Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Είναι Δημοκρατικές οι εκλογές με απόλυτα ελεγχόμενη Τηλεόρασ

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ηλίας Παπαναστασίου
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 19, 2023 6:20 am    Θέμα δημοσίευσης: Είναι Δημοκρατικές οι εκλογές με απόλυτα ελεγχόμενη Τηλεόρασ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Είναι Δημοκρατικές οι εκλογές με απόλυτα ελεγχόμενη Τηλεόραση και μαζικό εκμαυλισμό συνειδήσεων ;



Του
Ηλία Παπαναστασίου


Παρακολουθώντας τα Μέσα Ενημέρωσης στη χώρα μας και ειδικότερα την τηλεόραση όταν αναφέρονται στα τρέχοντα γεγονότα – ενημερωτικές εκπομπές, ειδησεογραφικά δελτία, εκπομπές πολιτικής και εκλογικής ανάλυσης – παρατηρούμε πως εκτός από τα δελτία ειδήσεων, όλα τα υπόλοιπα «πολιτικά» προγράμματα αναφέρονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο και με μια συγκεκριμένη άποψη ή κοσμοαντίληψη σε όλα τα θέματα. Ταυτόχρονα, «κάτι» ανάλογο συμβαίνει και με τα δελτία ειδήσεων. Τι ακριβώς; Και τα μεν και τα δε –πολιτικά/ενημερωτικά προγράμματα, δελτία ειδήσεων– διακατέχονται από τον ίδιο τρόπο σκέψης, ανάλυσης και παρουσίασης, είναι του «ιδίου φυράματος» πολιτικής και ιδεολογικής σήμανσης. Αφορούν τις ίδιες επαναλαμβανόμενες απόψεις και αντιλήψεις συν όλα τα ιδεολογήματα της φιλελεύθερης/νεοφιλελεύθερης αντίληψης περί ανταγωνιστικότητας και ελληνικής οικονομίας αλλά και εξωτερικής πολιτικής, στηριγμένης στον έξαλλο και νοσηρό αντιρωσισμό, στον ψυχοπαθολογικού τύπου «αμερικανισμό» και στον ιδεολογικό μεταπρατισμό.

Όταν λέμε «ιδεολογικό μεταπρατισμό» απλά αναφερόμαστε σε μια χώρα που ουσιαστικά δεν παράγει αλλά μόνο εισάγει λειτουργώντας σαν μεταπράτης, μεταπωλητής και μεσάζων άλλων προϊόντων, παραγόμενων στο εξωτερικό. Με άλλα λόγια, μια παρόμοια χώρα όπως η Ελλάδα λειτουργεί σαν εισαγωγέας και έμπορος προϊόντων άλλων χωρών και όχι σαν παρασκευαστής δικών του προϊόντων και φυσικά το ίδιο αφορά και τις ιδέες, τρόπο ζωής και πολιτισμό. Ένας μεταπρατισμός που αντανακλάται σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας και ειδικότερα της τηλεοπτικής. Κατεξοχήν στις πρωινές και μεσημεριανές εκπομπές –«πρωινάδικα» και μεσημεριανάδικα»– κυριαρχεί ατόφια η νεοελληνική κακογουστιά με όλες τις εισαγόμενες «αμερικανιές» της γλώσσας, της προπαγάνδας και της αμερικάνικης ηλιθιότητας «επί το ελληνικότερον».

Εάν λοιπόν στην καθημερινή πλύση εγκέφαλου με τεράστιες δόσεις Μητσοτακικής προπαγάνδας περί «πολύ καλής κατάστασης της ελληνικής οικονομίας», «βελτίωσης οικονομικών δεικτών» αλλά και «σωστής πλευράς της Ιστορίας» όπως και άλλες αμέτρητες ψευδολογίες και ηλιθιότητες, επιπέδου Βραβείου Νόμπελ, προσθέσουμε και το άκρως αποβλακωτικό και αποπροσανατολιστικό «ψυχαγωγικό πρόγραμμα» που κινείται μεταξύ Αμερικανόπνευστου και Προτεσταντικού #Μetoo δηλαδή εισαγομένης, μεταπρατικής Πολιτικής Ορθότητας και διασκέδασης τύπου καμπαρέ με ημίγυμνες «καλλιτέχνιδες» και άφθονους Gay συμμετέχοντες, τότε καταλαβαίνουμε την «σπορά αποβλάκωσης και συστηματικής κρετινοποίησης» που ρίχνεται στον εγκέφαλο εκατομμύριων Νεοελλήνων καθημερινά.

Ποιος άραγε ενημέρωσε τον ελληνικό λαό για τα 400 δις ευρώ χρέους, τα επιπλέον 50 δις που προστέθηκαν στο χρέος τα τελευταία 3,5-4 χρόνια, την ακρίβεια που εκτοξεύθηκε στα ύψη, τους πλειστηριασμούς που έρχονται σαν τσουνάμι και όλα τα απίστευτα σκάνδαλα της κυβέρνησης του Κυριάκου;

Και πώς θα ψηφίσει ο εκλογέας εάν δεν είναι ενημερωμένος; Και πώς είναι ενημερωμένος όταν πρωί, μεσημέρι και βράδυ ακούει και βλέπει, υφίσταται δηλαδή μια πλύση εγκεφάλου που θυμίζει δικτατορικά καθεστώτα που οργανώνουν την μαζική αποβλάκωση μέσω της προπαγάνδας τους για να ελέγχουν την πλέμπα;

Το βασικότερο όμως είναι η απαγόρευση 14 κομμάτων να κατέβουν στις εκλογές μέσω της ελεγκτικής διαδικασίας του Αρείου Πάγου. Και φυσικά δεν είδαμε μαζικές διαμαρτυρίες για την πορεία σταδιακής κατάργησης της διάκρισης των τριών εξουσιών μέσω της πρωτοκαθεδρίας της Δικαστικής Εξουσίας στην διαδικασία «νομιμότητας» των κομμάτων. Γεγονός πρωτοφανές, εξαιρετικά επικίνδυνο και αντίθετο με τα νάματα του Κοινοβουλευτισμού και της πολυπαινεμένης «Φιλελεύθερης Δημοκρατίας»! Κάποτε ο προφητικός Ανδρέας Παπανδρέου μιλούσε για «Κράτος δικαστών» και όχι άδικα.

Όπως είναι λίαν επικίνδυνο το γεγονός της υπόγειας πρόσκλησης σε αποστασία βουλευτών από υφιστάμενα κοινοβουλευτικά κόμματα, όπως έγινε από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας προς την Ελληνική Λύση του Βελόπουλου.

Παρόμοια ισοδυναμεί με αθλιότητα ο αποπροσανατολισμός των εκλογών μέσω της υπόθεσης Γεωργούλη και η μετατροπή της πολιτικής διαμάχης σε «Πολιτική κρεβατοκάμαρας», η συστηματική απόκρυψη στοιχείων από την χειμαζόμενη και χρεωκοπημένη ελληνική οικονομία, η προσπάθεια τέλος να συνηθίσει και να ανέχεται εσαεί στο διηνεκές ο Ρωμιός σκάνδαλα και απίστευτες οικονομικές και πολιτικές ανηθικότητες και εκμαυλισμό συνειδήσεων όπως τα σκάνδαλα Πάτση, Χειμάρα, Καπάτου κλπ. Και όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, ο Νεοέλληνας όχι απλώς «συνηθίζει» αλλά όπως φαίνεται, αρέσκεται ή τουλάχιστον ανέχεται τον μαζικό εκμαυλισμό συνειδήσεων από την πλέον αδίστακτη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης. Όταν όμως γίνεσαι ανεκτικός στους ενόχους εκμαυλιστές της Τηλεοπτικής προπαγάνδας, τότε δεν είσαι απλά «ανεκτικός» αλλά συνένοχος!

Και είσαι συνένοχος γιατί δεν ανέχεσαι απλά τα τηλεοπτικά κανάλια των Ολιγαρχών που καθημερινά σου «ρουφάνε το αίμα»! Αλλά γιατί απλούστατα, αυτοί ακριβώς οι Ολιγάρχες και η Κυβέρνηση που τους εκπροσωπεί, στηρίζονται στην δική σου ανοχή και συνενοχή! Δεν θα μπορούσαν να σταθούν όρθιοι ούτε μια εβδομάδα εάν υπήρχε μαζική αντίδραση, όχι μόνο στην μαζική «παραγωγή Λωτοφάγων» σε αυτή την χώρα μέσω της απόλυτα ελεγχόμενης Τηλεόρασης αλλά και στην φασιστικού τύπου απαγόρευση καθόδου στις εκλογες 14 κομμάτων μέσω του Αρείου Πάγου! Αύριο, τα απαγορευμένα κόμματα μπορεί να πολλαπλασιαστούν και τελικά να είναι ελεύθερα μόνο τα απολύτως ελεγχόμενα συστημικά κόμματα της Ολιγαρχίας και του κομπραδόρικου, μεταπρατικού Κεφαλαίου, εσύ να έχεις μετατραπεί σε ένα «ολοκληρωμένο Λωτοφάγο» δηλαδή σε έναν ανοϊκό που δεν γνωρίζει τίποτα, καταπίνει αμάσητη τεράστια δοσολογία Τηλεοπτικής Προπαγάνδας και ανέχεται τα πάντα, ακόμη και το να μην μπορεί να αγοράσει κατάλληλη ποσότητα τροφίμων ή να κινδυνεύει το σπίτι του από πλειστηριασμό!

Απέναντι σε έναν Πρωθυπουργό που έχει καταληφθεί από «οίστρο κινδυνολογίας» και «μανία ψευδών παροχών» στο πάρα πέντε, είσαι μόνος και διαθέτεις μόνο την μέση ευφυΐα και την κοινή λογική. Διάκοψε λίγο την παρακολούθηση της αποβλακωτικής τηλεόρασης, διάβασε και ενημερώσου, από μη συστημικά κανάλια και εφημερίδες. Σκέψου λογικά και ψήφισε λογικότερα. Εάν σκέφτεσαι να αυτοχειριαστείς, ξανασκέψου το! Δεν σου φταίμε σε τίποτε όλοι οι υπόλοιποι!
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες