Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Οι Ιαβέρηδες της ΓΑΔΑ συνεχίζουν ακάθεκτοι το «έργο» τους

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
BHXOS



Ένταξη: 18 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 50

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Νοέ 02, 2007 5:16 pm    Θέμα δημοσίευσης: Οι Ιαβέρηδες της ΓΑΔΑ συνεχίζουν ακάθεκτοι το «έργο» τους Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι Ιαβέρηδες της ΓΑΔΑ συνεχίζουν ακάθεκτοι το «έργο» τους
Στο εδώλιο και πάλι ο σ. Παν. Βήχος για …παιδεραστής και διοργανωτής οργίων, προς πορισμό παρανόμου εισοδήματος!!!
Οι Ιαβέρηδες της ΓΑΔΑ συνεχίζουν ακάθεκτοι το «έργο» τους και τη σκευωρία που οργάνωσαν το 2002 την οποία για δικούς τους λόγους ξέθαψαν και πάλι! Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στην υπόθεση του σ. Παναγιώτη Βήχου ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ καλείται να δικαστεί τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2008 διότι: «…από κερδοσκοπία επιχείρησε να διευκολύνει έστω και συγκαλυμμένα με τη μετάδοση ηλεκτρονικών μηνυμάτων ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο την ασέλγεια σε ανηλίκους». Συνεχίζοντας ο κ. εισαγγελέας κατηγορεί με χαλκευμένα από την ασφάλεια στοιχεία ότι «προς πορισμό παρανόμου εισοδήματος συνδέθηκε επανειλημμένα στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ…. Δημιούργησε δε στην σελίδα www.pathfinter.gr δικτυακούς χώρους συγκέντρωσης χρηστών (clubs) …μέσω των οποίων, με τη μετάδοση ηλεκτρονικών μηνυμάτων σεξουαλικού περιεχομένου έφερνε σε επαφή διάφορους χρήστες ΙΝΤΕΡΝΕΤ με σκοπό να διευκολύνει την ασέλγεια με ανηλίκους»!!!
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ


Στη δικογραφία που έχουμε στα χέρια μας αναφέρονται ημερομηνίες και ώρες (που δήθεν ο σ. Βήχος έγραφε τα «σεξουαλικά μηνύματα) στις οποίες ημέρες και ώρες ο σ. Βήχος εργάζονταν στο νυκτερινό κέντρο ΑΠΟΛΛΩΝΙΟ όπως αποδεικνύεται από έγγραφη κατάθεση της επιχείρησης, από μαρτυρίες των καλλιτεχνών που εργάζονταν μαζί του και των ενσήμων του ΙΚΑ!

Η σκευωρία είναι πρωτοφανής αλλά έχει την εξήγησή της. Η υπόθεση ξεκινά αρκετά χρόνια πριν. Μέσα από τις στήλες της Νέας Προοπτικής ο σ. Βήχος αποκαλύπτει τη λειτουργία ενός κυκλώματος μαστροπείας στη Σαντορίνη που αναγκάζει με τη βία στην πορνεία κοπέλες από την Ανατολική Ευρώπη και την εμπλοκή των ντόπιων αστυνομικών σε αυτό. Η υπόθεση παίρνει αρκετά μεγάλη έκταση και η Εισαγγελία Νάξου παραπέμπει σε δίκη δύο ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων και τρεις αστυνομικούς. Από κει και μετά η αστυνομία περνάει στην αντεπίθεση. Ο αστυνομικός διευθυντής της Σαντορίνης κάνει μήνυση στον Βήχο και στην Ν.Π. για συκοφαντία και ζητά για αποζημίωση ένα αστρονομικό ποσό.

Από εδώ και μετά ξεκινά η παράνοια…


Ξαφνικά, κάνει την εμφάνισή του στο indymedia μια περίεργη "ανακοίνωση τύπου" που υπογράφεται από το ΕΕΚ η οποία ανακοινώνει… τη διαγραφή του Βήχου! Κάποιοι αρχικά το πήραν για φάρσα. Το ΕΕΚ στις 6/2 το ΕΕΚ σε γραπτή του ανακοίνωση "καταγγέλλει, ως χαλκευμένη και κατασκευασμένη από τις υπηρεσίες της Ασφάλειας, την υποτιθέμενη "ανακοίνωση Τύπου του ΕΕΚ" που εμφανίστηκε στην ιστοσελίδα του Athens Indymedia την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2003, και στην οποία αναφέρεται ότι ο σ. Παν. Βήχος διαγράφτηκε από το ΕΕΚ (…) Καταγγέλλουμε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια, έστω και γελοία, όπως αυτή που εμφανίστηκε στην ιστοσελίδα του Athens Indymedia, σύνδεσης μελών του ΕΕΚ ---και συγκεκριμένα του σ. Π.Β.- με την ατομική τρομοκρατία, όχι μόνο στερείται κάθε αντικειμενικής βάσης αλλά έχει το χαρακτήρα της αισχρής προβοκάτσιας ενάντια στο κόμμα μας και την ευρύτερη επαναστατική αριστερά" και καλεί στην απομόνωση τέτοιων προβοκατόρικων ενεργειών. Λίγες μέρες μετά στις 21/2, αστυνομικοί εισβάλουν στο σπίτι του Βήχου, κατάσχεσαν τον υπολογιστή του και τα CD και τον οδήγησαν στη ΓΑΔΑ. Εκεί, μετά από πολύωρη ανάκριση, χωρίς κανένα στοιχείο τον άφησαν ελεύθερο. Τη σκυτάλη τώρα παίρνει η Espresso που κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο "ΚΥΚΛΩΜΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΑΡΤΙ ΟΡΓΙΩΝ" και αναγγέλλει τη "Σύλληψη γνωστού μουσικού". Στις μέσα σελίδες έχει ένα εκτενές ρεπορτάζ κατασκευασμένο στη ΓΑΔΑ που αποκαλύπτει "κύκλωμα στο Ιντερνετ που οργάνωνε ομαδικά όργια". Αρκεί μόνο να πούμε ότι φιλοξενούσε μέχρι και… συνέντευξη του σ. Βήχου, η οποία φυσικά, ποτέ δεν δόθηκε. Η δουλειά είχε ήδη γίνει. Η "είδηση" για την ύπαρξη κυκλώματος οργίων πλέον κάνει το γύρο των ραδιοφώνων και των τηλεοράσεων. Μετά από αυτά τα απίθανα ο ίδιος ο Βήχος προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας.

Το να κατηγορείται ο σ. Π. Βήχος για εμπλοκή σε πορνογραφικά κυκλώματα είναι τόσο γελοίο που μένει κανείς άφωνος. Η υπόθεση όμως δεν είναι ούτε γελοία, ούτε μικρή σε σημασία. Δείχνει ότι στο κλίμα τρομο-υστερίας που καλλιεργείται η αστυνομία δεν διστάζει να στήσει και τις πιο απίθανες και χοντροκομμένες σκευωρίες. Η ελληνική κοινωνία είχε να δει "ανακοινώσεις κομμάτων" κατασκευασμένες στη ΓΑΔΑ από την εποχή του Μανιαδάκη. Οι αλήτες στα διάφορα ΜΜΕ είναι έτοιμοι όχι μόνο να κάνουν πλάτες σε αυτές τις σκευωρίες, αλλά και να συμβάλλουν ενεργά στην κατασκευή τους. Και σκεφτείτε! Εδώ δεν μιλάμε για "τρομοκρατία", μιλάμε για μια υπόθεση ενός θαρραλέου αγωνιστή που αποκάλυψε τους αστυνομικούς που ήταν μπερδεμένοι σε υπόθεση μαστροπείας και τους οποίους η δικαιοσύνη παρά τις μαρτυρίες δεκάδων ατόμων ΑΘΩΩΣΕ!!!

Σήμερα, λοιπόν, οι σκευωροί επανέρχονται θέλοντας προφανώς να πάρουν τη ρεβάνς. Μια ρεβάνς όμως που δεν πρόκειται να τους κάνουμε το χατίρι να «γευτούν». Η σκευωρία θα ξεσκεπαστεί και οι σκευωρεί θα εισπράξουν και πάλι τη χλεύη της Κοινωνίας.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ
NEA ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΒΗΧΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΔΑ!


Το Νοέμβρη του 2002 άντρες του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με άψογο αμερικάνικο στιλ και συνοδεία εισαγγελέα, εισέβαλαν στο σπίτι του σ. Παναγιώτη Βήχου, το ερεύνησαν φωτογράφησαν τους εσωτερικούς χώρους, κατάσχεσαν τον υπολογιστή του, το σκληρό δίσκο και όλα τα CD, τον οδήγησαν στην Ασφάλεια, τον ανέκριναν για ώρες και τον άφησαν ελεύθερο.

Την επόμενη ημέρα η Espresso σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της ανέφερε: «ΚΥΚΛΩΜΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΑΡΤΙ ΟΡΓΙΩΝ! Σύλληψη γνωστού μουσικού που φωνάζει "είμαι αθώος"! ενώ σε τρεις ολόκληρες σελίδες υπήρχαν φωτογραφίες του σ. Παν. Βήχου από διάφορες πορείες δίπλα σε συμπλέγματα γυμνών γυναικών και ανδρών!!!

Την περίοδο εκείνη είχε ξεκινήσει ένας δικαστικός αγώνας του σ. Βήχου και της ΝΕΑΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ για δημοσίευμα που κατήγγειλε Σωματεμπορία με τη συμμετοχή αστυνομικού διευθυντή στη Σαντορίνη. Η σκευωρία, λοιπόν, είχε σαν στόχο να παρουσιάσει σαν αναξιόπιστο και διοργανωτή οργίων τον σ. Παν. Βήχο και να αθωωθεί ο αστυνομικός διευθυντής και οι πολίτες σωματέμποροι.

Έκτοτε πέρασαν σχεδόν πέντε χρόνια και η υπόθεση αυτή είχε ξεχαστεί. Ώσπου πριν λίγες ημέρες η ΓΑΔΑ κάλεσε τον σ. Βήχο σε…απολογία για τη δημιουργία πορνοσελίδων (το 2002) στο Ιντερνετ και με την κατηγορία της προτροπής σε αλλότρια ακολασία!!!

Δεν ξέρουμε τι πάνε να βγάλουνε από την ανακίνηση μιας ξεχασμένης και από τους ίδιους υπόθεσης που είχε ξεσηκώσει την Αριστερά, γυναικείες οργανώσεις κλπ., ενώ είχαν γραφτεί άρθρα από τον ΙΟ της Ελευθεροτυπίας, στο Έθνος, στη ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, στο Πριν, στην Αυγή, στην Εποχή κλπ. Το σίγουρο είναι ότι και αυτή τη φορά η προσπάθεια των διωκτικών αρχών να εμπλέξουν το σ. Βήχο σε μία υπόθεση που ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση, θα πέσει και αυτή τη φορά στο κενό. Προς το παρών αναμένεται η ημερομηνία εκδίκασης αυτής της υπόθεσης!

YΠOΘEΣH MAΣTPOΠEIAΣ ΣTH ΣANTOPINH

Aθωώθηκαν οι δημοσιογράφοι


http://www.apopsy.gr/2004/t_129/thema01.htm

Μια πολύ κρίσιμη δίκη, στοίχημα για την ελευθερία του Τύπου διεξήχθη την Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Δικαζόταν η εφημερίδα του EEK «Nέα Προοπτική», ο αρχισυντάκτης της Θόδωρος Κουτσουμπός και ο συντάκτης Παναγιώτης Βήχος, με τις κατηγορίες εξύβρισης και της συκοφαντικής δυσφήμισης. Μηνυτής ήταν ο πρώην αστυνομικός διοικητής της Σαντορίνης (και νυν αστυνομικός διοικητής Eρμούπολης).

H υπόθεση, γνωστή ήδη στους αναγνώστες της «A» από προηγούμενα δημοσιεύματα, έχει ως εξής: Tον Σεπτέμβριο του 1998, αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Nέας Προοπτικής» έφερνε στο φως κύκλωμα μαστροπείας στη Σαντορίνη, με θύματα αλλοδαπές γυναίκες και υπεύθυνους ιδιοκτήτες νυκτερινών κέντρων. Αναμεμειγμένος φερόταν και ο τότε αστυνομικός

διοικητής Σαντορίνης. Η «Νέα Προοπτική» μάλιστα είχε δημοσιεύσει μια συγκλονιστική καταγγελία μιας κοπέλας (μαζί με τα στοιχεία της), η οποία ήταν φυλακισμένη στη «Βίλα Αργύρη» στη Μεσαριά της Σαντορίνης, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση και, πήρε διαστάσεις, αφού έγινε θέμα στις

τηλεοράσεις και στο ραδιόφωνο. Ήταν μία από τις πρώτες καταγγελίες για το πρόβλημα της εμπορίας γυναικών, που είχε ήδη πάρει τεράστιες διαστάσεις στην Ελλάδα, με «τράφικινγκ» κυρίως από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Aυταπάγγελτη παραπομπή

Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, η οποία απάλλαξε τον διοικητή Σαντορίνης από τις κατηγορίες. Η έρευνα που έκαναν, η εισαγγελέας και η ανακρίτρια Κυκλάδων έφερε στο φως αρκετά στοιχεία, με αποτέλεσμα να διαταχθεί η αυτεπάγγελτη παραπομπή για σωματεμπορία τριών ιδιοκτητών νυκτερινών κέντρων, του αστυνομικού διοικητή και άλλων δύο αστυνομικών. Στις αποκαλυπτικές ένορκες

καταθέσεις υπήρχε και εκείνη αστυνομικού του συγκεκριμένου τμήματος, ο οποίος κατέθεσε εγγράφως ότι «ντρέπεται» για όσα λέει η κοινωνία για το τμήμα τους και έφερνε στο φως μια σειρά γεγονότα που αρνιόταν ο διοικητής του. Ας σημειωθεί ότι, λίγους μήνες πριν το δημοσίευμα 330 κάτοικοι του χωριού Βόθωνας, όπου λειτουργούσε το μαγαζί «Τεν Τεν» και ένα σπίτι με έγκλειστες κοπέλες, είχαν καταγγείλει με κείμενό τους τα ίδια πράγματα που παρουσίαζε η «Νέα Προοπτική».

Δύο μήνες μετά το δημοσίευμα, ο αστυνομικός διοικητής έκανε αγωγή στην εφημερίδα και τους αρμόδιους συντάκτες της. Τελικά, τον Οκτώβριο του 2003, δικαστήριο της Σύρου απάλλαξε τους αστυνομικούς και τους μαγαζάτορες. Όπως καταγγέλλουν οι συντάκτες της «Νέας Προοπτικής», η διαδικασία ήταν εμφανώς μεροληπτική. Για παράδειγμα: Ο αστυνομικός που είχε γραπτώς και ένορκα καταθέσει επιβαρυντικά για τους κατηγορουμένους, άλλαξε πλήρως τη θέση του χωρίς να ερωτηθεί για ποιο λογο έγινε αυτό.

Μαρτυρία δικαστικού επιμελητή που κατέθεσε ότι ένας από τους κατηγορούμενους είχε πληρωθεί δύο φορές (με 21.000 δρχ.) για να του δώσει αλλοδαπή για συνεύρεση δεν θεωρήθηκε σοβαρή!

Παραγραφή

To δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της αναβολής που υπέβαλε η κατηγορούσα αρχή και συζήτησε για την περίπτωση της παραγραφής. Ωστόσο πάνω στην συζήτηση ακούστηκαν ενδιαφέροντα πράγματα. Πρώτη κατέθεσε η Αθηνά Βήχου η οποία επιβεβαίωσε πλήρως όσα έλεγε το επίμαχο ρεπορτάζ της «Νέας Προοπτικής». Είπε ότι ο σύζυγός της είναι ένα πολιτικοποιημένο άτομο το οποίο τόσο με το σωματείο του, όπου είναι μέλος της διοίκησης, όσο και σαν δημοσιογράφος και πολιτικό πρόσωπο, δεν ήταν δυνατόν να αποσιωπήσει όλα αυτά που και η ίδια με τα μάτια της είδε.

Ο Παναγιώτης Βήχος είπε ότι «αυτά που έγραψε είναι μόνο ένα μέρος και χρέος της δικαιοσύνης ήταν να ψάξει για τα υπόλοιπα. Δεν αναιρώ τίποτα, οι κύριοι είναι σωματέμποροι και η απόφαση του δικαστηρίου της Σύρου είναι διάτρητη. Όλοι κρινόμαστε και η ασυλία των μαστροπών πρέπει να σπάσει, και θα σπάσει!»

Ο Ευτύχης Μπιτσάκης δήλωσε ότι γνωρίζει τους κατηγορούμενους και παρακολουθώντας τις διάφορες φάσεις της δίκης, δε του μένει καμία αμφιβολία ότι το ρεπορτάζ του Παν. Βήχου αποκάλυπτε όσα κανένας μέχρι σήμερα δεν είχε το θάρρος να αποκαλύψει.

Στα ίδια πλαίσια κινήθηκαν και οι καταθέσεις του A. Σκυλάκου (KKE) και του Γ. Mπανιά (AKOA).

Tο δικαστήριο μετά από όλα αυτά έκρινε ότι: Oι κατηγορούμενοι δεν κινήθηκαν με δόλο αλλά από δημοσιογραφικό καθήκον και κοινωνική ευαισθησία. Επίσης διαβάζοντας τα πρακτικά της δίκης της Σύρου διαπίστωσαν ότι οι ένορκες καταθέσεις αστυνομικών και άλλων άλλαξαν στην πορεία, προφανώς λόγω πιέσεων! Αυτό το επεσήμανε πρώτος ο δικηγόρος Σπύρος Φυτράκης.

Tελικά το δικαστήριο έκρινε ότι η υπόθεση έχει παραγραφεί και αθώωσε τους κατηγορούμενους. Aξίζει τέλος να σημειωθεί ότι δεκάδες άτομα είχαν κατακλύσει το χώρο του δικαστηρίου. Aνάμεσά τους εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων [KKE (A. Σκυλάκος), ΣYN (Δ. Στρατούλης), NAP (Δ. Δεσύλας), AKOA (Γ. Mπανιάς)] και οργανώσεων (Φεμινιστικό Kέντρο Aθήνας, EΣHEA, Eργατική Eξουσία, Πανελλήνιος Mουσικός Σύλλογος κ.ά.).

EΠIMEΛEIA: ANAΣTAΣIA ΛYΓNOY

Πηγές

1) Eφ. ΠPIN, 19/9/04
2) Eφ. EΠOXH, 19 και 26/9/04
3) www.politikokafeneio.com
4) www.poreiagynaikon.gr

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

http://www.iospress.gr/mikro2002/mikro20021123.htm

http://www.iospress.gr/megalo2003/megalo20031025.htm

_________________
Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΛΠΙΔΑ
http://politikokafeneio.com
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες