Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η αντιπολίτευση του Facebook

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Νοέ 08, 2019 5:31 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ και η αντιπολίτευση του Facebook Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η αντιπολίτευση του Facebook
Του Ηλία Παπαναστασίου




Γράφαμε σε πρόσφατα άρθρα μας αναρτημένα στις φιλόξενες στήλες του ΡΕΣΑΛΤΟ πως ο ΣΥΡΙΖΑ ελλείψει σοβαρής συγκροτημένης και ολιστικής αντιπολίτευσης θα καταφύγει σε κοινοτοπίες, κάθε είδους ανοησίες της Πολιτικής Ορθότητας και των ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΩΝ ιδεοληψιών.

Το τελευταίο δεκαπενθήμερο είχαμε την «Επαναστατική αναγέννηση» του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της ταινίας Joker και των «Ταξικών ανισοτήτων» που προβάλλει, όπως τουλάχιστον μας ενημέρωσε ο μέγας αναλυτής και επεξεργαστής της επαναστατικής θεωρίας κ. Τσίπρας, πολιτικός –πρότυπο αριστερής συνέπειας και αντίστοιχης σοβαρότητας.


Συνεχίσαμε με το «αμφισβητησιακό χορευτικό σκετς» των (δήθεν) μαθητριών που προσπάθησαν να γελοιοποιήσουν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Θελημένα ή αθέλητα, συνειδητά ή ασυνείδητα, κατήγγειλαν έναν ολόκληρο λαό γελοιοποιώντας τον που τόλμησε να πολεμήσει τον Ιταλικό Φασισμό στα βουνά της Πίνδου.

Για φανταστείτε τι σημαίνει να γελοιοποιείς έναν λαό που πολέμησε τον Φασισμό και μάλιστα με «αντιμιλιταριστικές» και «αντιφασιστικές» χορευτικές καρικατούρες.

Σαν γνήσιες ΣΥΡΙΖΑΙΙΕΣ ήσαν και αγράμματες μη γνωρίζοντας πως οι Monty Pythons σατίριζαν την Βρετανική Γραφειοκρατία και όχι τον οποιονδήποτε «Μιλιταρισμό». Άλλωστε οι ίδιοι οι Monty Pythons χρίστηκαν γονυπετείς Ιππότες από τον διάδοχο του Βρετανικό Θρόνου (Για να μην ξεχνιόμαστε).

Το τελευταίο κατόρθωμα των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ ήταν η πρόταση του ανεκδιήγητου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιαννούλη με αφορμή την πρόταση για Barbecue έξω από Spot προσφυγών.

Το πρόβλημα δεν είναι η πρόταση αυτή καθαυτή – ευκαιρία βρήκε ο αστείος Γιαννούλης– αλλά η προσπάθεια της Λούμπεν Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ να προσαρμόσει όλο το πολιτιστικό οπλοστάσιο και τρόπο ζωής του Ελληνικού Λαού στις συνειδητές ή ασυνείδητες απαιτήσεις Ισλαμιστών αλλοδαπών και με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Δεν λογαριάζουν οι άθλιοι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ
τους ποταμούς αίματος των Ευρωπαϊκών λαών και του Ελληνικού λαού συμπεριλαμβανομένου για την δημοκρατικότητα και κοσμικότητα της κοινωνίας και του κράτους τους αλλά αντίθετα προέχει η «διακριτικότητα» που πρέπει να δείξει η ελληνική κοινωνία και γιατί όχι η προσαρμογή της στις θρησκευτικές ιδιαιτερότητες του Ισλάμ.

Αντιπολίτευση της εικόνας ή των εντυπώσεων και του φαίνεσθαι, η αντιπολίτευση σαν θέαμα ή το θέαμα της αντιπολίτευσης και σύνολο εντυπώσεων για το Facebook ή το Twitter, πιασάρικες ατάκες και παράσταση εικόνων, κινήσεων και θεατρινισμών στα πλάνα και πάνελ της τηλεόρασης συν Λούμπεν φασιστικός οχετός χαρακτηρισμών για όσους διαφωνούν, γαρνιρισμένων με μπόλικη σάλτσα «αντιφασισμού» και «αντιξενοφοβίας».

Εάν η αποθέωση της παρακμής του Αστικού Πολιτισμού είναι η μανιακή εγκαθίδρυση της εικονικής πραγματικότητας και γενικότερα της εικόνας, αυτή εκφράζεται σχεδόν αποκλειστικά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν λείπει η Τάξη
δηλαδή το ταξικό και δημοκρατικό πατριωτικό κριτήριο περισσεύει η «μαγεία» της εικόνας και των ψευδο-αριστερών κλόουν. Σαν σύγχρονες Μαρίες Αντουανέττες, οι αγύρτες του ΣΥΡΙΖΑ και γνωστοί αριστούχοι της απάτης, μη έχοντας να προτείνουν ουσιαστικές και βελτιωτικές προτάσεις ριζικού χαρακτήρα, απευθυνόμενοι στον λαό ουσιαστικά του λένε «Εάν δεν έχετε ψωμί, φάτε παντεσπάνι δηλαδή εικόνες και πομφόλυγες».

Απέναντι σε αυτό το αξιοθρήνητο και γελοίο θέαμα «αντιπολίτευσης» a la ΣΥΡΙΖΑ
υπάρχει κυρίως η αντιπολίτευση του ΚΚΕ και η οποία παρόλη την ταξικότητα, σοβαρότητα και αξιοπρέπειά της δείχνει κάποιες στιγμές να προσβάλλεται από τον ιό του ΣΥΡΙΖΑ. Ας προσέξουν ειδικότερα τα φιλικά προς το ΚΚΕ sites να μην επηρεάζονται εύκολα από την παρακμιακή επιδημία του ΣΥΡΙΖΑΑΙΚΟΥ ιού. Εάν παίξουν στο γήπεδο του Μηδενισμού και της ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΗΣ ιδεολογικής Λουμπεναρίας σίγουρα θα χάσουν γιατί αυτό το γήπεδο ανήκει αποκλειστικά στον ΣΥΡΙΖΑ. Ας προσέξουν και το τονίζουμε με μεγάλο σεβασμό και φιλική/συντροφική διάθεση.

Απεναντι λοιπον στην ΣΥΖΑΙΙΚΗ γελοιοτητα «αντιπολιτευσης»
χρειαζεται μια συνολικη και ριζικη αντιπολιτευση που εχει σαν κυριο κορμο σημερα το ΚΚΕ και πιθανον καποιον νέο φορεα δημοκρατικου, πατριωτικου και σοσιαλιστικου χαρακτηρα…Αλλα και ο φορεας θα χρεαστει «ιμαντα μεταβιβασης» η Ιδεολογικο Μηχανισμο και αυτος δεν είναι παρα ο Τηλεοπτικος Σταθμος. Όταν η μεγαλη μαζα του ελληνικου λαου ενημερωνεται από τα Τηλεοπτικα/Διαδικτυακα Μεσα Μαζικης Ενημερωσης και πολύ λιγοτερο από τα καθημερινα εντυπα και εφημεριδες πρεπει να στρεψουμε την προσοχη μας στην Ιδρυση Τηλεοπτικου Σταθμου, όπως επανειλλημενα εχουμε αναφερθει, αρχικα- λογω κοστους – σε τοπικο η περιφερειακο επιπεδο και μακροπροθεσμα σε πανελλαδικο.

Ας στραφεί λοιπόν η προσοχή
στην οργάνωση ενός συνολικού Σχεδίου Αντιπολίτευσης Ολιστικού χαρακτήρα και το οποίο με την πιθανή ίδρυση νέου πολιτικού φορέα και μεσοπρόθεσμα τηλεοπτικού σταθμού θα μπορούσε να διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο.

«Οι καιροί ου μενετοί»
έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες και ίσως για πρώτη φορά παρουσιάζεται μια συνολική ευκαιρία αποδόμησης των φιλελευθέρων οικονομικο-κοινωνικών πολιτικών και της κοσμοπολίτικης παγκοσμιοποίησης, απομυθοποίηση και αποδόμηση που θα περιλαμβάνει και τους δυο φορείς της ελληνικής και διεθνούς κυρίαρχης τάξης, τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ.

Απέναντι στην Σκύλλα του ΣΥΡΙΖΑ η την Χάρυβδη της ΝΔ
δεν επιλέγουμε έναν από τους δυο η – φευ- την επάνοδο του χρεωκοπημένου και Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ αλλά μια ριζικά διαφορετική πολιτική σε όλους τους τομείς και φυσικά ανάλογο Πολιτικό Φορέα.

«Εν αρχή ην η Πράξις» έλεγε ο Γκαίτε και να μην το λησμονούμε ποτέ!


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες