Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ρωσία - Η ψυχωτική έκρηξη απωθημένων συμπλεγμάτων δεκαετιών

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ηλίας Παπαναστασίου
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 31, 2022 9:19 am    Θέμα δημοσίευσης: Ρωσία - Η ψυχωτική έκρηξη απωθημένων συμπλεγμάτων δεκαετιών Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ρωσία – Η ψυχωτική έκρηξη απωθημένων συμπλεγμάτων δεκαετιών εκ μέρους της Δύσης





Του Ηλία Παπαναστασίου

Πέντε βδομάδες περίπου μετά την έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία εκ μέρους της Ρωσίας και πέρα από τις γνώμες, κρίσεις και εξόφθαλμα προπαγανδιστικές εκτιμήσεις των Αμερικανών – “στασιμότητα των Ρώσων”, “Μεγάλες απώλειες των Ρώσων”, “Ηρωική αντίσταση των Ουκρανών” και άλλα παρόμοια ων ουκ έστι αριθμός – η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Η Μαριούπολη έχει καταληφθεί και οι εγκαταστάσεις του Τάγματος Αζόφ έχουν ήδη καταστραφεί ο δε στρατιωτικός αρχηγός τους έχει συλληφθεί.

Ο Ρωσικός στρατός έχει καταλάβει έως σήμερα – ένα μήνα περίπου μετά την έναρξη του πολέμου – ουκρανικές εκτάσεις σχεδόν ίσες με την έκταση της Μεγάλης Βρετανίας (!) και η οποία έχει έκταση 209.000 km2 ενώ η Ουκρανία έχει έκταση 603.000, αυτό σημαίνει δε πως ο Ρωσικός στρατός έχει καταλάβει έως σήμερα περίπου το 1/3 της συνολικής έκτασης της Ουκρανίας. Αυτό μάλλον δεν ισοδυναμεί με “στασιμότητα” και φυσικά δεν “κυκλοφόρησε” παρά μόνο από λίγα sites. Έχουμε ήδη αναφέρει, πως ο πόλεμος της Προπαγάνδας, ειδικότερα από την πλευρά του Αμερικανό/Ουκρανικού μπλοκ έχει πάρει μορφές παραληρήματος, καθημερινής πλύσης εγκεφάλου σε πλανητικό επίπεδο και ψευδολογιών/τερατολογιών Γκεμπελικού χαρακτήρα και τύπου ! Γνωστά σε όλους όσους θέλουν να ενημερωθούν και όχι να “κρεττινοποιηθούν”, αβλεπτεί/αμελλητί/ και ασκαρδαμυκτί.

Η συνολική διαδικασία “προπαγανδιστικής αφομοίωσης των λαών” όμως που παρουσιάζεται δεν οφείλεται μόνο στα Παγκόσμια Μέσα Ενημέρωσης, αγγλοσαξονικής κατεύθυνσης κατά πρώτο λόγο, και τα οποία διψούν για αίμα, παρακινούν σε πόλεμο και έχουν επιδοθεί σε μια φρενίτιδα αντι–ρωσισμού ψυχωτικού τύπου. Αυτό είναι οφθαλμοφανές και διαπιστώνεται πολύ εύκολα. Ακόμη και ο τρόπος που ομιλούν πολλοί Δημοσιογράφοι Αμερικανο–Βρετανικής προέλευσης είναι πολύ εύκολο να χαρακτηριστεί σαν “ψυχικά διαταραγμένος” με αποκορύφωμα φυσικά τα “ελληνικά παπαγαλάκια” που πιθηκίζουν στα ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα, εάν χρειαστεί μάλιστα και με “αμερικανική προφορά”. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε περιπτώσεις τηλεπαρουσιαστών που θα έπρεπε να “περάσουν δίκη” από το ΕΣΡ αλλά και από τα ελληνικά δικαστήρια για συστηματική – και εννοείται, ανεπιβεβαίωτη – “διασπορά ψευδών ειδήσεων”. Εάν παρατηρήσατε, καταργήθηκε το “τεκμήριο αθωότητας” που ισοδυναμεί με το Λατινικό “Audi alteram partem” δηλαδή να ακούμε και την “άλλη πλευρά”.



Εδώ και 36 μέρες πολέμου ακούμε μόνο την Αμερικανική άποψη και των “Αμερικανο–Ελλήνων” δηλαδή των Ελλήνων δημοσιογράφων “αμερικάνικων προδιαγραφών” γιατί απλούστατα δεν ακούγεται η άλλη άποψη δηλαδή η Ρωσική (είτε ακούγεται στρεβλά). Εντάξει, το φαινόμενο της κατάργησης του “Τεκμήριου Αθωότητας” το ζούμε στην Ελλάδα με το Αμερικανόπνευστο, Προτεσταντικής και Μισανδρικής υφής “κίνημα” #Metoo όπου όλες οι κατηγορίες σε βάρος ανδρών – πάμπολες χωρίς μέχρι στιγμής αποδείξεις– θεωρούνται “αποδείξεις” χωρίς ακροαματική διαδικασία δηλαδή δίκαιη δίκη και απολογία κατηγορούμενου, εξέταση μαρτύρων, στοιχείων κλπ. Πλέον, αυτή η κατάκτηση του Νομικού Πολιτισμού – τεκμήριο αθωότητας– που ξεκινά από την εποχή ακμής του Ελληνο/Ρωμαϊκού Πολιτισμού και κορυφώνεται με τις μεγάλες Δημοκρατικές Επαναστάσεις του 17ου–20ου αιώνα (Αγγλική, Γαλλική, Αμερικανική, Ελληνική, Ρωσική) και το κίνημα του Διαφωτισμού, έχει στην πράξη καταργηθεί. Πλέον δεν “Είσαι αθώος μέχρι αποδείξεως της ενοχής” αλλά αντίθετα, είσαι “Ένοχος μέχρι αποδείξεως της αθωότητας” ! Γυρνάμε στο Μεσαίωνα full speed, εάν το καταλάβατε!

Η Ρωσία είναι ένοχη γιατί “πρέπει” να είναι ένοχη, όπως πρέπει να χλευαστεί, γελοιοποιηθεί, εξευτελιστεί, ηττηθεί, όπως και να συντριβεί, τεμαχιστεί σε φέουδα δηλαδή τιμάρια, εάν μάλιστα συνεχίσει να αντιστέκεται στις ορέξεις του Παγκοσμιοποιημένου Αμερικανικού Κεφαλαίου, ίσως θα πρέπει να εξαφανιστεί και από τον χάρτη μέσω πυρηνικού πολέμου. Δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση και έρευνα, τα βλέπουμε καθημερινά στους τηλεοπτικούς δέκτες και ίσως αυτές τις μέρες να καταλάβαμε όλοι μας τι σημαίνει “Τηλεοπτικός φασισμός” αλλά και το τι ήθελε πιθανότατα να πει ο Huxley στο “New brave world” αλλά και ο Orwell στο “1984”. Αυτά αφορούν την “Νέα Τάξη Πραγμάτων” της Αμερικάνικης Πολιτικής Ορθότητας, τον “Μαζάνθρωπο” ή “Μετα–άνθρωπο” του Τηλεοπτικού Ολοκληρωτισμού – τον “Περιφερόμενο Ηλίθιο που πιστεύει ό,τι του μεταφέρει η εικόνα” , δηλαδή τον κρετίνο – και πιθανότατα το τέλος του ανθρώπινου γένους όπως το γνωρίσαμε έως σήμερα. Ας μιλήσουμε για κάτι παραπάνω.

Οι προαναφερθείσες επισημάνσεις αφορούν το “Παρόν της Ιστορίας” δηλαδή ποιές κυκλωνικές δυνάμεις “αναδημιουργούν το παρόν” δηλαδή το σήμερα βάζοντας “παρακαταθήκες” για το μέλλον, μέσω της ανεξέλεγκτης προπαγάνδας της εικόνας, με στόχο την απόλυτη “Ηγεμονία” των ΗΠΑ στο παρόν/μέλλον. Θα ήταν όμως πολύ καλό να αναφερθούμε και στην κατοχύρωση της “Ηγεμονίας” μέσω του παρελθόντος γιατί δεν “Κατοχυρώνεις το παρόν αποκλειστικά με την πλύση εγκεφάλου τωρινών γεγονότων”, αντίθετα πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η ανακίνηση στο “Συλλογικό Ασυνείδητο” γεγονότων του παρελθόντος και όχι μόνο του παρόντος. Όπως έχει αποδειχτεί ιστορικά, κατοχυρώνεις καλύτερα το μέλλον, τονίζοντας το παρελθόν μέσω γεγονότων του παρόντος. Σχηματικά, ιστορική μνήμη/παρελθόν, τωρινός πόλεμος/παρόν, απόλυτη κυριαρχία/μέλλον. Όμως τι ακριβώς εννοούμε;

Το παρελθόν είναι “αποτυπωμένο” και γι' αυτό κατοχυρωμένο στο “Συλλογικό Ασυνείδητο” και ανακινείται μόνο μέσω συνταρακτικών γεγονότων όπως οι φυσικές καταστροφές και κυρίως ο πόλεμος, ιδιαίτερα αυτός που έχει θεμελιακά χαρακτηριστικά εμφυλίου όπως ο Ρωσο/ουκρανικός πόλεμος. Όμως όταν “ανακινείται” το Συλλογικό Ασυνείδητο, δημιουργούνται ψυχικά ρήγματα που θυμίζουν ρήξη Τεκτονικών Πλακών, “απελευθερώνονται” απωθημένα ψυχικά συμπλέγματα δεκαετιών και αιώνων, ανοίγοντας “ερεβώδεις χαράδρες” στο ψυχικό κόσμο των ανθρώπων και θυμίζοντας τερατώδεις εικόνες από τα ερέβη του “Κάτω Κόσμου”, με άλλα λόγια, αναπαράγονται σκηνές Αποκάλυψης και Αρμαγεδδώνα.

Πως διακρίνεται όμως αυτή η ανακίνηση του Συλλογικού Ασυνείδητου σήμερα και σε ποιους κυρίως παρατηρείται; Ποια βιώματα και μνήμες ξυπνάει, ποια απωθημένα ικανοποιεί και ποιες “Θύρες Κολάσεως” ανοιγοκλείνουν παραληρώντας; Πως αλλιώς να ερμηνευθεί ο ψυχοπαθολογικός αντι–ρωσισμός αν όχι σαν παραληρηματικός οργασμός ανθρωποφάγων που “βγάζουν απωθημένα” ηδονιζόμενοι; Ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι “ηδονισμένοι” με τα “Ερέβη της Κολασμένης Ψυχής” που ανασύρονται από τον Κάτω κόσμο και τους προκαλούν άναρθρες κραυγές ανθρωποειδών; Αλλά και ποιοι θα μπορούσαν να είναι αυτοί που μέσω της “ανακίνησης” του Συλλογικού Ασυνείδητου αναψηλαφούν το παρελθόν δεκαετίες πίσω και επιστρέφουν στον Πόλεμο της Ουκρανίας με “Μνήμες και βιώματα” που θεωρούσαμε οι περισσότεροι πως έχουν “λησμονηθεί” οριστικά; Ποιοι είναι αυτοί που έγιναν “Αρχαιολόγοι Ψυχής” και κάνοντας ανασκαφές στο Συλλογικό Ασυνείδητο μετέφεραν “βιωματικές εμπειρίες”, ατελέσφορες εκστρατείες συντριβής του “¶λλου” (Ρωσία) και “ζωώδη ικανοποίηση κρυόαιμων ενστίκτων” έστω και με καθυστέρηση δεκαετιών, ελπίζοντας να συντριβεί τώρα (2022) το “τέρας” που κάποτε (1945) προσπάθησαν να εξοντώσουν αλλά δεν το κατάφεραν; Ποιοι θα ήθελαν να πάρουν “εκδίκηση” έστω και με καθυστέρηση 77 ετών από το 1945; Ποιοι σαν οι “Κατά συρροή δολοφόνοι της Ιστορίας” (Serial Killers) που τηρούσαν τους “τύπους” λόγω συμβατικού, αστικού καθωσπρεπισμού και σφιχτόδεναν τα “ζωώδη υπόγεια ρεύματα” του Συλλογικού Ασυνείδητου για να μην εκδηλωθούν πάρα μόνο σαν lapsus linguae (Λεκτικό λάθος); Ποιοι αδημονούσαν να “πάρουν το αίμα τους πίσω”, δεκαετίες τώρα, και ποιοι ανέμεναν με Ιώβειο υπομονή τον αιματηρό, φρικώδη “Οργασμό του Κτήνους” που ονομάζεται “Οργασμικός Hannibal Lector” βγάζοντας το φίμωτρο από το στόμα του; Και ποιοι θέλουν – Επιτέλους ! Επιτέλους ! – να βγάλουν το φίμωτρο που τους φορέσαν 77 χρόνια τώρα και να μπορέσουν σαν “λυσσάρες ύαινες” να κατασπαράξουν το θύμα βγάζοντας απεριόριστα τις κραυγές του “Ζωικού Λούσιφερ” που είναι οι κραυγές της ύαινας;

Τελικά ποιοι νομίζετε πως μπορεί να είναι αν όχι οι ηττημένοι του Β” Παγκοσμίου Πολέμου, οι Ναζί και οι “μαζικοί τους εκπρόσωποι” στην Ουκρανία (Δεξιός Τομέας, Τάγμα Αζόφ, Σβόμποντα). Και βέβαια δεν αφορά μόνο τους Γερμανούς αλλά και άλλους λαούς που πολέμησαν με μαζική συμμετοχή υπέρ των Ναζί στην διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, προεξαρχόντων των Ουκρανών. Ας μην ξεχνάμε επίσης πως πολλοί – σε Ευρώπη και Αμερική – δεν πανηγύριζαν ολημερίς για την νίκη των Ρώσων (Σοβιετικών τότε) που συνέτριψε κυριολεκτικά την Ναζιστική Γερμανία και τους συμμάχους της χάνοντας 25 εκατομμύρια πολίτες. Και δεν - για να μην ξεχνιόμαστε - αναφερόμαστε μόνο στην πλευρά του ¶ξονα (Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία) αλλά και στην πλευρά των Αγγλο–Αμερικάνων. Και αν οι Ρώσοι (Σοβιετικοί τότε) εκμεταλλευόμενοι αριστοτεχνικά τις αντιθέσεις ¶ξονα–Αγγλο/Αμερικανών συμμάχησαν με τους τελευταίους στη διάρκεια του πολέμου, δεν κατάφεραν να “ειρηνεύσουν” τις διαθέσεις των Αγγλο/Αμερικανών που δημιουργήσαν το ΝΑΤΟ, τον Μακαρθισμό με αντίστοιχο κυνήγι μαγισσών και που ευχαρίστως θα “έτρωγαν ζωντανούς” τους Ρώσους εάν είχαν την δυνατότητα. ¶λλωστε, οι Ρώσοι κατέχοντας το 1/6 του πλανήτη, στερούν από τους Αμερικάνους ειδικά την οικονομική εκμετάλλευση του “οικοπέδου” τους δηλαδή της χώρας τους. Όμως και τους λαούς της Αφρικής και Ασίας βοήθησαν οι Ρώσοι στη Σοβιετική περίοδο. Όπως είπε ειλικρινέστατα σε Συνέδριο στο Παρίσι ο Προέδρος της Δημοκρατίας του Μπενίν (Αφρική) “Εμείς οι Αφρικανοί δεν συγκινούμαστε από τις αερολογίες περί καταπιεσμένων Ουκρανών” γιατί υποστηρίζουμε όλοι τους Ρώσους. Η Ρωσία μας δίνει σιτάρι σε ποσοστό 80%, οι δε Αφρικανοί σπούδασαν στην Ρωσία και έγιναν αρχιτέκτονες, μηχανικοί, ιατροί, πιλότοι αεροπλάνων δωρεάν και δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ”. Εκπληκτικά λόγια, ας το θυμάται η αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, αφροαμερικανή η ίδια. Όταν οι Ευρωπαίοι πουλούσαν πριν 200–400 χρόνια σκλάβους τους συμπατριώτες της, η τότε Σοβιετική Ένωση – νυν Ρωσία– σπούδαζε τα παιδιά της Αφρικής και βοήθησε “τα μάλα” στην ανάπτυξη της Μαύρης Ηπείρου.




Ο “υπόγειος, παράνομος, έρπων ναζισμός” των Αμερικανο/Ευρωπαίων – με όλες τις μεταλλάξεις του – βρήκε στην Ουκρανία το υιοθετημένο παιδί της και ταΐζοντάς το “άπειρες υποσχέσεις και ταξίματα” το χρησιμοποιεί σαν Δούρειο Ίππο εναντίον της Ρωσίας. (Παρενθετικά αναφέρουμε πως ο σημερινός ναζισμός, μορφολογικά τουλάχιστον, δεν έχει την ίδια εμφάνιση με τον κλασικό της δεκαετίας του 1930 αλλά μεταλλαγμένος, “ζει και βασιλεύει” σαν Πολιτική Ορθότητα που αποτελεί την μετα–νεωτεριστική εκδοχή του Ναζισμού. Κλασικό παράδειγμα, ο Αμερικανόπνευστος, Προτεσταντικής υφής, Μισανδρικός , νεοφιλελεύθερος Φεμινισμός, γνωστός και ως “Φεμι–Ναζί” η “Φεμι–Ναζισμός”).

Σταδιακά, κλείνει η ψαλίδα μεταξύ “Γερμανόφιλων” και Αμερικανόφιλων”, και στην Αμερικανο/Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα. Οι Γερμανοί επανεξοπλίζονται με πρόγραμμα 100 δις “χτυπώντας” ευαίσθητες χορδές των “απανταχού της γης” Γερμανόφιλων. Ιδιαίτερα όμως οι “Αμερικανόφιλοι” έχουν γίνει το μεγάλο “αστέρι”, ιδιαίτερα σε χώρες της Βόρειας και Ανατολικής Ευρώπης αλλά και των Βαλκανίων. Επίσης σε χώρες όπως η Ελλάδα που έβλεπαν την “Δύση” με το τηλεσκόπιο του Γαλιλαίου για 500 περίπου χρόνια λόγω Οθωμανών, τώρα έγιναν “Βασιλικότερες του Βασιλέως” και χωρίς ουσιαστική παραγωγή, παριστάνουν τα “Αμερικανάκια” και τους “Δυτικοτραφείς” λόγω “κατανάλωσης” δυτικών προϊόντων και Μέσων Ενημέρωσης, ειδικότερα Τηλεόρασης. Βαλκανική/Μεσογειακή/Μικρασιατική στην νοοτροπία της, μεταπρατική στην δομή της, “μανιωδώς δυτικομανής” στην κατανάλωση όπως η Μαντάμ Σουσού στα Σεπόλια παρίστανε την Παριζιάνα, “υπάκουο παιδί” στην Εξωτερική Πολιτική, “επιεικώς ηλίθια” στην ενεργειακή πολιτική της ( Όταν κλείνεις τα Εργοστάσια Λιγνίτη και δεν εκμεταλλεύεσαι τους υδρογονάνθρακές σου, δεν υπάρχει “χρεία άλλου χαρακτηρισμού”), αυτή είναι η Ελλάδα σήμερα. Εάαν νομίζει πως παριστάνοντας το φρόνιμο και υπάκουο παιδί στους Αμερικανο/Ευρωπαίους αλλά και τους “δεκτικούς συνεκμετάλλευσης” με τους Τούρκους θα “γλυτώσει την καρπαζοείσπραξη”, ακολουθεί έναν πολύ ολισθηρό, εξαιρετικά επικίνδυνο δρόμο.

Όσοι τέλος πιστεύουν πως ικανοποιώντας τα “οργασμικά απωθημένα” των Γερμανόφιλων που θέλουν να “πάρουν εκδίκηση” για την συντριβή τους από τους Ρώσους το 1945, αλλά και όσοι πιστεύουν πως “Ήλθε η ώρα” να πάρουν το “αίμα τους πίσω” οι Αμερικανόφιλοι και οι οποίοι έχουν πάθει “έλκος στομάχου” λόγω στεναχώριας από το 1974, εξαιτίας του πλέον οξυμένου αντι/αμερικανισμού στον Ευρωπαϊκό χώρο (Ελλάδα), μάλλον θα απογοητευθούν.

Οι καρπαζιές δεν θα έλθουν από Ρωσο/Ουκρανικό μέτωπο κυρίως αλλά από την Τουρκία και η οποία Τουρκία πιο παραγωγική και ασύγκριτα πιο βιομηχανική από την Ελλάδα είναι, ανήκει στους G20, δηλαδή στα 20 πλέον ανεπτυγμένα και πλούσια κράτη του πλανήτη και χωρίς να παριστάνει την “Δυτική” όπως η Ελλάδα, με την ευφυέστατη διπλωματία της υποχρέωσε την Ευρώπη να “τρέχει” πίσω της σαν κουταβάκι, τους Αμερικάνους να την υποστηρίζουν, τους Ρώσους να συναλλάσσονται μαζί της, τους δε Ουκρανούς να ακούνε “Τουρκία” και να ηδονίζονται. Ο δε Πρωθυπουργός μας, μετά το Φανάρι – 13/3/2022– πήγε να “φάει ψαράκι Βοσπόρου” με τον Ερντογάν, πιθανότατα υποσχόμενος διάφορα και για τα οποία “αγρόν αγοράζουμε”. Εάν τελικά συμφωνηθεί “συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων” τότε η Τουρκία θα κάνει “κίνηση Ματ”. Έχοντας η Τουρκία το 3–5% του Αιγαίου θα “συνεκμεταλλεύσει” το 50% δηλαδή ποσοστό δεκαπλάσιο, ενώ η Ελλάδα έχοντας το 95% θα “κατεβεί” στο 50% και παράλληλα ή λίγο μετά, θα ακολουθήσει ο αφοπλισμός των νησιών του Α. Αιγαίου. Απρόσμενη ευκαιρία λόγω Ρωσο–Ουκρανικού Πολέμου βρήκαν οι Τούρκοι για να επιβάλουν τους όρους τους, και ποιος θα τους χαλάσει το χατίρι, τώρα μάλιστα που προαλείφονται για “Εγγυήτρια Δύναμη” (!) στην Ρωσο–Ουκρανική κρίση!

Εάν οι Έλληνες, Νεοέλληνες, Ρωμιοί η Γραικοί – αποκαλέστε τους όπως νομίζετε– δεν “σοβαρευτούν” και δεν συνειδητοποιήσουν πως “τα ψέματα τελειώνουν” και πως σε μικρό διάστημα λήγουν “τα επίδικα της Ιστορίας”, δηλαδή πως τα “πράγματα σοβαρεύουν”, τότε το μέλλον θα είναι ζοφερό. Με μια χώρα προτεκτοράτο στην εξωτερική πολιτική, αντι/παραγωγική στη δομή της, παρασιτική/μιμητική στην κατανάλωση, δουλοπρεπής στη συμπεριφορά της. Γιγνομένη μία χώρα Γραικύλων, ένας θίασος γραικυλισμού. Λατινιστί Graeculus, ελληνιστί Γραικύλος, ραγιάς, δουλοπρεπής. Αυτό θέλουμε, για εμάς και τα παιδιά μας;

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες