Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ουκρανία: Ρωσσική επίθεση, Ευρωατλαντική (Αντιρωσσική) Λύσσα

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ρεσάλτο
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 20, 2022 8:59 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ουκρανία: Ρωσσική επίθεση, Ευρωατλαντική (Αντιρωσσική) Λύσσα Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ουκρανία: Ρωσσική επίθεση και Ευρωατλαντική (Αντιρωσσική) Λύσσα



Του Ιωάννη Εμμανουηλίδη
17/3/2022

Στις 24 Φλεβάρη 2022 ο ρωσσικός στρατός χτύπησε την φιλονατοϊκή Ουκρανία. Πολλές χώρες της Ασίας, Αφρικής και Λατ. Αμερικής αρνήθηκαν πεισματικά να καταδικάσουν την ρωσσική επίθεση.

ΛΔ Κίνας, Ινδία και Ρωσσία αρνήθηκαν στο ΣΑ του ΟΗΕ να ψηφίσουν το σχέδιο του ευρωατλαντικού άξονα.

Αυτές οι 3 χώρες έχουν περίπου 3 δισεκατομμύρια πληθυσμό, ενώ οι 11 χώρες που ψήφισαν το νατοϊκό σχέδιο έχουν γύρω στο 1 δισεκατομμύριο. Αναλογία πληθυσμού 3:1 εναντίον του αντιρωσσικού σχεδίου της Δύσης.

Η ΛΔ Κίνας, με πληθυσμό 1430 εκατομμύρια ανθρώπους, (μεγαλύτερο από το σύνολο του πληθυσμού των 45 δυτικών χωρών), διακήρυξε ότι δεν θα επιβάλλει καμμία κύρωση στην Ρωσσία, πράγμα που οδήγησε τις ΗΠΑ σε απειλές.

Η στάση της Δύσης είναι βαθειά υποκριτική και χυδαία.

Γιατί όμως τέτοια λύσσα;

2021: ΝΕΕΣ ΝΙΚΕΣ ΤΗΣ ΛΔ ΚΙΝΑΣ

ΝΕΕΣ ΗΤΤΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ

Ανακοινώνονται σιγά – σιγά τα παγκόσμια οικονομικά στοιχεία για το 2021. Όσον αφορά την παραγωγή χάλυβα το 2021 η ΛΔ Κίνας παρήξε 1.033 εκατομμύρια τόννους (το 54% της παγκόσμιας παραγωγής χάλυβα).

Οι ΗΠΑ παρήξαν μόνον 86 εκατομμύρια τόννους, η Ιαπωνία 96 εκατομμύρια τόννους και η Γερμανία 40 εκατομμύρια τόννους.

Η Ρωσσία το 2021 είχε παραγωγή 76,6 εκατομμύρια τόννους χάλυβα (ετήσια αύξηση 7%).

Δηλαδή, το 2021 Κίνα και Ρωσσία παρήξαν μαζί περίπου 1.110 εκατομμύρια τόννους χάλυβα, το 58% της παγκόσμιας παραγωγής.

Οι 3 ισχυρότερες Δυτικές χώρες (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Γερμανία) παρήξαν το 2021, 222 εκατομμύρια τόννους χάλυβα.

Δηλαδή, το G2 της Ανατολής (Κίνα Ρωσσία) το 2021 στην παραγωγή χάλυβα ήταν 5:1 σε σχέση με το G3 της Δύσης !

Πώς να μην λυσσούν οι ευρωατλαντιστές;

Εξ άλλου το 2021 η ΛΔ Κίνας έσπασε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας: Έφτασε τα 8.112.000 GWh (ετήσια αύξηση 8%), δηλαδή η Κίνα έφτασε το 190% των ΗΠΑ στην ηλεκτροπαραγωγή το 2021.

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ έσπασε η Κίνα και στην παραγωγή αλουμινίου. Το 2021 η ΛΔ Κίνας παρήξε 38,5 εκατομμύρια τόννους αλουμίνιο, γύρω στο 55% της παγκόσμιας παραγωγής !

Οι νέες νίκες της ΛΔ Κίνας και του ΚΚ Κίνας συνεχίστηκαν και τον Γενάρη 2022 με αύξηση της βιομηχανίας κατά 7,5% έναντι συρρίκνωσης 1,5% στην Ευρωζώνη και συρρίκνωση 1% στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΔΝΤ (Οκτώβρης 2021) η ΛΔ Κίνας το 2023 θα φθάσει το 99% των ΗΠΑ στον μέσο όρο των 2 ΑΕΠ (Τυπικό (nominal) ΑΕΠ σε δολλάρια και ΑΕΠ – Ρ.Ρ.Ρ. – σε μονάδες αγοραστικής Δύναμης).

Δηλαδή, το 2023 θα έχουμε 2 ισοδύναμες οικονομικές Υπερδυνάμεις ΗΠΑ και ΛΔ Κίνας.

Καλά, θα ρωτήσει κανείς, και η αντιρωσσική λύσσα της Δύσης;

ΡΩΣΣΙΑ: Ο ΑΜΕΣΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ

Η ΛΔ Κίνας είναι σήμερα ξεκάθαρα η 1η Παγκόσμια Βιομηχανική Δύναμη και συντριπτικά η 1η Παγκόσμια Κατασκευαστική Δύναμη. Έχει όμως σχετικά λίγες πυρηνικές κεφαλές και είναι η 3η Παγκόσμια Διαστημική Δύναμη.

Η Ρωσσία είναι σήμερα μία από τις δύο Πυρηνικές, Διαστημικές και Ενεργειακές Υπερδυνάμεις.

Χωρίς την Ρωσσία, η Δύση θα μπορεί να απειλήσει με πυρηνικό θάνατο την Κίνα, αν δεν υποταχθεί.

Η Ρωσσία έχει πολύ φιλικές σχέσεις με την Κίνα, η οποία είναι η μεγαλύτερη εμπορική εταίρος της Ρωσσίας (2η είναι η Γερμανία).

Η Ρωσσία είναι επίσης (2021) η 4η παγκόσμια χώρα στην ηλεκτροπαραγωγή, η 5η Παγκόσμια Δύναμη στην παραγωγή χάλυβα (4η χώρα είναι η ΗΠΑ), και η 2η και 3η παγκόσμια Δύναμη στην παραγωγή αλουμινίου. Έχει αυτάρκεια σε σιτηρά και πατάτες και έχει υψηλότατη στρατιωτική και βιομηχανική Τεχνολογία.

Η νομενκλατούρα της Δύσης πιστεύει ότι, αν «εξοντώσει» την Ρωσσία, θα μπορεί να ασκήσει κτηνώδη εκβιασμό στην Κίνα για να την «σπάσει».

Η ΡΩΣΣΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Η Ρωσσία του Πούτιν έχοντας διαμορφώσει το «ρωσσικό μπλόκ» (Ρωσσία, Λευκορωσία, Καζακστάν, Τατζικιστάν, Κιργιζιστάν και εν μέρει Αρμενία), παλεύει για την 4η παγκόσμια βιομηχανική θέση με την Ιαπωνία (Μετά από Κίνα, ΗΠΑ και Ινδία).

Το Ντονμπάς κατοικείται κυρίως από Ρώσσους και η Δύση τους χτυπούσε συνέχεια μέσω των ανθρώπων της (Ποροσένκο, Ζελένσκυ, φασιστικό «Τάγμα του Αζόφ» κλπ). Το ΝΑΤΟ μισεί εκατομμύρια κατοίκους της Ουκρανίας γιατί δεν είναι φιλονατοϊκοί.

Ο Πούτιν αποφάσισε να στηρίξει ως ανεξάρτητες τις 2 ΛΔ του Ντονμπάς, στο οποίο παράγεται σχεδόν το 50% της βαρειάς βιομηχανίας της Ουκρανίας.

Ο ρωσσικός στρατός κατέλαβε την Χερσώνα (πόλη 350.000 κατοίκων) και την Μελιτόπολη, το μεγάλο ατομικό εργοστάσιο στο Ζαπορόζιε και πλησίασε 20 χλμ στο Κίεβο. Η Μαριούπολη (500.000 κάτοικοι) είναι αποκλεισμένη από Ρωσσία και τους Ρώσσους του Ντονιετσκ, αλλά ειδικά φασιστικά σώματα αντιστέκονται. Αυτοί είναι από άλλες περιοχές της Ουκρανίας και μισούν τους κατοίκους της Μαριούπολης, τους θεωρούν εχθρούς – ομήρους.

Η Ρωσσία δηλαδή έκανε το ίδιο που έκανε και … ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Διάδοχος Κων/νος τον Οχτώβρη 1912.

Τότε η Ελλάδα εισέβαλε (μαζί με Σερβία, Βουλγαρία, Μαυροβούνιο) στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και της απέσπασε εδάφη.

Στην σημερινή ελληνική Μακεδονία το 1912 οι Έλληνες ήταν το 45% του πληθυσμού, οι Τούρκοι το 35%, οι σλαβομακεδόνες το 15% και οι Εβραίοι το 5%.

Τότε ο Λένιν στήριξε την εισβολή των 3 αστικών κρατών στην ημιφεουδαρχική Τουρκία με άρθρο του στην «Πράβδα» που μόλις είχε εκδοθεί (Αργότερα ο Τσάρος την έκλεισε) γράφοντας: Αυτό ήταν ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός, προς την καταστροφή των μεσαιωνικών υπολειμμάτων σε όλη την Ανατολική Ευρώπη.

(Παγκόσμια Ιστορία, ΑΕ της ΕΣΣΔ, ελληνική έκδοση, Τόμος Ζ2, σελ. 718). Βλέπουμε ότι ο Λένιν «διάλεξε μέρος» ή «ληστή» μέσα στην ενδοαστική ένοπλη σύρραξη.

Αυτό όμως το σημερινό «αριστερίστικο ΚΚΕ» δεν το λαμβάνει υπΆ όψιν του ερχόμενο και σε πλήρη ρήξη και με το ΚΚΡωσσικής Ομοσπονδίας.

Και ο Στάλιν βέβαια υποστήριξε πλήρως την εισβολή των αγγλοαμερικανών στην Γαλλία (6 Ιούνη 1944) για την συντριβή της Χιτλερικής Γερμανίας (συνέντευξη στην Πράβδα, 13 Ιούνη 1944) όπου μιλούσε για «την γενναιότητα των αποβατικών δυνάμεων». Χωρίς την εισβολή, πόσα χρόνια θα χρειάζονταν οι Γάλλοι πατριώτες να απελευθερωθούν; Πάντως η μισή γαλλική πλουτοκρατία ήταν με τον Χίτλερ και τον Πεταίν, και θεωρούσε προδότη τον Ντε Γκόλ.

Η ηγεσία της ελληνικής Αριστεράς σήμερα έχει προσχωρήσει σε μεγάλο βαθμό στην γραμμή Μαυροκορδάτου και έχει αποκηρύξει τον Κολοκοτρώνη: ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, και «νέο ΚΚΕ» βασικά συμπλέουν στην αντιρωσσική – αντικινεζική γραμμή, άσχετα από τις μεταξύ τους αντιθέσεις.

Αλλά μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού (20-30% ή και περισσότερο) τάσσεται υπέρ της Ρωσσίας και εναντίον του ευρωατλαντισμού, παρά την ευρωατλαντική πλύση εγκεφάλου και τα αφελή και ανιστόρητα «επιχειρήματα» της Μαυροκορδατικής Αριστεράς».

Πολλές φορές ο Δ. Κουτσούμπας προσπαθεί να εμψυχώσει τον ευρωατλαντιστή Μητσοτάκη. Π.χ. με βάση τα στοιχεία της αγγλικής έκδοσης της βικιπαίδεια, την 4ετία 2018,19, 20, 21 η Γερμανία είχε ανάπτυξη μηδέν, η Ιαπωνία είχε συρρίκνωση 1% και η ΛΔΚίνας είχε αύξηση ΑΕΠ 23% σε αυτό το διάστημα.

Αλλά τόση είναι η αντικινεζική εμπάθεια του Κουτσούμπα που απευθυνόμενος στον ευρωατλαντιστή Μητσοτάκη στην Βουλή τον «προειδοποίησε»: «Δεν βλέπεις ότι πέφτουν οι ρυθμοί ανάπτυξης της Κίνας;» Αυτό βρήκε να του πει, αντί να μιλήσει για την πλήρη στασιμότητα Γερμανίας και Ιαπωνίας !(ΡΙΖΟΣΠ. 21/12/2021, σελ. 4, ομιλία του Δ. Κουτσούμπα για τον προϋπολογισμό 2022).

Εξ άλλου, την 3ετία Μητσοτάκη (Ιούλιος 2019 – Ιούνιος 2022) η μέση ετήσια ανάπτυξη είναι 1% για την Ελλάδα (πολύ χαμηλή ανάπτυξη). Και όμως στην ίδια ομιλία ο Κουτσούμπας «κατηγόρησε» 3 φορές τον Μητσοτάκη ότι οι «υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης» οφείλονται στην καταπίεση των εργατών. Μα δεν υπάρχουν ψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης ! Δηλαδή ο Κουτσούμπας χαρίζει στον Μητσοτάκη ανύπαρκτες νίκες και μάλιστα δημόσια, από το βήμα της Βουλής.

ΠΗΓΗ
https://iskra.gr/oukrania-rossiki-epithesi-kai-evroatlantiki-antirossiki-lyssa/
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες