Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Οι αυξανόμενες απειλές της Τουρκίας, η Ουκρανία και ο εθνομη

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ηλίας Παπαναστασίου
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 24, 2022 8:29 am    Θέμα δημοσίευσης: Οι αυξανόμενες απειλές της Τουρκίας, η Ουκρανία και ο εθνομη Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι αυξανόμενες απειλές της Τουρκίας, η Ουκρανία και ο εθνομηδενιστής Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ



Του Ηλία Παπαναστασίου


Οι εξελίξεις στην Ουκρανία και Ρωσία είναι ταχύτατες όμως θα μας απασχολήσουν σε επόμενο άρθρο μας. Προς το παρόν, θα ασχοληθούμε με την Τουρκική απειλή και την διασύνδεσή της με την Ρωσο–ουκρανική κρίση.

Δεν περνάει μέρα ή βδομάδα, δεκαπενθήμερο και μήνας που να μην έρχεται «κατακέφαλα» η απειλή – ή απειλές – της Τουρκίας εναντίον της χώρας μας. Ένα διαρκές πολυβολητό απαιτήσεων και διεκδικήσεων, πέρα από κάθε φαντασία. Ας δούμε τα γεγονότα.

(α) Το τελευταίο διάστημα, τα απειλητικά σύννεφα επικεντρώνονται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ανεξαρτήτως μεγέθους και πληθυσμού. Ενώ μέχρι πρόσφατα και αρχίζοντας από το 1995 – όταν η Τουρκική Εθνοσυνέλευση ψήφισε το Casus belli (Αιτία πολέμου) εναντίον της χώρας μας στην περίπτωση που η Ελλάδα προχωρήσει στην ανακήρυξη, όπως δικαιούται, των 12 μιλίων ως όριο των χωρικών υδάτων– η προσοχή ήταν στραμμένη στις βραχονησίδες (152 τον αριθμό) που σύμφωνα με την Τουρκία, έχουν «ασαφές καθεστώς» κυριαρχίας, το τελευταίο διάστημα η Τουρκική διεκδικητικότητα αναβαθμίστηκε στον υπέρτατο βαθμό, αμφισβητώντας(!) την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ένα από τα οποία –Λέσβος– αποτελεί το τρίτο σε μέγεθος νησί της χώρας μας. Από τις «γκρίζες ζώνες» και βραχονησίδες του 1995 και τα Ίμια του 1996, η Τουρκία αναβάθμισε τις απαιτήσεις της στα μεγάλα, πλούσια και εξόχως τουριστικά μεγάλα νησιά του Α. Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως, Ρόδος). Και όλα τα παραπάνω, με πρόσχημα την Συνθήκη της Λοζάνης περί «αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Α. Αιγαίου», όταν την ίδια στιγμή η Τουρκία διατηρεί την στρατιά του Αιγαίου με 100.000 στρατό και 200 αποβατικά σκάφη ακριβώς απέναντι – σε απόσταση αναπνοής– από αυτά τα νησιά!

(β) Η ακύρωση του αγωγού East Med εκ μέρους των ΗΠΑ δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία» αλλά κίνηση εξαιρετικά μελετημένη, ψυχρή και δολοφονική υπέρ των συμφερόντων της Τουρκίας και η οποία ακύρωση ήταν έργο της Naz Durakoglou, Αναπλ. Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ σε θέματα Νομοθετικών Πρωτοβουλιών και εξέχον στέλεχος του Τουρκο–Αμερικανικού Λόμπι. Παρόλα τα μυθεύματα που έχουμε ακούσει για το Ελληνο–Αμερικανικό Λόμπι, οι Τούρκοι αθόρυβα και μεθοδικά κατορθώνουν να εξουδετερώσουν πολλές πρωτοβουλίες της ελληνικής πλευράς και μάλιστα με άνθρωπο δικό τους, στο περιβάλλον του Μπάιντεν. Ενός Μπάιντεν που τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης υμνολογούν καθημερινά, ναρκώνοντας τον ελληνικό λαό.

(γ) Είναι σίγουρο πως παράλληλα με τον κύκλο των προκλήσεων για τα νησιά του Α. Αιγαίου, θα ακολουθήσει και άλλος κύκλος προκλήσεων με επίκεντρο την Κύπρο, την ΑΟΖ του νησιού και το σχέδιο της Κυπριακής Κυβέρνησης για εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Εννοείται πως θα συνεχιστεί η προπαγάνδα της Τουρκίας για το μικροσκοπικό Καστελόριζο και οι προκλητικές δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ, υπουργού άμυνας της Τουρκίας, πως «οι αξιωματικοί μας μπορούν να πάνε κολυμπώντας στο Καστελόριζο που απέχει 1950 μέτρα»!

(δ) Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε τις εκατοντάδες παραβιάσεις των Τούρκων του εναέριου χώρου της Ελλάδας, το παιχνίδι κατασκοπείας το οποίο φέρνουν σε πέρας τα Τουρκικά Drones και τα οποία έχουν δυνατότητα παρατήρησης τουλάχιστον σε βάθος 300 χιλιομέτρων αλλά και η κατασκοπευτική δράση του Τούρκου πρόξενου στη Ρόδο και η οποία σχεδόν θάφτηκε από τα ελεεινά Μέσα Ενημέρωσης της χώρας μας.

(ε) Ας αναφερθεί και η γελοία στάση των ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης που «προαναγγέλλουν» (!) εδώ και μήνες την «κατάρρευση» της Τουρκικής Οικονομίας, «πολιτικό χάος» εναντίον του Ερντογάν – ξεχνώντας πως οι Κεμαλιστές υποψήφιοι διάδοχοι του Ερντογάν είναι πολύ χειρότεροι– και άλλες απίστευτες ανοησίες με κύριο σκοπό (i) την υποτίμηση του αντίπαλου και (ii) την «ψυχολογική υποστήριξη και ενθάρρυνση» των Ελλήνων πολιτών με απίστευτα ψέματα που μόνο τον γέλωτα προκαλούν! Λησμονούν οι φωστήρες των ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης πως η Τουρκία είχε ρεκόρ εξαγωγών το 2021, φθάνοντας σε αξία τα 221 δισεκατομμύρια δολάρια τουρκικών εξαγωγών προϊόντων και υπηρεσιών (όταν η Ελλάδα έχει περίπου το 10–12% των εξαγωγών της Τουρκίας) αλλά και πως η Τουρκία έχει βιομηχανία, παράγει σχεδόν τα πάντα μεταξύ των οποίων και μεγάλο τμήμα του στρατιωτικού της εξοπλισμού! Αντί να σημάνουν «συναγερμό αφύπνισης της εθνικής συνείδησης» του ελληνικού λαού με παράλληλη καλλιέργεια του πατριωτισμού, επΆ ευκαιρία μάλιστα των 200 ετών της Επανάστασης του 1821, τα ιδιωτικά ( και όχι μόνο) τηλεοπτικά κανάλια καλλιεργούν ένα μαζικό αίσθημα και νοοτροπία κρετινοποίησης και εξαΰλωσης εγκέφαλου! Δείτε μόνο τα λεγόμενα «πρωινάδικα» – ζώνη 10.00–12.00 μ.μ.– και θα καταλάβετε για ποια ηλιθιοποίηση εγκεφάλων μιλάμε, με κουτσομπολιά για το «ποια τα έφτιαξε με ποιον», «ποιος κατηγορείται για παρενόχληση και από ποια», ποια ανέβασε φωτογραφίες στον Instagram (!), εννοείται «πασπαλισμένα» όλα τα παραπάνω σύμφωνα με την ατζέντα της Πολιτικής Ορθότητας!

(στ) Θα θέλαμε να ρωτήσουμε «Εάν ήσασταν Τούρκος Πρέσβης στην Ελλάδα και παρατηρούσατε όλα τα παραπάνω και τα οποία συνοψίζονται σε δυο λέξεις, που είναι «εκφυλισμός και παρακμή» τι εκθέσεις θα στέλνατε κάθε βδομάδα ή κάθε μήνα στον Ερντογάν που θα ήταν και ο προϊστάμενός σας; Με άλλα λόγια, πως θα περιγράφατε το ηθικό και αξιακό status των Ελλήνων; Μήπως σαν «Τούρκος Πρέσβης προς Τούρκο Πρωθυπουργό» θα του περιγράφατε αναλυτικά όλη την ελληνική παρακμή και εκφυλισμό και θα καταλήγατε να του προτείνετε «κάτι» σαν τη επόμενη πρόταση «Κύριε Πρωθυπουργέ Ερντογάν, εδώ ο εκφυλισμός έφτασε στο κόκκινο! Εάν σκεφτείτε κάποια κίνηση εναντίον της Ελλάδας, το κλίμα είναι κατάλληλο από πολιτική και ηθική άποψη, οι άνδρες που αποτελούν την άμυνα κάθε χώρας εκλείπουν και οι γυναίκες κατέληξαν αυτοκαταστροφικά υστερικές. Συν τοις άλλοις, υπάρχει και μια Αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ) που δεν θεωρεί την άμυνα «αυτοσκοπό». Εάν «χτυπήσετε» κάποιο νησί, αυτοί θα ασχολούνται με το #Metoo, την Φαίη Σκόρδα και τις «μπουρδολογίες» της Ναταλίας Γερμανού!» Σας ρωτάμε, θα είχε πολύ άδικο ο Τούρκος Πρέσβης;

(ζ) Εάν δεν ξεκινήσει από το εκπαιδευτικό σύστημα, τα Μέσα Ενημέρωσης, την Οικογένεια
και την όποια δημόσια και ιδιωτική συλλογικότητα μια εκστρατεία εθνικής αφύπνισης και καλλιέργειας πατριωτικής συνείδησης ο λαός μας θα θυμίζει Συβαρίτες, αυτοκαστροφικούς με την καλοπέραση ή Ρωμαίους του 476 μ.Χ. που περιμένουν παθητικά τους Οστρογότθους βάρβαρους του Οδόακρου για να τους παραδώσουν την σκυτάλη!

(η) Εάν τα παραπάνω σας φαίνονται «υπερβολικά», ας γνωρίζετε πως δεν είμαστε εμείς υπερβολικοί αλλά η πραγματικότητα και η Ιστορία είναι «υπερβολικές». Ποιος θα περίμενε πριν μερικούς μήνες την σημερινή εξέλιξη στην Ουκρανία; Και μήπως δεν είναι κατάλληλη στιγμή – «Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται»– για μια αιφνιδιαστική κίνηση της Τουρκίας σε βάρος μας, πιστεύοντας πως στην γενική «φασαρία και παραζάλη λόγω Ουκρανίας» οποιαδήποτε παρασπονδία και παρανομία εκ μέρους της θα περάσει «αβρόχοις ποσί», κατά το κοινώς λεγόμενο, «στο ντούκου»;

(θ) Αλλά και μια προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης – ο μη γένοιτο – θα είχε, έστω και μια μικρή, πιθανότητα επιτυχίας; Μέσα στο γενικότερο «πολεμοχαρές κλίμα» και την αντιπαράθεση Δύσης– Ρωσίας λόγω της Ουκρανίας με στραμμένη την προσοχή στο «Ουκρανικό Μέτωπο», πόση σημασία, προσοχή, αδέκαστη δικανική κρίση θα δείξουν οι (υποτιθέμενοι) «αμερόληπτοι δικαστές» της Χάγης; Όταν μάλιστα ένα σημαντικός αριθμός από αυτούς – Γερμανοί, Ολλανδοί, Βρεττανοί, Σκανδιναβοί– δεν παρουσιάζουν και ιδιαίτερο «έρωτα συμπάθειας» προς τις ελληνικές θέσεις και απόψεις;

(ι) Η ανανέωση του στρατιωτικού μας εξοπλισμού με Rafale, Βehlara κλπ. ήταν όχι απλώς μια σωστή κίνηση αλλά μια σοφά σωτήρια πολιτική. Μόνο μορφώματα μηδενιστικού, εθνομηδενιστικού, λούμπεν χαρακτήρα και σήμανσης όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που εκπροσωπεί όλη την πολιτική και ιδεολογική αθλιότητα της ελληνικής Λουμπεναρίας μπορεί να καταψηφίζει(!) την Ελληνο–Γαλλική Στρατιωτική Συμφωνία αλλά και να ισχυρίζεται στην Βουλή πως «Η άμυνα δεν είναι αυτοσκοπός» και ταυτόχρονα να μην ξεσηκώνονται ακόμη και οι πέτρες εναντίον της χαμερπούς, ιδεολογικά άθλιας και πολιτικά τουρκόφιλης στάσης του ΣΥΡΙΖΑ! Είναι τυχαίο πως τα περισσότερα έντυπα, ηλεκτρονικά και μη, της Τουρκίας «ενθουσιάστηκαν» με τον Τσίπρα προβάλλοντάς τον σαν «σοβαρό» (!) και «ρεαλιστή» (!).

Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε στον Τσίπρα που αποτελεί ένα «θεωρητικό μηδενικό» και έναν κατεξοχήν αγράμματο της πολιτικής (εκτός από έναν ανεπανάληπτο πολιτικό απατεώνα), τι ανέφερε ο August Bebel, μεγάλος ηγέτης της μαρξιστικής/προλεταριακής Σοσιαλδημοκρατίας του SPD «Όταν σε παινεύει ο αντίπαλος, κοίταξε να βρεις το λάθος που έκανες»!

Αναφέραμε πολλές φορές πως ο ΣΥΡΙΖΑ, σαν Λούμπεν μόρφωμα, θα πρέπει να εξαϋλωθεί εκλογικά για κοινωνικό/πολιτικούς λόγους και είμαστε πανευτυχείς να βλέπουμε τον αργό, βέβαιο και νομοτελειακό πολιτικό του θάνατο. Τώρα και μετά τις δηλώσεις στη Βουλή του Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ και των ηγετών του, θα προσθέταμε και έναν λόγο ακόμη, τον εθνικό. Είναι να λυπάται κάνεις αλλά ο Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρεται σαν Δούρειος Ίππος μέσα στη χώρα μας, αποσπώντας τα συγχαρητήρια των Τούρκων! Ας προσέξει γιατί σε περίπτωση θερμού επεισοδίου ή θερμού πολέμου με την Τουρκία, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκεντρώσει πολλά αστροπελέκια πάνω του.


https://resaltomag.blogspot.com/2022/02/blog-post_24.html#more
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες