Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Mια σκηνή, τουλάχιστον 1000 λέξεις για εμένα

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΣΤΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 14, 2020 6:30 pm    Θέμα δημοσίευσης: Mια σκηνή, τουλάχιστον 1000 λέξεις για εμένα Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Mια σκηνή, τουλάχιστον 1000 λέξεις για εμένα




Όλα τα σκιάζει ο κοροναϊός. Εγώ κλεισμένος και απελπισμένος από τους πάντες και τα πάντα, στο «διϊημέρισμά μου» που λέει και ο Χαζηχρήστος και επιβάλλει ο Χαρβελιάς.

Ανοίγω το χαζοκούτι να δω την ακολουθία του Νυμφίου «τῆς κρατικῆς ἡμῶν τηλεοράσεως, Μεγάλη Δευτέρα, Μητρόπολις Ἀθηνῶν», ο Επίσκοπος στο παραθρόνι, ωραίες ψαλμωδίες, κου λου που, κου λου που....


Φτάνει η ώρα να πουν κάποια δοξαστικά (δεν τα ξέρω πώς τα λένε στην εκκλησιαστική γλώσσα) κατεβαίνει ο επίσκοπος από το παραθρόνι, στέκει λίγο μπροστά στο Νυμφίο , ευλογά την άδεια εκκλησία «μέ πόνο ψυχῆς» και ξανακάθεται στο θρονί του Οι συμπροσευχόμενοι μαζί του μπροστά στο Νυμφίο, ένας παπάς και ένας διάκος, προσκυνάνε τον Νυμφίο και πάνε στις θέσεις τους.

Καλά θα μου πεις τι ψάχνω, που δεν προσκύνησε ο επίσκοπος και προσκύνησε το κατώτερο παπαδαριό το Νυμφίο. Μα γιατί παραξενεύομαι σχεδόν πάντα έτσι δεν γίνεται; Οι δεσποτάδες ... άλλο έχουν να προσκυνήσουν: την εξουσία τις ίντριγκες, την πολιτεία, την διαπλοκή για μια καλύτερη Μητρόπολη (δεν θα πω τον μαμωνά μέρες που είναι) και σπανίως το Χριστό και το λαό και αυτό, με μέτρο, μην κακομαθαίνουν.

Προτάσεις προς την Αρχιεπισκοπή

Να τιμωρηθούν ο διάκος και ο παπάς που χαλούν τη σούπα του Δεσπότη και όλοι οι παρόμοιοί τους ακόμα και προληπτικά.

Να ασπαζόμαστε τις εικόνες με τους αγκώνες (κατά πως μας έδειξε ο Κούλης).

Να συζητηθεί σοβαρά, να μεταλαβαίνουμε με πλαστικά και αποστειρωμένα κουταλάκια, τόσο αποστειρωμένα και πλαστικά όσο και η πίστη μας.

Να τιμωρηθεί ο παπάς των φτωχών στο Κουκάκι που κοινωνάει (ακούς εκεί, να μην πάει στο αυτόφωρο και να επιδιώκει κανονική δικάσιμο και να αναγκάσει τον Αρχιεπίσκοπο να πει άλλο συνάθροιση και άλλο Θεία Κοινωνία). Τώρα πώς θα τα μπουρδουκλώσετε, πώς θα τον στοχοποιήσετε, άσε που ξυπνάνε και μερικοί πιστοί και δυσκολεύεται η όλη φάση.

Nα αποδοκιμάσετε μετά βδελυγμίας τους Μητροπολίτες που ελαφρώς διαφοροποιήθηκαν, Κυθήρων και Κερκύρας αλλά τα μάζεψαν. Και αυτός ο Πειραιώς πού έμαθε νομικά; εδώ έχουμε ένα μόνο νόμο, του 3ου Ράϊχ.

Nα μη μοιραστεί το Άγιο Φως πόρτα πόρτα (για έξοδα είμαστε τώρα). Υπάρχει κίνδυνος να μολυνθούν οι υπάλληλοί σας λαϊκοί και παπάδες (άλλο είναι οι ντελιβεράδες).

Να παίρνουν μπόνους οι ρουφιάνοι λαϊκοί ή δημοσιογράφοι που «δίνουν» τους παπάδες και πατεράδες που κοινωνάνε τα παιδιά τους.

ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Να επιταχυνθεί η με τα τσιπάκια παρακολούθηση δια την
«Εθνικήν ἡμῶν Ὑγείαν, Σωτηρίαν καί κάθε γερμανό – εὐρωπαϊκήν Ἀρετήν»!!!.

Να μην έρχονται οι πιστοί στο Ναό (διά παντός), αρκεί να ανάβουν το κερί ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΟΒΟΛΟ ΤΟΥΣ με την κάρτα από το σπίτι τους. Τι θέλετε, να γνωριστούν μεταξύ τους, να κουβεντιάζουν, να ελπίζουν, να συμπορευτούν και αντιληφθούν την δύναμή τους; Άντε να τους μαζέψεις μετά.

Αυτά καταρχήν. Θα βρείτε και άλλα, αν συμβουλευθείτε τους πολιτικούς μας, κάτι Χαρδαλιάδες, Αδώνιδες, Κούληδες Τσίπρες κλπ. Αυτοί ξέρουν καλά τη διοίκηση της αγέλης, την μαθαίνουν τόσα χρόνια.

Και εσείς καλά τα πάτε αλλά εκσυγχρονιστείτε λιγάκι!


Μην νομίζετε ότι είμαι κανένας Θεούσος και θα έτρεχα στις ακολουθίες.

Δικαιολογία θα έψαχνα για τον εαυτό μου, τώρα μου την προσφέρετε απλόχερα.

Σας υπόσχομαι ότι δεν θα ξανανοίξω το χαζοκούτι ούτε καν να δω τα διαγγέλματά σας, να εκνευρίζομαι και να τα παίρνω στο κρανίο και θα πώ στο Θεό «τι θες από μένα, αυτοί δεν έχουν το Θεό τους».

Βλέπετε υπάρχει η στοιχειώδης λογική και η άτιμη παρατηρητικότητα και η αισθητική που δεν με αφήνει να «αγιάσω», δηλαδή κατά την κρατούσα άποψη, να κοιμάμαι μακαρίως για τα τεκταινόμενα, Μακαριώτατε .


Μακαριώτατε καλή Ανάσταση σε όλους μας
και πρώτα πρώτα σε Σας!


Αν και δεν την βλέπω για κανένα μας.

Ακολουθεί και άλλη Σταύρωση, «οικονομική»! Και εκεί θα έχετε ρόλο, μάλλον δύο ρόλους:

Να επουλώσετε κάπως τον πόνο. ΘΕΑΡΕΣΤΟΝ!

ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ να κατευνάσετε το πλήθος, μην τυχόν και αλλάξει
τίποτα και πάμε λίγο προς τον Χριστό και τον Άνθρωπο.

Καλά οι αριστεροί λουφάξανε, δεν ζητάνε τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών γιατί δεν έχουν και δεν θέλουν πολίτες, θέλουν ψηφοφόρους. Με κάποιο τρόπο εκδικούνται την εκκλησία, και καλά κάνουν, μετά τα τόσα που τραβήξαν τόσα χρόνια από σας.

Αλλά τα παιδιά σας, η Δεξιά του Υψίστου, να σας την φέρει έτσι;

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες