Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Γερμανία:καταγγελίες εναντίον της Ελλάδας

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Μεγκουλίνα



Ένταξη: 15 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 283

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 30, 2007 6:09 pm    Θέμα δημοσίευσης: Γερμανία:καταγγελίες εναντίον της Ελλάδας Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Γερμανία:καταγγελίες της μη κυβερνητικής οργάνωσης "Pro Asyl", για κακομεταχείριση προσφύγων και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα.

Καταγγελίες σε βάρος των ελληνικών αρχών για τη σκληρότητα που επιδεικνύουν προκειμένου να ανασχεθεί το κύμα των προσφύγων (κυρίως από Αφγανιστάν, Ιράκ, Ιράν και αφρικανικές χώρες) που επιχειρούν από τα τουρκικά παράλια να «πατήσουν» σε έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποβιβαζόμενοι στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αλλά και για τις θεσμικές ελλείψεις της πολιτείας στη διαχείριση του προβλήματος των προσφύγων, δημοσίευσε σήμερα η γερμανική Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Pro Asyl» - που εδρεύει στη Φρανκφούρτη - σε έκθεση με τίτλο «Η αλήθεια μπορεί να είναι πικρή, αλλά πρέπει να ειπωθεί».

Σχετικό δημοσίευμα περιέχεται στο τεύχος του περιοδικού «Ντερ Σπίγκελ». Η έκθεση βασίζεται - σύμφωνα με τα στοιχεία της «Pro Asyl» - σε δύο αποστολές που πραγματοποίησαν φέτος τον Ιούλιο στελέχη της, σε συνεργασία με την ελληνική «Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα των Προσφύγων και Μεταναστών», στη Λέσβο τη Χίο και τη Σάμο, όπου μίλησαν με περίπου 100 πρόσφυγες στα Κέντρα Κράτησης Προσφύγων, αλλά και με εκπροσώπους του Λιμενικού Σώματος και των τοπικών αρχών.

Η «συστηματική κακομεταχείριση» των προσφύγων από το Λιμενικό Σώμα, η πρακτική της «επαναπροώθησης» στη θάλασσα, οι απαράδεκτες από πλευράς υγιεινής συνθήκες που επικρατούν στα Κέντρα Κράτησης, η άσκηση βίας στις ανακρίσεις, ο «αυτοματισμός» στην καταδίκη όλων των συλληφθέντων για παράνομη είσοδο στη χώρα, η απουσία ειδικής μέριμνας για τους ανήλικους κλπ, τεκμηριώνονται στην έκθεση με μαρτυρίες, ενώ το βασικό συμπέρασμα της «Pro Asyl» είναι ότι πρέπει να καταστεί στη συγκεκριμένη περίπτωση της Ελλάδας ανενεργή η ρύθμιση που ισχύει στην ΕΕ, σύμφωνα με την οποία αρμόδια χώρα για το τι μέλλει γενέσθαι με έναν λαθρομετανάστη, είναι η χώρα-μέλος της ΕΕ στην οποία πρωτοαφίχθη. «Λόγω αυτών των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που σημειώνονται στην Ελλάδα, δεν επιτρέπεται η επιστροφή στην Ελλάδα προσφύγων που έφτασαν μέσω αυτής παράνομα σε κεντροευρωπαϊκές χώρες», αναφέρεται συγκεκριμένα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της «Pro Asyl», η οργάνωση έχει κοινοποιήσει τα στοιχεία της έρευνας και το σχετικό πόρισμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην Επιτροπή ενάντια στα βασανιστήρια του Συμβουλίου της Ευρώπης και στην Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού.


ΑΠΕ
_________________
«μας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχθείτε, υποταχθήκαμε και βρήκαμε την στάχτη…»

Γ. Σεφέρης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΤΖΑΝΟΥΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 31, 2007 4:32 pm    Θέμα δημοσίευσης: Δεν είναι τυχαία καταγγελία Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η καταγγελία για τη κακομεταχείριση των λαθρομεταναστών δεν είναι τυχαία, στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία.

Καταρχάς δεκάδες επίσημες καταγγελίες γίνονται κάθε χρόνο και λίγες αποκτούν τα "Φώτα της δημοσιότητας" γιατί κατα βάση αποτελούνται από "Μαρτυρίες" "Υποθέσεις" και διακρίνονται από έλλειψη παραπομπών και επιστημονικών σημειώσεων. Σε γενικές γραμμές παίρνουν δηλώσεις από επαγγελματίες αντι-ρατσιστές και ορισμένους πρόσφυγες και συντάσσουν κατά το δοκούν.
Αλήθεια την περιβόητη "Έκθεση" ενός σχετικά άγνωστου οργανισμού (Pro-Asyl) την έχει διαβάσει κανένας; Από το όνομα και μόνο καταλαβαίνει κανείς ότι είναι "Υπέρ του Ασύλου", αρά πρόκειται για "Στρατευμένη οργάνωση". Μιλάμε για πολύ αξιοπιστία!

Ο Βουλγαράκης για μία ακόμη φορά πέφτει μέσα στα σκ... Μετά την Αστυνομία-ΕΥΠ και δεν συμμαζέυεται τώρα θα έχει να αντιμετωπίσει και το Λιμενικό.. καλά ξεμπερδέματα. Επίσης τη στιγμή κατά την οποία οι ΕΠΙΣΗΜΕς Ευρωπαικές κυβερνήσεις πιέζουν την Ελλάδα να κάνει κάτι επιτέλους με τα ξέφραγα συνορά της που έχουν συντελέσει στο γέμισμα των γκέττο του Παρισιού (Βλέπε Σαρκοζύ), όλως τυχαίως η Ελληνική "Συντηρητική" κυβέρνση βάλλεται, ώστε να μην το κάνει!
Αυτή τη στιγμή έχει δημιουργηθεί ακόμα και στην Ελλάδα η αντίληψη ότι η λαθρομετανάστευση συντελεί στην αποδόμηση του κοινωνικού σώματος. Εχθές στο Αιγάλεω οι κάτοικοι αυθόρμηταν διαδήλωσαν ενάντια στη κατάληψη της πόλης τους από Ιρακινούς-Πακιστανούς (Βλ. Ελευθεροτύπία σημερινό φύλλο).
Το Ρεσάλτο πρωτοπόρο και άλλα έντυπα δημιούργησαν μία πλατφόρμα συζήτησης και κριτικής επάνω στο όλο ζήτημα. Επιπλέον και πολλοί βουλευτές (όλων των κομμάτων) και παράγοντες αρχίζουν να αντιλαμβάνοντε το περιγυρό τους και να αφουγκράζονται τα κοινωνικά αιτήματα.

Και να σου οι κατηγορίες για ρατσισμό , κακομεταχείριση κτλ. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι είμαστε 11 εκ. κάτοικοι "Πύλη της Ευρώπης" για 3 δισ. κατοίκων της Ασίας.

Νομίζω δεν χρειάζεται να πω κάτι περισσότερο...
Η "Βιομηχανία του αντιρατσισμού" δεν πρέπει να περάσει! No Passaran!

Επίσης για τα "ερευνητικά μυαλά", κοιτάξτε το παρακάτω λίνκ και κυρίως τα μέλη του ΔΣ, της οργάνωσης αυτής. Θα καταλάβετε τι σημαίνει επαγγελματικός αντιρατσισμός, μπιρίμπα και πολιτικο-διπλωματική διαπλοκή.

www.gcr.gr
Επιστροφή στην κορυφή
παρκομετροφάγος



Ένταξη: 20 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 54

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 31, 2007 9:17 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η ελληνική «Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα των Προσφύγων και Μεταναστών», η μη κυβερνητική οργάνωση "Pro Asyl", το περιοδικό «Ντερ Σπίγκελ» και ο υπουργός Γ. Βουλγαράκης που διέταξε Ε.Δ.Ε. βάλθηκαν να μας τρελάνουν.

Η καλή ομάδα δικηγόρων, που ενδιαφέρετε για δικαιώματα μικρών ομάδων ανθρώπων και όχι για τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων, η μη κυβερνητική οργάνωση, που έχει την οικονομική δυνατότητα να κάνει βόλτες στα ακριβά ελληνικά νησιά και όχι στα φθηνά τουρκικά παράλια, συνέταξαν μια έκθεση με τον τίτλο ‘η αλήθεια μπορεί να είναι πικρή, αλλά πρέπει να ειπωθεί’

Η αλήθεια όντως είναι πικρή και πρέπει να ειπωθεί, για το λόγο αυτό πρέπει να βοηθήσουμε τους εν λόγω δικηγόρους και τους φιλάνθρωπους με την οικονομική άνεση.

1ον Οι ‘καταγγελίες της έκθεσης, δεν αφορούν πρόσφυγες, αλλά λαθρομετανάστες τυχοδιώκτες. Εμείς οι Έλληνες της προσφυγιάς, εύκολα ξεχωρίζουμε τους πρόσφυγες από τους τυχοδιώκτες.
2ον Η τεκμηρίωση των βασανισμών με μαρτυρίες είναι έωλη έως και ψευδής, για τον απλό λόγο ότι δεν συνοδεύονται από ιατρικές γνωματεύσεις, αφού οι μαρτυρίες αποκτηθήκαν από τους βασανισμένους στο χώρο βασανισμού.
3ον η καταγγελία βασανισμού από τυχοδιώκτες λαθρομετανάστες, είναι συνήθης πρακτική, με στόχο την απόκτηση προσωρινής άδειας παραμονής που εύκολα θα μετατραπεί σε μόνιμη άδεια παραμονής όταν αποκτήσουν ‘γνωριμίες’ ή ‘μέσον’
4ον Οι άθλιες συνθήκες κράτησης και υγιεινής στα κρατητήρια, αφορούν όλους τους κρατούμενους στην Ελλάδα και όχι αποκλειστικά τους εισαγόμενους τυχοδιώκτες.
5ον Η επαναπροώθηση δεν είναι προς την θάλασσα, αλλά προς την Τουρκία όταν προέρχονται από την Τουρκία, όπως ορίζει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας.

Μετά από αυτή την πρώτη βοήθεια, γεννώνται κάποια ερωτήματα, όπως τα παρακάτω :

Γιατί αυτοί οι καλοί φιλάνθρωποι δεν ασχοληθήκαν με κακοποίηση Ελλήνων πολιτών στα κρατητήρια και τις φυλακές ;
Γιατί δεν αναφέρουν πουθενά ότι Έλληνας κρατούμενος κάηκε ζωντανός ενώ ήταν δεμένος χειροπόδαρα σε αστυνομικό τμήμα της Αθήνας ;
Γιατί δεν καταγγέλλουν ότι στο ίδιο αστυνομικό τμήμα, Έλληνας κρατούμενος αυτοτραυματιζόταν για αρκετή ώρα στον νιπτήρα μέχρι που αυτοτραυματίστηκε θανάσιμα ;
Γιατί αυτή η επιλεκτική φιλανθρωπία, όταν οι Έλληνες πολίτες χάνουν τη ζωή τους κατά την διάρκεια κράτησης ή ανάκρισης ;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες