Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΠΕΡΙ ΣΚΟΠΙΩΝ

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΠαντελήςΈνταξη: 18 Οκτ 2006
Δημοσιεύσεις: 324

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Νοέ 06, 2007 6:59 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΠΕΡΙ ΣΚΟΠΙΩΝ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΑΠΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Το δίλημμα είναι των Σκοπίων
Tου Σταυρου Λυγερου

Το ζήτημα του ονόματος δεν ήταν ποτέ εύκολο πρόβλημα. Η σλαβομακεδονική ηγεσία του δεν ήταν διατεθειμένη να δεχθεί οτιδήποτε άλλο πέρα από το «Μακεδονία». Το ιδεολόγημα του Μακεδονισμού, δηλαδή της «διαμελισμένης μακεδονικής πατρίδας», ήταν ο ιδρυτικός μύθος του ομόσπονδου κρατιδίου στο πλαίσιο της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας (δεκαετία 1940) κι όταν αυτή διαλύθηκε έγινε κατά προέκταση ο ιδρυτικός εθνικός μύθος του νέου κράτους.
Εγκλωβισμένη στην αντιπαραγωγική θέση «ούτε Μακεδονία ούτε παράγωγα», η ελληνική πολιτική διευκόλυνε πολύ τα Σκόπια να κερδίσουν τους πρώτους κρίσιμους γύρους αυτής της διπλωματικής μάχης. Το ίδιο και η μειοψηφική (και εθνικά επιζήμια) άποψη ότι το όνομα δεν έχει σημασία. Η Αθήνα βολεύτηκε με το προσωρινό όνομα FYROM, το οποίο ουσιαστικά χρησιμοποίησε σαν φύλλο συκής. Ο χρόνος, όμως, λειτούργησε υπέρ των Σλαβομακεδόνων, αφού το κράτος τους αναγνωρίσθηκε συν τω χρόνω από την πλειοψηφία των χωρών-μελών του ΟΗΕ.
Η κυβέρνηση Καραμανλή είχε δύο επιλογές: Εάν είχε επιτρέψει την ένταξη στο ΝΑΤΟ με το όνομα FYROM, θα είχε διαπράξει διά παραλείψεως εθνικό έγκλημα. Θα εγκατέλειπε το μοναδικό όπλο που μας έχει απομείνει. Τα Σκόπια δεν θα είχαν κανένα λόγο να κάνουν πόντο πίσω. Το «Μακεδονία» θα επικρατούσε πλήρως και οριστικά. Η Ελλάδα δεν θα είχε τίποτα άλλο από το να αποδεχθεί την ήττα.
Η Αθήνα ακολούθησε τη δεύτερη επιλογή. Θα επιτρέψει την ένταξη στο ΝΑΤΟ μόνο εάν έχει προηγηθεί συμφωνία για το όνομα. Αν και τα Σκόπια έχουν να χάσουν πάρα πολλά εάν δεν ενταχθούν και δεν προχωρήσει η ενταξιακή πορεία τους στην Ε.Ε. θα εξαντλήσουν κάθε περιθώριο πριν κάνουν βήμα πίσω. Ο Γκρούεφσκι απέρριψε το πλαίσιο λύσης του Νίμιτς όχι μόνο για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους, αλλά και για να στείλει το μήνυμα ότι η χώρα του δεν θα υποχωρήσει. Αρχισε ήδη το αναπόφευκτο διπλωματικό «μπρα ντε φερ».
Η Αθήνα δεν μπορεί, βεβαίως, να επιβάλει την αλλαγή του ονόματος. Μπορεί, όμως, να καταστήσει την άρνησή τους επιλογή με τεράστιο κόστος. Για τους Σλαβομακεδόνες, η ενσωμάτωση στους ευρωατλαντικούς θεσμούς έχει ζωτική σημασία. Δικαιολογημένα τη θεωρούν προστασία για την ασταθή ενότητα του κράτους τους, που κινδυνεύει από τις αλυτρωτικές τάσεις της πολυπληθούς αλβανικής κοινότητας. Με άλλα λόγια, για πρώτη ίσως φορά, έχουν ισχυρό κίνητρο να υποχωρήσουν.
Κατά πάσα πιθανότητα, οι Σλαβομακεδόνες σε πρώτη φάση δεν θα υποχωρήσουν, έστω κι αν τον ερχόμενο Απρίλιο μείνουν εκτός ΝΑΤΟ. Η πόρτα του, άλλωστε, δεν πρόκειται να κλείσει οριστικά. Το να χάσουν ένα χρόνο δεν είναι καταστροφικό. Ελπίζουν ότι εάν η Αθήνα ασκήσει βέτο, οι αμερικανικές πιέσεις θα στραφούν εναντίον της.
Για να μη συμβεί αυτό, μαζί με την απειλή άσκησης βέτο πρέπει από τώρα να υπάρχει στο τραπέζι ελληνική πρόταση για μία (τεκμηριωμένη) γεωγραφικού είδους σύνθετη ονομασία, όπως Ανω Μακεδονία. Με τον τρόπο αυτό θα τεθεί εκ των πραγμάτων και ένα πλαίσιο στη μεσολάβηση του Νίμιτς, ο οποίος προσανατολίζεται στο ολισθηρό έδαφος της διπλής ονομασίας. Εάν το κάνει αυτό η Ελλάδα, το μόνο που θα έχει ανάγκη μετά είναι η επιμονή και η υπομονή.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Ανιχνευτής
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Νοέ 06, 2007 7:09 pm    Θέμα δημοσίευσης: ¶ρθρο Χρύσανθου Λαζαρίδη Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το άρθρο του κ. Λαζαρίδη βρίσκεται στην παρακάτω διεύθυνση:

http://www.diktyo21.gr/item.asp?ReportID=564Λάθος «λύση», σε λάθος πρόβλημα, τη λάθος στιγμή.

Του Χρύσανθου Λαζαρίδη,
Ημερομηνία καταχώρησης: 4η Νοεμβρίου 2007

Αδιαλλαξία εν όψει μιας διαπραγμάτευσης, δείχνουν είτε αυτοί που νιώθουν υπερβολικά ισχυροί λόγω αλαζονείας, είτε αυτοί που νιώθουν απολύτως ανίσχυροι λόγω ανασφάλειας. Οι αλαζόνες δεν νιώθουν την ανάγκη να κάνουν την παραμικρή υποχώρηση. Και οι απελπισμένοι δεν έχουν το παραμικρό περιθώριο να κάνουν την ελάχιστη υποχώρηση.
Για να προκύψει διαπραγματευτική λύση μιας διαμάχης, συνήθως οι δύο πλευρές πρέπει να βρίσκονται σε μιαν «ενδιάμεση» κατάσταση: να μην νιώθουν υπερβολικά ισχυροί, αλλά ούτε και υπερβολικά ανασφαλείς.
Μόνο τότε έχουν κίνητρα να κάνουν υποχωρήσεις (αφού δεν νιώθουν υπερβολικά ισχυροί) κι έχουν, ταυτόχρονα, περιθώρια να κάνουν υποχωρήσεις (αφού δεν νιώθουν υπερβολικά ανίσχυροι).
ΓιΆ αυτό και δεν είναι συνηθισμένο να προκύπτει μια μόνιμη λύση μέσα από διαπραγμάτευση. Είναι η εξαίρεση μάλλον, παρά ο κανόνας. Διότι πρέπει να βρίσκονται και οι δύο πλευρές σε αυτή την «ενδιάμεση κατάσταση». Αλλά αυτό συμβαίνει σπάνια.
Εδώ συχνά υπεισέρχεται και ο παράγοντας «χρόνος»: Καμιά φορά η μία πλευρά μπορεί να μη νιώθει αλαζονική, αλλά προσδοκά να κερδίσει αρκετά ακόμα, στο μέλλον. Συνεπώς δεν έχει κίνητρο να έλθει σε συμβιβασμό τώρα. Ενώ η άλλη πλευρά μπορεί να μη νιώθει απελπισμένη, αλλά φοβάται ότι αν έλθει σε συμβιβασμό, μπορεί να χάσει ακόμα περισσότερα, αργότερα. Βλέπουμε, λοιπόν, ότι ακόμα κι αν η διαφορά στην αίσθηση ισχύος των δεν πλευρών δεν έχει φτάσει στα άκρα (αλαζονείας κι απελπισίας), πάλι αρκούν διαφορετικές προσδοκίες για το μέλλον, για να ακυρώσουν μια διαπραγμάτευση.
Για να υπάρξει διαπραγματευτική λύση, είναι απαραίτητο αμφότερες οι πλευρές να βρίσκονται πολύ κοντά σε αίσθηση ισχύος. Κι ακόμα είναι απαραίτητο να έχουν πειστεί αμφότερες, ότι ο χρόνος κυλά υπέρ τους, αν τα βρουν - όχι αν αφήσουν σε εκκρεμότητα τη διαφορά τους.
Αυτό είναι μάλλον σπάνιο. Κι αυτός είναι ο λόγος που έχουμε πολλά διεθνή προβλήματα ανοικτά. Και σπάνια έχουμε διαπραγματευτικές λύσεις από τις οποίες προκύπτουν μόνιμες και σταθερές συμφωνίες.
Έτσι, η Τουρκία δείχνει σήμερα αδιαλλαξία έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου, γιατί νιώθει ιδιαίτερα ισχυρή, δηλαδή από αλαζονεία. Ενώ τα Σκόπια δείχνουν αδιαλλαξία έναντι της Ελλάδος, για τον ακριβώς αντίθετο λόγο: γιατί νιώθουν μεγάλη ανασφάλεια.

Η ανασφάλεια των Σκοπίων

Τα Σκόπια γνώριζαν εξ αρχής ότι ήταν ένα πολυεθνικό κράτος, που προσπαθεί να υπάρξει ως «εθνικό κράτος-Μακεδόνων». Ο ψευτομακεδονισμός του ήταν η μόνη συγκολλητική ουσία ενός συνονθυλεύματος, αποτελούμενου από σλαβικούς πληθυσμούς που δηλώνουν «Μακεδόνες» και νιώθουν Βούλγαροι, από άλλους σλαβικούς πληθυσμούς που δηλώνουν «Μακεδόνες», αλλά νιώθουν ξεχωριστή εθνότητα (μη Βούλγαροι και μη Έλληνες) κι από Αλβανόφωνους που αντιμετωπίζουν τη «Μακεδονική ταυτότητα» ως σκέτο γεωγραφικό προσδιορισμό και νιώθουν Αλβανοί
Το Μακεδονικό ιδεολόγημα, μπορούσε να λειτουργήσει συγκολλητικά στο μέλλον, μόνο αν προσλάμβανε χαρακτηριστικά αλυτρωτισμού: δηλαδή αν διακήρυσσε την ύπαρξη «υπόδουλων Μακεδόνων» εκτός συνόρων και προσέβλεπε την «απελευθέρωσή» τους. Για να υπάρξει ως «ενιαίο έθνος Μακεδόνων» ένα συνονθύλευμα πληθυσμών - που δεν ήταν ούτε «ενιαίο» ούτε «έθνος Μακεδόνων» - θα Άπρεπε να προσλάβει χαρακτηριστικά του πιο επιθετικού αλυτρωτισμού σε βάρος των γειτόνων του. Κι αυτό έκανε το νεοπαγές κράτος, ήδη από το Προοίμιο του Συντάγματός του.
Αμφισβητώντας η Ελλάδα το όνομα των Σκοπίων, αμφισβητούσε ολόκληρο το Μακεδονικό ιδεολόγημα. Και αποκρούοντας τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων, ακύρωνε τη μόνη συγκολλητική ουσία του κράτους: τη μακεδονική ταυτότητα.
Τα Σκόπια ήταν αδύνατο να διαπραγματευθούν - πολύ περισσότερο να απεμπολήσουν - τη μόνη συγκολλητική ουσία τους. ΓιΆ αυτό και ουδέποτε δέχθηκαν οποιαδήποτε αλλαγή στο όνομά τους. Υπάρχει, βέβαια, η φιλολογία για το λεγόμενο «Πακέτο Πινέϊρο» που προτάθηκε, στην Ελλάδα το Μάρτιο του 1992 και απορρίφθηκε από την τότε Ελληνική Κυβέρνηση (Μητσοτάκη) κι από το Β? Συμβούλιο Αρχηγών. Η πρόταση εκείνη ήταν «Νέα Μακεδονία», αποτελούσε προσωπική εισήγηση του κ. Κουτιλιέϊρο, βοηθού του κ. Πινέϊρο, και πριν απορριφθεί από την Ελλάδα είχε ήδη απορριφθεί από τα Σκόπια. Αυτό το ομολογεί ο ίδιος ο κ. Κουτιλιέϊρο. Το επιβεβαιώνει ο κ. Πινέϊρο. Το επιβεβαιώνει και ο ίδιος ο Κ. Γκλιγκόροφ, στο βιβλίο του που εκδόθηκε πρόσφατα, όπου επισημαίνει ότι την πρόταση εκείνη Πινέϊρο-Κουτιλιέϊρο ούτε που την είχαν συζητήσει καν!
Σκεφτείτε: Εκείνοι δεν το συζήτησαν ποτέ. Εμείς ακόμα κουβεντιάζουμε μιαν ανύπαρκτη «χαμένη ευκαιρία».
Μετά το 2001 η ηγεσία των Σκοπίων νιώθει ακόμα πιο ανασφαλής. Γιατί οι Αλβανόφωνοι της FYROM ξεσηκώθηκαν, έφτασαν ως τα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου και η γενική αιματοχυσία αποφεύχθηκε με τη Συμφωνία του Οχρίδας. Η Συμφωνία εκείνη προβλέπει ότι οι Αλβανοί γίνονται πλέον «συστατική εθνότητα» της FYROM.
Από τη στιγμή που η FYROM αποτελείται από δύο συστατικές εθνότητες τους Αλβανούς και τους λεγόμενους «Μακεδόνες» - παύει να είναι πλέον ενιαίο εθνικό κράτος «Μακεδόνων». Ο ψευτομακεδονισμός, ως συγκολλητική ουσία του κράτους, υπέστη αποφασιστικό πλήγμα και μάλιστα στο εσωτερικό του.

Μετεξέλιξη η διάσπαση

Το βασικό πρόβλημα, πλέον, αφορά όχι το όνομα, αλλά την ίδια την υπόσταση της FYROM. Κι είναι πρόβλημα για τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής:
-- Είτε η FYROM θα μετεξελιχθεί σε Ομοσπονδία καντονίων, διαφορετικής και διαχωρισμένης εθνολογικής σύστασης - κατεύθυνση που προεξοφλεί η Συμφωνία της Οχρίδας.
-- Είτε θα διαμελιστεί, με την Αλβανική περιοχή του Τετόβου να αποσχίζεται από τη FYROM και να ενώνεται με το Κόσσοβο (ή απευθείας με την Αλβανία). Η επερχόμενη ανεξαρτησία του Κοσσόβου, οδηγεί προς αυτή τη δεύτερη λύση.
Εν όψει αυτών των εξελίξεων, η κυβέρνηση των Σκοπίων νιώθει απόλυτα ανίσχυρη.
Η ύπαρξή της απειλείται από την επικείμενη ανεξαρτησία του Κοσσόβου.
Η μετεξέλιξή της προεξοφλείται από την Συμφωνία της Οχρίδας.
Η Κυβέρνηση των Σκοπίων δεν είναι σε θέση να επιτρέψει ούτε τον διαμελισμό της χώρας ούτε την μετεξέλιξη του κράτους σε Ομοσπονδία (που μπορεί να ανοίξει το δρόμο για ειρηνική απόσχιση των Αλβανών αργότερα).
Η εκκρεμότητα της ονομασίας με την Ελλάδα απλώς επιτείνει τα αδιέξοδα των Σκοπίων. Αν απεμπολήσουν το «συνταγματικό τους όνομα», απλώς επιδεινώνουν την ήδη επισφαλή - θέση τους.
Η πραγματική διαπραγμάτευση που «καίει» τα Σκόπια είναι με τους Αλβανούς του Τετόβου που επιδιώκουν απόσχιση, και με τους Δυτικούς που πιέζουν για ειρηνική μετεξέλιξη των Σκοπίων σε Ομοσπονδία, κατΆ εφαρμογή της Συμφωνίας της Οχρίδας, για να αποτραπεί η απόσχιση του Τετόβου.
Μέχρι να λυθεί αυτό το πρόβλημα τα Σκόπια δεν διαπραγματεύονται τίποτε.. Όταν θα ξεσπάσει η κρίση του Τετόβου, τα Σκόπια θα διαπραγματεύονται τα πάντα.
Συνεπώς, μέχρι να φτάσουμε στο σημείο εκείνο, κάθε διαπραγμάτευση με την Ελλάδα είναι μάταιη. Και κάθε υποχώρηση της Ελλάδας, περιττή και επιζήμια. Όταν θα τεθεί το πρόβλημα μετεξέλιξης ή διαμελισμού των Σκοπίων, τότε η κυβέρνησή τους θα είναι έτοιμη να διαπραγματευθεί τα πάντα. Πολύ περισσότερα από μια «σύνθετη ονομασία».
Όποιος ενδιαφέρεται σοβαρά για διαπραγματευτική λύση, αναζητά και την κατάλληλη στιγμή, το περιβόητο timing. Η κατάλληλη στιγμή είναι όταν τα Σκόπια τεθούν έμπρακτα μπροστά το δίλημμα: Ομοσπονδιακή μετεξέλιξη ή διαμελισμός.
Τότε θα αναγκαστούν να αλλάξουν το Σύνταγμά τους, για να γίνουν Ομοσπονδία και να αποφύγουν το διαμελισμό. Και τότε θα τεθεί ζήτημα αλλαγής και του Προοιμίου του Συντάγματός τους και της «συνταγματικής τους ονομασίας». Πολύ περισσότερο που στο νέο (Ομοσπονδιακό) Σύνταγμα και στο νέο όνομα θα έχουν λόγο και οι Αλβανοί του Τετοβου, για τους οποίους ο ψευτομακεδονικό ιδεολόγημα δεν λέει τίποτε.

Συμπεράσματα

* Μπορεί στο θέμα της ονομασίας ο χρόνος να κυλά υπέρ των Σκοπίων, αλλά στο μείζον θέμα της ύπαρξής τους, ο χρόνος κυλά σε βάρος τους.
* Το βασικό που τους ενδιαφέρει είναι η ύπαρξή τους, όχι το όνομά τους.
* Το δίλημμα που τους τίθεται είναι αν θα διαμελιστούν ή θα μετεξελιχθούν σε Ομοσπονδία για να αποφύγουν το διαμελισμό.
* Μέχρι να τεθεί αυτό το δίλημμα από τα πράγματα (με την ανεξαρτησία του Κοσσόβου), τα Σκόπια δεν είναι διατεθειμένα να διαπραγματευθούν το παραμικρό. Όταν θα τεθεί από τα πράγματα αυτό το δίλημμα, τα Σκόπια θα είναι υποχρεωμένα να διαπραγματευθούν τα πάντα.
* Η κατάλληλη στιγμή για διαπραγμάτευση δεν είναι τώρα, αλλά τότε. Διότι τότε η Ελλάδα θα μπορεί να αποσπάσει πολλά, ενώ σήμερα δεν μπορεί να αποσπάσει τίποτε. Κι αν θέλουμε να δείξουμε «ευελιξία», η κατάλληλη στιγμή θα είναι τότε, όχι τώρα.
Το πρόβλημα που μπορούν να καταλάβουν όλοι οι άλλοι, αφορά τη διεθνή σταθερότητα: Ότι έχουμε δίπλα μας μια χώρα που για να παραμείνει ενωμένη η ίδια είναι υποχρεωμένη να κανοναρχεί ένα επιθετικό εθνικισμό, είναι αναγκασμένη να προσχωρεί σε ένα απροκάλυπτο αλυτρωτισμό. Κι ο εθνικισμός είναι επικίνδυνος, ανεξαρτήτως μεγέθους εκείνου που τον διακηρύσσει, διότι είναι «μεταδοτικός». Όπως κι ο αλυτρωτισμός είναι επικίνδυνος, διότι λειτουργεί αποσταθεροποιητικά.
* Το όνομα της Μακεδονίας είναι παράγωγο αυτού του γενικότερου προβλήματος. Δεν μπορούμε να το δεχθούμε, διότι απλούστατα δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε ένα αλυτρωτισμό που στρέφεται εναντίον μας. Κι ακόμα δεν μπορούμε να απεμπολήσουμε το δικό μας δικαίωμα στην εθνική μας κληρονομιά. Διότι αν το κάνουμε σήμερα, αύριο δεν θα μπορεί η Ελληνική Μακεδονία να χρησιμοποιεί τον όρο αυτό για να αυτό-προσδιοριστεί.
* Το πρόβλημα του ονόματος θα λυθεί μόνο όταν μετεξελιχθεί η ίδια η FYROM σε Ομοσπονδία για να μη διαμελιστεί, ή αρνηθεί να μετεξελιχθεί και αναπόφευκτα διαμελιστεί. Ως τότε καμία λύση δεν είναι εφικτή. Κι αν επιχειρηθεί, θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα, δεν θα λύσει κανένα από τα ήδη υπάρχοντα.
Δεν χρειάζεται να αγωνιούμε, λοιπόν, για το πώς θα ονομάζεται αύριο, ένα κράτος που δεν ξέρει το ίδιο αν και πώς θα υπάρχει.
Δεν χρειάζεται να βιαζόμαστε «να κλείσουμε, όπως-όπως», ένα πρόβλημα που ήδη το λύνει η ζωή με τη διάλυση ή τη μετεξέλιξη των Σκοπίων σε Ομοσπονδία.
Και δεν χρειάζεται να κάνουμε αβάστακτες υποχωρήσεις σήμερα, όταν η άλλη πλευρά δεν μπορεί να διαπραγματευθεί τίποτε, ενώ αύριο θα αναγκαστεί να διαπραγματευθεί τα πάντα.
Επιστροφή στην κορυφή
konapoΈνταξη: 28 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 373
Τόπος: θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Νοέ 07, 2007 2:10 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Νέο εθνικιστικό κόμμα στα Σκόπια...


Την περασμένη εβδομάδα, όπως αποκάλυψε το Greek American News Agency, ένα νέο πολιτικό κόμμα έκανε την εμφάνισή του στην πολιτική σκηνή των Σκοπίων, το οποίο σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες φιλοδοξεί να διαδραματίσει μείζονα ρόλο στην ρευστή πολιτική σκηνή εκπροσωπώντας τις πλέον ακραίες και επικίνδυνες για τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή θέσεις και απόψεις. Δηλωτικό των αλυτρωτικών προθέσεων και διαθέσεων του νέου κόμματος είναι το όνομα του όπου πίσω από τα σλαβικά αρχικά TMORO VEP αναλύεται με την φράση «Οργανισμός για την ριζοσπαστική ανανέωση της Μακεδονικής πατρώας γης» η οποία «γη» συνίσταται στη Μακεδονία του Βαρδάρη, του Αιγαίου, του Πυρίν και των Πρεσπών.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι το νέο εθνικιστικό κόμμα υπό τον ηγέτη Straso Angelovski μιλάει ευθέως για κατεχόμενα εδάφη τα οποία προσδιορίζει στις παραπάνω περιοχές όπου εδαφικά κατά μείζονα λόγο ανήκουν στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία αλλά και την Αλβανία. Το νέο κόμμα του κ. Angelovski σύμφωνα με τις διακηρύξεις του "θα παλέψει σε διεθνές επίπεδο μέσα από τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς για την αλλαγή των σημερινών τεχνικών συνόρων και την επαναφορά τους στα φυσικά ιστορικά σύνορα του έθνους των Μακεδόνων"...

από press-gr.blogspot.com
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Μουράλωφ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Νοέ 08, 2007 8:53 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Πιστεύω ότι η τοποθέτηση του Λαζαρίδη αναδεικνύει την ουσία του προβλήματος.
Όλη αυτή η φιλολογία για το όνομα των Σκοπίων είναι παραπλανητική και αδιέξοδη. Ο «καυγάς» γύρω από το όνομα δεν επικαλύπτει μόνο την ουσία του προβλήματος, αλλά γίνεται και «αντικείμενο» μικροκομματικών παιχνιδιών και δημαγωγίας. Και η απάτη γίνεται φανερή από τούτο: Ενώ όλοι αποδέχονται τη στρατηγική της Νέας Τάξης στα Βαλκάνια (την κατάτμηση των εθνικών κρατών και την κατασκευή προτεκτοράτων), ενώ όλοι συνέβαλλαν στη δημιουργία αυτών των προτεκτοράτων και η Ελλάδα τα ενίσχυσε και τα εδραίωσε, μιλούν για «διαπραγμάτευση» γύρω από το όνομα. Δηλαδή αποδεχτήκαμε τα κατασκευασμένα κρατίδια, συμβάλλαμε σε αυτό και τα ενισχύσαμε με κάθε μέσο και «διαπραγματευόμαστε» μετά το όνομα!!!
Όταν αποδέχεσαι τη στρατηγική της Νέας Τάξης και μάλιστα την προωθείς και ενεργητικά είσαι εγκλωβισμένος μέσα σε αυτή τη στρατηγική. Δεν μπορεί να «διαπραγματευτείς» τις συνέπειες μιας πραγματικότητας που αποδέχτηκες.
Τα πολυεθνικά αυτά προτεκτοράτα δεν είναι εθνικά κράτη και ούτε έχουν καμιά τύχη. Απλώς θα χρησιμοποιηθούν για τη γενική «εθνική» αποσάθρωση των Βαλκανίων, την κατάτμηση των εθνικών κρατών και τη δημιουργία «εθνικιστικών» διχασμών.
Το να τα αποδεχτείς είναι σαν να αποδέχεσαι και τη δική σου κατάτμηση. Και φυσικά κάθε μορφή διαπραγμάτευσης δεν είναι μόνο αδιέξοδη, αλλά σημαίνει και αποδοχή τους. Διαπραγματεύομαι με τα Σκόπια σημαίνει ότι τα αποδέχομαι. Σημαίνει ότι αποδέχομαι και τις νεοταξικές δυνάμεις που προωθούν τέτοιες διαιρετικές λύσεις αλληλοσπαραγμού των λαών.
Επιστροφή στην κορυφή
ΠαντελήςΈνταξη: 18 Οκτ 2006
Δημοσιεύσεις: 324

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Νοέ 10, 2007 9:53 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΑΠΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΦωνασκούν για να τα βρουν

Απολογητής του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμου εμφανίστηκε ο ΛΑ.Ο.Σ., πασχίζοντας να δικαιολογήσει τις απαράδεκτες θέσεις του περί κατάληψης εδαφών των Σκοπίων. Ωστόσο, το κύριο είναι ότι άθελά του επιβεβαίωσε τον τυχοδιωκτισμό της στρατηγικής του και το λαοπλάνο ρόλο του, ειδικά σε ζητήματα όπου φωνασκεί, διεκδικώντας κυρίαρχο ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου.

Με μακροσκελή ανακοίνωσή του το κόμμα Καρατζαφέρη ομιλεί για παρερμήνευση και διαστρέβλωση του γράμματος και πνεύματος των δηλώσεων Ανθιμου. Ακολούθως ξανααναπτύσσει τις γνωστές θέσεις του περί «εκχώρησης» της Βόρειας Ηπείρου στην Αλβανία, περί ύπαρξης «Ελληνοβλάχων» των Σκοπίων και των «Ελληνίδων» πόλεών τους «όπως το Μοναστήρι» ή περί της ανατολικής Θράκης και του «σαντζακίου» της Σμύρνης, που αν δε μεσολαβούσε η Μικρασιατική καταστροφή, «θα ανήκαν σήμερα στην Ελλάδα».

Και μετά αποσαφηνίζει ότι η επίκληση αυτών των περιπτώσεων αποτελεί «εφαρμογή μιας αντίληψης εξισορρόπησης, που χρειάζεται στρατηγικά σε κάθε διαπραγμάτευση, έτσι ώστε στο τέλος να μπορούν να γίνουν (και να εκτιμηθούν από το άλλο μέρος) αμοιβαίες και όχι μονομερείς υποχωρήσεις». Και παρακάτω μιλά για «"χρυσή τομή" της ήρεμης, αλλά αδιαπραγμάτευτης ιστορικής αυτεπίγνωσης».

Νάτα μας, λοιπόν: Φωνάζουν οι εθνικιστικοί κύκλοι της Αλβανίας, της Τουρκίας και των Σκοπίων, καλλιεργώντας, ως πειθήνια όργανα του ιμπεριαλισμού, επεκτατικές βλέψεις σε βάρος της Ελλάδας. Φωνάζει από εδώ και ο ΛΑ.Ο.Σ. για να «εξισορροπηθεί» η κατάσταση στη «διαπραγμάτευση» (σ.σ.: αλήθεια, επί ποίων ακριβώς θεμάτων; και ποιος ακριβώς τα ορίζειWink και να βρούνε μεταξύ τους τη «χρυσή τομή».

Σε βάρος των λαών, της φιλίας τους, της ειρήνης και προκοπής που έχει ανάγκη η περιοχή και οι άνθρωποί της.ΣΧΟΛΙΟ
Θα συμφωνήσω με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ.
Να διαπραγματευτούμε τι;
Και με διαιτητές αυτούς που διχάζουν τους λαούς και κατασκευάζουν τα προτεκτοράτα;
ΔΗΛΑΔΗ, αν μας ζητούσαν να διαπραγματευτούμε το Αιγαίο (το κάνουν στην πράξη) ή τη Θεσσαλονίκη θα το αποδεχόμασταν;
ΟΤΑΝ διαπραγματεύεσαι, αποδέχεσαι τις απαιτήσεις των άλλων!!!
Μπορεί ένας λαός να διαπραγματευτεί την κυριαρχία του, την ιστορία του ή το όνομά του;
ΚΑΜΙΑ διαπραγμάτευση λοιπόν.
Αρνούμαστε τις ιμπεριαλιστικές κατασκευές προτεκτοράτων και τα ονόματά τους, που σκοπό έχουν το αιματοκύλισμα των λαών και τη διάλυση των εθνικών κρατών.
Όποιος ζητά διαπραγμάτευση και διαιτητές τους ιμπεριαλιστές, όποιος κινείται σε αυτή τη λογική, ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ουσιαστικά τις στρατηγικές της Νέας Τάξης και τις κατασκευές της. Απλώς φωνασκεί δημαγωγικά, όπως ο Καρατζαφέρης, πουλάει "εθνικισμό". Προωθεί "συγκρούσεις" εθνικιστικών ψυχώσεων που προκαλούν και δημιουργούν τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
ΔιαμαντήςΈνταξη: 09 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 5

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Νοέ 10, 2007 4:38 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Εγώ θα διαφωνήσω με το Ριζοσπάστη.
Θέλουμε δεν θέλουμε, η χώρα μας (δυστυχώς) ΕΧΕΙ εθνικά θέματα και προβλήματα όσο και αν η Σημιτοκρατία προσπάθησε να μας πείσει πως μόνο τα οικονομικά μετράνε.
Τέτοια εθνικά θέματα είναι και θα παραμένουν η Βόρεια Ήπειρος, η καταπιεσμένη ελληνική κοινότητα στα Σκόπια, η Κύπρος κτλ.
Το γεγονός ότι ο Καρατζαφέρης δημοκοπεί εκμεταλλευόμενος αυτά ακριβώς τα θέματα, είναι άλλο ζήτημα: αυτό δεν σημαίνει πως τα θέματα αυτά δεν υπάρχουν παρά μόνο αποδεικνύει την ανυπαρξία ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ Αριστεράς με ξεκάθαρες θέσεις επ'αυτών, απουσία που αφήνει το δρόμο ανοικτό για δημοκόπους κάθε λογής, τελευταίως το ΛΑΟΣ...
Στο κάτω-κάτω αν μιλούσε το ΚΚΕ 1 και μόνο φορά για τους βορειοηπειρώτες και τους Έλληνες των Σκοπίων, δεν θα έκρωζε ο Καρατζαφέρης!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
kerkΈνταξη: 04 Ιούν 2006
Δημοσιεύσεις: 39

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 12, 2007 11:09 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το να αρνουμαστε οτι υπαρχει Ελληνοβλαχικη μειονοτητα στο κρατος των Σκοπιων ειναι το ιδιο ακριβως με την παραχωρηση συνθετης ονομασιας που θα περιλαμβανει τον ορο Μακεδονια.
Οι Σκοπιανοι το προβλημα το εχουνε με εμας. Δηλαδη ακομα και ολος ο κοσμος να τους αναγνωρισει (οπως εχει γινει) αν δεν τους αναγνωρισουμε εμεις (αυτοι ποτε δεν προκειται να δεχθουν συνθετη ονομασια) σαν "Δημοκρατια της Μακεδονιας" τοτε δεν θα μπορεσουν ποτε να επιβαλουν το διαστρεβλωτικο ιδεολογημα τους. Ζητανε απο ΕΜΑΣ να τους αναγνωρισουμε! Γνωριζουν οτι αν δεν τους αναγνωρισει η Ελλαδα τοτε αυτοι δεν προκειται να κανουν τιποτα.
Θα μπορουσαμε σαν κρατος Ελληνικο να διεκδικησουμε αναγνωριση της Ελληνοβλαχικης μειονοτητας που ζει στα Σκοπια και να επιδιωκαμε τουλαχιστον μια καντονοποιηση του κρατιδιου αυτου. Επισης η Ελληνικη μειονοτητα που ζει εκει ειναι καταπιεσμενη και φοβισμενη πραγμα που την κανει να ειναι αβουλη στον τομεα της διεκδικησης των δικαιωματων της και αυτο συμβαινει διοτι το Ελληνικο κρατος των αθηνων την αφησε στην τυχη της!
Διαβασα καπου οτι σε προσφατη συναντηση - συζητηση που εγινε στην Θεσσαλονικη με θεμα το Μακεδονικο καποιοι ομιλητες (πρωην "μακεδονομαχοι") που τυχανει να βρισκονται στο κομμα της ΝΔ καθως και ο κ. Καραμπελιας που ηταν ομιλητης, προσπαθουσαν να πεισουν τον κοσμο οτι η συνθετη ονομασια θα πρεπει να ειναι η λυση και οτι αυτη αποτελει θετικη καταληξη για την χωρα μας. Το οτι προσφατη δημοσκοπηση δειχνει οτι ο λαος ειναι κατα συνθετης ονομασιας αυτο δεν συγκινει κανεναν!!! Ουτε καν τον κ.Μερτζο! Αμα πει το κομμα (ΝΔ) "θελουμε συνθετη ονομασια" και αυτοι οι υποτιθεται "πατριωτες" θα σκιστουν να μας πεισουν οτι ετσι πρεπει να γινει για το "καλο της χωρας"! Δεν εχουν καν προσωπικη αποψη!!! Κι οσοι απο αυτους ειχαν ειτε το βουλωσαν ειτε συνταχθηκαν με την Μητσοτακικη αντιληψη των πραγματων!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΕξόριστοςΈνταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 12, 2007 11:31 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΣΥΜΦΩΝΩ μαζί σου Kerk

Τα Σκόπια είναι προτεκτοράτο αποτελούμενο από σλαβικούς πληθυσμούς και αλβανόφωνους. Αυτό το συνονθύλευμα Βουλγάρων, Σλάβων που δηλώνουν «Μακεδόνες» καi Αλβανούς, για να υπάρξει ως κράτος χρειαζόταν μια «εθνική» συγκολλητική ουσία. Αυτή την προμήθευσε το μπαγιάτικο ιδεολόγημα του «μακεδονισμού». Για να λειτουργήσει αυτό το ιδεολόγημα «εθνικά» συγκολλητικά θα έπρεπε να προσλάβει τα χαρακτηριστικά του αλυτρωτισμού.
Αυτό έγινε με αυτό το προτεκτοράτο. Για να υπάρξει ως «ενιαίο έθνος Μακεδόνων», μια και δεν ήταν ούτε «ενιαίο», ούτε «έθνος», Στήριξε τη υπόστασή του στο μακεδονικό ιδεολόγημα, στην κατασκευή μιας μακεδονικής ταυτότητας.
Το να αρνηθεί, συνεπώς, το ιδεολόγημα της κατασκευής του και της υπόστασής του, αρνείται την ύπαρξή του. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν δέχεται καμιά «διαπραγμάτευση» για το όνομα. Τα Σκόπια δεν μπορούν να αναιρέσουν τη συγκολλητική τους ουσία, διότι αυτομάτως ακυρώνονται και οδηγούνται ή στη διάλυσή τους ή σε ένα κράτος-προτεκτοράτο ομοσπονδιακό. Ήδη μέσα σε αυτό το πολυεθνικό προτεκτοράτο η Αλβανοί αποτελούν «συστατική εθνότητα» με τη συμφωνία της Οχρίδας.
Φυσικά πολυεθνικά προτεκτοράτα δεν μπορεί να ζήσουν επί μακρόν. Αποτελούν μεταβατικούς σταθμούς, «οχήματα» αποσταθεροποιητικά για γενικότερες ανακατατάξεις και εθνικές διαιρέσεις. Τα πολυεθνικά προτεκτοράτα συγκροτούν διαχωριστικά εθνολογικά «γκέτο», προκαλούν διχαστικές εθνικιστικές ψυχώσεις και αλληλοσπαραγμούς. Αργά ή γρήγορα θα διαλυθούν πυροδοτώντας «εθνικιστικά» μίση και πολέμους.
Κάθε λοιπόν διαπραγμάτευση μαζί τους αποτελεί και αποδοχή αυτού του προτεκτοράτου. Και κάθε αποδοχή το ονόματος «Μακεδονία» ή σύνθετης ονομασίας αποτελεί διπλή αποδοχή των νεοταξικών σχεδίων κατάτμησης και του ελληνικού έθνους-κράτους. Είναι σαν να ανοίγουμε οι ίδιοι το δρόμο για τις αυριανές εθνικές μας συμφορές…

_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΠήγασοςΈνταξη: 30 Αύγ 2007
Δημοσιεύσεις: 10

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Νοέ 14, 2007 12:34 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Πάρτε ένα δείγμα εγχώριας "μιντιοκρατίας" (σύμφωνα με Γιωργάκη - ALIEN - Παπανδρέου), "Νταβατζήδων" (της κοροϊδίας περί Βασικού Μετόχου) σύμφωνα με τον σημερινό Πρωθυπουργό πρώην Υπουργό "Πολιτισμού" και Μακεδόνα κύριο Καραμανλή, όπου εξηγεί ΠΩΣ η Ντορίτσα... παίζει RISK με τους νεοσυντηρητικούς φίλους της, κ. Nimetz, Soros, και CIA...

Αλλά και απόδειξη των συμφερόντων, της προπαγάνδας και της νέο-ταξικής "δημοσιογραφίας", όπως αυτή υποθάλπεται, τόσο από το γνωστό "μιντιακό" «Συγκρότημα» στο οποίο εντάσσεται η πηγή που συνέταξε το παραπάνω άρθρο (Athens News), όσο και από την νέα εφημερίδα της κυρίας Αγγελοπούλου («Ελεύθερος Τύπος»). (Την οποία κάποιοι, έφτασαν στο σημείο, να τολμούν να προτείνουν ως Εθνικό Διαπραγματευτή για το Σκοπιανό! Αφού μετάλλαξε δια της συναίνεσης τους Παγκόσμιους Αγώνες σε "Ολυμπιακούς", τώρα θα επιτρέψουμε, σε αυτήν και τους ομοίους της να κάνουν τα Σκόπια, "Μακεδονία".)

http://www.athensnews.gr/athweb/nathens.prnt_article?e=C&f=&t=01&m=A11&aa=1


Υπενθυμίζω ότι:

1. Δια μέσω του Mερικού, (σύνθετο όνομα), θέλουν να αποκτήσουν λόγο στο Όλον, (Μακεδονία).
2. Παραχώρηση λέξης == παραχώρηση εδάφους

Στην διαπραγμάτευση, κάθε πλευρά ξεκινά από μια βάση, ΑΝ επιθυμεί να διαπραγματευτεί. Αν θέλουν χωρίς την συναίνεσή μας να αποκαλούνται «Δημοκρατία της Μακεδονίας», ας το πράξουν. Ας ξέρουν όμως ότι, αυτό θα προκαλέσει ΑΝΕΥ προηγουμένου κινητοποίηση της Ελλάδας, των Ελλήνων, και των Συμμάχων τους, ΕΩΣ ότου το θέμα αυτό εκλείψει. Ας ξεχάσουν επίσης την «καλή και φίλη γειτονία» από την χώρα μας, όπως και ότι και αν σημαίνει αυτό. Εμείς θα πράττουμε όπως θα έχουμε ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ενημερώσει, και αυτοί ας κάνουν το ίδιο.

Εάν όμως για κάποιον λόγο επιθυμούν διαπραγμάτευση, τότε το θέμα αλλάζει. Αυτοί είναι που θα ζητούν, και όχι εμείς. Π.χ. ένταξη στο ΝΑΤΟ (στρατός επιβολής Νέας-Τάξης), ή την Ε.Ε. (Το οικονομικό μέσο που όταν γίνει Πολιτικό, θα αποτελέσει πρότυπο για μια Παγκόσμια Κυβέρνηση, π.χ. μέσω ΟΗΕ). Εκεί δηλαδή, που ο Ελληνικός λαός, καλώς ή κακώς, έχει πληρώσει με καντάρια αίματος και χρήμα, στην σύγχρονη πολιτική Ιστορία.

Η δική μας βάση, προ 15ετίας ήταν, καμιά ονομασία με παράγωγο την λέξη «Μακεδονία». Ήταν η σωστή θέση! Και ας αποδείχτηκε περίτρανα, ότι τότε τα πολιτικά κόμματα το δήλωναν, για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας και τακτικής, που μέσο-πρόθεσμα θα μεταλλασσόταν… στην σημερινή κωλοτούμπα!

Αν θεωρούν οι πολιτικοί, τις «σύνθετες ονομασίες» πανάκεια, αλλά δεν μπορούν τόσα χρόνια να προτείνουν κάτι που να ικανοποιεί τον Ελληνικό λαό, ας εφεύρουμε εμείς για αυτούς, μια σειρά από τέτοιες, που να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ να γίνουν βάση διαπραγμάτευσης από την Ελληνική πλευρά. Με ΚΥΡΙΟ παράγωγο όμως, οτιδήποτε, πλην της λέξης "Μακεδονία", γιατί αυτή η λέξη ΔΕΝ είναι ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΗ. Και μόνον έτσι, με τέτοιες προτάσεις να «διαπραγματευτούμε».

Αν προτείναμε δημόσια, π.χ. στην ονομασία «Vardarska», ή «Vardedonija» για ολική αναγνώριση, θέση [Α], ακόμη και αν αυτοί επέμεναν στο «Δημοκρατία της Μακεδονίας», θέση [Β], ΠΟΤΕ, σε καμία περίπτωση, υπό κανένα είδος «διαλεκτικής», η «μέση» λύση δεν θα κατέληγε σήμερα να παρουσιάζεται στο όνομα της «σύνθεσης» που προκύπτει de jure, π.χ. από το «Βόρεια Μακεδονία – Gorna Makedonija», αλλά καταλήγει σε de facto «Μακεδονία». Αυτή είναι η «διαλεκτική»; Αυτός ο «Τρίτος Δρόμος»; Έτσι εννοούν την «Μέση λύση»; Μπούρδες κατσαρές…και ΣΤΗΜΕΝΟ παιχνίδι, για επικοινωνιακά παιχνίδια.

Γιατί 15 χρόνια τώρα οι Έλληνες Πολιτικοί δεν κατάφεραν να αναδείξουν στην πραγματικότητά τους το θέμα; Στην Ιστορική, Πολιτιστική, ακόμη και Εμπορική της διάσταση; Αλλά πως; Με Υπ. Εξωτερικών τότε τον George-Alien-Papandreou και σήμερα την Dora; Ή με “σύμβουλο” τότε, τον πρώην ΔΟΛ-Βήμα σήμερα SKY-«Καθημερινή» Mr. Alexis; Ή μήπως με «Ιστορικούς» και «παιδαγωγούς» όπως τους Ρεπούση-Λιάκο ή τον πολλάκις διαφημισμένο, «αντικειμενικά Αμερικανό» κύριο Βερέμη; Ή μήπως με τις χρηματοδοτήσεις και εμπλοκές που συνιστούν πολιτική παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας ΜΚΟ, στην προσπάθεια «χρωματισμού» νέων «επαναστάσεων», με Έλληνες αποδέκτες, στο «πράσινο» χρώμα ενός καταρρέοντος σήμερα δολαρίου, όπως στις περιπτώσεις «σχέδιο Ανάν» - «βιβλίο Ιστορίας»;

Για μια λέξη θα πει κάποιος γίνονται όλα. Προφανώς, οι Σκοπιανοί, επιθυμούν να ονομαστούν "Μακεδονία", καθώς ποντάρουν διακαώς και δημιουργούν μια ακόμη χρηματιστηριακή φούσκα, πολιτιστικά, τουριστικά, ιστορικά, γεωπολιτικά, κοινωνικά, ταυτολογικά πάνω στην λεξούλα αυτή. Σκεφτείτε όμως την παράνοια, την δύναμη της προπαγάνδας, τον ψυχολογικό πόλεμο, την οργάνωση, το μακρόπνοο του σχεδιασμού τους. Επί 60 χρόνια οι γείτονές μας μεγαλώνουν, μαθαίνοντας ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Και σήμερα, χάρις στις πλάτες της Νέα-Τάξης, του κατακερματισμού, της πολτοποίησης, της κοινωνικά παγκόσμιας ισοπέδωσης στο άγχος από τα χρέη, υπό την καλλιέργεια του φόβου, στην καπηλεία της «ελπίδας», πρέπει να εισπραχθεί ο απαιτούμενος φόρος. Για καταστολή Εθνικών συνειδήσεων και Ταυτοτήτων, το «Τέλος της Ιστορίας», την διαρκή οικονομικό – λογιστικό εμπαιγμό σε μια «διαρκής λιτότητα». Τα εκατονταετή ψέματά τους, περί «ελευθέρου εμπορίου», «ελευθέρου ανταγωνισμού», καταρρέουν μπροστά στα παγκόσμια μονοπώλια που έχουν οι ίδιοι στήσει και που πλέον δεν μπορούν να κρύψουν.

Η Ελλάδα, δια της μεθόδου της υπνώσεως των πολιτών της, και της λήθης, καλείται να παραδώσει την Εθνική της Ταυτότητα. Για την ώρα, να απεμπολήσει, να μοιραστεί, και τελικά ακόμη και να χάσει πολιτισμικά και ίσως αργότερα και γεωγραφικά, το Βόρειο τμήμα της, την Μακεδονία. Όπως έγινε προ 90 ετών με την Μικρά Ασία, την οποία όχι μόνον χάσαμε γεωγραφικά, αλλά που σήμερα οι εξΆ ανατολών γείτονές μας, διεκδικούν ιστορικά, τουριστικά, και πολιτιστικά. Αν με παρόμοιο τρόπο, οι Βόριοι γείτονές μας τώρα, πολιτικά, νομικά, πολιτιστικά, ιστορικά, οικονομικά και όπως αλλιώς, αποκτήσουν δικαίωμα στην λεξούλα «Μακεδονία», τότε τα υπόλοιπα είναι θέμα χρόνου.

Αφενός θα πρέπει να εμπλακούμε σε έναν ατελέσφορο αγώνα, Επιστημονικού περιεχομένου για να αποδείξουμε ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα στο ιστορικό-πολιτιστικό κομμάτι. Αφετέρου, ας μην ξεχνάμε, ότι με τα σημερινά δεδομένα και τάσεις, η πρόσμιξη των πληθυσμών στην Βόρεια Ελλάδα, σύντομα θα αλλάξει τις δημογραφικές ισορροπίες. Πόσο μάλλον αν επιτρέψουμε στους κατοίκους του κράτους αυτού, είσοδο στην Ε.Ε. Με την σειρά του αυτό θα επιφέρει αλλαγές στις ψήφους άρα και στα δικαιωματικές αναλογίες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. (Το οποίο κινδυνεύει να υποβιβαστεί, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Νομαρχίας, αν τελικά «επέλθει» μια Πολιτική-Συνταγματική ενοποίηση ενός σκληρού πυρήνα της Ε.Ε.). Την ίδια ώρα, Διεθνής Χρηματο-οικονομικοί Οργανισμοί, ΜΚΟ, «ελληνικές» Τράπεζες, (που πλέον έχουν περισσότερα υποκαταστήματα από τις καφετέριες), διεκδικούν την Μακεδονική γη, τα σπίτια, τα αυτοκίνητα, τις περιουσίες από τους «κοιμισμένους» και «γοητευμένους» κατόχους τους, χωρίς δεύτερη σκέψη. Οι Έλληνες αποτελούν σύντομα την διωκόμενη μειοψηφία, η οποία μάταια θα αναζητεί διέξοδο. Θα είναι όμως πολύ αργά για να σκεφτεί τις επιπτώσεις των «συναινέσεων», του ά-λογου «δεν-βαριεστησμού», την αποδοχή στην επικοινωνιακή κοροϊδία, στο πούλημα «ελπίδας», στην μετάλλαξη και κακοποίηση της γλώσσας και της ιστορίας. Ίσως βέβαια τότε, στα μελλοντικά βιβλία της κυρίας Ρεπούση, να γίνεται λόγος περί «συνωστισμού» των «ελληνόφωνων μακεδόνων» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στην προσπάθειά τους, να αποδράσουν, διωκόμενοι από το ίδιο τους το σπίτι και την γη των προγόνων τους.

Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, η Ελληνική θέση, ΠΡΕΠΕΙ να είναι ΜΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ όσον αφορά τη λέξη «Μακεδονία». ΑΥΤΗ είναι η κόκκινη γραμμή, όπως είναι το Αιγαίο, η Κύπρος, οτιδήποτε θίγει την Ελληνική παράδοση και Ιστορία, και Πολιτισμό. Και όχι να παρακαλάμε για «Σύνθετη Ονομασία», όπως μας παρουσιάζει στον Αγγλόφωνο κόσμο, το άρθρο του «Αthens News», τις πολιτικές της Doras.

Και αν με περίσσιο θράσος, ο κύριος Milososki, τολμάει να συγκρίνει την Ιστορία, τον Πολιτισμό, το Επιστημονικό δηλαδή, αλλά και το Εμπορικό/Οικονομικό μέρος και βάρος που φέρει το όνομα της "Μακεδονίας" με αυτό της "Coca-Cola", αυτό ας καταστεί απόδειξη της ελαφρότητας, της ψευδο-"ρητορικής" του ιδίου. Ας γνωρίζουν επίσης, ότι αν ΔΕΝ τίθεται θέμα copyrights για την Μακεδονία, να ΜΗΝ περιμένουν ΑΛΛΟΙ, άλλα copyrights να αποδοθούν, ιδιαίτερα από το Ελληνικό Κράτος. Αν το νομοτελειακό καθεστώς της Νέας Τάξης, επιβάλει κυρώσεις για την ορθή χρήση των «Windows», της «Coca-Cola» και της «FETA CHEESE», αλλά ΌΧΙ για την Επιστημονική, Κοινωνική, Εμπορική και όπως αλλιώς προκύπτει δικαίωμα εκμετάλλευσης από την λεξούλα «Μακεδονία», τότε να μας το πουν, να τους … «ψηφίσουμε» κατάλληλα. Αν τολμούν. Αν πιστεύουν ότι η λέξη αυτή, «Μακεδονία», αποτελεί προϊόν, για το οποίο πρέπει να πολεμήσουμε με τους δικούς τους, στημένους όρους, περί «ελεύθερης αγοράς», και «αντι-μονοπωλίων» γελιόνται οικτρά. Αυτό το μονοπώλιο, θα ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Ελληνικό.

Και αν παρά ακόμη μας προδικάσουν ότι θα χάσουμε την μάχη αυτή, ίσως είναι καιρός να θυμηθούμε και να θυμίσουμε και στον υπόλοιπο κόσμο, ΠΟΙΟΣ είναι ο Ελληνικός Πολιτισμός, ΠΩΣ λειτουργεί, και ποιος ξέρει… Ίσως ο υπόλοιπος κόσμος, με την θύμηση για ζητήματα περί «δικαίου», «αξιών», «πολιτισμού», και «παράδοσης», ξεσπάσει, ταυτιζόμενος με τις Ελληνικές θέσεις, και ανατρέψει πολιτικές πολεμοκάπηλες, δημοσιογραφίες «παρουσιάσεων» και «προπαγάνδας», και οικονομικά μονοπώλια των trusts, και των hedge funds. Ίσως πάλι, τίποτα από όλα αυτά δεν γίνει, και ήρθε η ώρα, για όσους ακόμη αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι στην «Νέα-Εποχή» του George και της Doras να πολεμήσουν έναν αγώνα Θερμοπυλών, και να προετοιμαστούν για την επόμενη ημέρα...

Συνοψίζοντας, Όλος ο κόσμος να πει τους Σκοπιανούς (κακώς) όπως θέλει. Αυτό όμως ας βάλουμε από τώρα στόχο, ότι είναι παροδικό. Σε βάθος χρόνου, με τις κατάλληλες συμμαχίες (που ακόμη ΔΕΝ έχουμε αξιοποιήσει), το θέμα θα παρέλθει. Ακόμη και 25, ή και 50 χρόνια να περάσουν, χρόνος που σήμερα φαντάζει σαν ΥΠΕΡΒΟΛΗ, δεν πρόκειται για μια στιγμή, μια σκιά, εμπρός στους τουλάχιστον 25 αιώνες ιστορίας Ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Το άρθρο και τα επιχειρήματά του κ. Λαζαρίδη φαντάζουν πειστικότερα και σίγουρα είναι πιο καθαρά, από τα όποια "πολιτικά" ψελλίσματα, αρθρώνουν Γιωργάκης, Καραμανλής, Αλ(α)βανος...και λοιπές εκφάνσεις του "Σοσιαλιστικού", Φιλελεύθερου, και "Αριστερού" Ελληνικού Πολιτικού γίγνεσθαι της σημερινής «Νέα-Εποχής». Ποιος έχει απομείνει σήμερα για να αντιδράσει; Πού είναι τα κόμματα, τα ρεύματα, οι τάσεις, που αντιδρούν στις δηλώσεις της κυρίας Ντόρας; Πότε ο κ. Καραμανλής ή ο κ. Παπανδρέου, ή οι άλλοι υποψήφιοι να μας κυβερνήσουν μας "ενημέρωσαν", ότι θα προωθήσουν σαν λύση σύνθετη ονομασία με κύριο παράγωγο την λέξη Μακεδονία; Πότε ο Ελληνικός Λαός δια της ψήφου του επέλεξε τέτοια λύση; Το 'ναντίον. Επειδή κανείς «αντικειμενικός δημοσιογράφος» δεν τους ρώτησε συγκεκριμένα, κρύβονται σήμερα όλοι πίσω από τα Ζωνιανά, τις ηλεκτρονικές ψευτο-εκλογές της ατάκας, εκλογικούς νόμους και ασφαλιστικό. Και ο Απρίλης ζυγώνει, και η κυρία Μπακογιάννη προωθεί «λύσεις» και «θέσεις» που ο πατέρας της προ 15 ετών δεν τόλμησε ούτε να κουβεντιάσει. Έλα όμως που ο επίτιμος έκανε ΛΑΘΟΣ, και ο Έλληνας «δεν ξέχασε»!

Αν η Κυρία Μπακογιάννη, το 2007, θεωρεί τον Ελληνικό Λαό Ανώριμο (για δημοψήφισμα), την καλούμε από τώρα να το θυμάται στις επόμενες εκλογές. Θα δούμε εκεί πόσα απίδια πιάνει ο σάκος. Δυστυχώς μαζί με τις πολιτικές της Ντορίτσας, το κόστος θα το πληρώσει ΚΑΙ ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος ΜΟΝΟ ΑΜΟΙΡΟΣ ΔΕΝ θα είναι των ευθυνών του, αν τελικά δοθεί λύση που στο ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ να ψέγει την Ιστορία, τον Πολιτισμό, και την Κληρονομιά της Ελλάδας. Και που δυστυχώς, μια λύση με ΣΥΝΘΕΤΟ όνομα, όπως οι σοφιστείες του στυλ, "Νέα Μακεδονία", "Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια", ή οτιδήποτε νομικό και επικοινωνιακό εφεύρημα τελικά συμφωνήσουν που θα καταλήξει στο να αποκαλούν αυτό το κράτος, de facto η de jure, ως ..."Μακεδονία".

Τέλος, θα πρότεινα στον αγαπητό Κύριο Λυγερό (από τους λίγους που με αξιώσεις Πανελληνίως σήμερα καλύπτουν τα όλο και σημαντικότερα διεθνή, διπλωματικά και εξωτερικής πολιτικής δρώμενα), να του υπενθυμίσω ότι αποδοχή ονομασίας με παράγωγο την λέξη «Μακεδονία» δεν λύνει προβλήματα κατάχρησης της Ελληνικής Ιστορικότητας και Πολιτισμού. Περιμένω από τον ίδιο, αλλά και όποιον άλλο Έλληνα ή Ελληνίδα δημοσιογράφο, να μας αποκαλύψει, αν μπορεί, non-papers, Ευρωπαϊκές θέσεις - απόψεις, συσχετισμούς δυνάμεων, γεωπολιτικά συμφέροντα, το κλίμα της ομογένειας και των Ελληνικών λόμπι, οτιδήποτε μπορεί να συνεισφέρει υπέρ του αγώνα που οι Πολίτες μόνοι τους σήμερα ακόμη κρατούν, χωρίς για πρώτη φορά, καμία ουσιαστική Πολιτική – Κομματική κάλυψη/χώρο. (Απομένει μόνον οι τελικές επιλογές του Κώστα Καραμανλή). Αν συμφωνεί και υποστηρίζει και αυτός, ότι οι Έλληνες Πολίτες, σύμφωνα με την κυρία Μπακογιάννη, είναι ανώριμοι για να αποφασίσουν για ένα ΤΟΣΟ σοβαρό θέμα, αυτό μπορεί εύκολα να καταστεί σαφές σε μια νέα εκλογική αναμέτρηση, αν όχι σε δημοψήφισμα. Η ενεργοποίηση του ΠτΔ, του κυρίου Σαμαρά, αλλά και των Πατριωτών (όχι δημαγωγών) βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αλλά και νέων συμμάχων, ίσως τον βοηθήσουν, ώστε το πλατύ χαμόγελο της κυρίας Ντόρας, να εξαφανιστεί όπως συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν με αυτό του Κυρίου Παπαντωνίου. Ίσως δηλαδή, μια αντικατάσταση της κυρίας Μπακογιάννη με τον κύριο Μολυβιάτη να της υπενθύμιζε, ότι, «όπως και να το κάνομεν», άλλο το πολιτικό και διπλωματικό ύψος του τελευταίου. Το μπαλάκι, για μια ακόμη φορά, στον Κύριο Καραμανλή, ο οποίος δεν έχει λάβει θέση για ζητήματα όπως (Ερντογάν – PKK, Κόσοβο – Αλβανία, Ιράν/Παλαιστινιακό) αλλά και με ζητήματα που εκκρεμούν όπως, Ρωσία– αγωγοί, Κίνα – λιμάνια, ΗΠΑ – εκλογές 2008, Ε.Ε. – Πολιτική Ένωση, Εξοπλισμοί όπλων, Υποκλοπές, και όλα όσα γίνονται γύρω μας, για εμάς, αλλά χωρίς εμάς.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΠήγασοςΈνταξη: 30 Αύγ 2007
Δημοσιεύσεις: 10

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Νοέ 14, 2007 8:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Παραθέτω μεταφρασμένο, μέρος του άρθρου 5, της "Συνθήκης Καλής Γειτονίας και Φιλικής Συνεργασίας μεταξύ Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας", όπως υπεγράφη στις 16 Ιουλίου 2001. Όλη την Συνθήκη μπορείτε να την βρείτε στο:
http://www.fmprc.gov.cn/eng/wjdt/2649/t15771.htm


¶ρθρο 5
...
"Η Ρωσική πλευρά αναγνωρίζει ότι υπάρχει ΜΟΝΟΝ ΜΙΑ ΚΙΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ότι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας
είναι η μόνη ΝΟΜΙΜΗ κυβέρνηση που εκπροσωπεί όλη την Κίνα και ότι η Ταιβάν είναι ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ κομμάτι
της Κίνας. Η Ρωσική πλευρά, αντιτίθεται σε όποια μορφή Ταιβανέζικης ανεξαρτησίας"

Υπενθυμίζεται, ότι για σειρά ετών, η Ταϊβάν, με πλάτες ¶γγλο-σαξονικές, είχε επιτύχει την αναγνώρισή της στον ΟΗΕ, σαν "Δημοκρατία της Κίνας". Σήμερα που τα αποθεματικά της Κίνας σε δολάρια αποτελούν αποτρεπτική απειλή για τις ΗΠΑ, τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Το παραπάνω κείμενο τίθεται προς απόδειξη, ότι οι Συνθήκες δημιουργούνται με γνώμονα το αμοιβαίο συμφέρον μεταξύ συμμάχων και κατά το δοκούν.

Γιατί λοιπόν οι Συνθήκες στις οποίες συμμετέχει η Ελλάδα μας, να ΜΗΝ της εξασφαλίζουν, εκτός από στρατιωτικά/γεωπολιτικά συμφέροντα ΚΑΙ τον αμοιβαίο σεβασμό στον Πολιτισμό, την Ιστορία, την Επιστημονική και Εκπαιδευτική διαφύλαξη της Παράδοσης, Γλώσσας και Κληρονομιάς μας; Ή μήπως αυτά θεωρούνται... χαμηλότερης αξίας; Ποίοι Λαοί, Έθνη και κουλτούρες έχουν παρόμοια συμφέροντα και ιδιαιτερότητες που θα προσφέρονταν να συν-υπογράψουν τέτοιες Συνθήκες;

Το θέμα ονομασίας των Σκοπίων, μπορεί και αξίζει μεγαλύτερης προσπάθειας από τους Πολιτικούς μας. Σύνθετη ονομασία με παράγωγο την λέξη "Μακεδονία" ΔΕΝ αποτελεί λύση, και ΔΕΝ συμφέρει την χώρα μας.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Μεταφορέας
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Νοέ 16, 2007 1:48 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΑΠΟ ΤΟ "ΕΘΝΟΣ"

Μέτωπο... Σκοπίων-Κατεχομένων!
Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ


Ξεπέρασε κάθε όριο η εσκεμμένα προκλητική στάση της αμερικανοτραφούς
και προστατευόμενης από τις ΗΠΑ εθνικιστικής ηγεσίας των Σκοπίων. Για
να προκαλέσουν την Αθήνα έστειλαν αντιπροσωπεία στην κατεχόμενη Κύπρο
για να λάβει μέρος στις χθεσινές εορταστικές εκδηλώσεις για την 24η
επέτειο της ανακήρυξης του παράνομου ψευδοκράτους!

<<Το ίδιο κράτος προκαλεί προβλήματα στη Μακεδονία, στην Τουρκία και
στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου!>>, διακήρυξε ο επικεφαλής
της αντιπροσωπείας Νικόλα Κλζούσεφ, ο οποίος είναι επικεφαλής των
συμβούλων του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νικόλα Γκρούεφσκι και πρόεδρος του
Κέντρου Στρατηγικών Μελετών της Ακαδημίας Επιστημών της χώρας. <<Κοινός
εχθρός>> δηλαδή της ΠΓΔΜ, της Τουρκίας και του Αττίλα η Ελλάδα κατά τον
εκπρόσωπο των Σκοπίων, ο οποίος μόνο που δεν διακήρυξε επίσημα τη
σύμπηξη <<μετώπου>> Σκοπίων - Κατεχομένων - Αγκυρας εναντίον της
Αθήνας!

Ο συμβολισμός είναι πολύ ισχυρός και φυσιολογικά εξάπτει τα πνεύματα
στην Ελλάδα: όταν πηγαίνει κανείς και γιορτάζει μαζί με τον εισβολέα
και κατακτητή κυπριακών εδαφών, πώς να πειστεί ο μέσος Ελληνας, είτε
είναι καχύποπτος είτε καλόπιστος, πως και η ηγεσία των Σκοπίων δεν
τρέφει επεκτατικές βλέψεις ή τουλάχιστον αυταπάτες μίμησης του Αττίλα,
με τον οποίον συνεορτάζει τις κατακτήσεις του, αν ποτέ στο μέλλον
δημιουργούνταν ευνοϊκές γι αυτήν συγκυρίες;

Είναι προφανές πως έχουμε να κάνουμε με δηλώσεις και πράξεις εκ μέρους
των Σλάβων της ΠΓΔΜ που αποσκοπούν συνειδητά στον δηλητηριασμό του
κλίματος, ώστε να καταστεί τελείως αδύνατη η συναινετική επίλυση του
θέματος της ονομασίας.

Το δυστύχημα είναι πως η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ενισχύει
ένθερμα αυτήν την αδιάλλακτη στάση των Σκοπίων. Την ημέρα ακριβώς που
έφτασε στα Κατεχόμενα η αντιπροσωπεία της ΠΓΔΜ, ο Νίκολας Μπερνς,
τρίτος στην ιεραρχία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, έκανε επίθεση εναντίον της
Ελλάδας καταθέτοντας στην υποεπιτροπή Ευρώπης της επιτροπής Εξωτερικών
Σχέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

<<Στην Ελλάδα κάποιοι εγείρουν την πιθανότητα του βέτο στην πρόσκληση
προς τη Μακεδονία, εκτός εάν επιλυθεί η υπόθεση του ονόματος>>, είπε
ονομάζοντας <<κάποιους>> την ελληνική κυβέρνηση. Οι ΗΠΑ <<δεν θεωρούν
ότι
μόνο η διαφορά αυτή αποτελεί λόγο για παρεμπόδιση της Μακεδονίας να
καταστεί μέλος σε διεθνείς οργανισμούς>>, προσέθεσε. Πλήρης ενθάρρυνση
δηλαδή της ηγεσίας των Σκοπίων να ακολουθήσει αδιάλλακτη γραμμή στο
θέμα του ονόματος - και μάλιστα την ίδια στιγμή που ο Αμερικανός
υφυπουργός Εξωτερικών γνώριζε ότι κυβερνητικοί απεσταλμένοι των
Σκοπίων γιόρταζαν μαζί με τους Τούρκους στα Κατεχόμενα το αποτέλεσμα
της εισβολής του Αττίλα.

Και αφού ενθάρρυνε τα Σκόπια στην αδιαλλαξία, στη συνέχεια υποκρινόταν
και τον Πόντιο Πιλάτο ο Μπερνς, λέγοντας ότι <<οι ΗΠΑ δεν μπορούν να
επιβάλουν λύση στο θέμα του ονόματος, οι δύο πλευρές πρέπει να τα
βρουν μεταξύ τους>>. Μα αν οι Αμερικανοί δεν ασκήσουν πίεση στα Σκόπια
που είναι υποτελές προτεκτοράτο τους, η ηγεσία της ΠΓΔΜ έχει ήδη
διακηρύξει ότι δεν συζητάει τίποτα.

Μάλιστα ο Μπερνς ώθησε ακόμη πιο έντονα σε ανυποχώρητη στάση την
ηγεσία των Σκοπίων λέγοντας ότι <<παρά την υποστήριξη των ΗΠΑ, η
Μακεδονία δεν έχει εξασφαλίσει την πρόσκληση να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ>>,
όπου βέβαια το πολιτικό βάρος πέφτει στην <<υποστήριξη των ΗΠΑ>>.

Είναι εξόφθαλμο, λοιπόν, ότι ο υφυπουργός Νίκολας Μπερνς υπονομεύει
συνειδητά -και μάλιστα πριν καλά καλά αρχίσει- τη μεσολαβητική
προσπάθεια του επίσης Αμερικανού διαπραγματευτή Μάθιου Νίμιτς.
Ταυτόχρονα, ο Μπερνς δρα υπονομευτικά και απέναντι στην κυβέρνηση
Καραμανλή, αφού την εμφανίζει να έχει κάνει μια στρατηγικής σημασίας
υποχώρηση, αποδεχόμενη επισήμως ως βάση συζήτησης τη σύνθετη ονομασία
χωρίς να παίρνει γι αυτό το παραμικρό αντάλλαγμα - ούτε καν τη
φραστική υποστήριξη της Ουάσιγκτον, πόσω μάλλον τη λύση του
προβλήματος. Αυτό την εμφανίζει διπλωματικά ανεπαρκή και παράλληλα
ενισχύει αντικειμενικά τις εθνικιστικές πιέσεις τόσο μέσα στους
κόλπους της ΝΔ όσο και στους κόλπους της κοινοβουλευτικής ομάδας του
κυβερνώντος κόμματος.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν οι Μπερνς και Νίμιτς έχουν κάνει
καταμερισμό ρόλων <<καλού>> και <<κακού>>. Η πολιτική ουσία είναι όμως
πως
η κυβέρνηση πρέπει να ετοιμάζεται να ασκήσει βέτο στην ένταξη της ΠΓΔΜ
στο ΝΑΤΟ. Αλλος δρόμος δεν υπάρχει. Αλλη επιλογή δεν έχει.

ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ
Δεν θέλουν λύση οι ΗΠΑ


Η στάση του Μπερνς δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας. Η κυβέρνηση
Μπους δεν θέλει αυτή τη στιγμή λύση του προβλήματος του ονόματος της
ΠΓΔΜ. <<Αδειάζει>> την κυβέρνηση Καραμανλή, την οποία έσπρωξε να
αποδεχθεί επίσημα τη σύνθετη ονομασία και τώρα επιδιώκει να την
καταστήσει όμηρο της υποχώρησής της, εκβιάζοντάς την για σύμπλευση με
την αμερικανική γραμμή και σε θέματα όπως η ανεξαρτησία του Κοσόβου,
υποχωρήσεις στο Κυπριακό κ.λπ. Αυτή η γραμμή αποκαλύπτει επίσης πως η
Ουάσιγκτον έχει ήδη πάρει απόφαση αναβολής της ένταξης των Σκοπίων στο
ΝΑΤΟ.

Επιστροφή στην κορυφή
Μουράλωφ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Νοέ 22, 2007 10:39 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Στις ΗΠΑ η Ντ. Μπακογιάννη

Πρόσκληση για να παραβρεθεί στις συνομιλίες για τη Μέση Ανατολή που γίνονται στις ΗΠΑ έλαβε η υπουργός Εξωτερικών

Επείγουσα «κλήση» για να μεταβεί στην Ουάσιγκτον έλαβε η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Αφορμή, με την ευκαιρία της οποίας θα πραγματοποιηθεί επαφή της Ελληνίδας υπουργού με την Αμερικανίδα ομόλογό της το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, είναι η διεθνής διάσκεψη για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, που διοργανώνεται στις ΗΠΑ και στην οποία προσκλήθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η υπουργός Εξωτερικών φρόντισε να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά την πρόσκληση δίνοντας οδηγίες στον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ να υπογραμμίσει την πρόσκληση που απέστειλε η Κοντολίζα Ράις, καθώς και ότι «είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας προσκαλείται σε μια τόσο υψηλού επιπέδου διεθνή συνάντηση για το Μεσανατολικό».

Ωστόσο, όπως σημειώνουν Ελληνες διπλωμάτες, η μετάβαση της Ντόρας Μπακογιάννη στις ΗΠΑ και οι επαφές της με την αμερικανική ηγεσία γίνονται σε μια στιγμή που:

* Ετοιμάζεται η επίσκεψη του διαμεσολαβητή Νίμιτς σε Αθήνα και Σκόπια στις 3 με 5 Δεκέμβρη.
* Στις 6 Δεκέμβρη οι ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ θα ασχοληθούν με το θέμα της ένταξης της ΠΓΔΜ στη Συμμαχία.
* Στις 10 Δεκέμβρη η αλβανική πλειοψηφία ετοιμάζεται να ανακηρύξει μονομερώς την ανεξαρτησία της σερβικής επαρχίας του Κοσσυφοπεδίου.
* Στις 17 Δεκέμβρη ο Ελληνας πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής προγραμματίζει να έχει ενδιαφέρουσες συνομιλίες για την ελληνορωσική ενεργειακή συνεργασία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.


Ολα αυτά τα ζητήματα, καθώς είναι εγγεγραμμένα στην αμερικανική ατζέντα, περιγράφουν τους λόγους για τους οποίους η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών θέλησε να προσκαλέσει στις ΗΠΑ την Ντόρα Μπακογιάννη...

Επιστροφή στην κορυφή
Ισμήνη
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Νοέ 23, 2007 1:49 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Νικολάος Μάρτης
Πρώην Υπουργός
Πρόεδρος της Μακεδονικής Εστίας


Νοέμβριος 2007

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΤΟ ΤΙΤΟΪΚΟ
ΨΕΥΔΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ
________________________________________________

Κατά τον Ησίοδο, ο Μακεδών (ο πρόγονος του Μακεδονικού λαού) και ο Μαγνήτας (ο πρόγονος του Θεσσαλικού λαού), ήταν παιδιά του Δία και της Πανδώρας, κόρης του Δευκαλίωνα και στα Πιέρια και τον Όλυμπο είχαν την κατοικία τους.

Ο Έλλην ήταν γιος του Δευκαλίωνα. Όχι τυχαία οι Έλληνες είχαν την κατοικία των θεών τους στο Μακεδονικό όρος, τον Όλυμπο.

Το ιστορικό της δημιουργίας του ψευδομακεδονικού Έθνους των Σκοπίων από τον Τίτο και οι θέσεις αρχής που προτάσσω, δηλαδή:
α) η σημασία της ιστορίας,
β) οι μαρτυρίες των αρχαίων επιγραφών της Μακεδονίας,
γ) οι αρχαίες τοπωνυμίες πόλεων της Μακεδονίας και
δ) η θέση της Ακαδημίας Αθηνών,
επιβεβαιώνουν την αδιαμφισβήτητη ταυτότητα της Μακεδονίας ως Ελληνικής και των Μακεδόνων ως Ελλήνων, αλλά παράλληλα αποκαλύπτουν τον χαρακτηρισμό της πολιτικής και ιστορικής απάτης του ψευδομακεδονικού κράτους του Τίτο.

ΙΣΤΟΡΙΑ.

Η Ιστορία, σύμφωνα με διεθνή Συνθήκη που υπεγράφη στο Παρίσι την 17-12-1970, την οποία κύρωσε και η Ελληνική Βουλή με τα ¶ρθρα 1 και 1β του Νόμου 1103/11-02-1980, καθιερώθηκε ως πολιτιστικό αγαθό, που υποχρεώνει τον σεβασμό της, και προϋποθέτει ότι γράφεται σε ελεύθερες και δημοκρατικές χώρες.

Η Τρίτομη Ιστορία του ψευδομακεδονικού Έθνους των Σκοπίων, που κυκλοφόρησε το 1969, εγράφη από ένα σκληρό μονοκομματικό καθεστώς, πλαστογραφώντας βάναυσα, κατ’ εντολή, την ιστορία της Μακεδονίας. Συγκέντρωσαν από όλα τα αρχεία του κόσμου, ό,τι αναφερόταν για τη Μακεδονία ανά τους αιώνες, και τα οικειοποιήθηκαν.

Αυτή την ιστορία διδάχθηκαν δεκαετίες γενεών των Σκοπιανών και μόνο εάν δουν τις επιγραφές, τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Μακεδονίας, θα μάθουν την ιστορική αλήθεια, που υποχρεούνται βάσει του ¶ρθρου 2 του Συμφώνου Σταθερότητας και Ένταξης, το οποίο υπέγραψαν με την Ε.Ε. και απαιτεί σεβασμό στις δημοκρατικές αρχές, γεγονός που η αρμόδια Διεύθυνση για τη διεύρυνση της Ε.Ε. δεν το επεδίωξε ως όφειλε.

Η Ιστορία είναι, όπως προανέφερα, πολιτιστικό αγαθό, αλλά αποκτά ιδιαίτερη σημασία όταν αναφέρεται στους στρατιωτικούς αγώνες κάθε έθνους. Τα Σκόπια, με χρηματοδότηση του Υπουργείου Αμύνης της FYROM και εκδότη την Στρατιωτική Ακαδημία, εξέδωσαν το 2000 στη λεγόμενη «Μακεδονική γλώσσα», προς χρήση από την Στρατιωτική τους Ακαδημία, βιβλίο με τίτλο «28 αιώνων ένδοξη Στρατιωτική Ιστορία του Μακεδονικού λαού». Το έργο αυτό ακολουθεί το πρόγραμμα του μαθήματος της Στρατιωτικής Ιστορίας της Στρατιωτικής Ακαδημίας, για να χρησιμοποιηθεί ως βασικό εγχειρίδιο για υποψήφιους Αξιωματικούς και μεταπτυχιακούς σπουδαστές. Μόλις η χώρα τους χαρακτηρίστηκε ως υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ, το βιβλίο κυκλοφόρησε και στα Αγγλικά. Για την έκδοση του εν λόγω βιβλίου ιστορίας, η Π.Γ.Δ.Μ. προβάλλει τους ακόλουθους κυρίως λόγους:

Πρώτον, ότι η μεγαλοϊδεατική κουλτούρα των γειτονικών λαών (Σέρβων, Βουλγάρων, Ελλήνων και Αλβανών) είχε κατορθώσει να οικειοποιηθεί το μακραίωνο πολεμικό παρελθόν του Μακεδονικού λαού.

Δεύτερον, ότι στην πρώην Σ.Ο.Δ. Μακεδονίας, η παρουσία της Στρατιωτικής ιστορίας είχε περιοριστεί απλά στην εξιστόρηση των αγώνων του Μακεδονικού λαού κατά την Επανάσταση του Ίλιντεν και στην αντίσταση κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τρίτον, ότι με την ανεξαρτησία της Π.Γ.Δ.Μ. ήρθε η ώρα να κάνουν γνωστό οι Μακεδόνες, το ιστορικό παρελθόν τους.

Ο ε.τ. Πρέσβης κ. Κωφός, που με δυσκολία βρήκε αντίτυπο του ως άνω βιβλίου στα Αγγλικά, ανέφερε σε σημείωμα του ότι οι πρώτες μεγάλες νίκες που περιγράφονται σ΄ αυτό και διδάσκονται από το 2000 στην Στρατιωτική Ακαδημία, (και τώρα με την έκδοση του βιβλίου και Αγγλικά, θα το διαβάζουν και μαθητές άλλων στρατιωτικών Ακαδημιών), είναι:
· οι μάχες της Χαιρώνειας (νίκησαν τους Έλληνες),
· η Μάχη του Γρανικού,
· η Μάχη της Ίσσου, για να καταλήξει στην
· τελική ήττα των Μακεδόνων από τους Ρωμαίους στην Πύδνα το 168 π.Χ.
Χωρίς ντροπή οι Σκοπιανοί έγραψαν αυτό το προκλητικό, αλλά παράλληλα και κωμικό ιστορικό βιβλίο.

Ομολογώ, ως επί 7ετίαν Έφεδρος Αξιωματικός, με συμμετοχή σε όλα τα μέτωπα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ότι απορώ πώς είναι δυνατόν και μόνο από το γεγονός αυτό, να συζητείται η συμμετοχή της Π.Γ.Δ.Μ. στο ΝΑΤΟ, το οποίο αποκαλύπτεται έτσι, ότι δεν είχε εποπτεία στο θέμα αυτό, που είναι και θέμα αρμοδιότητας του.

ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ.

Όλοι οι αρχαιολόγοι προσδιορίζουν δια των επιγραφών την ταυτότητα ενός αρχαίου λαού, όπως έχει τονίσει και ο διάσημος αρχαιολόγος Μανώλης Ανδρόνικος.

Το 1896 εξεδόθη από τον Καθηγητή Μαργαρίτη Δήμητσα το βιβλίο του με τον προφητικό τίτλο «Η Μακεδονία εν λίθοις φθεγγομένοις και μνημείοις σωζομένοις». Επανεξεδόθη από το Ίδρυμα Μελετών της Χερσονήσου του Αίμου, αλλά και από τον κ. Στ. Παπαθεμελή, όταν ήταν Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης. Ο Καθηγητής Δήμητσας συγκέντρωσε από 120 δημοσιευμένες μονογραφίες περιηγήσεων κυρίως ξένων και δημοσίευσε σε δύο τόμους 1409 Ελληνικές 180 Λατινικές επιγραφές και από τον 6ο αιώνα π.Χ. μέχρι τον 18ο αιώνα μ.Χ., που είχαν μέχρι τότε ανευρεθεί στη Μακεδονία. Κατά τον Δήμητσα, οι επιγραφές αυτές είναι λιγότερες από τις μισές εξ όσων διεσώθησαν. Στο περιοδικό Ancient World του Σικάγου (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 1981, σελ. 120) αναφέρεται ότι, από την εποχή της εκδόσεως του βιβλίου του Δήμητσα και μετά, οι Ελληνικές επιγραφές της Μακεδονίας πρέπει να έχουν τριπλασιαστεί.

Ως γνωστόν, στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών των Αθηνών υπάρχουν ήδη και εκδίδονται σε βιβλία 5.000 Ελληνικές επιγραφές και 11.000 Ελληνικά ονόματα Μακεδόνων. Συνεπώς οι Σκοπιανοί και οι ανιστόρητοι και αφελείς συμπαραστάτες τους, πλανώνται νομίζοντας ότι τα κραυγάζοντα την ιστορική αλήθεια μάρμαρα της Μακεδονίας και τα διασωθέντα μνημεία της, δεν θα επιβάλλουν την ιστορική αλήθεια, που αποτελεί «Ασπίδα της Δημοκρατίας», όπως έγραψε σε άρθρο η Εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» την 4-8-2004.

Ο Μαργαρίτης Δήμητσας το 1896 έγραψε και το βιβλίο με τίτλο «Αρχαία Γεωγραφία της Μακεδονίας», όπου οι αρχαίες Ελληνικές τοπωνυμίες των πόλεων της Μακεδονίας αποτελούν μία άλλη εύγλωττη απόδειξη της πάλαι ποτέ Ελληνικότητητάς της. Τοπωνύμια όπως Πέλλα, Δίον, Αιγές (Βεργίνα), Ημαθία, Φίλιπποι, Όλυνθος, Γαληψός, Ποτίδαια, Αμφίπολη και άλλες, οι οποίες αναφέρονται από αρχαίους συγγραφείς (Διόδωρος Σικελιώτης) και από νεώτερους (Δήμητσας) επιβεβαιώνουν και αυτές την αναμφισβήτητη ταυτότητα της Μακεδονίας ως Ελληνικής και των Μακεδόνων ως Ελλήνων. Στο βιβλίο αυτό ο Μαργαρίτης Δήμητσας (σελ. 819) αναφέρεται στην κατάλυση του Μακεδονικού κράτους από τους Ρωμαίους το 168 π.Χ. υπό τον Στρατηγό Αιμίλιο Παύλο. Η Μακεδονία, γράφει ο Δήμητσας, από τον 5ο αιώνα π.Χ. μέχρι τον 5ο αιώνα μ.Χ. ανέδειξε 100 λόγιους, επιστήμονες και συγγραφείς σ’ όλους τους κλάδους της Ελληνικής φιλολογίας, τα συγγράμματα των οποίων χάθηκαν σε μεγάλο ναυάγιο, κατά την μεταφορά τους από τον Στρατηγό Αιμίλιο Παύλο στην Ρώμη. Κατά μαρτυρία Ισίδωρου, ο Αιμίλιος Παύλος, πλην των άλλων πολλών λαφύρων του από τη Μακεδονία, απήγαγε και την πλουσιότατη βιβλιοθήκη του Βασιλέα των Μακεδόνων Περσέα, η οποία κατέστη η πρώτη βιβλιοθήκη στη Ρώμη.

Η Σύγκλητος της Ακαδημίας Αθηνών στη Συνεδρίαση της 17ης Ιανουαρίου 1992, υπό την Προεδρία του Ακαδημαϊκού και Καθηγητού της Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Μιχάλη Σακελλαρίου, που ασχολήθηκε με την απαίτηση της Δημοκρατίας των Σκοπίων να ονομαστεί «Μακεδονία», αποφάσισε να θέσει υπόψη της επιστημονικής κοινότητας ότι:

- Η σημερινή Ομόσπονδη Δημοκρατία με το όνομα της Μακεδονίας, δεν περιλαμβάνει παρά ελάχιστα χιλιόμετρα της ιστορικής Μακεδονίας.
- Η ψευδεπίγραφη «Μακεδονία» διεκδικεί την πραγματική Μακεδονία, που είναι τμήμα της Ελλάδος, το οποίο κατοικείται από Έλληνες και ότι
- Η Ομόσπονδη Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία έχει μεν δικαίωμα να γίνει κυρίαρχο κράτος, δεν δικαιούται όμως ν’ αποκτήσει με διεθνή αναγνώριση ένα πλεονέκτημα που δεν έχει κανένα κράτος στον κόσμο, ήτοι να χρησιμοποιεί ένα όνομα, που και μόνο του προπαγανδίζει εδαφικές επιδιώξεις.

Οι Σκοπιανοί επικαλούνται ότι το όνομα «Μακεδονία» είναι το Συνταγματικό όνομα του Κράτους τους, αλλά το όνομα «Μακεδονία» δόλια το χρησιμοποίησε ο Τίτο από την 2α Αυγούστου 1944 και με τυπικό δημοψήφισμα το επικαλούνται σε έναν ανιστόρητο κόσμο, που το υιοθετεί, χωρίς να γνωρίζει την ιστορία της δημιουργίας του ψευδομακεδονικού Έθνους.

Τον χαρακτηρισμό που χρησιμοποιείται στον τίτλο του κειμένου αυτού, επιβεβαιώνουν και τα κατωτέρω γεγονότα, τα οποία προηγήθησαν της «Ρωσικής επαναστάσεως» και της επικρατήσεως του Κομμουνισμού, που αποτελεί την αφετηρία για την δημιουργία από τον Τίτο της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας». Τα εν λόγω γεγονότα είναι κυρίως τα ακόλουθα:

1. Η Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου (Μάρτιος 1878), με την οποία ο Τσάρος υποχρέωσε την Οθωμανική Αυτοκρατορία να παραχωρήσει τη Μακεδονία στη Βουλγαρία.
2. Η Συνθήκη του Βερολίνου (Ιούλιος 1878), που έγινε μετά τον ξεσηκωμό του Ελληνισμού, στην οποία συμμετείχαν όλες οι μεγάλες Δυνάμεις της Ευρώπης και η οποία ακύρωσε τη Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου.
3. Ο Μακεδονικός Αγώνας Ελλήνων – Βουλγάρων (1904-1908), που ήταν ένοπλος.
4. Η απογραφή του πληθυσμού στην περιοχή από τον Τούρκο Χιλμή Πασά (1905), κατά την οποία ουδείς απεγράφη ως Μακεδών.
5. Το 1912 έγιναν βουλευτικές εκλογές από την Τουρκική κυβέρνηση στην περιοχή της Μακεδονίας. Στις εκλογές αυτές συμμετείχαν και οι μειονότητες. Ουδείς Μακεδών υπήρξε, είτε ως υποψήφιος βουλευτής, είτε ως ψηφοφόρος.
6. Το 1912 έγινε ο Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος και μετά την κατάληψη της Θεσσαλονίκης και του μεγαλύτερου τμήματος της αρχαίας Μακεδονίας από τον Ελληνικό Στρατό, ιδρύθηκε η Γενική Διοίκηση Μακεδονίας, που κάλυπτε την εν λόγω περιοχή, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η Τουρκική Διοίκηση είχε καταργήσει στη Βαλκανική τις διοικητικές διαιρέσεις και είχε τα Σαντζάκια και Βιλαέτια. Ουδείς διαμαρτυρήθηκε για την ίδρυση της Γενικής Διοικήσεως Μακεδονίας, διότι όλοι γνώριζαν, και οι Τούρκοι ακόμη, ότι οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες.
7. Τα ελάχιστα χιλιόμετρα της ιστορικής Μακεδονίας μεταξύ των Ελληνικών συνόρων και του Μοναστηρίου και περί την Δοϊράνη, κατέλαβε το 1912 ο Σερβικός στρατός και τα προσάρτησε στο Σερβικό έδαφος.
8. Το 1913 έγινε ο Β΄ Βαλκανικός Πόλεμος κατά της Βουλγαρίας και με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου η ρύθμιση των συνόρων. Σύνορο Βουλγαρίας – Ελλάδας ορίσθηκε η κορυφογραμμή του Μπέλες, χωρίς να γίνεται αναφορά στη λέξη «Μακεδονία». Ως σύνορα Ελλάδος – Σερβίας ορίσθηκε το τμήμα που κατέλαβε η Σερβία το 1912 στον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο και είναι και τα σημερινά σύνορα Ελλάδας – FYROM. Καμία αναφορά στη λέξη «Μακεδονία» (Δημητρακόπουλου Πρέσβεως «Τα χερσαία σύνορα της Ελλάδας».

Είναι ψεύδος συνεπώς ότι μοιράστηκε η Μακεδονία και είναι σφάλμα να συζητούμε μόνο για γεωγραφική τοποθέτηση του θέματος, που επιτρέπει να συζητείται σύνθετη ονομασία, η οποία προφανώς θα περιέχει τη λέξη «Μακεδονία». Με την τεράστια προπαγάνδα όμως των Σκοπιανών και των ανιστόριτων υποστηρικτών τους, θα αυτονομάζονται και πολλές χώρες θα τους αποκαλούν «Μακεδόνες». Οι Σκοπιανοί δείχνουν αδιάλλακτη στάση, για να επιτύχουν συμβιβαστική λύση, που θα περιέχει τη λέξη «Μακεδονία». Όσοι συζητούν για σύνθετη ονομασία, που θα περιέχει τη λέξη «Μακεδονία», να μη λησμονούν επίσης το δάκρυ του Κωνσταντίνου Καραμανλή «για μία Μακεδονία και αυτή Ελληνική», που συγκλόνισε κάθε Έλληνα και επιβεβαιώνεται από τα ευρήματα των ανασκαφών, που ουσιαστικά έγιναν μετά το 1975.

Ως γνωστόν η Μακεδονία ελευθερώθηκε το 1912 και οι δύο Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-1913, καθώς και οι δύο μετέπειτα Παγκόσμιοι Πόλεμοι 1914-1818 και 1939-1945, δεν επέτρεψαν να γίνει γνωστή η ιστορία της Μακεδονίας. Ειδικότερα:

1. Το 1914-1918 έγινε ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος και αναπτύχθηκε το Μακεδονικό μέτωπο, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, όπου και η έδρα της επαναστατικής Ελληνικής Κυβερνήσεως υπό το Ελευθέριο Βενιζέλο. Στον εν λόγω πόλεμο ήταν αντίπαλοι ¶γγλοι, Γάλλοι, Σέρβοι, Ιταλοί και Έλληνες κατά Γερμανών, Τούρκων και Βουλγάρων. Η νίκη των συμμάχων μας στο Μακεδονικό μέτωπο αποτέλεσε την αφετηρία της ήττας των Γερμανών. Η Μακεδονία, όπως θα αναπτυχθεί στα επόμενα, ήταν επίσης αφετηρία της ήττας του Χίτλερ και στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ύπαρξη Μακεδόνων, ως χωριστής εθνότητας δεν αναφέρεται πουθενά μέχρι τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
2. Το 1919, μετά τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ικανοποιώντας οι σύμμαχοι τη σύμμαχο Σερβία στο Συνέδριο ειρήνης στο Παρίσι, προσήρτησαν την Κροατία και τη Σλοβενία και έγινε το Βασίλειο Σέρβων, Κροατών και Σλοβένων. Αν υπήρχε τότε έθνος Μακεδόνων, θα ήταν και Βασίλειο Μακεδόνων. Το Βασίλειο αυτό καταργήθηκε το 1941 από τους Γερμανούς και μετέπειτα περιήλθε υπό τον έλεγχο του Τίτο, όπως θα αναπτυχθεί κατωτέρω, ο οποίος ως Κομμουνιστής, επικράτησε στη Γιουγκοσλαβία και άρπαξε την ευκαιρία να δημιουργήσει την Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας, που αποτελεί πολιτική και ιστορική απάτη.
3. Μετά το 1922, υπό την εποπτεία της Κοινωνίας των Εθνών (Κ.Τ.Ε.) έγινε ανταλλαγή πληθυσμών στη Μακεδονία. Αντηλλάγησαν οι Τούρκοι της Μακεδονίας με τους Έλληνες πρόσφυγες της Ανατολικής Θράκης και της Μικρά Ασίας. Παράλληλα έγινε ανταλλαγή Βουλγάρων της Μακεδονίας με Έλληνες της Βουλγαρίας. Ο Αμερικανός Χένρι Μοργκεντάου, που επέβλεψε ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταλλαγών της Κοινωνίας των Εθνών, γράφει στο βιβλίο του «Εστάλην στην Αθήνα»: «Με την αναχώρηση των Τούρκων και Βουλγάρων από τη Μακεδονία, η Μακεδονία έμεινε αμιγώς Ελληνική περιοχή».

Με τα ανωτέρω και μόνο επιβεβαιώνεται ότι δεν υπήρχε Μακεδονική εθνότητα. Οι Σκοπιανοί, όπως έγραψα σε προηγούμενο κείμενο μου, δεν δικαιούνται να λέγονται Μακεδόνες, διότι οι Μακεδόνες ήταν και είναι μόνο Έλληνες, όπως γνωρίζει ο αρμόδιος Επίτροπος κ. Όλι Ρεν, αλλά επιβεβαιώνεται και από την απόφαση Κορυφής της Λισσαβώνας τον Ιούνιο του 1992.

Ο αείμνηστος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, μιλώντας την 3η Δεκεμβρίου 1982 στην Αρχαιολογική Εταιρεία, έχοντας υπ’ όψιν την αποκάλυψη του μεγαλείου της αρχαίας Μακεδονίας από την αρχαιολογική σκαπάνη, χαρακτήρισε σαν «αφελή, ύπουλη αλλά και παράλογη» την δραστηριότητα αυτών που προσπαθούν να πλαστογραφήσουν αυταπόδεικτα ιστορικά δεδομένα. Με πρωτοβουλία του Κωνσταντίνου Καραμανλή οργανώθηκε στην Αμερική και τον Καναδά Έκθεση Αλεξάνδρου, που εντυπωσίασε τους επισκέπτες της.

Όχι τυχαία, το Ινστιτούτο Εξωτερικών Υποθέσεων της Σουηδίας, μαζί με το Πανεπιστήμιο Lund και την υπογραφή του διακεκριμένου συγγραφέως Staffan Stolpe το 1995, σε μελέτη τους για την ταυτότητα της Μακεδονίας, αναφέρουν ότι: «Όλοι οι Υπουργοί της Ευρώπης πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, ότι η Ιστορία της Μακεδονίας δεν είναι Ιστορία μόνο των Ελλήνων, αλλά και ημών των Ευρωπαίων, διότι οι Μακεδόνες διέδωσαν τον Ελληνικό Πολιτισμό στην Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο».

Η κύρια αφετηρία της δημιουργίας της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας από τον Τίτο υπήρξε η επικράτηση του Κομμουνισμού στη Ρωσία, που επεκτάθηκε κυρίως από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οπότε ο Κομμουνισμός επιβλήθηκε στην Κεντρική Ευρώπη και τα Βαλκάνια. Συγκεκριμένα:

1. Το 1921 ιδρύθηκε η Βαλκανική Κομμουνιστική Ομοσπονδία από όλα τα Βαλκανικά Κομμουνιστικά Κόμματα (και το Κ.Κ.Ε.), και με πρόταση του Βούλγαρου Κομμουνιστή εκπροσώπου, αποφασίστηκε να επιδιωχθεί όχι η δημιουργία (ψευδο)μακεδονικού Έθνους, αλλά η αυτονόμηση της Μακεδονίας – Θράκης, με προφανή στόχο του Κολλάρωφ, να μπορέσει να προσαρτήσει τη Μακεδονία και τη Θράκη στην Βουλγαρία, όπως έκανε και στην Ανατολική Ρωμυλία, όταν η Σοβιετική Ένωση επιβαλλόταν στη Βαλκανική. Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Γεωργιάδης διαφώνησε και διεγράφη.
2. Το 1924 στη Μόσχα, η Κομιντέρν επικύρωσε την απόφαση των Βαλκανικών Κομμάτων, με συνέπεια η απόφαση να καταστεί υποχρεωτική για όλα τα Κομμουνιστικά Κόμματα, τα οποία επίσης βοήθησαν στην προπαγάνδα των Σκοπίων, όταν ο Τίτο δημιούργησε τη Δημοκρατία της Μακεδονίας.
Στόχος αρχικά συνεπώς, δεν ήταν η δημιουργία ψευδομακεδονικού έθνους. Αυτό είναι δημιούργημα του Τίτο, που θεμελίωσε τον ψευδή ισχυρισμό ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες.

Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Το 1939 ο Χίτλερ και ο Στάλιν επιτέθηκαν στην Πολωνία και την διένειμαν μεταξύ τους, γεγονός που αποτέλεσε την κήρυξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ακολούθως ο Χίτλερ κατέλαβε τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

Την 28η Οκτωβρίου 1940 η Φασιστική Ιταλία επιτέθηκε κατά της Ελλάδος, η οποία, μετά από σθεναρή και ηρωική 5μηνη άμυνα, νίκησε την Ιταλία. Ήταν η πρώτη νίκη κατά του ¶ξονα στην Ευρώπη.

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας της Αγγλίας Philip Noel Baker την 28η Οκτωβρίου 1942 δήλωσε: «Εάν η Ελλάς ενέδιδε στο τελεσίγραφο του Μουσολίνι κανείς δεν θα είχε το δικαίωμα να την κατηγορήσει. Το λέγω αυτό ενώ γνωρίζαμε τι σήμαινε για μας. Ο ¶ξονας θα είχε από τότε στη διάθεση του όλη την Ευρώπη για να αναπτύξει τις γραμμές των συγκοινωνιών του και τα αεροπλάνα και τα υποβρύχια θα κυριαρχούσαν έκτοτε από τις ακτές της Ελλάδας σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Το έργο της άμυνας μας στην Αίγυπτο θα γινόταν πολύ δυσκολότερο. Η Συρία, το Ιράν και η Κύπρος θα κατελαμβάνοντο από τον ¶ξονα. Η Τουρκία θα εκυκλούτο. Οι πετρελαιοπηγές της εγγύς Ανατολής θα ήσαν στη διάθεση του. Η οπίσθια θέση του Καυκάσου θα ανοίγετο γι’ αυτόν. Δεν δυσκολευόμασταν να πιστέψουμε ότι θα χάναμε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και ίσως και αυτόν τον πόλεμο. Χάρις στην Ελληνική άμυνα, μας δόθηκε ο καιρός να συντρίψουμε την Ιταλική στρατιά που κινήθηκε από τη Λιβύη εναντίον της Αιγύπτου, να εκκαθαρίσουμε την Ερυθρά Θάλασσα από τα εχθρικά πλοία, να μεταφέρουμε την Αμερικανική βοήθεια προς τη ν εγγύς Ανατολή και να εξουδετερώσουμε έτσι την εχθρική απειλή εναντίον της. Τα αποτελέσματα της Ελληνικής άμυνας γίνονται αισθητά σήμερα στους αγώνες μας. Εάν το Στάλινγκραντ και ο Καύκασος κρατούν σήμερα αυτό δεν είναι άσχετο προς την Ελληνική άμυνα, από την οποία επωφελούμεθα ακόμα, ύστερα από πάροδο δύο ολόκληρων ετών. Ο κόσμος πραγματικά δεν δικαιούται να λησμονήσει τα κατορθώματα των Ελλήνων κατά την ιστορική αυτή στιγμή».

Όπως θα αναφερθεί κατωτέρω, με τη Γερμανική επίθεση του 1941, που εκδηλώθηκε αρχικά στα Μακεδονικά Οχυρά, σώθηκε η Ευρώπη, χάρις στη θυσία των Ελλήνων και βρήκε την ευκαιρία ο Τίτο να δημιουργήσει ψευδομακεδονικό έθνος. Ειδικότερα:

1. Ο Χίτλερ, ο οποίος είχε αποφασίσει να επιτεθεί κατά της Σοβιετικής Ενώσεως στα μέσα Μαΐου του 1941, ανέβαλε στις αρχές του 1941 την εκστρατεία αυτή, για να βοηθήσει τον Μουσολίνι και αποφάσισε να επιτεθεί κατά της Ελλάδος στα τέλη Μαρτίου 1941.
2. Τον Φεβρουάριο 1941 ο ¶γγλος Υπουργός Εξωτερικών Ήντεν έκανε περιοδεία, με αποστολή να πείσει Γιουγκοσλαβία και Τουρκία να συνεργαστούν με την Ελλάδα, για να αντιμετωπίσουν τη χιτλερική Γερμανία. Η Γιουγκοσλαβία και η Τουρκία αρνήθηκαν να πολεμήσουν κατά της Γερμανίας. Ο Ήντεν ήλθε στην Αθήνα και συνάντησε τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα πολεμούσε 5 μήνες κατά της Ιταλίας και παρά το ότι ο Τσώρτσιλ ζήτησε με τηλεγράφημά του από τον Υπουργό του των Εξωτερικών να μην πιεστεί η Ελλάδα να αναλάβει έναν άπελπι αγώνα κατά των Γερμανών, ο Έλληνας Πρωθυπουργός απάντησε ότι η Ελλάδα θα πολεμήσει και μόνη της κατά της χιτλερικής Γερμανίας. Μετά την απάντηση αυτή, η Βρετανία έστειλε σςτην Ελλάδα εκστρατευτικό σώμα 50.000 περίπου ανδρών, αποτελούμενο από ¶γγλους, Αυστραλούς, Νεοζηλανδούς, που ανέλαβαν να υποβοηθήσουν στην υπεράσπιση της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, γεγονός που επιβεβαιώνει την Ελληνική ταυτότητα της Μακεδονίας και των Μακεδόνων.
3. Την 27η Μαρτίου 1941, ο Γιουγκοσλαβικός Στρατός ανέτρεψε την Κυβέρνηση του Βασιλείου Σέρβων, Κροατών και Σλοβένων, διότι την 25η Μαρτίου 1941, η Κυβέρνηση αυτή είχε συνάψει σύμφωνο φιλίας με την Γερμανία, με αντάλλαγμα τη Θεσσαλονίκη. Ο Χίτλερ, για να επιτεθεί και κατά της Γιουγκοσλαβίας, ανέβαλε την επίθεση κατά της Ελλάδος για την 6η Απριλίου 1941. Επιτέθηκε ορμώμενος από Βουλγαρικό έδαφος. Την 6η Απριλίου 1941 επιτέθηκε κατά των οχυρών της Μακεδονίας – Θράκης και συγχρόνως οι Γερμανοί εισήλθαν στα Σκόπια, όπου τα χιτλερικά στρατεύματα έγιναν δεκτά ως ελευθερωτές, με χιλιάδες Βουλγαρικές σημαίες. Οι Γερμανοί στα Οχυρά της Μακεδονίας (της μόνης Μακεδονίας από τον 8ο αιώνα π.Χ. και από το 1912) συνάντησαν σθεναρή αντίσταση των υπερασπιστών των Οχυρών.

Ο Χίτλερ μιλώντας στο Ράιχσταγκ τον Μάιο 1941 δήλωσε: «Η ιστορική δικαιοσύνη με υποχρεώνει να διαπιστώσω ότι από όλους τους αντιπάλους που αντιμετωπίσαμε ο Έλλην στρατιώτης πολέμησε με ύψιστο ηρωισμό και αυτοθυσία και συνθηκολόγησε μόνο όταν η εξακολούθηση της αντιστάσεως του δεν ήταν δυνατή.» Όταν παρεδίδοντο οι μαχητές των Οχυρών, οι Γερμανοί θαυμάζοντας τον ηρωισμό των Ελλήνων παρουσίασαν όπλα και η Γερμανική σημαία ανυψώνετο μόνο όταν εχάνετο στον ορίζοντα και ο τελευταίος Έλληνας στρατιώτης. Τα έζησα αυτά τα γεγονότα διότι υπηρέτησα τον Απρίλιο του 1941 ως Έφεδρος Αξιωματικός Πυροβολικού στην περιοχή των Οχυρών.

Ο 7μηνος αμυντικός αγώνας των Ελλήνων του 1940-41 κατά του ¶ξονα:
· απέτρεψε την κατάληψη της Μόσχας και του Λένιγκραντ και ο Ρωσικός χειμώνας διέσωσε τον Σοβιετικό στρατό.
· απέτρεψε την κυριαρχία του Χίτλερ στην Ευρώπη,
· συνετέλεσε στην ήττα της Γερμανίας, που ακολούθησε με την είσοδο της Αμερικής την 7η Δεκεμβρίου 1941 στον πόλεμο.

O Γάλλος Pierre Bourdan μιλώντας στο BBC το 1942 είπε: «Με την πάροδο του χρόνου θα φανεί ότι μετά την απόφαση της Αγγλίας του 1940 ήταν η ανδρεία του Ελληνικού λαού, που συνέβαλε περισσότερο για να σωθεί ο ευρωπαϊκός πολιτισμός, ο δημιουργημένος από τον ίδιο αυτό λαό πριν από 2.400 χρόνια. Πρέπει να το σκέπτονται αυτό όταν θα διαμορφώσουν την Ευρώπη. Κάθε αχαριστία στην Ελλάδα θα ισοδυναμούσε με προδοσία προς την Ευρώπη».

Μετά τη συμμαχία Βουλγαρίας και Χίτλερ κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, την σκυτάλη για τη Μακεδονία πήρε ο Κομμουνιστής Τίτο, αφού εξουδετέρωσε τον Μιχαήλοβιτς. Την 2α Αυγούστου 1944 στη μονή PROHOR PCINTCI, που ήταν σε Σερβικό έδαφος, ο Τίτο δήλωσε την σύσταση «Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας». Αυτό το έκανε για τρεις λόγους:
· ως Κροάτης, γιά να μειώσει τη Σερβία,
· για να προσεταιρισθεί τους Βουλγάρους, που είχαν παραμείνει από τη Τουρκοκρατία στην περιοχή της Σερβίας,
· για να ικανοποιήσει τον Στάλιν επιτυγχάνοντας τον έλεγχο του Αιγαίου.
Ο Τίτο την 8-8-1944 είπε: «Η τύχη των αδελφών μας της Μακεδονίας του Αιγαίου δεν μας αφήνει ασυγκίνητους».

Την 9η Σεπτεμβρίου 1944 η Βουλγαρία εγκατέλειψε τον Χίτλερ και συμμάχησε με τον Στάλιν. Μετά την εκδίωξη των Βουλγάρων από τα Σκόπια, που είχαν καταλάβει το 1941, όταν προσχώρησε η Βουλγαρία στον ¶ξονα και την αποχώρηση εν συνεχεία των Γερμανών από τη Βαλκανική το 1944, ο Τίτο εισήλθε στα Σκόπια και κατασκεύασε στα χαρτιά τα στοιχεία του ανύπαρκτου «Μακεδονικού Έθνους», προβαίνοντας στις ακόλουθες ενέργειες:

α) Το 1944 διόρισε Κυβέρνηση και Βουλή Μακεδονική.
β) Το 1944 ονόμασε Μακεδονική Γλώσσα το προφορικό Βουλγαρικό ιδίωμα που ομιλείτο στα Σκόπια και μόνο το 1945, μετά από επεξεργασία, έγινε η έκτη επίσημη γλώσσα της Γιουγκοσλαβίας. Ο Γλωσσολόγος καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης έγραψε άρθρο για τη Μακεδονική γλώσσα με τίτλο «Ψευδώνυμη γλώσσα – ψευδεπίγραφο κράτος».
γ) Το Αθεϊστικο κομμουνιστικό κόμμα του Τίτο ίδρυσε το 1968 μόνο στα Σκόπια την Αυτοκέφαλη Μακεδονική Εκκλησία της Μακεδονίας, που δεν την αναγνωρίζει καμία Ορθόδοξη Εκκλησία.
δ) Το 1969 οι Σκοπιανοί κυκλοφόρησαν την «Ιστορία του Μακεδονικού Έθνους». Η ιστορία αυτή που αποτελεί τη μεγαλύτερη πολιτική και ιστορική απάτη στα παγκόσμια χρονικά, τα Κομμουνιστικά κόμματα την επέβαλαν σε γενεές Σκοπιανών επί δεκαετίες ολόκληρες και με ένα κατευθυνόμενο από ένα σκληρό μονοκομματικό μηχανισμό παραπλάνησαν ανιστόρητους και αφελείς ανά τον κόσμο.

Αναφέρω την περίπτωση του Ίλιντεν του 1903, που ήταν εξέγερση Βουλγάρων Κομιτατζήδων. Την παρουσιάζουν ως εξέγερση Μακεδόνων και την έχουν καθιερώσει ως εθνική τους εορτή. Διαψεύδονται από 70 αναφορές των Προξένων των Η.Π.Α., της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Αυστρίας προς τους Υπουργούς Εξωτερικών των χωρών τους, αλλά και από την αναφορά του Τούρκου Πρέσβεως στη Γαλλία στον Υπουργό Εξωτερικών, όπου αναφέρεται ότι ήταν Βουλγαρική εξέγερση. Οι Σκοπιανοί εξαπάτησαν επίσης το Βατικανό, παρουσιάζοντας Βυζαντινές Ελληνικές εικόνες ως Μακεδονικές και αναγκάστηκε το Βατικανό να δηλώσει ακολούθως, ότι «Παγιδευτήκαμε από τους Σκοπιανούς».

Η μεγαλύτερη όμως απάτη για να δημιουργηθεί το ψευδομακεδονικό έθνος των Σκοπίων είναι ο χάρτης της Μακεδονίας που δημοσιεύεται στα σχολικά βιβλία της FYROM. Χάρις στην πολύτιμη μελέτη του ε.τ. Πρέσβεως Ευάγγελου Κωφού, ο οποίος με τον τίτλο «Η Μεγάλη Μακεδονία» παρουσίασε τον χάρτη της Μακεδονίας με υπότιτλο που αναφέρει ψευδώς ότι «Δεν υπήρξε παρουσία Ελλήνων στη Μακεδονία» (προσθέτουν και στη Θράκη και Ήπειρο). Εν προκειμένω διαψεύδονται ευθέως από τις Πράξεις των Αποστόλων, που στο Κεφάλαιο ΙΖ 4,12 αναφέρουν ότι κατά την επίσκεψη του Αποστόλου Παύλου στη Θεσσαλονίκη και Βέροια συνάντησε «Έλληνες και Ελληνίδες που επίστευσαν». Ο Απόστολος Παύλος επισκέφτηκε επίσης τους Φιλίππους, τη Θεσσαλονίκη και τη Βέροια, που ήταν Ελληνικές πόλεις προ Χριστού και διατηρούν συνεχώς και μέχρι σήμερα τα αυτά Ελληνικά ονόματα. ¶λλος χάρτης που δημοσιεύεται στα σχολικά βιβλία της FYROM έχει σύνορα της Ελλάδας τον Όλυμπο ο οποίος συνορεύει με χώρα που λέγεται … Μακεδονία.

Αλλά όπως έγραψα στην επιστολή μου στην Υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας, Μακεδόνες κατά την Τουρκοκρατία εγκατέλειψαν τη Μακεδονία και διέπρεψαν στην Κεντρική Ευρώπη και τα Βαλκάνια , όπως π.χ. οι Στέργιος και Νικ. Δούμπας, που θεωρούνται ευεργέτες της Αυστρίας και της Ελλάδας. Ο Νικ. Δούμπας θεωρείται «Μαικήνας των Τεχνών». Αναφέρω επίσης τους Σίνα, Φον Κάραγιαν, Στέργιο Κάραγιαν – Πρόεδρο της Ακαδημίας Επιστημών της Βιέννης - τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, τον Υπουργό Οικονομίας της Ρουμανίας – ο οποίος στη Βουλή δήλωσε: «Ευχαριστώ την φιλόξενη αυτή χώρα αλλά η ψυχή μου είναι Ελληνική, όπως και η καταγωγή μου». Έλληνες εφοπλιστές διατηρούσαν στο Δούναβη 27 εκπαιδευτικούς συλλόγους και στο Μοναστήρι 17 Ελληνικά σχολεία.

Απάτες και ψεύδη των Σκοπιανών αποκαλύπτονται στα βιβλία μου, που έχουν όλα τα Υπουργεία Εξωτερικών της Ε.Ε. και οι Ευρωβουλευτές.

ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥ ΓΚΕΟΡΓΚΙ ΔΗΜΗΤΡΩΦ

Την ευθύνη της δημιουργίας του ψευδομακεδονικού έθνους από τον Τίτο αναφέρει και ο Βούλγαρος κομμουνιστής Ηγέτης Γκεόργκι Δημητρώφ στο Απόρρητο Ημερολόγιο του, που δημοσίευσε ο Δημοσιογράφος και Διευθυντής του Μακεδονικού Πρακτορείου Σπύρος Κουζινόπουλος, όπου (σελ. 147) γράφεται ότι: «Ο Δημητρώφ, ομιλών στον αποστάτη Βούλγαρο Βλαχώφ, ερωτά μεταξύ άλλων: «Μιλάμε για Μακεδονικό Έθνος ή Μακεδονικό πληθυσμό, που αποτελείται από Βούλγαρους, Σέρβους και Έλληνες; Υπάρχει Μακεδονικό έθνος; Και εάν υπάρχει, πού και πως; Μπορεί να υπάρξει Μακεδονία ως ξεχωριστό κράτος ή στο πλαίσιο της Ομοσπονδίας των Νοτίων Σλάβων, γιά να βρει ελευθερία και κρατική υπόσταση ανεξάρτητα από το εθνογραφικό συνονθύλευμα που αποτελεί;»

Ο Ακαδημαϊκός επίσης ITSO DIMITROV, Βούλγαρος πρώην Υπουργός Παιδείας, παρατηρεί ότι ο Στάλιν δεν συγκινείται για το εάν υπάρχει Μακεδονικό Έθνος ή όχι και αντιπαραθέτει στον Δημητρώφ ότι μετά από την «Οκτωβριανή Επανάσταση» δεν υπήρχε Έθνος Λευκορωσίας. «Εμείς το δημιουργήσαμε και τώρα δεν το αμφισβητεί κανένας». Ο Γιουγκοσλάβος ηγέτης Τίτο, ακολουθεί πιστά τα βήματα του Αρχηγού του Κρεμλίνου. Δημιούργησε ένα μη υπάρχον έθνος (το Μακεδονικό) χρησιμοποιώντας την θαυμαστή συνταγή της Λευκορωσίας.

Αλλά και το επιστημονικό ίδρυμα της Ακαδημίας της Μόσχας, σε βιβλίο του για τους Σλάβους του Νότου αναφέρει ότι «Μακεδονικό Έθνος ούτε υπήρξε ούτε υπάρχει». Απατώνται οι Σκοπιανοί και οι συμπαραστάτες τους ότι θα επιβάλλουν το ψευδομακεδονικό έθνος που δημιούργησε ο Τίτο.

Το 1948, ως γνωστόν, ο Τίτο εξεδιώχθη από την Comintern και έγινε το «χαϊδεμένο παιδί» των ελευθέρων λαών και ιδιαίτερα των Η.Π.Α. που αντιμετώπιζαν τον Ψυχρό Πόλεμο. Όλοι οι λαοί, με εντολή των Η.Π.Α., βοηθούσαν τον Τίτο. Έκτοτε αφηνίασε ανενόχλητη η Γιουγκοσλαβία. Το 1950, όταν ο Τίτο ζήτησε να συνάψει διπλωματικές σχέσεις με την Ελλάδα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Στρατηγός Πλαστήρας αρνήθηκε να συνάψει, εάν ο Τίτο δεν ανακαλούσε την δήλωση ότι στην Ελλάδα υπάρχει Μακεδονική μειονότητα, που προϋπόθεση είχε την ύπαρξη «Μακεδονικού Έθνους», κάτι που το αρνείται η Ελλάδα, διότι οι Μακεδόνες είναι Έλληνες. Με επέμβαση του Αμερικανού Πρέσβεως, ο Τίτο άλλαξε τη δήλωση του και συνήφθησαν οι διπλωματικές σχέσεις. Όταν αργότερα, όπως αναφέρω σε κείμενα που έχουν τα Υπουργεία Εξωτερικών της Ε.Ε. και οι Ευρωβουλευτές, ετίθετο θέμα Μακεδονικής μειονότητας από τους Γιουγκοσλάβους. Όλοι οι μη εν ζωή σήμερα πολιτικοί αρχηγοί (Κων/νος Καραμανλής, Γεώργιος Παπανδρέου, Ανδρέας Παπανδρέου, Ηλίας Ηλιού [ΕΔΑ]), αλλά το 1988 και ο Γραμματέας του ΚΚΕ Χαρίλαος Φλωράκης, αρνήθηκαν την ύπαρξη «Μακεδονικής μειονότητας» και συνεπώς την ύπαρξη «Μακεδονικού Έθνους».

Ο Ζέλεφ, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δήλωσε την 20η Ιουνίου 1993 στη Σουηδία, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο της Σουηδικής Εφημερίδας Svenska Dugbladed για «Μακεδονικό Έθνος» ότι: «Το Μακεδονικό Έθνος που δημιούργησε μετά τον Πόλεμο η Κομιντέρν είναι Έγκλημα του ΤΙΤΟΪΣΜΟΥ και του ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΥ».

Ο Τζαφέρι, Αρχηγός Αλβανικού Κόμματος των Σκοπίων, τον Αύγουστο του 1997 κατηγόρησε τον Γκλιγκόρωφ για σφετερισμό της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των άλλων Βαλκανικών χωρών, τονίζοντας, ότι «δεν υπάρχει πραγματικός Μακεδονισμός, αλλά πλασματικός, διότι προσπαθεί να οικοδομηθεί στη βάση ενός μύθου». Πρόσφατα συμπλήρωσε ότι: «Καταδικάζεται από όλους τους επιστήμονες».

Αποκαλυπτική της ελλείψεως σοβαρότητος των Σκοπιανών, αποτελεί ομιλία της Σκοπιανής αρχαιολόγου NANTE PROEFSKA στο Δημαρχείο της πόλεως ΡΕΣΝΗ (14-9-2004) με θέμα «Γνώσεις περί των Αρχαίων Μακεδόνων», στην οποία δήλωσε: «Έως και προπολεμικά υπήρχε η λανθασμένη εντύπωση ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν Έλληνες». Και εν συνεχεία, σε ερώτηση δημοσιογράφου για την καταγωγή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, απάντησε: «Είχε…Κινεζική καταγωγή, αλλά πάντως όχι Ελληνική».

Ο Δημοσιογράφος Απόκης, όταν ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ήταν στην Ουάσιγκτον (Εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», 6 Μαΐου 2004), έγραψε ότι Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου είπε: «Όλοι γνωρίζουν ότι η Κλασσική Μακεδονία ήταν μέρος του αρχαίου Ελληνικού κόσμου. Εγώ το γνωρίζω, όλοι το γνωρίζουν και τα ιστορικά γεγονότα δεν αλλάζουν». Δυστυχώς δεν το γνωρίζουν πολλοί ανιστόρητοι και κυρίως κύκλοι του State Department.

Ο Βλάσης Βλασίδης, επίκουρος Καθηγητής, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο βιβλίο Ε. Κωφού – Β. Βλασίδη με τίτλο «Η επτάχρονη συμβίωση 1995-2002», αναφέρει ότι ο πρώην Δήμαρχος των Σκοπίων Μπενκόφσκι, ο Αρχισυντάκτης της Εφημερίδας DEVNIC και ο Υπουργός Παιδείας των Σκοπίων Ολιζάν, σε συνάντηση τους είπαν: «Έχουμε πρόβλημα με τα παιδιά μας και προσπαθούμε να τα πείσουμε ότι δεν έχουμε σχέση με τους Αρχαίους Μακεδόνες, αλλά δεν μπορούμε, διότι τα παιδιά αυτά διδάχτηκαν στο σχολείο».

ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ, ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΛΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ

Η Ε.Ε. η οποία έχει την ευθύνη για τη σταθερότητα στην περιοχή, όφειλε να επιδιώξει την εφαρμογή των ουσιωδών όρων της Συμφωνίας από τη FYROM, που αναφέρονται τα άρθρα 2 και 3 και κυρίως το άρθρο 2, δηλαδή τον σεβασμό στις δημοκρατικές αρχές, που όπως προαναφέρθηκε και τονίζεται σε άρθρο της Εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» της 4-8-2004: «Ασπίδα της Δημοκρατίας είναι η αλήθεια. Ολόκληρη η ιστορική αλήθεια όσο δυσάρεστη και αν είναι για ορισμένους». Την αλήθεια αυτή, δηλαδή την ταυτότητα της Μακεδονίας ως Ελληνικής και των Μακεδόνων ως Ελλήνων, θα τη διαπίστωνε μόνο εάν ο αρμόδιος επίτροπος της Ε.Ε. κ. Όλι Ρεν που επανειλημμένως ενόχλησα σε γράμματα, επισκέπτετο με τους Σκοπιανούς και τους άλλους Ευρωβουλευτές, που απαρτίζουν την Επιτροπή για την διεύρυνση της Ε.Ε. α) το Εθνικό Κέντρο Ερευνών Αθηνών, για να δουν και οι Σκοπιανοί τις χιλιάδες Ελληνικές επιγραφές και β) τους αρχαιολογικούς χώρους και τα Μουσεία της Μακεδονίας και των Σκοπίων.

Οι Σκοπιανοί, με την κακόπιστη ιστορία που έχουν εκδώσει, με τίτλο «28 Αιώνων Στρατιωτική Ιστορία του Μακεδονικού λαού», και τον ισχυρισμό ότι εκπροσωπούν «Μακεδονικό Έθνος» καθώς και ότι υπάρχει «Μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα και στις άλλες γειτονικές χώρες, αποκλείουν σταθερότητα, ειρήνη και σχέσεις καλής γειτονίας στην περιοχή.

Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ STATE DEPARTMENT

Η αποπομπή του Τίτο από την Comintern ήταν η κύρια αιτία της σημερινής καταστάσεως, διότι ο Τίτο υπήρξε το αγαπημένο παιδί όλων των ελεύθερων λαών και κυρίως των Η.Π.Α. Έκτοτε ανενόχλητοι οι βόρειοι γείτονές μας, με τους μηχανισμούς που οργάνωσαν, παραπλάνησαν οργανωμένα την διεθνή κοινότητα. Οι Πρέσβεις των Η.Π.Α. που πήγαιναν στο Βελιγράδι, ανιστόριτοι, όπως είπε ο Κίσιγκερ, έμαθαν την ιστορία της Μακεδονίας όπως την έμαθαν οι μαθητές των σχολείων της FYROM επί δεκαετίες
α) Ο Πρέσβυς των Η.Π.Α. στη Γιουγκοσλαβία Σκάλνον το 1985, αγνοώντας την εγκύκλιο του Υπουργού Εξωτερικών Stettinious και το Δόγμα Τρούμαν, σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο των Σκοπίων, δήλωσε ότι: «Αι Η.Π.Α. θα βοηθήσουν το Μακεδονικό Έθνος». Κατήγγειλα το γεγονός με επιστολή μου εις τον τότε Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Σουλτς, ο οποίος σε απαντητική του επιστολή ανέφερε ότι διέθεσα χρόνο και σκέψη για το βιβλίο μου «Η Πλαστογράφηση της Ιστορίας της Μακεδονίας» που του είχα στείλει. Επίσης, με πληροφόρησε ότι διαβίβασε την επιστολή μου προς εξέταση, αλλά δεν έλαβα καμία περαιτέρω απάντηση από το State Department.
β) Ένας άλλος Πρέσβυς των Η.Π.Α. στην Γιουγκοσλαβία, θεωρείται από τους Σκοπιανούς και προβάλλεται ως «ο Λώρενς της Μακεδονίας»
γ) Όταν το National Geographic Magazine πρόβαλε τις θέσεις των Σκοπιανών, ένας Αμερικανός και Ελληνοαμερικανοί διεμαρτυρήθησαν στο περιοδικό, και έλαβαν απάντηση, ότι τα στοιχεία τα είχαν πάρει από το State Department.
δ) Ο Χόλμπρουκ, όταν ανακοίνωσε την ενδιάμεση συμφωνία Σκοπίων και Ελλάδος, ανέφερε τον Τσερβεκόφσκυ ως Υπουργό Εξωτερικών της Μακεδονίας.
ε) Επιβεβαίωση της ευθύνης των αγνοούντων την Ιστορία κύκλων του State Department, αποτελεί το γεγονός ότι στην επίσημο Ιστοσελίδα του State Department υιοθετούνται ψεύδη και οι κωμικοί ισχυρισμοί που επενόησαν Τίτο και Στάλιν για απόσπαση της Μακεδονίας από την Ελλάδα.

Κύκλοι του State Department αγνοούν ότι ο προηγούμενος Πρόεδρος Μπους (πατέρας), σε επίσκεψη του στην Ελλάδα το 1991 δήλωσε: «Η Ελλάδα μόνη στην Ευρώπη σταμάτησε το σοβιετικό επεκτατισμό στον οποίο συμμετείχαν και οι Σκοπιανοί» και ο σημερινός Πρόεδρος Μπους (υιός) δύο φορές ανέφερε το 2004, ότι οι Η.Π.Α. βοήθησαν το 1947 Βερολίνο και Ελλάδα να διατηρήσουν την ελευθερία τους.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Τα ανωτέρω εκτεθέντα τεκμήρια, τα ομιλούντα την ιστορική αλήθεια μάρμαρα της Μακεδονίας, τα τοπωνύμια των πόλεων της Μακεδονίας, και η επιστημονική κοινότητα, που προκαλείται από την Ακαδημία Αθηνών, θα ανατρέψουν κάθε απόφαση αντίθετη προς την ιστορική αλήθεια, την οποία και τα δικαστήρια εάν χρειαστεί θα την επιβάλλουν.

Η δε αρμόδια διεύθυνση για τη διεύρυνση της Ε.Ε. οφείλει να λάβει θέση για την ταυτότητα της Μακεδονίας ως Ελληνικής και την ταυτότητα των Μακεδόνων ως Ελλήνων, άλλως η Ε.Ε. δεν μπορεί να λέγεται Ένωση δημοκρατικών λαών και ότι ενδιαφέρεται για την Παιδεία και τον Πολιτισμό.Επιστροφή στην κορυφή
Ανιχνευτής
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Νοέ 29, 2007 1:00 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου...
...κτίζουν τα Σκόπια στην κεντρική πλατεία τους!


Από το greece-salonika

Aγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου σχεδιάζουν να ανεγείρουν στα Σκόπια, στην κεντρική πλατεία (φώτο) της πόλης!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ουτρίνσκι Βέσνικ», η κατασκευή και ανέγερση του αγάλματος προωθείται με μεγάλη μυστικότητα. Αφού παρατίθεται η διαδικασία που ακολούθησε η δημοτική αρχή στο διαγωνισμό για το άγαλμα, η εφημερίδα σημειώνει: «Παραμένει αναπάντητο και το μεγίστης σημασίας ερώτημα: Είναι απαραίτητο αυτή τη στιγμή να προβαίνουν σε ενέργειες για την υλοποίηση του σχεδίου της ανέγερσης αγάλματος του μεγαλύτερου στρατηλάτη στο κέντρο της πρωτεύουσας, όταν η διένεξη με την Ελλάδα για την ονομασία έχει κλιμακωθεί; Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος για τη μυστικότητα που τηρείται στη διαδικασία που αφορά την υλοποίηση του σχεδίου». Εν τω μεταξύ, για πρώτη φορά, χθες, ακούστηκε στην Βουλή της ΠΓΔΜ, έκκληση για επαναφορά της προηγούμενης ονομασίας του αεροδρομίου των Σκοπίων.«Να επαναφέρουμε το προηγούμενο όνομα του αεροδρομίου των Σκοπίων. Μία τέτοια κίνηση θα λειτουργούσε προς την ενίσχυση σχέσεων καλής γειτονίας. Να δείξουμε ότι δεν έχουμε καμία διάθεση για προκλήσεις, ούτε θέλουμε να μονοπωλούμε πράγματα και καταστάσεις. Να αποδείξουμε ότι έχουμε εποικοδομητική διάθεση» , είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής Κίρε Γκεστάκοφσκι, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την ευρωπαϊκή προοπτική της ΠΓΔΜ.
Επιστροφή στην κορυφή
ΣουλιώτηςΈνταξη: 24 Αύγ 2007
Δημοσιεύσεις: 54

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 03, 2007 10:19 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η εθνική ταυτότητα των Σκοπίων είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να αλλάξει - άραγε έχουσιν γνώσιν οι φύλακες;

Η διατήρηση της "εθνικής της ταυτότητας, η οποία εμπεριέχεται στο συνταγματικό της όνομα της χώρας" αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα για την ΠΓΔΜ στις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με τον διαπραγματευτή τους, κ. Νίκολα Ντιμιτρόφ. Για μια ακόμη φορά η Ελλάδα έχει πιαστεί στον ύπνο, και είναι να απορεί κανείς με τη σπουδή της κας. Μπακογιάννη να "κλείσει" το θέμα - προφανώς για να γίνει αρεστή, αφού έτσι της είπαν να κάνει. ¶ραγε έχει αντιληφθεί η κα. Μπακογιάννη και οι συν αυτή ότι ακριβώς η εθνική ταυτότητα των Σκοπιανών είναι το πρόβλημα της Ελλάδας;

Αν οι Σκοπιανοί χρησιμοποιούσαν τον όρο Μακεδονία, ακόμη και για να αυτο-χαρακτηριστούν εθνικά, χωρίς να ενυπάρχει σε αυτή τη χρήση καμία κλοπή της ελληνικής εθνικής ταυτότητας, τότε ίσα που μπορεί και να μην είχαμε και κανένα πρόβλημα με τη χρήση του ονόματος "Μακεδονία". Να μας άφηνε αδιάφορους. Το πρόβλημα ξεκινά από την κλοπή της ελληνικής εθνικής ταυτότητας (μέρους της, δηλαδή, με την κλοπή της μακεδονικής ταυτότητας ως αναπόσπαστου τμήματος της ελληνικής εθνικής ταυτότητας) για τη δημιουργία εθνικής ταυτότητας στους Σκοπιανούς επί τη βάσει της κλοπιμαίας ταυτότητας. Αυτό είναι όλο το πρόβλημα.

Το έχουν καταλάβει άραγε αυτό οι εκπρόσωποι της Ελλάδας στη διαπραγμάτευση; Πολύ φοβάμαι πως όχι. Αν όμως δεν το έχουν καταλάβει και δεσμευθούν σε μια μικρο-αλλαγή του ονόματος που θα σημαίνει συνέχιση της ιδεολογίας του ψευδομακεδονισμού μέσα και από τη νέα ονομασία; Το πρόβλημα δεν είναι ακριβώς το όνομα, το πρόβλημα είναι η ιδεολογία του ψευδομακεδονισμού. Η οποία κύριο φορέα της έχει, βέβαια, το όνομα. Τι κι αν αλλάξει το όνομα, παραμείνει όμως η ιδεολογία του ψευδομακεδονισμού;

Ο Θεός βοηθός, δεν μας βλέπω καθόλου καλά.

Ολόκληρη η ανταπόκριση της "Ναυτεμπορικής":

ΠΓΔΜ: <<Ενεργή>> συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις με βασικό κριτήριο τη <<διατήρηση της εθνικής ταυτότητας>>

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE
Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2007 20:44

Η ΠΓΔΜ θα συμμετέχει <<ενεργά και εποικοδομητικά>> στη διαπραγματευτική διαδικασία με βασικό κριτήριο τη διατήρηση της <<εθνικής της ταυτότητας, η οποία εμπεριέχεται στο συνταγματικό όνομα της χώρας>>.

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ στις διαπραγματεύσεις του ΟΗΕ για ζήτημα του ονόματος Νίκολα Ντιμιτρόφ, μετά τη συνάντηση της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας των Σκοπίων με το μεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς για την επίλυση του προβλήματος.

Ο κ. Ντιμιτρόφ ανέφερε ακόμη ότι στη συνάντηση εξετάστηκε το πλαίσιο των εισηγήσεων του κ. Νίμιτς, το οποίο ο διεθνής μεσολαβητής είχε υποβάλει στους εκπροσώπους της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας, στη συνάντηση της 1ης Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Ντιμιτρόφ συμπλήρωσε ότι η ηγεσία της ΠΓΔΜ ανέφερε στον κ. Νίμιτς ποια σημεία των εισηγήσεών του δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά και ποια άλλα αποτιμώνται ως <<θετικά και αποδεκτά>>.

Σημείωσε επίσης ότι εξετάστηκαν τρόποι και ιδέες για την εξέλιξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας και γνωστοποίησε ότι αναμένεται νέα συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των δύο χωρών και του κ. Νίμιτς, στη διάρκεια του Ιανουαρίου του 2008.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/12/03/1447215.htm
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες