμερικανική Αποικία, όπως δυστυχώς η σημερινή Ελλάδα, αποδεχόμενος επεμβάσεις των Αμερικανών με τα δύο αεροπλανοφόρα τους και τις ειδικές μονάδες κομάντο εναντίον των Παλαιστίνιων, με κίνδυνο δηλαδή να εμπλακεί ο ίδιος εφόσον φημολογείται πως ελληνικό πολεμικό πλοίο συνοδεύει τα δύο Αμερικανικά Αεροπλανοφόρα με ανάλογο κίνδυνο αντιποίνων εκ μέρους της Χαμάς ή της Χετζμπολάχ και πιθανόν του Ιράν, τότε, λοιπόν, μετά από όλα τα παραπάνω μήπως σκέφτεται να πει και ένα «όχι» στους Αμερικανούς Αποικιοκράτες, Κυβερνήτες της 51ης Πολιτείας των ΗΠΑ που λέγεται Ελλάδα;

Δεν έχουμε ιδιαίτερες απαιτήσεις για «ηθική συμπαράσταση» και «αναγνώριση των δικαίων του Παλαιστινιακού λαού» από τους Ρωμιούς ραγιάδες που ψηφίζουν σε ποσοστό 55,02% τον Μπέο του Βόλου, σε ποσοστό 41,37% τον καταστροφέα της Θεσσαλίας Αγοραστό, και σε ποσοστό 41,35% τον «επιτυχημένο» Δήμαρχο Μπακογιάννη και οι οποίοι Ρωμιοί, ούτε διαδηλώνουν ούτε απεργούν ούτε ψηφίζουν στις εκλογές (Η συμμετοχή τους στις τελευταίες Αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν 52,50%). Με άλλα λόγια, τυπικά δεν είναι πολίτες αλλά αγοραστές τροφίμων από την Λαϊκή, τηλεθεατές Τηλεοπτικών Σταθμών «εξαΰλωσης εγκεφάλου» και μεταμεσονύκτιοι υπνοβάτες ερωτικών ονειρώξεων με την απέναντι γειτόνισσα. Ουσιαστικά ποτέ δεν ήσαν πολίτες, όμως, τυπικά τουλάχιστον, ασκούσαν κάποια δικαιώματα όπως της ψηφοφορίας. Σήμερα, για να μην «χάνουν χρόνο», ασχολούνται με σοβαρότερα θέματα όπως αυτά που προαναφέραμε, φθάνοντας στην κατάσταση της «Ανοϊκής Άνοιας», υποβαθμίζοντας δηλαδή ακόμη και την άνοια. Όπως έχετε καταλάβει, μεγαλουργούν οι Ρωμιοί...

Για να μην ξεχνιόμαστε, είμαστε υποχρεωμένοι να αναφερθούμε στο ΚΚΕ για την εξαιρετική πολιτικά, αξιοπρεπέστατη ηθικά και μεγαλειώδη κοσμοθεωρητικά στάση του, στάση πλήρους συμπαράστασης σε έναν λαό πολυβασανισμένο, ματωμένο και «εξαφανισμένο» από τον Παγκόσμιο Χάρτη εξαιτίας του Ιμπεριαλισμού Αμερικής, Ισραήλ και Ευρωπαίων. Είναι άξιο συγχαρητήριων και παράδειγμα προς μίμηση, φάρος αισιοδοξίας και μαχητικότητας, δύναμη αντίστασης και αλληλεγγύης. Έσωσαν την τιμή του αλληλέγγυου προς τους Παλαιστινίους και τα δίκαιά τους, τμήματος του ελληνικού λαού.


Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες