Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΔΗΗΚΙ: άθλιοι καιροσκοπισμοί

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Θύμιος Παπανικολάου
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 21, 2007 9:12 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΔΗΗΚΙ: άθλιοι καιροσκοπισμοί Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Καιροσκοπικά παιχνίδια παρά φύσιν συμμαχιών


Η συνεργασία της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ με τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μνημείο καιροσκοπισμού και τυχοδιωκτισμού. Και πράξη αυτοεξευτελισμού της. Γιατί μέχρι σήμερα ενέτασσε τον ΣΥΡΙΖΑ στην ιδεολογική πλευρά, για να μη πω εμπροσθοφυλακή της Νέας Τάξης. Τον χαρακτήριζε η ίδια «δεκανίκι του εκσυγχρονισμού»
Το χειρότερο όμως είναι άλλο. Στο τελευταίο Συνέδριο η συντριπτική πλειονότητα των μελών του είχε ταχθεί ΑΝΟΙΚΤΑ εναντίον στο ενδεχόμενο μιας τέτοιας συνεργασίας. Στην τελευταία προεκλογική Κεντρική Επιτροπή δεν είχε επίσης τεθεί τέτοιο θέμα. Αλλά αν θα κατέβαινε το ΔΗΚΚΙ αυτόνομο. Και πάρθηκε η απόφαση να κατεβεί αυτόνομο, Ήταν μια μεθοδευμένη απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής, η οποία έκανε στροφή 180 μοιρών (μέχρι τότε υποστήριζε τη συνεργασία με το ΚΚΕ) για να οδηγήσει πραξικοπηματικά σήμερα, προ του εκλογικού αδιεξόδου, το ΔΗΚΚΙ στη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, καταπατώντας κατάφορα το εκφρασμένο πνεύμα της συντριπτικής πλειονότητας των μελών του Συνεδρίου και της τελευταίας εκλογικής Κ.Ε, που ήταν ριζικά αντίθετο στη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αν τσοβολισμό θεωρούμε την καρικατούρα του αντρεϊκού βοναπαρτισμού, δηλαδή το μικρό και μίζερο εκείνο πολιτικό μέγεθος που για να διατηρηθεί στην κομματική ηγεσία εξοντώνει κάθε πολιτική και οργανωτική λειτουργία, η Διοικούσα Επιτροπή του ΔΗΚΚΙ, αποτελεί καρικατούρα του τσοβολισμού. Η καρικατούρα της καρικατούρας δηλαδή. Γι’ αυτό οι μικρές ιδέες, ο καριερισμός, τα πόστα, οι καιροσκοπισμοί στο σημερινό ΔΗΚΚΙ πήραν αποτρόπαιες διαστάσεις: Η αυτοάμυνα της πολιτικής μιζέριας και των φεουδαρχών των επιγόνων του Τσοβόλα.
Μετά από αυτή την άθλια καιροσκοπική πράξη της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, παραιτούμαι από μέλος της Κ.Ε και από μέλος γενικά του ΔΗΚΚΙ.
Η Αριστερή πολιτική έχει αρχές και δεν μπορεί να γλείφουμε αυτό που φτύναμε χθες και που το θεωρούσαμε ιδεολογική μαγκούρα της Νέας Τάξης Δεν μπορεί να συνεργάζεσαι με ένα πολιτικό σχήμα, όταν το υποτιθέμενο πρόγραμμά σου (και αυτό φαίνεται καιροσκοπικό κατασκεύασμα είναι) . είναι διαμετρικά αντίθετο από αυτό του ΣΥΡΙΖΑ.


Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 22, 2007 12:29 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Φαντάζομαι Θύμιο αυτή η αποχώρηση είναι τυπική πλέον αφού ήδη είχες διαφοροποιηθεί δημόσια στηρίζοντας ΚΚΕ και όχι την αυτόνομη κάθοδο του (πρώην) κόμματός σου.

Είχες θέσει τον εαυτό σου εκτός ΔΗΚΚΙ πριν την απόφαση της Διοικούσας για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Επιστροφή στην κορυφή
konapo



Ένταξη: 28 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 373
Τόπος: θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 22, 2007 7:06 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Συγχαρητήρια στον σ.Θύμιο για την απόφαση του και κρίμα για την εξέλιξη αυτή του ΔΗΚΚΙ, που μόλις τώρα την έμαθα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Θ.Π.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 22, 2007 8:28 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Έχω διαφοροποιηθεί σε πολλές ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ πραξικοπηματικές της ηγετικής κλίκας. ΜΑΛΙΣΤΑ μετά το Συνέδριο παραιτήθηκα και από μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, ακριβώς καταγγέλλοντας τα ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ...
ΠΑΡΟΛΑ αυτά έμεινα μέλος της Κ.Ε. και η "ηγεσία" με ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ και εμένα και το ΡΕΣΑΛΤΟ.
Εδώ έγραψα δημόσια αυτά που είπα στην τελευταία εκλογική Κεντρική Επιτροπή. Γιατί δηλαδή πρέπει να στηριχτεί το ΚΚΕ. Και πάλι η ηγεσία προσπάθησε να πάρει τη συγκατάθεσή μου, για συνεργασία με τον ΣΥΝ, με το γνωστό τρόπο των προσωπικών τηλεφωνημάτων. ΔΗΛΑΔΗ δεν με θεωρούσε εκτός ΔΗΚΚΙ.
ΟΦΕΙΛΑ, λοιπόν και εγώ να βάλω ένα και τυπικό (αν το θέλεις) ΤΕΛΟΣ σε αυτές τις ελεεινές πρακτικές, τις οποίες επανειλλημένα είχα καταγγείλει. Ακόμα και στο Συνέδριο ανασυγκρότησης του ΔΗΚΚΙ(θα βρω το σχετικό κείμενο και θα το δημοσιεύσω)
ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΩ και την τυπική μου ΔΙΑΓΡΑΦΗ, από την "ατζέντα" του Μαντά, (ο οποίος με χρησιμοποιεί εμένα και το ΡΕΣΑΛΤΟ), στέλνοντας το παραπάνω κείμενο ΠΡΩΤΑ στο ΔΗΚΚΙ.
Επιστροφή στην κορυφή
μλσζ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 22, 2007 8:29 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Εχώ χάσει πολλά επεισόδια.Αλλά το ΔΗΚΚΙ έχει να κερδίσει πολλά από την είσοδο του στο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ,και με συνεργασία και με την Κ.Ο.Ε που είναι η δεύτερη πιο ισχυρή μετα τον ΣΥΝ στο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να δημιουργήσουν το πατριωτικό,αντι-ανανεωτικό μέτωπο στο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.
Πραγματικά για μένα η είδηση ήταν ανέλπιστη,και παρά πολύ ευχάριστη αν και δεν την είδα κάπου ακόμη ΕΠΙΣΗΜΑ.

Αλλώστε το ΔΗ.ΚΚΙ με το ΚΚΕ τι θα μπορούσε να κερδίσει?Από οτι ξέρω τις οργανώσεις που συνεργάζονται με το ΚΚΕ,το ΚΚΕ τις αφομειώνει και παίρνει στο χρόνο τα στελέχη τους.

Δεν γνωρίζω τα εσωτερικά του δηκκι,και δεν έχω καμία άποψη αν ήταν αντι-συνεδριακή η απόφαση.
Επιστροφή στην κορυφή
Ουζερί: Ο Μπελαμής



Ένταξη: 19 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 212
Τόπος: Βενετία 16ος αι.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 22, 2007 2:09 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Καλά, "μλσζ", μιλάμε, χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω, αποτελείς για μένα τυπικό δείγμα σημερινού αριστερού (αν θεωρείς τον εαυτό σου τέτοιο) που μοναδικό κοινό με τον χώρο έχει μόνο το όνομα. Ωστόσο θέλω να υποστηρίξω την επιλογή σου να γράφεις εδώ ώστε οι απόψεις σου να επιβεβαιώνουν αυτά που δύο χρόνια τώρα περιγράφουμε για την ιδεολογική αλλοίωση στον "αριστερό" χώρο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ουζερί: Ο Μπελαμής



Ένταξη: 19 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 212
Τόπος: Βενετία 16ος αι.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 22, 2007 2:40 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η κίνηση αυτή του ΔΗΚΚΙ είναι η αυτοκτονία του. Τώρα είναι που δεν θα γεμίσει ούτε Ταξί. Το Σύστημα δεν χρειάζεται άλλους νεροκουβαλητές, τα βιογραφικά υποβλήθηκαν κατόπιν εορτής. Έπρεπε να το ξέρουν αυτό.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΝΤΑΒΕΛΗΣ



Ένταξη: 28 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 283
Τόπος: Στύρα Ευβοίας

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 23, 2007 8:11 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Σύντροφε Μπελαμή, πράγματι θα χωράνε σε ένα ταξί. Αυτός ο τυχοδιωκτισμός αποτελεί τη ληξιαρχική πράξη θανάτου του ΔΗΚΚΙ. Αυτή η πορεία ήταν νομοτελειακή. Δεν μπορεί να παίζεις με τις πολιτικές ιδέες. Ούτε να πιστεύεις ότι με γραφειοκρατικά κόλπα θα σωθείς. Στο τέλος θα καταλήξεις στον σκουπιδοτενεκέ.
Οι επίγονοι του Τσοβόλα (Μαντάς και σία) δεν είχαν ούτε ένα από τα προτερήματα του Τσοβόλα. Απεναντίας είχαν όλα τα ελαττώματά του. Ήταν ράφτες και μάλιστα κακής ποιότητας. Έφτιαξαν ένα μωσαϊκό ιδεολογικών θέσεων, (πατώντας πάνω στην εθνική γραμμή του Τσοβόλα), που η μία πολιτική θέση αναιρούσε την άλλη. Πήραν βασικές θέσεις που προωθήσαμε εμείς και αποτελούν τον καμβά του ΡΕΣΑΛΤΟ τις κέντησαν στο μωσαϊκό (ακόμα και με την ίδια φρασεολογία) μαζί με άλλες εντελώς αντίθετες. Ήθελαν μια πλατφόρμα που να έχει το ιδεολογικό περίγραμμα, ΦΡΑΣΤΙΚΑ, του σοσιαλισμού, να καλύπτει κάποιες θέσεις του ΚΚΕ, να χωράει και καθαρά αστικές ιδεούλες και να ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ με ξεκάρφωτες αναφορές με θέσεις του ΡΕΣΑΛΤΟ. Σωρός από ιδεολογικούς και πολιτικούς πλίνθους ατάκτως πεταμένους…
Ο καιροσκοπισμός ξεκινάει από το «Πρόγραμμα». Χρειαζόντουσαν ένα τέτοιο «κατασκεύασμα» για να διαπραγματεύεται ο Μαντάς και δύο άλλοι με το ΚΚΕ και με οτιδήποτε άλλο. Ποτέ δεν είχαν στο μυαλό τους να δράσουν. Και γι’ αυτό δεν πήραν ποτέ καμιά πολιτική πρωτοβουλία δράσης, ούτε ανέδειξαν κανένα ζήτημα. Κάποιες προκηρυξούλες οι εκδηλώσεις γίνονταν μόνο για να δείξουν ότι υπάρχουν και για να κρατάνε τα μέλη τους, τα οποία παραμυθιάζαν με μύρια όσα ψέματα. Φυσικά μέσα στη μικρή πορεία από την ανασυγκρότηση, πολλοί κατάλαβαν την κοροϊδία και έφυγαν.
Με αυτά τα κόλπα πίστεψαν ότι θα ξεγελάσουν το ΚΚΕ. Ήθελαν να τους κάνει(!) το ΚΚΕ κόμμα. Τόσο πολιτικά αναλφάβητοι και διαβρωμένοι από την ίντριγκα ήταν, που πίστεψαν ότι θα εξαπατήσουν το ΚΚΕ Παρόλα αυτά το ΚΚΕ τους έδινε μια κοινοβουλευτική έδρα. Αυτοί ήθελαν να τους βάλει στην προμετωπίδα του Ψηφοδελτιου: ΚΚΕ-ΔΗΚΚΙ.
Αν είχαν ελάχιστο πολιτικό νιονιό θα ήξεραν ότι τις συμμαχίες το ΚΚΕ τις κάνει για να δώσει ένα στίγμα μετωπικό στην πολιτική του και όχι επειδή πιστεύει ότι οι ψηφοφόροι του ΔΗΚΚΙ ήταν κανένα ποσοστό. Μπορούσε το ΚΚΕ από τη συνεργασία του με το ΔΗΚΚΙ στις δημοτικές εκλογές να διαπιστώσει πόσοι ήταν του ΔΗΚΚΙ. Και πράγματι είχε διαπιστώσει ότι ήταν μηδενικοί σχεδόν οι ψήφοι από εκεί…
Μια λοιπόν και δεν μπορούσαν να πετύχουν να τους κάνει κόμμα το ΚΚΕ, επιχείρησαν να το εκβιάσουν, οι αφελείς. Έκαναν την τελευταία εκλογική Κεντρική Επιτροπή ακριβώς γι αυτό το σκοπό. Να λεονταρίσουν ότι θα κατεβούν μόνοι τους στις εκλογές, Είναι τόσο βλάκες, γιατί δεν σκέφτονται ποτέ πολιτικά, ότι το ΚΚΕ θα φοβόταν απώλεια ψήφων και θα έτρεχε να τους χαϊδέψει. Γνώριζαν εκ των προτέρων ότι δεν μπορούσαν να κατέβουν μόνοι τους…
Παράλληλα ετοίμαζαν το δρόμο για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν αποτύγχανε το «εγχείρημα». Παραμύθιαζαν τα μέλη ότι ο ΣΥΝ τα δέχεται όλα, αλλά πώς να πάμε στον ΣΥΝ και λοιπά.
Το «εγχείρημα» με το ΚΚΕ απέτυχε και τι να κάνουμε; Μόνοι μας δεν μπορούμε να κατέβουμε (άλλα φυσικά λέγανε στην Κ.Ε.), το μόνο που μένει είναι ο ΣΥΝ.
Εδώ φυσικά, μέσα στην απελπισία της η ηγεσία του ΣΥΝ έχαψε τα παραμύθια. Αν και όλο αυτό το μωσαϊκό των θέσεων του ΔΗΚΚΙ, βρίσκεται σε κάθετη ρήξη με τον «αντιεθνικιστικό» ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ γι όλους του ΣΥΝ είναι «εθνικιστικό», προκειμένου να σωθεί ο ΣΥΝ και να μπει στη Βουλή συμμάχησε με τους «εθνικιστές». Ο καιροσκοπισμός του ΣΥΝ στην απελπισμένη του μορφή.
Ενώθηκαν λοιπόν δύο απελπισίες, έξω από οποιαδήποτε πολιτική αρχή για να σωθούν…
Η κατηφόρα δεν έχει τέλος. Τώρα θα πληρώσουν τα γραμμάτια του καιροσκοπισμού τους και οι δυό. Μπορεί ο ΣΥΝ να καταφέρει να μπει στη Βουλή (δύσκολο βέβαια
), αλλά όχι λόγω ΔΗΚΚΙ. Μετά θα αρχίσουν τα όργανα…

_________________
Φωτιά και τσεκούρι όχι μόνο στους
προσκυνημένους, αλλά και στους
πράκτορες και προβοκάτορες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Σεπ 02, 2007 12:48 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΕΠΙΣΤΟΛΗ από δύο μέλη της Κ.Ε. του ΔΗΚΚΙ


ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΚΚΙ - ΣΥΝ

Με αυτή την επιστολή, απευθύνουμε δημόσια έκκληση στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος που ανήκουμε να ανακαλέσει το φοβερό ολίσθημα της συνεργασίας με τον ΣΥΝ. Τα δεδομένα ήταν γνωστά εδώ και μήνες, και υπήρχε χρόνος να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή για να αποφασίσουμε αν αυτή η συνεργασία συνάδει με την ιδεολογία, τις αποφάσεις των συνεδρίων μας καθώς και με την τρέχουσα πολιτική συγκυρία και τα εθνικά θέματα.
Για τον ΣΥΝ δεν υπάρχει πολιτική αστοχασιά σε αυτή τη συνεργασία. Ο ΣΥΝ είναι ένας πολιτικός σχηματισμός που χαρακτηρίζεται από πολιτική ειλικρίνεια. Με μεγάλες πλειοψηφίες, και μετά από δημοκρατικό εσωκομματικό διάλογο, καταλήγει στις πολιτικές του θέσεις και προτάσεις που γνωστοποιούνται με κάθε σαφήνεια. Το γεγονός ότι σε κάθε ειλημμένη πολιτική του θέση και απόφαση υπάρχει πάντα και η αντιφατική –που κοινοποιείται ελεύθερα- δεν σημαίνει ότι ο ΣΥΝ είναι πολιτικό «σκορποχώρι», αλλά επιβεβαιώνει την άποψή του για την εσωκομματική δημοκρατία.
Όμως :
-Ο ΣΥΝ αποδέχτηκε το Μάαστριχ και το Άμστερνταμ, μέσα από την δική του πολιτική όραση αυτές οι διακηρύξεις αρμόζουν στο αριστερό όραμά του. Μια τέτοια αποδοχή παροχετεύει την νεοφιλελεύθερη ιδεολογία και περιθωριοποιεί εκείνη την Αριστερά που θεωρεί το Μάαστριχ και το Άμστερνταμ κορυφαίες νεοφιλελεύθερες διακηρύξεις. Αυτή η άποψη έχει επικρατήσει και στο ΔΗΚΚΙ.
-Ο ΣΥΝ αποδέχτηκε, με σαφή πλειοψηφία, το σχέδιο Ανάν το οποίο απέρριψε ο κυπριακός Ελληνισμός. Είναι γνωστό –και αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά του- ότι ο ΣΥΝ έχει μέλος του την συγγραφέα του περιβόητου φυλλαδίου της ΣΤ ΄ Δημοτικού, είναι επίσης γνωστό ότι οργάνωσε εκδηλώσεις με κεντρική ομιλήτρια την εν λόγω συγγραφέα. Ο ΣΥΝ έχει τον δικό του πατριωτισμό, ο οποίος όμως δεν συμβαδίζει με τον πατριωτισμό του ΔΗΚΚΙ.
Έτσι η επόμενη μέρα των εκλογών οδηγεί στην πολιτική περιθωριοποίηση το ΔΗΚΚΙ, όποια από τις δύο εναλλακτικές λύσεις και να ακολουθήσει το Πολιτικό Συμβούλιο:
1) Αν συνεχίσει τη συνεργασία με τον ΣΥΝ αφανίζει την πολιτική του φυσιογνωμία και ιδεολογία, απομακρύνεται από τον Πατριωτικό – Αριστερό (με την παραδοσιακή έννοια και σε απόσταση από Μάαστριχ, Άμστερνταμ και Ανάν ) χώρο και μετατρέπεται σε κενό κέλυφος λίγων «παραγόντων». Σε ακόμα δυσμενέστερη θέση από κάποια αριστερίστικα γκρουπούσκουλα, πως όμως «στην τραγική απάτη τους δοσμένα» αγωνίζονται για κάποια ιδεολογία.
2) Αν διακόψει την επομένη των εκλογών (ή έστω και με κάποιο πρόσχημα αργότερα) τη συνεργασία με τον ΣΥΝ εκπίπτει σε ακόμα δυσμενέστερη θέση. Μετατρέπεται σε κόμμα-«άλιεν» που το μόνο του αιτούμενο είναι η επιβίωσή του. Εχθές με το ΚΚΕ στις δημοτικές, σήμερα με τον ΣΥΝ στις εθνικές, αύριο ποιος ξέρει… Μια τέτοια αμοραλιστική – μεταμοντέρνα στάση, εκτός από την αναμφίβολη περιθωριοποίηση του ΔΗΚΚΙ, δυσφημίζει και την ιδέες του Πατριωτικού – Αριστερού χώρου, αφού κάθε ιδέα αποκτά ακτινοβολία ανάλογη του υποστηρικτή της.
Συνεπώς μια μόνο λύση απομένει στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΔΗΚΚΙ που φέρει ακέραια την ευθύνη της επιλογής :
Έστω και στο παρά πέντε των εκλογών, να διαλύσει τη συνεργασία με τον ΣΥΝ ζητώντας συγνώμη από τους ψηφοφόρους, τα μέλη του και από τον ΣΥΝ. Έτσι περισώνει την σπουδαιότερη προίκα του ΔΗΚΚΙ που είναι η πολιτική του ακεραιότητα. Να συμμετάσχει στον υπόλοιπο προεκλογικό χρόνο υποστηρίζοντας τους όμορους πολιτικούς χώρους.
Και τέλος, μετά τις εκλογές, το Πολιτικό Συμβούλιο να οργανώσει συνέδριο που θα τεθεί το θέμα της Πρότασης Εξουσίας προς τον ελληνικό λαό, σύμφωνα με τη διακηρυγμένη ιδεολογία του ΔΗΚΚΙ. Η διεκδίκηση προβολής από τα ΜΜΕ, κοινοβουλευτικής συμμετοχής (όχι με δανεικές έδρες) είναι αυτονόητες απαιτήσεις πολιτικών σχηματισμών που κομίζουν συνέχεια, συνέπεια και σαφείς πολιτικές θέσεις .
Αύγουστος 2007
ΔΕΛΗΝΤΑΔΑΚΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
ΤΟΥΜΑΝΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
(Μέλη της ΚΕ του ΔΗΚΚΙ)

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Παντελής



Ένταξη: 18 Οκτ 2006
Δημοσιεύσεις: 324

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 04, 2007 3:22 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ



ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΜΟΪΛΗΣ- ΜΕΛΟΣ ΚΕ ΤΟΥ ΔΗΚΚΙ
Μ' όλες μου τις δυνάμεις στη διάθεση του ΚΚΕ


Σε δήλωσή του ο Σπύρος Σαμοΐλης, μέλος της ΚΕ του ΔΗΚΚΙ, σημειώνει:

«Μετά την ανακοίνωση της τριμελούς επιτροπής του ΔΗΚΚΙ και την απόφασή τους να συνεργαστούν με τα ψηφοδέλτια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., εγώ σαν μέλος της ΚΕ του ΔΗΚΚΙ αποφάσισα να μη συμμετέχω στη συνεργασία αυτή και να στηρίξω με όλες τις δυνάμεις μου τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και να τεθώ στη διάθεσή του. Παράλληλα θα ήθελα να πω στους φίλους και ψηφοφόρους μου να πράξουν το ίδιο.

Επίσης θα ήθελα να διαψεύσω την ανακοίνωση που υπάρχει στην ηλεκτρονική σελίδα του ΔΗΚΚΙ, με ημερομηνία 16/08/2007, κατά την οποία φέρομαι ως υποψήφιος στο υπόλοιπο Αττικής».

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΚΚΙ
Καλούν σε υπερψήφιση του ΚΚΕ


Σε δήλωσή του για τις βουλευτικές εκλογές, ο Νίκος Μπέλας, πρώην Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ Ν. Σερρών και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, σημειώνει:

«Μπροστά στις βουλευτικές εκλογές πολλά λέγονται και πολλά γίνονται για διάφορες σκοπιμότητες.

Ως πρώην Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ Ν. Σερρών και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ που δραστηριοποιούμαι μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, μπορώ να διακρίνω ποιες πολιτικές δυνάμεις, χωρίς μισόλογα και υστεροβουλίες, παλεύουν γνήσια για τον εργαζόμενο, ενάντια στο δικομματισμό και τους δορυφόρους του. Η τελευταία μεγάλη κινητοποίησή μας για τη διεκδίκηση των ΒΑΕ για μας τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, έναν αγώνα που όλες οι άλλες δυνάμεις, πλην του ΚΚΕ, τον απεμπόλησαν, μας έχει δώσει μια ακόμα χρήσιμη εμπειρία.

Συνεπώς, μπορώ να πω με πλήρη επίγνωση ότι συμπράξεις που γίνονται την τελευταία στιγμή και μάλιστα με αφερέγγυες δυνάμεις όπως αυτή που έκανε, εν αγνοία της βάσης, η ηγεσία του ΔΗΚΚΙ με τον ΣΥΡΙΖΑ, μόνο τα συμφέροντα των εργαζομένων δεν υπηρετούν.

Αντίθετα, η μοναδική δύναμη που έχει δώσει δείγματα γραφής και με συνέπεια λόγων και έργων αγωνίζεται για το δυνάμωμα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος είναι το ΚΚΕ.

Γι' αυτό, λοιπόν, θα στηρίξω με όλες τις δυνάμεις μου αυτό το κόμμα στις βουλευτικές εκλογές, για να έχουμε ένα δυνατό σταθερό στήριγμα στους αναγκαίους αγώνες μας και μετά τις εκλογές».

Επίσης, με δήλωσή του, ο Γιάννης Λιβέρας, εργαζόμενος στον ΗΛΠΑΠ, προερχόμενος από το ΔΗΚΚΙ και τη συνδικαλιστική παράταξη ΔΗΣΕΚ, καλεί «όλους τους συναγωνιστές και φίλους σε αυτές τις εκλογές να στηρίξουν και να ψηφίσουν το ΚΚΕ».


Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες