Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΝΑ ΔΙΔΑΧΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΠΕΡΟΝΙΣΤΕΣ.

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Νοέ 22, 2007 3:45 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΝΑ ΔΙΔΑΧΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΠΕΡΟΝΙΣΤΕΣ. Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Να διδαχθούμε από τους Aριστερούς Περονιστές της Αργεντινής

Στην Αργεντινή θριάμβευσαν στις εκλογές οι Aριστεροί Περονιστές υπό την Κριστίνα Κίρχνερ, σύζυγο του μέχρι πρόσφατα Προέδρου Νέστορα Κίρχνερ.
Είναι αυτοί που τόλμησαν να αγνοήσουν τις εντολές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), παγώνοντας, μετά την τρομακτική κρίση του 2001, τα χρέη της χώρας προς αυτό. Χρησιμοποιώντας τα εργατικά συνδικάτα και τη λαϊκή αναταραχή ως σκληρό διαπραγματευτικό χαρτί. «Δεχθείτε να χαριστούν κάποια χρέη και να ανασταλεί η πληρωμή των υπολοίπων μέχρι να ορθοποδήσουμε, αλλιώς θα τα χάσετε όλα», είπε ο Aριστερός περονιστής Κίρχνερ στους διεθνείς ληστο-Τραπεζίτες που, σαν το δικό μας Γκαργκάνα, δανείζουν τις χώρες ξέροντας τον κίνδυνο (risk venture λέγεται αυτό...) και μετά, έκπληκτοι τάχα, επιβάλλουν «μέτρα οικονομικού τρόμου» (ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις χιλιάδων, «σφίξιμο του ζωναριού» κλπ).
Ο Κίρχνερ έβαλε σαν στόχο «να μη γνωρίσουν τα παιδιά μας τι σημαίνει ΔΝΤ». Πάγωσε τις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας και χρησιμοποιώντας νεο-κεϋνσιανικές αρχές κατάφερε να αναθερμάνει την Oικονομία, με ρυθμούς ανάπτυξης επιπέδου...Κίνας (8,5%), να μειώσει την ανεργία στο ένα τρίτο (7,7%) και τη φτώχεια στο μισό (27%), ενώ αύξησε και τους μισθούς. Αγνόησε τα σχέδια του Μπους για μια Κοινή Αγορά Βορείου και Νοτίου Αμερικής (FTAA) και προσανατολίστηκε σε αντίστοιχη Αγορά της Νότιας Αμερικής (Mercosur) ενισχύοντας τις σχέσεις του με τους Τσάβες, Λούλα και Μοράλες.
Ακριβώς αυτή η «ανορθόδοξη» αλλά αποδοτική αντι-νεοφιλελεύθερη πολιτική του και το μήνυμα που έστειλε ενοχλεί «ορθόδοξα» έντυπα του διεθνούς καπιταλισμού, όπως ο «Economist» και η «Wall Street Journal» που τον κατηγορούν ως «λαϊκιστή».
Αυτή την τόλμη, παράλληλα με καλό σχεδιασμό και στήριξη στη φτωχολογιά κόντρα σε τέρατα όπως το ΔΝΤ, να βλέπουν εδώ διάφοροι Ευρολάγνοι «παπαγάλοι», που συνεχώς επικαλούνται την ΕΕ για να μην λάβουν κανένα μέτρο ανακούφισης του λαού από τη φτώχεια και τις αυξήσεις τιμών. Κι ας καταλάβουμε ότι συχνά το κατεστημένο, κι εδώ όπως και στην Αργεντινή, αποκαλεί «λαϊκιστή» όποιον το στριμώχνει στη γωνία, και ασχολείται με τα ταγιεράκια της κυρίας Κίρχνερ, αντί να βλέπει την ουσία (λες κι οι άλλοι φορούν...στολές του Μάο).
Και επειδή η Ελλάδα, τηρουμένων των αναλογιών, κινδυνεύει σε λίγα χρόνια να εξελιχθεί σε Αργεντινή των Βαλκανίων (τάχα η «πιο πλούσια της περιοχής», που όμως κατέρρευσε ξαφνικά όταν έσπασε το άρρωστο σανίδι που πατούσε...), από τα λάθη του δικομματισμού, αλλά και τα ειδικά της προβλήματα (ασφαλιστικό, μεταναστευτικό, δημογραφικό, εθνικά θέματα), ας σκεφτούν μερικοί-μερικοί μηπως χρειαστεί τότε και η Ελλάδα ένα Περονισμό «α λα Γκρέκα» (χωρίς Εβίτες...), που να χειριστεί το πιθανό επερχόμενο Ελληνικό Argentinacio και να τα βάλει με Γκαργκανο-θεριά, ντόπια και ξένα...
Κι ο ΛΑ.Ο.Σ. ας ετοιμάζεται να βοηθήσει κι αυτός, με πρόσωπα και ιδέες, μαζί με τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τους μη προνομιούχους πατριώτες που τον στηρίζουν...

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ
Και δια το πιστόν: Αλέξης Οικονόμου, Αν. Μέλος Ε.Γ. Κ.Ε. ΛΑ.Ο.Σ.
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες