Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Το KINAΛ και ο γκρεμός που θα καταπιεί τον ΣΥΡΙΖΑ

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ηλίας Παπαναστασίου
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Δεκ 12, 2021 1:13 am    Θέμα δημοσίευσης: Το KINAΛ και ο γκρεμός που θα καταπιεί τον ΣΥΡΙΖΑ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το KINAΛ και ο γκρεμός που θα καταπιεί τον ΣΥΡΙΖΑ




Του
Ηλία Παπαναστασίου


Μετά την τεράστια προσέλευση των ψηφοφόρων για τις εκλογές Προέδρου του ΚΙΝΑΛ – 270.000 συγκριτικά με τους 212.000 του 2017, αύξηση 35%– και πριν την τελική φάση του αγώνα διαδοχής μεταξύ Ν. Ανδρουλάκη και Γ. Παπανδρέου μπορούμε να βγάλουμε μερικά συμπεράσματα:

Ο Α. Λοβέρδος συγκέντρωσε ένα σημαντικότατο ποσοστό της τάξης του 26% όλων των ψηφισάντων (περίπου 70.000 ψήφοι) ερχόμενος πρώτος στην Αττική αλλά δεύτερος και τρίτος σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ο Ανδρουλάκης πήγε εξαιρετικά καλά, επιβεβαιώνοντας σε μεγάλο βαθμό προγνωστικά υπέρ του. Παρόλες τις ανοησίες που σερβίρει ο πανικοβλημένος ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά δεν υπήρξε καμμιά «διάψευση» των σφυγμομετρήσεων. Όσοι παρακολουθήσαμε τις σφυγμομετρήσεις οι περισσότερες εξ αυτών τοποθετούσαν τον Ανδρουλάκη μεταξύ των δυο πρώτων και μερικές τον υπολόγιζαν πρώτο.

Όπως φάνηκε, υπήρξε μεγάλη προσέλευση για δυο βασικούς λογούς: 1) Εξαιτίας των προσδοκιών μεγάλων τμημάτων των ψηφοφόρων της Κεντροαριστεράς να επανέλθει το ΠΑΣΟΚ σαν βασικός πρωταγωνιστής των εκλογικών και πολιτικών εξελίξεων αλλά και 2) εξαιτίας της απογοήτευσης μεγάλων τμημάτων των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και ουσιαστικά «ανέβασαν» τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία για πέντε χρόνια εκτοξεύοντας τον ΣΥΡΙΖΑ από το μηδαμινό 4,7% (2009) στο 36,3% (2015). Ουσιαστικά, αυτοί οι ΠΑΣΟΚΟΙ ψηφοφόροι έδωσαν την εξουσία στο ΣΥΡΙΖΑ, τον στήριξαν αλλά μετά τις αθλιότητες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτικά άθλια και ελεεινή στάση του Τσίπρα, ειδικότερα τα δυο τελευταία χρόνια, νιώθουν απογοητευμένοι και το χειρότερο, προσβεβλημένοι. Έχοντας νιώσει στο πετσί τους – πολλοί από αυτούς – τον πολιτικό ρατσισμό σταλινικής προέλευσης του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους ΠΑΣΟΚΟΥΣ ψηφοφόρους και τους οποίους ο πολιτικά ελεεινός ΣΥΡΙΖΑ τους χρησιμοποίησε για να γίνει Κυβέρνηση αλλά τους «έγραψε στα παλαιοτέρα των υποδημάτων του» όταν ήταν να τους δεχθεί στα κομματικά γραφεία, έφτασαν στα πρόθυρα της αγανάκτησης και της οργής και βλέποντας «αχτίδα ελπίδας και επιστροφής» του ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες βδομάδες, αναθάρρησαν και «έπνιξαν» κυριολεκτικά τα εκλογικά κέντρα του ΠΑΣΟΚ καταγράφοντας 500 ψηφοφορίες το λεπτό (!). Αυτοί οι ψηφοφόροι χωρίς να είναι δεδομένοι για κανένα κόμμα, είναι σίγουρο πως θα προκαλέσουν απώλειες – σε συντριπτικό ποσοστό – στον ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας απωλέσει το 25% των ποσοστών του 2019 κυμαίνεται σχεδόν σε όλες τις δημοσκοπήσεις σε ποσοστά που κυμαίνονται μεταξύ 21–24% συγκριτικά με το 31,5% που συγκέντρωσε στις 7/7/2019. Άγνωστο – ακόμη – το ποσοστό που θα καταλήξει σε άλλα κόμματα, κυρίως στο ΠΑΣΟΚ, όμως ασχέτως της αδυναμίας υπολογισμού για το πού θα πάνε, γνωρίζουμε πολύ καλά από πού θα φύγουν, όπως το γνωρίζει πολύ καλά ο ΣΥΡΙΖΑ που «έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια» κάνοντας γελοίες δηλώσεις αλλά και ταυτόχρονα γνωρίζοντας πολύ καλά πως θα αρχίσει να «αδειάζει» από ψήφους ΠΑΣΟΚων που ξεγέλασε με απίστευτα ψέματα και άθλιες υποσχέσεις.

Ακόμη και φιλικοί προς τους Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ δημοσκόποι, αρθρογράφοι και βουλευτές τον κατηγορούν ευθέως τον Τσίπρα είτε πως «Είναι ο αφανής ηττημένος» (Λακόπουλος), είτε πως «Θα έχει μεγάλες διαρροές προς το ΠΑΣΟΚ με κέρδη για τον Μητσοτάκη» (Ν. Μαραντζίδης) είτε πως «Θα έχει σοβαρότατο ανταγωνιστή στο πρόσωπο του Ν. Ανδρουλάκη» (Στ. Κούλογλου).

Σε προηγούμενο άρθρο μας γράφαμε πως «Σε καμμιά περίπτωση υποψήφιου δεν θα είναι κερδισμένος πάρα μόνο χαμένος ο ΣΥΡΙΖΑ». Εάν εκλεγεί ο Ανδρουλάκης με τις ψήφους του Λοβέρδου δεν θα είναι τόσο αφελής ή πολιτικά ηλίθιος να αλληθωρίζει προς τον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζοντας τον αντι–ΣΥΡΙΖΑΙΙΣΜΟ των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ και ειδικότερα αυτών του Λοβέρδου από τον οποίο θα εξαρτηθεί για να βγει Προέδρος. Ο αρκετά έξυπνος Ανδρουλάκης απέκλεισε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, προκαταβολικά.

Εάν εκλεγεί ο Παπανδρέου και αποφασίσει να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ – ο ίδιος βέβαια μιλά για αυτόνομη πορεία του ΠΑΣΟΚ και όχι συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ – εάν λοιπόν κάνει το μεγαλοφυές ατόπημα να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ – στη περίπτωση που εκλεγεί – θα κάνει το μεγαλύτερο δώρο, δώρο δεκαετίας, στον Μητσοτάκη στέλνοντας την μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων των Λοβέρδου και Ανδρουλάκη αντίστοιχα, κατευθείαν στην αγκαλιά της Νέας Δημοκρατίας. Όποιος δεν έχει καταλάβει τον βαθμό απέχθειας και αηδίας που διακατέχει την συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ για τον Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ, απλά ζει αλλού και όχι στην Ελλάδα. Αλλά και όποιος δεν έζησε τον ΣΥΡΙΖΑ από κοντά, ούτε αυτός μπορεί να καταλάβει τον βαθμό τοξικότητας και πολιτικής αηδίας που αποπνέει η Λουμπεναρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ν. Ανδρουλάκης έχει μεγάλη διεισδυτικότητα σε νέους, νέους επιστήμονες, ελευθέρους επαγγελματίες και γενικότερα στρώματα που «σαγηνεύτηκαν» από την «Κίρκη της Πολιτικής Απάτης» που λέγεται Τσίπρας. Αρκετά ευφυής και σχετικά άφθαρτος, θα μαζικοποιήσει το ΠΑΣΟΚ – όπως προβλέπεται – και θα χτυπήσει τον πολιτικά άθλιο Τσίπρα στο «μαλακό του υπογάστριο», την νεολαία και τα ηλικιακά γκρουπ από 18 έως 40 ετών. Κανένας δεν μπορεί να προσδιορίσει ακόμη ποσοτικά τα δεδομένα μέχρις ότου οι πρώτες δημοσκοπήσεις μετά την εκλογή Προέδρου δώσουν ένα στίγμα. Αυτό όμως που θεωρούμε δεδομένο είναι το «εκλογικό βάραθρο» που χάσκει και χαίνει μπροστά στα γουρλωμένα ματιά των πανικόβλητων ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ και όπως όλοι οι Λούμπεν «Λαθρεπιβάτες της Ιστορίας» θα πέσει στο βάραθρο που ο ίδιος άνοιξε και μάλιστα χωρίς αλεξίπτωτο.
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες