Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡ

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Anathema



Ένταξη: 24 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 90

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 25, 2007 4:54 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο ΧΡΟΝΟΣ
Καθημερινή Εφημερίδα της Κομοτηνής

Μικροκοκομοτηναίϊκα

Μπορεί η υπόθεση της δασκάλας Χαράς Νικοπούλου να έκλεισε προς το παρόν με τρόπο νόμιμο και δίκαιο, όμως κάποιοι από το Μεγάλο Δέρειο φαίνεται να μην ησυχάζουν και να απλώνουν το ζωνάρι για καβγά.

-Όπως έγινε γνωστό, την Τρίτη, κάποιοι φανατικοί, άφησαν μπροστά στην πόρτα της δασκάλας του σχολείου, απειλητικό σημείωμα για την ζωή της, ίσως γιατί στο πρόσωπό της βρήκαν το σκληρό καρύδι και τον… δάσκαλό τους.

-Η αστυνομία βέβαια, έλαβε γνώση του συμβάντος κι ελπίζεται να έπραξε τα δέοντα, δηλαδή να κάλεσε τους γνωστούς που μπαινοβγαίνουν στο προξενείο για συστάσεις, ενώ η τοπική κοινωνία παρακολουθεί τις εξελίξεις και περιμένει από όλες τις αρχές να ανταποκριθούν στον ρόλο τους, με τα στοιχειώδη: κρατώντας δηλαδή τη νομιμότητα και περιφρουρώντας την κοινωνική γαλήνη και ασφάλεια των πολιτών.

-Οι δραστηριότητες της δασκάλας που εξόργισαν 3-4 άτομα της μειονότητας ήταν ότι έκανε δωρεάν μαθήματα ελληνικής στα παιδιά, έκανε σεμινάρια σε μαμάδες, δημιούργησε χορωδία και έκανε ότι δεν έκαναν τόσοι δάσκαλοι επί χρόνια σε μουσουλμάνους μαθητές.

-Ορισμένοι δεν τα είδαν με καλό μάτι και οι δραστηριότητες αυτές τους ανησυχούσαν αφού δεν ήθελαν να παρουσιάζεται η δασκάλα αυτή σαν κάτι ξεχωριστό στο χωριό, που σημειωτέον ζουν 7 χριστιανοί και εκατοντάδες μουσουλμάνοι, αλλά να την προσδώσουν την εικόνα του μπαμπούλα. Και αποφάσισαν να την διώξουν.

-Έστειλαν υπομνήματα στον προϊστάμενο μειονοτικής εκπαίδευσης ότι ξεφεύγει από τα καθήκοντά της και… φυτρώνει εκεί που δεν την σπέρνουν, ότι δήθεν δηλαδή απείλησε μητέρα (κατ’ ιδίαν) ότι… θα μεσολαβήσει να φύγει ο άντρας της από την δουλειά και άλλες τέτοιες ψεύτικες κατηγορίες.

-Είναι προφανές ότι αυτά δεν τα πίστεψε κανένας και ενώ απειλούσαν οι ηγέτες αυτής της προσπάθειας ότι δεν θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο μέχρι να αλλάξει η δασκάλα, η διαβολή τους δεν βρήκε απήχηση και το θέμα έκλεισε από την επίσημη πλευρά.

-Αυτό όμως δεν το αντιλήφθηκαν οι έξαλλοι του Μεγάλου Δερείου και είναι η τρίτη φορά που την απευθύνουν έγγραφες απειλές κάτω από το πατάκι της εξώπορτας, για τητην ζωή της. Η αστυνομία που έλαβε γνώση, ας προσέχει την δασκάλα.

ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ

γράφει ο Γιάννης Κουριανίδης

Η κόρητου Προέδρου του Αρείου Πάγου, η Χαρά Νικολοπούλου, είναι δασκάλα.

Δεν χρησιμοποίησε το αξίωμα του πατέρα της για να επιτύχει έναν "καλό" διορισμό.

Διορίστηκε στο Μεγάλο Δέρειο του νομού Έβρου, σε ένα Πομακοχώρι που βρίσκεται σε υψόμετρο 600μ, απομονωμένο, που κατοικείται μόνο από μουσουλμάνους Πομάκους.

Δεν επέλεξε ως τόπο κατοικίας της κάποιο κοντινό αστικό κέντρο (Σουφλί) ή έστω το Μικρό Δέρειο, στο οποίο διαμένουν και χριστιανοί και λειτουργούν κάποιες έστω κρατικές υπηρεσίες.

Δεν έκανε δηλαδή αυτό που κάνουν όλοι οι άλλοι συνάδελφοί της. Επέλεξε να μείνει με τον σύζυγό της στο χωριό που διδάσκει, κοντά στους μαθητές και τις μαθήτριές της, κοντά στους ανθρώπους που εκτιμούν το έργο της και την προσφορά της.

Το νεαρό ζευγάρι μετέφερε ακόμη και τα πολιτικά του δικαιώματα στο χωριό και διαμένει εκεί, όχι μόνο τους μήνες του σχολικού έτους, αλλά ολόκληρο το χρόνο.

Αυτή ακριβώς η αγάπη προς τον τόπο και τους ανθρώπους του, αυτή η ανιδιοτελής διάθεση για προσφορά εκ μέρους τους, έγινε αιτία για την στοχοποίησή τους από τους πράκτορες του τουρκικού προξενείου.

Χρησιμοποιώντας διάφορα ψεύδη, εκβιάζοντας και πιέζοντας τους κατά τα άλλα φιλήσυχους Πομάκους, οι εγκάθετοι του τουρκικού προξενείου συλλέγουν υπογραφές για να διώξουν από το χωριό τη φιλότιμη δασκάλα και τον σύζυγό της.

"Αυτό το χωριό αγαπά μόνο τους Τούρκους που για αιώνες μένουν σ' αυτό", γράφουν στα εμετικά άρθρα τους οι πρακτορίσκοι, ενώ οι απειλές και οι εκφοβισμοί σε βάρος των δύο "ξένων" είναι πλέον σε ημερήσια διάταξη!

Και ενώ οι προσπάθειές τους ακόμη δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα γι αυτούς, αφού είναι ελάχιστοι οι γονείς που υποχώρησαν στις πιέσεις και ζητούν την απομάκρυνση της Χαράς από το χωριό τους, κι ενώ έφτασαν ακόμη και στο σημείο να καταθέσει στη Βουλή σχετική αναφορά ο βουλευτής Χατζηοσμάν του ΠΑΣΟΚ (το πρώην πρωτοπαλίκαρο του Σαδίκ και σημερινός πρόεδρος του κόμματος που αυτός έχει ιδρύσει!), η Χαρά έχει να αντιπαλέψει και με τον ακαταμάχητο γραικυλισμό των "λειτουργών" του ελληνικού κράτους, από το οποίο δεν είχε μέχρι σήμερα την παραμικρή στήριξη!

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες από τα γραφεία της Μειονοτικής Εκπαίδευσης, οι προϊστάμενοί της έφτασαν στο σημείο να την επιπλήξουν, για τις αναφορές που κατέθετε όλο αυτό το διάστημα, τις.... πρωτοκολλούσε (κι έτσι τους έβαζε στον κόπο να τις προωθούν περαιτέρω ή τουλάχιστον να μην τις αποσιωπούν)!

Προς τιμήν της, η ηρωική Χαρά Νικολοπούλου, δεν υποκύπτει στις πιέσεις και δηλώνει ότι θα παραμείνει στη θέση της μέχρι να ολοκληρώσει το έργο της.

Κι όλα αυτά, παρά το λαϊκό δικαστήριο που επιχείρησαν να στήσουν πριν λίγες ημέρες, οι πρακτορίσκοι του προξενείου!

Αναρωτιέμαι: Πόσους ανθρώπους έχουμε στην Ελλάδα σαν την Δασκάλα, Χαρά Νικολοπούλου; Πέντε; Δέκα; Ίσως λέω και πολλούς!

Τι κάνει το ελληνικό κράτος γι αυτούς;

Οι άνθρωποι αυτοί δικαιούνται πλέον να απαιτούν στήριξη. Πρόσφεραν και προσφέρουν την ψυχή τους την ίδια για την προκοπή αυτού του τόπου. Εδώ όμως, δεν μιλούμε ούτε καν για στήριξη. Εδώ βλέπουμε την πατρίδα για την οποία ματώνουν, να τους γυρνα την πλάτη και να τους περιφρονεί.

Χαρά από το Δέρειο, Νίκο από την Ίμβρο, Κατερίνα και Νίκο από τα Σκόπια, Ελένη από τα κατεχόμενα της Κύπρου μας, Σεμπαεδήν από το Προσήλιο, αδέλφια μας από την Βόρεια Ήπειρο, δεν χρειάζεται να σας το πούμε ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί. Το κάνετε και θα το κάνετε, γιατί έτσι λέει η ψυχή σας. Και νά' στε σίγουροι ότι αυτή είναι το μεγαλύτερό σας όπλο!....

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2007/11/blog-post_25.html
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Anathema



Ένταξη: 24 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 90

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 14, 2008 2:27 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΤΗΝ ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗΣΕ

Ανθελληνικός φανατισμός σε βάρος της δασκάλας του Δερείου

Την συναντήσαμε στο μονομελές πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης, ένα σεμνό κορίτσι, την δασκάλα του Δερίου, που τον τελευταίο καιρό έχει μπει στο στόχαστρο κάποιας ομάδας μουσουλμάνων της περιοχής.

Κακοποιημένη ψυχικά και σωματικά με εμφανή τον νάρθηκα στο χέρι από τον τραμπουκισμό κάποιου που πήγε να την εκφοβίσει πιο άμεσα, στο σχολείο της, ενώ προετοίμαζε την χορωδία των παιδιών για μια σχολική εμφάνιση.

Η παρατήρηση που έκανε στην σύζυγό του καθαρίστρια να είναι πιο υπεύθυνη στην δουλειά της του «όπλισε» το χέρι και το επιχείρημα νάρθει να λύσει με τον δικό του τρόπο την …διαφορά χτυπώντας, σπρώχνοντας και προσβάλλοντας την δασκάλα.

Το δικαστήριο δεν έγινε γιατί ο κατηγορούμενος επικαλέστηκε ότι δεν είχε δικηγόρο και ήθελε να προετοιμαστεί. Του δόθηκε η προβλεπόμενη προθεσμία μέχρι την Δευτέρα, όπου η υπόθεση θα εκδικαστεί κανονικά στις 12 το μεσημέρι.



Αυτό που σας τραυμάτισε την ψυχή σας πιο πολύ, από όλη αυτή την ιστορία, τι είναι;

-Το ότι νιώθω να ζω υπό το κράτος τρομοκρατίας. Νιώθω ότι ζω σε μία κοινωνία η οποία με προσβάλει και σαν γυναίκα και σαν χριστιανή και σαν Ελληνίδα, παρόλο που δίνω την ψυχή μου για τα παιδιά, για τους μαθητές και για το χωριό και είμαι χειμώνα και καλοκαίρι στο χωριό για να προσφέρω το έργο μου. Μου έχουν δημιουργήσει φοβίες, κλίμα τρομοκρατίας και πλέον δεν μπορώ να νιώσω ασφάλεια σε ένα απλό μέρος της ελληνικής επαρχίας.

Ήθελα να σταθώ στην απόφασή σας όχι απλά να έρθετε να διδάξετε, αλλά και να εγκατασταθείτε στην περιοχή. Είναι αλήθεια ότι έχετε γίνει δημότης;

-Ναι και εγώ και ο σύζυγός μου είμαστε δημότες του Δήμου Ορφέα. Θέλουμε να κάνουμε πράξη την ιδέα της αποκέντρωσης, μας αρέσει η φύση και γι’ αυτό ανεβήκαμε στο χωριό πριν από 3,5 χρόνια.

Υπάρχουν και άνθρωποι στο χωριό που μας στηρίζουν και κυρίως τα παιδιά που είναι δίπλα μου, αλλά υπάρχει και μία οργανωμένη ομάδα ανθρώπων η οποία κατευθύνεται από γνωστούς κύκλους της περιοχής, η οποία δημιουργεί εσκεμμένα κλίμα τρομοκρατίας για να πάψει το ελληνικό στοιχείο πάνω το οποίο το πρεσβεύω και θα το πρεσβεύω όχι για όσο, για τα επόμενα χρόνια που θα είμαι επάνω.

Είμαι μεν τρομοκρατημένη, είμαι φοβισμένη, έχω κοντά μου ανθρώπους που με στηρίζουν και περιμένω να δούμε και τι θα γίνει σήμερα», θα πει η δασκάλα που με εμφανές το τραύμα στο χέρι και το νάρθηκα μετά το κάταγμα που της προκάλεσε ο θερμόαιμος μουσουλμάνος αμύνθηκε κάνοντας το αυτονόητο. Υποβάλλοντας μήνυση.

«ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΔΑΣΚΑΛΕΣ», θα πει ο Ευάγγελος Λαμπάκης

Συνήγορος πολιτικής αγωγής της ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης ο οποίος μα ενημερώνει για την υπόθεση που έχει τις ρίζες της σε προγενέστερα περιστατικά σε βάρος της συγκεκριμένης δασκάλας.

«Είναι μία υπόθεση η οποία έχει προέκταση από τα παλιά. Λίγους μήνες συνέβησαν στο μουσουλμανικό αυτό χωριό τα περιστατικά που απασχόλησαν την κοινή γνώμη με την χριστιανή δασκάλα η οποία θέλησε το αυτονόητο:

Να κάνει το έργο το οποίο της εμπιστεύτηκε η πολιτεία, να διδάξει τα παιδιά εκεί των μουσουλμάνων γράμματα. Κάποιοι όμως εκεί πέρα αντέδρασαν απέναντι σε μία δασκάλα η οποία έχει όλη την δύναμη να πει τα πράγματα όπως έχουν, με το όνομά τους και με ελευθερία απόψεων και σκέψεων να διδάξει.

Δυστυχώς όμως εκείνο το κατεστημένο το οποίο έχουμε μάθει εδώ στην μουσουλμανική μειονότητα, όπου κάποιοι εγκλωβίζουν κάποιους, τους περισσότερους απέναντι σε μία πολιτική της Άγκυρας -και να τα λέμε τα πράγματα με το όνομα τους γιατί αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια, έστω κι αν είναι ευαίσθητο θέμα και δημιουργεί πολιτικές φιμώσεις- πρέπει κάποιοι να μιλάνε επιτέλους για να απομονωθούν αυτοί οι άνθρωποι, οι μουσουλμάνοι, που εκβιάζουν την πλειονότητα της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη.

Αυτό είναι το στοιχείο το αληθινό αυτής της υπόθεσης και το στενότερο στοιχείο είναι η ποινική διάσταση, όπου ένας μουσουλμάνος ο οποίος έχει μαζέψει τα όσα έχει μαζέψει απέναντι σε αυτή την δασκάλα με την ελεύθερη σκέψη, επιτίθεται απειλώντας την ότι θα την διαλύσει και ότι αυτή η κίνηση που κάνει, δηλαδή η σωματική βλάβη που της προκαλεί στο χέρι με πολύ μεγάλη ένταση, σχεδόν είναι κάταγμα αυτό που της προκάλεσε με μία γροθιά και με διάφορες άλλες ωθήσεις προς τον τοίχο, απέναντι σε ένα πνευματικό άνθρωπο, σε ένα δάσκαλο των παιδιών τους.

Αυτές οι κινήσεις λοιπόν καταδεικνύουν το πού ζούνε αυτοί οι άνθρωποι, το πώς ζούνε και πώς θέλουν την Θράκη μας. Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια και απέναντι σε αυτή την στενή άποψη την οποία θα την δικάσουμε, θα έχουμε πιθανολογώ από την ποινική δικογραφία όπως έχει σχηματιστεί, μία ποινή για τον κατηγορούμενο και δράστη ενάντια σε αυτή την δασκάλα που δεν ξέρω κατά πόσο θα τον συμμορφώσει.

Πρέπει να το δούμε όλοι το θέμα κάποιων ανθρώπων στην μουσουλμανική μειονότητα και την δράση τους και είναι θέμα ζήτημα όλων μας. Θα πρέπει να το δούμε καθαρότερα εμείς εδώ στην Θράκη και βέβαια έχοντας υποχρέωση και καθήκον το ίδιο να πράξη και η κεντρική πολιτεία.

Μου κάνει εντύπωση ότι άλλος δάσκαλος αν ήταν, βλέποντας αυτή την εχθρική πολεμική, αυτή την υποχθόνια πολλές φορές αντίδραση μερίδας ανθρώπων, θα είχε φύγει και δεν θα είχε κανένα λόγο και η συγκεκριμένη δασκάλα η οποία είναι κόρη του προέδρου του Αρείου Πάγου, θα μπορούσε να μην είναι στο ακριτικό Δέρειο, να είναι σε ένα κεντρικό σχολείο, να είναι εξασφαλισμένη και να μην ζει ούτε απειλές, ούτε σωματικές κακώσεις, ούτε αυτή την ψυχοφθόρα διαδικασία. Ήθελα να μου μιλήσετε γι’ αυτό τον άνθρωπο, για την Χαρά λοιπόν, που είναι η χαρά της ζωής και που θέλει να υπηρετήσει με κανόνες ανθρωπιάς και γνώσης το σχολείο της.

-Αυτά που λέτε είναι πραγματικά πολύ σοβαρά θέματα και εγώ σήμερα την γνώρισα την κοπέλα αυτή, την δασκάλα και θα την υπερασπιστώ. Με εντυπωσίασε η δυναμική της και η καθαρότητα της σκέψης της.

Είναι μία καθαρή Ελληνίδα η οποία δεν κάνει αφαιμάξεις και δεν αντλεί δύναμη από το κέντρο, από την Αθήνα και από τα αξιώματα του πατέρα της.

Ήρθε στο μουσουλμανικό χωριό, εκεί στην άκρη του Έβρου, μετέφερε τα εκλογικά της δικαιώματα, έρχεται ο σύζυγός της ο οποίος εργάζεται στην Θεσσαλονίκη και έρχεται 3-4 μέρες από τις 7 της εβδομάδας και ζει μαζί της εκεί και έχει σκοπό μόνιμης εγκατάστασης στο Μικρό Δέρειο. Είναι καταπληκτικό αυτό που συμβαίνει.

Πόσοι Έλληνες θα άφηναν την βολή της Αθήνας ενώ θα είχαν το δικαίωμα να αποσπάσουν ένα σωρό στοιχεία και προνόμια για να μπορέσουν να τα εκμεταλλευτούν και να τα αξιοποιήσουν μέσα στον χώρο τον οποίο κινούνται επαγγελματικά και όμως, όχι μόνο δεν θέλησε να χρησιμοποιήσει όλα αυτά τα προνόμια για να μείνει στο κέντρο στην Αθήνα, αλλά μόνη της πολεμάει την ζωή, μετέφερε τα εκλογικά της δικαιώματα και θέλει να ζήσει εκεί. Μακάρι να υπήρχαν κι άλλοι τέτοιοι Έλληνες».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΡΦΕΑ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥ ΔΡΑΣΤΗ

Περίεργο ήταν το γεγονός ότι εμφανίστηκε ως αυτόκλητος μάρτυρας για να καταθέσεις στην δίκη αυτή, αφού δεν ήταν παρόν στο περιστατικό της κάκωσης της δασκάλας, ο δήμαρχος Ορφέα Ευάγγελος Πουλιλιός που δήλωσε ότι τον ειδοποίησαν για το αυτόφωρο στις 1.30 τα ξημερώματα κι έπρεπε να παραβρεθεί όπως κάνει σε οποιονδήποτε συμπολίτη του για να προσθέσει:

«Ούτε τον γνωρίζω καλά – καλά τον άνθρωπο και πήγα στην αστυνομία και μου είπε για ποιο λόγο τον κρατούν. Δήθεν ότι χτύπησε την γροθιά του πάνω σε αυτό το τραπέζι και είχε το χέρι της η δασκάλα πάνω στο τραπέζι και το στραμπούληξε. Εγώ δεν ξέρω αυτά, οι γιατροί θα πουν, εγώ δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη αν δεν μιλήσει η δικαιοσύνη. Θα καταθέσουν τις απόψεις τους, 11 του μηνός στις 12 η ώρα όπως άκουσα τον πρόεδρο να λέει δίνοντας αναβολή για την Δευτέρα.

Οι μηνυτές δεν είναι δημότες σας, για τους οποίους οφείλατε να ενδιαφερθείτε; Έχουμε πολλούς από την Αθήνα που να ήρθαν και να έγιναν δημότες του Δήμου Ορφέα στον ακριτικό βόρειο Έβρο;

-Κοιτάξτε, εξαρτάται με ποιο σκεπτικό κάνετε αυτή την ερώτηση.

Δεν θα έπρεπε με την ίδια ζέση να υπερασπιστείτε και μία καινούρια σας δημότισσα, αφού λέτε «έρχομαι κάθε φορά που με ζητούν οι δημότες μας». Είναι δημότισσά σας, δεν τιμά τον δήμο που η κόρη του προέδρου του Αρείου Πάγου ήρθε σε ένα ακριτικό χωριό να είναι δασκάλα και όχι βέβαια να την δέρνουν όπως λέει, γιατί εκείνο πρέπει να δεχθούμε πρώτα και μετά να δούμε την δικαιολογία του συμπολίτη σας.

-Από αυτά που είπα εγώ βγάλατε το συμπέρασμα ότι πήρα το μέρος κάποιου;

Δεν σας είδα με την ίδια ζέση να υπερασπίζεστε και την κοπέλα.

-Όχι, λάθος.

Αυτή την στιγμή σας βλέπω σαν δήμαρχο υπεράσπισης του κατηγορούμενου και με ενοχλεί.

-Να σας πω. Θα επικαλεστώ και τις μαρτυρίες των δημοσιογράφων. Εγώ αυτά που έχω κάνει γι’ αυτούς τους ανθρώπους ρωτήστε να σας πούνε, εννοώ την Χαρά και τον σύζυγό της. Πρώτα τους παραχώρησα ένα σπίτι ολοκαίνουριο, κάθεται τρία χρόνια, δεν πληρώνει ενοίκιο. Τους αγκαλιάσαμε, ρωτήστε την ίδια.

Τι συνέβη από εκεί και πέρα; Γιατί αυτή η κοπέλα βάλλεται, δέχεται επιθέσεις;Φτάσαμε σε σημείο να την βρούμε με κάταγμα και ίσως κάποια άλλη στιγμή και χτυπημένη σοβαρότερα μαχαιρωμένη. Εσείς πώς το δέχεστε;

-Μη το θέτετε έτσι.

Θα δούμε την εξέλιξη. Απεύχομαι να συμβούν τέτοια πράγματα, αλλά ειλικρινά με θλίβει η περίπτωση. Ο κ. Λαμπάκης διατύπωσε στο δικαστήριο ότι απειλείται η ζωή της, είναι τρομοκρατημένη.

-Από τον συγκεκριμένο; Κοιτάξτε εγώ ρώτησα και κάτι. Ο κατηγορούμενος όλη τη νύχτα χθες ήταν στο κρατητήριο. Πότε πρόλαβε και την απείλησε;

Η ψυχολογική τρομοκρατία είναι κάτι το οποίο το βιώνουμε. Σαν δήμαρχος αυτό που πρέπει να κάνετε δεν είναι να αμβλύνετε έστω τις διαφορές, τις διαφωνίες των κατοίκων.

-Σας είπα σαν δήμαρχος τι έχω κάνει. Την πρώτη φορά με το επεισόδιο 2 η ώρα τα μεσάνυχτα μάζεψα όλο τον κόσμο και τους είπα να ηρεμήσουν και να σταματήσουν. Και οι άνθρωποι μου είπαν εντάξει. Στις 7 η ώρα τα χαράματα για να μην ξυπνήσω την δασκάλα της πήρα τηλέφωνο και της είπα σε παρακαλώ βάλε νερό στο κρασί σου και βρείτε τα. Μου λέει εντάξει και όταν πήγε στο σχολείο έγιναν άλλα. Και χθες το βράδυ στις 2 η ώρα τα μεσάνυχτα πάλι πήρα τον σύζυγο της κυρίας και του είπα να τα βρούνε. Δηλαδή τι να κάνω ακόμη;

Όταν κανείς είναι δαρμένος, πονεμένος και τρομοκρατημένος δεν βρίσκει τίποτα με αυτόν που τον χτυπά και τον απειλεί ζητά την προστασία του κράτους.

Μελαχροινή Μαρτίδου

Πηγή:Χρόνος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Μπρακούλιας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 14, 2008 2:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ, ΦΥΛΑΝΕ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ!
...αλλά ο εχθρός έχει περάσει ήδη, είναι στην Αθήνα και κυβερνά το κράτος.
Αλήθεια, η Εκκλησία πού είναι;;;
Δεν συνδράμει τους ανθρώπους μην τυχόν και την κατηγορήσουν για "εκκοσμίκευση";;;

ΥΓ. Τί ψοφοδεής ψηφοθήρας ο δήμαρχος!
Εμ, να μην τα έχει καλά με το προξενείο και τους λακέδες του που ψηφίζουν;
Επιστροφή στην κορυφή
Ουζέρ Μπελαμικιάν
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 14, 2008 9:23 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Την είδηση την πρωτοείδα στα κρυμμένα του Ιντυμήντια. Δεν την αναδημοσίευσα εδώ γιατί δεν μπορούσα να το διασταυρώσω και γιατί μου φαινόταν απίθανο. Την είχε βάλει κάποιος χρήστης "thanasis". Από κάτω απαντούσε ένας χρήστης με το ψευδώνυμο "ανθέλληνας" τα εξής: ΚΑΛΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗ!!!!!! Αν ήθελε ας αποκήρυσσε τον πατέρα της τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Το σχόλιο αυτού του "ανθέλληνα" κάπως έτσι ήταν και το αναπαράγω από μνήμης γιατί πλέον ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ(!!!!), κόπηκε ακόμη και από τα κρυμμένα(!!!) γιατί προφανώς το έκριναν αρκετά βαρύ και ενοχοποιητικό της συμπάθειας, του ρόλου τους και της σημασίας τους (ως τάχαμου αντιεθνικιστών κατά τα άλλα) για το αμέρικαν και το τούρκις έμπασυ. Αυτοί είναι οι αντιεθνικιστές του Ιντυμήντια. Όποιος γυρόφερνε στα κρυμμένα χθες θα το θυμάται.


Ολόκληρο το κείμενο ήταν το εξής:

828759
arxisan ta organa !
από thanasis 6:11μμ, Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2008
(Τροποποιήθηκε 7:54μμ, Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2008)

Ξυλοκοπείται Ελληνίδα δασκάλα σε μειονοτικό χωριό της Θράκης!

Ξυλοκοπείται Ελληνίδα δασκάλα σε μειονοτικό χωριό της Θράκης!


Καμμιά «αντιρατσιστική» οργάνωση δεν θα δείτε να εκδίδει ανακοινώσεις για την δασκάλα Χαρά Νικοπούλου. Καμμιά οργάνωση «προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» δεν θα δείτε να επεμβαίνει για την προστασία της δασκάλας από το τουρκικό παρακράτος. Κανέναν κύριο Δημητρά δεν θα δείτε να προσφεύγει στα Ελληνικά και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Κανέναν «Ιό» δεν θα δείτε να φωνάζει για μια δασκάλα που έβαλε τους μαθητές της, χριστιανούς και μουσουλμάνους, πάνω από τους πράκτορες του τουρκικού προξενείου. Κανένα «φιλελεύθερο» ιστολόγιο του Διαδικτύου δεν θα δείτε να αναρτά μπανεράκια και κορδελίτσες για την δασκάλα Χαρά Νικοπούλου.

Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: Η Θράκη μας είναι περιοχή μειωμένης κυριαρχίας.

Η ηρωική δασκάλα Χαρά Νικοπούλου, η δασκάλα που δεν υπέκυψε τόσους μήνες στην πίεση του τουρκικού προξενείου, υπέστη την περασμένη Πέμπτη επίθεση και ξυλοδαρμό από τουρκόφρονα φανατικό. Το έγκλημά της; Τόλμησε να διδάσκει ελληνικά (βοηθητικά, δωρεάν, εκτός προγράμματος), σε όποιο παιδί ήθελε και είχε ανάγκη.
Στην Αθήνα κανείς δεν συγκινείται - απορροφημένοι όλοι με τα ροζ DVD.
Ποιο είναι το «έγκλημα» της κ. Χαράς Νικολοπούλου, κόρης του προέδρου του Αρείου Πάγου, η οποία δεν έψαξε να βρει μια «καλή θέση», όπως θα μπορούσε, αλλά προτίμησε να πάει, μαζί με το σύζυγό της στο Μεγάλο Δέρειο -και όχι, έστω στο Μικρό Δέρειο, που ζουν και χριστιανοί- για να διδάξει γράμματα στα παιδιά; Ότι έκανε μαθήματα ελληνικών στους μαθητές.
Χθες τα ξημερώματα η κ. Νικολοπούλου, ήταν μόνη στο σπίτι, ο σύζυγός της έλειπε εκτός περιοχής. Έζησε τη βια και το νόμο του… Ισλάμ, μέσα στην Ελλάδα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

ανοίξτε συζήτηση για αυτό το άρθρο
Κορυφή της σελίδας


ανοίξτε συζήτηση για αυτό το άρθρο



Ο δέ σύνδεσμος παραμένει αυτός:
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=828759#828759
Επιστροφή στην κορυφή
Anathema



Ένταξη: 24 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 90

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 18, 2008 5:19 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΠΙΣΤΟΙ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑ ΔΕΡΕΙΟΥ:"ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ...ΤΟΥΡΚΙΑ, ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΕΣ"

ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ "ΠΙΣΤΩΝ" ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

"Αν νομίζεις ότι θα σηκώσεις κεφάλι επειδή είσαι κόρη του προέδρου του Αρείου Πάγου, είσαι γελασμένη", της διαμηνύουν αυτοί που θεωρούν την περιοχή "τουρκικό έδαφος", τρομοκρατώντας παράλληλα όποιον μουσουλμάνο της συμπαρασταθεί.

ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Η "δασκάλα με τα χρυσά μυαλά" σε μειονοτικό σχολείο του Έβρου

Σε μία συνέντευξη - κραυγή η ηρωική δασκάλα της Θράκης και κόρη του προέδρου του Αρείου Πάγου που μάχεται το τουρκικό κατεστημένο εξιστορεί τον ξυλοδαρμό της και τον πόλεμο που δέχεται από εξαγριωμένους μουσουλμάνους γιατί διδάσκει τα παιδιά να νοιώθουν Ελληνόπουλα.

Του Χρήστου Μπόκα

Στο στόχαστρο των εγκάθετων του τουρκικού προξενείου έχει μπει η κόρη του Αρείου Πάγου κ. Βασίλη Νικολόπουλου, δασκάλα σε μειονοτικό σχολείο στο χωριό Μεγάλο Δέρειο του Έβρου.

Η κυρία Χαρά Νικολοπούλου έχει γίνει το κόκκινο πανί για τους σκληροπυρηνικούς της Άγκυρας, οι οποίοι δεν χάνουν ευκαιρία να την τρομοκρατούν γιατί απλώς κάνει την δουλειά της, μιλώντας στα παιδιά για την ελληνική τους ταυτότητα.

Αποκορύφωμα ο ξυλοδαρμός της από εξαγριωμένο μουσουλμάνο που μπούκαρε στο σχολείο και τη χτύπησε μπροστά στα έντρομα μάτια των παιδιών.

"Με απειλούν καθημερινά, φοβάμαι ακόμα και για την ίδια μου την ζωή", αναφέρει η νεαρή δασκάλα, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που δέχεται άνανδρη επίθεση. Η κυρία Νικολοπούλου έγινε το κόκκινο πανί από την πρώτη στιγμή.

"Εδώ είναι τουρκία, θα σε στείλουμε από κει που ήρθες", ήταν τα λόγια των πιστών της Άγκυρας στις 28 Οκτωβρίου όταν εκείνη "τόλμησε" να βγάλει τους μαθητές για παρέλαση την 28η Οκτωβρίου.

Της έκλεισαν το δρόμο με αυτοκίνητα και σταμάτησαν την παρέλαση στη μέση.

Διδάσκοντας όπως ένας αυθεντικός δάσκαλος προσπάθησε να "μεταδώσει την ελληνική παιδεία στους μαθητές". Να τους εμφυσήσει "την ελληνική συνείδηση μέσα από τη γνώση", η οποία, όπως τους τονίζει, "είναι το μοναδικό διαβατήριο για μια καλύτερη ζωή".

Αυτό όμως προκάλεσε τον θυμό του συστήματος χειραγώγησης των μουσουλμάνων της Θράκης.

Οι κύκλοι της μειονότητας που καθοδηγούνται από την Άγκυρα ξεσηκώθηκαν και κήρυξαν ανοιχτό πόλεμο εναντίον της δασκάλας.

"Αν νομίζεις ότι θα σηκώσεις κεφάλι επειδή είσαι κόρη του προέδρου του Αρείου Παγου, είσαι γελασμένη", της διαμηνύουν αυτοί που θεωρούν την περιοχή τουρκικό έδαφος, τρομοκρατώντας παράλληλα όποιον μουσουλμάνο της συμπαρασταθεί.

Με επικεφαλής μάλιστα τον μειονοτικό βουλευτή κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν, προώθησαν αίτημα για την απομάκρυνσή της από το σχολείο επειδή είπε σε έναν μαθητή της ότι είναι Έλληνας πολίτης.

Το πλέον εξοργιστικό είναι πως ακόμη και ο δήμαρχος της περιοχής κ. Ευάγγελος Πουλιλιός την αφήνει εκτεθειμένη στις ορέξεις των "τουρκόφιλων".

Κάνοντας το χατήρι του τουρκικού προξενείου και υπό τον φόβο της διαρροής ψήφων, κατηγορεί τη δασκάλα ότι "με το να λέει στα παιδιά ότι είναι Έλληνες πολίτες εμπλέκεται σε θέματα που δεν την αφορούν" καθώς επίσης και ότι "όλοι γνωρίζουμε το τι γίνεται με τη μειονότητα της Θράκης, αλλά να κάνουν οι τούρκοι τη δουλειά τους κι εμείς τη δική μας", προτρέποντας τη κυρία Νικολοπούλου "να φύγει από το σχολείο"!

Για όλα αυτά που εξελίσσονται τα τελευταία 3,5 χρόνια η κυρία Νικολοπούλου άνοιξε την καρδία της καί μίλησε για πρώτη φορά στο "Θέμα", εξιστορώντας όσα συμβαίνουν στη Θράκη.

Ποιά είναι η πραγματική αιτία της επίθεσης που δεχτήκατε;

Υπάρχουν κύκλοι του τουρκικού προξενείου που δεν επιθυμούν την παρουσία μου γιατί θεωρούν την περιοχή τουρκική. Φαίνεται ότι τους χαλάω τα σχέδια με το να κάνω απλώς τη δουλειά μου. Να διδάσκω, δηλαδή, τους μαθητές μου και να προσπαθώ να τους δημιουργήσω ελληνική συνείδηση.

Έχετε δεχτεί απειλές για τη ζωή σας;

Μετά και τα τελευταία γεγονότα μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Παρ' όλα αυτά δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τέτοιους όρους και επιπλέον, καθώς ζούμε όλοι στο ίδιο χωριό, δεν θα με βοηθούσε αν μιλούσα έτσι. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι πολύ απλοί άνθρωποι και εύκολα θα μπορούσαν να παρασυρθούν και να κάνουν κάποιο λάθος. Ας προχωρήσουμε πάρα κάτω. Τα ίδια τα παιδιά μας δείχνουν τον δρόμο.

Επιλέξατε μια δύσκολη περιοχή, όπου οι άνθρωποι της Άγκυρας αλωνίζουν ελεύθερα, ενώ θα μπορούσατε, μιας και ο πατέρας σας είναι ανώτατος δικαστικός λειτουργός, να διοριστείτε σε όποιο σχολείο επιθυμούσατε.

Το κίνητρό μου ήταν ένα μεταπτυχιακό διαπολιτισμικής εκπαίδευσης που ήθελα να ξεκινήσω. Όμως για κάτι τέτοιο έπρεπε να γνωρίσω την κοινωνία και αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο αν ερχόμουν να μείνω εδώ. Έπρεπε να γνωρίσω την κουλτούρα του κόσμου, τα θρησκευτικά ήθη και έθιμά του, πως διαδραματίζεται η εκπαίδευση που είναι δίγλωσση με τα μισά μαθήματα στα τουρκικά και τα άλλα μισά στα ελληνικά. Γι αυτό ζήτησα να έρθω σε ένα μειονοτικό σχολείο. Σαφέστατα, αν και είχα επισκεφθεί το χωριό, δεν γνώριζα κάποια πράγματα. Δεν ξέρω αν σήμερα θα επέλεγα πάλι το Μεγάλο Δέρειο. Ξέρω όμως πως αν τότε γνώριζα γι αυτά τα παιδιά θα ήμουν πολύ πιο ανακουφισμένη και παράλληλα αν ήξερα ότι υπάρχουν αυτοί οι κύκλοι των εγκάθετων θα ήμουν αρκετά πιο φοβισμένη.

Οι μαθητές έχουν αποκτήσει ελληνική συνείδηση, αισθάνονται Ελληνόπουλα η τούρκοι;

Μου φάνηκε απίστευτα περίεργο ότι ποτέ στη ζωή τους τα παιδιά δεν είχαν ακούσει για την αρχαία Ελλάδα, την Επανάσταση του 1821 και το έπος του '40. Τα άκουσαν για πρώτη φορά από εμένα. Όταν τους ζήτησα να μάθουν τον βηματισμό για την παρέλαση, δεν καταλάβαιναν γιατί τα βάζουμε σε παράταξη. Και όταν τους εξήγησα ότι είναι το "ευχαριστώ" προς τους αγωνιστές που πολέμησαν για εμάς και ότι οι καλύτεροι μαθητές θα έχουν την τιμή να είναι μπροστά στις σειρές, τότε περίμεναν πως και πως την επόμενη παρέλαση. Από αυτά καταλαβαίνετε τι συμβαίνει.

Θυμάστε κάποιο περιστατικό πιο έντονα;

Τους έκανα μάθημα για την Επανάσταση του 1821 όταν ένας μαθητής πετάχτηκε όρθιος και μου είπε ότι είναι τούρκος. Ήρεμα, τον πήρα από το χέρι και τον πήγα στο προαύλιο κάτω από την ελληνική σημαία λέγοντάς του ότι είναι Έλληνας και ότι βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος.

Πλέον, ύστερα από 3,5 χρόνια διδασκαλίας ποια είναι η σχέση σας με τα παιδιά;

Τα παιδιά αυτά διψάνε για κάτι καινούριο. Σαν μαθητές είναι πάρα πολύ καλοί αλλά και εκτός μαθήματος παίρνουμε τα ποδήλατα και κάνουμε βόλτες στο δάσος. Έρχονται στο σπίτι μου και παίζουμε στην αυλή, κάνουμε πάρτι και περνάμε πολύ ευχάριστα. Τα παιδιά είναι οι συμπαραστάτες μου, οι φύλακες άγγελοί μου και ειδικά την περασμένη εβδομάδα με το επεισόδιο μπήκαν μπροστά αυτά και με προστάτεψαν. Οι μαθητές μου είναι μέσα στην καρδιά μου.

Με ποιον τρόπο κερδίσατε την εμπιστοσύνη τους;

Πριν μπω στην αίθουσα κλείνω τα μάτια και κάνω αυτό που λέει η καρδιά μου. Δεν υπάρχουν συνταγές για τον τέλειο δάσκαλο. Πρέπει ο δάσκαλος να προσαρμόζει την διδασκαλία στο επίπεδο των παιδιών. Να κατέβεις στο επίπεδό τους όχι για να μείνεις εκεί αλλά για να το ανβεβάσεις σε ένα άλλο πολιτισμικό και ιδιαίτερα ελληνικό.

Με ποιον τρόπο η ελληνική Πολιτεία πρέπει να θωρακίσει αυτά τα παιδιά;

Τα σχολεία πρέπει να γίνουν δημόσια και να πάψουν να είναι δίγλωσσα. Πρέπει όλα τα μαθήματα να διδάσκονται στα ελληνικά. Είναι τραυματική εμπειρία για κάθε μαθητή Α' Δημοτικού να πρέπει να ανταπεξέλθει σε ένα αλφάβητο τουρκικό, ελληνικό, αγγλικό και αραβικό για το κοράνι. Πρέπει λοιπόν τα σχολεία να γίνουν δημόσια και να υπάρχει θεολόγος που θα τους διδάσκει τη θρησκεία τους. Η εκπαίδευση και η γνώση είναι αυτά που θα τα θωρακίσουν.

Ποια είναι η σωστή αντιμετώπιση της μειονότητας;

Πρέπει να δώσουμε σ' αυτούς τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι είναι Έλληνες, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στην κουλτούρα τους. Όπως υπάρχουν Έλληνες Ηπειρώτες, Κρητικοί, Πόντιοι, έτσι υπάρχουν κι Έλληνες Πομάκοι. Τονίζω ότι μέσα από την εκπαίδευση μπορούμε να τα περάσουμε αυτά. Εμένα δεν με αφορούν μόνο οι Πομάκοι ή οι Ρομά αλλά όλοι οι Έλληνες μουσουλμάνοι.

Έχουμε διαπιστώσει ποια είναι τα μελανά σημεία της μειονότητας και πρέπει να προχωρήσουμε παρακάτω. Άλλος από το πόστο του δασκάλου, του πολιτικού, του γιατρού, ο καθένας να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους να πάψουν να αποτελούν κοινωνική μειονότητα και να είναι μόνο θρησκευτική.Στα παιδιά λέω συνέχεια να σπουδάσουν στα ελληνικά γυμάσια και να ανοίξουν το μυαλό τους με τη γνώση. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να μην αποτελούν κοινωνική μειονότητα.

Η ελληνική Πολιτεία όμως φαίνεται να έχει γυρίσει την πλάτη σ' αυτούς τους ανθρώπους.

Εμένα εδώ με έχει στείλει η ελληνική Πολιτεία, όπότε δεν θα μπορούσα να πω κάτι τέτοιο. Δεν πρέπει να ρωτάμε τι έχει κάνει η ελληνική Πολιτεία για εμάς αλλά εμείς τι έχουμε κάνει για την πατρίδα. Πρέπει να περάσουμε στα έργα.

Έχουμε καταλάβει τι γίνεται στη μειονότητα, ξέρουμε ποιοί είναι αυτοί που την επηρεάζουν, ήρθε η ώρα να περάσουμε στα έργα και στην οργάνωση.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι στη μειονότητα υπάρχουν σουνίτες και αλεβίτες. Πρέπει να καταλάβουμε ότι τη μειονότητα δεν μπορούμε να τη βοηθήσουμε με ένα νομοσχέδιο που θα λέει ότι θα περνάνε πιο εύκολα στο Δημόσιο επειδή δεν γνωρίζουν καλά την ελληνική γλώσσα. Αντί γι αυτό πρέπει να τους μάθουμε τα ελληνικά, χτυπώντας έτσι το πρόβλημα στη ρίζα του. Τα παιδιά θα είναι άριστοι γνώστες της ελληνικής γλώσσας και έτσι δεν θα αντιμετωπίζουν προβλήματα στις πανελλαδικές η στον ΑΣΕΠ.

Σκέφτεστε να ζητήσετε μετάθεση;

Πρέπει να σκεφτώ, να ηρεμήσω. Αυτή τη στιγμή είμαι εν βρασμώ, πληγωμένη, γιατί δεν περίμενα να φτάσουν εδώ τα πράγματα. Με τόση συναισθηματική φόρτιση δεν μπορώ να πάρω κάποια απόφαση γιατί αν το κάνω μπορεί αργότερα να την αναιρέσω. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα συνεχίσω να κάνω μάθημα, χορωδία και την ενισχυτική διδασκαλία προς τις μητέρες των παιδιών. Μέχρι το τέλος της χρονιάς θα είμαι εδώ. Την επόμενη σχολική χρονιά δεν ξέρω τι θα κάνω.

Ποιό είναι το στήριγμά σας αυτές τις δύσκολες στιγμές;

Ο σύζυγός μου είναι το στήριγμά μου, ο συνοδοιπόρος μου από την πρώτη στιγμή. Στο πλάι μου συνεχώς εκτός από μία φορά τον μήνα που πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη για επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Οι γονείς σας ανησυχούν; Σας ζητούν να φύγετε από την περιοχή;

Οι γονείς μου ανησύχησαν, όπως και κάθε γονιός. Περισσότερο η μητέρα μου η οποία τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και δεν μπορεί να μετακινηθεί ώστε να με επισκεφθεί και να δει από κοντά τι συμβαίνει. Αλλά αυτή είναι η ανθρώπινη αντίδραση που θα είχε ο καθένας για το παιδί του.

ΠΩΣ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Ο μαινόμενος μουσουλμάνος, η άνανδρη επίθεση και η αγάπη των παιδιών που συγκίνησε τη νεαρή δασκάλα

"Αυτό από το χωριό για να σε ευχαριστήσουμε", ανέφερε ο εξοργισμένος άνδρας στην κυρία Νικολοπούλου όταν με όλη του τη δύναμη τη γρονθοκόπησε εισβάλλοντας στο σχολείο το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης.

Η νεαρή δασκάλα μιλώντας στο "Θέμα" εξιστορεί με λεπτομέρειες την τραγική εμπειρία που έζησε και η οποία την έστειλε στο νοσοκομείο με κακώσεις στον δεξιό της καρπό.

"Έκανα χορωδία με τα παιδιά. Στις 29 Φεβρουαρίου άλλωστε πρέπει να κατέβουμε με τη χορωδία σην Αθήνα για να πάρουμε μέρος σε μία εκδήλωση, οπότε εκείνο το απόγευμα της Πέμπτης κάναμε πρόβες. Πηγαίνοντας στο σχολείο βρίσκω τα παιδιά με την καθαρίστρια να της κάνουν παρατηρήσεις. Το σχολείο είχε μείνει τέσσερις μέρες ακαθάριστο και το πρωί οι δάσκαλοι έκαναν παράπονα για την κατάσταση υγιεινής", αναφέρει η κυρία Νικολοπούλου και συνεχίζει: " Ζήτησα από τα παιδιά να μη συνεχιστεί αυτό και τα έβαλα στη τάξη. Έμεινα μόνη μου με την καθαρίστρια και της έκανα την παρατήρηση, μεταφέροντας και τα παράπονα των υπόλοιπων δασκάλων. Της είπα πως ο διευθυντής και εγώ, ως υποδιευθύντρια, της έχουμε ξανακάνει συστάσεις". Αυτό όμως φάνηκε ότι ήταν αρκετό για να οδηγήσει τον σύζυγο της καθαρίστριας κ. Οσμάν Τασάικα σε χειροδικία.

"Ακούω που έρχεται ο άντρας της μαινόμενος και φωνάζοντας στα τουρκικά, και καταλαβαίνω ότι κάποιος τον έχει ειδοποιήσει, οπότε βγαίνω έξω για να μην γίνει κάτι απρεπές μπροστά στα παιδιά και τραυματιστούν.

Άρχισε να με σπρώχνει από τον ώμο και να με βρίζει χυδαία λέγοντας "θα σας γ.... και τον άντρα σου και εσένα".

Η δασκάλα όμως δεν έχασε την ψυχραιμία της και κάθισε στην έδρα για να συζητήσει και να λυθεί η παρεξήγηση. Παρά τις καλές προθέσεις της όμως, "με όλη του τη δύναμη μου ρίχνει γροθιά στο καρπό λέγοντάς μου: " αυτό από το χωριό για να σε ευχαριστήσει", αναφέρει η κυρία Νικολοπούλου η οποία έφυγε προς την αίθουσα με τους μαθητές.

"Έκλαιγα και τα παιδάκια αναστατώθηκαν. Ένας μαθητής μου μάλιστα έρχεται μπροστά μου και μου λέει: "Κυρία, ποιος σας χτύπησε να τον τιμωρήσω;", η δασκάλα όμως εμφανώς τρομοκρατημένη και με δάκρυα στα μάτια πήρε το ακορντεόν και έφυγε για το σπίτι της.

"Οι μαθητές μου όμως δεν με άφησαν να πάω μόνη μου. Όλοι μαζί με συνόδεψαν ώσπου να μπω στο σπίτι μου. Από και και πέρα έκανα μήνυση, πήγα στο νοσοκομείο και μου τοποθέτησαν νάρθηκα. Το πιο συγκινητικό απ' όλα όμως είναι πως τα παιδιά με περίμεναν να γυρίσω από το νοσοκομείο. Όταν είδαν το αυτοκίνητό μου στο χωριό πήγαν έξω από το σπίτι μου και πάνω στο χιόνι χάραξαν μία καρδιά και έγραψαν το όνομά μου. Αυτό μου έδωσε δύναμη και φτερά. Αυτός είναι ο λόγος που τόσο καιρό μένω στο χωριό".

"Να φύγει, να ζητήσει τη μετάθεσή της!"

Η αντίδραση του δήμαρχου που προτίμησε να "προστατέψει" τις ψήφους του αντί για τη δασκάλα

"Κάνει υπέρβαση καθήκοντος βάζοντας τα παιδιά να κάνουν παρέλαση, θίγοντας εθνικά και θρησκευτικά ζητήματα", αναφέρει ο κ. Ευάγγελος Πουλιλιός, δήμαρχος του Δήμου Ορφέα, στο οποίο ανήκει η κοινότητα του Μεγάλου Δέρειου, και προτρέπει την κυρία Νικολοπούλου "να φύγει, να ζητήσει τη μετάθεσή της!". Ο κ. Πουλιλιός, ως αιρετός άρχοντας που πρέπει να "προστατέψει" τους ψηφοφόρους του, δίνει άφεση "αμαρτιών" στον κ. Οσμάν Τασάικα, "στον καλό οικογενειάρχη που είναι αρνάκι και αποκλείεται να χειροδίκησε στη δασκάλα", την ώρα μάλιστα που το δικαστήριο ήδη τον έχει καταδικάσει για σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή. Παράλληλα κατηγορεί την κυρία Νικολοπούλου λέγοντας ότι "τη δασκάλα δεν την χτύπησε κανείς και λέει ψέματα". Μαρτυρά μάλιστα ότι ο ίδιος την πήρε τηλέφωνο και της ζήτησε να αποσύρει τη μήνυση.

Επιπλέον, ο δήμαρχος που προφανώς επιθυμεί να μη σταθεί εμπόδιο στις επιταγές των "τουρκόφιλων" δηλώνει, αναφερόμενος στους εγκάθετους του τουρκικού προξενείου, ευθαρσώς: " Όλοι γνωρίζουμε το τι γίνεται με τη μειονότητα στη Θράκη, αλλά να κάνουν αυτοί τη δουλειά τους και εμείς τη δική μας". Επιπλέον, ο κ. Πουλιλιός κρίνει και το γεγονός ότι η κυρία Νικοποπούλου κατήγγηλε τον διευθυντή του σχολείου όταν, αντί να εισφέρει κάποια χρήματα από επιδότηση στο σχολείο, τα έβαλε στη τσέπη του, δηλώνοντας ότι "η κυρία Νικολοπούλου ασχολείται με θέματα που δεν την αφορούν".

Πηγή:Πρώτο Θέμα
αρ.φυλ.156
Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2008
σελ.30-31

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2008/02/blog-post_7235.html
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Anathema



Ένταξη: 24 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 90

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 18, 2008 8:24 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Να κάνω μία διόρθωση στο όνομα της δασκάλας. Είναι Χαρά Νικοπούλου

Ευχαριστώ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
ΣΤΕΦΕΛ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 27, 2008 11:22 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
[ Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΜΑΛΛΙΑ & ΤΗΝ ΑΤΣΑΛΕΝΙΑ ΚΑΡΔΙΑ

Δυστυχώς το να κάνεις με ευσυνειδησία, υπευθυνότητα και αγάπη το λειτούργημά σου σε οποιοδήποτε μέρος και εάν βρίσκεσαι, πολύ περισσότερο σε μία περιοχή όπως το Μεγάλο Δέρειο ενοχλεί και ενοχλεί πολύ εκείνους που θέλουν και επιθυμούν σφοδρά να κρατούν μία περιοχή ολόκληρη στο σκοτάδι, στην αμάθεια, στην παντελή ανυπαρξία μορφώσεως σε καθετί που σχετίζεται με Ελλάδα, αν και βρισκόμαστε στην Ελλάδα, γιατί με τον τρόπο αυτό γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα μπορούν να τους χειραγωγούν και να τους κατευθύνουν, σαν μία άμορφη μάζα εκεί που θέλουν, υλοποιώντας τα σκοτεινά σχέδιά τους. Χρόνια ολόκληρα, δεκαετίες πολλές λειτουργούν υπογείως, στην ομίχλη, με δολοπλοκίες, εκφοβισμούς, απειλές, εκμεταλλευόμενοι την αέναη ανοχή την αέναη και ηθελημένη αδιαφορία της ίδιας της Ελλάδας, που δεν βλέπει τίποτε, δεν ακούει τίποτε, δεν πράττει τίποτα… Μία δασκάλα, όμως, ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΔΑΣΚΑΛΑ, με όλη τη σημασία της λέξεως τους χάλασε τα σχέδια….ΤΑΡΑΞΕ τα λιμνάζοντα νερά, ή ορθότερα το βούρκο και το τέλμα που καθημερινά βυθιζόμαστε!!! Τάραξε τα νερά όχι μόνον στο Μεγάλο Δέρειο, αλλά τάραξε τα νερά της ευρύτερης περιοχής. Όχι γιατί αυτό επεδίωκε, αλλά γιατί αφιερώθηκε με όλη της την ψυχή σε αυτό που αγαπούσε….ΣΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ…ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ…κάτι που ξέρει καλά να κάνει από την πρώτη στιγμή που άρχισε να διδάσκει… Όμως κάποιοι δεν θέλουν τα παιδιά τους να προκόβουν, δεν θέλουν να μορφωθούν, δεν θέλουν να γίνουν επιστήμονες, δεν θέλουν να πηγαίνουν μπροστά, δεν θέλουν να είναι ενεργοί πολίτες της χώρας μας. Δυστυχώς στην απομόνωση αυτή βρίσκουν αρωγούς, συνοδοιπόρους και τινές πολιτικούς ….. και πολιτευομένους της περιοχής, που δεν ξέρουν ούτε λόγο να αρθρώσουν, πλην αοριστολογιών, ύβρεων, συκοφαντιών και απειλών, που όλα τα καταγγέλλουν αλλά και δεν καταγγέλλουν τίποτα, που όλα τα ξέρουν αλλά δεν ξέρουν τίποτα, εναρμονισμένοι και αυτοί με το ομιχλώδες, σκοτεινό κλίμα, που τους διευκολύνει να κρύβονται, να μην φαίνονται κατά την υλοποίηση των άνομων σχεδίων τους, προσπαθώντας σαν νέοι ΕΦΙΑΛΤΕΣ, τι άραγε???? μα να είναι αρεστοί στους λίγους, σε μια χούφτα ανθελλήνων για να διασφαλίσουν την εκλογή τους και στις επόμενες Βουλευτικές ή Δημαρχιακές Εκλογές, να διασφαλίσουν τον θώκο τους, μην υπολογίζοντας Πατρίδα, Ιδανικά, Προγόνους … προδίδοντας αρχές, ιδέες, σύμβολα … και φτύνοντας τα κόκαλα όλων αυτών που έχυσαν το αίμα τους και πότισαν απ’ άκρη σ’ άκρη αυτήν τη γη για να κυκλοφορούν όλοι αυτοί ανάμεσά μας και να πετάνε τα σκουπίδια τους.
ΤΙΜΗ & ΔΟΞΑ στη ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ που φωτίζει τις σβησμένες ψυχές των μαθητών της, που κάποιοι θέλουν απολύτως αμόρφωτες!!! ΤΙΜΗ & ΔΟΞΑ στη ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ που διδάσκει!!! στα «παιδιά της» τους προγόνους μας από την αρχαία Ελλάδα μέχρι και την επανάσταση του 1821 και το έπος του 1940!!! ΤΙΜΗ & ΔΟΞΑ στη ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ που διδάσκει στα παιδιά μας πώς να τιμούμε τις εθνικές μας εορτές!!! ΤΙΜΗ & ΔΟΞΑ στη ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ που και τον ελεύθερό της χρόνο τον διαθέτει για να ενισχύει τα παιδιά του σχολείου της ακόμη περισσότερο στη μάθηση, όταν έχουν δυσκολίες!!! ΤΙΜΗ & ΔΟΞΑ στη ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ που τον ελεύθερο χρόνο της τον διαθέτει στο να μάθει ελληνικά και να ενισχύει τις γυναίκες του Μεγάλου Δέρειου!!! ΤΙΜΗ & ΔΟΞΑ στη ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ που οργάνωσε χορωδία με τα παιδιά του σχολείου της τραγουδώντας ελληνικά τραγούδια!!!
Αυτά είναι ελάχιστα από αυτά που πραγματικά προσφέρει με την καρδιά της η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ στο Μεγάλο Δέρειο. Και οι προσφορές της αυτές ενόχλησαν … ενόχλησαν τους λίγους σκληροπυρηνικούς μουσουλμάνους που προσπαθούν ν’ αλώσουν και να πνίξουν τη φωνή των γονιών και των κατοίκων που δεν συμφωνούν. Ενόχλησαν το Τουρκικό Προξενείο … ενόχλησαν τα άνομα σχέδιά τους … ενόχλησαν τον ψευτοϊμάμη … ενόχλησαν τον μουσουλμάνο διευθυντή του σχολείου… και άρχισαν τις απειλές … τους εκφοβισμούς προς πάσα κατεύθυνση … με μοναδικό σκοπό τους να φύγει η Δασκάλα και να θριαμβεύσουν για μία ακόμη φορά τα σχέδιά τους. Βοηθό στα σχέδιά τους έχουν και το Δήμαρχο Ορφέως, ο οποίος περιφέρεται από σταθμό σε σταθμό και από κανάλι σε κανάλι παραδίδοντας καθημερινώς ρεσιτάλ ανθελληνισμού, μίσους και εμπάθειας εκτοξεύοντας ύβρεις, απειλές αόριστες, ασαφείς χωρίς τίποτα συγκεκριμένο χρησιμοποιώντας ως μοναδικό του όπλο τον δήθεν εκβιασμό ότι «θα συγκαλέσει δημοτικό συμβούλιο για να απομακρυνθεί η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ από το Δήμο του !!!! και για να την βγάλει από το σπίτι που δια νόμου παραχωρεί το Ελληνικό Κράτος στον έλληνα δάσκαλο στα χωριά αυτά!!!
Αλήθεια που είναι όλες αυτές οι δήθεν φεμινιστικές οργανώσεις? Που είναι όλες αυτές οι δήθεν αντιρατσιστικές οργανώσεις και οι οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Γιατί δεν αντιδρούν? Γιατί δεν φωνάζουν??? Γιατί δεν διαμαρτύρονται??? Γιατί δεν συμπαραστέκονται??? Γιατί αυτή η σιωπή? Γιατί αυτή η αδιαφορία?
Είμαι υπερήφανος που υπάρχουν ακόμη και σήμερα ΕΛΛΗΝΕΣ και κυρίως ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ που ορθώνουν το ανάστημά τους σε όλους αυτούς τους σκοτεινούς κύκλους και αποδεικνύοντας πραγματικά τι σημαίνει η λέξη ΕΛΛΗΝΑΣ. Μπράβο ΧΑΡΑ μας κάνεις υπερήφανους όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ που πραγματικά σε θαυμάζουν απ’ άκρη σ’ άκρη σε ολόκληρη την ΕΛΛΑΔΑ και όχι μόνον…Είμαστε στο πλευρό σου… δίπλα σου … μαζί σου.
Επιστροφή στην κορυφή
Anathema



Ένταξη: 24 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 90

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 03, 2008 4:28 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΕΔΙΩΞΑΝ ΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΔΑΣΚΑΛΑ

ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Η κόρη του προέδρου του Αρείου Πάγου λύγισε τελικά από το βάρος της αδιαφορίας και των κενών περιεχομένου μεγαλοστομιών του υπουργείου Παιδείας

Ανάγκασαν τη Χαρά Νικοπούλου να ζητήσει μετάθεση από τη Θράκη, την ώρα που οι εγκάθετοι του τουρκικού προξενείου απειλούσαν τους μουσουλμάνους υποστηρικτές της ότι δεν θα θάβουν τα παιδιά τους!

Του Χρήστου Μπόκα

Το παρακράτος φαίνεται πως νίκησε για μια ακόμη φορά τη συντεταγμένη πολιτεία στη Θράκη.

Έπειτα από έναν νέο γύρο πιέσεων και τρομοκρατίας που εκδηλώθηκαν ακόμη και με τη απειλή σε βάρος των μικρών μαθητών, η κυρία Χαρά Νικοπούλου, δασκάλα και κόρη του προέδρου του Αρείου Πάγου, πήρε την απόφασή της να αφήσει το σχολείο στο μειονοτικό χωριό του Μεγάλου Δερείου και να ζητήσει τη μετάθεσή της σε άλλη περιοχή.

Τελικά, την περασμένη Παρασκευή το αίτημά της έγινε δεκτό. Είχε προηγηθεί μία ακόμη αναφορά της προς τον υπουργό Παιδείας κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, ζητώντας του σε δραματικό τόνο να της εγγυηθεί τη σωματική της ακεραιότητα εντός του σχολείου, η οποία όμως έπεσε και αυτή στο κενό.

Αφορμή στάθηκε μία εκδρομή που προσπάθησε να οργανώσει η δασκάλα στην Αθήνα. Όμως, οι γνωστοί – άγνωστοι φιλότουρκοι διεμήνυσαν στους γονείς των παιδιών πως «αν φύγουν δεν θα μπορέσουν να ξαναγυρίσουν στο χωριό. Θα είναι ξένοι». Δεν δίστασαν μάλιστα να τρομοκρατήσουν τα εξάχρονα παιδιά, λέγοντας ότι «αν πάτε, όταν πεθάνετε θα σας αφήσουμε άταφα».

Το γεγονός αυτό φαίνεται πως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τη δασκάλα.

Η κυρία Νικοπούλου ζήτησε από τους προϊσταμένους της δεκαπενθήμερη άδεια και τη μετάθεσή της σε άλλη περιοχή. Τα παιδιά που θα συμμετείχαν στην εκδρομή περίμεναν με ανυπομονησία αυτή την ημέρα καθώς για τα περισσότερα θα ήταν η πρώτη επίσκεψη στην πρωτεύουσα, Με τη δασκάλα τους μάλιστα είχαν σχεδιάσει και επίσκεψη στην Ακρόπολη, αφού μόνο από φωτογραφίες είχαν μέχρι σήμερα την ευτυχία να την δουν.

Όμως το απειλητικό μήνυμα των εγκάθετων του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής ήταν σαφές:

«Όποιος φεύγει από το χωριό δεν ξαναγυρίζει, είναι ξένος». Όπως ήταν φυσικό, οι γονείς ανησύχησαν και ζήτησαν από τη δασκάλα να ματαιώσει την εκδρομή.

Λίγο αργότερα η κυρία Νικοπούλου ενημερώθηκε ότι οι απειλές είχαν φτάσει και στα ίδια τα παιδιά, τα οποία κάποιοι εκφόβιζαν λέγοντας ότι αν πάνε στην Αθήνα, δεν θα τα θάψουν όταν πεθάνουν.

«Δεν περίμενα ποτέ ότι θα βάλουν στο στόχαστρο ακόμη και τους μαθητές μου, παιδάκια του Δημοτικού», είπε σε στενούς της φίλους, δικαιολογώντας την απόφασή της να εγκαταλείψει το χωριό. Στήριξη από την πολιτεία, άλλωστε, δεν βρήκε ποτέ. Παρά τις δύο έγγραφες αναφορές της προς τους προϊσταμένους της και το υπουργείο Παιδείας, με τις οποίες κατήγγειλε ότι «στο σχολείο διδάσκουν άνθρωποι που πληρώνονται από το τουρκικό προξενείο» και πως «φιλοτουρκικοί κύκλοι εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Άγκυρας» και παρά τις εκκλήσεις της για προστασία, κανείς δεν ευαισθητοποιήθηκε.

Άλλωστε στις 15 Φεβρουαρίου η δασκάλα είχε στείλει νέα αναφορά, την 3η κατά σειρά, αυτή τη φορά με παραλήπτη τον υπουργό Παιδείας κ. Στυλιανίδη.

«Σας κάνω ύστατη έκκληση ώστε να με βοηθήσετε και να με προστατέψετε», ανέφερε στην επιστολή της η κόρη του προέδρου του Αρείου Πάγου, παρακαλώντας παράλληλα για την άμεση απάντηση του υπουργού.

Απάντηση δεν πήρε, με αποτέλεσμα την περασμένη Δευτέρα να του ξαναστείλει επιστολή ζητώντας του: «Θέλω να μου εγγυηθείτε τη σωματική μου ακεραιότητα εντός του σχολείου», καθώς και η ίδια τον είχε πληροφορήσει για όσα δραματικά συμβαίνουν στο Μεγάλο Δέρειο.

Το γεγονός όμως ότι ο κ. Στυλιανίδης εξακολούθησε να κωφεύει στις καταγγελίες της νεαρής δασκάλας την ανάγκασε να αναφέρει:

«Ικετεύω τον υπουργό να ενδιαφερθεί επιτέλους για τη Θράκη και τα ελληνόπουλα. Να διώξει τον διευθυντή και τη σχολική εφορία, όλη αυτή η φιλοτουρκική διοίκηση. Αν δεν το κάνει εγώ θα φύγω από το σχολείο ζητώντας μετάθεση σε άλλη περιοχή».

Ποια ήταν η απάντηση του υπουργείου;

Δια στόματος του ειδικού γραμματέα Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης κ. Άγγελου Συρίγου, την περασμένη Παρασκευή της ανέφεραν ότι «η μετάθεσή σας γίνεται δεκτή».

ΘΡΑΣΟΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ

Την ώρα μάλιστα που οι απειλές των τραμπούκων της Άγκυρας στοχεύουν τους μαθητές του Μεγάλου Δερείου, ο δήμαρχος της περιοχής, κ. Ευάγγελος Πουλιλιός, απειλεί τώρα με….μηνύσεις το «Θέμα», επειδή πήρε το μέρος της δασκάλας!

Μιλώντας σε τοπικά μέσα της Θράκης, υποστήριξε ότι η επίθεση εναντίον της δασκάλας δεν συνδέεται με τους φιλοτουρκικούς κύκλους που λειτουργούν στην περιοχή αλλά είναι προϊόν μιας προσωπικής διαμάχης της κυρίας Χαράς Νικοπούλου «έχει πάρει διαστάσεις που δεν έπρεπε να πάρει» και δήλωσε προκλητικά: «Δεν με ενδιαφέρει η άποψη της Αθήνας. Εκεί καίνε σημαίες και καταστρέφουν εκκλησίες».

Πηγή:Πρώτο Θέμα
αρ.φυλ.158
Κυριακή 2 Μαρτίου 2008
σελ.29

Ο "Χρόνος" γράφει

Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΕΜΕΙΝΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ

Με άδεια 20 ημερών η Χαρά Νικοπούλου και μετά φεύγει από το Δέρειο…
Το σχολείο στο Μεγάλο Δέρειο

Για να εκτονωθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί βρήκαν ως λύση την απομάκρυνση τεχνηέντως της δασκάλας του Δερείου Χαράς Νικοπούλου, χρησιμοποιώντας πιέσεις, απομονώνοντάς την και κυρίως μετά το χτύπημα του μουσουλμάνου γονέα την καταδίκη του και την όλη ένταση που δημιουργήθηκε.

Προσπαθώντας να απαξιώσουν το έργο της, της δίνουν άδεια 20 ημερών, ενώ είναι γνωστό τοις πάσι ότι αυτό είναι προσχηματικό για να τη απομακρύνουν προοδευτικά από το σχολείο και τους μαθητές της.

Αντί λοιπόν αυτή την εκπαιδευτικό να της διασφαλίσουν την παρουσία όλοι αυτοί οι υπεύθυνοι της Παιδείας βλέπουμε ότι την αφήνουν μόνη κι έρημη.

«Αισθάνομαι ότι ζω σε εχθρικό περιβάλλον», θα πει στους δικούς της ανθρώπους ενώ αναπάντητη παραμένει εδώ και 10 μέρες μια αναφορά στην υπηρεσία της που έλεγε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι «σας καθιστώ υπεύθυνους για την ζωή μου»…

Εμείς καταγράφοντας όλο αυτό που συμβαίνει τελείως αφύσικα με έναν παιδαγωγό που κάνει άψογα την δουλειά του και δεν έχουν να του προσάψουν τίποτα επιλήψιμο -αν υπήρχε θα την είχαν βγάλει στα δέκα παζάρια- έχουμε να πούμε ότι αυτοί που χάνουν είναι οι μικροί μαθητές της Χαράς και οι κάτοικοι που έβλεπαν στο πρόσωπό της τον άνθρωπο της θέλησης και της προσφοράς.

Το δάσκαλο που παιδεύει το μυαλό την ψυχή και τον χαρακτήρα. Αυτό που θα πετύχουν είναι να έχουν μία από τα ίδια.

Αδιάφορους εκπαιδευτικούς που θα περνούν την ώρα τους με την διδακτέα ύλη και τίποτα άλλο, που δεν θα τους εμφυσήσουν την ελπίδα να καταξιωθούν ισότιμα στην χώρα.

Θυμίζουμε συμβολικά και δεν είναι τυχαίο ότι η Χαρά Νικοποπούλου έμενε στο μοναδικό σπίτι δασκάλου που χρησιμοποιείται σε όλη την Θράκη όταν όλοι οι χριστιανοί δάσκαλοι επιλέγουν να μένουν στα αστικά κέντρα.

Θυμίζουμε επίσης ότι ο χριστιανός δάσκαλος των ελληνικών οφείλει να καθίσει δίπλα στο παιδί που τον χρειάζεται αυτός είναι ο ρόλος των επιδομάτων που παίρνουν, όμως μετά τις δυόμισι ώρες ελληνικών, τα εγκαταλείπουμε στην τουρκική τηλεόραση και παιδεία με αποτέλεσμα να έχουμε άθλιο επίπεδο ελληνικών στα παιδιά όλων των μεγάλων Καποδιστριακών Δήμων σήμερα και στην Ροδόπη.

Η Χαρά λοιπόν χαλούσε και την βολή πολλών την νοοτροπία ενός συστήματος που έμαθε να πορεύεται με τον αυτόματο πιλότο.

Μας προξενεί εντύπωση ότι κανένας συνδικαλιστικός φορέας της εκπαίδευσης δεν πήρε θέση όταν μια δασκάλα μια παιδαγωγός βρε αδελφέ είναι στο στόχαστρο.

Γιατί;

Τα ερωτήματα που θα θέλαμε να θέσουμε με αφορμή αυτή την αναφορά είναι πολλά.

Γιατί τα παιδιά του Δερείου να μην έχουν το γυμνάσιο τους και να πηγαίνουν στο Σουφλί;

Γιατί να μην υπάρχουν γυμνάσια στην Φιλύρα ή τα Αρριανά;

Γιατί δεν δημιουργούνται γυμνάσια της ελληνικής πολιτείας εκεί όπου σφύζουν από παιδιά οι περιοχές και υπάρχει μια ατολμία της κρατικής μηχανής;

Μα θα μου πείτε εδώ στην Θράκη γίνονται πράγματα τελικά μόνο από φιλότιμο ή τρέλα.

Όταν όπως με πληροφορούν το τουρκικό προξενείο λειτουργεί 9 παιδικούς σταθμούς και το ελληνικό κράτος προσπαθεί με το ζόρι να ανταποκριθεί σε 7 παιδικούς σταθμούς για παιδιά της μειονότητας…

Μελαχροινή Μαρτίδου

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2008/03/blog-post_2854.html
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Anathema



Ένταξη: 24 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 90

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 17, 2008 5:48 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ-ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΘΡΑΣΙΜΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ

Η Χαρά Νικοπούλου αψήφησε τους τραμπουκισμούς των εγκάθετων και αποφάσισε να μείνει κοντά στους αγαπημένους μαθητές της στο Μεγάλο Δέρειο Έβρου.

(Σε φωτογραφία που παραθέτει το «Πρώτο Θέμα» η κυρία Χαρά Νικοπούλου ξεσπά σε λυγμούς στη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε προς τιμήν της στην Αθήνα από τον Σύλλογο Επιστημόνων Γυναικών. Πατήστε εδώ http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=21&la=1&artid=619681&catid=16 για να δείτε φωτογραφίες και την εκδήλωση)

Των Χρήστου Μπόκα – Δήμητρας Αιγινίτη

Η διδασκαλία της Χαράς Νικοπούλου προς τα παιδιά των μουσουλμάνων, ότι είναι «Έλληνες πολίτες», τη μετέτρεψε σε κόκκινο πανί για τους σκληροπυρηνικούς της Άγκυρας.

Παραμένει τελικά στο Μεγάλο Δέρειο του Έβρου η κυρία Χαρά Νικοπούλου. Δασκάλα και κόρη του προέδρου του Αρείου Πάγου, η οποία ξυλοκοπήθηκε από εγκάθετους της Άγκυρας, επειδή μάθαινε στα παιδιά ότι «είναι Έλληνες».

Μπορεί οι ανθελληνικοί κύκλοι που αλωνίζουν στην Δυτική Θράκη να επιδόθηκαν σε έναν ανένδοτο αγώνα για να διώξουν τη κυρία Νικοπούλου, όμως δεν το κατάφεραν αφού η δασκάλα θα παραμείνει στα καθήκοντά της.

Το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων εγγυήθηκε την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, να αποκατασταθεί η τάξη και η σωματική της ακεραιότητα.

Αυτό φαίνεται πως στάθηκε αρκετό για να πείσει την κυρία Νικοπούλου να μείνει κοντά στους αγαπημένους μαθητές της και έτσι από Δευτέρα επιστρέφει στα θρανία και αναλαμβάνει τα καθήκοντά της.

Την ίδια ώρα τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, που εκφράζουν τις διαθέσεις του καθεστώτος της Άγκυρας, δεν κρύβουν τον εκνευρισμό τους για την παρουσία της δασκάλας κυρίας Νικοπούλου στη Θράκη, αλλά και για τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του «Θέματος» που έφεραν στο φως της δημοσιότητας τις προσπάθειες των εγκάθετων του τουρκικού προξενείου της Θράκης να διώξουν τη δασκάλα.

Μπορεί η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και οι συνδικαλιστές της να καταγγέλλουν το «Θέμα» για…αντεθνική δράση, οι Τούρκοι όμως φαίνεται πως δεν έχουν την ίδια άποψη! Με τη σειρά τους μας καταγγέλλουν για εθνικιστική γραμμή επειδή αποκαλύπτουμε τα όσα συμβαίνουν στη Δυτική Θράκη. Ανθέλληνες για τη δική μας ΕΥΠ λοιπόν και υπερεθνικιστές για τους Τούρκους οι δημοσιογράφοι του «Θέματος»…

Σε δύο δημοσιεύματα της τουρκικής εφημερίδας «Μιλιέτ» (21.2.2008, αρ φύλλου 117 και 28.2.2008, αρ. φύλλου 118) γίνεται επίθεση στο «Θέμα» επειδή όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «τολμάει να παρεμβαίνει στα όσα συμβαίνουν στη Δυτική Θράκη», λες και η περιοχή αποτελεί τουρκική επικράτεια!

Προσβλητικές αναφορές γίνονται σε βάρος της κυρίας Νικοπούλου.

Μάλιστα ο αρθρογράφος της τουρκική εφημερίδας, Μπιλάλ Μπουντούρ, με αρκετή δόση οργής στο κείμενό του, γράφει για «την περιοχή τους», όπως αποκαλούν τη Δυτική Θράκη:

«Οι ομογενείς μας γελάνε με τέτοιες ειδήσεις. Άλλωστε ο στόχος αυτών των εφημερίδων είναι άλλος. Να παρουσιάσουν άσχημα τη περιοχή μας και τη μειονότητά μας στους Έλληνες που ζούνε σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και δεν γνωρίζουν την περιοχή. Προσπαθούν συκοφαντώντας μας με ψέματα και προσβολές να δημιουργήσουν μία άσχημη εικόνα για μας. Αυτό όμως είναι ένα μεγάλο έγκλημα .Οι εισαγγελείς πρέπει να επέμβουν εδώ. Όμως, συγνώμη, πρόκειται για τη κόρη του προέδρου του Αρείου Πάγου. Το ξέχασα αυτό. Κι εσείς καλύτερα συνεχίστε να μας προσβάλλετε και να παρουσιάζετε σε όλη τη χώρα μια άσχημη εικόνα για τη τουρκο-μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης».

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Προκλητική προσπάθεια από τη τουρκική «Μιλιέτ» να επηρεαστούν οι μουσουλμάνοι και να απομακρύνουν την δασκάλα.

ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ

Η διδασκαλία της κυρίας Χαράς Νικοπούλου προς τα παιδιά των μουσουλμάνων ότι είναι «Έλληνες πολίτες και γι αυτό πρέπει να μαθαίνουν την ελληνική γώσσα ώστε να μην αποτελούν κοινωνική μειονότητα», τη μετέτρεψε σε κόκκινο πανί για τους σκληροπυρηνικούς της Άγκυρας.

Προσπαθώντας μάλιστα να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα στο χωριό, την κατηγόρησαν για επιθετική συμπεριφορά, ενώ παράλληλα έγινε προσπάθεια απομάκρυνσής της από το Δημοτικό Σχολείο του Μπουγιούκ Ντερβέντ, με τη συλλογή μάλιστα υπογραφών από τους κηδεμόνες των μαθητών.

Στο δημοσίευμα στις 21.2.2008 της εφημερίδας «Μιλιέτ», η προσπάθεια επηρεασμού των μουσουλμάνων να απομακρύνουν τη δασκάλα από το χωριό είναι παραπάνω από φανερή:

«Πού είναι οι αρμόδιοι της μειονοτικής εκπαίδευσης; Δεν πρέπει να επεμβαίνουν σε τέτοιες καταστάσεις ώστε να σταματάει η αναταραχή στους πολίτες; Αυτή τη στιγμή η Χαρά Νικοπούλου στο σχολείο του Μπουγιούκ Ντερβέντ με τι μούτρα εκπαιδεύει; Μήπως δε ξέρει πως από δω και πέρα οι ομοεθνείς μας θα την κρατούν σε απόστασης Τι προσπαθεί να κάνει προκαλώντας ένταση σε κάθε ευκαιρία; Εσείς, κατά τη γνώμη σας κόρη του προέδρου του Αρείου Πάγου γιατί αιτηθήκατε να αναλάβετε καθήκοντα στην άλλη άκρη της Ελλάδας, το σκεφτήκατε καθόλου; Στις δηλώσεις που έκανε στον ελληνικό Τύπο αναφέρει ότι εθελοντικά ασκεί τα καθήκοντά της σε αυτή τη περιοχή. Μήπως επειδή μας αγαπάει πολύ; Ή μήπως επειδή υπάρχουν άλλοι στόχοι; Μήπως επειδή θέλει να εξαφανίσει τα τουρκικά μας και να γίνουν τα ελληνικά μητρική μας γλώσσα;».

Πηγή: Πρώτο Θέμα
Αρ.φυλ.160
Κυριακή 16 Μαρτίου 2008
Σελ.30

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2008/03/blog-post_17.html
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες