Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Οι Θεολόγοι ζητούν την άμεση αποκατάσταση των υγειονομικών

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΠΕΘ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 19, 2022 9:30 pm    Θέμα δημοσίευσης: Οι Θεολόγοι ζητούν την άμεση αποκατάσταση των υγειονομικών Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι Θεολόγοι της χώρας ζητούν την άμεση αποκατάσταση
των υγειονομικών του ΕΣΥ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Θεολόγοι της χώρας ζητούν την άμεση αποκατάσταση
των υγειονομικών του ΕΣΥ


Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (ΠΕΘ) ενώνει τη φωνή της με όλους του Έλληνες, που με αισθήματα αλληλεγγύης, τονίζουν την ανάγκη δικαίωσης και αποκατάστασης των υγειονομικών του ΕΣΥ.

Λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες σκληρές και ανερμήνευτες δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού Υγείας, στις οποίες, αφενός, διακρίνει κανείς στοιχεία εκδίκησης, αδικίας, διακρίσεων και έλλειψης κοινωνικού ενδιαφέροντος, έναντι των υγειονομικών του ΕΣΥ και, αφετέρου, δεν φαίνεται ότι λαμβάνονται υπόψη οι αποφάσεις και τα σχέδια των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, με τα οποία γίνεται σαφές ότι σε αυτές αίρονται, πλέον σταδιακά, τα περιοριστικά μέτρα λόγω Covid 19.

Απευθυνόμαστε στον ίδιο τον Αξιότιμο κ. Πρωθυπουργό, ζητώντας τη δική του προσωπική παρέμβαση, ως Κυβερνήτη μιας χώρας, η πλειονότητα των πολιτών της οποίας είναι ορθόδοξοι Χριστιανοί, που εμφορούνται από το φιλάνθρωπο πνεύμα της ορθόδοξης εκκλησιαστικής μας παραδόσεως, προκειμένου να αποκατασταθούν οι 8.000 υγειονομικοί, που εδώ και 8 περίπου μήνες βρίσκονται εκτός υπηρεσίας, κυριολεκτικά στον δρόμο και στην έσχατη ένδεια. Δεν είναι δυνατόν η ελληνική πολιτεία και ο ελληνικός λαός να καθίστανται αλληλέγγυοι σε κάθε κατατρεγμένο συνάνθρωπο μας, να συμπαρίστανται όπου αποδεδειγμένα υπάρχει ανάγκη (πχ ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία) και ταυτόχρονα, να αποδέχονται και να εγκρίνουν την ηθική και οικονομική εξαθλίωση Ελλήνων, συμπολιτών μας.

Διαβεβαιώνουμε τον Αξιότιμο κ. Πρωθυπουργό, ότι η ελληνική κοινωνία είναι στο πλευρό αυτών των ανθρώπων, καθώς γνωρίζει καλώς πως έχουν προσφέρει ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής τους υπέρ της υγείας του ελληνικού λαού και ότι είναι άδικο να κατηγορούνται ότι τον τελευταίο καιρό έπαθαν ηθική μετάλλαξη και αντί να την σέβονται την επιβουλεύονται.

Είναι βέβαιο ότι η προοπτική μιας απόφασης που θα τους κρατούσε εκτός υπηρεσίας ή, ακόμη χειρότερα, θα τους απομάκρυνε από το ΕΣΥ, θα δυσανασχετήσει, έτι περισσότερο, τον ψυχισμό της πλειονότητας των ελλήνων πολιτών, ενώ θα δημιουργήσει τριβές και στην πολιτική ζωή. Αντίθετα, η επάνοδος στο έργο τους με την παρέμβαση του ίδιου του κ. Πρωθυπουργού, θα εκτιμηθεί δεόντως από την ελληνική κοινωνία.

Όσο για το θέμα της τυχόν μολύνσεώς τους, είναι πλέον γνωστό ότι, αφενός, αυτό μπορεί να συμβεί, ανά πάσα στιγμή, στον οποιονδήποτε, όπως ήδη συνέβη ακόμη και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, αφετέρου, ότι, όπως ισχύει για όλους τους εργαζόμενους, που έρχονται σε καθημερινή και εκ του σύνεγγυς επικοινωνία με πολλούς ανθρώπους ή ακόμη και με παιδιά, υπάρχουν και εφαρμόζονται τρόποι και μέσα, προκειμένου να γίνεται διάγνωση, σε καθημερινό πλαίσιο, της κατάστασης της υγείας τους και να διασφαλίζεται έτσι η υγεία του κοινού.

Είναι πλέον, καιρός να προσπεράσουμε τους «πολέμους» και τους διαχωρισμούς, που διαίρεσαν την ελληνική κοινωνία, καθώς διαπιστώνουμε ότι αυτή η υπέρβαση αποτελεί μια πραγματικότητα στους περισσότερους λαούς της Ευρώπης και γενικά της Υφηλίου. Το σύνθημα για την έναρξη μιας νέας ειρηνικής περιόδου, χωρίς κοινωνικές ή άλλες διακρίσεις είναι καλό και ωφέλιμο να το δώσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ξεκινώντας με την αποκατάσταση των υγειονομικών.

Οι υγειονομικοί ως κοινωνικοί εργάτες και προστάτες της υγείας μας είναι γνωστοί σε χιλιάδες πολίτες για την υγειονομική φροντίδα ή αποθεραπεία που έλαβαν, όποτε υπήρξε ανάγκη να εισαχθούν σε μονάδες του ΕΣΥ.
Είναι υγιείς, δεν είναι άρρωστοι, είναι πολίτες με δικαιώματα, όπως όλοι οι Έλληνες και είναι κρίμα να αντιμετωπίζονται με κριτήρια παλαιάς εποχής, ως να είναι επικίνδυνοι για την κοινή υγεία, όπως ήταν οι λεπροί της Σπιναλόγκας.

Για όλα τα παραπάνω, είμαστε βέβαιοι ότι η ελληνική κοινωνία θα υποδεχθεί, με μεγάλη ψυχική ικανοποίηση την άμεση απόφασή σας να τους επαναφέρετε στις θέσεις τους.

Το ΔΣ της ΠΕΘ
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες